Pe mine să mă treziți când o veni primăvara, da? Până atunci, luați de citiți.
- Țara inocenților; (am rezonat cu fiecare cuvânt din acest text);
- De la societatea zăpezii, la generația fulgilor de nea (e lung, dar este probabil cel mai bun text citit în ultima vreme);
- Nepotismul de rit nou (am refuzat o campanie pentru un film în care avea rol principal copilul unui cuplu de actori. Filmul nu era rău, dar m-a dezgustat atât de tare treaba asta cu rolul principal, încât i-am zis PR-istei că dacă scriu ce cred, îi fac un deserviciu);
- Poveste pentru nostalgici (ce credeți, impresionează pe cineva dintre ăia care susțin că „da, dar partidul ne dădea casă și serviciu”?)
- Cum contracarezi nostalgiile comuniste (povești, am scris de atâtea ori pe subiect încât știu exact că nu contracarezi nimic, n-ai cu cine, nostalgicii o țin pe-a lor);
- Benzinăria lui Frank Lloyd Wright;
- Australia, această minunată minune… (mnu știu, dar eu nu prea sunt de acord cu concluzia lui Bogdan. Din ce-am mai auzit, Australia este una dintre țările cu reguli extrem de stricte viazvi de cei pe care-i lasă să intre, prin urmare nu mi se pare nimic greșit dacă vameșul a procedat după regulament. Ca să nu mai spun că domnul cetățean britanic ar fi putut să se informeze dinainte să plece care sunt legile în Australia, referitor la turiștii cu cazier)
- Îmi plac oamenii care știu despre ce vorbesc (iar omul ăsta pare că chiar știe);
P.S. N-avem nici azi colecția de răgete. Pentru că, îl citez pe omul care se ocupă cu rubrica: „n-am reușit să adun muzică care îmi place”. Ceea ce, prieteni, m-a cam lăsat cu gura căscată. Nu mi-aș fi imaginat în veci că răgetele alea se pot clasifica în: astea-mi plac, astea nu-mi plac. 😀
Hai că mai e puțin din ianuarie! Februarie nu se mai pune, că-i scurtă. Ba nu, e bisect anul ăsta, băga-mi-aș… Da’ e bine, că îmbătrânim și noi mai greu
Comentariu beton!14
Să fim optimiști, anul trecut am avut zăpadă la început de aprilie.
Peredhil, cel puțin psihic știm că e primăvară, adică ne îndreptăm spre bine
Nostalgia este inevitabila cand vremurile se schimba brusc si lucrurile la care tii de mic, care te pasioneaza si chiar nu poti trai fara ele, sunt modificate, distruse sau desfiintate. Pentru protectia tuturor un grad de conservatorism trebuie mentinut, progresismul (progres care de multe ori e regres mascat) excesiv dauneaza grav sanatatii mentale.
Viata cand este mai grea in prezent decat in trecut, automat te face nostalgic.
Apoi, poate fi nostalgia perioadei in care erai copil si o duceai bine pe banii parintilor, dupa orice perioada in care nu munceai, acum ai serviciu, poate si familie-copii, stres, responsabilitati. Ce se intampla dupa 2019 ma face nostalgic incurabil, si conservator totodata la nivelul acelui an. A fi nostalgic nu e ceva rau, poate unicii nostalgici pe care nu ii agreez sunt nostalgicii comunisti, dar ii pot ierta pentru ca aia a fost tineretea lor, orice batran e nostalgic dupa tinerete, chiar si in vremea razboiului daca era, in tineretea lui era mai bine
Mulțam de articole! Pe cele de pe Facebook le citesc mai târziu, nu se deschid pe telefon.
7. e un bun exemplu pentru felul cum înțelegem noi regulile, adică mai pe relaxare, așa. Plus “glorificarea” unui infractor.
@Edel sper că ești bine, nu băga în seamă răutăcismele.
Comentariu beton!14
Hai să-ți răspund, @anukoi. Nu este vorba de nici o glorificare a vreunui infractor, urăsc chestia asta iar dacă asta ai înțeles atunci testele Pisa au dreptate.
Este vorba așa:
– de o faptă de acum 40 de ani
– de o faptă pentru care acum 40 de ani acel om a plătit cu libertatea sa, prin condamnare
– de un cetățean model de la acel moment încoace, adică de 40 de ani încoace
Acum ia spune-ne tu cam de câte ori vrei să se aplice o pedeapsă pentru aceeași faptă? Și cam de către cine să fie aplicată pedeapsa data viitoare, că-n cazul acesta nu justiția a aplicat-o, singura care avea căderea legală să o facă? Ar fi ok să te dea controlorul londonez de bilete jos pentru că ești un pericol pentru ce ai făcut acum 40 de ani? Dar șaormarul, oare ar fi ok să nu-ți dea șaorma pentru că ești un pușcăriaș, ai făcut țuhaus acum 40 de ani și el nu servește pușcăriași din ăștia nenorociți?
Despre asta este vorba. Despre un abuz mizerabil din partea unuia care nu a vrut să gândească și s-a ascuns după niște proceduri depășite în acest caz de realitate. Un abuz mizerabil cum australienii au dovedit că se pricep de minune să facă.
Glorificarea infractorului, LOL…
@BogDan Partea asta ”un om care cândva a luptat pentru a trăi” nu mi se pare OK atunci când vorbești despre un om care a jefuit o bancă. Probabil că mulți alții au fost în situația lui, dar nu au apelat la așa ceva.
”Acum ia spune-ne tu cam de câte ori vrei să se aplice o pedeapsă pentru aceeași faptă?” Aici nu e vorba de aplicarea unei pedepse. Faptul că nu este lăsat să intre într-o țară nu e o pedeapsă, Australia poate decide după cum dorește intrarea oricărei persoane, nu știu să existe vreo lege/acord universal valabil referitor la călătorii. Mai avem până să ajungem acolo. Celelalte întrebări nu cred că merită comentate, faci niște comparații care nu-și au locul, doar pentru a-ți justifica articolul.
E OK să-l consideri abuz, nu trebuie să fim toți de aceeași părere. Eu doar am spus ce am înțeles din articolul tău, fără jignirile pe care le arunci foarte repede atunci când cineva nu e de acord cu tine. Probabil că tot testele Pisa sunt de vină.
