Una dintre cele mai popularizate legende urbane este „burta de bere”. Cu toții o știm, cu toții am auzit măcar o dată în viață pe cineva povestind despre cum a făcut burtă de la bere. Sau, de multe ori, o gândim chiar noi „aute ce burtă de bere a făcut Titi”.
Well, doamnelor și domnilor, mitul ăsta este la fel de adevărat ca ăla cu „broaștele în burtă”. Ce, să nu-mi spuneți că n-ați auzit-o niciodată p-asta? La mine la țară, cum te vedea cineva bând apă din fântână, cum venea imediat cu sfatul ăsta neprețuit: „maică, să nu bei multă, că faci broaște-n burtă”. Iar eu beam în neștire, că, de, era vară și foarte cald, dar nici gând să aud vreun orăcăit din zona mea abdominală.
Nfine, revenind, am făcut această introducere nu pentru a vă îndemna la consum intensiv de bere, dimpotrivă, o să vă sfătuiesc să consumați bere în cantități moderate, chiar dacă e rece și merge ca unsă pe căldurile astea. Am făcut introducerea asta doar pentru că a venit momentul în care mitul „burta de bere” poate fi demolat și pe baze științifice. Pentru că adevărul este că în urma unui consum moderat de bere N-AI NICIO ȘANSĂ să faci burtă de bere.
Dacă nu mă credeți pe mine pe cuvânt, am să vă las aici rezultatele unui studiu realizat de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.
Studiul „Parametrii somatici caracteristici statusului ponderal și consumul de bere” a fost realizat de Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, medic primar în Nutriție și Igiena Alimentației și Președinte al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.
Obiectivele cercetării au fost acelea de a evalua influența consumului de bere asupra parametrilor somatici ai respondenților (indice de masă corporală, circumferința abdominală și raport talie/ șold), cu un accent particular pe circumferința abdominală. Indicele de masă corporală este considerat cel mai bun indicator al statusului ponderal, el calculându-se pe baza înălțimii și a greutății individului.
Au fost respectate limitele unui consum moderat de bere stabilite de Organizația Mondială a Sănătății: 330 ml bere/zi în cazul femeilor și 660 ml de bere/zi în cazul bărbaților.
Concluzii studiu:
➡️ Rezultatele confirmă faptul că burta de bere este un mit. Cercetarea demonstrează că un consum moderat de bere nu are niciun efect asupra celor mai relevanți indicatori somatici: indicele de masă corporală, circumferința abdominală și raportul talie/șold.
Detalii despre fiecare concluzie în parte:
➡️ Raportul consum de bere – circumferința abdominală
Rezultatele studiului au demonstrat că niciuna dintre clasele de consum de bere nu oferă indicații asupra depășirii valorilor normale pentru circumferința abdominală, nici la femei, nici la bărbați, indiferent de vârstă, gradul social sau efortul depus. Cercetarea infirmă astfel mitul conform căruia consumul de bere conduce la apariția așa numitei burți de bere.
➡️ Raportul consum de bere – raport talie/șold:
Din nou, nici una din clasele de consum de bere nu reprezintă un predictor statistic semnificativ pentru depășirea valorilor normale ale raportului talie/șold, nici în cazul femeilor și nici al bărbaților.
➡️ Raportul consum de bere – indice de masă corporală (IMC):
Ingestia de bere poate influența semnificativ indicele de masă corporală, mai ales în cazul bărbaților, dar nu pentru toate grupurile de consumatori. Grupurile cu consum mediu și maxim, în comparație cu grupul care nu consumă deloc, sunt un predictor pentru un IMC mai mic. În cazul femeilor, se constată că doar grupul cu consum mic de bere este un predictor pentru un IMC mai mic, în comparație cu grupul care nu consumă bere deloc.
