3,692 cititori

Ce mi-a plăcut (săptămâna 155)

V-am speriat un pic vineri seară, este? Hai c-am glumit, vine căldura repejor de tot, doar vă mai țin un pic în suspans.

Până atunci, luați de citiți:

 1. Ce este taximetria și de ce duce la proteste de stradă;
 2. Încercaţi să judecaţi mai puţin. Vă roagă fata aia de la ţară;
 3. E vremea, dna Kovesi!
 4. Agresivitatea cu care ne spunem părerea despre viețile altora;
 5. Am citit zeci de cărți de dezvoltare personală și am înțeles de ce sunt inutile;
 6. Patronul unei firme de taxi, șicanat și înjurat în trafic de propriul angajat;
 7. Cât de tare e chestia asta!

30 de păreri la “Ce mi-a plăcut (săptămâna 155)

 1. Mulțumesc pentru selecție!
  1. Există și excepții printre taximetriști. Dar, marea majoritate cam așa sunt. Una din explicații este la punctul 6., unde patronul de taxi îl dojenește părintește pe angajatul care l-a înjurat, în loc să-i fwtă o amendă care să-l țină legat de el vreo 6 luni, sau să-l dea afară și să se asigure că nici o altă firmă nu-l va mai angaja. Sau să își pună gealații să-l calce în picioare. 😜
  2. Impresionant. De Tadici se știe de mult că e un cretin. Ce nu se știe este câți d-ăștia mai sunt (și mai sunt mulți, vă asigur). Și nici nu se va ști prea curând, fiindcă povestea se aplică în continuare la zeci de copii, deși suntem în 2019. Dar mentalitățile sunt tot pe la 1950. Am multe de zis pe tema asta din cele trăite sau observate, dar nu e momentul acum.
  3. Petreanu. Pas.
  4. Cabral cam greșește aici. La fel și majoritatea celor care cred că poți alătura cuvintele “personal” și “Fb”. Nu poți vorbi de alegeri personale dacă le postezi online. Fiindcă le postezi pentru aprecieri, nu ca să le stochezi undeva.
  5. Vice. Pas.
  6. Am zis la 1 ce aveam de zis.
  7. Într-adevăr, ceva foarte tare.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • Și mie mi-a plăcut punctul 7 rău de tot. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 2. Eu zic să nu ne mai ții în suspans și să vină primăvara.
  Mulțam de selecție, acum mi-am făcut cafeaua și mă pun la citit.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

 3. Plăcut 2, 4, 5 și 7. Merçi! 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Ietă cine citește în concediu. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Sunt oropsită, @Vasilescule, citesc, dorm și mă plimb. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 3

  • Îngrozitor, nu știu cum reziști.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Îi greu, @Mihaie, dar exersez, sunt perseverentă. Oricum, mi-e mult mai bine decât ăstora care dau cu roșu aiurea la comentarii. 😜

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Ăștia sunt niște martiri. Îți dai seama prin ce trec? Zi de zi să te chinui pe blogul ăsta, să verific ce-a mai scris lumea, să apeși pe roșu… îngrozitor, îți spun.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 4. Merci pentru selecție și pentru soarele de afară. Chiar dacă e cu dinți.
  1. Cam așa ceva
  2. Îmi amintește de vremurile când făceam atletism. Și de ce am renunțat.
  3. Cred că fiecare are locul lui. Hai să nu ne mai imaginăm că suntem capabili să le facem pe toate. Măcar să facem foarte bine un lucru.
  4. Îmi place cum spune Cabral lucrurile scurt și la obiect. Aș fi de acord cu @Ionuț, dar lucrurile se întâmplă exact la fel și dacă deschizi gura să spui ceva de genu’ la o bere cu colegii de serviciu, de exemplu.
  5. 99% platitudini
  6. Mi-a plăcut abordarea domnului Atanasiu.
  7. Fain. Surprinzător de puțin schimbate locurile după atâția ani.

  Bucurați-vă de soare! Zi faină!

