Pe lângă toate fazele din filme pe care n-o să le întâlnești în veci în viața de zi cu zi, recent mi-am dat seama că mă mai fascinează încă una.
Se întâmplă ca unul dintre personaje, de obicei protagonistul, să rămână fără telefon. Din varii motive, nici măcar nu contează de ce, că-l pierde, că i-l distrug ăia răii, că face o baie și uită telefonul în buzunar, că-l aruncă el de bună voie ca să nu poată fi localizat, că toarnă un kil de ketchup și maioneză pe el la shaormerie, nu contează. Cert e că dintr-o dată se vede lipsit de extensia mâinii lui drepte.
Doar că, trei scene mi târziu, același personaj are mare nevoie de telefon, practic viața lui depinde de un apel care trebuie efectuat în următoarele câteva minute. Cum necum, reușește să facă rost de un telefon. Că-l fură de pe o sârmă unde era pus la uscat, că-l ia din mâna unei piți care-și făcea un selfie în față la Starbucks, că găsește unul uitat pe o bancă în parc, se descurcă el cumva și, jbam, a făcut rost de un telefon.
Și atunci se întâmplă miracolul: eroul nostru începe și formează un număr de telefon de la el din cap. Gen, își sună avocatul. Sau dă repede un telefon la Marcel instalatorul să-i spună să nu mai vină azi, că are puțină treabă. Sau o sună pe nevastă-sa, aia nu-i răspunde, și-atunci formează repede la colega de serviciu a femeii, Gina, aia cu care mai merge la pilates vinerea. Nfine, ați înțeles ideea, omul nostru n-are nicio problemă să sune unde are nevoie, de pe un telefon oarecare.
Well, nu cunosc cum stă situația la voi, dar eu știu pe din afară exact trei numere de telefon (mă rog, patru dacă-l socotesc și pe-al meu). Și nu glumesc, fix trei numere aș putea să formez așa din cap, într-o situație în care chiar aș avea nevoie. Dar oricum pe unul dintre ele l-aș forma degeaba, pentru că e vechiul număr al unui prieten, număr pe care nu-l mai folosește niciodată. Iar pe cel nou, deși e „nou” de minimum 7-8 ani, n-am reușit niciodată să-l învăț.
Celelalte două sunt al fashionistei (nu l-aș fi știut nici p-ăsta dacă n-ar fi trebuit să-l trec în zeci de formulare vara asta) și al celuilalt prieten bun al meu. Dar cam astea-s toate. Nici măcar pe-al maică-mii nu-l știu, pentru că le-a tot schimbat în ultimii ani. În schimb, pot să-ți recit și trezit din somn la patru dimineața numărul de fix de la Vâlcea, ăla de pe vremea lui Ceaușescu: 14125.
Ei, și-acum vin să vă întreb pe voi: câte numere știți pe de rost? La o adică, într-o situație în care telefonul vostru a devenit inutilizabil, ați avea pe cine să sunați noaptea, din pădure, de pe un telefon din ăla cu taste împrumutat de la paznicul ocolului silvic?
6.
Iar ăla vechi-vechi-vechi era 41581.
Oare câți or fi ca noi? 😀
Păi vedem acum câți. 😀
80964:))
57835😂 in afara de numarul meu nu stiu alte numere
312624, 3 numere as putea forma, cu mari sanse sa nu le nimeresc din prima
421125, e fixul de demult. In rest doar numărul de mobil al soției și fixul de la prima firma unde fost angajat. Deci fix unul pot forma la o adică.
635 336 :))
1 1 2
Comentariu beton!53
fără ăsta. 😀
911
3 numere de telefon: un număr de mobil al unei persoane dragi, al doilea al meu și al sefului (este o combinatie usor de reținut) deci doar o sansa din 3.
Mai țin minte și numerele de telefon liniile fixe de la serviciu dar….nu mă vor ajuta cu nimic
Nu știu decât numărul meu și 112. Ah, și numărul de telefon fix de când eram copil . 1638.
Doar 3 numere de telefon: al meu, 112 și când sunt într-o relație rețin și numărul tipei respective. Atât. În rest nu-mi bat capul. 😛
Bine, agenda mea telefonică are maxim 30 numere. 😀
112 nu se pune. 🙁
@MV: atunci două. Dar al doilea se schimbă, din când în când. 😀
4 numere, în afară de al meu. Și pe astea le-am reținut în tinerețe, când le mai formam și de pe fix😁 Niciunul nu e al copiilor că, na, când n-aveam copii, aveam memorie, când au venit copiii, a plecat memoria🙈
Și numărul de telefon fix din copilărie, desigur.
Comentariu beton!32
Fix 3. Al meu si doua ale sotiei. Daca si ea ar fi avut un numar as fi stiut doar 2.
Două, pe-al meu și pe-al bărbatului. Și evit să umblu noaptea, prin pădure. Plus, cât de ghinionist/ă să fii să dai de cineva care mai are telefon doar cu taste?
Se dezbate încă. Ce zici?18
Vreo 5, 3 de România și 2 de străinătate. Plus cel de pe vremea “iepocii”.
P.S. Da’ site-ul tot nu mă ține minte.
4 mari și late, 2 din ele seamănă 😃😃, hai 5 să zic daca mă chinui, l-am ales pe al fiicei mele în primăvară.
Mda, ce ti-e cu memoria de lunga durata si asta recenta (mai mult lipsa) de la o varsta.
Vechiul (da vechi, asa de vreo 40 de ani) numar: 32754
Desi ambii parinti au telefoane mobile (apropo un numar il stiu cu ceva aproximatie, altul deloc) si asa vorbim, au insistat sa pastreze telefonul fix cu numarul primit acum peste 30 de ani (si pe asta il stiu) (cu modificarile ulterioare: prefixul din 4 cifre in loc de 3 chestii din astea).
In rest, numarul meu si cam atat. Desi am membri de familie si prieteni vechi care au acelasi numar de telefon deja de vreo 20 de ani, tot nu le stiu numarul pe de rost.
Trei septe, doi septe, doi septe. Refrenul copilariei mele de la Campina 🙂
Stiu 2 numere pe de rost: al meu si pe al sotiei. Dar daca ma iei repede, 30% sanse sa ti le zic gresit si pe astea.