Alte concluzii referitoare la bere și consumul moderat:
➡️ Potențialele efecte pozitive asupra sănătății apar doar în condițiile unui consum moderat de bere în rândul adulților. Organizația Mondială a Sănătății definește consumul moderat de bere ca o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei, cu o concentrație de alcool de 5%
➡️ Fabricată din ingrediente exclusiv naturale (cereale, hamei și apă), berea este o băutură nu doar iubită deopotrivă de bărbați și femei din întreaga lume, dar și o băutură cu un posibil impact pozitiv pentru organism, atunci când este consumată cu moderație
➡️ Datorită ingredientelor sale naturale, berea, consumată moderat, poate să facă parte cu succes dintr-un stil de viață sănătos
➡️ Berea este o băutură cu o istorie de mii de ani. Încă din Evul Mediu, s-a bucurat de o popularitate ridicată, fiind și astăzi una dintre cele mai consumate băuturi la nivel mondial.
➡️ Deși consumul moderat de bere ar putea avea efecte benefice asupra sănătății, nu trebuie să consumați bere în cantități moderate pentru un stil de viață sănătos. Pentru a asigura un stil de viață sănătos, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă un consum ridicat de fructe și legume, reducerea aportului de grăsimi, zahăr și sare, și mișcare. Alimentele pe care le consumăm și efectele lor trebuie privite integrat, în ansamblul stilului de viață, care cuprinde elemente precum dieta, sportul și mișcarea, managementul stresului etc. Important este faptul că în cazul în care consumați bere, să o faceți responsabil și cu moderație, nivelurile moderate pot influența în mod pozitiv starea de sănătate.
Cu speranța că le-am făcut ziua mai bună celor care iubesc berea, atât pentru azi.
…
Da, doar că burta de bere se asociază cu burta de mici și ceafă de porc.
Comentariu beton!68
Ei, da, abia asta e asocierea corectă. 😛
Varianta Vegană :
Da, doar că burta de bere se asociază cu burta de mici ( pătrățele ) și ceafă de porc ( cea mai bună legumă ) 🤣🤣🤣
Auzi, tu-ți faci curaj singur?
Incă o bericioaica, că n-o fi foc, nu de la bere e burta.
Comentariu beton!17
A, nu, șefu, EU ȘTIU că burta nu e de la bere. Ci de la ce bag în mine ÎNTRE beri. 😀
Pe glanda nu, pe bere nu, pe aer nu, pe ce mai poti sa dai vina pentru valiza aia mare pe care o porti in fata?
Comentariu beton!19
Pe tricourile calcate pe minge
Comentariu beton!31
Pe prieten(ă) / nevastă (soț)…
Ați observat că de fiecare dată când cineva intră într-o relație este super fit ca o gazelă și pe măsură ce avansează în relație… mai bine tac… :)))
Comentariu beton!45
Hmmm… oare pe ce? Că nu-mi dă prin cap. 😀
Exista o explicatie: cei singuri când vin acasă, se uita în frigider și se baga în pat. Cei intr-o relație, vin acasă, se uita în pat și se baga în frigider 😁
Comentariu beton!61
numai pe mancare nu. poate ca fortele intunericului iti injecteaza calorii cu siringa, cine stie ce se mai intampla noaptea. Pac si te trezesti dimineata cu burta usor mai mare.
@razvane, eu cred că tu ții cu ursul!
PS. în cazul în care nu te-ai prins ceea ce spunem noi aicișea … citește motto-ul blogului 😛 – se află sus de tot
@Alina I., dezvoltă puțin teoria asta a ta :))))
Pai e simplu: nu sunt multe persoane singure care sa-si gătească felul 1, 2 și desert doar pentru ei. Deci cu mâncarea…mai subțire. Intr-o relație, cineva gătește de obicei. Deci mancare este, partenerul…e acolo, deci..sa mâncăăam 🤣🤣
Bine, ca am auzit și un „hit” pe tema asta: „Adio dieta, am verigheta” 😁 don’t ask more
Comentariu beton!25
BaGheRa, asa pare ca ma iau in serios? nici o grija, doar fabulez pe tema lucururilor care ingrasa.
Așa zic și eu când mă duc să cumpăr berea cu lada! Acum am și dovadă… că doar nu or fi cercetat oamenii aceștia degeaba!
Comentariu beton!23
Exaaaaaaaact.