Comentariu beton!27
vezi că s’teț proaste amîndouă? de căcat e sistemul de justiție englez, care ar fi trebuit, la 10-20 de ani de la ispășirea pedepsei, să-i curețe omului cazierul;
PS da, strict omenește vorbind, și eu sunt pentru muirea australianului, un snăufleic fără cojones care degrabă se acoperă cu regulamente și hîrtii; justiția se aplică în litera și SPIRITUL legii
@anukoi – Fac exact comparațiile de care este nevoie pentru a înțelege mai bine situația. Nu sunt aici să iert ce a făcut. Sunt aici să mă gândesc că la 40 de ani după o faptă reprobabilă, spălată legal, ar trebui să nu ajungi la cheremul oricărui tânăr care nu are pic de creier în capul ăla. Și da, e un abuz. Asta plus ce a spus domnul de aici, cu englezii și cazierul. Dar probabil că azi sunt zilele când condamnarea trebuie să țină cât crede fiecare că trebuie să țină, na, de aia e libertate 🙂
PS 1 – Nu-i așa că Halep e nevinovată și că autoritățile fac un abuz? I-a dat cineva ceva, nu este o dopată ca toți ceilalți 🙂
PS 2 – Eu nu am nevoie să justific nimic. Scriu exact ce cred și simt. Și de obicei sunt extrem de distant inclusiv cu laudele. Nu am nevoie de validare, sunt din altă generație, eu am reușit să trăiesc liniștit cu mine 🙂
Mulțumesc domnule pentru articole,las tot și te citesc , că de-aia e duminică și friguț afară…nici zăpada nu mai e ca acum 7 ani, când o țin minte pe ultima mai zdravănă.
7. Mda.. doar ca „infractorii” trimisi in Australia erau acuzati de furtul unei paini sau a unei gaini. Foarte putini se faceau vinovati de crime grave dar pentru ca ne plac legendele, le mentinem si le inflorim.
Angajatul i-a facut o nedreptate britanicului si de-aia ar trebui ca anumite decizii sa nu fie luate de unul singur cand esti tanar si nu ai experienta nici a vietii si nici a profesiei.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Da, da. Criminalii, tâlharii și pedofilii-i țineau pentru ei în regat, de prăsilă.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Acolo au ajuns infractori și d-ăia pe bune (criminali, tâlhari) și d-ăia-nchipuiți (oameni ce furau de foame, o bucată de pâine, o găină, o haină). Cei de furau de foame aveau de ales între funie și colonia-penitenciar, iar ei alegeau a doua variantă.
Comentariu beton!15
Malina, eu nu am atins aspectul calificarii detinutilor, eu doar am zis ca majoritatea britanicilor condamnati si expediati in Australia, ca sa o populeze, se faceau vinovati de infractiuni minore.
Apropo de stierea istoriei, eu „discut” istorie la nivel de conversatie si ma straduiesc sa nu vin cu neadevaruri si mistificari iar cand e vorba de istoria propriului popor, consider ca e normal sa o apar cum pot si cu tot ce pot. Tot apropo de stierea istoriei, eu as vrea sa vad pe cineva care este in stare sa relateze si analizeze toate actiunile si evenimentele celui de-al 2-lea razboi mondial si consecintele acestuia! Cred ca nici profesorii de istorie nu reusesc!
anukoi, mda, da, da, cunoastem zicerea „prostii au convingeri, desteptii indoieli”! Asta nu inseamna ca e si adevarata. Convingerile pot tine de multe ori de adevar si morala, indoielile de lipsa de coloana vertebrala, de coloana tip trestie in bataia vantului. Minciuna, impostura, aerele de superioritate, au nevoie si ele sa se agate de cate ceva, adica de afirmatii de genul respectiv.
Daca ne luam dupa ce sugerezi tu, inseamna ca toti oamenii care au luptat si murit pentru un ideal (convingere), au fost niste prosti.
John Temple, domnule, o sa caut statistica (cand am timp) sa vad care din noi greseste.🙂
de-asta tot zic eu că e obligatoriu să-nvățăm istorie, să nu ne mai contrazicem degeaba 🙂.
deținuții trimiși în Australia au fost selectați în funcție de calitățile și priceperea lor, nu în funcție de gravitatea faptelor.
mulți erau condamnați politic sau religios și pt furturi, tâlhării, prostituție, înșelăciuni.
crimele și răpirile erau pedepsite cu moartea în Anglia acelor vremuri. și nu numai, că, din câte-mi amintesc, pedeapsa cu moartea pt crime a fost abolită prin 1970.
Comentariu beton!31
@Mălina Dacă am învăța, ce farmec ar mai avea contrazicerile bazate pe ”credințe ferme”?! 🙂
Comentariu beton!28
@anukoi, 🙂, da-da, ai și tu dreptate. și disputele astea au farmecul lor, atâta timp cât nu degenerează..
acum, na, dacă tot știam povestea, am zis s-o scutesc pe @Tia de-o căutare și pe @JT de-o-ncrâncenare.. că-i duminică, să fim așa, mai pe relaxare 🙂
Comentariu beton!28
„The majority of convicts were transported for petty crimes. More serious crimes, such as rape and murder, became transportable offences in the 1830s, but since they were also punishable by death, comparatively few convicts were transported for such crimes.”
Cu alte cuvinte, am avut dreptate. 😉
Sursa:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Convicts_in_Australia
@John Temple Habar n-am cum de ai tot tu dreptate cand eu zic ca majoritatea britanicilor deveniti australieni nu se fac vinovati de crime grave. Exact ce sta in textul prezentat de tine. 😅
@JT, poate-or fi trimis în Norfolk și criminali, cărora le-au comutat pedeapsa cu moartea, la un moment dat. posibil, dacă ai găsit tu informații pe subiect.
majoritari au fost însă cei cu infracțiuni mai mici, nu ucigași sau violatorii.
personal, dacă e ceva pt care acuz și detest Imperiul Britanic și guvernele de la Londra, e deportarea celor peste 150.000 de copii orfani și săraci, în Australia (și nu numai). aici e vorba de orori inimaginabile, lor le plâng de milă.
Comentariu beton!23
@Tia & Mălina: să mă explic. Majoritatea tâlharilor și violatorilor era spânzurată, dar au fost și care au scăpat de spânzurătoare ș-au ajuns în Australia.
@Mălina: imperiul britanic, la acea vreme, a considerat că scapă de-o belea deportând copiii ăia.
La fel cum eu aș fi considerat un criminal nebun dacă aș deporta toți țiganii și arabii neintrați din Europa taman în mijlocul deșertului Atacama, iar apoi aș invita oamenii cu bani la vânătoare.
John Temple .. Hauliu! Cred ca Malina regreta ca dorind sa fie armonie azi pe blog, s-a bagat intre noi, doi ardeleni obstinati, fiecare convins de ce stie el.😂
5. Comentează cineva acolo că simplu fapt că 2 oameni se pot contrazice fără teamă cu privire la un regim politic spune că azi e mai bine.
Asta e și argumentul meu care ii cam reduce la tăcere pe nostalgici: simplul fapt că poți spune unui străin „înainte era mai bine” fără să-ți fie teamă că dispari fără urmă în beciurile Securității spune că acum e mai bine.
