Mă gândeam că sunteți prea liniștiți și prea cu chef de vacanțe, așa că v-am lăsat azi niște articole care să vă ducă pulsul în 200 sau să facă să vă palpite vena aia groasă de la tâmplă. Bine, mă rog, nu toate, doar cinci din opt.
- Din respect, nu trebuie să tăcem! (aveți în articol link către postarea de unde a început toată dezbaterea, iar dacă vreți să vă enervați până la capăt, puteți continua cu comentariile de aici)
- De ce se evită românii reciproc în vacanțe: „Nu cred că există nație pe glob care să își urască mai tare compatrioții” (Ce chestie, eu nu-mi urăsc compatrioții, dar nici mie nu-mi place să merg în destinații turistice unde știu că voi întâlni forte mulți. De ce? Pentru că teoria probabilităților spune că acolo unde sunt multi români, cresc foarte tare șansele să dai peste proverbialul lor bun simț)
- Trei steaguri
- Impresii de pe șosea și de pe litoral (2021) (deși nu s-a vrut o completare a articolului de la punctul 2, o să vedeți de ce totuși este)
- Ce am învățat din moartea unui trotinetist
- Moştenire de familie
- Câteva gânduri despre Jocurile Olimpice
- Înțepătura de albină, un incident minor transformat într-un coșmar
Să vezi că nu e așa: https://mariussescu.ro/increderea-in-romani/
Pe scurt și luat un exemplu fără legătură, înțelegi de ce fesenistii & securiștii au câștigat după mineriade.
Ăștia suntem.
https://adevarul.ro/cultura/istorie/depresia-postcomunista-romanii-coplesiti-schimbare-daniel-david-dupa-revolutie-unii-oameni-dezvoltat-emotii-negative-functionale-1_5f8066fb5163ec4271b80cbf/index.html
Nea Ilie știe să stoarcă zeama aia din ochi, chiar dacă pe unele le inventează sau completează sau împleticește.
Completată și cu asta: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=10220975778732779&id=1490844711
Offtopic, ce mai face Dincă?
Polițiștii ăia care i-au luat pe doi inși pe un câmp din București, după ce i-au bătut & micționat, care aceștia au murit la o distanță de timp relativ de scurtă, ce se mai aude?
Dosarul 10 august stă bine să moară la parchetul militar, da? Ca toate dosarele care se vor dispărute, prescrise.
etc
Sigur, dacă mi-ai dat să citesc două articole, s-a rezolvat cu nesimțirea românilor.
1. Trăiască feminismul proletar și „virtue signaling” 🤣🤣🤣
Io cred că i s-a terminat detergentul lichid, iar cel pulbere e calitativ mult mai slab, bașca n-are „Lenor” în el. 🤣🤣🤣
2. Bine zis. 😓
3. M-o rupt articolul ăla. 😥
4. 🤣🤣🤣
5. Nasol.
6. –
7. –
8. Nasol moment.
1. Nu știu dacă ai urmărit cazul pe Facebook, eu am urmărit, dacă nu eram în vacanță, făceam AVC.
@MV: n-am facebook și mă bucur. Cred că dacă aș fi avut sunt convins că m-aș fi umplut de draci, așa că-i mai bine că n-am.
Domnița asta nu-i la „prima abatere” de genu’ ăsta. O fi ceva-n aer?
Sigur, probabil se pregătește să mai lanseze o carte.
@MV: asta era! 🤭
Am uitat că-i „autoare”. 🤪
Azi credeam ca e luni. Am fost surprins sa vad ce mi-a placut-ul 😀.
Nu ești singurul. Și eu m-am trezit cu o senzație acută de luni.
Efectul Thassos 😀
Efectul „lunii” de concediu 😉 și stați că a fost doar sesiunea de vară 🤣
Oricum … mulțumesc pentru selecție 👍
Ai terminat concediul, de aia ești nervos? Și ai vrut să ne enervăm și noi. 😛
Marți termin concediul. 😊
@MV Unul dintre … concedii. Klar nu te prinde titulatura de „omul muncii” 🤭
@HM, dadadada. 😁
Termini concediul din iulie si il incepi pe ala din august?