Pai e greșită cantitatea, băiatul meu 😁 Au făcut studiu pe ăia care nici nu se pune ca beau bere. Auzi, 0.66l… Pai ce-i aia? Când în România s-au inventat PET-urile de 3 l? 😁 Bine, alea au dispărut acum, da orișicât, au rămas alea de 2.5. Ce sa facă omul? Bea 0.66 l și restul sa arunce? Ai auzit de risipa alimentara? 🤣🤣🤣🤣
Clar, studiul a folosit eșantionul greșit de populatie😁
Comentariu beton!35
Iar eu pot să-ți spun că putea sa facă studiul pe orice cantiatate de bere. Nu l-au făcut pentru că nu e ok să încurajezi consumul fără limită. Dar de îngrășat nu berea îngrașă, ci ce mănânci pe lângă ea.
ce mananci pe langa ea? chiar orice?
Intră un rus într-un bar din Germania.
Cere o bere, barmanul aşează pe bar un cartonaş – suport de pahar şi peste el aşează o halbă.
Bea rusul berea, o cere pe a doua.
Barmanul se uită pe bar, nici urmă de cartonaş. Pune alt cartonaş pe bar şi halba deasupra.
Rusul bea şi o cere pe a treia.
Se uită barmanul pe bar, cartonaşul a dispărut.
Se gândeşte puţin barmanul: “Ăsta mă lasă fără cartonaşe, îi pun berea direct pe bar.” Aşa şi face.
Bea rusul berea, se uită sub halba goală şi zice:
– Niet biscuit???
Comentariu beton!67
@moatza, ce-i drept, de la biscuiții ăia nici eu nu cred că faci burtă.
Bine, boss, ești cam serios azi, da whatever. Eu am văzut persoane care se „hranesc” aproape exclusiv cu bere, și bat lejer 120 kg. Peste o anumita cantitate, alcoolul se transforma în grăsime abdominală.
Comentariu beton!15
Am serioase îndoieli că persoanele alea se hrănesc aproape exclusiv cu bere. Mult mai aproape de adevăr este că beau mai des bere decât mânâncă, dar, crede-mă, de halit halesc. Arată-mi mie unul care se hrănește cu sălățică, dar are 120 de kile de la bere. Și nu, caloriile din alcool nu se transformă în grăsime abdoominală. Eu n-am glumit mai sus când am povestit că am un prieten care a slăbit 20 de kilograme deși chiar s-a hrănit aproape exclusiv cu multă bere.
@Alina I, cum să dispară berea la 3 l?! E foarte prezentă. Noroc la 3l. Eu mă mir că încă nu a apărut la 5 l. Burtă de bere de la 0,66 l?! Ăia chiar nu-s băutori de bere! Eu am cliente care își iau bere la 2,5 l în fiecare seară. Asta e cantitatea pentru ele singure.
Nooooo, fugi, mă… aproape că nu-mi vine să cred. Zici că dacă nu faci excese, nu te îngrași? 🤔
Comentariu beton!15
Băi, io n-am zis nimic, așa susțin oamenii ăștia care cu asta se ocupă. 😛
Io nu-s mare băutor de bere … deci de la excesul de MVblog am burtă? Aproape am râs încercând să mă închei la sandale🤪
Comentariu beton!19
@HM, poți da liniștit vina pe @Vasilescu. Ce are el se numește burtită cronică și e contagioasă. Se propagă rapid, pe cale oculară. Ai privit o poză pusă de mâncăul șef, pac, ți-au sărit și ție caloriile sub nas și te-ai ales cu juma’ de kil în plus. E influențăr de burți cum ar veni. 😜
Cred ca nimeni nu își închipuie că „burta de bere” ar putea apărea de la 660ml de bere băuți zilnic. Dar dacă bei vreo 4 bericioaice zilnic înseamnă vreo 8-900 de calorii, plus că atunci când le bei stai de obicei jos( deci nu consumi nicio calorie) şi dacă mai sunt și vreo 100g alune( 700 de calorii)…
Șefule, îți propun un experiment. Bea tu alea patru bericioaice pe zi, de fapt, știi ce, bea mai multe, bea câte vrea mușchiul tău, dar nu trece cu mâncarea de 600 de calorii. Strict măscurate, da? Și dacă tu faci burtă de la berea aia, io îți plătesc operația de liposucție.
