Știți ce m-am întrebat dintotdeauna? Cum o fi la revelioanele alea unde te duci fără să cunoști pe nimeni?

Știți despre ce vorbesc, da? E plin de oferte de revelioane organizate pe la restaurante, sau hoteluri, sau săli de evenimente (apropo, ăla de la Romexpo s-o mai face?). Mă gândesc că dacă există oferte înseamnă că există și cererea pentru ele, ca doar n-or fi nebuni să le scoată pe piață deși nu vrea nimeni.

Ei bine, mă întreb ce te-ar mâna să faci asta? De ce să faci revelionul într-un loc unde sunt doar oameni necunoscuți? Pentru că eu, prieteni, nu m-aș duce niciodată în această viață la vreun astfel de revelion.

Atenție! Nu mă refer la cazul în care se strâng mai mulți prieteni și merg în grup. Asta e ceva ce mi se pare okeish, când ești cu oameni pe care-i cunoști poți sa faci revelionul și la Șoșoacă în sufragerie, că până la urmă o să găsești o modalitate să te distrezi.

Nu, boss, mă refer strict la situația în care plătești pentru un revelion organizat, dar tu te duci acolo singur sau cu partenera/partenerul tău. Fără să știi prea bine ce-o să găsești acolo, dar știind clar un singur lucru: o să-ți petreci noaptea dintre ani cu niște străini, niște oameni pe care atunci îi vezi pentru prima și ultima oară în această viață. Și mai dai și-o grămadă de bani pentru asta. De ce, de ce-ai face așa ceva?

Mi se strânge carnea pe mine doar când îmi imaginez cum o fi să stai la masă toată noaptea cu niște unii cu care n-ai nici în clin, nici în mânecă. Sau, luați-o pasta, cum o fi să te ridici să dansezi (nu, nu eu, pentru că eu nu dansez niciodată) printre oamenii ăia la care nici nu m-aș putea uita.

Gizăs craist, am atacuri de panică acum când scriu asta. Niciodată, prieteni, niciodată n-aș putea să fac așa ceva. Mai degrabă fac revelionul în parcare la mecdonalț. Ceea ce nici nu sună atât de rău pe cât pare. 😀

Dar oamenii sunt diferiți și fac lucruri diferite. Prin urmare, există oameni care pot merge la revelion cu necunoscuți, altfel n-ar geme piața de oferte de genul. Voi unde vă încadrați? La psihopații ca mine sau la cetățeni sănătoși la cap?

Și dacă tot a venit vorba despre revelion, hai să mergem mai departe cu subiectul. Ia ziceți-mi care ar fi cel mai mișto revelion în accepțiunea voastră?

Lăsați frâu liber imaginației și dorințelor, nu vă gândiți la bani, presupunem că i-ați avea și n-ar fi nicio o problemă să cheltuiți oricât. Unde ați face revelionul și cu cine?

O să încep eu, doar că e destul de complicat, pentru că sunt două și nu mă pot hotărî pe care să-l aleg.

Primul. Aici avem clișeul clasic: la mare, la soare. Da, mi-aș dori sa fac măcar o dată în viața asta revelionul în pantaloni scurți și tricou, la 35 de grade Celsius. Iar pe 1 ianuarie, dimineața, să mă duc la plajă. Poate, cine știe, chiar o să reușesc la un moment dat.

Al doilea. Ăsta e nițel mai complicat. Mi-ar plăcea să fiu undeva într-un sătuc din Italia (dacă nu se poate Italia, merge și Spania) și să fac revelionul la oamenii ăia acasă sau la singura cârciumă din sat. Pur și simplu să stau să mă uit la ei toată noaptea, nu mi-ar mai trebui altceva.

Doar că, după cum vă spuneam mai sus, nu pot să fac revelionul cu necunoscuți. Prin urmare, ar trebui să ajung în sătucul ala cu măcar câteva săptămâni înainte, ca să apuc și eu să cunosc niște oameni. Să mă știu cu signor Gianfranco, măcelarul satului, să mă salut cu signora Agostina de la brutărie, să mă simpatizez cu Luigi, care are service-ul auto cu vulcanizare, pe scurt, să ies să mă plimb pe singura stradă din sat și să mă salut cu toată lumea.

Dacă aveți impresia că aberez, aflați c-am văzut cu ochii mei un sat de genul ăsta. Se numește Perdifumo și-am ajuns întâmplător acolo în vara lui 2020. Eram cu Mara, oprisem să mâncăm rapid ceva, dar am rămas jumătate de zi. Pur și simplu n-am mai putut să plecăm, ne fascinau oamenii ăia care se știau toți unii cu ceilalți, erau ca o mare familie.

Nici nu vă mai spun cât de bine mă simțeam când ne salutau și pe noi, doi străini. Le răspundeam din toată inima. Ei bine, bănuiesc că e toată Italia plină de sate de genul, timp să ai să te duci să locuiești jumătate de am în unul dintre ele.

Cam astea sunt cele mai mișto revelioane în accepțiunea mea. Abia aștept să le aud pe-ale voastre.