Ascultați la mine, cel care v-am fost baci până la adânci bătrâneți, când vine vorba despre mâncare, niciun restaurant din lume nu poate să bată cele patru mari plăceri vinovate. Stele Michelin să aibă, degeaba, n-ai cum să te bați cu:

1️⃣ mâncarea mâncată direct din oală, de pe aragaz;

2️⃣ „gustările” furate în miez de noapte, din ușa frigiderului larg deschis;

3️⃣ orice bagi în tine, pe ascuns, când trișezi dieta pe care ți-ai impus-o singur. În viața mea n-aș mânca sticks-uri sau sărățele, dar când e să-mi trișez dieta, nu mă las până nu se golește punga.

4️⃣ înghețata halită în pat, direct din cutie, până o lași din mână goală. Cutia, zic.

Vă spun, n-o să mai regăsesc niciodată gustul sarmalelor maică-mii, mâncate reci, direct din frigider. De cele mai multe ori, noaptea ajungeam la frigider pentru cu totul altceva, apă sau mai știu eu ce.

După care, vedeam oala de sarmale (rămâne cum am stabilit, ăla care a inventat becul din frigider sper că are locul lui special în iad) și-mi spuneam: „hmm, sarmale, cum ar fi?”.

Cu o mână țineam ridicat capacul oalei, cu cealaltă balotam sarma după sarma. De se crucea biata maică-mea a doua zi când vedea c-a dispărut misterios, peste noapte, un sfert din conținutul oalei (uneori chiar și mai mult).

Nici măcar nu mă credea ca eu le-am mâncat. De ce mă minți? În ce le-ai încălzit, că nu e nimic murdar în chiuvetă? Trebuia să-i demonstrez că le mănânc reci ca să mă creadă, dar tot își făcea o cruce mare.

Azi aș da orice să mai regăsesc gustul ăla, dar, din păcate, nu mai am cum și unde.

Dar, trecând peste asta, bănuiesc că suntem cu toții de acord în ceea ce privește cele patru mari plăceri vinovate de mai sus, da?

sursa foto: freepik.com