Comentariu beton!20
pe al meu şi numărul de fix de acasă de la părinţi. da, ai mai încă mai au telefon fix. 🙂
e numărul vechi, din copilărie, dar îl ştiu cu toate modificările, când s-a transformat din 5 cifre în 6, şi prefixul din câte au fost în 4.
Întotdeauna am considerat că ideea tehnologiei moderne și de vârf este să ne facă viața mai simplă. În cazul telefoanelor astea șmechere, cu agendă (uuu, nebunie, știu!😁) tocmai despre asta este vorba: să nu mai treci numere de telefon în agendă (care n-a avut?), să nu te mai chinui să le reții, să nu mai faci calcule în cap (😜🤣), să nu mai cari aparat foto sau casetofon după tine etc.
Acestea fiind zise, declar aici că țin minte fix 3 numere de telefon: al soției, fiindcă na!…după atâția ani ar fi și culmea să nu-l știu (nu mai vorbesc de acele frumoase momente din primele zile/luni de relație, cu fluturi în stomac, când numărul ei de telefon mi se părea o poezie 😁); al tatălui meu, fiindcă îl are din cretacicul timpuriu și îl dădeam peste tot pe unde era nevoie când eu încă nu aveam mobil; al unui bun prieten care mi-a fost subaltern acu’ vreo 13 sau 14 ani, explicația fiind că era adjunctul meu și trebuia să îl stresez cu enșpe mii de telefoane pe zi 😁.
Acu’, legat de treaba din filme… Păi d-aia e film, șerif: ca să facă personajele lucruri inexplicabile și imposibile. Că dacă ar fi la fel de bătute în cap ca în viața reală nu s-ar mai uita nici dracu’ la filme.
Comentariu beton!27
Înțeleg. Ca un fel de superputere, nu? Doar că nu vorbim despre Omul Păianjen, ci despre Omul Tastatură. 😛
311234 era acasă (i-au pus 3 în față, la modificare);
le știu pe al soției și vreo 10 de la serviciu; astea-s în ordine crescătoare…😂 și tot de la serviciu, pe al directorului filialei noastre din bucurești (nu e din șir), don’t ask why;
cît despre actorii americani, lor le-a pus bilgheiț cip-uri mai demult; e adevărat că mai primitive da’ tot încăpea o agendă cu 10 numere; dacă nu mă crezi, sună-l pe Quentin, să-ți confirme; sau nu-i știi numărul?
Comentariu beton!20
3. Al meu (nu cred că m-ar ajuta daca as incerca sa mă sun pe mine), al lui frate-meu și al unei prietene. Că ăștia doi au numerele alea din cretacic când eu inca nu aveam mobil și nici agenda telefonică digitala.
Să fiu eu sănătoasă de câte ori a trebuit să mă sun pe mine însămi. Bine, nu în situații de viață și de moarte, cele mai multe situații sunt de lăsat aiurea prin casă. Acum câțiva ani, eram la un magazin, realizez că n-am telefonul. Pfoai, m-au cam trecut toate transpirațiile în secunda doi, nașpa senzația. M-am dus glonț la paznic și l-am rugat să mă sune, în ideea că ori mi-a scăpat prin magazin, ori că mi l-a furat cineva. Caz în care sigur ar fi fost închis în secunda doi, dar măcar știam o treabă. Doar că telefonul suna, fără să răspundă nimeni. Omul a venit cu mine până la mașină, ”că poate l-ați lăsat acasă sau prin mașină”. Ei, hai, am mereu telefonul cu mine. Și totuși, cine țârâia frumos din portbagaj?
Comentariu beton!33
@Anduța cam așa și cu nevasta acum două zile. Proaspăt debarcați in Igumenitsa și realizează soția că nu mai are telefonul. Vânzoleală și răscoleală pe drumul înapoi la port până îi vine ideea de a folosi telefonul meu (își știa numărul, după cinj’de mii de comenzi online nu ai cum nu, dar era în capul listei apelurilor la.mine) să sune pe al ei. Și răspunde o fătucă la un bar la 10 m de metri de locul ‘revelației’ pierderii.
Aș putea să formez din memorie 6 numere de telefon mobil – mama și prieteni apropiați
Însă încă țin minte o grămadă de numere de telefon fix, formate de atâtea ori la telefoanele cu disc, iar apoi la cele cu taste. Când greșeai o cifră o luai de la început. Repetiția e mama învățăturii 😀
Chiar zilele trecute am găsit în lucrurile vechi o agendă telefonică din generală.
Știu nr soțului și un nr de la lucru, care nu știu niciodată la cine e.
Eu știu foarte multe, am o memorie super când e vorba despre numere, dar nu numai, cred ca de asta nu m-a surprins faza asta in filme. La celelalte, din link, am râs.
Fix așa, fiindcă tot completez formulare l-am învățat cu greu pe al meu.
În rest mă bazez pe agendă.
Pe care o am salvată în vreo 3 locuri de pe net.
În caz că fac tâmpenia să-mi șterg din greșeală agenda.
Am comis-o de vreo 2 ori.
Numele de telefon ca numerele, dar nu rețin numele persoanelor decât dacă devin amici buni și des văzuți.
Sau ajung să merg des în biroul agentului principal Gheorghe ori ofițerului fiscal Vasile.
Din școala generală am urât cu patos învățarea pe dinafară a chestii. Poezele, formule, lecții, wtf.
De paregzamplu, la trigonometrie l-am admirat și iubit pe proful nostru de ne-o învățat să deducem din cele 3 formule de bază restul de un meleon de formule.
Un singur numar de telefon. Aparține unei prietene. Atât.
Dar eu sunt in categoria celor care nu retin chestii mai grave, CNP si serie si nr de buletin.
Credeam ca sunt singura ciudată, dar la ultima discutie în gașca, am aflat ca suntem mult mai mulți decât estimam. Iar cei care chiar știu datele astea au devenit excepția.
Eu știu CNP-ul meu, al fiica-mii și al soțului. Plus 5 numere de telefon. Da al draq daca-mi intra în cap seria mea de buletin 😁
Eu știu numerele de telefon, CNP, serie și nr. de buletin, cont bancar ale mele, ale fostului, ale iubitului, ale șefului, ale tatălui meu ( care nu mai e, dar nu pot să le șterg din memorie), numerele de înmatriculare ale tuturor mașinilor pe care le-am avut, CUI-ul tuturor firmelor la care am lucrat împreună cu contul bancar.
