7,516 cititori

În sfârșit m-am liniștit

Prima oară a fost Adi. Adi era un tip brici, pe genul chirurg așa, care visa meserie. N-am să uit niciodată cu câtă emoție l-am așteptat, cum m-am întrebat dacă vine sau nu vine, dar, mai ales, cum aproape că mi-au dat lacrimile de bucurie când în sfârșit a venit, cu nici jumătate de oră mai târziu de ora fixată. Dar ce mai conta? A venit.

O vreme am fost fericit. De fiecare dată când aveam nevoie, îl sunam pe Adi și Adi venea, prompt, serios, exemplar, de aveam impresia că l-am prins pe bărbosul suprem de-un picior.

După care, într-o bună zi, Adi și-a făcut firmă și-a dispărut din peisaj. Sau, mă rog, n-a dispărut, dar de fiecare dată când aveam nevoie și-l sunam, nu avea timp. Am suferit o vreme, a durat ceva, dar până la urmă am reușit să accept că relația mea cu Adi s-a terminat și trebuie să fac cumva să merg mai departe.

Și-a apărut nea Mihai. Și nea Mihai era tare. Mai pe genul poet și vrăjitor, dar unde punea el mâna, rămânea aur curat în urmă. Era o plăcere să-l privești cum trage din țigară și să-i asculți poveștile în timp ce mâinile lui pricepute îmi reclădeau speranța că se poate, c-o să rămână lângă mine pentru totdeauna. M-am liniștit și simțeam că în sfârșit sunt pe drumul cel bun și nimic nu se mai poate întâmpla. Până într-o bună zi când l-am sunat pe nea Mihai și din telefonul meu s-a auzit sec: „Abonatul apelat are telefonul închis sau…”. Nu, nea Mihai, n-a mai aparut niciodată în viața mea. Din când în când mai sun la vechiul lui număr de telefon, cu speranța că s-a întâmplat vreun miracol. Dar miracolele nu apar așa când vrei tu.

După nea Mihai, au venit și-au plecat mulți, dar numai eu știu cu ce eforturi îi găseam și cum nici nu apucam să mă atașez emoțional de ei, că dispăreau în locul ăla unde se duc ei când se duc.

Așa că, la ora asta sunt total descoperit, n-am nici măcar un număr de telefon al vreunui meseriaș care să fie în stare să mă scoată la lumină, dacă e să apară vreo problemă urgentă de genul țeavă spartă, wc înfundat, instalație electrică fumegândă sau alte mici plăceri d-astea care reușesc să-ți dea viața peste cap când nu ai în agendă un număr de telefon salvator.

Și asta este îngrijorător, oameni buni, este îngrijorător pentru că se pare că trăim niște vremuri extrem de complicate în care este mult mai ușor, infinit mai ușor, să găsești un specialist în fizică cuantică decât un meșter care să se priceapă să-ți dea o mână de lavabilă pe hol, patru găuri în perete sau să-ți desfunde scurgerea la duș, atunci când chiar îți arde buza.

Dar se pare că rugile mele au fost ascultate și cineva, acolo sus, a hotărât că e cazul să mă liniștesc odată pentru todeauna și să apară o aplicație care-ți aduce un meseriaș la un click distanță. Meseriaș pe care ți-l alegi tu cu mânuța ta din aplicație, în funcție de ce-au mai zis alții despre cum lucrează și în funcție de câți bani cere, evident.

Well, nu știu cum vă sună vouă trebușoara asta, dar eu când îmi amintesc cât mi-a luat să găsesc un cetățean care să fie dispus sa vină acasă și să-mi fixeze un suport tv în perete, nu pot decât să mulțumesc cerului și să mă rog să nu dispară și aplicația Feexers pe urmele lui Adi și ale lui nea Mihai.

Mai e cineva de pe aici în situația mea sau toți aveți în agende numere de meșteri pricepuți care vin imediat ce i-ați sunat?

106 de păreri la “În sfârșit m-am liniștit

 1. Mdeh…agenda mea este plină de meșteri (ne) buni. Când îi sun, sunt plecați la pescuit, în team building (habar nu aveam că și meșterii o ard pe corporate things) sau mai știu eu unde. Și primeam răspunsuri de genul “dacă nu arde, atunci venim noi luni pe la dvs” ori “ne pare rău, dar suntem la o lucrare importantă” (nu la fleacuri ca la tine). Îmi place aplicația asta. Zici că este un fel de Uber al meșterilor…Sper doar să nu ajungă la tarife prea mari, “la orele de vârf”…

