Ascultați ce vă spun, lumea asta se va duce naibii din cauza analfabeților funcțional educați și a proștilor cu carte.

Acum o să vă și arăt de ce.

Context. Nu știu dacă urmăriți pagina de facebook a celor de la Lugera & Makler. Eu o urmăresc, pentru că oamenii reușesc să fie funny într-un mod soft și neintruziv. Treabă destul de complicată când comunici într-un domeniu atât de plictisitor precum HR-ul. În plus, cei de acolo salvează multe animăluțe, așa că am un motiv în plus să-i urmăresc.

Buuun, acesta fiind contextul, zilele trecute oamenii de la Lugera postează pe pagină treaba asta:

5 candidați care ne-au făcut săptămâna și mai frumoasă:

❤️ Candidatul care și-a adus cei 3 copii la interviu.

❤️ Candidata care a venit la interviu cu soțul, care a INSISTAT să rămână la discuții.

❤️ Candidata care a susținut un interviu online la prima ora a dimineții. După primele 10 minute, prietenul care se întrezărea în fundal nu a mai rezistat și a trecut în fuga prin fața camerei.

❤️ Candidatul care a reparat laptopul recruiterului în timpul interviului.

❤️ Candidatul care, după interviu, a mai rămas câteva ore bune la noi, pentru că îi plac pisicile.

Am citit, m-am amuzat și-am dat să scrolez mai departe, când mi-a sărit în ochi comentariul de mai jos. Pentru conformitate, aveți și printscreen, eu vi l-am pus cu copy/paste ca să se înțeleagă mai bine ce scrie:

Lugera & Makler Romania, postarea dvs nu este nici “ funny”, nici sarcastica si nici “ ❤️, dupa parerea mea. Arata bias-uri, prejudecati, discriminari, lipsa de respect si prost gust.

La primul caz, faptul ca un parinte si-a adus copii la interviu nu pare sa fie un caz de luat la misto, decat de cei ce au valori distorsionate si o minte incuiata. Ati anuntat ca parintii nu au “ voie” sa faca acest lucru in timpul lor liber? Sau platiti candidatii cand vin la interviu? Daca nu ati facut niciunul dintre aceste actiuni, asteptarea dvs este una penibila si exagerata. Gestul si actiunea parintelui arata dificultatea pe care multi parinti o au. Poate declaratia Liciei Ronzulli care si-a adus bebelusul la munca, in Parlamentul Italian va lumineaza mintea incetosata. Asadar, ce anume a pus la dispozitie Lugera& Makler pentru a arata incluziune si sustinere adultilor care au si alte responsabilitati in viata lor? Respectati faptul ca, desi recrutorul se afla la munca si e platit pentru timpul sau cu candidatul, candidatul vine la interviu in timpul sau liber?

In al doilea caz, din nou va intreb, cum ati procedat si ce anume ati facut sa va asigurati ca femeia din fata dvs nu e abuzata si nu se afla intr-un controlled relationship? Victim Shaming vad ca stiti sa faceti. Ati anuntat autoritatile? Cum v-ati asigurat ca in locatia dvs nu se intampla un abuz si ca dvs nu sunteti complice la acel abuz? Ce responsabilitati aveti cand vedeti un abuz? Psychological projection din nou vad ca stiti sa faceti foarte bine. Poate inainte de a arata degetul catre candidati, indreptati degetul spre dvs. Sa discutati despre cat de inclusiva, respectuoasa, socially oriented Lugera& Makler este si cum aveti niste valori si va tineti de ele. Referitor la cazul femeii care a sustinut interviu online, din nou faceti shame acesteia pentru o actiune facuta de altcineva. Ati oferit varianta de interviu fara camera? Sau modul cum arata o persoana era criteriu principal pentru ca acea persoana sa poata sa isi faca jobul bine? Recrutati pentru o agentie de modeling? Restul de doua cazuri alaturate celorlalte cazuri pare o decizie penibila. Atitudinea dvs fata de femei poate usor sa fie considerata sexista. Sunt curioasa ce o sa spuna Meta, atunci cand voi ruga sa investigheze postarea dvs ca sa se elimine posibila acceptare tacita a sexismului si abuzului fata de femei. O femeie care e victima violentei conjugale nu e deloc, dar deloc de facut misto. A.L.E.G. poate va atrage atentia comunicarea de mai sus.

Prieteni, citeam comentariul și singurul lucru pe care puteam să-l gândesc era: gizăs fucking craist! Deci oamenii ăștia chiar există!

Băi, nu știu, poate sunt eu nebun sau analfabet funcțional și de-asta nu reușesc să văd în postarea celor de Lugera toate nenorocirile pe care le vede femeia asta.

Nu știu ce vedeți voi, dar mie rar mi-a fost dat să citesc ceva mai încrâncenat și plin de frustrări decât acest comentariu.

Iar acum o să vă dau lovitura de grație: 35 de oameni au fost de acord cu tot ce-a eructat ființa asta. 35 de oameni au dat like comentariului și-au gândit: „da, are dreptate”. În condițiile astea, ce pretenții să mai ai de la cei cărora le curge scuipat din gură? ’Te-n dinți viață!

Și nu s-a oprit aici, dacă aveți timp și nervii tari, intrați pe postare, căutați-i comentariul și-o să vedeți ce-a continuat să scrie. După care uitați-vă pe profilul femeii și-o să vă înfiorați când o să vă dați seama că aberațiile astea sunt scrise de un om cu studii, un om educat, un om care teoretic ar trebui să aibă discernământ. ȘI NU ARE, chiar crede cu tărie ce spune, e convinsă că are dreptate.

Acum imaginați-vă c-o aveți pe femeia asta șefă sau colegă de muncă și într-o zi vă trece prin cap neinspirata idee să faceți o glumă cu ea sau despre ea. Nu contează pe ce subiect, pentru că șansele să nu înțeleagă că e glumă sau să nu înțeleagă de ce e glumă, tind dramatic spre sută la sută. Moment în care ar cam trebui să începi să te rogi să nu rămâi fără job.

Atât mai am de zis: când ești mort, tu nu știi, e greu doar pentru cei din jur. La fel și când ești prost.

Treaba asta devine din ce în ce mai adevărată pe zi ce trece.

sursa foto: freepik.com