@Mariuse, mă mai gândesc. 🤭
@HM, la câte concedii a avut este klar că anu ăsta nu mai pupă insigna aia cu fruntaș în întrecerea capitalistă pe anu ăsta.
Mulțumesc pentru selecție!
1. Dacă zic că, în contextul actual, mi se pare un non-subiect, ceva născut din plictiseala unora, îmi sare multă lume în cap?
2. În general nu prea îmi place să merg în concediu cu alții în afară de propria familie. Așa sunt eu, mai ciudat. Și nu-mi place să întâlnesc în concediu oameni pe care îi cunosc sau care, profitând de avantajul limbii comune vorbite, să aibă impresia că pot încerca să mă cunoască sau să închege vreo relație de orice fel cu mine. Deci, evit locurile cu mulți români, evit românii, evit oamenii prietenoși în general. În privința comportamentului compatrioților în vacanțe…. M-am cazat mai mult în diverse resorturi pline de ruși, nemți, englezi sau nordici, și pot spune că se comportă cam la fel, sau că au alte chestii deranjante care compensează faptul că nu le au pe cele ale românilor. În locuri de vacanță există civilizați și necivilizați, indiferent de nație.
3. –
4. Impresii de pe șosea de la Zoso – nu, mulțumesc! Avem viziuni diferite despre condus și respectarea regulilor de circulație. Iar despre litoral… Nu am mai călcat pe acolo din 2007, nu este subiect pentru mine.
5. Eu am aflat chestiile alea prin anii ’90 și nu reușesc să-mi revin de uimire de câte ori aud de asemenea cazuri. E adevărat că dispariția totală a miliției din viața noastră în ultimii ani te faci să îți cauți singur dreptatea, dar fă-o cu cap în așa fel încât tu să fii ăla care rămâne în picioare la sfârșit. Eu am reușit asta cu succes până acum.
6. Familie cu probleme psihice. E ok. Există peste tot, toți le avem pe ale noastre, nu e nevoie să le povestim sau să le citim în presă pe ale altora.
7. George are mare dreptate la partea cu comentatorii și jurnaliștii sportivi. Dar, din punctul meu de vedere, greșește în prima parte a articolului. Treaba cu drapelul fluturând deasupra unui sportiv cu medalie pe piept este o bună propaganda pentru sport, mai ales în rândurile copiilor și tinerilor. Faptul că am luat 4 sau 5 medalii amărâte înseamnă doar că acei copii care au mai aruncat un ochi la Jocurile Olimpice (și au fost destui) nu au modele de urmat în sport, de aici și lipsa de interes pentru acesta. D-aia toți voiam să fim Nadia, sau Nicu Vlad, sau Doroftei, sau Laura Badea, sau Gabi Szabo, sau Patzaichin….. Nu stătea nici dracu’ să urmărească sau să transmită concursuri naționale, internaționale sau mai știu eu ce unde participau acești sportivi, dar îi vedeai acolo, pe podium, la Olimpiadă, știai că sunt români, auzeai imnul și vedeai steagul, și îți doreai să fii ca ei. Nu sunt eu genul patriot, nu-mi cresc copiii în spirit patriotic, dar în sport avem nevoie de modele naționale pentru copiii noștri. Exemplu: ieri a fost finala la aruncare suliței peste care am dat întâmplător. La sfârșit au afișat clasamentul, iar piticul meu cel mare a sărit imediat: „Uite, ăla de pe 12 e român!” Mai e nevoie să zic ceva? Dar dacă ar fi fost pe locul 1, mă duceam mâine să cumpăr suliță? Mă duceam.😁
8. Foarte utile unele comentarii. Mi se pare că e o combinație de alimentație proastă, poluare și modificare a diferitelor specii de insecte care face ca orice înțepătură sau ciupitură să evolueze într-un mare hal. Eu văd pe ai mei cum se fac când îi ciupește ceva… Bănene, am fost ciupit de tot ce există prin Bărăgan când eram copil, dar să dea dracii dacă am ajuns vreodată la doctor din această cauză sau dacă a evoluat într-un asemenea fel.