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 3

  • Fix la uber m-am gândit și eu. 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • Și parcă văd că se va găsi un deștept să le ceară și ăstora licență și impozite, cum s-a întîmplat cu Uber și cu Airbnb.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 2. eu caut un zugrav – nu imi e clar daca el stie si sa scoata-puna gresie si faianta, daca nu, am nevoie si de un asa ceva. si daca ei nu stiu sa schimbe/monteze cada si chiuveta noi, am nevoie si de unul care sa stie asta.
  am sters tot ce aveam ca recomandare in telefon dupa ce, pe rand, mi-au cerut sa cumpar ustensile, au plecat cu ele si n-au mai revenit. dupa ce au venit, s-au uitat in jur si mi-au facut pret pe moaca, nu pe ce era de facut. dupa ce mi-au dat niste deadline-uri de ma si vedeam cu ma prindea pastele cailor terminand.
  zici ca gasesc ce-mi trebuie, onest si “la timp” pe aplicatia asta? sau ce-mi trebuie mie nu intra la categoria mesteri? 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 5

  • Pfff, păi cum să plece meseriașii cu sculele cumpărate de tine, a ? Păi tu îi dai degeaba mâncare câinelui? Hmmm

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • HM – m-au rugat ca mai aveau nu stiu ce lucrare si cu sculele alea terminau mai repede. atat ca au uitat sa se mai intoarca – s-or fi ratacit :)) necazu’ nici n-a fost de scule, ca nu-i ca ma apucam eu sa fac ceva cu ele, ci ca n-au terminat si au lasat haos in urma. iata, acum caut alti “mesteri” 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @Jamilla, cel puțin așa sper, altfel s-au dus naibii speranțele mele.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @jamilla un mester adevarat ori n-are nevoie de scule, ori le are el pe toate. 🙂 cum ai putut sa te lasi prinsa in capcana?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 3. Așa m-am bucurat! Până am văzut că e doar pentru București!… 🙁

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • Deocamdată. Testează oamenii cum merge ca să știe dacă se extind.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • Doar in București? Și eu care m-am excitat degeaba! Pe la Cluj pe cand?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • Si eu am instalat aplicatia, am vazut ca e doar pt Bucuresti si am sters-o. Ii asteptam la Cluj.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 4. Nea Marian instalatorul a venit la mine de ziua lui, plecat din propria petrecere.
  Altdată a venit fix în seara (22:00) de ajunul Crăciunului.
  De fiecare dată a fost la mine în 10-15 minute de când l-am sunat.
  Dacă el nu era disponibil, venea fiu-său.

  Săru’mâna, Nea Marian.

  Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 3

  • Unde îl găsim pe Nea Marin ? Că vreau să îl întreb dacă face și provincia…

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • Sa ti traiasca nea Marin si sa i dai si lui un vin Asa ceva…..doar dracii pot gasi

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • @Ananas: pe Nea Marin cre’ că-l găsești pe la ProTV sau cu vreo folcloristă. 😀
   Pe Nea MariAn, îl găsești în sectorul 3. Nu știu dacă face și provincia.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

 5. Mda. Ar fi o treaba. Dar parca e prea frumos sa fie si adevarat 😑

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • Știu ce zici. Mie mi-a venit să sparg eu o țeavă din casă, doar ca să testez cum merge treaba.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • @Mihai Vasilescu, numa’ să nu te apuci să bagi sârme prin prize să provoci un scurtcircuit sau să spargi nişte plăci de faianţă sau, domne fereşte să-ţi rupi vreo ungie că nu prea au meşteri înregistraţi pe domeniile alea.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

 6. În perioada când soția era însărcinată, ne-am zis să facem o “igienizare” a locuinței (zugrăvit, schimbat uși și calorifere, vopsit țevi de la calorifere, etc). Cum nu este bine să te pui cu o femeie gravidă, o parte din lucruri le-am făcut eu, numai că la zugrăvit și schimbat uși și calorifere am avut nevoie de “specialiști”. Am zis să iau o firmă, că pare treaba mai serioasă. Am găsit ceva pe la E***e. Prețul, cu TVA, era de groază, dar, după cum am zis: nu te pui cu nevasta însărcinată. Au venit niște meșteri, au întocmit devizul, am zis OK. Mi-au mai pus niște metri pătrați, de ziceai că am Casa Poporului și au zis că vin cu o echipă de 5 omeni. Peste 2 săptămâni. Care s-au transformat într-o luna. Când au venit, într-un sfârșit, am tras cot la cot cu ei, pentru că nu erau decât 2. Dintre care unul pleca la alte lucrări. Cel care a venit era și zugrav, schimba și calorifere, punea gresie. Adică făcea “de toate”. După ce m renunțat la caloriferul din bucătărie mi-a spart o placă de faianță. Zic: să o înlocuim. Mi-a “pus” placa de faianță de 5 ori. La fel de prost de se crăpa imediat. Îi spun: “mai am doar una”. Vezi cum faci, că altfel este caz de omor. Al meu. De către soție. Mi-a pus placa cu mare chin. Acum am pe peretele din bucătărie o placă în relief, 3D, cum îmi place mie să îi zic. Plus că, în urma zugrăvelii, prin jurul ușilor (care au fost schimbate atunci) rămăseseră niște pliuri. Am chemat un zugrav adevărat ca să le repare. A stat pe ele vreo 4 zile, dar rezultatul este impecabil. Iar la preț a fost bine. Cu firma de meșteri am dat-o-n bară. Nu îi mai chem niciodată…Mai bine cu meșteri individuali.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 3

