Salutare lume și bine că ne-am regăsit! Inițiativa asta cu prezentarea constantă a trupelor din underul românesc, care pare să placă multora dintre voi, de cât de încântat sunt eu, nu mai spun, nu ar fi fost posibilă fără suportul lui Bobo, drummerul celor de la  Exuviath. O să detaliez despre cum vor oamenii de la Exuviath să ajute trupele tinere, care se tot lovesc de uși închise, după ce îl mai trag de limbă pe Bobo. Și de abia aștept să ne vedem, man!

Rugămintea mea este aceeași, o să o tot repet asta ca babă pisăloagă, trupelor pe care le prezint aici, le ajută mult o abonare la canalul oficial, un album cumpărat și mai ales, dacă aveți ocazia, o prezență dezlănțuită la concertele lor. Au nevoie de susținerea noastră activă. Pasivitatea a menținut la conducerea statului, timp de peste trei decenii, a unor lepre ca USL-ul, indiferența și lipsa de educație a permis să existe un cocălar ca simion sau o scelerată ca duamna șoșoacă. Pasivitatea, și nu numai, a dus la un recul al metalului din România, fenomen care nu prea s-a manifestat pe la vecinii noștri. Depinde doar de noi să crească frumos.

Cred că dacă aș putea pune conversația de pe wapp cu Bobo despre trupa de astăzi ar fi cel mai comprehensiv review. Am avut ocazia să ascult duminică pe seară ultimul lor album, bine l-am rulat de vreo trei ori, că de, mi-a plăcut. Și cine credeți că a doua zi de abia a aștepta să se crăcăneze de ziuă ca să îi dea mesaj lui Bobo despre cât de mișto a fost albumul? Cine, cine?

Boon, știți ce este Death ‘n’ roll? Dacă nu aveți idee link-ul vă oferă toate informațiile despre acest sub-gen al death metalului. L-am pus pentru că genul ăsta îl abordează trupa prezentată astăzi. Am trecut prin BLOODTIES, albumul lor din 2023, de aproape trei ori, și dacă prima dată doar m-am bucurat de muzică, la celelalte două audiții am fost mult mai atent la detalii. Sunt destule și sunt bune de tot. Este un album pe care îl  voi cumpăra? Mai mult ca sigur că voi face asta. Să îi lăsăm pe cei de la BLACKSHEEP, pe care unii dintre voi mai mult ca sigur i-ați vazut live, și nu ar fi rău să spuneți cum au fost băieții, să se prezinte:

”Anul trecut  a fost un an deosebit de productiv pentru noi, am sustinut mai mult de 20 de concerte, in tara si peste hotare.

Urmare a castigarii concursului „Wacken Metal Battle Romania”, am avut deosebita onoare de a reprezenta Romania in cadrul festivalului „Wacken Open Air 2023”, cel mai mare festival de metal din Europa, organizat in regiunea Schleswig-Holstein din nordul Germaniei, la aproximativ 80 de km de Hamburg. Pregatirile,  calatoria in sine si perioada petrecuta acolo au fost o experienta deosebita, menita sa creasca si mai mult unitatea grupului nostru. Acolo, la festival, am avut placuta surpriza de a sustine doua recitaluri, primul pe una din scenele mari de festival, iar al doilea, la propunerea organizatorilor, pe o scena instalata in satul artistilor. Ambele cantari au fost niste experiente de neuitat, in fata unui public numeros si total necunoscut, dar cu care ne-am conectat din prima.

 In luna iunie a anului trecut castigat locul 1 la concursul Constelatii Rock 2023 – Etapa Metal. Constelatii Rock este un concurs cu multa traditie in spate, acolo au participat multe trupe importante din scena rock/metal romaneasca de-a lungul timpului. Concursul avut parte de o perioada de pauza, insa incepand cu 2023 s-a reluat. Nu putem decat sa subliniem importanta acestui gen de evenimente, in special pentru trupele la inceput de drum, premiile in cadrul acestui concurs sunt substantiale. Daca ne este permis, sfatul nostru pentru trupele tinere este sa nu ezite sa se inscrie la concurs. Dincolo de aceste aspecte, am gasit la Ramnicu Valcea o comunitate impresionata de ascultatori de rock/metal, din oras sau imprejurimi, care s-au manifestat energic in cadrul celor doua evenimente sustinute de noi in Ramnicu Valcea anul trecut. Totodata, in cadrul concursului Constelatii Rock, in afara de Locul 1 – Cea mai buna formatie de metal, am castigat si premii individuale pentru cel mai bun baterist, cel mai bun basist, dar si premii speciale cum ar fi premiul din partea asociatiei culturale Rockstadt pentru cel mai bun baterist sau invitatia de a canta in cadrul Festivalului Barock Fest 2023.

