Sunt un individ destul de atent la detalii, nu sunt vreun fricos, îmi păstrez destul de bine sângele rece în situații tensionate și cu toate astea am stat să mă gândesc dacă eu aș fi reușit să fac tot ce-a făcut copilul ăla.

A observat că e un telefon în incintă, a reușit să-l trimită pe viitorul ei călău la farmacie, a luat telefonul și-a sunat la 112, a dat detalii peste detalii, a mai sunat o dată și încă o dată. Și cu toate astea nu i-a folosit la nimic. Pentru că în partea cealaltă era un imbecil incompetent îmbrăcat în uniformă de polițist.

Tot ce pot să mai spun este că sunt sută la sută de acord cu o postare pe care am văzut-o la Petreanu zilele trecute. Adică asta:

“In 2005 Georgian President Mikhail Saakashvili fired „the entire traffic police force” of the Georgian National Police due to corruption, numbering around 30,000 police officers.

A new force was built around new recruits. The United States State Department’s Bureau of International Narcotics and Law-Enforcement Affairs has provided assistance to the training efforts.”

Nu e cazul să mai traduc, nu?

De fiecare dată când se întâmplă câte un rahat din ăsta în centrul căruia sunt polițiștii și treaba devine publică, apare câte unul care declară ultragiat: „nu toți suntem la fel”. Well, câtă vreme nu-i demascați pe șpăgari și pe incompetenți, câtă vreme le țineți partea, câtă vreme impozitele plătite de contribuabili nu pot fi direcționate doar către polițiști „din ăia buni”, câtă vreme este doar o chestiune de noroc să dai peste un polițist bine pregătit și dedicat meseriei, câtă vreme nu extrageți gunoaiele dintre voi și le lăsați acolo să mustească și să poată spune unui copil care cerșeste ajutor „nu mai ține linia ocupată”, îmi pare rău, dar da, TOȚI SUNTEȚI LA FEL.

Știți cum e, o turmă de bivoli se deplasează cu viteza celui mai încet membru al ei. Sau, și mai bine spus, dacă amesteci o linguriță cu căcat într-un butoi cu ciocolată, o să obții un butoi cu căcat.

Așa că, singura soluție nu poate să fie decât cea pe care am spus-o mai sus: dați afară toți și construit de la zero.

Chestie valabilă, de altfel, pentru absolut toate instituțiile statului român.