8. Da, și eu sunt uimit de asta cu „am ajuns la spital de la o înțepătură de albină”. Să dea dracii dacă nu m-au înțepat toate lighioanele posibile de pe la noi, dar n-aveam nici pe dracu. Well, se pare că azi nu mai e așa.
@Ionuț, la 1 ai dreptate, este un non-subiect; cu părerea de la 2, iarăși rezonez, în vacanță urăsc oamenii, în general; mai puțin pe cei care-mi aduc dimineața cafeaua și în cursul zilei, berea;
nici mie nu-mi place cum scrie Vali despre condus; s-ar putea înțelege că e un meltean cînd el este doar un băiet care (se pare, dar e doar opinia proprie) știe și are și cu ce; în plus, n-am citit niciodată la el “faceți ca mine”; este doar asumat, cum la fel sunt și eu;
la punctul 5 însă, am o problemă; cum nu vreau să văd dacă am fost fraierul și am sfîrșit cu capul spart sau șmecherul care l-a dat pe preopinent cu capul de bordură, prefer să nu particip la festivalul (cum a scris comentatorul lui George, Claudiu) “hai să vedem care-i mai prost”; parcă Einstein a zis că-i infinită…
în ce privește albinele, am copilărit printre ele, îmi plac (produsele included), și sper că nu vor dispărea vreodată; altfel…nu ne văd bine, ca specie; deși la spital am ajuns pe la 5-6 ani, înțepat fiind la coada ochiului drept; dacă aș fi fost mai mare și aș fi strigat Adriaaaan, mi-ar fi spus lumea Rocky, că la față semănam binișor…🤣
Revin la starea de zen 🙃. Mă duc să meditez 🤓.
și te mai întorci ?
Mă întorc un alt om 😁.
@Shoric, de luni m-am regăsit, m-am realiniat cu mine, am învățat chiar să fac primul milion cum să nu devii un alt om după asemenea descoperire 🤓.
Fiecare om are dreptul la o bere
Iar după ce bea o bere devine alt om
Și acel om are dreptul la o bere
…
@Danezul, de ce te rezumi doar la bere când ai așa o piață variată de băuturi alcoolice.
Important este să rămâi om după ce bei… că o vorbă din bătrâni spune că băutura face din om neom…
“hai să bem, să vedem ce minte-avem”, zicea un mare filozof; bunica…
Buna Mihai!
Am si eu o rugaminte la tine, daca ai putea sa intrebi aici pe blog de destinatii din tara, mai exact hoteluri (3-4 stele) unde as putea sa merg cu un copil de un an. Unde au fost oamenii si au gasit conditii bune, mancare buna si ce le a mai placut lor. Multumesc mult!
PS: daca nu se poate, e fara suparare.
Păi uite că ai întrebat tu. Vedem ce zice lumea.
Cu un copil de un an cel mai bine mergi in orase mari si faci excursii de acolo.
Sibiu – Ocna Sibiului, Muzeul Satului, zona Centrala, spre Balea( Albota)
Brasov – Poiana Brasov, Rasnov ( este prea mic pt Dinopark dar e ok din punct de vedere senzorial)
Astea sunt doar doua exemple.
Noi am fost in perioada 3 luni -2 ani doar in acest gen de concediu. Am fost in Praga cand avea 3 luni si a fost super, am vazut multe orase din tara tocmai pentru ca nu puteam merge in locuri izolate.
Am mers tot timpul pe principiul ca daca este un spital pe o raza de 30 km si sunt restaurante bune atunci nu are de ce sa nu fie ok.
Subscriu la ce a scris Ovidiu
Pe lângă asta sună și solicită checkin/checkout flexibil funcție de somnul copilului.
