De fiecare dată când plec de acasă mai mult de câteva zile, Vasile se supără foarte tare, treabă pe care i-o spun Marei și, ce să vezi, de fiecare dată primesc unul și același răspuns:

– Nu e adevărat, nu se supără, ți se pare ție.

Ooook.

Nu sunt nebun, văd și eu că nu se retrage Vasile într-un colț și nu plânge cu suspine sau că nu murmură înjurături  de genul: „coaie, iar pleci, fmm”.

Dar nu pot să nu observ că, din momentul în care apar trolerele prin casă, își schimbă comportamentul și face lucruri pe care nu le făcea până în ziua dinaintea plecării. Cum vede trolerele cum se așază în locuri de unde mă poate supraveghea și în care nu stă de obicei (cum ar fi un calorifer din hol pe care el nu stă NICIODATĂ).

Iar când mă întorc acasă, după ce-am stat plecat mai multe zile, are comportament de cățel. Se plimbă după mine prin casă (nici asta nu face în restul timpului), pe oriunde mă așez vine și se pune pe mine, doarme cu mine (nici asta nu face NICIODATĂ), plânge la ușa livingului când sunt acolo (singura cameră în care nu are voie, că pe-acolo a plecat cinci zile de-acasă) și alte din astea pe care nu le face în zilele obișnuite.

Evident, îi servesc toate argumentele astea Marei, dar ridică din umeri.

De-aia vin și apelez la arbitrajul vostru, al pisicarilor de pe aici. Sunt eu nebun și are ea dreptate? Sau pisicile chiar suferă când le lași singure? Sau nu neapărat când le lași singure, suferă când pleacă din casă persoana cu care au o legătură specială?

P.S. Am zis să las poză cu o pisică, respectiv cu un motan, și l-am ales pe cetățeanul din imagine care arăta de parcă era șeful suprem al tavernei unde mâncam când l-am fotografiat. Și nu numai al tavernei, avea o atitudine de parcă jumătate de Grecie era a lui.