  • Când o să învățați că patronii ii angajează pe toți neterminatii că nu mai au oameni care să lucreze o lună pe 2000 de lei?! Vin multi de la coada vacii, și de a doua zi sunt ,,mesteri”! O zi zugrav, alta faiantar, a treia zi îi pune la electricitate etc! Meșterii adevărați lucrează pentru ei înșiși, nu pentru patron la firma!

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

 7. Prima oară a fost nea Dan, instalatorul blocului. Eram proaspăt mutați, nu cunoșteam pe nimeni, am întrebat la administrație dacă ne poate ajuta careva cu o țeavă spartă. Nea Dan a venit, ne-a tratat cu un sictir suveran, mai că nu ne-a certat că l-am deranjat pentru o asemenea prostie, dar și-a făcut totuși treaba și a plecat în scârbă, la fel cum venise. Amândoi, și eu, și soția, am decretat că individul nu va mai pune piciorul în casa noastră cât om trăi.
  Am încercat cu alții la instalația din bucătărie. Au lucrat frumos și bine. Le-am zis că aș avea nevoie de ei și în baie. Am stabilit că ne auzim la telefon și nu ne-am mai auzit în veci. Au dispărut, naiba știe de ce, că nu sunt client pretențios, nu dau indicații fiindcă nu mă pricep, plătesc cât mi se zice, fără tocmeală sau scandal. Plm! Am chemat alții în baie. Și ăștia, băieți buni. Au lucrat rapid și bine, terminând în câteva ore. Mai rămăsese ceva de făcut, așa că i-am sunat a doua zi. Ghinion! Plecaseră în Belgia. Lucrarea mea fusese ultima în România.
  După o grămadă de telefoane date pe la tot felul de meșteri care, ba erau prea ocupați, ba erau prea departe, ba erau prea plictisiți, în disperare de cauză, l-am chemat iar pe nea Dan. A venit alt om. Adică, tot nea Dan, dar un nea Dan amabil, glumeț, plin de sfaturi și povești. Să fi contat faptul că a aflat că am lucrat cu alții și să fi realizat că nu are monopol în bloc? Să fi avut prima oară o zi proastă? Nu știu. Dar nea Dan a rămas de bază când avem o problemă.
  Acum am aceeași problemă cu electricienii. M-a ajutat unul la un moment dat, tot de-al blocului, recomandat de nea Dan. Dar nu vrea să mai lucreze, s-a pensionat. Apoi am încercat la vreo 10, din care doar unul a fost dispus să vină, dar când a văzut ce are de făcut, a zis că nu merită deranjul din celălalt capăt al Bucureștiului. Și mi-a dat numărul unui coleg, coleg atât de ocupat încât abia prin 2022 ar putea să vadă despre ce este vorba.
  Având în vedere această situație, voi încerca această aplicație, mai ales că am mai multe chestii de făcut prin casă, chestii la care ori nu mă pricep, ori n-am sculele necesare și nici chef să le cumpăr.
  Dacă e ok, promit să zic aici. Dacă nu e, la fel.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 2

  • Ioane, chiar te rog să zici, că până la urmă despre asta e vorba,

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

 8. Cum naiba să te liniștești? Îți dai seama ce măcel o să fie în agendele telefonice ale oamenilor ? Cum o să mai fie trecută Maricica Mecanica drept Marian Mecanicu’ ? Pfff, ale draq aplicații, cum strică ele tradiționalul românesc 😜

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 2

  • N-ai idee cât m-am ofticat că nu mi-a venit mie asta cu numerele din agendele telefoanelor.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 9. Da, mi-ai dat o idee…Atatea tzepe mi-am luat cu meseriasii,pana cand m-am enervat si mi-am cumparat scule,am pus mana si ,ce sa vezi?Nici meseriasii nu reparau mai bine, de multe ori si-au incercat dexteritatea pe banii mei..Acum zugravesc singur,desfund chiuveta,ba chiar am creat o baie de la A la Z, pe banii parintilor, dar…e mai faina ca a mea ! Tevi de gaz, de apa, canalizare, cu teflon, henco, cupru,nu ma mai sperie nimic..Abia astept sa ma pensionez,ma bag si io pe aplicatie,apar tehnologii noi, materiale noi, pe banii clientilor, sigur ma dezvolt si mai tare !Daca am noroc si apuc pensia aia,sau macar varsta necesara..

