Am văzut acum la știri că un angajat al DSP Suceava a murit de covid. Omul era vaccinat „la chiuvetă” cu Pfizer. Dincolo de implicațiile legale, mă întrebam de ce oamenii ăștia informați, care au acces la cifre oficiale și pot constata atât de ușor că 95% dintre morții de covid sunt nevaccinați, aleg să joace la această ruletă sinistră?

Exact la fel cum mă întrebam de ce aleg același lucru și medicii sau alte cadre medicale. De ce? În acest caz, cu ce sunt ei mai presus decât foștii corijenți la chimie, actualmente epidemiologi amatori? Măcar în cazul ăstora din urmă pot să înțeleg de ce: atât pot.

Dar în timp ce mă întrebam toate astea, am găsit răspunsul și în cazul medicilor sau cadrelor medicale. E același: atât pot.

Cei care sunt buni profesioniști, în permanență la curent cu noutățile din domeniul medicinei, s-au vaccinat de multă vreme. Ceilalți sunt medicii ăia pe care îi vedeam și în vremuri ne-pandemice cât sunt de slab pregătiți profesional. Sunt asistentele și cadrele medicale care lucrează în spitale doar pentru că au terminat cu chiu cu vai o post-liceală, o școală sau un curs de profil, dar s-au angajat relativ ușor în spitale, pentru că posturi erau, sunt și vor fi mereu. Sunt Doreii cu diplomă.

Arătați-mi mie un medic sau asistentă sau un cadru medical, dintre cei care refuză vaccinarea, care sa fi citit măcar un studiu, din domeniul lor de activitate, de când au terminat școala și eu îl mănânc. Nu există așa ceva.

Nu citesc, nu se informează, nu sunt la curent cu noutățile, nu-i interesează tehnologiile care apar în domeniu, nimic, nimic, nimic. Merg la muncă doar pentru că de acolo mănâncă, dar n-au niciun fel de chemare pentru meseria lor. Ăștia sunt, asta este explicația.

Credeți că n-am dreptate? Well, aduceți-vă aminte de câte ori în viața asta v-ați lovit de ei, voi sau ai voștri, și-o să-mi dați dreptate pe loc.