Cred că nu există zi în care să nu văd sau să nu citesc măcar o știre despre femei care au fost bătute de partenerii lor de viață.

Mintea mea asta puțină nu înțelege cum ai putea să lovești o femeie. Iar când femeia aia mai este și cea căreia i-ai spus cândva „te iubesc”, este cea fără de care nu-ți puteai concepe viața, cu atât mai mult nu am cum să înțeleg vreodată ce te-ar putea face să ridici mâna s-o lovești. Nu există vreo motivație pentru așa ceva, nu există vreo scuză, nu există nimic.  Există doar că nu ești bărbat, ești doar un laș mizerabil.

Dacă ar fi după mine, bărbații care au lovit chiar și o singură dată femeia de lângă ei, ar trebui să meargă pe stradă purtând un semn distinctiv ca să poată fi identificați de la distanță. Nfine, hai că m-am enervat, și nu ăsta era subiectul articolului de azi.

M-am activat să scriu de la faptul că în majoritatea cazurilor pe care le văd sau despre care citesc, știrea este completată și cu informații din care reiese că nu era prima oară când partenerul agresor își lovea partenera. Dimpotrivă, era a nu știu câta oară când recurgea la violență fizică. De fiecare dată, ea, femeia, motiva răspunsul la întrebarea „v-a mai lovit în trecut?” aproape în același fel: „da, dar mi-a promis că nu mai face și l-am iertat”.

De la asta m-am activat să scriu, pentru că NU EXISTĂ AȘA CEVA. Dacă bărbatul de lângă tine te-a lovit în mod voluntar, știind foarte bine ce face, asta se va întâmpla încă o dată, și încă o dată, și încă o dată, se va întâmpla atât vreme cât vei rămâne acolo, în acea relație. Din nefericire, există șanse extrem de mari ca recidivele să fie din ce în ce mai agresive și dureroase.

Dacă prima oară a fost doar o palmă, din agresiune în agresiune se va ajunge la două palme, apoi la mult mai multe palme, după care cresc enorm șansele să ajungă la pumni și picioare. Iar în cele din urmă, invariabil, se va ajunge la asta: femeia declară că a mai fost bătută de partener, dar niciodată atât de rău.

Să vă mai spun că declarațiile astea se dau de multe ori de pe un pat de spital? Să vă mai spun că de obicei declarațiile astea se dau din spatele unor ochelari de soare cât mai mari sau cu televiziunile blurând fața femeii ca să nu se vadă vânătăile?

Trist, extrem de trist.

Doamnelor, domnișoarelor, fetelor, femeilor, iubitelor, soțiilor, amantelor, dacă simțiți că celălalt are măcar o umbră de gând care ar implica violența împotriva voastră, ridicați-vă și plecați! Atunci, pe loc, fără să ezitați! Altfel nu veți face decât să așteptați momentul în care o să dați declarații de pe un pat de spital. Iar momentul va veni, este doar o chestiune de timp.

Nu vă mai învinovățiți! Și în niciun caz să nu vă spuneți vreodată „am greșit și eu, că altfel nu avea motive să mă lovească”! Nimic pe lumea asta nu justifică violența împotriva femeii de lângă tine! Nimic! Ridică-te și pleacă fără să te mai uiți în urmă! Pentru că după prima palmă urmează întotdeauna și a doua!

sursa foto: freepik.com