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 5. TaximeTRISTII fac greva? Sa-i iau pe bile; daca 4/5 din ei nu erau jeguri ar fi starnit sentimente de intelegere dar………..
  Fata de la tara, nu activez in domeniu dar activez in altul care necesita enorm de multa munca la fiecare parada asa ca empatizez cu ea din toata fiinta mea..
  Kovesi? Respect fara margini. Chiar daca (si e doar daca, nu exista dovezi concludente) i-a lucrat pe „baroni” ca in „Ciocoii vechi…”, faptul ca a avut mai mult sange in „instalatie” ca multi laudarosi sa-i ia de gat si sa-i arunce unde le e locul…. again, respect!!!
  Vice? Pas, din principiu nu intru unde nu am x-ul care sa-mi permita sa fiu de acord sau nu cu ce spun ei, de obicei nici nu citesc ce scrie ci dau „ok” pe principiul ca daca e ceva pagina/site important nu se coboara la a-mi baga „caluti troieni” in pc. Cand insa variantele mele de alegere sunt: „da” si „da, sunt de acord”… sa sugi o ceapa, proaspat dezghetata.
  La ultima… nu sunt fan Bob Marley si nici nu prea vad rostul. Respect totusi pt munca lui si pt hotararea de care a dat dovada!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 6. 1. articolul mi-a amintit de o poveste a Anduței zisă pe-aici cu taximetristul care câștigă 9000 lei/lună. Ce-i drept, cu aplicație, omu’.

  2. excelent articol! Impresionantă poveste, bravo ei! Tadici ăsta, cum îl suportă cei din jur? Nu el e vinovat, ci toți cei care îl tolerează așa ticălos.

  3. am terminat de citit cele câteva rânduri și mi-a venit întrebarea ”așa, și?” – n-a zis nimic nou, nimic wow. Cât despre trimiterea la președinție, asta mi se pare o aiureală. Pentru că nu președinția guvernează/administrează o țară. Nu la noi.

  4. Corect. Logic. Frumos.

  5. Sunt de acord cu enunțul din titlu 🙂

  6. Hmm… Nu l-a concediat, dar l-a sancționat? Îi face educație? Pe pielea cui?

  7. Ce pasiune bizară! 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 7. O primăvară frumoasă și ție! 😛
  Mulțumim de efort.
  Super interesant 7.
  Mai mult nu comentez fiindcă m-a impresionat mult 2.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • Ce, e frig la Brașov?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Vezi că pentru problemele de memorie doctorii recomandă de-obicei lecitina (aduc în atenție discuțiile anterioare). Pentru a scăpa de dureri fizice, precum cele provocate de bătaie, recomand antrenamente intense de alergare (vezi tot dialogurile anterioare).
   Iar nu te salut! 😛
   P.S. Referitor la punctul 7, îmi permit gestul de a pune un link aici. Poate interesează pe cineva:
   https://www.thevintagenews.com/2019/02/14/vinyl/?fbclid=IwAR3Sg_NQt99au1RFqk4rVv9RDbDAAXAy4K48ezZw8FgP95FWjHJjxVEZo2I

