Astăzi avem un subiect foarte serios. Treaba stă așa: fetele mele au rău de mașină. Sau rău de mișcare, așa cum se numește el în termeni medicali. Mă refer la copii, nu la distinsa lor mamă, deși și ea a suferit în copilărie de același lucru. Eu, personal, nu cunosc senzația, nu mi-a fost rău vreodată în niciun obiect aflat în mișcare, dar uite că ele n-au avut norocul ăsta.

Practic, gâzele mele suferă la orice drum cu mașina, indiferent cât este de scurt sau lung. Da, uneori e posibil să nu vomite deloc câteva sute de kilometri, alteori vomită de câteva ori la un simplu drum până la țară (74 de kilometri). Am ajuns sa cred că este doar chestie de noroc. Doar că norocul ăla vine rar de tot, de cele mai multe ori nu vine.

Dar și dacă nu vomită, de simțit rău, tot se simt. Au ajuns efectiv să urască mașina și sa nu se mai bucure de o eventuală plecare pe undeva, doar pentru că vor fi nevoite să facă drumul pe bancheta din spate.

Partea cea mai nasoală în toată povestea asta este că n-am reușit să rezolvăm, indiferent ce metode am încercat. De-aia m-am hotărât să scriu aici, să vă întreb și pe voi dacă ați avut situația asta cu copiii voștri și, mai ales, dacă ați reușit s-o rezolvați. Noi am încercat cam tot ce există pe piață în domeniu, rezultatele au fost zero sau nesemnificative. Prin urmare, aștept cu mare interes sugestii de soluții și de la voi, dacă le aveți.

Un singur lucru mi-a mai rămas sa testez, dar nu prea-mi vine să dau aproape 700 de lei fără să știu dacă funcționează. Am descoperit niște brățări așazis inteligente împotriva stărilor de greață și vomă. Brățări recomandate și împotriva răului de mișcare. Dar este 350 de lei bucata, și cum vorbim despre doi copii, faceți voi calculul. Dacă dau 700 de lei și după primii kilometri începe recitalul vomitatului în pungă pe bancheta din spate, le fac brățările inteligente guler ălora care la vând.

Uite, despre chestiile astea este vorba. Am găsit și un video care explică cum funcționează, dar n-am înțeles mare lucru din el. Ok, înțeleg că electrostimulare și alte chestii complicate care sună bine, dar ce electrostimulează astfel încât să nu mai simți senzația de greață?

Știți, eu sunt genul căruia trebuie să-i explici logic cum funcționează lucrurile. Dacă îmi spui doar „ia medicamentul ăsta, c-o să te faci bine”, n-o să-l iau niciodată până nu-mi explici cum anume funcționează medicamentul ăla de ajunge să mă facă bine. Da, e posibil să nu înțeleg din prima, dar o să te pun să repeți până ajungi să-mi explici în niște termeni pe care să-i cunosc și eu.

Așa că din nou îmi încerc norocul și vă întreb: ați folosit brățări din astea inteligente? Sau măcar știți pe cineva care să fi folosit și să ne poată confirma că funcționează? Sau alt produs asemănător, dar despre care să se știe că-și face treaba?

N-am o problemă să dau 350 de lei pe bucată, aș da și mai mult doar să știu că drumurile cu mașina nu vor mai reprezenta un coșmar pentru gâzele mele. Dar aș avea o mare problemă să-i dau și să constat că i-am dat degeaba, pentru că urăsc să fiu luat de prost. Una e să am ghinion și să nu funcționeze nici brățările astea, alta e să cumpăr un produs vândut de la bun început ca fiind scump și degeaba.

Da, nu sunt imbecil, pot să înțeleg că și dacă-mi confirmă cineva că brățările astea funcționează, există șanse destul de mari să nu-și facă efectul la fetele mele. Dar în cazul ăsta, repet, vorbim despre ghinion, nu despre „hai să luăm câte 350 de lei de cap de fraier”.

Acestea fiind zise, dacă aveți soluții pentru răul de mașină, le aștept și vă rămân dator pentru ele.

P.S. Pls, nu mă luați cu „duceți-le la doctor”, c-au fost. În problema asta, de la orice doctor o să auzi placa cu urechea internă, echilibrul și mișcarea, lucruri perfect adevărate. Doar că, odată cu cauza, nu-ți oferă și soluția pentru efect. Sau, cel puțin, nu oferă vreo soluție care să fi funcționat în cazul fetelor mele.