Toată viața mea mi-am dorit să fac un concediu din ăla în care pleci fără o țintă anume, te oprești unde ți se scoală, stai câte zile vrea mușchiu’ tău și apoi o iei iar din loc fără o destinație în sine. Și n-am avut niciodată sânge în instalație să-l pun în practică.
Ce prostii vorbesc eu aici? Nu numai că n-am avut curaj să fac asta, dar io-s din ăla care când pleacă în vacanță știe încă de acasă cel puțin cinci stații de metrou din jurul obiectivelor de vizitat, orarul mijloacelor de transport în comun și pot să ajung la hotelul unde am cazarea legat la ochi, chiar dacă sunt pentru prima oară în orașul respectiv. OCD, frate, ce să-i faci.
Ei bine, treaba este că una dintre colegele noastre de pe aici, de pe blog, Miki pe numele ei, s-a hotărât să facă o excursie din asta în care pleci unde vezi cu ochii și ne roagă s-o ajutăm. Nu vrea să iasă din țară, dar are nevoie de ceva recomandări, ca să se învârtă mai cu folos prin spațiul Carpato-Danubiano-Pontic. Mai precis, ne roagă să-i spunem care-s locurile unde se mai mănâncă bine prin România. Ca s-o citez exact: „vreau să mă îngraș, să creadă colegii de plantație că am fost la un resort din ăla ultra all-inclusive și am mâncat ca o scroafă”.
Pentru că mi-a plăcut ideea și pentru că are tot respectul meu că este masochistă vrea să-și cheltuie banii, munciți cu trudă, prin țara unde infrastructura e rămasă de pe vremea romanilor… aăă, scuze, dacilor… mi-aș dori s-o ajutăm.
Așa că, dacă sunteți pe aici, dacă nu v-a toropit căldura asta de tot, dacă n-ați fugit in corpore la răcoare pe Jepii Mici, dacă vă mai arde de scris, poate aruncați și voi în comentarii niște locuri pe unde ați trecut și s-au bucurat papilele voastre când au simțit curcubeu pe cerul gurii. Da’, să fim înțeleși, chiar vreau locuri unde ați ajuns personal, că recomandări de „pă net” știu și io să găsesc.
Și nu vreau numai „arfe și rășini”, că nu e cazul. Mi-ar plăcea să strângem aici de toate, și restaurante de fițe (da’ fițele alea să fie justificate) și chestii de genul: „frate, cum intri în Segarcea, pe dreapta, e câciuma lu’ Gelu Chioru care face o iahnie de fasole de dai cu căciula după câini”. Capisci? De toate, pentru toate gusturile și buzunarele.
Uite, încep eu cu patru recomandari:
București – Trattoria Roma, care a fost, este și va rămâne cârciuma mea preferată, pentru cele mai bune „Cozze” (midii) din lume și cei mai șmecheri creveți la grătar cu usturoi (Gamberi aglio e olio/alla griglia)
– Thalia – pentru quesadilla cu sos ranger (băbăiatule, cum e sosul ăsta!)
Cluj – Pizzeria Seba – fără îndoială, cea mai bună pizza din țara asta și direct în top trei personal (primele două locuri sunt intangibile).
–Bistro Viena – au fost într-un fel coastele pe care le-am devorat acolo.
Ce ziceți? Ajutăm femeia să vină cu 7-8 kilograme în plus din vacanță? Nu mă deranjează nici dacă lăsați link-uri, dar pe cât posibil să fie de Facebook, ca să nu-l băgăm în dambla pe domnul goagăl. Dacă vă e lene, fără, că s-o descurca și singură să le găsească.
sursa foto
Mihai , tu ori vrei să mai scrii un articol despre grase? ?
Comentariu beton!19
@Florin, da, dar după ce se întoarce Miki din concediu. :)))
Donez poze * inainte* si * dupa*.
na asa cum am zis eu sunt de aia scroafa cum ziceti voi da de mincat maninc aiurea de tot de aia si sunt mare
cind plec de acasa nu vreau mincare gatita
scurt clar si concis sunt satula de mincare gatita
asa ca bagam la greau conserve si salamuri din supermarketurile intilnite
sunt satula de miros de ceapa de iahnie si alte ciorbe
apelam la ele asa pe la sfirsitul plimbarii
pai daca plec de acasa plec sa ma satur de mincare ?