Nu-mi folosesc la nimic informațiile astea și mi-e teamă că din cauză supraîncărcării ”hardului”, informațiile noi nu mai au loc.
Comentariu beton!20
Anouk u are not alone 🤗🤪 Data emiterii CI o știi? Numărul cardului, data expirării și CVV2 ?
Cică ăștia cu multe circumvoluțiuni și memorie prodigioasă au mari șanse ca piticii lor să nu patineze la bătrânețe 🤪
Știu și eu CNP, serie și nr buletin (plus data emiterii-de la atâtea hârtii de completat 😁), datele de pe card (plătesc online fără să am nevoie de el), CUI al firmei și mai multe numere de telefon (în afară de al meu): mobil mama, mobil tata, fixul alor mei, fixul bunicii (nu mai e nevoie de el din păcate 😢), centrala spitalului (evident numărul ăla la care nu răspunde nimeni, pe ăla bun nu-l știu pe dinafară 😂), fixul clinicii unde lucrez după-masă. La primele 3 tot îmi răspund de pe careva dintre ele (indiferent de oră), iar la ultimul între 7-19. Cred că stau binișor.
Eu nu pot sa rețin cifre fara logică. Hai ca jumătate din cnp are logică, restul încurc.
Am în schimb memoria detaliilor. Rețin cu foarte mare claritate filme, cărți, nume, discuții din copilarie. Mereu mi-era rușine când scoteam buletinul la completarea datelor necesare, și apărea inevitabila intrebare:” da nu-l știți din memeorie?”
Ei bine nu, nu-l știu.
Si când vad câți sunt ca mine nu imi mai e rușine.😂😂😂
@Dyamisi, 80% are logică, dar îți trebuie niște informații suplimentare. 🙂
presupun că pt primele 7 știi logica. următoarele 2 sunt codul județului în care te-ai născut, următoarele 2 codul localității (nu știu exact prin ce nomenclator sunt codurile astea, dar întreabă de CNP oameni născuți în aceeași localitate/județ cu tine și o să vezi că cele 2 sau 4 cifre de după data nașterii sunt comune). doar ultimele 2 sunt la plici.
Un singur numar, pe al meu, si la ala am uneori probleme sa amintesc cifrele in ordinea corecta. Eu am alta problema cu telefoanele in filme, Gigel afla ca Maricica e in pericol si pune mana pe telefon sa o sune. In general se intampa una din doua chestii: ori aia are telefonul pe silent si ea e in alta camera, ori e la baie si evident n-aude telefonul. Sau daca, printr-o minune scenaristica, raspunde la telefon si ii spune ala „fugi de acasa acum fara sa iti mai impachetezii toate rochiile si toti pantofii, esti in pericol, n-am timp sa-ti explic” aia raspunde cu: „da’ de ce”, „ce se intampla”, „nu plec pana nu imi spui ce se intampla” sau variatiuni pe aceeasi teme. Asta ma scoate din sarite atat de rau incat dau pe repede inainte doar ca sa scap de dialogul asta absurd. Eu, daca as primi un telefon din asta, cred ca as pleca in chiloti din casa, nu mi-ar arde sa cer explicatii care oricum nu-mi folosesc la nimic in acel moment, le pot cere si dupa ce sunt in afara pericolului.
Comentariu beton!29
@RSHA am observat și eu chestia cu telefoanele din filme. Mereu această neîncredere, pornirea de a controla, teama de a nu fi luat la mișto. Totuși, totul până la chiloți?
Știu 7 numere de mobil pe de rost plus 1 de fix. Și știu și numărul de fix din tinerețe, când era deja din 6 cifre 434965. Înainte să adauge serviciul de telefonie 4 în față, am observat și ce număr șmecher era. 34965. 3+6 și 4+5 dau 9 din mijloc.
Al sotiei, al fratelui, mamei, sefului (de cate ori a trebuit sa il dau altora….l-am retinut) plus vreo 3-4 cunoscuti care au numere banale.
Stiu pe de rost doar numarul sotului si pe cel de la Trenta Pizza :p
Al meu, dupa cateva minute de gandire profunda, ca doar nu ma sun singura dar imi trebuie pentru jdemii de formulare si ala vechi, din copilarie, 12154.
Nu am memoria cifrelor. Pur si simplu, ma blochez total cand e vorba de cifre. In schimb, imi amintesc numele personajelor si ale actorilor dintr-un film vazut acum 40 de ani.
Exact așa sunt si eu. Nu pot sa rețin cifre fără logică. Dar imi amintesc detalii din 1900 toamnă.
Cele fixe se pun? Daca da, atunci stiu vreo 8 fixe printre care si unul de prin Germania, daca nu, din pacate doar 3 mobile ( al meu, al sotului si al fiicei).
E un semnal de alarma bine venit. Ne punem pe memorat numere!
3 in total. Al meu personal doar că uneori daca mă ei repede pot sa mai încurc o cifră, doua și al cumnatei dar asta pentru că e combinație reușită de cifre. A, și numărul de fix al părinților pe acesta nu am cum sa nu îl știu.
Al mamei mele, fiindca eu i-am creat conturile online de fb, yahoo etc si tot eu ii plasam majoritatea comenzilor online. Acum si le plaseaza singurica, ba chiar face si plati online. Si al prietenului meu, pe care nu am idee cum de l-am memorat, ca toate chestiunile online le face cu manuta lui. Si normal, numarul meu
3: nr de fix de cand eram mica, nr meu si al sotului. Iar pe al sotului l am invatat dupa ce am vazut un film unde eroina noastra se trezeste ratacita in oras fara geanta, face rost de telefon sa sune pe cineva pt a veni dupa ea si soc: nu stie nici macar 1 nr de telefon!
Mint, sunt 4, stiu si nr scurt de la pizza hut, se pune?
