Am mai povestit pe-aici, și nu doar o dată, că mi-am petrecut niște ani pe stadioane. Pentru mine, meciurile văzute pe stadion arată cu totul altfel decât cele la care te uiți pe un ecran, fie el și de televizor cu diagonala de einșpe metri.

E cu totul altceva când ești la marginea terenului și simți mirosul ierbii, când auzi pocnetul sec al mingii lovită cu șiret plin, când auzi cum strigă portarul „las-o”, sau când sare antrenorul de bancă și urlă „joacă, bă, fotbal”. Da, e cu totul altceva când trăiești emoțiile unui meci acolo, la marginea terenului.

Am văzut live cinci finale de UEFA Champions League, o finală de Europa League, câteva jocuri ale Naționalei, măcar câteva zeci de meciuri ale Stelei în cupele europene și nenumărate partide pe stadioanele din teritoriul carpato-danubiano-pontic. Dacă le aduni, ies niște ani frumoși.

Dar știți ce nu văzusem niciodată? Un meci al naționalei României la un turneu final, asta nu văzusem niciodată.

În 2016, la ultima calificare, n-am putut să mă duc în Franța. Au mers mulți prieteni de-ai mei pe care i-am invidiat urât, dar eu abia îmi schimbasem job-ul și mi s-a părut ușor deplasat să mă duc să cer două săptămâni de concediu, când eu n-aveam nici două luni de când lucram acolo. Evident, n-am cerut.

După care nu ne-am mai calificat nicăieri.

V-am povestit toate astea ca să înțelegeți câtă bucurie am în suflet acum, când știu că voi fi în tribună la meciurile României. Aș fi tentat să spun că nici măcar nu mă interesează rezultatele, dar aș fi ipocrit. Da, o să fie mișto c-o să văd naționala din tribună, dar ar fi ceva cu adevărat senzațional să ne și calificăm din grupă.

Acest articol este scris în parteneriat cu cei care au înțeles exact ce înseamnă fotbalul pentru mine și cât mult mi-am dorit să fiu în tribună: PENNY România, sponsorul principal al echipei naționale de fotbal.

Probabil știați, dacă nu, o să aflați acum, PENNY a dezvoltat gama SuporteRO, o marcă proprie creată special pentru fanii adevărați ai naționalei care urmăresc meciurile de acasă.

Pentru că indiferent că suntem pe stadion sau în fața televizorului, n-am nici cea mai mică îndoială că la ora meciului toți vom fi conectați la aceeași unică dorință: să învingă România.

HAI, România!