na atunci stau acasa
cind plecam la plimbare plecam sa ne plimbam sa nu ducem grija burtii decit cind urla ca un ciine batut in gara si maninci cu pofta dintr-o bucata de salam bagata intr-o bucata de piine si musti ca un lesinat dupa care bagi o bere rece sau o cola rece sotul cola eu berea
apoi daca vreau dulce cel mai bun este o ciocolata bagata intr-o piine fierbinte luata de la brutarie si realizati instant un corn cu ciocolata excelent nu de ala la punga sau o ciocolata pe bat
si gata frate ce restaurant cu staif sau bodega
daca e sa fiu la mare ma feresc de restaurante ca am vazut toxiinfectii alimentare multe si tot asa luam la botu calului fie conserve de peste in rosii citeodata si in ulei asortata cu lamiie sau cumpar peste de la pescari de pe mal sa ii vad eu pescuid si ii frig la vreun restaurant de pe malul mari
la retur intotdeuna luam peste si ne oprim sa il frigem la un restaurant sa ne umplem matele de balta de mare
deci regula de baza cind plec de acasa ma feresc de mincaruri gatite de alti
asta e
fiecare cu gusturile lui care nu se discuta
na distractie maxima Miki si mincarea pe ultimul loc rupe pingele urca munti tavalestet in nisip si uita de haleala si iti garantez ca te vei si ingrasa
in cluj:
10 metri mai la sud de bistro viena e corvinul.. sa nu cumva sa`l ocoleasca. il bate la fund pe bistro viena la orice ora
casa vikingilor/hanul dacilor/casa piratilor – 3 doamne, si toate 3… doar sa poti manca
boierul, valahia – nu ai voie sa le ratezi
revin mai tarziu cu altele ca nu mai am vreme aacu
o sa continui aci:
tot cluj:
zucca bistro – https://www.facebook.com/zuccabistro/?fref=ts
ROD – https://www.facebook.com/restaurant.rod/?fref=ts
mures: loti http://www.tempo.ro/restaurant-laci-csarda
mama utza pe valea ariesului
daca e careva p`aci care a iesit mai mult din cluj-napoca si stie ceva restaurante faine in raza de 30-40km.. please give a hint
restaurante gen gastoff blick, valea ierii
@Shutz, ah, am văzut Corvinul ăsta și n-am avut curaj să intru. Acu’ îmi pare rău. 🙂
asa`i, intrarea arata deplorabil, dar nu e vina lor ca nu`i cladirea lor. chiar mai rau, e cladirea primariei (doar ce s`a votat in consiliul local prelungirea inchirierii) si vorbim de o cladire istorica, despre care in general autoritatile locale dau vina pe proprietari ca nu vor/pot sa le repare/restaureze. nu zice nimeni ca peste majoritatea acestor cladiri proprietar e chiar primaria
@Shutz, cuuuuum? Primăria condusă de Boc n-a făcut NUMAI lucruri bune și deosebite în Cluj? Nu-mi vine să cred așa ceva!
sa n`o dam in politica, stricam gustul articolului
@Shutz, da, da, mai ales că îmi place Clujul de mor. Și nu glumesc.
ma simt nevoit sa editez ceva aci:
– casa vikingilor,hanul dacilor si casa piratilor, cred ca fac parte din aceeasi fraciza, meniurile sunt foarte asemanatoare cu cateva preparate specifice, deci poti vizita doar unul. mancare traditionala, portii mari, muraturile sunt bestiale
– corvin – efectiv nu pot recomanda ceva, tot ce am mancat acolo a fost awesome, ciorbe, fel 2.. iti vine sa te muti la ei. plus personal foarte ok
– valahia – tot asa, mancare traditionala, portii imense, neaparat sa iti comanzi „paine valahia” ca aperitiv, sau sa manci felul 2. e paine facuta de ei acolo, si prajita cu usturoi, probabil nici n`o sa mai vrei si altceva pe langa
– zucca – english breakfast, ciorba radauteana, carnatii de casa la grill cu diverse garnituri – eu numa d’astea manc de la ei.. am ramas asa c`o fixatie 🙂
De acord cu valahia. .. mâncarea îi foarte buna,orice ti-ai comanda.
Campul lung Moldovenesc – pensiune Sishe – ciorba de sfecla ,sarmalute cu mamaliga ,pastrav , bere de casa , personalul de la pensiune – impecabil
@EROMANCA, ciorbă de sfeclă? Hmm, ceva nu-mi sună bine.
Este foarte buuuunaaa Mihai ! Dreasa cu smantana….are si o culoare super – ciclam 🙂 Ar trebui sa incerci macar o data. Eu o gatesc ( am invatat de la o bucovineanca 😉 )
@Spera, taaaaaaaaaaaaaci!
Impecabil? Serios?
Banal…
https://www.facebook.com/Hotel-Leul-de-Aur-126947760678612/
La Sebes, au un pastrav in crusta de bacon si un ciolan la tava, de nu am apucat sa fac poze. Si vinul alb, al casei, belea.
@Daniela, păstrăv în crustă de bacon? Păi nu e sfântă vorba aia că cel mai bun pește e tot porcul? :))))
Cea mai buna LEGUMA e porcul ?
Eu tot Miki sunt, acu ceva ani, am facut concediul in Romania, Bucovina, plecat si oprit unde vazui cu ochii.
10 zile la Rumanie, mincat de venit in plus cu multe kile, costara mai mult ca 14 zile la turci, la ultra all inclusive.
Din pacate, vorbim de anul 2009 si nu pot recomanda ceva ca ar fi bun si in ziua de azi.
Dar in Bucovina mancai prima oara in viata mea ciorba in paine si hribi cu smantana. Nenorocire.Mai precis, Gura Humorului, sunt niste pensiuni de behai, ce frumos si ce liniste si ce mancare e.
Concediu placut tizei mele.
@Miki, m-a pus naiba să scriu asta si acum mă urc pe pereți de poftă.
Eu nu recomand Thalia. Am fost de 2 ori acolo, prima oara a fost ok, a doua oara friptura a fost verzuie.
@pisicutta, eu am fost de nenumărate ori și nu s-a pus problema de asa ceva. În plus, am recomndar clar pentru quesadilla, friptură pot să-mi fac și acasă. 😉
Eu am zis ce s-a comandat(ca de mancat nu s-a putut manca) si de ce nu recomand. Prima oara imi facusem o parere f buna, a doua oara a fost cu ghinion fix cand recomandam unui gurmand..