Comentariu beton!22
Și eu îți mulțumesc pentru muncă.
Comentariu beton!14
+1, de lene, da’ am avut magistru bun; sper să-l întrec!
6. Mda, eu sunt admiratoarea esteticii (constructiile medievale, catedralele, palatele, sunt de o frumusete absoluta!) dar recunosc importanta functionalitatii. Viziunea lui Lloyd nu ar prea avea succes azi cand nu ne mai permitem sa crestem pe lateral, azi trebuie sa ne inghesuim pe vertical.
Recunosc totusi ca istoriile umanului premergatoare unui proiect, unei inventii, pot fi fascinante.
E interesant cum era asa zisul „concept de oraș modern, înfrățit cu natura și peisajul” si „autostrazi cu 6 benzi care sa conecteze”..
Nu prea are legatura cu natura. Din pacate tocmai ca ideile similare au dus la aparitia deserturilor de asfalt, parcari si autostrazi.
Care sunt ok dar cu masura. Si tocmai constructiile pe verticala sunt considerate mai blande cu natura, pentru ca permite mai multa natura pe langa parcari, drumuri si spatii utile.
alexnicolae, asa e, gandind infratirea cu natura, poate ca Lloyd nu s-a gandit neaparat si la protejarea ei. Totusi, vorbind de infratirea respectiva, poate Lloyd s-a gandit ca pe autostrazile alea sa circule si pumele si ursuletii grizzly si restul animaluselor. Glumesc!😅
Constructiile pe verticala sunt blande cu natura dar destul de crude cu omul.. dar asta e doar vina lui.
3. Semeni vânt culegi furtună. Și apoi te miri.
Hmmm, cât de dobitoc să fii ca tu adult iei decizia să îți supraexpui odrasla minoră și apoi să constați ce val de hate ai stârnit? Ce te așteptai? Toți din mediul virtual să pice în cur cum că mvai ce copchil plin de talent ai tu ? Toate șansele să fie așa, părinții să aibă albeață pe ochi, nimeni nu e scutit de sindromul ciorii (copiii mei sunt cei mai frumoși).
Sau poate toți suntem în eroare. E o chestie asumată pe principiul „și reclama negativă e tot reclamă” și acest lucru nu face decât să ne crească ratingul, faima, puterea de negociere, tariful orar șamd. Dar toate astea cu acest preț al „sacrificării” copilului ?
Posibil să sufăr eu de scenarită.
Comentariu beton!20
Eu vad situația asa: e un film făcut cu fonduri private. Asa ca, având de ales un copil pentru rol, s au orientat la fetita lui măruță din cauza ca lumea o știa deja. Și poate fiind crescuta în aceasta familie avea unele „apucaturi” deja formate, văzând la părinții deja celebri si dispusi sa „ofere” copilului un start intr o eventuala cariera. Îmi vine sa rad la comentariul ala cu „trebuia sa se organizeze o preselectie”. Da de ce? Îs banii lor si distribuie pe cine vor.
Am citi articolul lui CTP. Este cred cel mai bun articol scris pe tema cumplitului incendiu de la fermă. Ieri patronul se plângea (când i s-a refuzat eliberarea din arest) că el a vrut să obțină avize, dar i s-au pus bețe în roate. Deci nu faptul că au murit oameni era problema lui, ci că nu avea hârtii (ignifuge) să se acopere.
Nu poți spune nimic pentru a clinti nostalgia nostalgicilor. Atunci am învățat să ne strecurăm printre legi și regulamente și ne mirăm că rămâne camionul înțepenit la nemți.
Comentariu beton!22
Legat de punctul 5 si de teribilul punct 4: Nostalgici comunisti din Generatia Z am mai intalnit, dar pana recent, nu stiam ca un copil de 10 ani poate fi nostalgic pentru un trecut pe care nu l-a trait si care nici nu a existat vreodata.
Serios, am intalnit un pusti indoctrinat, prietenul fiului unor prieteni – la 10 ani vorbea despre cum a fost „distrus visul comunist”…
Comentariu beton!26
Sper din suflet să ajungă să-l trăiască.
@Krossfire: io-l întrebam pe floc dacă vrea să simtă pe pielea lui „visul comunist”. Și când ăla zicea da îi trăgeam un șpiț-n coaie de-l făcea ghem, apoi turnam pe el apă cu gheață și-l-ntrebam dacă i-a plăcut „visul comunist”. 😈😈😈
Comentariu beton!19
10 ani ??? wtf…
E OK, nu-i specific nouă. La nivel mondial multor cetățeni din state democratice (majoritatea Europei, America de Nord, ceva țări prin Asia) li s-a urât de prea mult bine. Și caută chestii pentru care să fie nostalgici, indignați, „revoluționari”. Se aplică de la vlădică la opincă, unele decizii ale clasei politice sunt cumplit de imbecile, fără măcar o urmă de rațiune. Toți ăștia uită că, după colț, regimurile autoritare laice și islamismul așteaptă momentul în care Vestul se clatină suficient încât să pară vulnerabil, ros din interior (de putregai la care au pus umărul să-l infiltreze). După care va urma o tentativă de reașezare a ordinii mondiale. Cu multe artificii. Și pe care avem șanse bune s-o prindem în timpul vieții noastre.
Comentariu beton!16
10 ani e generația Alpha. Părinții lui sunt X sau Y?
Când aveam 10 ani partidul comunist i-au obligat pe ai mei părinți să-mi cumpere cravată de pionier cu inel de plastic și trese de comandant de grupă. Eram foarte mândru de cravata mea de pionier și de tresele alea. În același timp mă jucam pe lângă tomberonul de gunoi unde am găsit o conservă de pește goală care avea o cheiță cu care se deschidea minunea aia și eram fascinat că sunt unii bogați care mănâncă conserve de pește.
futuvăngurădenostalgici.
Comentariu beton!26
@Mihai, da’ nu împreună cu noi, că eu nu mai am chef.
să se ducă în altă parte, unde încă se practică, treaba lui și a părinților, eu n-am chef să plec de aici și nu mai vreau să retrăiesc aia.
5. Sunt sigura ca nostalgiile comuniste au in mare parte de-a face cu dezastrul politic, economic si social ce a urmat dupa Revolutie, dezastru provocat de cei care au preluat putere. Dupa caderea dictaturii, milioane de oameni au ramas fara locuri de munca, sute de mii copii au ramas fara familie pentru ca parintii au fost obligati sa-si ia lumea in cap ca sa nu moara de foame nici copiii lasati singuri si nici ei, plus alte dezastre politice, economice si sociale.
Sunt convinsa ca atunci cand cei aflati la putere vor oferi locuri de munca si conditii de viata umane, nostalgiile comuniste vor disparea in mare parte.