Al meu personal, ale mele de serviciu (fix si mobil, ca le tot recit, plus faxul – do not ask!), al sotului, al mamei, al tatalui, al sorei mele si al celei mai bune prietene (numar de strainatate). Plus al sefei si numerele interne are colegilor din cladire. Si il mai tin minte pe cel fix de acasa de la ai mei, cand inca il aveau. Am fost nevoita sa invat numere de telefon, pentru ca lucrez de multi ani intr-o cladire in care se ecraneaza semnalul de mobil in draci si daca vreau sa sun pe cineva trebuie sa sun de pe fix, telefon cu taste. Plus ca atunci cand sunt la randul meu sunata pe fix, recunosc multe numere afisate, chiar daca nu sunt bagate in memorie cu numele. Acum imi dau seama, sunt destul de multe 😛
22.22.22….in caz ca gasesc un portofel, un portvizit 🙂
Comentariu beton!20
poți să le păstrezi, că s-a dus și Papaiani; mai e viu Mihăiță, da’ ai văzut că nu-l ia nimeni în seamă…
Vreo 2-3 deoarece sunt foarte asemănătoare. Eu le zic numere de bețivi, pentru ca sunt usor de reținut.
Ceea ce mă intrigă cel mai mult este cum de reușesc ăia sa le deblocheze ca sa formeze numarul! Asta in condițiile in care fiecare are o parolă de blocare, o amprentă, chestii d’astea Bine, dacă l-ar gasi pe al meu nu ar avea problema asta, deoarece mi-e lene mare sa stau de fiecare dată sa pun degetul sau sa fac semne pe display.
4. Al meu, 2 al surorilor si fix-ul de acasa. 🙂
Sunt bazata, am pe cine sa sun la nevoie in padure.
Al meu, 2 vechi tot ale mele, al sotiei, 0SALVAMONT, nr de fix de la serviciu. Cel de fix din copilarie nu-l mai stiu dar tinand cont de faptul ca era PBX manual deservit de operatoare nu cred ca avea mai mult de 2 cifre 😛
Destul de putine. 3 imi vin acum in minte de mobil pus 3 de fix.
🙂
Eu știu 4 numere de telefon. Al meu, evident, al soțului și ale băieților. Și mai știu numărul de îmnatriculare al Daciei 1300 pe care tata a vândut-o acu’ doojdăani. 17 B 5359. Se pune? Că tot număr e😁.
1 VL 5585 😀
1-BR-2331
1-Jud- 1956 Fiat 1100D pînă-n sept ’89
1-Jud- 5167 Dacia 1300 după
3! 3, în…. mea! 😉 Plus ăla de fix din copilărie. 12958. Și apropo de ăsta: descoperisem că serial number-ul de la primul radio-casetofon pe care l-au cumpărat ai mei era 12958. Care erau șansele să se nimerească taman fix așa?
Care erau șansele să se uite cineva la serial number-ul casetofonului? 😛
Era și cu baterii. Și acolo, în locașul pentru ele era lipită o etichetă cu numărul. Deci șansele erau mari.
3 numere. Al meu, al soţului (pentru că seamănă foarte mult şi le şi avem de peste 20 de ani) şi numărul de fix de când eram copil (pe care părinţii mei încă îl mai au funcţional în casă).
28666
Și pe al Doamnei, care e, de fapt, fostul meu număr.
Dar știu CNP-urile (al meu, al Doamnei, al copiilor și pe cele ale părinților), seria și numărul CI-urilor și datele la care au fost eliberate (pentru mine și Doamna).
În schimb, încurc numele copiilor. La grădiniță, de exemplu, l-am înscris tot pe cel mare. 😂
L.E. Și mai știu VIN-ul tinichelei.
Comentariu beton!22
@Sfântu Dracu, și eu mai încurc numele copiilor (nu între ei că sunt fată și băiat, ci cu numele verișorilor la a căror creștere am ajutat considerabil, tot fată și băiat). Eu vreau să știu ce față a făcut soția când l-ai înscris din greșeală pe cel mare la grădiniță! 😅
@Blanche, a râs. La fel și eu și educatoarea care a completat formularul.
Culmea e că ea îl știa pe cel mare, că uneori călca în grupa lui.
Dar:era ultima zi și eu m-am dus în ultimul minut, pe când se pregăteau de finalizare.
Și am plecat fericit.
În drum spre casă mi-am dat seama.
Păi nu s-a redeschis înscrierea, pentru corectare. 😁😂😂
7718898 – numarul vechi de telefon 😅
Il mai stiu pe cel al unui FOST foarte bun prieten din liceu, deci asta nu mi-ar fi de mare ajutor. Pe cel al sotului nu am reusit sa il memorez 😅 Pe cele ale membrilor familiei restranse le stiu doar partial. Practic, in caz de urgenta, as putea sa ma sun doar pe mine 😂😂😂
îl suni pe fostul foarte bun prieten. n-o fi ajuns chiar atât de fost să te lase să mori în pădure. 🙂
Doar pe al sotului il stiu…
De vina e tehnologia, nu noi, ca ne-a facut lenesi
Pe vremea demult apusa stiam ff multe numere, nici nu foloseam agenda, bine erau si mult mai scurte, sunam mai mult local..
eu stiu multe, chiar multe numere, doar prin analogie.
practic stiu pe-a’ lu’ fiu-miu si al omului.
doar ca omu’ are acelasi numar si pentru telefonul personal si pentru telefonul de serviciu, doar prefixul de retea difera.
iar cel de serviciu este un numar dintr-o insiruire cu aceeasi radacina, practic ultimele doua cifre se schimba. deci as nimeri la vreun coleg de-ai lui sau chiar la directorul general, si toti ma cunosc.
chestia asta cu numerele din grup la rand m-a ajutat de cateva ori.
in curand nu o sa il mai stiu nici pe al meu.
@ovidiu, ba, esti nebun? 😆
ai raspuns dupa mine si fix asa il cheama pe omul meu 😆 am avut impresia ca mi-a citit peste umar si mi-a raspuns instant 😆
plus ca, in graba, cand am vazut numele, am citit ,,nu o sa-l mai stii nici pe-al meu” 😆
Comentariu beton!17
M-am oprit la 4. Apoi, ce-i prea mult, strica 🙂
Am o memorie buna a cifrelor, astfel ca stiu urmatoarele numere de telefon: al mamei, al bunicii, al prietenului, numerele de fix si de fax de la serviciu, numarul meu, numerele de telefon ale sefilor (2 la numar), numarul unei companii de taxi din oras.