@pisicutta, asta înseamnă că trebuie să mai mergi si a treia oară. Vezi cum suntem noi oamenii? Deși ai doar două experiențe cu localul respectiv, una bună și una rea, când ai făcut recomandarea ai ținut cont doar de cea rea. Acum ia treaba asta, multiplic-o de câteva milioane de ori și ai să obții ce se întâmplă pe Facebook.
Eu de fiecare data cand am fost la Thalia m-am simtit oaie care linge drobu’ de sare :)))) #maiusorcusareainbucate
La Tanti Sica din Sulina mananci cel mai bun nisetru la disc. Dupa ce ajungi in port, intrebi pe oricine de tanti Sica si te indruma bine. Tanti Sica are din partea casei desert de mare angajament. O prajitura de casa. Plus ca poti sa culegi la liber orice fructa din pomii din curte.
@DOINA, m-ai făcut să vreau să ajung la Sulina. 🙂
Continui ca sa iti faci program de deplasare rapid. Nisetru la disc cu cartofi facuti in grasimea care se scurge la disc – au, au, au – de la nisetru. Usturoi ca la balamuc, mese in curte cu mushama, scaune de-alea de curte. Vin alb rece de nu-ti mai trebuie altceva. Cea mai buna prajitura de casa e negresa. Ah, am uitat, tot din partea casei e cafeaua. La ibric. Copiii pana in 10 ani mananca gratis.
@DIONA, și copiii de 40+ n-au nimic moca? :))))
Mare pomanagiu mai esti. Vezi ca secsi balamuc cum esti e posibil ca tanti Sica sa-ti dea gratis contra altele :)))). Vezi, vezi.
@DOINA, aoleu, să mă posede sălbatic contra unui blid de ciorbă? :))))))
Mananca tu nisetru ala si cred ca te oferi singur, zau :))))
@DOINA, :)))))))))))))))))
Chiar daca e la unguri, sa stii ca au mancare foarte buna si niste portii enorme, e posibil sa trebuiasca rezervare inainte.
https://www.facebook.com/pages/Basa-Fogad%C3%B3/117542761669212?fref=ts
@Vlad, și dacă e la unguri ce? Am așa o presimțire ca gatesc mai bine decât noi.
Am fost anul trecut. Portii enorme si locatie deosebita.
Gen mesele afara in pavilioane cu flori…. Si toata mancarea gatita acolo, traditional la ceaun. Paine de casa dulciuri de casa si pt copii o bautura un fel de compot facut tot acolo….
Preturile mai mult decat convenabile.
De acolo am invatat sa gatesc supa de gulas.
Sigur mai trec si anul asta pe acolo… In drum spre Pensiunea Gentiana de la Izvorul Muresului.. Gazda ca Tanti Mia de la Gentiana inca n-am gasit.
Si apropo de costuri…. Anul trecut, o excursie de asta ‘ unde vezi cu ochii’ ne-a costat vreo 1500 lei o saptamana.. 2 adulti si un copil….
Anul asta plec 2 saptamani :))
Daca tot ai adus vorba de coaste…cele mai bune din Timisoara – Drunken Rat.
https://www.facebook.com/DrunkenRat/?fref=ts
@Ginko, am mai auzit de locul ăsta. Ajung eu la Timișoara. 😉
4 roses Brasov , coaste. Fara cuvinte, doar lins de degete! 🙂
daca e de mancat si baut, oricand cu drag 🙂
incepem putin invers cu desertul: Ploiesti: Caffe Milano – cea mai buna inghetata artizanala (inghetata de ciocolata cu sare de mare absolut minunata), cel mai bun tiramisu si cea mai buna prajitura „chocolate cheesecake” din tot orasul – toate sunt facute in casa si cu simtul raspunderii Toate produsele sunt savuroase dar am enumerat doar favoritele mele. Sa nu uit, cafeaua este minunata italiano vero
Imprejurimi Ploiesti: Conacul Domnitei Ralu din Chitorani: un bors de cocos si o prepelita la cuptor de te lingi pe degete. Vinuri bune. Tot in zona sunt cateva crame unde poti face degustari memorabile: Rotenberg in Ceptura, Lacerta, Basilescu si altele.
Predeal: Hotel Dragului, in spatele benzinariei din centru au o pastrama de de oaie cu mamaliguta de ti se topeste in gura.
Brasov: Bistro del Arte au mereu oferta zilei iar eu am mancat un burger delicios acolo.
PS: Mihai sau oricare dintre cititori de aveti drum prin Ploiesti va astept la o inghetata de ciocolata cu sare de mare sau o cafea buna
@Marius, da, am văzut că absolut toată lumea vorbește frumos despre Caffe Milano.
