Fraților, azi, pe 1 Decembrie a fost săvârșită minunea: a făcut fashionista ciorbă de fasole cu afumătură. Fasole ca toată fasolea, cu afumătură ca toată afumătura. Nici io n-am crezut din prima, mă tot uitam la oala aia să văd dacă mă prind unde e șmecheria, dar nimic. Când îi ridicam capacul, miroasea a fasole cu afumătură de-mi curgea apă din gură instantaneu.
Degeaba am sondat adâncurile oalei cu polonicul să văd dacă dau peste vreun recipent de Chanel pe-acolo. Nimic, nada, niente. Am desfăcut și câteva boabe de fasole să văd dacă nu cumva au perluță la mijloc sau ceva. N-aveau.
Prin urmare, fără nicio scuză cât de cât fezabilă la îndemână, n-am avut încotro și-a trebuit să mănânc. Ei bine, abia aici am primit adevărata lovitură în plex: e bună de-nțepenești.
Mno, cam asta a fost, acum mă duc pe balcon să văd dacă începe invazia extraterestră sau dacă se cască vreo gaură mare în cer. Că practic astea sunt tot ce mi-a mai rămas de văzut în această viață.
Să-ți fie de bine!
Comentariu beton!15
Stai că ne-am bătut pe ea. Au mâncat fetele ceea ce e WOW.
Fu2-i ceapa ei dă veață … hai LMA!! Ai grijă să nu zăpăcești sezorul ăla de pe balcon… nehalitule 🤪
Comentariu beton!27
Senzorul ăla a rămas verde ca un brotac de orezărie. 😛
Ce amator ești, @Vasilescule. La fasole nu e nevoie să pui parfum în oală. Mănânci și apare el singur dup-aia. 🤭 Hai, s-aveți poftă!
Comentariu beton!50
Chanel no 5 sau?
Mare Șef de Trib Fericit, eu zic să iei frumușel la picior (virtual) toate magazinele cu bijuterii…știi tu ce îți recomand eu să cauți, iar dacă te faci a nu înțelege, îți spun așa, pe sărite: ” i**l de l*go*nă..
Altminteri, nu pot să nu remarc modul de servire – într-o strachină… cine știe, cunoaște!
Comentariu beton!20
Nu înțeleg. M-am chinuit în fel și chip să-mi dau seama ce-ai vrut să scrii acolo, dar nu reușesc și pace. Iacul de ligornă? Ce e aia „ligornă”?
INEL DE LOGODNĂ
Comentariu beton!25
Damn. Nu mi-ar fi trecut prin cap. 🤭
@ElenaP
Tot doamnele să ne scoată din ignoranță! 🙂
Comentariu beton!21
Hai să ţi-o zic în stilul „Game of Thrones”:
„Bend your knee!”
Comentariu beton!13
@Mișule, cu siguranță, primul cuvânt al autorului a vrut să să fie idol pentru că bărbatul trebuie să fie unul pentru o femeie.
Și din al doilea eu… oricât m-am chinuit / strufocat, să îi găsesc un sens aparte, nu am reușit să găsesc altceva decât… să o iei la goană boss… că nu-i a bună!
@Constantin man… s-o făcut chielia di găină pi mine la auzul acestor vorbi… viniti din tastatura aie a ta! Fugi… deochi… întri ochi… Ptiu sperietură! 😁😁😁😁… Hai dă cu mâinili pi la fund!
Ci rău ie… că nu știu cu limbili… citi parcă ceva de Bendeac… la ultimul comentariu? Ce făcu ăsta taică?
Eu cred că periuțele o să apară la vreo două ore după masă.
De dinți?
*perluțele
Ah… 😁😁😁
Sticla de parfum se scoate înainte de a se aduce la masă. E ca buchetul ăla de verdețuri, doar pentru aromă.
Comentariu beton!13
Înainte de masă sticla e de tărie ,nu e parfumerie 🤪
Comentariu beton!14
Nu-i asculta pe invidosii astia, vreo doua zile sa nu-ti treaca prin cap sa te apropii de ea si sa faci miscari bruste, ai totusi 48 si la varsta asta n-ai vrea sa ingenunchezi in fata ei tragand salve de tun.