Si mai stiu si CNP-urile celor apropiati si seriile de buletin, diferite date de nastere si nu numai 😀
Știu doar numărul de cip, 5 geul ăsta nou, 666. Și dacă am nevoie de un număr de telefon, pățesc ca ăștia din filme, activez cipul și pac, îmi aduc aminte orice combinație de cifre :)))
În rest, nu rețin nici ce am mâncat ieri.
tot pe ăla de pe vremea ..ailaltă: 621238
La asta m-ai prins pe subiect, ca lucrez la telefoane (ma rog, mai nou se zice Inginer de Voce) si stiu o gramada de numere din o gramada de tari, cu prefize, etc (deh, vb cu alti telefonisti zilnic). Dar in afara de astea le stiu pe ale sotiei si ala de la poarta de la intreprindere. Avantajul e ca acolo rspunde mereu cineva (voi ati sunat vreodata de 25 de ori la sot/sotie si nu a raspuns – ca il avea pe mute de ex – cand era sfarsitul lumii si trebuia atunci sa vorbiti cu el/ea?)
Seby, acum mulți ani am ajuns acasă, de dintr-o deplasare la Iași, pe la 3 dimineața. Ușa încuiată, cheia în ușă. Telefonul Doamnei… închis. De bună voie. Să nu cumva să i se descarce bateria. 😁
Soneria nefuncțională. Pumnii și picioarele în ușă nu au avut efect.
Nici pietrele din geam n-au trezit-o. A trezit-o urletele vecinei de mai jos care mă trimitea acasă la mine, să nu mai stau pe străzi. 😂😂😂
Nici în mașină nu aș fi putut dormi, că n-aveam pe atunci.
Un coleg m-a întrebat cândva ce număr are o colegă de la contabilitate. I-am zis să o sune să o întrebe. A vrut să mă bată…
Lăsând glumele proaste la o parte, nu știu de-astea ! 1 !
Comentariu beton!17
Vezi ce pățești dacă nu ai vrut să îi dai 1 număr, colegei de la conta … firește 🤣🤣🤣
Măcar era … sunabilă ?
@HM, cam era…
Eu doar citesc și nu comentez pentru că nu știu, parcă mi rușine. Dar acum nu mă pot abține și trebuie să vă povestesc o fază pățită de mine. Singurul număr pe care-l știu din memorie este…desigur al soțului meu. Nici ale copiilor nu le știu (unul locuiește in Germania și are numărul prea lung, iar la celălalt, nu știu, cred că nu m-am obosit să-l rețin).
Acum vreo zece ani (când s-a petrecut întâmplarea) eu și soțul eram colegi de servici. Fiecare cu treaba lui. El era detașat în București pe un an de zile. Pentru a nu i se plăti hotelul că era prea scump, firma i-a închiriat un apartament drăguț de trei camere, super dotat, într-o vilă în Piața 9 Mai (contează amănuntele, pentru ce va urma). Eu am fost în delegație în Constanța, cu treabă în port (încărcam o instalație de foraj pe o navă, nu eu, ci oamenii din port, eu cu formalitățile portuare de rezolvat) cu mașină de servici și șofer. Planul a fost ca în drum spre casă, să trecem prin București, oprim o noapte și dormim la apartamentul soțului, după care dimineața plecăm acasă toți trei, la firmă (locuim in Ardeal). Camere erau destule, aveam unde să-l culcăm și pe șofer. Dimineața ne trezim devreme, eu una- două mi-am făcut bagajul, domnul meu nu. Mă roagă frumos să cobor la colț la Mega să-i iau un pachet de țigări, până își termină el bagajul. Eu doamnă cum sunt, o dată cobor, să-i iau țigări (eu nu fumez). Dar în viteza mea am uitat să iau cheia de la apartament, implicit cartela de la interfon. Telefonul nici atât că era o chestie de cinci minute. Când dau să intru în clădire, intră dacă mai poți fato. Sun la interfon. Nimic. Era pus pe mut să nu fie deranjat domnul. Era video-interfon, dar degeaba, nu avea „ochi să mă vadă”. Ce să fac, ce săfac? Opresc cu tupeu un domn pe stradă, ce părea mai serios, îi explic situația, că eu la 7:30 dimineața am rămas încuiată pe afară și-l rog frumos să-mi dea telefonul, să-l sun pe boier. Sun o dată, de două ori, de trei ori, de patru ori. Nimic. Soțul din dotare : batman. Cât să mai abuzez de bunăvoința omului? L-am lăsat să plece în treaba lui, la servici sau unde mergea el. Vă dați seama în ce situație penibilă eram eu, singură pe stradă, cu nimic asupra mea, cum abordam bărbați (culmea, nu a trecut nici o femeie pe acolo, poate mă și flituiau dacă le rugam, nu știu). În general bărbații sunt mai amabili, iar noi femeile suntem mai al dracului (zic și eu, nu dați cu parul). M-am dus iarăși în fața interfonului, până cand într-un final mi-a deschis, când m-a văzut. Toată povestea a durat cam o jumătate de oră, în care eu am experimentat situația de homeless, dar mie mi s-a părut o eternitate. Așa că transformată brusc într-un dragon (căci efectiv scoteam flăcări pe nas de nervi) într-o clipită am zburat (urcat) trei etaje. Și l-am luat la rost că de ce nu a răspuns la telefon. El senin: că nu a cunoscut numărul de telefon și nu răspunde la necunoscuți la 7 dimineața. Auzi ce tupeu, să-l sune pe el cineva necunoscut la ora aia nepotrivită. Așa că degeaba am cunoscut eu numărul soțului, că nu mi-a folosit deloc, într-o situație de luat telefon cu japca de la necunoscuți.
Concluzia: încă o data viața bate filmul…
Comentariu beton!39
cunoastem din astia (N+1)!
Cand aveam pb cu mobilul, am incercat sa o sun pe doamna de pe tel de serviciu. La primul apel a raspuns si a inchis ca nu a auzit bine apoi direct reject de fiecare data ca nu cunostea numarul. Ai drecu pacienti cum baga ei frica in doctori, de numere necunoscute 😀
@cucurigu: să știi că da 😁
Fac schimb de numere de telefon numai cu câțiva pacienți care nu dau semne că ar abuza de bunăvoința mea. Celorlalți le spun să se programeze la telefonul clinicii. Da, știu, al naibii tegument pe mine 😛
Trebuia să suni pe PROPRIUL telefon. Așa, răspundea de curiozitate!
Eu știu 3 numere: al soțului, al mamei și al unui tip de care am fost îndrăgostită pe la 15 ani. Soțul m-ar ajuta, mama la fel. De iubirea din tinerețe nu mai știu nimic.