@Mihai super daca a auzit lumea de ei. O sa le transmit si cu siguranta se vor bucura. Eu toti cunoscutii care ma viziteaza ii duc la ei pt un desert bun. Au si piadine bune chiar si pt vegetarieni.Toamna – iarna au cele mai bune supe creme (un deliciu supa crema de dovleac cu amaretti si scortisoara)
Fiind dovada vie ca se mananca bine in Moldova, recomand mai mult din partea de Nord, zona Neamt/Iasi:
Piatra Neamt – Cercul Gospodinelor (la un moment dat ai mei credeau ca nu iau examenul scris de la scoala de soferi doar ca sa ma duc in Piatra sa mananc la Gospodina; recomand ciorba de burta si tochitura)
Roman – Hanul Ancutei, Royal (cand mergi spre Iasi, la iesirea din Roman dupa o trecere cu calea ferata, pe partea stanga e Royal, o pizza neasteptat de buna si facuta corect si un muschi de vita pe piatra dupa care balesc si-acum)
Iasi – Bolta Rece, Little Texas, shaormeria Warda (ceva deosebit)
In Bucuresti nu recomand crasmele din Centrul Vechi si nici alea de cartier, asta daca tineti la sanatate, in general. Mai bine mananci acasa si in oras DACAT bei.
@Pamfil, ce-i cu shaormeria aia de la Iași? De ce e ceva deosebit?
Poate pentru ca e facuta de un arab care chiar se pricepe. Au niste sosuri foarte bune dar nu e recomandat sa mananci acolo pentru ca-ti face patronul capul toaca. Am mancat la Cin Cin in Constanta, e si aia foarte buna dar nu se compara cu Warda. Au recunoscut pana si prietenii mei constanteni care-s fanatici cu shaormele lor.
Warda e epicentru shawormei
@syl, asta am înțeles, DAR DE CE???
@Pamfil, well… deci trebuie să ajung la Iași. 😀
E a unui arab și are shaworma cu carne de oaie de la mama ei. Arabul e mereu în local, e foarte amabil și politicos, socializează cu toată lumea și te petrece la plecare.
@Gigi, ah, acum am înțeles. 😛
Cluj – Maimuta plangatoare unde totul are gust si vinul bun e la preturi mega decente (ca si mancarea, de altfel), Brasov – Gaura dulce calitate si pret corect spre decent, Bucuresti -Trattoria di Davide pentru fite si figuri misto sau Pasta de pe Calea Victoriei pentru mancare italieneasca faina… mai ma gandesc 😀
@Delia, te-am pierdut la Gaura dulce. Poți să vii cu ceva detalii suplimentare? 😛
@Mihai, ai pierdut-o sau te-ai pierdut?
@Elena, cred că ambele.
La Casa di David e scump da’ bun. Nu e cu mult mai scump ca alte crasme de fite care mai lasa de dorit da’ 400ron/persoana… merge asa, o data la un deceniu.
Confirm pt Gaura dulce. Meniul de pranz este mai mult decat decent, iar papanasii si coastele sunt minunati.
Din vacantele recente recomand Popasul Dedulesti,situat intre Pitesti si Ramnicu Valcea, am dat de el in drum spre Sibiu si au niste mititei mari foarte gustosi (si sunt pretentioasa la mici, nu orice carne tocata amestecata o poti numi carne de mititei), iar de la mare din Constanta (am locuit acolo 3 ani) recomand cea mai buna shaorma la Cin Cin. Tot in Constanta recomand Restaurantul Rustic, au o ciorba de fasole in paine foarte buna.De la Cheile Gradistei-Moeciu recomand restaurant Resort Moeciu in stil rustic, mancarea traditionala foarte buna, putin cam scumpa…cam atat momentan.
@ana maria, ah, da, micii de la Dedulești.
Misto subiect azi, pe care o sa imi dau cu parerea extensiv, ca dupa ce 90% din an traiesc din salate si cafele, cand ma rasfat culinar, o fac lata.
Si pentru ca, spre deosebire de Mihai ma urc in masina si ii dau gaz spre unde vad cu ochii o sa las aici niste chestii deprin tara, vizitate in ultimul an, ca sa mai aveti sanse sa gasiti si locul si calitatea.
In Iasiul de resedinta: – Beraria Veche https://www.facebook.com/pages/Beraria-Veche/234754239976060?fref=ts unde recomand ciorbita de burta, tigaia picanta, salata de pui cu crutoane, si waffe Bismark (wafe+inghetata=love)
– Phenicie- daca sunteti amatori de chestii libaneze, incercati cu drag platoul vegetarian dar si ceva cu miel, ce place sufletelului vostru
– Oscar (gard in gard cu Phenicie)- portii pentru Oana Roman de fine cuisine
In Brasovul natal: -orice restaurant din lantul Sergiana (Sergiana, Ceasu Rau, Casa Tudor), unde mancarea aia din copilarie, ca la bunici o sa va invadeze toate simturile,si daca nu erati nationalisti o sa deveniti
– Pizza Iolo- ca pizza cand e si ieftina si buna concureaza ciocilata si sexu’
In Bucurestiul cu claxoane- La Calinescu la taverna m-am indopat cu pui cu grgonzola si am furat quesadilla dar tot papanasu (i) fac toata branza
In Hunedoara dupa ce vizitezi castelul- Restaurant Rustic- unde iti aduc ciorbita intr-o galetusa atarnata peste un arzator sa ramana calada cat stai la povesti
In Sighisoara- in piata centrala Concordia pentru ciorbita in paine
Hai, ca daca imi aduc aminte va mai zic.
@syl, mi-e foameeeeeeeeeeeeeee!
Nu stiu sa-ti recomand un loc anume pentru ca mereu fac alte drumuri.