Uite aici un ghid destul de cuprinzător: https://piciorusecalatoare.ro/weekend-break/sfaturi-pentru-prima-vacanta-cu-copilul/
Review-uri le găsești pe Booking, maps.google.com amfostacolo.ro
@Andreea H, am observat în ultimul timp că zonele frumoase pot fi chiar lângă noi și noi să nu ne dăm seama de ele. Ne dăm seama cu adevărat doar când vedem poze pe facebook sau pe instagram la alții.
În fine, locuri frumoase sunt enorm de multe la noi în țară, mancare bună nici nu mai vorbesc, cash să ai pe buzunar si benzină/motorină în rezervor.
@Andreea H, am auzit că Mamaia Nord ar fi perfectă pentru un copil de un an. La ce ațâțoase sunt pe acolo… 🙂
Andreea, te duci doar tu cu copilul? Ne poți spune și punctul de plecare și mijlocul de transport pe care îl ai la dispoziție și câte zile vrei să petreci acolo? S-ar putea să sune ciudat, dar degeaba vor veni oamenii cu propuneri de destinații, dacă pentru a ajunge acolo disconfortul sau efortul sau stresul sau timpul călatoriei vei realiza că este prea mare.
Multumesc pt propuneri.
@Baghera Asa este, locuri frumoase sunt oriunde. Ideea de baza este ca vacanta alaturi de un copil de un an e diferita oarecum fata de cele normale. Isi pierde rabdarea repede, se plictiseste in carut, masina, tricicleta. Oboseste destul de repede. Am nevoie de un hotel unde sa fie liniste, curatenie si apa calda, unde sa fie mancare cat de cat baby friendly, intrucat nu putem alerga dupa restaurante si sincer nu as vrea sa gatesc eu, pt ca de aceea merg in concediu, sa ne mai relaxam cu totii, un pic. Deci un fel de complex cu o piscina, cu un tobogan/leagan, cu animalute etc. Daca ne permite starea si dispozitia copilului, evident ca am vrea sa si vizitam atractii de prin jur, dar vrem aer curat si liniste, in principiu.
Suntem din Constanta. Cam in jur de 5 nopti am vrea sa stam in concediu. Cred ca am reusi un drum cu masina de maxim 5 ore. Poate sa fie si la mare, munte, campie, podis. Mergem si cu bunica din dotare sa mai stam linistiti, eu si sotul la o cafea sau un pahar de vin. Cu masina, am merge. Multumesc mult!
Andreea, în acest caz, ce părere ai de această variantă? https://www.booking.com/hotel/ro/club-vila-bran.ro.html#tab-main
Am fost acolo cu cei mici (deși erau un pic mai măricei și le-a plăcut mult și copiilor și adulților din companie), după o ieșire anterioară la Moeciu în care doar am vizitat această locație. De la CT se pare că ați face 4h și 30 de minute cu mașina și cred că respectă și celelalte criterii enumarate de tine.
În plus, dacă sunteți din Constanța bănuiesc că nu duce copilul lipsă de aerosoli sau de apă a mării, chestiune musai necesară și obligatorie pentru un copil de orice vârstă, din punctul meu de vedere.
@Anduța, mi-ai luat vorba din gură. Atenție că ăștia de la Club Vila Bran nu fac refund la lovele. Cel puțin așa stiu. Am niște prieteni cărora li s-a îmbolnăvit kinderul fix cu o seară înainte de plecare. Nu au primit nimic înapoi!
Încet, încet … blog dă travelin’ … știam eu ce ziceam zilele trecute 🤭
Zici MVBlog … zici #pisici #statLaCozi #piață #fotbal #turiZm #modă și să nu uit #meteo 😋
Aline, detaliază un pic. Ce-au dat, în ce condiții, ce se așteptau prietenii tăi să primească înapoi și de ce. Am și eu niște exemple de genul, sunt curioasă dacă tot din aceeași categorie.
@Anduța, știu că și-au luat un sejur de o săptămână și li s-a cerut pentru a li se face rezervarea jumătate din sumă. Vreo 350 de lei ceva de genul. Nu au mai putut să ajungă din motivele de mai sus și au sunat să li se returneze banii. Au zis ăștia de la Vila Bran că au menționat pe site chestia asta. În fine… au pierdut 350 de lei!