@MV Ptiu … din banii noștri? Ce român ești 🤪 Cum ne operezi tu la buget, nu ne operează nimeNea 🤣 Aproape că meriți o bere 🍺
@HM, auzi, mă înșel io sau tu ești în țara aia care are mii se sortimente de bere?
@Mișule, eu sunt curios ce înseamnă 600 de calorii? Că nu vreau să caut, sunt leneș. Astea 600 sunt pe toată ziua sau doar la o masă?
@Baghera, bineînțeles că pe TOATĂ ziua. Însemnă așa: un iaurt mic, dar d-ăla fără grăsime, două mere și un grătar de piept de pui de maximum 250 de grame. Cam astea sunt cele 600 de calorii. Ți le împarți, pe mese, după cum ți-e ție mai bine. Și-ți garantez că poți să bei hectolitri de bere și nu te îngrași. E testată de un prieten de-al meu care nu că nu s-a îngrășat, dar a slăbit 20 de kile cu regimul ăsta în care lingea minumum 15 beri pe zi.
Cred și eu că s slăbit. Auzi tu: iaurt + mere + bere! Nici măcar în aceeași propoziție nu sună bine 🙂
Lista lui de cumpărături la 4 zile:
3 navete bere (model nou de 20)
2 baxuri de hârtie igienică
2 kile de mere
4 iaurțele mici, degresate, dietetice
4 piepți de pui Petreuș, fără piele, dezosate
Muhahahahaha
Comentariu beton!33
@danezul, nuuu, că berea o bea doar la terasă. 😁
Nu vreau să supăr pe nimeni, eu dacă aș mânca doar atât, probabil că aș fi mai fit ca atunci când jucam fotbal și făceam 4 antrenamente pe zi :)))))
… pe săptămână… 4 antrenamente… pe săptămână 😛 (typo mistake). Mamă dacă făceam 4 antrenamente pe zi… eram mai ceva decât Cristiano Ronaldo 🙂
Io nu mai suport cercetătorii ăștia care fac orice numai ca să ne scoată pe noi vinovați de diverse 😃
Comentariu beton!22
Băi, da, asta e deja răutate și interpretare tendențioasă a științei. 😀
Io pot să confirm că nu crește burta de la bere. Că m-am clătit cu bere pe cap și nu mi-a crescut părul mai des 🙂
Comentariu beton!36
Si nici nu s-a-ngrasat.
Și-n plus, berea te mai apără și de Covid. Să explic. Eram la mare, într-un local din acela dansant în care tre’ să te duci la bar să-ți comanzi băutură. Eu încă mă gândeam ce cocktail să iau, când vine una dintre fetele din gașcă, super nervoasă, că s-a certat cu barmanul. Aoleu, da’ de ce? Se pare că omul îi prepara unei domnișoare un cocktail direct în gură. Păi tu ai impresia că aici ești la mă-ta acasă? În plină pandemie faci din astea? Supărare mare și scandal, pe bună dreptate. În fine, se liniștesc apele, mă duc și eu la bar: și, îmbuteliat ce aveți? Îmi arată un frigider plin cu bere Corona. Era din aia de 355ml. Noroc că știam deja din trecut că doza recomandată pentru femei este de 330ml, așa că am vărsat frumos 25 ml, după care am băut-o. Glumesc, acum m-am uitat să văd cât are sticluța de Corona, cred că producătorii vor să ne încurajeze să facem excese. Ntz, ntz, ntz.
Comentariu beton!23
Local dansant ? Ai un Fix … cu măsurarea cantităților🤪 Repetă după mine : nu contează cantitatea, ci contează calitatea 🤭 Mere bere și plăcere 🤪
Mă rog, casă a desfrâului. Da’ am zis s-o moderez puțin, să nu sară Tudor din vreun tufiș al blogului cu supra doză de aghiazmă.