Si in prezent sunt o gramada de locuri de munca si conditii (mult) mai bune decat in comunism. Doar ca standardele tovarasilor actuali sunt mult mai inalte. In vremea epocii de aur nu comentai cand te trimitea invatator din consatanta la satu mare si te mufa intr-un aparrament coclit la margine de oras. Sau si mai rau, la tara, cu o baba in casa de chirpici. Sa vad cati ar accepta asta. Ca atunci nu exista „nu vreau”
Comentariu beton!13
Eu stiu doar ca 4 milioane de romani lucreaza pe afara. Daca locurile de munca ar exista la noi si conditiile de munca ar fi la standarde UE, oamenii nu s-ar mai duce pe coclauri europene sa culeaga culcati pe burta castraveti si „ciapa”!
1. Aideplm. Tipu’ ăla-i clar caz psihiatric.
2. No, pățăști.
3. LoL. De parcă nu așa funcționează lumea asta. No, bună dimineața.
4. Nasol. Nasol de tot.
5. Trimiterea nostalgicilor în Siberia, în curu’ gol, îi va trezi la realitate. Să-i combați cu vorbe e ca și cum ai pune mustăți unui ciot și să-i zici „săru’ mâna, tanti Lenuța”.
6. Foarte tare!!!
7. Australia e un jeg de țară. Mentalitatea de pârnăiaș nu-i va părăsi niciodată. Am acolo finii, dar nu m-aș duce nici dacă m-ar plăti-n aur.
Cât despre puțoiu’ ăla împuțit, are Bogdan perfectă dreptate. E un semi-analfabet căruia-i curge scuipat din gură. Un gunoi uman. 🖕
8. Așa o fi. 🤷♂️
”Cât despre puțoiu’ ăla împuțit, are Bogdan perfectă dreptate. E un semi-analfabet căruia-i curge scuipat din gură. Un gunoi uman.”
Uneori îmi vine să fiu lângă tine și să te dau cu capu de tastatură. Cu ce e de vină vameșul ăla că alții au stabilit niște reguli pe care el este obligat să le aplice?
Comentariu beton!24
@Shoric: puțoiu’ ăla are drept de decizie dacă omu’ intră sau nu în Australia, exact ca și agenții TSA din SUA. Degeaba ai tu viză pe 10 ani, că dacă obezei negrotane nu-i place de mutra ta, nu intri-n SUA. 😉
Așa că te rog frumos să iei primu’ avion către Australia și să-i fuți puțoiului imbecil un cap-n gură ș-un picior-n penis de să trebuiască chirurgia toracică să-i scoată bocancul din mediastin. OK?
Apoi vii înapoi și io te aștept la aeroport c-o tablă de clisă ș-o sticlă de pălincă de gutui. 😎
Bre Lagerchef, ăla, vameșu, respectă niște reguli,că nu îți convin ție sau altuia, este altă treabă. Și Osterreich este un kkt de țară și pentru că l-a dat pe mwistu cu trei floci sub nas și ar fi trebuit ștearsă de pe hartă. Asta după logica ta. Plm, nu mai fi ardelean nazist că nu te prinde.
Comentariu beton!40
@Edelweiss: este la latitudinea vameșului dacă-l lasă p-ăla să intre sau nu, așa zice legea.
Austria ar trebui ștearsă de pe hartă împreună cu sor-sa Germania pentru că amândurora le place să sugă ștromeleag de arabi și africani împuțiți, iar mulți bani din taxele și impozitele plătite de noi se duc în Africa, India șamd.
P.S. Mă bucur că russia nu-i un cancer de țară c-un imbecil care-o omorât cel puțin 50 milioane oameni, dar ne legăm d-ăla care-o omorât 6-7 milioane. 🤔
Mane, îmi place înverșunarea cu care spui chestii, personal o găsesc încântătoare și inofensiva, știi aia cu câinele care latră, însă sunt momente când cauți obsesiv garduri în care să te proptești cu oiștea.
Cum ar fi să spun că, da mă, Stalin a omorât mai mulți dar în principal au fost de ai lui. Ar fi de căcat.
Acu că vestu pupă poale de arabi și negri, mai știi, poate e karma. Că majoritatea statelor occidentale și-au clădit bogăția pe exploatarea, uneori inumana, a teritoriile ălora. Și acu se mai întorc chestii.
Cu Australia, un jeg de țară, nu prea sunt de acord. Ăia au construit o națiune în niște condiții aparte. Și au regulile lor. Ăla este vameș și dacă legea îi dă libertatea să judece anumite chestii, înseamnă că ăia nu i-au dat degeaba libertatea de a face asta. Băh, și ca români, nu cred că ar trebui să vorbim de vameși, frontiere, miliție, politicieni, din astea. Nu avem competența să ne dăm cu părerea.
Comentariu beton!15
@Edelweiss: Europei i-au fost băgați pe gât negrii și arabii de către scelerații Gerhard Schroder, Angela Merkel, Francois Mitterand, Jacques Chirac, Emmanuel Macron.
Nu, nu-i nici o karmă. E doar prostie și lăcomie-n stare pură.
1. parafrazându-l pe nenea Iancu, bravos ziarist, domnule, combate bine! da, se vede că știe bine ce spune. aștept și momentul căinței „patriotului național”.
2. are dreptate, tot la rubrica asta mi-am mai spus părerea despre „scurtături”.
toată lumea vorbește despre film. cred că e dovada cea mai puternică pt ideea de bază a articolului.
și Nando Parrado, supraviețuitor!, a scris o carte, „Miracolul din Anzi”. dacă rezonăm cu autorul articolului, hai să renunțăm chiar noi la „scurtături”, hai să citim cartea lui Parrado🤷🏼♀️.
ce mă miră? că G.Diaconu vorbește despre patologia corsetului digital. cred că era mai simplu să ne trimită la Universul 25, care-a demonstrat din anii ’50-’60 prăpastia comportamentală spre care ne îndreptam.
3. n-am văzut filmul, nu pot să spun dacă fetița are talent sau nu joacă bine.
cu titlul și ideea de-a mă ante-pronunța, doar pt că vorbim despre fiica unor oameni din industria de divertisment, nu-s de acord.
voi motiva: pt că.. Jack Quaid, Ty Tennant, Sosie Bacon, Deacon Reese Phillipe, Jaden Smith, Stiller, ca să nu mai zic de „clanurile” Douglas, Sheen, Sutherland sau, preferata voastră, „Angi” . și lista-i lungă.
faptul că ai părinți celebri e, uneori, și-o povară, iar celebritatea părinților a deschis uși și-o să deschidă, nimic nou sub soare.
4. și 5., străbunicul meu a fost deținut politic. bunicii și mama au fost deportați în Bărăgan. n-am cum să-ngroș rândurile nostalgicilor vreodată.