In afara de numarul meu nu stiu nici unul. Nici macar al jumatatii mai bune 😁
Pfff, vă zic eu cine ne face pe toți: mama soacră. Posesoare de iPhone d-ala nou și de iPad, se uită la tooooot Netflixu’ și la tot YouTube, însă nu are chef sa învețe să intre în agenda telefonului. Asa că știe toate numerele pe de rost 🤷♀️👍
Comentariu beton!16
are iphone 13? wow 😀 abia ce s-a lansat. Glumesc. Bravo ei.
15181, care ulterior a devenit 815181.
Se pune și 898989 din anii ’90?
Acum serios, știu 5-6 numere de telefon, al soţiei, al mamei, al bunicii 😄, al băiatului cel mare (9 ani – ultimele 2 nu ma ajută prea tare la nevoie, nu?), a doi colegi și un prieten
Doar 2 numere știu, pe al soțului și al fiului. La fii-miu degeaba aș suna noaptea că-l închide. Iar ziua răspunde din când în când. Deci am doar o șansă de salvare 🙂
Pe al meu. Pe al lui barbata-miu, ca si-a pus numarul ca al meu, difera ultima cifra, sa fie mai usor pentru amandoi 🙂
Cred ca daca ma straduiesc mi-l amintesc si pe cel de la birou, dar nu asa, sa ma scoli din somn sa ti-l spun imediat.
Nici pe ale copiilor nu le stiu.
Dar le am salvate in google contacts 🙂
Șeful meu de la vechiul loc de muncă avea o memorie a numerelor extraordinară! Nu memora în agenda telefonului aproape nimic! La toate apelurile tasta numerele din cap.
Când am plecat de la firma aceea, în urmă cu șapte ani, încă nu avea smartphone, ci un telefon cu taste.
Unul, al meu. Cel principal. Că ăla secundar e ceva mai complex.
Când eram în România, în paleolitic, știam numerele celor din familie și ale câtorva prieteni. Aici numerele de mobil au 2 cifre în plus, suficient cât să nu îmi bat capul cu ele.
Iar legat de alte tipuri de numere, am completat greșit de câteva ori în formulare numărul de înmatriculare al primei mașini (era 306 sau 308? 🤔).
Acum am preferențial. 😁
Daa, cu numerele de înmatriculare e jale…
aaa, nu-mi spune! acum, la sfarsit de august, am platit taxa de pod la Cernavoda ptr masina nora-mii. deci la anul vor avea o taxa platita, daca s-or duce cu masina ei.
noroc ca mi-am dat seama la timp! si-am platit si pentru masina in care eram.
noi avem aceleasi litere in numere, doar cifrele difera.
exact cum citeam undeva, toate-s smart in jurul meu, am ramas prostul casei!
3. Unul al maică-mii și două ale soțului. Cele două ale mele nu cred că se pun…
Iar cel antic era 63 46 94. 😇
Defect profesional de economizda, numerele de telefon ale copiilor, sotului, mamei, frati/surori/cumnati, CNP-uri si serii de buletin ale familiei, si evident 33105 primul telefon din anul 1975, si multe alte cifre care nu au ce cauta prin capul meu dar care se incaptaneaza sa ramana agatate.
In mod normal daca iti stii parola de google e suficient, dar eu nici pe aia nu o stiu :D. Poti da restore pe un tel cu android la tot ce ai salvat in contul google, inclusiv agenda telefonica si lista de aplicatii folosite.
Stiu 4 nre de tel pe de rost. ale parintilor fix si mobil, al doamnei si al unui amic pe care il sunam si acu 20 de ani.
Am patit o faza. Aveam ipadu la reparat si ii dadusem reset to factory settings la mobil care e android.si ma trezesc ca, contul de google imi cerea sa ma autentific pe un alt device, gen ipad inainte sa faca restore pe mobil la tot ce aveam inainte. Ca sa aprob conectarea. Sau sa ii spun parola…sau sa bag sms de pe tel pe care eram dar pe care nu venea sms.
Noroc ca eram acasa si mai aveam si desktopul, altfel eram blocat 😀
Deci se poate si fara sa il pierzi, daca il stergi 😀
Sunt extrem de curios cum folosești parola de google pe un nokia cu taste sau într-un loc fără semnal GSM. Dar extrem de curios.
Mihai, in bucuresti te provoc sa gasesti o persoana care are nokia cu taste, sau telefon ne smartphone .
Io zic asa, ai pierdut tel, te duci in primul shop/amanet (care sunt pe toate gardurile), mergand la plesneala pe strada, si iei cel mai ieftin telefon smart si dai restore la toate datele. La ce ma ajuta sa dau un telefon cand eu nu mai am telefon?
Cine mai rezolva probleme fara telefon.
Sa zicem ca iti imprumuta cineva un telefon, si dupa ce faci? Merci acasa ca sa nu ai in continuare telefon?
Io m-as duce direct sa imi cumpar altul. Eu tin portofelul si cardurile separat de telefon, deci se presupune ca nu le pierd toate odata.
Iar cine nu are 300 400 de lei pe un card sau un card de cumparaturi, are probleme mai mari decat pierderea telefonului.
Niciunul dintre portarii de la mine de la birou (trei la număr) nu aveau smartphone. Iată, ce rapid am găsit.
Intr-un loc fara semnal GSM de ce as avea nevoie de telefon? Aici chiar m-ai pierdut 😀
Fara semnal GSM cum suni, ca nu inteleg:))) e inutil telefonul daca n-ai semnal GSM
Ho, nu mai săriți așa, fără net am vrut să zic. 😀
Ma duc la portar și îl rog sa imi împrumute stația, prin care ii întreb pe colegii lui daca are careva un smartfone. Sa caut ceva pe net. Apoi caut cel mai apropiat Shop de telefoane :). Voila.
;))
Mama, bărbată-miu, fii-miu, sor-mea și TOATE numerele mele vechi. Cum de ce „toate numerele mele vechi?! Pentru că atunci când mă duc la farmacie port acest dialog cu farmacista:
aveți card?
da.
Dați-mi numărul de telefon
Și încep…
Nu e ăsta.
Încercați cu ăsta. Și-l zic.
Nu e nici ăsta.
Mai am unul.