E un Mythos ce spui. Ambele contează. Scrie pe tablă de 100 de ori asta. 😛
Comentariu beton!20
Imi place incheierea: „Cu speranța că le-am făcut ziua mai bună celor care iubesc berea”.
Sa fim seriosi: noi, cei care iubim berea, ne limitam mai greu la 660 ml/zi… Unde e ziua buna daca recomandarea este de 2 sticle mici pe zi? 🙂
Din antichitate. Nu au mai ajuns banii pt a plăti și un istoric?
Mesopotamia – tăblițele sumeriene prima mențiune scrisă. În Epopeea lui Ghilgameș este povestit cum sălbaticul Enkidu a fost civilizat și învățat să mănânce cele 2 alimente de bază: pâine și bere.
Egipt – sclavii ce au ridicat chestiile supervizitate prin deșert primeau ca plată tot bere
În evul mediu în unele mânăstiri mai bătute de soartă și care nu prea aveau podgorii s-a reluat obiceiul producerii berii
@danezule, Chestiile din deșert erau ridicate de meseriași nu de sclavi. Berea aia nu era de sclavi și diferea de cea actuală, era mai onctuoasă și mai nutritivă, alte materii prime. Iar pita aia era mai degrabă o gogoșă mustind de grăsime.
Nu-s tocmai convins ca călugării nemți pritoceau berea din lipsă de podgorii. Tre’sa studiez chestia.
Am bagat un Pale Ale de 330 pe ziua de azi. Deci ar mai fi loc de una?! Da’ dacă mai și muncesc ceva pe lângă casa, merge și a treia?
Oricum @Misule îți sunt dator. Ma duc sa îi arăt jumătății ce studii aprofundate ai pus tu aici! Deci clar, nu e de la bere!
Da’ zilele in care “trag targa pe uscat” (la munca), se pot reporta? De cele mai multe ori in cele 8 zile de munca “stau plăcut uscat”. 😜😂
Reportează-le fără grijă. Dar nu pe toate în aceeași zi. 😀
Pita albă are de 6 ori mai multe calorii, peștele slab de 2 ori, portocalele, cât berea, iaurtul umpiq mai mult, telemeaua de 7 ori, oul de 4 ori, cartofii- dublu, prăjiți- de 7 ori, o salată de vinete ori o tocană de legume- dublu, un hamburger de 5-7 ori mai mult, vinul între dublu și de 4 ori mai multe, tăriile dublu-triplu, un coctail de 10 ori, mai că ai face cură de slăbeală cu o belgiană de abație.
Problema este la CÂTĂ bei, c-am amici care zi de zi minim 2 litri, ceea ce face cât o masă la all-inclusiv când ești fomist pus pe pagubă.
ĂĂĂĂĂĂ ce? cum adică vinul e x2 – x4?
Încă un mit spulberat.
Offf Și am zis de atâtea ori că mă las. De citit chestii pe net 😛
da’ angajări, fie și part-time, la institutul ăla, nu știi dacă se fac? la o adică mi-o plătesc singur, numa’ să-mi dea legitimație de serviciu… că la mine, munca-i sfîntă, nu mă joc!
Comentariu beton!20
Cred că trebuie să stai la coadă. Am aplicat mulți. 😁
Cercetătorii ăștia nu au treaba? Ce le-a picat așa pe mituri? Mai trebuie să apare un studiu care să dărâme și mitul „mă îngraș și de la aer” și gata.
@Eleno, ai scris greșit „rețin apă”. 😛
Apa din cele doua frunze de salată. Că să fie clar😜
M-am certat cândva cu o colegă de muncă. Femeia exact asta susținea: că ea reține apă și se îngrasă și de la două frunze de salată. După care, într-o zi, am avut nevoie de un capsator și i-am cerut unul. Mi-a zis să-l iau singur din sertarul de la biroul ei. Când am deschis sertarul, surprizăăă, aproape c-au sărit afară două Snickers și-un croissant. Doamne, cât am mai râs în firmă când i le-am arătăt și i-am explicat că niciunul dintre ele nu conține salată.
Chiar sticla din imagine demonstrează că e un Mythos !