6. păcat că a murit înainte ca Guggenheim să fie deschis. trăiește, în schimb, prin toate clădirile minunate pe care și-a pus amprenta.
7. păstrând proporțiile și extrapolând, subiectul e asemănător cu interzicerea niqabului în țări europene.
respecți legea și te supui deciziilor din țara în care mergi.
așa cum musafirii care ne bat la ușă respectă regulile casei noastre.
8. sunt complet dezinteresată de subiect.
mulțumiri pt selecții, duminică liniștită și-n pace, tuturor!
Comentariu beton!64
Legat de 5, singura metodă care poate contracara mistificarea istoriei este chiar istoria, popularizarea uneia corectă. Ambalată corespunzător pentru tânăra generație.
Să înveți generația care urmează să își voteze viitorul în curând, că românii nu sunt cum îi învață prostu de Costi Forță Ioniță și alți boi ca el. Dar nici că suntem nasoii istoriei cum se exprimă unii.
Atunci când a fost nevoie să lupte, și a avut pentru ce să o facă, poporul ăsta a luptat al dracului de bine. Și pentru asta ar trebui să fim mândri.
O istorie atractivă și corectă poate vindeca generații. Din istorie și cu istorie se nasc și dăinuie popoarele.
Comentariu beton!15
Da, apar exagerari si de o parte si de alta. Adica atat din partea patriotilor cat si a celeilalte tabere (nu stiu cum sa-i zic astei tabere, ca nu vreau sa ofensez pe nimeni😅) si exagerarile astea duc la convingeri gresite, la reacredinta si la confuzie.
P.S. A-ti judeca stramosii si istoria este o aroganta inacceptabila in ochii mei. Consider ca cele mai rusinoase generatii sunt cele de azi ce nu-si asuma nici un fel de raspundere pentru ce se intampla in prezent. Bineinteles ca nu este inclusa toata lumea, chiar si generatiile de azi inca nasc si dau oameni admirabili.
@Tia De ce ar fi o aroganță? Și ei au fost oameni și poate că nu au luat cele mai bune decizii în unele momente. Tocmai asta spune și @Edel mai sus, cred, că nu trebuie idealizat trecutul, ci prezentat în mod corect, corelat cu condițiile din acele vremuri. Nu ajută nimănui să prezinți toată istoria în modul cum au făcut-o comuniștii, eventual poți avea oameni care nu înțeleg foarte multe și pot deveni fanatici dacă le spui că nu toate acțiunile lui Ștefan cel Mare au fost foarte ortodoxe.
Și, da, să mori pentru idealuri mi se pare cam exagerat, mai mult ajută dacă trăiești și lupți pentru ele. Moartea nu rezolvă și nu ajută la nimic.
anukoi, aici e baiul, ca trecutul este privit si interpretat azi cu ajutorul unor sabloane moderne si astfel este prost inteles si este rastalmacit pentru ca nu este privit in contextul de atunci si este rastalmacit si din rautate. Conflictele si rivalitatile istorice inca mocnesc si inca scriu istorii ce nu au de-a face cu realitatea.
Sincera sa fiu, ca tot l-ai dat exemplu, nici eu nu inteleg ce-i poate fi reprosat lui Stefan cel Mare! A fost o mare personalitate istorica, un aparator al crestinatatii si al Moldovei! Nu vad o idealizare in asta, doar o recunoastere a meritelor lui exceptionale. Poate imi spui tu ce este de criticat la el.
Nu prea cunosc, zau asa, ca ar exista vreo stiinta care sa propuna o perspectiva critica asupra istoriei. Istoria poate fi privita astfel in doar doua situatii, acelea ale nazismului si ale comunismului, doua sisteme politice, doua ideologii ce au urmarit exterminarea omului considerat un pericol la adresa celor doua stapaniri. Una din cele doua stapaniri a dus un razboi impotriva propriului popor, cealalta a urmarit exterminarea unei intregi natii!
Si da, pentru idealuri se moare pentru ca numai astfel se pot implini. Daca stramosii nostri nu ar fi murit pentru idealul de a avea un pamant, o tara, o stare de a fi ce suntem, eram azi pe nicaieri.
mna, uite ce m-am intins la vorba (si inca ma intind!), ca de fapt eu voiam sa zic ca idealizarea trecutului si istoriei este si un mecanism de aparare dar ne poate face si de ras. Ridiculizarea trecutului, in schimb, ne poate arunca in haos si chiar in nefiinta. Ridiculizarea ne face sa ne fie rusine de noi, sa ne dorim o alta identitate si astfel apare riscul sa disparem. Asta chiar nu e ceva de dorit.
@Tia Eu n-am spus asta ”aici e baiul, ca trecutul este privit si interpretat azi cu ajutorul unor sabloane moderne si astfel este prost inteles si este rastalmacit pentru ca nu este privit in contextul de atunci”, dimpotrivă, trecutul trebuie ”prezentat în mod corect, corelat cu condițiile din acele vremuri”.
Referitor la Ștefan cel Mare, tocmai prezentarea nu tocmai corectă a istoriei a adus în concepția noastră faptul că a fost ”o mare personalitate istorica, un aparator al crestinatatii si al Moldovei”. Dacă era o mare personalitate, găseai lucruri scrise și pe la alții, nu numai la noi. Și nu lucruri știute doar de specialiști. Apărarea creștinătății, pe lângă faptul că nu prea-i permitea țara (puterea economică/mărimea), nici geografia nu prea îi oferea șansa asta. Imperiul Otoman nu prea avea treabă cu Țările Române la vremea aia (așa cum ne învăța pe noi școala comunistă), drumul spre mijlocul Europei nu trece pe aici. Ca dovadă că au ajuns de două ori la Viena, au debarcat în Italia, au cucerit Ungaria, dar Țările Române au rămas doar la statutul de vasal. Pentru ei era mai bine așa. Apărarea Moldovei e cam singurul lucru pe care l-a făcut foarte bine, date fiind condițiile foarte vitrege ale epocii. Dar sabia lui tot a ajuns la Stambul (sau așa pretind turcii).
@Tia, sper că nu predai istoria pe undeva.
Nu tu ai spus aia cu baiul, eu am spus-o ca sa explic greseala pe care o facem azi vis-a-vis de istorie. Si acum tu vorbesti serios? Adica vorbim istorie la nivel de cancan? Sigur ca Stefan figureaza in cronicile vremii, vezi doar cronicile poloneze si italiene (le-ai citit tu si nu l-ai gasit?) sigur ca a purtat toate razboaiele amintite cu turcii. Nu am stiut ca daca nu se scrie despre tine, nu existi. Crezi ca toata lumea a scris despre Wilhelm Cuceritorul? Asa zicea si generatia FB, „daca nu esti pe FB, nu existi!” Ce are de-a face cu Stefan ca turcii au ajuns la Viena? Papa l-a numit pe Stefan aparator al crestinatatii, nu noi. Si daca sabia lui a ajuns la Istanbul asta chiar inseamna ca a fost considerat de turci un dusman redutabil.