Nu-i nici ăsta.
Stați așa că mai am vreo două-trei. Unu’ tre’ să fie.
Și le zic pe toate până iau produsul cu reducere. Așa că dacă stați la coadă la farmacie, uitați-vă la cine e clientul de la casă.
Chiar și cardul de Catena poate fi adăugat în VirtualCard 🤪
@Habare, nu folosex vitual card. 😜
Mă scuzaț, da’ în papornița aia de îi zice poșetă, n-aveț cardul fizic pe lângă „puținele” lucrușoare ce le transportați?
Il stiu pe al meu, pe al celui mai bun prieten, pe al sotiei si pe al……..
fostei, de care m-am despartit in……. 2004.
De fapt nu m-am despartit, a plecat ea cu patronul in strainatate.
Mna, eu am un fix cu treaba asta. O hibă la căpuț. Numerele de urgență din orice țară mă aflu la momentul ăla, tre să le cunosc. Apoi ambele nr ale tatălui biologic și ale nevestesii, inclusiv cel de fix (mai au și așa ceva, s-a dovedit oarecum de folos), al mamei și al soțului ei, al soțului meu, al varămii și al prietenei mele (și ăl vechi care e usless și ăl nou). În mintea mea, i am assured dacă pic într-un șanț la 3 dimineața sau mă fură extratereștrii.
Numărul telefonului fix, vechi vechi, de la Ploiești era 21935.
Mintea mea reține tot felul de informații după cum vrea ea. Știu multe numere de telefon, dar unele nu-mi folosesc la ceva. Numerele de telefon ale persoanelor din jurul meu le știu.
Oricum, nu-mi place să mă bazez pe tehnologie și să nu mă mai descurc fără. Nu folosesc gps ca să ajung undeva sau să mă orientez. Doar mă uit pe hartă. Și altele de același gen.
Am cartea veche de telefon în format dbf. Nu va mai deconspirati;))
O foloseam ca sa ma antrenez la softuri si sql, când eram elev.
Eu rețin tot vreo trei, că atât s-a putut. In schimb, am la țară o matușă fără prea multă carte care știe pe de rost toate numerele tuturor surorilor, nepoatelor si vecinilor. Nu mânuiește cu prea mare pricepere telefonul cu taste, așa că îi este mai comod să memoreze numerele și să le formeze de fiecare dată când apelează.
Pe al meu, personal + de serviciu, al soțului, mamei, tatei, soacrei, ale celor 3 surori, doar 1 dintre cumnați, cea mai bună prietenă, fixul din copilărie, dacă mă străduiesc puțin s-ar putea să imi amintesc și fixurile de la birourile alor mei, fixul de la spitalul din urbea natală, o grămadă de numere de la birou (sunt multe consecutive).
Mai tre să exersez de câteva ori cnp-urile soțului și al fiului, înainte sa decretez că le știu.
Mai am „discuții” cu soțul uneori, el știe doar nr lui și atât, de fiecare dată îmi spune la fel: e ceva cu 3 și cu 2…
Pentru mine a fost un exercițiu de memorie bun, pur și simplu.
Vreo sase numere de telefon fix si doua de telefon mobil – toate astea din Romania.
Din Olanda nu-l stiu decat p-al meu. Si p-ala in română, ma bâlbâi daca trebuie sa-l recit in olandeza :).
Absolut niciunul. De-abia l-am retinut pe-al meu.
Era o vreme când tastam numerele chiar dacă le aveam in memoria telefonului. Culmea (încă), țin minte numere de fix din cretacicul timpuriu. Acum am linie directă cu bărbosul suprem și 911 in caz că nu îmi răspunde.
Cei care inca stiti numarul fostei/fostului dupa >10ani si nu il stiti pe al actualului/actualei, dormiti bine, visati frumos? 🙂
poveste dinainte de ’89:
ajungea omul în gară, ora 13-19-23-01, nu conta, telefon acasă: „bună dragă, sunt în gară”
– păi? de ce suni acasă? îl întreba vreun coleg
– nu distrugi o căsnicie pentru doășcinci de bani…
văd că toată lumea știe nr. partenerului…
Musulmane, fix sfatul ăsta l-am primit de la un fost coleg de facultate ce fusese în tinerețe maistru militar în transmisiuni.
Eu ma incurc si can dau nr meu de tel la cineva….. Dar intro zi baiatul meu mai mare si-a uitat telefonul acasa su puteam sa dau de el. Am luat teleful lui cu gandul sa ii iau prietenii la rand. Cand am accesat agenda telefonului am ramas masca, era goala, in lista de apeluri doar numere fara nici un nume. Aste este, o veni el acasa…..
Can a ajuns mostenitorul acsa explicatia a fast ce el nu are nevoie sa salveze nimic in agenda deoarece tine minte toate numere de care are nevoie…..🤦.
Știu doar două numere, al meu și al soțului. Îl mai țin minte și pe cel de pe fix din copilărie, 210184. În 2003 eram obsedată de un tip care nu știa nici măcar cum mă cheamă, dar eu aflasem destul de multe despre el (inclusiv că are doi rinichi în partea dreaptă). Mama lui mă alinta „nora mea” de când i-am dus dulceață de cireșe amare (singura și ultima oară când am făcut așa ceva și a ieșit o minunăție) și evident îi știam și numărul pentru că îl sunam cu necunoscut. Îl mai știu și acum după 18 ani. 😅
Bun, deci rămâne doar bărbată-miu să mă salveze în caz de ceva, dar mi-e că la câți peri albi i-am scos o să spună că a fost pe silențios. 🤣
Mă rog, la o adică îl poți suna si pe fostul, dacă soțul își ține telefonul pe silent. 😛
Măcar dacă era un „fost”! Dar omul nu cred că își mai amintește nimic despre mine. I-am scris la un moment dat o scrisoare de câteva pagini cu pix verde pentru că iubesc primăvara. Aș putea să îi amintesc despre ea, în caz că mai are același număr. Evident, numai dacă mă pierd prin pădure. 😁
Eu, soțul, mama, sor-mea, tata și două prietene. Plus numărul de fix de la ai mei. Plus primul număr de telefon, ăla din ’82: 184219
Deci, suficiente cât să scap
dacă sunați în ’82, transmiteți, vă rog, să-l facă pierdut pe nea nelu, 7 ani mai tîrziu; poate s-o schimba ceva astăzi…
Le știu doar pe ale soțului și mamei. Amândouă inutile acum. Soțul avea un fix, orice număr îl trecea într-un carnețel pe care îl avea permanent în gentuță. Mereu îl luam la mișto pe chestia asta, până când, în străinătate fiind, cu telefonul mut, am avut nevoie de agenda lui pentru un apel important. Nu l-am mai tachinat niciodată pe tema asta
Al meu (fireșhhhte) și încă 3: soția, soacra, mama.