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 2

 10. La gaz nu mă bag. E “Smooth operator”! 😉 În rest mă mai pricep. Dar nu mai am timp. FMM de sistem!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

 11. Si al meu dupa o relatie de 16 ani, cu bune si cu rele, nu mai raspunde la telefon. Am remuscari.. s-o fi suparat cand i-am cerut inapoi cheia de la casa dupa tot acest timp (nu de alta, dar le prapadisem pe celelalte). Ma gandesc sa apelez la Mircea Radu .. poate, poate il intorc din drum. Nea Nelu haide vino inapoi poi, gresia si sacu’ de glet te asteapta prafuite sub scari.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 2

 12. Problema adevarata e ca gasesti specialisti in fizica cuantica dar majoritatea sunt de fapt niste Dorei cu diploma in fizica. Cat despre firme de genul, majoritatea au reclame pompoase dar din 7-8 angajati daca au unul bun e mare lucru. Asta pentru ca in majoritatea cazurilor sunt platiti prost si lucreaza la fel, un meserias ok nu sta la astfel de firma prea mult. Solutia? Daca n ai doua maini stangi te apuci tu sa faci, o sa reusesti cel putin la fel de bine ca un meserias prost :))), pentru restul exista prieteni. Daca n ai timp, amani, la ce tarife au unii oricum iesi mai bine( caz in familie, luat un mare meserias in zugraveli, lucrat in total maxim 8 ore, tarif 800 lei). Daca chiar n ai timp, chef, mainile la spate sau altele, platesti si te rogi sa fie bine.Asta e

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

  • Da’ ai înțeles că vorbim despre o aplicație în care se înscriu meseriașii singuri și nu despre o firmă cu angajați, da?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • “Problema adevarata e ca gasesti specialisti in fizica cuantica dar majoritatea sunt de fapt niste Dorei cu diploma in fizica.”

   Permite-mi o corectură: diplomă în educație fizică.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @MM, te declar optimistul săptămânii 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • Înțeles boss, dar din punctul meu de vedere înscrierea pe o astfel de platforma presupune pfa probabil.Altfel risti sa te sune cine nu trebuie. Stiu, legal si asa mai departe dar…
   Laura, de ce optimist?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @Laura, puţin spus ‘optimistul săptămânii’.
   Pentru aşa ceva trebuie optimism tot anul. Că nu ştii când îţi face pocinogul vreo ţeavă, vreo priză sau alt acaret.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 13. De vreo 10 ani sunt nevoit să-mi folosesc abilităţile căpătate în facultă, când m-am calificat, trebuia să mă autofinanţez, ca instalator electric şi sanitar, meseriaşii rămaşi în ţară nu mai au chef de lucru, între timp am învăţat forţat de necesităţi să pun gresie şi să zugrăvesc, împreună cu un amic am construit în grădină o cabană din lemn cap-coadă, chiar mi-am zis că dacă voi vrea să-mi schimb ocupaţia îmi fac o firmă de “reparăm orişice”, cred că dacă ai fi serios ţi-ai asigura un venit comparabil cu cele din vest.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 3

 14. Eu am meșterul personal ,dar nu știu cum naiba se face dar casa mea e ultima la urgențe, numai când crapă robinete,garnituri, atunci sunt prima….Când m-am recăsătorit, vorba vine,am zis că nu mai vreau birocrat sau unul mai deștept ca mine, meseriaș să fie ,să se priceapă la cât mai multe casnice,că eram sătulă să plătesc, scuzați, toți rahații din lume pentru o garnitură, un robinet, o priză, un lavabil pe perete.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • Deci, practic, tu ai vrut să nu mai plătești manoperă și te-ai măritat. :)))))

   Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 2

  • Eh, e un fel de plata si aia :)))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • Și ce-i rău în asta? Sunt o sumedenie de bărbați care se însoară ca să aibă cine să le facă de mâncare și să le calce cămășile 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 3

  • Cumva, răspunsul este în întrebare. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @MV,
   Șterge și tu întrebarea, restul poa’ să rămână 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • Eh , pe naiba, ne insuram sa vedem.femeia in curu’ gol prin bucatarie. Doar toti ne gandim la asta, nu asa ziceai?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @monica, scuze dar nu se prea intelege… cum ii plateai inainte sa te recasatoresti de erai asa satula?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 15. Păi tu crezi că degeaba erau atelierele alea prin 80 in care fetele invătau să sudeze iar băieții să tricoteze?

