Refuz să-mi fac cont pe Threads. Dacă nu știți ce este, n-ați pierdut nimic, dar o să vă spun eu că e încă o platformă de socializare deținută de Zuckerberg.

Am fost tentat la un moment dat, dar când am văzut câtă lume și-a făcut cont, iar ulterior au renunțat la el, mi-am zis c-am luat decizia corectă.

Cu toate astea, văd postări de pe Threads când intru pe Instagram. Îți sunt afișate acolo câteva, în speranța că după ce citești îți zici „meam, ce mișto e pe Threads, hai să-mi fac repede cont”. Uite că până acum nu doar c-am rezistat eroic, dar tot ce citeam mă convingea că mai degrabă îmi tai un deget cu ciobul decât să-mi fac cont.

Iar acum o sa vă dau și un exemplu de postare Threads citită ieri dimineață, când eram pe budă:

Sunt mișcat până la lacrimi de siguranța de sine afișată de băiatul ăsta, pare că știe atât de bine despre ce vorbește.

Păi hai să vedem dacă are dreptate omul, că prea e îndârjit așa. O să încep, desigur, cu exemplul personal, adică al meu.

Am intrat în relația asta, în care mă aflu acum, mult dincolo de vârsta de 35-40 de ani. Și pot să afirm, fără niciun pic de exagerare, că este de departe cea mai mișto relație pe care am avut-o vreodată.

Să zicem că eu am avut noroc, dar mai am cel puțin doi prieteni cu relații începute după 35-40 de ani care sunt și ei în relații mișto, sănătoase. Cele mai nesănătoase relații pe care le știu eu sunt începute mult înainte de 35 de ani, din tinerețe d-aia pură. Majoritatea celor pe care-i știu în relații din astea de-abia se mai suportă, la unii nu înțeleg de ce mai stau împreună, se vede din cosmos că nu mai au nimic în comun.

Păi cum facem domn’ Vasile, că de la mine nu prea se vede la fel?

Ca să nu mai spun că în mintea omului ăstuia doar femeile pot fi toxice după vârsta de 35‐40. De parcă dacă ești femeie singură n-ai șanse să dai peste un bărbat care e singur tot pentru că se hrănea cu toxicitate.

De fapt, pot să spun cu mâna pe inimă că eu sunt convins că de cele mai multe ori bărbații sunt mult mai toxici și mai manipulatori decât femeile. De ce? Pentru că suntem o societate patriarhală în care bărbații sunt fix ca domn’ Vasile ăsta, ei se consideră miezul din dodoașcă, nevinovații pe care îi păcălesc și-i părăsesc bestiile alea angelice, cu inimă de viperă, cunoscute sub numele de femei.

Pot să-mi pariez viața că dacă e să facem un sondaj, o să descoperim că sunt mult mai multe relațiile care se termină din cauză de masculi toxici decât de femei toxice.

Păreri?