Fix *ceau time* vreo cinci, lejer…
52482 (home)
22311 (serviciu maică-mea), interior 401
54632 (crush-ul meu din liceu)
37052 (diriga din generală, că „ințelegerea” era că eu ttebuia să apelez când era nevoie de vorbit cu părinții)
58680 bunicii
In tema, zic.
Copy paste on
Tzzzrrrrrrrrrrrrr!, Tzzzrrrrrrrrrrrr! (telefonul)
Fetita ridica receptorul:
– Alo?
– Buna, scumpo; sunt eu, tati. Mami e cumva in apropierea telefonului?
– Nu, tati, mami e la etaj, in dormitor, cu unchiul Paul.
Dupa o scurta pauza, tati zice:
– Dar, scumpa mea, tu nu ai niciun unchi Paul!
– Oh, ba da, am, si el e la etaj, in camera cu mami, chiar in acest moment.
O alta scurta pauza.
– Uf, bine atunci, vreau ca tu sa faci ceva pentru mine: lasa receptorul pe masa, alerga la etaj si bate la usa dormitorului si striga la mami: “Masina lui tati tocmai a intrat în parcare!”
– Bine, tati, doar un minut.
Cateva minute mai tirziu, fetita vine inapoi la telefon.
– Am facut ce mi-ai spus, tati.
– Si ce sa intâmplat, scumpa mea?
– Ei bine, mami s-a speriat rau, a sarit din pat fara nicio haina pe ea, a inceput sa alerge in stanga si in dreapta tipand, apoi s-a impiedicat de covor, s-a lovit cu capul de masa de toaleta si acum zace nemiscata!
– O, Doamne! Si ce poti sa-mi spui despre unchiul tau Paul?
– Si el a sarit din pat, fara haine pe el si el s-a speriat rau si a sarit pe fereastra din spate direct in piscina. Dar cred ca nu stia ca saptamana trecuta ati scos apa, ca sa o curatati. S-a lovit de fundul piscinei si cred ca a murit.
O lunga pauza.
O pauza si mai lunga.
O foarte lunga pauza, apoi tati spune:
– Piscina zici? Ããããã ..Pai tu nu esti Melisa???
– Nu! Eu sunt Irina!
-Hmm…La naiba….cred ca am gresit numarul.
Comentariu beton!13
Eu nu-mi aduc aminte ce am mâncat acum trei zile dar dacă aș mânca fasole în fiecare zi nu ar fi probleme. Așa și cu numerele de telefon sau serie buletin, cnp… și alte numere.
Singurul număr pe care îl țin minte din trecut este seria armei de pe timpul când serveam Patria, 1929, și grupa sanguină, A2.
O idee bună pentru mine ar fi să-mi tatuez pe undeva niște numere de telefon în caz de ceva. P.S. dacă văd o glumă cu: Ai putea să-ți tatuezi 112 pe penis chiar cu riscul să nu fie loc, să știți că o să fac ce a făcut tata.
1-mama, 2-tata, 3-vechiul nr al fi-mii, 4-bunică-mea, 5-fostul soț, 6-actualul soț. + al meu. Și recunosc nr de la bancă, dacă sunt sunată 😁
Al bunicilor 66093, al meu 28985. Din cele noi 3.
Vreo 6 numere, numarul de fix nu il mai stiu.
„Noi, dacă găsim pe stradă un portofel, un portmoneu, un portvizit cu bani, anunțăm imediat miliția la telefon 222222” . Mai treceți și acest număr în lista cu cele știute, sigur vă aduceți aminte de el.
Este bine sa memoram măcar 2-3 numere de telefon in caz că apare situația din articol .
Imi amintesc numarul pe care-l aveam in Ro. Vreo 2-3 ani dupa ce-am plecat, o prietena buna se tot incurca si, in loc sa ma sune pe nr actual, ma suna pe cel din Ro. La orice ora, ca ea avea neaparat nevoie de comunicare. Iar domnul care preluase numarul se cam enerva, zau ca nu stiu de ce 🙂 Asa ca, la un moment dat, voind eu sa-mi cer iertare, ca-mi parea rau sa-l stiu nervos de fiecare data cand il suna amica mea, am zis sa-i dau un telefon. Da’ nu mi-a placut vocea lui, asa ca l-am intrebat doar daca m-a cautat cineva 🙂
Acum stiu vreo 3 numere de telefon, dar daca e sa fie o situatie nasoala… asta e. Imi fac o cruce mare si nu sun nicaieri.
Ce tare e asta! Si eu mi-l amintesc pe cel vechi-vechi, că m-a pus mama sa-l învăț din fragedă pruncie, în caz că mă pierd. 38365 🙂
Din numerele astea din vremurile noastre, îl știu pe al meu, evident, pe al soțului și pe al mamei mele. Atât. Pe al copilului l-am tot schimbat și n-am apucat să-l învăț încă, dar lucrez la asta :))
Doua – al meu si al sotiei. Bine, la al ei mi-a luat vreo cinci ani, dar pana la urma l-am tinut minte. Alea de fix stiam vreo 7-8 pe dinafara, dar le-am uitat prompt cam de cand am mobil 😛
V-am taiat pe toti. Primul numar , al nostru, de prin anii ’50, 2592! doar 4 cifre (Cluj). Si in afara de asta 4 numere – al meu, al sotiei si a celor doua fete. Punct.
Vreo 6 numere.
Al meu, al soțului, ale părinților mei, al prietenei mele și al soacră-mii (l-am memorat din mers, ca în fiecare luna ma roagă sa ii reincarc cartela prepay).
Plus numerele de fix din copilărie.
Cu soțul încă duc munca de convingere sa învețe măcar un număr, în caz ca rămâne fără telefon.
Oho, cred ca cel putin vreo 20-30. Pur si simplu. Dar nu vreau sa „sune” a lauda.