Ce sa mai zicem atunci de Napoleon care pe langa niste merite extraordinare a comis niste greseli teribile?!
Edelweiss, „nu spera si nu ai teama”. 😅
anukoi, oare cum ai omis sa amintesti ca Stefan era si curvar?😂
“oare cum ai omis sa amintesti ca Stefan era si curvar?” Mă gândeam că știi, văd că nu m-am înșelat.
4. Istoria taticului domnului Braia este istoria a sute de mii de detinuti politici, istorie ce azi se vrea uitata si chiar stearsa de cei care au comis crimele. Incet-incet se sterg dovezile crimelor si se fabrica altele noi in care comunistosecuristoizii se prezinta lumii ca.. nevinovati si arunca vina pe altii!
P.S. Despre victimele comunismului, madalin hodor a scris ca „erau niste ca**ti cu ochi ce se tradau unul pe altul pentru un blid de mancare!”.
hodor ignora tacticile diabolice practicate de criminalii tortionari, tactici ce urmareau dezumanizarea omului prin tortura psihologica si fizica, reducerea lui la stadiul animalic in care, ca sa supravietuiasca, trebuia sa devina agresor dar au fost si destui care au refuzat sa fie agresori. Oricum oamenii supusi unor astfel de experimente nu trebuie judecati dar uite ca mai sunt ticalosi care o fac.
Comentariu beton!12
1. Si eu rezonez, pacat ca articolul vine de la un personaj toxic/agresiv si care si-a facut o cariera din a scrie orice dupa cum cere ala care plateste … ma rog, si un ceas stricat arata ora exacta de doua ori pe zi.
2. OHO-HO, cat de adevarat si sa luam in calcul ca autorul doar a „zgariat” suprafata pe tema asta. Bine, eu rezonez cu omul fiind tot un X, si apreciez ca a CITIT cartea pe subiect. Dupa care a vazut filmul. Nu si-a luat lumina de SocialMedia sau din alte surse dubioase. Asta cu SOLIDARITATEA/SACRIFICIUL, greu de tot in ziua de astazi, te uiti la ei la coada la Starbucks si e o tragedie daca s-a terminat promotia la aroma de dovleac.
3. Ce mai e de spus, decat ca: UNU – e clar nepotism, eu am vazut trailerul acum vreo doua saptamani si ma dor dintii si acum de cat e de prost dar si de cat de cringe e copilul in acele cateva imagini din tralier (bine, nu ca adultul nu joaca la fel de infect) si DOI – de fiecare data cand Andra/Maruta si-o iau bot ceva vibreaza de bucurie in sufletul meu mic si negru. Da, e nashpa ca a trebuit sa si-o fure prin intermediul unui copil minor dar tot „poetic justice” ramane. Deci VINA nu e au celor care injura copilul ci a celor care au trimis copilul in linia focului SocialMedia.
4. + 5. – DA,si eu avem 14 ani la revolutie si DA, am vazut suficient de multe kkt-uri ca sa-mi pot face o opinie si DA, am mai scris, am avut ocazia sa vad in familie si ce inseamna sa benficiezi de lucruri bune DATORITA acelui sistem de dinainte de ’90 dar si cum e sa stai cu frica de puscarie zi de zi DIN CAUZA aceluiasi sistem. Si DA, per total au fost vremuri de kkt, nu contest. Iar pentru mine, personal, a fost mai bine dupa ’90 din toate punctele de vedere. Dar sunt doua precizari care trebuie facute: UNU – revenind la exemplul ala cu avionul. Da, daca tu nu ai vazut avioane nu inseamna ca nu exista. Dar, la fel de bine, daca tu vezi o suta/o mie de oameni care se suie in avion ca sa plece in vacanta de vara, nu pot trage concluzia ca TOTI oamenii folosesc avionul si nici ca TOTI oamenii pleaca in vacanta. Si asta ma duce la DOI – perceptia vremurilor pe care le traim (si pe cale de consecinta lucruri precum raspunsul la sondaj sau votul) e o chestie 100% subiectiva. Eu nu as sari sa arat cu degetul pe aia 40-si-ceva % care zic (ma rog, am dubii serioase vizavi de cine a facut sondajul si cum l-a interpretat asa ca nu m-as baza prea tare nici pe sondaje din astea senzationaliste si nici pe modul cum le da presa tot in cautare se senzational) ca „era mai bine” ci, mai degraba, as trage o concluzie TERIFIANTA: e posibil (personal, repet, am serioase indoieli cu privire la acest sondaj) ca oamenii aia chiar sa o duca ATAT DE RAU astazi prin comparatie cu acum 30 de ani incat chiar asta sa fie ratiunea lor, moment in care ar trebui sa ne intrebam ce dracu’ merge atat de rau astazi incat sa avem o astfel de situatie. Daca-i aratam cu degetul si-i facem de rahat … asta are de-a face si cu ce zicea CTP-ul la pct. 1 (altcineva e de vina) dar si cu pct. 2 (aia cu generatiile tinere care nu dau doi bani pe nimeni in jurul lor si MAI ALES pe pariniti/bunici). Ah si da, inca 2-3 seturi de alegeri, oamenii astia NEBAGATI IN SEAMA se vor „razbuna” la vot si-si vor varsa frustrarea ca nu-i baga nimeni in seama, deci inca 10-15 ani o sa avem subiect de vaicareala ca ce rahat de parlament/guvern/PM/Presedinte avem.
6. Da, ce ar fi de zis. Un om cu o VIZIUNE si o SOCIETATE care nu l-a lasat sa faca aproape nimic din ce a avut in cap. Am ales zgarie-nori, aglomeratie, haos si alienare. Societate condusa de contabili si sociopati si atunci si acum, doar ca azi e mult mai rau decat atunci.