@Andreea H, din ceea ce am observat în comportamentul kinderilor este că se plictisesc foarte repede, dacă nu sunt antrenați în diferite activități. Oriunde v-ați duce, o să dați peste aceleași probleme. Oricum Club Vila Bran ăsta are de toate… este baby friendly și nici nu este nevoie să ieșiți din complex. Plus au prețuri mai mici decât în afara complexului. Asta în cazul în care prețurile par mari 😁.
A, niciun „în fine”, că e chiar interesant. 🙂 Păi și scria pe site? Ca dacă da, nu văd care e problema prietenilor. Și dacă, să zicem, n-au văzut asta, ca ce chestie s-ar fi așteptat ca, în caz de anulare din scurt a rezervării, pierderile lor sa fie zero și ale afacerii 100%? Lucrurile astea se gândesc înainte, se întreabă, se discută. Sau nici nu și-au pus problema apariției unei astfel de situații?
@Anduța, nu au citit. Tocmai de asta spun ca oamenii să citească bine să nu fie puși în situația prietenilor mei 😁.
Sincer nu spun că era problema unora sau altora. Ideea este că au plătit 3 nopți de cazare, iar pierderea „afacerii” a fost 0, iar a prietenilor 100%. Oamenii se asteptau probabil să susțină pierderile 50-50%.
Aline, ai spus că „Atenție că ăștia de la Club Vila Bran nu fac refund la lovele.” nu „oamenii să citească bine”. Este o foarte mare diferență între cele două exprimări, ba prima e chiar nedreaptă la adresa afacerii. Altfel da, mare atenție când mergeți în vacanțe și nu numai. Atenția e tare bună oricând, oriunde.
Multumesc pt sugestie. Cu siguranta o vom lua in calcul. Sanatate si numai bine tuturor!
@Anduța, atenție că nu am spus-o ca pe o chestiune negativă. Am zis doar că nu fac refund, dacă nu apari.
În alte locații, îți opresc banii doar pentru o seară sau nu îți opresc banii deloc, depinde de politica „afacerii”.
Am încercat doar să dau un sfat, ca să nu mai pățească și alții ce au pățit amicii mei. Simplu! Nu am zis nimic rău de „afacere”!
Of cum am pornit dimineața… Plângând cu muci,cu pulsul aproape 200, dacă mă iau după ceas.
Musiu, ceva dă veselie n-ai?
Poate duminica ailaltă. 🤷
Duminica ailaltă o sa te citesc de pe malul Adriaticii, ar fi tare bine să nu ne dai tot cu lacrimi și muci.
Boss, duminica ailaltă io o să-l citesc de pe Valea Morii.
Da’ voi n-aveți gropi să stați pe malul bălților, a ? Cică plouă în curând 🤪🤭
@HM, unde stau eu greu cu ploile. De gropi nu ducem lipsă, da’ e goale.
De curând s-a stricat fierul de călcat, fix în exercițiul funcțiunii. Exercițiul îl făceam eu. Semn divin, zic, poate că era timpul pentru o schimbare în această zonă. Alegem o stație de călcat pe net, cu ridicare din magazin. La casă aflăm că pentru o sumă rezonabilă în plus putem avea 5 ani garanție, în loc de 4. După care, doamnă casieră îmi spune mie: S-o folosiți sănătoasă și (uitându-se încurajator către bărbat) să vă mai ajute și soțul.
– A, nu, soțul nu calcă, dar gătește și face curat și o grămadă de alte lucruri în gospodărie. Dar știți că de când cu feminismul nu se mai spune că soțul „ajută”? zic eu.
– ? (Ochi măriți, curioși)
– Se spune că soțul „se implică”. „Ajută” dă impresia că muncile casnice sunt in principal datoria noastră, a femeilor, ceea ce nu ne avantajează deloc.
– (răde) Doamnă, să-mi dați numărul dumneavoastră, să mă mai învățați din astea.