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Nu e frig, boss. La -10 grade chiar ne bucurăm de primăvară și scoatem parpalacele la aer, să nu transpirăm prea tare și să ne împuțim 😀
   @VictorR, scuze că m-am agățat de comentariul tău.
   Mai vreau să spun că legat de self help, eu am o singură recomandare. Râdeți. Dacă vreți să citiți și mai bine. Sunt un milion de lecturi care sunt pline de umor. Trăit, experimentat, bifat ca soluție cu randament maxim. Și antidepresiv pe deasupra.
   Mulțumesc frumos de selecție, și scuze, mă grăbesc la o ciorbă de potroace. Să nu vă aud, da?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Potroace? Ai fost la nuntă?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • La club, Mihai. Sunt prea tânără să pierd vremea pe la nunți 😂 în orșcecaz, am nevoie de o acritură zdravănă! Nu o fost ușor!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 8. Multumesc pt selectie! Nebunaticule, te joci cu globurile de-a meteorologul. Cu prognozele tale ai dat peste cap si vodafone-ul. Vineri seara, conform mesajului de la vodafone, ajunsesem in tara, iar sambata dimineata, in tren fiind spre munca, au tinut sa-mi confirme ca am ajuns inapoi in albion.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 9. Bună ziua, tuturor. Mulțumim de selecție, dle Vasilescu.
  2. Fata aia de la țară joacă fenomenal. Am urmărit-o la Campionatul European. Alături de Cristina Neagu formează un atac și o apărare greu de învins. Jos pălăria pentru ele. Și pentru profu’ de mate care a văzut dincolo de Pitagora și ecuația de gr. II. Iar Tadici se înscrie în lunga listă de antrenori “dumnezei” mici la suflet, pe care contextul vieții lor și al copiilor noștri i- pus să-i “formeze” pe cei mici. Să-i ajute să devină OAMENI. Amintiți-vă de gimnasta care a spus lucruri grele despre zeii antrenoratului gimnasticii românești și, culmea, au fost apărați de unele gimnaste pentru că…..rezultate. Fata mea face sport cu bucurie, fără umilință. Antrenorul este un exemplu de sportiv și de om. Dacă vreau să o pedepsesc îi spun că nu se duce la antrenament. Să vezi atunci jihad în casă.
  3. În România, puterea executivă nu o are președintele. Doamna Constituție zice așa. Kovesi nu e “pe val” deloc la țară. Că……femeie. Apoi, nu cred că va dori să rupă rândurile votanților actualului președinte. Că…..lupta anticorupție. Deci, posibilitate spre minus de a candida sau de a fi votată.
  6. Hahaha. Asta e soluția?! Cine îi dă garanția că, la vârsta asta, taximetristul a înțeles, îi pare rău și, mai ales, nu va mai face????? Bunătatea și optimismul patronului? În România???
  Off topic: Mulțumesc de zăpada din fața blocului și de cele -12 grade ziua, ieri. Le prefer acum. În iunie am rezervare la mare. Rugăm, cu mare respect, nu vrem frig, ploaie, vânt atunci. Nici în lunile următoare, decât în cantități suportabile. Mulțumim de înțelegere. Știm că mulți de pe aici, inclusiv “patronul” blogului, sunt ființe solare și degrabă meteosupărăcioși. Recunoștință veșnică.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

 10. Merci de selecție! Duminică faină!

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 11. Faină duminică! Selecție de Merçi😋