7. Ba … DA, Bogdan are 100% dreptate. Pe toate coordonatele. Am mai scris si o sa scriu pana cand nu ma va mai ajuta mana: Australia si Canada au fost cele mai naziste tari cu privire la COV-19 si …. DEGEABA! S-au comportat la fel de prosteste si la fel de „jihadist” ca si aia anti-vaxx doar ca, invers. Iar acum cu niste miliarde de doze de vaccin aruncate/distruse si niste investigatii oficiale/dosare penale prin UE cu privire la cine/cate doze a cumparat si pe ce bani (scandal pe preturi prin UE, exemplul RO cu 10-15 mil de eligibili dar am cumparat doze pentru vreo 4-5-6 rapeluri … LOL!) devine clar ca – nu ca nu a existat o boala, cum zice madam steer – ci ca interesul comercial l-a depasit cu mult pe ala medical sau social. Iar exemplul punctual cu Nole … nu mai insist, doar intreb: de ce, dupa doua saptamani de stat „in carantina” nu i-au facut un TEST? Era mai important daca era VACCINAT (desi tot se putea imbolnavi si tot putea sa fie contagios deci un pericol pentru altii) sau daca era SANATOS (si, deci, niciun pericol nici pentru el nici pentru altii si putea sa intre in tara, sa joace sau putea sa … orice fara niciun pericol pentru nimeni). Repet, eu m-am vaccinat dar, vorba lui Ratiu: „… o sa ma lupt intotdeauna pentru dreptul tau de a nu fi de acord cu mine …”. Din acest punct de vedere, Australia si Canada s-au comportat ca niste DICTATURI imputite, iar blocarea lui Nole intr-un hotel jegos a fost cel putin CENZURA daca nu (aproape) PUSCARIE pentru delict de opinie.
Asa ca singura INTREBARE pe care o putea pune Australia (sau oricine) vizavi de dreptul de a avea acces intr-un loc sa intr-o tara era „ESTI SANATOS?” (analize, carantina, etc, sunt de acord cu orice procedura care sa dovedeasca starea de sanatate) in niciun caz daca esti vaccinat sau nu.
La fel si acum, cu omul asta, Australia putea sa-l intrebe DOAR daca si-a executat condamnarea, si omul a executat-o, conform legii. Daca nu avea si niste drepturi civile restrictionate (urmare a condamnarii) masura luata a fost DISCRIMINARE.
8. Stie omul, clar! Doar ca o „da cotita”. In sensul in care nu pune punctul pe I chiar pe toate temele. Concluziile corecte ar fi putut fi (si) de genul: UNU – tehnologia EV este (cel putin) NETESTATA deci nu avea ce sa caute pe piata si nicidecum sa beneficieze de un hype din asta (platit, cu bani grei, ca nu face nimeni acte de caritate) sau (in cel mai rau caz) NU REZOLVA NIMIC din brief-ul de marketing cu „salvat planeta” cu care ne intoxica media; DOI – producatorii fac bani din subventii, daca nu mai sunt subventii, nu mai are sens nici solutia EV: TREI – autoritatile NU au de ce sa scada taxele, sa dea RCA ieftin sau parcare moca pentru EV-uri, tot in interesul concurentei libere … pai ori suntem liberali ori nu mai suntem, vorba cuiva. De ce eu, cu motor termic, sa platesc parcare iar EV-ul nu? Si sa nu aud de discutii cu „poluarea”, s-a demonstrat clar ca EV-urile polueaza la fel – pe tot lantul productie-exploatare-casare – daca nu chiar mai mult; PATRU – asigurarile, pai orice masina de inchiriat este asigurata, ca asa vrea banca sau cine a finantat-o, doar ca firmele de inchirieri puneau o supra-asigurare platita de client, suma din care probabil ca faceau bani grei; Paranteza – eu am platit in Sep23 vreo 250 EURO/masina pentru 4 zile dar am nevoit sa platesc o supra-asigurare de vreo 180 EURO pe alea 4 zile ca sa fiu acoperit 100% indiferent ce se intampla cu masina; ticalosia este ca mi-au spus la ghiseu, in aeroport, la sosire – pe site-ul unde am rezervat NU SCRIA NIMIC de supra-asigurare – ca pentru orice zgarietura costa de la 500 Euro in sus reparatia si ca mi se va opri din garantie, blocasem deja 2000 EURO pe cardul de credit cand am rezervat; practic aveam de ales sa ma cert cu aia la predarea masinii pentru ca precis mi-ar fi gasit 2-3 zgarieturi si precis pierdeam cei 2000 Euro blocati deja de ei sau sa platesc aia 180 EURO si sa fiu „no questions asked” la predare. Am inchis paranteza. Si de-asta sunt „supi” companiile de inchirieri, ca s-a prins statul si vrea asigurarea aia suplimentara sa nu mai mearga la ei in buzunar ci unde trebuie sa se duca asigurarile. Deci o alta scadere de „profituri” din astea cu japca; discutia asta cu modificarea asigurarilor e publica de vreo 5 zile cel putin dar SPARK nu zice nimic si nici autorul. CINCI – companii gen SPARK sunt o inventie si o mizerie; asta cu „sharing” e o poveste ca nu imparte nimeni nimic cu altcineva. Toti fac bani punand alte masini pe strada. Prin comparatie cu SPARK chiar si mizeriile de BOLT/UBER par mai OK.
Comentariu beton!15
Strict referitor la Djokovic, nu ai dreptate. Dacă bine-mi aduc aminte, premisele pe care a obținut viza nu erau corecte.
Din ce s-a scris, a obținut viza în noiembrie, deși nu se califica: era nevaccinat si trecuse prin Covid în 2020, nu cu doar câteva luni înainte cum cerea Australia. Așadar nu avea dreptul sa intre. A încercat să intre în țară cu un document care atestă faptul că a facut (din nou?) Covid pe 16 decembrie 2021. Termenul limită pentru aplicațiile care includeau scutiri / excepții fusese 10 decembrie, deci din nou nu se califica.
A încercat să facă un balcanism și nu i-a ieșit. Știa regulile. Exagerate sau nu, astea erau și el le cunoștea prea bine. A ales să le încalce mizând pe faptul că e cine e. A descoperit că ”bă, tu știi cine-s io?” nu funcționează pretutindeni.
Atâta tot.
Comentariu beton!23
@Cryptoprocta ferox eu pe unde am inchiriat maşină am ocolit firmele de la aeroporturi şi din proximitate. Ultima dată în Ro am închiriat maşină de la colț. Ca să zic aşa. 80 eur 2 zile. Fără alte asigurări.
1. Nu e țara inocenților, e țara excepțiilor. Nu mie, nu acum, nu asta, nu aia. Doar cinci minute, că am treabă aici.
2. Plm. Te rupe și doar să îți imaginezi situația. Am citit prima dată cartea când nu eram cu creierul suficient de matur să înțeleg ce citesc de fapt. Apoi am citit-o peste hăpt vreme, cred că și acum îți pot cita fraze din ea. Unele chestii rămân blocate în sinapse.
3. Eh, se moștenesc meseriile. N-am treabă cu nepotismul, aș face absolut la fel, dacă meseria / afacerea de familie nu ar însemna expunerea copilului în social media. Acolo, full stop. Nope. Doar că vezi tu, echipa Măruță cred că deja a hotărât traseul fetiței, deci construim profilul cu atenție, ce ne pasă de dreptul la intimitate.
4 / 5: La noi ca la noi, dar să vezi ce comună e nostalgia între puțoi mai la vest care n-au trăit-o veci. E ceva adevăr cu urâtul de prea mult bine, dar las că le trece după ce-i analizează un pic akhbarii importați.