Bărbatul, zâmbitor, intervine respectuos:
-Vedeți că îl aveți deja. ÎIntr-adevar, lăsasem numărul pentru garanția extinsă, uitasem asta în vâltoarea conversației. Radem toți trei, paznicul aflat în proximitate râde și el.
Deci da, nu văd de ce bărbații n-ar trebui să vorbească atunci când femeile discută lucruri importante, dimpotrivă.
Feminismul apropie oamenii. Cel puțin mie așa mi se pare.
Comentariu beton!28
1. ”nu trebuie să înghită căcăturile nimănui”… decât atât.
2. N-am nicio treabă cu oamenii din jurul meu. Dacă nu îmi place atmosfera, mă mut sau plec pur și simplu.
3. Mișto
4&5 Toate înjurăturile și frustările mele din trafic, rămân în mașină.
Am citit toate articolele. Mulțumesc.
Dar mi-a rămas undeva, la suflet, articolul lui Arhi. Și nu mai am cuvinte pentru altceva.
Zi faină!
Dacă ar a avea și Nea Ilie chef și timp de scris ar fi fain un blog de „sculărie”
Nu e al lui Arhi. Ci al lui Nea Ilie de la Sculărie.
Și pe mine m-a impresionat foarte mult. Mi-am amintit de bunici, de bunicul care a fost în război și apoi prizonier la ruși, de poveștile lui pline de miez pe care mult mai târziu le-am înțeles pe deplin. Atâtea amintiri în amintiri…
Pe lângă Nea Ilie, arhi mai are o bijuterie : https://arhiblog.ro/author/maddame/ 😊😉
Maddame e mai degrabă la categoria ,,esenţe în sticluţe mici”, decât la ,,bijuterii”.
Nea Ilie are multe vorbe potrivite-n varful pixului, imi place umorul lui – ca de-obicei de-astea a produs.
Articolul il citisem deja, dar finalul mi s-a parut un pic fortat, tras de par.
Iar cu alergiile nu e de gluma, fiu-miu a facut un soc anafilactic cand era mic, de la o ciocolata. I se umflase capul de-am zis ca mor cand l-am vazut. Direct hidrocortizon intravenos la urgente, imediat i-a trecut si nici n-a mai facut de-atunci – chestie de vreo 26-27 de ani.
Musiu Vasilesco faină comunitate mai e aici. De multe ori duminica aștept să se strângă comentariile și apoi citesc articolele funcție de reacții.
Duminică plăcută la toată lumea! Să fie bine și să nu fie rău! Freon în AC și din astea 🙂
Da, și eu sunt mândru de toți de aici. De multe ori comentariile sunt mult peste ce pot eu ca articol.
@MV, daa, ce mândru ești tu de noi, îhî. Apropo, mai stai mult prin vacanțe pe banii noștri ?
Comentariu beton!22
@Shoric, ăștia nu sunt banii voștri, a plătit Bilgheiț factura pentru vaccin. Aia pentru prima doză. Acum aștept banii pentru rapel.
@Shoricule, ne duce cu zăhărelul. Ba că primu’ vaccin, ba că rapel, ba că vrăjeli. Io-ți zic că sigur nu mai pupăm banii pe comentarii.
@ToniMontana make Vasilescu proud again 🤪
Mulți nebuni s-au perindat p’aci … câțiva am și rămas … printre care și io 😇
Chiar, ce-o mai face Tony?
Dacă mai citește, poate ne spune el. De Toni Montana zic. Deși nu cred. Pare că a dispărut de tot de pe bloguri. O fi plecat în Coreea de Nord sau în China, cum își dorea. Și așa s-ar explica tăcerea.
Recensământul oamenilor vechi:
1. VictorR
2. Didina
3. ElenaP.
4. LauraG
5. Edelweiss
6. Shoric
7. Solandi
8. MariusM
9. Moatza
10. Mona
11. HM
12. Diabolic
13. Geamana
@Solandi, te rog ajută-mă puțin că ești mai tare pe statistici decât mine. Cer scuze dacă am uitat pe cineva.