Exaaaaaact. 😀
660? Amatori.
P.S. 1: Nu sunt slab.
P.S. 2: TUBORG E BERE!
Săptămână faină tuturor!
666 e numărul fiarei profesioniste 😉
Tuborg e bere ? Ăsta da mit 🤭
PPS 99% din berile romanesti nu e bere, in sensul ca nu e ce trebuie. Asta constati dupa ce bei o vreme beri facute in alte tari.
Langa Tuborg poti sa mai adaugi linistit, cam tot ce se produce in Bucuresti Timisoara si COnstanta.
+ orice conține mălai. Păi ce facem bem mămăliga?
Moderată…
Exces?
Băuturile carbogazoase (excluzând sucurile), ca apă minerală, nu îngrașă?
Băuturile îngrașă când conțin ZAHĂR. Știi, nu acidul ăla se depune pe șolduri.
Nu este un mit.
Fiecare persoana are un metabolism diferit, asa ca o sa intalnim bautori inraiti de bere care in plus mananca zdravan si sunt slabi de le numeri coastele, dar asta mai rar. Berea contine hamei care la randul lui contine o substanta bioactiva, denumita fitoestrogen, care actioneaza asupra corpului barbatilor similar modului de actiune a hormonilor feminini.Fitoestrogenul inhiba productia de tostesteron, determinand corpul sa evolueze inspre partea sa feminina. Astfel, muschii devin mai slabi, apar straturi de grasime in zone specific feminine (coapse, fese, in partea inferioara a abdomenului si in jurul taliei), apare celulita, care la barbati ar trebui sa lipseasca, productia ei fiind impiedicata de tostesteron.
Asadar vorbim si de alte substante din bere , nu doar de alcool si calorii date de el.
Carbohidratii simpli (glucoza) care provin din malt, pe langa maltoza (digerata si ea tot in glucoza) pot sa dea un raspuns insulinic si contribuie la totalul caloriilor.
Cine naiba bea o bere, doar o bere si eventual o bere pe saptamana..!? sunt rare aceste situatii finute.
Cercetari stiintifice recente au demonstrat ca berea contine hormoni feminini.
Afland asta, impreuna cu cativa amici, ne-am hotarat sa testam, ca doar avem valente de cercatatori mai ales cand vine vorba de bere.
Dupa o cantitate considerabila de bere concluziile au fost urmatoarele:
1. Am inceput sa ne ingrasam vizibil;
2. Vorbeam prea mult fara sa spunem nimic;
3. Am intampinat dificultati in a conduce corect;
4. Ne era imposibil sa efectuam chiar cel mai simplu rationament;
5. Refuzam cu incapatanare sa recunoastem ca nu avem dreptate, chiar daca era evident;
6. Ca sa fie complet, mergeam la toaleta la fiecare 5 minute, si, in plus, in grup.
Concluzia: Berea contine hormoni feminini
Comentariu beton!20
„Cine naiba bea o bere, doar o bere si eventual o bere pe saptamana..!? sunt rare aceste situatii finute.”
Io, io beau câteva beri pe an … și alea radler. La 1,81 și 90-99 de kile-n viu (în ultimul cincinal) io tot mă percep gras🤨
În concluzie io-s excepția. Sunt excepțional🤭 + modest nevoie mare.
666 e numărul fiarei profesioniste 😉
Tuborg e bere ? Ăsta da mit 🤭
Nu puteau să mă întrebe pe mine înainte să bage banii în studiul ăsta inutil? Le explicam eu cum e cu „consumul moderat” de maxim 4 beri pe an în ultimii 10 ani și tot degeaba: burta e la locul ei. 😁 Iar asta cu „moderat”….. Nimic consumat „moderat” nu te afectează prea mult. Era mai interesant dacă studiau cam în cât timp, după ce bagi 2 – 4 litri de bere zilnic, apare burta de bere. Ar fi fost un studiu util care ar fi ajutat drojdierii de profesie să-și planifice mai atent consumul și dozajul.😜
@Ioane, cred că studiul e perfectibil. 🤭
@ionuț, cînd mai călătorești prin est, să omiți partea asta, te sfătuiesc…
intră 4 ruși în bar:
– cetîri vodka!