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

  • Cred că era oleacă invers. Nu m-a învătat nici dracu’ să tricotez vreodată. :))))

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

 16. În afară de faptul că mă descurc singură cu rezolvatul celor mai multe din problemele enumerate de tine, îl am pe Pompieru’, omul care mă salvează întotdeauna. Și repede….că de-acolo și numele…

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • Pumpieru’… hmmm… să întreb ce mai rezolvă repede? 😛

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • @MV, 😛

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 17. Am ras aici, dar (poate) e doar mintea mea bolnava: “sau să-ți desfunde scurgerea la duș, atunci când chiar îți arde buza.”

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • Nu e, și io m-am gândit la același lucru când am scris. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • Doamne ajutà la toatà lumea!

   Si ziceti ca numai in Bucuresti, a?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 18. Nu că tre’ să vă zic asta: acum 12 ani când am luat apartamentul, fostul proprietar abia îl renovase. Era boboc. După vreo 6-7 ani, ușa metalică de la intrare a început să scârțâie. La început mai pe sailănt așa, dar în timp a început din ce în ce mai tare. Bă, da’ tare, mai ceva ca-n filmele de groază.
  Plecam într-o zi la serviciu și dau nas în nas cu vecinul de lângă mine: vecină, stai așa că am ceva să-ti dau. Întinde mâna pe după ușă și scoate o cutiuță cu o pensulă. Ce-s astea? întreb mirată. Niște vaselină pentru ușa. Că am ajuns de știu când plecați și veniți acasă…
  O iau din zbor pe ironie și seara îi zic omului: unge-n pana mea ușa asta că ne ia vecinu’ la mișto.
  Ce credeți? Am pus pensula și cutiuța pe măsuța de la intrare și acolo au rămas vreo câteva zile. Până când am dat iar nas în nas cu vecinul. Iar mă ia la mișto: vecină, trebuia să vă dau mai multă vaselină?! Că pare că nu v-a ajuns..
  Bre, dacă ești așa isteț, n-o ungi mata’ acum? Ba da! Și-a uns-o. Și nu mai scârțâie.
  Ce vrea să spună autorul? Ultima generație de meseriași cred că e cea a tatălui meu. Făcea omul ăsta tot în casă. Acum nu mai avem specialiști țevari, avem life coach. Suni unu’ d-ăsta și-ți explică că apa care curge din teavă e de fapt esența vieții și a venit să te inunde la picioare ca să-ți arate că e liberă să facă ce vrea. Și asta tre’ să faci și tu. Sau că o gaură-n perete e de fapt o fereastră către universul care așteaptă să lucreze pentru tine. Dar nu te vedea (universul) pentru că tu stăteai închis în patru pereți.

  Comentariu beton! Thumb up 63 Thumb down 3

  • life coach?Bai,rad de mi dadu cafeaua pe nas .Sa ti traiasca glumele ,fato.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • Bine, si daca gasesti unul care repara tot ce prinde si ai rafturile din balcon pline cu diverse nazbatii, plus jumatate de beci si debara ticsite cu scule si altele, nu e prea comod. Iar daca te mai si rogi de el sa ti schimbe vreo priza si nu te baga in seama ca are altceva mai important de facut….

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • @Mariuse, dacă alea importante sunt călcatul rufelor și curățenia, schimb eu prizele.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • Ce mişcare isteaţă, @Eleno! Şi te alegi bonus şi cu părul ondulat. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • @Solandi, uite că la asta nu mă gândisem😂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • N ai sa vezi sa fie mai importanta curatenia si calcatul rufelor. Prioritare sunt dracoveniile.de.desfacut sau ceva de reparat.
   Chiar, ti am spus ca am seif ? Sau un lingou auriu de freo doo kile pe care e stantat 99,99% ?
   :))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @MM pffoaaii, ‘geaba ai seif și lingou auriu. Nu te văd în siguranță. Câine rău și nevastă bună ai ? Dacă da … poate mai ai o șansă la izbăvire 😜

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • Bă, @Eleno, am grohăit de râs. Am văzut comentariul târziu, că-l făceam articolul de mâine. 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • Ghinion, @Mihai :)))).