6. No tulai. Zici că existai arhitecți care nu se limitau la duplexuri și bloace?
7. Vameșul cam prost grămadă. Pun pariu că o ieșit din birou cu o erecție de a și fugit să elibereze presiunea. L-am făcut pe moș, ce tare sunt! Meh, nu tre să îi dai putere la orice frustrat.
8. Din punctul meu de vedere, toată povestea se rezumă la: am schimbat dealerul de droguri de pe unul pe celălalt, crezând că o să fie mai bine. Nu a fost. Revin la cel pe care îl știu.
Comentariu beton!13
7. Vameșul cam prost grămadă. Pun pariu că o ieșit din birou cu o erecție de a și fugit să elibereze presiunea. L-am făcut pe moș, ce tare sunt! Meh, nu tre să îi dai putere la orice frustrat.
Ai pus și tu botu la o povestire lacrimogenă cu nepoata…
Băi, oare când o să înțelegem, noi românii, că regulile, regulamentele și legile trebuie respectate? Nu, noi suntem cu: Hai boss, mai lasă de la tine și tu că nu o fi foc.
Băi nene, băi… nu ne mai facem bine niciodată 🙁
Comentariu beton!12
@shoric: înțeleg reguli și legi. Dar te rog frumos explică, ce relevanță are o infracțiune de amu 30+ ani, pedepsită și executată, față de ziua de azi?
Evident, amândoi comentăm postarea a unui terț care la rândul lui își prezintă impresiile despre un caz al cărui detalii nu le cunoaștem. Deci șansele ca toți în cerc să vorbim lemne, e maxim 🙂
Comentariu beton!26
@Atti, habarnam, dar dacă alea sunt legile și regulile din țara aia… puii mei, mă conformez.
Eventual pot să cer ambasadei o dispensă, ceva, dacă mă arde.
Chestia care m-a deranjat pe mine este asta: ”Și ce găsește de cuviință să facă vameșul ăla australian, un puțoi neras la bot. Să-i refuze viza din motive legate de faptul că acea fostă condamnare nu prezintă siguranța faptului că intrat pe teritoriul Australiei nu ar comite nu știu ce faptă.”
Băi, asta cu ”un puțoi neras la bot” mi-a dat foc la fitil pentru că m-am săturat de blogări de 20-30 de ani care au impresia că sunt miezul cum este @BogDan.
Comentariu beton!15
Am urmărit și eu câteva episoade din emisiunea asta cu controalele la graniță în Australia. Mi se par absurzi de multe ori. Nici cu o prună nu intri la ei, că dacă are vreun vierme stil Putin, mai invaziv așa….
Episodul despre care povestește respectivul nu-l știu. Pot bănui că britanicul nu-și declarase cazierul. Sau poate îl declarase, dar jefuirea unei bănci nu i s-a părut vameșului chiar nesemnificativă. Oricum, nu văd tragedia. Dacă el nu intră în Australia, vin părinții cu nepoata la el.
Nu prea e de comentat ceva. Dacă îi cerea o șpăguță să îl lase să intre, da, eram în largul nostru, aveam idei. Dar vameșul ăla, cu camera de filmat pe el, a făcut ce știa el că e bine să facă.
Comentariu beton!11
@Alis ‘Oricum, nu văd tragedia … vin părinții cu nepoata la el’. Păi e britanic, deci din UK şi a bătut cu avionul minim 2 zile până-n Australia ca să fie expediat înapoi. Mare brânză că fetița să fie trambalată din Australia până-n Anglia şi înapoi. Că-i coloşa de la Bucureşti la Craiova.
1. .. si eu tot asa, rezonez cu fiecare cuvant scris de CTP. In plus, apreciez retinerea lui de a scrie prea mult si prea multe despre tragedie.
Descopar un CTP foarte uman si foarte asertiv in articolul asta.
3. Maruta, acest inventator si cautator de scandaluri si de alte mizerii. Il detest de cand il stiu. Andra trebuie sa aiba stomacul tare, ca altfel nu inteleg cum il suporta!
Din pacate, divertismentul romanesc e plin de indivizi si individe de teapa lui Maruta. Niste anonimi fara nici un talent, oplositi prin televiziuni si prin redactii numai pentru ca-s pilosi.
Ma oripileaza personajele astea.
Chiar mă întrebam cum de-l mai suportă celebra cântăcioasă de manele Andra pe mizerabilul de Măruță.
Esti sarcastic dar Andra are voce superba.🙂 Stiu sigur ca un motiv pentru care Andra il suporta pe Maruta e pentru ca datorita lui are parte de o gramada de contracte muzicale. Nu e corecta nici treaba asta, Andra nu este singura tipa talentata din industria muzicala.
Săraca Andra este la fel ca aia cu săracu Andi Moisescu. Doamna Andra și-ar pune benăre cu reclame și pe pereții vaginului. Săraca privighetoare s-a încontrat cât a putut ca rodul uterului ei să nu fie aleasă fără un concurs pe bune pentru rolul din filmul produs de maestrul Maticiuc. Dar nemernicul fără suflet din Tg Jiu, i-a spus, fă, avem bănci de plătit, tre să o vindem, pardon, să o lăsăm să facă asta.
Așa că săraca Andra, a încuviințat și suspinând l-a sunat pe Jean de la Craiova pentru o nouă colaborare cu care o să strălucească pe scenele spectacolelor organizate de primăriile din România.
Comentariu beton!27
Edelweiss, clar ca expunerea familiei Maruta e o afacere, lucru cu care, foarte probabil, e de acord si Andra. Cu toate astea, dintre ei doi, Maruta este si ramane un personaj nedigerabil insa nu-i exclus ca Andra sa-l iubeasca pe nedigerabil!😅
Reusita comparatia cu familia Moisescu.🙂
Cu 1 clar rezonez…
Mi a atras atenția până la urmă chestia cu Australia… dar articolul nu-mi place deloc. Se duce spre o extremă rău de tot… nu are nicio legătură decizia vameșului caracterizat prea dur cu istoria Australiei… Pe de altă parte… eu știu că se feresc ca naiba de alimente, animăluțe și tot felul de organisme vii sau moarte… dar omul respectiv nu era iepure să le invadeze cu urmașii teritoriul…
@Diana: dă-i-n plm de ipocriți, că oile nu și le extermină, da’ se tem de-o banană opărită ca nu cumva vreun microb beat ce-o călarit flagelul unei euglene verzi-n tinerețe să ajungă să violeze vacuolele contractile ale paramecilor locali și să nască ăia ouă ce se hrănesc cu zeamă de corpusculi Palade porecliți și ribozomi în lumea celulo-infracțională. 🤣🤣🤣🤣🤣