 Albumul Bloodties reprezinta cel de-al doilea album full-lenght semnat Blacksheep si a aparut in luna august a anului trecut. Este un album divers care trece de la death metal la heavy metal, de la death’n’roll la melodic death metal, etc, un material cantat cu chef si entuziasm, in care ne-am propus si am reusit sa surprindem cea mai buna interpretare celor 11 cantece.Este un album inregistrat in stilul clasic, fara sample-uri la tobe, artificii de studio, cine stie ce efecte si minunatii de post-productie. Ne-am concentrat foarte mult pe interpretare, sa inregistram corect si cu nerv piesele, astfel incat sa ramana in urma cea mai buna interpretare posibila la acel moment si sa ii transmitem ascultatorului emotiile din jurul fiecarei piese.

 In 2024 ne propunem sa petrecem mai mult timp in studio si sa lucram la noul album care va aparea, cel mai probabil anul viitor. Pana atunci, pregatim lansarea unui EP in toamna acestui an.

Este vorba de un material aniversar, cu ocazia implinirii a 10 ani de cand Blacksheep s-a transformat din proiectul unui singur om intr-o trupa cu membri full-time si activitate live. Vom avea piese noi, reinterpretari ale unor piese cunoscute din repertoriul nostru si alte surprize. Este un material destul de lung.

 Avem in plan si o serie de  concerte, pe care le vom anunta in momentul in care informatiile vor deveni publice din punct de vedere al organizatorilor.

 www.youtube.com/@BLACKSHEEPROMANIA

https://blacksheeproll.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/blacksheeproll

https://distrokid.com/hyperfollow/blacksheep11/bloodties

https://distrokid.com/hyperfollow/blacksheep11/whats-left-between-us

https://linktr.ee/blacksheeproll”

Înainte de a încheia, trebuie să fac publică informația că tobarul lor de abia a împlinit cinsprezece ani și este în trupă de la unsprezece ani. Take that, mofos! Muzica lor dar și informația cu vârsta drummerului m-a lăsat cu gura căscată. Le-am transmis deja că s-au ales cu încă un fan.

Trecem și la ce vă doare pe voi.

➡️ Sick fucking intro iar genul ăsta de apreciere ar  trebui să fie de ajuns ca să vă facă ascultați „Wash It Away”. Veterani pe scena metalcore-ului, The Ghost Inside plănuiesc să își lanseze cel de al șaselea album, “Searching for Solace” pe 19 aprilie sub egida Epitah Records.

➡️ Britany Hayes de la Unleash the Archers, frumoasă voce, bună de tot. ”Green & Glass” promovează noul album al canadienilor, care va fi lansat pe 24 mai sub oblăduirea celor de la Napalm Records.

➡️ Nu poți spune despre sudezi că se pricep doar  la blonde și blonzi, mașini, mobilă, oamenii de prin părțile alea fac al dracului de bine și muzică.  Nu știu dacă ați avut ocazia să ascultați tAKIDA, dacă nu, ar trebui să îndreptați asta cât mai repede. Oamenii nu sunt de azi, de ieri pe piață. Mai mult, au scos în anul Domnului 2024, album.  The agony flame m-a prins bine, aflându-mă  într-o pauză temporară de drujbe, a intrat cum intră clătitele cu nutella în Vasilescu.

➡️ Niște scoțieni și o nemțoaică o pun de niște muzică care să te propulseze de pe canapea.  Cam asta fac Alestorm și Patty Gurdy pe ultima lor colaborare. Noul EP al urmașilor lui Mel Gibson este programat pe 22 martie, dacă sunteți fani nu strică un reminder, să îl ascultați de cald.