– vineee
le beau;
rutina se reia de cîteva ori, și strigă unu, la barman:
– gaspadin!
– znaiu, 4 vodka!
– niet! tri vodka!
– pacimu?
– eta șafior!
Azi o să fiu eu haterul de serviciu. Evident că ce este consumat cu moderație nu face rău. Și că nu berea în sine e problema, ci ce mai ingerezi pe lângă. Așa că nu prea văd utilitatea studiului. Plus că d-na conf mai are și alte studii dubioase ca paravan pentru diverse sifonări. Ca să nu mai spun că nu există specialitatea Nutriție și Igiena Alimentației. Există 1.Igienă și 2.Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice. Ceilalți membri fondatori sunt un medic de medicină sportivă cu „studii” de nutriție și o absolventă de industrie alimentară și tehnică piscicolă cu doctorat în științe inginerești. Fascinating really.
În fine, să privim partea pozitivă a situației (cu ajutorul obiectului de studiu😉).
P.S. Abia aștept și eu să stau pe plajă savurând un Mythos rece ❤
Comentariu beton!25
În solidarite cu haterul de serviciu :-), aș mai adăuga că problema nu ar fi doar îngrășatul și ”burta bere”. Sunt o grămadă de oameni negrași și fără burtă și care par ok și sănătoși la exterior, dar cu serioase hibe de sănătate la interior și pentru care și 1ml de alcool face mai mult rău decât ar putea pretinde acest (și orice alt) studiu. Probabil că pe undeva se menționează că studiul de față a fost făcut pe oameni fără probleme de sănătate semnificative sau cunoscute. Oricum, introducerea conceptului de moderație și cuantificarea lui (330 ml pentru femei și 660 ml pentru bărbați) mi se pare o chestie utilă pentru cei care au impresia că moderația e ceva mai mult sau chiar mult mai mult. Dar deja s-o dai în beneficii&stuff mi se pare exegerat. Aproape la fel de exagerat precum coperta aia din Cosmopolitan cu doamna supraponderală și ”This is healthy”.
Comentariu beton!22
@Anduța: te rog să nu spui nimic de rău de balena anorexică, da? Că nu-i frumos. 🤣🤣🤣
https://www.google.com/amp/s/www.self.com/story/tess-holliday-anorexia-recovery/amp
@Ametist, îmi placi🤭
John, fine by me. Mai ales că e o (mare) diferență între a spune de rău și a nu spune de bine.
Se dezbate încă. Ce zici?18
@Anduța: ha? 🤔
John, dacă am înțeles eu bine, m-ai rugat să nu spun nimic de rău despre persoana din articolul din link-ul tău și am zis că din partea mea e ok, nu voi zice nimic de rău. N-aș fi zis nimic de rău nici dacă nu mă rugai asta.
Bine, drept să spun, n-am prea înțeles de unde a venit acel articol, dar m-am gândit că o avea de-a face cu link-ul la coperta aia din Cosmo, pe care am discutat-o aici, acum ceva timp. Și am o ipoteză legat de ”ha?”-ul acela, dar poate că mai bine ar fi să spui chiar tu de unde a venit. Că dacă ipoteza mea e greșită, degeaba răspund.
mă scuzaț, da’ nu mă pot abține…@JT, înțeleg că duduia-i model?! pentru ce, tancuri sovietice? că alea-și fac “reclamă” și singure…
wtf is wrong with this world?
@costicămusulmanu: davai, vodka! 🤣🤣🤣
Cree ca primul hater de serviciu al studiului am fost eu, dar nu mi s-a publicat comentariul.
Ei lasă, că apare el. Nu e ca și cum facem concurs sau vreun top. 🙂
Io cred ca nu mai apare 😀 ca i-am facut pe cercetatorii aia cumva. 🙂
Eu pot să confirm. Fostul bea în medie 10 beri pe zi. N-are burtă.
Exact ce zic.
De-aia e „fostul”?
:-))
Ce să mai mănânce omul după 6 litri bere pe zi? 🤣🤣🤣
Lol JT, superomputerul uman.