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 19. Am ajuns la concluzia (și zenul) că, dacă nu e urgent, înseamnă că nu e o problemă. Și ca să exemplific:

  Am scos o sticlă de must de la congelator, mai acum o lună…cald rău, must din 2018. Buuun ! Am zis să nu beau tot deodată, că probleme de regi si tron apoi. Așa că l-am lăsat să fie vin dumnezeiesc, afară, cu sticla cu dopul pus…și strâns…
  Întâmplarea face că nu eram acasă și nici vecinii nu au chemat truperele antitero, pentru explozii in bloc. Acum, sunt fericit: tot rozul șters al varului meu de pe pereții bucătariei e acum cu rune și alte modele de astea…arhaice. Inclusiv tavan. Am lăsat așa…
  Dacă vreți să proiectați o bombă artizanală, uitată “accidental”, eventual, într-o mașină..sau sub patul ex-ului, VÂND must ! an fabricație 2018! Da, mai am !

  PS, caut zugrăviță ! Sau zugravă ! Sau bidineasă ?! Sau…pictoriță ?

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 2

  • Absolut off-topic, asta îmi aduce aminte de personalul Ianca – București, cu care ne întorceam pe vremuri de la culesul viei. Era imposibil să nu bubuie vreo sticlă de must în vagon. Și automat totul se colora în roșu și devenea lipicios, ca-n filmele lui Tarantino. Și mirosea ca-n bodegile alea obscure de cartier. 🤣
   Cu toate astea, toți se distrau de minune, nimeni nu se supăra. Probabil erau cu gândul la licoarea magică pe care urmau să o consume în cantități industriale două luni mai târziu.🤣
   În personalul ăla, la o vârstă destul de fragedă, am învățat cum să manevrez sticlele cu must ca să nu trebuiască să redecorez camere. 😜

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

 20. Fiindcă articolul are un ton optimist, zic să vă întreb dacă zacuscăreasă aveț’. Că mă bate gândul să mă înscriu pe platforma aia 😀
  Dar și mai bine, pentru că am văzut că sunt pe aici pricepuți la una alta, poate facem și noi o aplicație din asta. Dau zacuscă și murături pe zugrăvit dormitor!

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • @Ananas, ia uite, ai prima clientă la must😜

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • Apăi murături şi zacuscă găsesc la mega.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

  • @Elena P,
   Rozul îmi scade glicemia, să își facă baie în el, io nu vreau must. Vreau zugrav adevărat, să dea cu rola pă pereți, așea cu model, ceșcuțe cu cafea, flori și stele, că model simplu e prea simplu, nu îmi place. D-astea.
   @Shoric,
   N-are Mega așa marfă! Plus că întâlnești tot felul de dubioși p-acolo. Io zic să nu te riști. Ajungi, doamne ferește și apără, să mănânci semințe de ienupăr.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • Zugravesc dormitoare dar nu pe zacusca si muraturi.Bine, fie, dar dai proba de lucru prima data.
   Ma refer la facut zacusca si pus muraturi, sa ti fie rusine .

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • @Marius M,
   Sigur. Ce preferi? De borcane zic, cu murături sau cu zacuscă? Cu care să arunc după tine, prima dată?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • @Mona, trimite borcanele întâi la mine. Arunc eu cu ele după ce le golesc.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • Oare în nomenclator mai există meseria de sticlar ?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • Glăjar

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • @HM, sticlar cu .. grade?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @Mona, nu știu dacă se poate în aplicație, dar cred că-ți găsesc eu doritori dacă e. 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • MV- traficantul dă zacuscă – sună într-un mare fel. Oare se pedepsește și consumul ?
   Te ia radarul … vai de pielea ta

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

 21. Copy Paste Mode on
  Un geamgiu este chemat sa isi faca meseria. Se duce intra in casa la femeie isi face treaba si ii zice femeia: nu te pricepi la robinete ca uite eu sint singura si nu are cine sa mi le faca. 
  Asta repara intre timp ea il intreaba: 
  -O cafea? 
  -da 
  un vin rosu? si nu maninci ceva ca ai ostenit la cite miai reparat pe aici.
  Pina la urma ajunge in dormitor si ii  . Dimineata se trezeste femeia si ii pune intrun buzunar 25 de lei pentru geamuri si 100 de lei in celalalt pentru ca a facut-o fericita  
  Se trezeste geamgiul si merge la treaba si incepe sa strige: GEAMURI PUNEM!!! GEAMURI PUNEM BINE !!!
  Baga mina in buzunaru din stinga scoate 25 de lei si se gindeste no e bine am facut si treaba am si papat e bine. Baga mina in celelalt si scoate suta se uita le ea pune geamurile jos si striga : FUTEM BINE!!! FUTEM BINE!!