Insa eu intru in restaurant doar daca are minim 50% din capacitate ocupata (altfel e clar ca ceva nu e in regula acolo)
PS. nu ma iau dupa ce spune lumea ca e cel mai bun loc de mancare
asta pentru ca lumea flamanda si calatoare are tendinta de a exagera (sindromul pescarului)
@Cosmin, cred că în general lumea recomandă un loc unde a fost de minimi 2-3 ori.
Nu toti.
Ultima data am oprit la o șandrama pe marginea drumului.
Aveau aia hălcile de vita atârnate langă grătar.
Terasa plina.
Foamea mare pe noi.
Aduce ala mancarea.
Buna intradevar. Insa rece.
Nota 7 din 10
Unul din colegi: „E cea mai buna mancare, trebuie s-o salvez si pentru ceilalti”
Păstrăvăriile „Cheița” (la ieșirea dinspre Bicaz spre Lacul Roșu) și cea de la Pojorâta (dinspre Câmpulung Moldovenesc spre Vatra Dornei), prețuri ultradecente, ciorbă de păstrăv, păstrăv prăjit cu mujdei și alte derivate de păstrăv.
@Gigi, mi-a plouat în gură la păstrăvul ăla cu mujdei.
Anul trecut am avut un concediu din asta fara tinta. Tot ce am stiut, cand am plecat de acasa, a fost ca ajung pe Transalpina. Fara rezervari la cazare. Am ramas noaptea pe unde am apucat. Chiar si in casa unor oameni. Asa am ajuns la o mini ferma de animale unde am ramas doua nopti pentru ca femeia gatea demential din ce-i dadeau animalele si natura. Delicioasa mancarea. De visinata si afinata nu mai vorbesc. Locul este la 2 km mai sus de Pestera Scarisoara, iar pe tanti o cheama Flori.
Astept niste locatii interesante din Maramures acum.
@Elena, oaaaaaa, cât de tareeeeeee!
Mai recomand Curtea Braneana sau Vila Liliana. E o afacere de familie. Nu au sucuri, salam, nimic din ce poti sa-ti iei de la magazin. Mancarea e facuta din animalele si pasarile crescute de ei, vinul e tot de ei facut iar prajiturile de casa facute de femeia aia sunt dementiale. Dimineata iti da unt natural cu dulceata de afine, cascaval si branza de casa, apa de baut e adusa de la izvor, visinata, afinata, clatite, papanasi cu smantana naturala.
Din Moldova cu dragoste:
Campulung Moldovenesc
– Patravaria Liliana – Pastrav de te lingi pe degete
Pojorata – Pastravaria Izvor (spre Rarau) – idem
@Narcisa, și ceva cu alivenci și poale-n brâu nu găsim în toată Moldova aia?
Mihai, Alivenci n-am mai mancat eu de cand eram la bunica (acu vreo 25 de ani), insa poale-n brâu foarte bune se gasesc la patiseriile Bujor in Suceava. Sunt pline cu branza dulce, nu pojghita subtire. Gust bun, aluat pufos.
Alivenci , poale-n brau si cozonac din ala care se rupe fasii…? Cum sa nu? ‘ La Filuta’ vreo 10 km d Falticeni… Acolo am mancat un iaurt sa de gros ca nu cadea din lingura dac o puneai pe cant.
Si toate sunt facut acolo.. Genul ala de pensiune cu bucate din curtea omului..+ paine de casa…. Si nimic de la magazin…
https://www.facebook.com/LaFiluta/
Se mananca foarte bine la Popasul Domnesc din Voronet, apoi la Casa Baciu din Pojorata.
Bine că am apucat să mănânc! 🙂
Păi, Miki cum mergi tu așa unde vezi cu ochii, dar intre Alba Iulia si Turda, până in Aiud la câțiva km, de ești fix la ora prânzului, să te oprești la Restaurant Transilvania casă și masă. Îngrășare garantată! 🙂
Campulung Moldovenesc, la intrarea in oras dinspre Suceava – La Popasul Baciului – cea mai buna mancare cu specific din zona – https://www.facebook.com/LaPopasulBaciului/
Dorna Candrenilor – prima pensiune pe dreapta cum intri in sat (nu retin numele, nu stiu de ce) – pastrav minunat
Poiana Negri – Pensiunea Poiana – mancare gatita din ce se gaseste in curtea proprie – https://www.facebook.com/pages/Pensiunea-Poiana-Negrii/629308483751289?fref=ts
Am fost anul trecut prin noiembrie-decembrie la Sibiu şi ţin minte că am mâncat foarte bine la Weinkeller, în centru https://www.facebook.com/Weinkeller.Sibiu . Recomand prunele în vin cu îngheţată dacă le mai au :))
@Oana, prune în vin cu înghețată? Și nu-mi păreai hipsteriță când te-am văzut. Ce faci diseară? 😛
Sunt sub acoperire 😛 Ne vedem în centru şi fugim la Sibiu? :))
@Oana, de ce să fugim? Merge normal. 😀
Pensiunea Maria, in Gura Raului… sau Boca del Rio, vorba lui nea Mitica, proprietarul. Gateste Coana Chiva, sotia, de nu te poti ridica de la masa daca nu mananci si supa si ciorba…. ca sa nu mai zic de felul 2, 3…… Palinca usor aromata a fost poreclita mitilic si este la discretie, daca te tine fizicul. Pentru doamne, o afinata concentrata care nu da dureri de cap. In preajma Craciunului poti face aerosoli in afumatoare. Este foarte indicata pentru fumatori. Meniul nu e unul precis, dar e bestial.