@Toni Montana, salutări!
GabiI
Redoo
Ionuț
Ananas
Anduța
Alexandru Tioc
Anouk
Ana_R
Blanche
John Temple
MAS
Hahaha vă apucați să strigați catalogul dumineca ? ‘nteți ‘ebuni ? GMT, Ana G, lectoru’mama🤣
Păi da, doar e catalog online acum.
Și cafeluța e în fiecare dimineață. Fie iarnă, vară, ploaie, zăpadă, weekend sau luni.
@Alexandra D, @ametist.
@Solandi, știam eu de ce apelez la tine 🙏.
Cu @Anduța chiar am avut dialog astăzi 😁 și am uitat să o menționez 🙊.
Dyamisi
Sandra
Claudia
Sorin Aurolacul
RMD
keepcalm
alphas
ventidius care a dispărut de vreo juma’ de an…
Vera
Paco
Ați uitat de cris06 și… rent-a-car (rentăcar îi ziceam noi).
De ultimul mi-e cel mai dor 😂
Ei i-am zis pe cei vechi care încă mai comentează. Chiar dacă unii rar.
Eu* în loc de Ei.
De Tudor vad ca nu zice nimeni 😁
Dumnezeu să te binecuvânteze ca te-ai gândit la mine, Alina! Sunt prezent, dar pentru că e plin de necredincioși pe aici și mai ales că suntem în plin post, am ales să stau mai retras.
Duminica plăcută.
SorinB, Tău Teodor și Colonel Sandurz …
Am citit. La povestea cu sportul, de la George, „achiesez” cu primul comentariu și cu ideea lui Ionuț. In rest nu mă simt că având niște puncte de vedere decente.
Mulțumesc și săptămână faină tuturor. Eu sunt in concediu 😝
Tudor, sau poate că dimpotrivă, e plin de credincioși și pe-aici, dar poate că oamenii cred în altceva, nu în ce crezi tu. Respectiv nu într-un un Dumnezeu care pedepsește și lovește cu inundații, cutremure, alunecări de teren și incendii. Citisem o glumă la un moment dat. Ajunge un om în Rai și vede mulți alți oameni fericiți și trăind în bună pace, într-un open space plin de verdeață, flori, copaci și animale. Și un țarc, cu ziduri înalte, betonate și opace. ”Ce-i asta?” întreabă pe îngerașul călăuzitor. ”Șșșșt, aici sunt ultrareligioșii ortodocși. Îi lăsăm să creadă că sunt doar ei aici.” 🙂
Păi bine, șefu, ne dai iar d-astea cu nervi? Nu poți să aștepți și matale s-ajung înapoi, acasă? Momentan nu am cu ce să compensez, nu de alta. 😛
Ești în România și nu ai cu ce să compensezi? Fă un drum până la primul magazin, garantez io c-o să ai. 😀
Lăsaț’, domnu. Prefer să compensez acasă. 😛
1. Fain. Îmi amintesc că taică-miu, în urmă cu aproape jumătate de veac, îmi dădea aceleași sfaturi. Și cred că habar n-avea ce înseamnă feminism, dar sigur știa ce înseamnă demnitate 🙂
2. Păreri pro și contra în articol. Pe unde m-am perindat, nu m-au deranjat românii, probabil am avut noroc. În schimb îmi amitesc de Ibiza, locul unde am vazut cei mai mulți oameni beți&gălăgioși pe mp, toți erau englezi. Dar urât de tot, la modul vomat pe stradă, căzuți pe la colțuri, urlete animalice (de la beție nu mai puteau articula sunete). Și asta în fiecare seară, în zone/locații diferite.
5. O dramă și o moarte ultra-stupidă. Bine zis ”trotinetiștii sunt într-un vid legislativ”.
Păi da, stând așa cu picioarele în apă, având papucii de spartan în picioare și lanțul de corsar la gât, ce ți-ai zis, i-a să îi enervez puțin pe ăștia. Și așa fac gât că stau plecat cam mult, de muncă nu am chef, banii fac la greu și din feșăn, măcar îi enervez.