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 3

  • O femeie avea un bărbat caruia nu-i prea placea sa meșterească prin casă. ,,Mai bărbate, vezi că s-a stricat robinetul!” ,,Dar ce, eu sunt instalator?!”.,,vezi că nu mai merge priza aia!,, ,,Dar ce, eu sunt electrician?!,, Într-o zi , sătulă de atâta indiferență suna după un meșter. Face asta treaba și pleacă. Vine seara, soțul vede totul reparat. ,,Cat ți-a cerut meșterul pentru lucrare?” A, nimic, m-a întrebat cum plătesc, in bani, sau in natură! ,,Și tu l-ai plătit in bani, nu?” ,,Dar ce, eu sunt bancher?!”

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

 22. Ăăă… nț, n-am nevoie de meșteri, am acasă inginer care-mi fixează orice e necesar. 😎

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • Ăăă… mai bine tac. :))))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • Ce nu face eroul pentru liniștea casnică. He he 😜
   E adeptul teoriei “Da dragă didino” ? Sigur colecționează sticle cu anestezic gradat și puternic 😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • Invidioși. 😝

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • @didina Zici? Vezi că te-ai bâlbâit de emoție 😜 “fixează orice ce e necesar”🤭🤣🥴
   Scuză-mă, io cu fixurile mele 😅

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • @HM, mulțam de corectură, nici nu observasem. De la emoții, normal. 😜🤣

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • M-am ocupat io. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • Mie mi se pare că a scris corect @Didina. Omu’ îi fixează orice, dar doar CE este necesar. Atât de clar.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • Lasă-i, @Eleno, or fi încurcat aplicațiile și au instalat-o p-aia de căutat nod în papură. 😜

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • Uite cine are sculă de reparat vorbele. Merçi, @Vasilescule, l-ai lăsat pe @HM fără obiectu’ criticii. 🤣

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 23. Un instalator “cara” dupa el ucenicul, acesta, la randul lui trage de geanta cu scule. Suna mobilul.
  -Buei, pustiule, hai ca avem o interventie.
  Ajung la o fosa septica infundata. Instalatorul se baga in fosa si intra pana la gat in c..t. Inspira adanc, se apuca de nas si intra cu totul. Ucenicul vede cum ies niste bule.Dupa cateva clipe, iese instalatorul la suprafata, manjit tot.
  -Da cheia da 16. Hai, repede!
  Ucenicul deschide repede geanta, ia o cheie, altele cad cu zgomot.
  Instalatorul, stargandu-si rahatul de pe fata cu basca:
  -Buei, sulica, pune mana pe carte, ca altfel o sa cari geanta cu scule toata viata!

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 3

 24. Din fericire, rezolvarea diverselor situații de meștereală apărute prin casă se întâmplă fără bătăi de cap prea mari din partea mea. În sensul că, lucrând în domeniul construcțiilor, el are multe contacte viabile și care răspund la apel în timpi mai mult decât rezonabili. Dar am observat că sunt totuși destul de puțini meseriași care chiar reușesc să se ocupe singuri cap-coadă de o treabă, fără a fi asistați, coordonați la unele aspecte, ajutați să găsească soluții la diverse neprevăzute apărute, corectați, sau chiar opriți de la a face greșeli serioase uneori.
  Dacă pe această platformă se găsesc într-adevăr profesioniși care ”știu ce fac” și la o verificare tot a unui profesionist se confirmă acest aspect, nu poate fi decât îmbucurător și urez celor implicați mult succes în creșterea și dezvoltarea acestui proiect.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • Io sper să fie așa pentru situația chiar e nasoală. Mereu văd oameni plângându-se că n-au găsit meșteri pentru câte te miri ce.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • După cum ziceam, la meșteri eu nu mă plâng de găsitul lor, ci de felul în care am văzut (și auzit) că lucrează foarte mulți dintre ei la acest moment. Dar legat de speranța de a găsi prestatori de servicii pentru una-alta, am avut de curând nevoie urgent de curățat o canapea lăsată într-o stare dezastruoasă de către un chiriaș. Comanda s-a plasat în weekend, tot pe o platformă de genul (cu servicii de curățenie, amenajări interioare, montare aer condiționat și dezinsecție-prin colaboratori plătiți tot cam ca la Uber, din ce am înțeles) și luni dimineață serviciul s-a prestat. Doi oameni punctuali și foarte civilizați și o ustensilă profesională cu injecție extracție care au făcut minuni, la un preț chiar decent. O altă parte care mi-a plăcut foarte mult și pe care o văd și la feexers este plata online a facturii, mai ales că nici nu aveam cash la acel moment și nici chef să mă duc la un bancomat special pentru asta. Așadar, o experiență foarte pozitivă, declarată și cu 5 steluțe peste tot în chestionarul de evaluare a satisfacției clienților, deși mă pregătisem psihic pentru orice – întârziere, amânare, costuri suplimentare, inclusiv nemulțumire cruntă în privința rezultatului. Așa că evident că îi voi avea în vedere cap de listă la o ulterioară nevoie de servicii, cu speranța vie că prima experiență pozitivă oferită nu a fost doar o pură întâmplare. Extind speranța și în cazul Feexers, în sensul de a avea grijă să le faciliteze atât clienților, dar și Feexer-ilor, dacă nu excelență continuă în experiențe pozitive, măcar consecvență în experiențe ne-negative.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 3