@Celi, după articolul ăsta, cred că o iau si eu la picior prin țară. 😛
@Miki. ..Dacă ajungi în Piatra Neamț, fata în fata cu hotel Bulevard este Pizza Bitza. Cea mai buna pizza din oraș. Ieșirea din Bicaz spre Tasca(lacul rosu)…la păstrăvărie Cheita specific păstrăv. ..cel mai bun din lume
Hai si la Constanta 🙂
1 – Grecesc – Nikos – au si midii foarte bune, iar pentru meniu grecesc recomand la farfurie (souvlaki de pui invelit in bacon 😉 ) plus ca e optiune buna de fast food, sa zicem: pita e facua de ei, in loc de cartofi prajiti sunt facuti la cuptor, in loc de maioneza pun iaurt grecesc.
2 – Turcesc – Oz Demir – e ascuns pe stradute in zona Gara/Autogara, dar portii generoase si gustoase
3 – Toscana – cele mai bune midii, servire excelenta, si restul meniului merita
4 – Irish Pub si London Pub – ambele au mic dejun foarte bun (e si asta un criteriu 😉 )
5 – La Ana si Ion – zona Piata Ovidiu – preferatul meu, are si midii excelente, iar duminica este ziua borsului de peste cu ce peste gaseste dimineata la pescari; plus la meniul de aperitive recomand „tipsia jupanului” si „piperchi targhisite” – e de la machidoni, ultima data o facuse cu 3 tipuri de branza si ardei gras; iar zacusa, pateu, carnaturi, pastramuri, sunt facute toate acolo de Za Chef Paul 😉 si seara iti canta din contrabas si acordeon muzica veche romaneasca 😉
De cate ori ajung prin Constanta (ultima data zilele trecute in vacanta de Rusalii) nu ratez Oz Demir, toata mancarea e buna dar au acolo niste coaste de berbecut dementiale iar ca desert imi place kunefe, un fel de cataif….mmmmmmmmmmmmmmm
Mihai, scuze daca s-a spus mai sus si nu am vazut, dar aici se mananca foaaaarte bine: http://www.fermadacilor.ro/
Ideea e ca ar cam trebui sa iei si cazare din cate stiu, eu am nimerit din pura curiozitate fix de Paste iar tot ce am mancat a fost genial!
@Bianca, nu conteaza dacă se repetă informațiile. Ba eu cred că dacă oaemni diferiți zic despre același loc cresc șansele că acolo sa fie ce trebuie.
Eu as merge in Maramuresul istoric, Valea Izei, sunt acolo, cica, niste pensiuni cu produse traditionale, de numa, numa! In rest, sa se ia dupa miros!
As vrea sa ajung si eu anul asta…
Am tot auzit de Valea Izei… De Sapanta cu cimitirul vesel….
Poate zice cineva ceva de zona aceasta…. Recomandari?
Pensiunea „La Domnita” in Poienile Izei! Organizeaza si seri culturale, cintece, jocuri, ceva inedit!
Pentru cei ajunși, din păcate, pe litoralul românesc și le place peștele, să încerce Pescăria lui Matei de la Agigea https://www.facebook.com/Pescaria-lui-Matei-349452848488396/
E ceva de neuitat. Musai cu rezervare înainte.
Obligatoriu: păstrați-vă și pentru desert. O felie de tort Snikers s-ar putea să vă schimbe părerea despre viață.
@krantz, tort Snikers? Proastă inspirație am avut cu textul ăsta. 🙂
Păi nu așa a fost briefingul: ”vreau să mă îngraș!”?
Lucrăm după cerința clientului. Suntem profesioniști, ce naiba!
@krantz, da, da, doar că foame mi s-a făcut și mie. 🙂
Vasilescule, tu mananca, io scriu pe urma articolul despre grasi :)))
@Sabina, tu apucă-te de acum. 🙂
Oo da, si hamsiile SI ciorba de perisoare de peste, un vis! SI EU recomand! Am fost aseara SI are SI un vibe bun locul ala!
Nu va recomand Pescaria lui Matei. Ultima data am fost 6 adulti cu 6 copii. Am facut toooti toxiinfectie alimentare. Am chemat salvarea fratilor la cateva ore dupa cina minunata de la Pescaria lui Matei. Am mancat din toate…. N as putea sa va spun de la ce anume. Au noroc ca nu am trimis Anpc peste ei.
Golful Pescarilor, port Agigea, recomand rezervare prin telefon înainte, îi găsiți pe Facebook. Ca reper, în zonă este și Pescăria lui Matei, dar nu o recomand.
Supa de fructe de mare = nectarul zeilor.
Nu am ajuns încă să testez și altceva din meniu (supa aia mi-a ajuns, cu ceva pîine prăjită), dar este în plan vara asta.
Poftă bună!
Hai că am dormit destul și nimic nu mă scoate din letargie ca discuțiile despre mîncare.
Sinaia: La Alex (https://www.facebook.com/Restaurant-Unguresc-Alex-141164025953987/). Pîine cu untura și ceapă din partea casei, supa de usturoi in pîine, galuști cu prune demențiale. Lăsați Irish House si alte fițe și faceți-le o vizită.
