Nu cred că există în limba română o expresie mai imbecilo-ipocrită decât „și-a refăcut viața”. Mai ales când se referă la oameni care au trecut printr-un divorț și acum sunt într-o altă relație.

De fapt, mint, există: X si-a refăcut viața, în timp ce Y e încă singur/singură”. Unde Y este fosta parteneră/fostul partener a lui X.

Pentru 99% din populația acestei țări este evident că doar dacă ai intrat într-o nouă relație „ți-ai refăcut viața”. Dacă nu, nu. Pentru că, nu-i așa, ce viață refăcută e aia în care ești singur? Se știe că, pe aceste meleaguri, oamenii singuri sunt doar niște ratați care nu vor să recunoască asta.

Iar dovada supremă că fix așa gândesc vajnicii urmași ai dacilor liberi sunt exact întrebările de genul: „ai de gând să-ți refaci viața sau mai aștepți?”.

Doar cine n-a trecut printr-un divorț (sau o despărțire după o relație lungă) n-a primit această întrebare de noaptea minții. Nu știu cum gândiți voi, dar eu cu greu pot găsi ceva care să sune mai înfiorător.

Iar cel mai „amuzant” este că poți să ai surpriza să primești întrebări de genul ăsta de la absolut oricine. Lasă prietenii apropiați, dar oameni pe care de-abia dacă-i cunoști n-au nicio problemă să te întrebe chestii despre refăcutul vieții.

Iar dacă cumva le atragi atenția că nu prea e ok ce fac, li se holbează ochii-n cap ca merele de Voinești și se simt foarte ultragiați. De ce? Pentru că ei consideră că n-au făcut nimic rău, te-au întrebat cu cele mai bune intenții, au vrut doar să ajute, dăăă.

Fix ca ăia care complimentează femeile zicându-le „arăți foarte bine pentru vârsta ta” sau „ești neschimbată, arăți exact ca acum douășopt de ani”.

Ar trebui să le vedeți fețele dacă încerci să le explici că întrebarea e de căcat și complimentul de-a dreptul jignitor.

Vă zic, dacă nu mi-ar fi lene, aș scrie un ghid cu întrebări care n-ar trebui puse niciodată și complimente care nu sunt ceea ce par.

Dar poate mă ajutați voi și le scrieți în comentarii, că dacă am o bază de la care să pornesc, poate chiar mă îndur să las lenea și să-l scriu.

sursa foto: freepik.com