As vrea si eu sa beau 6 litri din 10 halbe dar nu imi iese. Care e secretul?
@cucurigu, bea dintr-aia la 0,66 da’ e creștin practicant și varsă din fiecare 0,06 pe jos, pentru morți…
Lăsând berile și glumele, mâine e 10 august.
Ai pregătit un elogiu? Chiar și-n treacăt, într-o propoziție… așa, din perspectiva celor care ați fost acolo, ați văzut, ați simțit… și tot degeaba. 🙁
ELÓGIU, elogii, s. n. Discurs prin care este preamărit cineva; laudă deosebită adusă cuiva, apreciere foarte favorabilă.
Deci? Pentru cine aș putea să am pregătit vreun elogiu. Pentru javrele alea care au bătut și au gazat niște oameni nevinovați?
Dă-l încolo de dex, definiția englezească: „A eulogy is a speech or writing in praise of a person or persons or things, especially one who recently died or retired or as a term of endearment.”
Acum înțelegi? Ce putea să fie și ce a fost.
Sau, dacă ai pregătit sau pregătești ceva pe un ton mohorât cinic, sardonic, mda, merge și definiția dex-ului, cu toate că nu la „pledoarii” în sensul acela.
Hai, seară/zi plăcută.
Pfff…abia am ajuns acasa si am baut deja doua Silva neagra, rece, la mama ei. Adica un litru. Ce ma fac? Nu mai pot si deseara una? Ca, la Iasi, sunt 33 grade la umbra!
Foaie verde și-o lalea
Fie berea cât de rea
Chiar aici în țara ta
Tot ți-o freacă cineva.
Că te balonează,
Că regurgitează,
Că te umflă-n burtă,
Că fusta e scurtă,
Că ești prea rotundă,
Și nu ești profundă.
Studiu și sinteză?
Ia, bagă viteză,
Și ne lasă-n pace,
Suntem fii de dace 😄
Știm cum e berea,
Știm ce e plăcerea!
Traiască halberea în care ne-am născut
Traiască halberea că tare ne-a durut,
Foaie verde doo pere,
Tuborg, clar, nu este bere!
Comentariu beton!25
Foaie verde doo pere ? DOI !!! La noi în Ardeal … 😋🤭 prea bună, prea ca la țară … de poiezie zic, hâc!
Frunza verde solz de pește
Amin si Doamne fereste!
Vasilescule, scoate-mi bre poiezia din gunoi! Că oi fi scris măscări, dar fără intenție!
Pffff, n-aude, sigur e la bere!
Gata, șefa, rezolvat.
Mulțumesc! Dau o bere 😀
Io am voie două. 😁
‘ce c-ajung la poarta raiului, simultan, tîmplarul și bețivul satului (no offence);
-tu, îi zice Dumnezeu bețivului, hai cu mine; iar tu, tîmplarule, mergi un etaj mai jos…
– Doamne, zice tîmplarul, nu înțeleg! ăsta a băut toată viața, n-a fost nici la biserică, io am tras ca un rob, am fost cetățean model și bun creștin… nici pe lumea asta nu-i dreptate?!
– ba este, că tu, cînd îți dădeai cu tesla peste mînă, ziceai “futu-ți D… mă-tii!” iar ăstălalt, cînd ridica paharul, “Doamne-ajută”…
Comentariu beton!15
Hai că am râs 😋 Bunicul meu a fo’ la viața lui tâmplar și consumator de elită. Încă înjură numai de dumnezei și când îl mai întreb: omule, da’ nu îți e păcat!? îmi răspunde nonșalant: io am fo’ țârcovnic cât am fo’ holtei și m-am rugat toată viața la Dumnezeu cât am fo’ bețiv. Doamne ajută!!!
Mit sau nu, beți bere, dar nu uitați de vin.
Vinul după bere, e plăcere !
In seara asta am inceput un studiu similar. Rezultatul in curand 😉
Si il mai fac si din surse proprii nu cer finantare 🙂
Asta e ultimul comentariu pana la publicarea rezultatelor.