Mișto articole, dar refuz să mă mai enervez. Mă pregătesc de venirea în țarăsi am intrat în cantonament, strâng cât mai mult zen
Ar fi interesantă o dezbatere petronela vs danabudeanu pe tema „feminismul și fătălăii”.
Aș plăti mult să văd asta.
as plati greutatea mea in aur sa vad asta
@cismaru, și eu tot greutatea ta. Că a mea ar fi prea mult. 🤭
Despre câte kg e vorba și despre ce fel de aur? Din acela la 30 000 eur/kg, la 50 000 sau? Că vreau să fac niște calcule și să vorbesc cu doamnele în cauză, la o adică. Păreți prea hotărâți ca să nu se organizeze Universul pentru transformarea în realitate a acestei interesante idei. 😁
Hello people, fac și eu prezența azi, că am cam tras chiulul în ultimul timp.
Mulțumesc pentru articole!
1. Am urmărit povestea pe facebook și mi s-a părut cam exagerată. Da, în multe situații femeile pornesc cu un dezavantaj, dar de aici până la povești lacrimogene e cale lungă. Mesajul articolului e important și din punctul meu de vedere-învățămintele oferite de tați fetelor. Al meu m-a învățat multe chestii, dar în primul rând că nu sunt cu nimic mai prejos ca un băiat. Iar practic: schimb becuri, siguranțe (bine, acum am din cele automate), desfund wc-ul, etc. Chiar ieri am avut muncitori la mutat mobilă și m-am lăudat cu trusa de scule care e mult mai șmecheră ca a lor 😁
2. Trebuie să recunosc că în general nici eu nu mă omor după conaționali în vacanțe. În câteva ocazii am întâlnit oameni ok cu care am interacționat pe parcursul sejurului și chiar și ulterior, dar în cele mai multe cazuri era vorba de needucați de care ne feream vorbind limbi străine între noi. Csf, ncsf.
3. Superb scris. Atât.
4. Întotdeauna există și reversul medaliei. Și cei cu mașini cu motor mic/vechi/etc au dreptul să depășească. În general se depășesc cu viteză mai redusă câte 2-3 camioane unul după altul, situația cu oprire totală că depășește unul x mașini cu 90 la oră mi se pare excepțională (eu una nu am văzut niciodată așa ceva). Și dacă să zicem că eu vreau să depășesc 3 camioane cu 120 la oră că atât pot/vreau, trebuie să mă vâr între fiecare camion că Marele Șofer al Planetei cu 150-160 nu are răbdare să termin de depășit? Ca după aia să intre de pe banda 2 în prima benzinărie..
5. Din păcate așa e. Nu știi peste cine dai în trafic. Taică-meu s-a certat cu un bou din cartier și a rămas cu oglinda de la șofer fluturând într-un fir. Bine că a fost doar atât.
6. Așa se întâmplă când medicația psihiatrică se ia ca pe bomboane și nu există o comunicare eficientă între medic și pacient.
7. Mă bucur pentru fiecare medalie obținută de ai noștri (cu toate că nu am contribuit cu nimic, evident). E important ca măcar evenimentele olimpice să fie difuzate ca să suscite un minim interes. Iar Ana Maria Popescu a reacționat foarte corect.
8. Da, se poate întâmpla. Un articol binevenit. Și eu am fost înțepată de viespi și albine (ultima dată la Sovata acum câțiva ani), dar în afară că n-am putut păși pe degetul înțepat (călcasem pe viespe, care zburase între deget și talpa sandalei) și mi-am stricat ziua de bălăcit într-un lac mai izolat, altceva n-am pățit.
Duminică faină tuturor și la mulți ani felinelor atot-stăpânitoare! (MV, sper că l-ai felicitat și pe Vasile, altfel nu cred că mai apuci să te înființezi prea des pe aici 😀)
Kir Mihalis, mi-ai ascuns comentariul?N-am văzut așa ceva. După ce ne enervezi mai și cenzurezi.