Muhahhaha
Comentariu beton!31
Chiar crezi că toți îs atacați la genunche dă romantism d’ăla? Muhahahahi 🤪 Guitz 😉
@Mariuse, zici că să dorm în cealaltă cameră?
Moamă, arată delicios de românește!
P.S. Ai mai postat tu la un moment dat o ciorbă și sărit internetul să explice cum e cu storceagul.
Chiar sper ca fasolea să fi fost ce trebuie, afumătura la fel și să nu fie alte elemente care să activeze experții culinari. Sau nu înainte de finalizarea siestei. Doamne ajută și poftă bună!
Comentariu beton!21
Da, se pare că de data asta n-a fost greșită rețeta. Sau le-a fost frică de fashionistă. :))))
Ai răbdare că or să apară dacii cu : fasolea este din Egipt şi porcu’ din Polonia deci nu se respectă reţeta originală.
Comentariu beton!21
Pesimistule! 🙂
Nu prea citește doamna pe-aici, nu? Sau … ? Ai tupeul purcelului după Crăciun adunat cu cel al mielului de după Paște!
Comentariu beton!19
Ei, cum să nu citească. Dar, știi cum e, cu stomacul plin e mult mai ușor. 😛
Cine mai are curaj sa zica acum ca „dragostea nu trece prin stomac si abia apoi ajunge mai jos” ?
Comentariu beton!14
„Keep his belly full and his balls empty” (Peaky Blinders)
@Ifigenia Asa parere despre noi barbatii ?
Noi care admiram frumosul si inteligenta ?
Si ce poate fi mai frumos decat silueta ei oglindita in castronul cu fasole si afumatura ?
Daca mai pune pe masa si un „Chanel” rosu de ananas de bolta de anul asta….
Chiar că arată fain. Să vă fie de bine. Sper că a rămas puțin și pentru extratereștri 😁😁
Livrezi si la domiciliu, da?
Vezi ca iti dau adresa pe mail. Sa fie doua portii, cu ceapa rosie, te rog, tuica fierb eu.
P. S. Dar doua portii ca lumea, nu fii zgarcit.
Comentariu beton!16
Neam de ciorbari, fasolari şi mămăligari… România te iubesc !
O şaorma cu fasole vă rog 🙂
Am în meniu azi fasole cu ciolan+castraveţi şi pepene murat. Si-o ceapă.
Cineva glumea că dovada supremă a iubirii este să mânânci fasole şi noaptea să dormi cu plapuma trasă peste cap. Dacă rezistă, înseamnă că te iubeşte.
Comentariu beton!21
„Dacă rezistă, înseamnă că” … e suspectă de COVID ?🤪
Sa va fie de bine! Tare misto arata si suna! 👍
Sa vezi ce șoc o sa iți dea de Crăciun cu vreo oală de sarmale :)))
Sarmale cu varză murată nu cu varză dulce ca sălbaticii. Cu smântână şi ardei iute murat în oţet şi mămăligă de aia vârtoasă de o tai cu aţa. Şi neapărat crenguţe de cimbru puse în oala cu sarmale care fierb încet.
Nț, nț, @Shoricule, te-ai grăbit la sarmale și ai uitat. Lângă crenguțele de cimbru merg și fâșii de slană afumată. 😁
Comentariu beton!13
@didina, Mno, nu am mai menţionat afumătura pentru că chiar trebuie să fii sălbatic rău de tot să faci sarmale fără.
PS. şi afumătura să fie cu lemn de fag pentru că altfel strici bunătate de sarmale.
Păi și ce, n-ai mai întâlnit sălbatici până acu’? 🙂
Măi copiii, citind comentariile, m-am hăhăit în gura mare, singură în bucătărie. Și a naibii bucătărie, are o rezonanță de cred că am speriat toată scara, la ora asta! P+10, deci destui.
La mine numa’ râde fierea când aude de asemenea bunătățuri… 😀
Povestea asta îmi amintește că mâine musai treb’e să mă aprovizionez cu vreo doua blistere cu anghirol, vin sărbătoririle …
Ciorbă de burtă face?