Brașov: Ceasu Rău pentru grătare (coastele sînt fabuloase!), Sergiana din centrul vechi pentru restul. Mîncare demențială la ambele. Pentru poteci mai puțin umblate – 4 Amici. Preturi medii spre mici, porții enorme, terasa e frumoasă. Ciorba de fasole în pîine e un must-have.
Și cam atît deocamdată. Poftă mare!
@Stefan, ai dormit? Eu credeam că ai fugit în munți. 😀
Timisoara – Casa Antinori
Restaurant italian de fitza.
Doar daca plateste altcineva 🙂
Târgoviște – restaurant San Marco.
OK, n-o fi Târgoviște cel mai răsărit oraș, dar într-o seară mi-era foame și-am urcat în mașină și ne-am dus la Târgoviște. Prea mari speranțe n-am tras, dar le-am găsit centrul vechi și-am rămas impresionată. Mâncare bună bună.
@Laura, păi și trebuia să mergeti până la Târgoviște când vă era foame. O să-ți las un număr de la Jerry’s Pizza, ca să nu mai consumați benzină aiurea. 😛
Cred că-mi era mai mult foame de ducă. :))
@Laura, păi zi, dom’le, așa. 😛
In secuime in Harghita la Pensiunea Lobogo. Nu ai mancat asa ceva garantez! Uiti cum te cheama dupa ce mananci un papricas de pui la ei! Rata cu portocale, viiis! Am batut de cateva ori drumul pana acolo, de la Targu Mures, doar ca sa bagam la ghiozdan. Si nici cu Targu Mures nu mi-e rusine, Laci Csarda (Tempo) trebuie bifat. Dupa articolul asta, urmeaza reconfigurarea traseului pentru vacanta de vara.
Înainte să-i avem pe dracii ăștia mici, făceam destul de des concedii d’astea, Hai-hui le ziceam noi! Acum încă suntem la faza de concediu planificat, dar mai e puțin și cresc suficient cât să suporte chestii ad-hoc.
@haivas, îți țin pumnii. 🙂
Mmmm grea sarcina :)))
Iasi
Restaurant Oscar – mancarea e delicioasa, portille FOARTE generoase
Shanghai Restaurant – daca esti cu pofte pentru mancare chinezeasca.. pur si simplu delicios (Recomand pui in 5 culori)
Restaurant Onix (cunoscut mai nou ca Bellaria) – o doamne ce mancare buna! Hribii cu smantana sunt to die for 😛
Restaurant Unirea (este la al 13-lea al hotelului unirea) Panorama este minunata iar puiul lor cu smantana este grozav 🙂
Pizza la Metru in Iulius Mall – best Pizza Ever!
Constanta
Restaurantul Rustic chiar la iesire din Constanta catre Carrefour Fac oamenii aia o ciorba de fasole grozava
Club Doors (Vara e terasa) – Mananci acolo un orez cu legume de te lingi pe degete, iar puiul in sos de cascaval este absolut MINUNAT!
(Seara se transforma in club. Vin trupe de peste tot. Specific Rock)
Si acum imi e o foame de lup iar azi am voie sa mananc doar fructe si legume crude! Yeeeey 🙁
Esti pe dieta disociata?
Centralizeaza „obiectivele” si fa ca mine: harta in fata, inchizi ochii si pui degetu’. Intre timp, bunii prieteni rotesc harta. De cate ori am facut asta, rezultatul a fost muuuult peste asteptari. Avem niste coclauri ….. da’ si Jymny face fatza…. si spate….
Mihaita, te rog io mult, pune un antet la articol: „a NU se citi comentariile pe stomacul gol”.
@Celi, aoleu, da, ar trebui să pun disclaimer. 😀
In Iasi dau o recomandare: restaurant sud-american http://www.buena-vista.ro/. Mancarea e absolut geniala, atmosfera la fel. Deschid zilnic la 12, eu stateam la pensiunea de vizavi (vila aris). Problema e ca nu puteam niciodata sa mananc micul dejun la ei, ca deschideau prea tarziu.
Te duci acolo daca-ti place vita, majoritatea specialitatilor is cu doamna Joiana. Da-s absolut divine.
Am fost saptamana trecuta la Izvorul Muntelui. Pensiunea Aurora. Pe strada Izvorul Muntelui nr.123. O gaseste usor. Face mancare buna gazda. Yami! De toate pentru toti.
La noi in Galati cel mai mult imi place la restaurantul Pescarul, acum Blue Aqua http://www.blueacqua.ro/, dar si la Panoramic, tot pe faleza Dunarii…..vacanta placuta Miki…
Intre Alba-Iulia si Aiud, la Santimbru restaurant Rustiq.
Mancare buna, vinul casei demential.
Pentru o vacanta culinara recomand cu incredere Chisinaul (stiu ca nu e pe interiorul tarii, dar nici departe nu e). Acolo si daca tii post sigur vii cu ceva kile in plus
Amintesc, fara a fi limitata lista (cam peste tot se mananca „gustos”):
– London Steak House (cea mai „vita buna”)
– Popasul Dacilor (traditional 100%)
– Restaurant Georgian
Bine, mai Mihai, n-ai recomandat Valcea? Sint circiumi foarte bune, iar valea Lotrului cu continuarea pe Transalpina si revenire pe la Horezu e un circuit splendid.
In Rm. Valcea se poate minca la restaurantul libanez de pe Capela, sau la D’Amici pe centura si in centru (fostul Zimbru, acum renovat excelent). Mai recomand Bistro Le Club. Si la preturi care probabil sint foarte mici pentru bucuresteni.