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 12. Mulțumesc și eu frumos pentru selecția săptămânală, la fel ca și pentru textele zilnice.
  1. Până la uber, ani buni de zile n-a existat pentru mine taximetrie fără dispecerat/aplicație. O dată în gară și o dată în centrul vechi am căutat mai bine de o oră taxi, asta în timp ce aveam taxiuri ”la liber” sub nas. Am încercat odată și așa, când l-am auzit pe ăla întrebând afectat, de parcă îmi făcea o favoare ”unde mergeți?”, l-am salutat și am plecat.
  2. Sporadic am citit despre umilințele pe care le-au îndurat unii sportivi (mai ales în gimnastică) în drumul spre performanță, în special de la antrenori. Văd că nici coechipierii nu sunt mai prejos în unele cazuri. La sala unde merg sunt câțiva foști sportivi (chiar de top, inclusiv printre antrenori) și majoritatea au cel puțin un gust amar privind felul în care se abordează/încurajează/tratează performanța sportivă în România.
  3. Anul trecut Liiceanu venise cu ideea asta -LCK președinte – și ceva lume se entuziasmase la acest gând. Și eu, recunosc, că așa se întâmplă când ajungi într-o situație în care normalitatea, un funcționar public care-și face meseria cu seriozitate și profesionalism (cum ar trebui orice om să și-o facă, de altfel) este pus vis-a-vis de niște incompetenți, analfabeți, cretini, idioți, hoți șamd. Între timp m-am mai gândit, momentan o susțin cu tărie pentru funcția de procuror-șef european, cred c-ar face o treabă foarte bună de-acolo.
  4. Pe mine nu mă deranjează părerile contrare asupra alegerilor mele, dimpotrivă, inclusiv pe cele manifestate pe FB. Prefer așa, decât pe la spate. Ideal fără agresivitate, dar dacă nu se poate, învățăm să ne descurcăm și cu.
  5. Am citit vreo 2-3 cărți de dezvoltare personală, n-aș fi zis că au fost inutile. E adevărat că nu le-am citit pentru ajutorul ce speram să-l găsesc în ele, ci de pură curiozitate (cum a fost și cazul cărții datorită căreia mulți cunoscuți s-au lăsat de fumat). De fapt, nu există carte pe care s-o fi citit și s-o fi considerat inutilă. Mă rog, femeia e psiholog, probabil și cu diplomă și toate cele, o fi știind ea mai bine ce zice.
  6. Pe un bulevard destul de aglomerat (Buzești, pentru cei care știu Bucureștiul), un nene cu număr de PH încerca să iasă dintr-o parcare și să traverseze două benzi, linia de tramvai și să cotească apoi spre Victoriei. S-a trezit deșteapta de mine să opresc pentru a-i lăsa spațiu să treacă prin fața-mi (înainte oricum se aștepta în coloană la semafor). S-a tot frichinit omul, cineva din spate a claxonat, în final am ridicat mâinile și am făcut un semn de genul ”sorry, dar nu putem sta la nesfârșit după fundul tău” și-mi văd de drum. În câteva secunde oprește lângă mine un nene, claxon scurt, îmi face semn să deschid geamul. Îl inspectez, scannerul meu de risc de a lua bătaie în trafic dă cu ”scăzut”, deschid geamul. Și-l simt că abia se abține să nu mă-njure, face o scurtă pauză înainte să vorbească și-mi spune civilizat, printre dinți, ceva de genul ”să știți totuși că ce voia să facă acel șofer era ilegal și nu trebuia să vă opriți sau să vă cereți scuze”. I-am dat dreptate și chiar de-atunci am fost mult mai atentă la micile proprii ilegalități pe care înainte le mai făceam chiar cu bunăvoința celorlalți participanți la trafic, dând astfel dovadă de lipsă de respect față de lege și cei care o respectă.
  Așadar, eu dau like pentru comportamentul didactic și uman al lui Dragos Anastasiu față de șoferul/angajatul nerespectuos. Asta fără nicio legătură cu faptul că-mi place în general D.A cum abordează și vorbește pe teme de business.
  7. Foarte faină ideea, îmi aduce aminte de cea cu a fotografiilor reconstituite întocmai, peste ani, cu aceleași personaje, în aceleași poziții și locuri.

  Duminică plăcută și Dragobete asemenea! 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 13. E prima data card tin si eu cu cineva la Oscar, asa ca ….maine … Go, Rami Malek, go !

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 14. 1. Da din taximetrie se fac bani și se fac ușor. Faci dacă ești harnic undeva la 100 de coco pe zi.
  2. Băi să vă spun una de când eram la fotbal. Jucam la defuncta Prahova Ploiești la juniori și eram căpitanul echipei. Aveam impresia că dacă am banderola respectivă pe braț, eram mai bun decât restul echipei. Eram tupeist și țipam la toți să îmi dea pase. La un moment dat în urma unei centrări am rămas singur cu portarul și am încercat o rabonna. S-a dus mingea fix în vinclu. Era scorul 2-1 pentru noi și dacă intra mingea aia în poartă se făcea 3-1 și implicit cred că era cel mai frumos gol al meu. S-a terminat jocul cu o înfrângere, am luat bătaie cu 3-2. Toți se uitau la mine, mai puțin antrenorul care deși m-a certat a făcut-o într-un mod constructiv. Am început să fiu mai altruist, mai bun și să îmi merit banderola.
  3. Pas
  4. Este un punct de vedere just! Cu care sunt de acord.
  5. Spuneam într-un timp că am început să citesc cărți de dezvoltare personală. Pot spune că… pe mine m-au ajutat cărțile respective.
  6. Dacă ești un sofer mitocan cu siguranță vei fa e față cu brio meseriei de taximetrist.
  7. Foarte tare!

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 15. Te pup.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.