 25. Adi te-a lasat, nea Mihai te-a lasat, tanti de la curateni te-a lasat…io nu stiu, zau, ce se-ntampla cu tine!!!

  Noi, tot blocul, platim abonament la instalator. Adica dam fiecare cate 5lei/luna c-avem, ca n-avem nevoie. Dar daca avem, omu’ vine si doar ca sa stranga un surub la dus, cu plata aferenta, bineinteles.
  S-a vrut abonament si la electrician, lacatus…da’ cica putem sa stam fara curent o zi, pana gasim pe cineva, dar cu teava siroind si cu apa intrerupta in tot blocul – pas!

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • Ăăă, stai, ce ? abonament pentru instalator ??? şi când vine îl plătiţi pentru lucrarea făcută ? Băi nene, io cred că lucrurile au luat-o razna rău prin unele zone.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • Ba mie mi se pare f misto! Din aia 5 lei el are o suma fixa lunara si se acopera materiale sau manopera lui ptr lucrarile din scara, gen interventie la subsol. Daca vine in casa la tine, il platesti personal, dar el vine la.orice ora.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 26. pe site-ul respectiv scrie : in curand. Deci nici acolo nu imi gasesc ACUM pe cineva daca mi se sparge o teava…

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Liana, ai instalat aplicața și n-ai găsit?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • Scrie ca nu au suficienti Feexeri inregistrati pentru respectiva categorie…

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Liana, mno, deci mai trebuie puțină răbdare, nici uberul n-a avut din prima zi suficienți șoferi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • Pentru că nu s-a spart încă…

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 27. This is GOLD, Vasilesculeeee!

  E cea mai tare poveste-reclamă a ta de până acum, jur.

  Tu te plângi că “abonatul… bla bla”? Mie mi-a MURIT electricianul. Am fost tristă ca după o rudă, deși lucrase foarte puțin la mine. Om tânăr, înalt ca bradu, vesel, politicos, prompt, fără “pfoaaa, cine ți-a lucrat aicea, boss?”. Infarct.

  Norocul meu e că am un prieten care se mai bagă la diverse, nu musai se pricepe, dar îi las cheile și sper să fie ok când revin. Mi-a zugrăvit apartamentul… în 2 luni, dar l-a făcut, dar altfel e foarte greu să dai de un meseriaș. Trebuie multă prevenție, ca la dantură, pe lucrările astea din casă, dar la unele nu ai de ales. Deci postarea asta pică tare bine. Să le dea bărbosu’ în care cred de toate ălora care au gândit aplicația Feexers. Amin!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • Așa să fie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Gabi, ți-a zugrăvit aprtamentul în 2 luni? Stai în duplex pe 3 etaje? Sau ai găsit chirie bună la Peleș? 🤣🤣
   Mie mi-a luat două săptămâni un 3 camere cu tot cu balcon de 12 metri, și, dacă iei în considerare că am două mâini deosebit de stângi, a ieșit boboc. Cu tot cu ceva reparații. Alții moare și-așa n-are, vorba poetului. 🤣

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @Ionuţ, pentru unii “zugrăvit” înseamnă ,răzuit pereţi de humă sau var, două straturi de glet, şlefuit, lavabilă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 28. “In the far far galaxy” aka Romania anilor 80, cu totii suflam in jiglorul de ralanti (mers incet spre deloc) al Daciei, dadeam la pompa mesterului zugrav care imprastia huma (compus pe baza de argila) pe pereti dar si pe toata mobila si in tot cartierul.

  Erau sute sau mii de acesti meseriasi ziua ingineri si muncitori in textile si noaptea si/sau in weekend erau zugravi, instalatori, electricieni, parchetari sau mecanici auto la bordura.

  “Zugraveala” incepea sa cada jupuita in cateva luni, tevile “sudate” cu cositor plecau la vecini in presiune maxima, firelele de aluminiu instalate in “duze” se autoincendiau iar cand bijuteria casei aka automobilul Dacia nu mai pornea ….venea Dorelul de pe atunci (aduceam altul mereu cu speranta) si zicea:
  “Pai nu vedeti domnule ce a facut ala inainte aici? “….” Si-a batut joc de dvs.”

  Si asta si la masina, si la instalatii, si la zugraveala.

  Bine ca nu exista asa ceva in sistemul medical, astia meseriasi de repara oameni.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.