Avem di tati la Valcea!
@Emil, sunt de atât vreme de Vâlcea, că nu mai știu nimic.
am uitat sa zic de conacul secuiesc, au au, de’acolo tre luata si branza la pachet
Acu’ am o mare dilemă: nu ştiu unde să merg în concediu. 🙂
Brasov, Bella Muzica http://bellamuzica.ro/restaurant-brasov/
Am nimerit acolo din greseala in 2002, in luna de miere. De atunci, o data pe an, mergem la Brasov (sau macar avem intentia – din cauza de copii mici, mai greu) special pentru a lua masa la Bella Muzica… Deh, amintirile ne chinuiesc… :)) Din partea casei, o palinca de Bihor si niste sosuri iuti, asa de deschis pofta de mancare…
@Catalin, da, dacă nu „prosteau” rețeta la tiramisu ar fi ramas și la mine în top.
Am bătut ţara în lung şi în lat în concedii. Am mancat fenomenal de bine in multe locuri (în Şieu-Maramureş, la pensiunea familiei Bota, ne-am prelungit cu o zi şederea din cauza mâncării. Toate ingredientele erau din curtea lor, bune rău!). Locul care ne-a dat pe spate a fost o cârciumă din comuna Fărcaşa, judetul Neamţ. Aveam de parcurs Valea Bistriţei, plecam din Voroneţ, trebuia să ajungem la Praid. Valea Bistriţei e superbă, oprit, admirat dar pe la prânz eram rupţi de foame. Sate mici cu cârciumi unde nu am fi mâncat nici daca era gratis. Am ajuns în Fărcaşa, am vazut ceva ce părea un pic mai mare decât o amărâtă de cârciumă sătească dar… cu o terasă goală. Cobor sa văd dacă se poate mânca acolo şi proprietarul care m-a intampinat langă o motoretă cocoţată ca emblemă zice: Poarta spre restaurant e aici! Şi deschide o poartă! Am avut senzaţia că a deschis poarta raiului. Pe cuvănt! Erau nişte mese aruncate din loc în loc in Paradis. Mâncarea? Jenant de bună. Totul era de la ferma omului sau adunate de la fermele sătenilor. Preţurile? Vreo 70 lei, 3 persoane, cu tot cu băuturi!
Langa Bucuresti, mai exact Padurea Comana, Adventure Park este o taverna de iti vine sa-ti lasti tot banii pe mancarea de acolo. Totul e bio (au un certificat ce atesta acest lucru), iar ingredientele sunt chiar din zona. Rosii cu spini, vinete albe, catina, ardei negru, castraveti de 4-5 kg 1 bucata, iar astea sunt doar cateva din specialitatile de acolo.
Restaurant Budapesta la Baia Mare. Nu pot descrie in cuvinte mancarea aia! La exterior pare scos din filmele comuniste dar in interior este complet renovat si atmosfera e fff faina
…la femei frumoase si binevoitoare…
Ce ai in foto se numesc- Coaste – se servesc in restaurant Ceasu’ Rău. Brașov.nota 10 din 10i Neapărat cu ciuperci murate 2,3porți.
http://darina.ro/hotel-laguna-targu-mures/restaurant-pestisorul-de-aur cand sunt in zona Tg. Mures intodeauna mananc acolo
Brasov – Sergiana
Pana iti aduc comanda te servesc cu o portie zdravana de jumari dementiale si paine cu cartofi, free of charge. Am cerut chiar si a doua portie cu plata insa nu a foat cazul de asa ceva! Ne-au adus inca o portie si mai mare! Absolut tot ce am mancat acolo a fost de vis!
Predeal – Hanul Domnitorilor
Daca vrei sa iti comanzi o portie de papanasi pregateste-te sa o imparti cu cineva ptr ca sunt imensi si sunt cei mai buni papanasi pe care i-am mancat vreodata!
Bai, daca a mancat fata si nu a ajuns inca la desert, vin io cu doua recomandari de papanasi…cele mai bune perechi de papanasi din tara asta.
Pe locul unu….terasa Hotel Anda TG Jiu.
Pe locul doi…la tine la valcea, ceva cu terasa, hanul Haiducilor.
Va mai dau eu un pont. Doar unul si atat. Pentru mai mult, cer taxa :))). Parintele din Dubova, pe Clisura Dunarii, face cel mai bun crap la ceaun. E celebru parintele. Pentru 100 de roni te si plimba 2 ore cu barca pe Dunare la Cazane. Dar mancarea facuta de el este… moama-moama.
La pensiunea Acasa in Bucovina,la intrarea in GURA HUMORULUI spre stanga…mancare traditionala foarte gustoasa, si variata.
Interesant post-ul desi nu este prima data cand il vad.
Cea mai buna ciorba de burta cu smantana si mujdei din Sibiu o gasesti la restaurantul Prima , e un restaurant familiar foarte modest dar care face o ciorba super !! Poti sa o manaci la restaurant sau sa o iei acasa ptr zilele cand nu ai chef sa gatesti !!
Astazi am fost la renumitul D’Amicii din Valcea. Sicer , slab – ceafa afumata arsa, manele. Pacat , nu mai e ce era a
Bolo steakhouse din Vama veche pentru un cheesecake perfect. Si au niste cocktailuri de vis.