➡️ Anna Brunner, Clementine Delauney și Marina la Torraca s-au gândit că lumea are nevoie de încă un band de coveruri. Trebuie să recunosc că ascultând-o pe Clementine cântând Désenchantée în limba lui Voltaire a fost o plăcere. Sunt sigur că nici Mylène Farmer nu ar avea prea multe de comentat dacă ar asculta varianta asta. Una peste alta, gagicile de la Exit Eden au scos și album, Femmes Fatales, dacă vreți ceva care să vă mai descrețească frunțile nu ar fi rău să îi dați un play.

➡️ Francezii de la Penumbra fac de prin 1996 un simfonic gotic care prin anii ‘90-2000 își trăia perioada de glorie. Atunci era musai să asculți gotic și cari, mai peste tot, o carte scrisă de Cioran, Țuțea sau Eliade.

➡️ MĀRA este o trupă de death/ thrash din Latvia care mi-a atras atenția în timp ce bântuiam pe YT în căutarea a ceva de pus pe aici. „Devil Herself” are serioase influențe de groove, parte mișto de clean, ritm bun de tot. Am mai ascultat și cântecul lor din 2019, „Life Kills (Fear)” și pot spune că oamenii m-au convins că ar fi bine să le ascult ultimul material lansat, Self-Destruct. Survive. Thrive!.  A intrat bine de tot.

➡️ Italienii de la Sick N’ Beautiful nu se regăsesc în mod obișnuit pe vreun playlist de-al meu, dar na, unele chestii se mai schimbă. Mai de uiți pe pagina tipei de la voce, Herma, mai scazi din pretențiile muzicale, mai pui în balanță alte chestii. Este un industrial accesibil, ca unul făcut de italieni.

➡️ I-am menționat pe finlandezii de la Torchia acum vreo două-trei ediții când ultimul lor single m-a prins bine de tot, că death melodic, că muzică fără colțuri, din astea de bine. Am zis că prin februarie urmează să vină și albumul și chiar eram curios cum o să sune. A apărut pe 9 februarie și cu un aer competent, am dat click pe play, sperând că ce este pe  Arcane Magicae o să fie bun bine. Și a fost. Vreți un melodeath care să vină stimpak-ul ăla care să vă transforme într-un metalhead dezlănțuit? Nu mai căutați, l-ați găsit.

➡️ Rock You Like A Hurricane nu mai este doar un cântec, este imn iar Klaus la 67 de ani cât avea la Hellfest 2015, demonstrează că sunt cazuri în care vocea nu are vârstă. Reinterpretarea unei clasice este blasfemică pentru unii, pentru cei ca mine, mai pă relaxare, poate fi un exercițiu interesant. All for Metal dacă apăreau   în 1984, pe scena vreunui concert costumați ca în videoclipul lor, umezeau instantaneu cinci sute de fane. Iar băiatul ăla debarcat din sala de forță, care freacă ciocanu pe la jumătatea clipului, ar fi fost călărit live, direct pe scenă. Pe mine m-a distrat abordarea, ar trebui să facă aceeași chestie și cu voi.

🟢 Aveți aici, Lista lui Edelweiss – colțu’ cu metale #92

🔴 Albumul săptămânii:

Ihsahn – Ihsahn (Studio version)

Pe norvegian ar trebui să îl știți dacă ați ascultat Emperor, o super trupă de simfonic black metal. Pentru proiectul lui, Insahn performează  în studio la majoritatea instrumentelor. Pentru live apelează la foști sau actuali membri ai celor de la Leprous. Dacă știți muzica celor de la Emperor, se poate observa ușor că omul nostru este mintea creativă din trupă. Spre deosebire de trupa norvegiană, Ihsahn se joacă mai mult cu muzica, pare că translatează mult mai rapid și coerent între genuri. De ascultat, mult și bine.

Recomandările voastre:

🔸 Flavius: minunăție de trupa doom din Chile, Veil of Death. Se apropie de Candlemass sau Solitude Aeturnus, dar albumele alea vechi.

❗ Nu uitați pe aici au trecut și vor mai trece, dacă vor mai vrea:  Grinder, Exuviath, 9.7 RICHTER, Zgripsorum, Doomsday Astronaut.

Atât pentru astăzi, pentru info despre trupe și alte chestii puteți folosi [email protected]. Pentru muzică extra, join la canalul de DIscord, pun albume și mușc doar de frică sau la cerere.  Vă urez să aveși grijă de voi ca să puteți avea grijă de toți ai voștri.

sursa foto: freepik.com