7,932 cititori

Nesimțirea e fascinantă

Sunt fascinat de cetățenii ce reușesc să aibă convorbiri telefonice, care conțin detalii relativ initime despre viețile lor, în vagonul de metrou supra-aglomerat. Relaxați, cu voce tare, de parcă sunt singuri cuc în livingul din casa de la țară, unde se mai aude doar troznetul lemnelor care ard ușurel în șemineu. Sunt fascinat, vă spun, de fiecare dată când îi întâlnesc mă uit la ei plin de admirație mută.

Pot să înțeleg că te sună șeful chiar când ești în metrou și n-ai de ales, trebuie să-i răspunzi, că nebunul dracu’ e în stare să te dea afară sau să te lase fără prima de Crăciun. Pot să înțeleg c-ai lăsat copilul bolnav acasă și în condițiile astea răspunzi la telefon chiar dacă ești într-o întâlnire privată cu Papa. Pot să înțeleg când „arde” ceva și vei răspunde în orice condiții. Pot să înțeleg chiar și nevoia de a-ți hrăni glanda, până la urmă foamea e cea care ne-a împins să ne dăm jos din copaci, să scurmăm după râme și, în cele din urmă, să ajungem bipezi.

Dar să stai practic lipit de o duduie care latră-n telefon, deci automat și-n urechea mea dreaptă, numai porcării pe care le putea vorbi foarte bine și de la birou, când se preface că muncește, este de-a dreptul fascinant, vă spun, fascinant.

Ieri dimineață, de exemplu, am asistat la o călătorie spectaculoasă prin lumea analizelor pentru Zona Zoster (nimic grav, se pare că era alarmă falsă, dar o să afle mai multe săptămâna viitoare; oricum, dacă tot s-a dus la doctor, își face tot setul de analize, că doar sunt incluse în abonament), urmată de o scurtă concluzie referitoare la cozonacii ce vor însoți sărbătorile ce stau să vină (cine mai stă să facă în ziua de azi? anul trecut a cumpărat trei bucăți, superbi și foarte buni la gust, zici că erau făcuți în casă), plus o incursiune psihologică în universul relațiilor de cuplu (da, s-a văzut cu ăla, nu e cine știe ce, dar e dispusă să-i mai dea o șansă; aici m-am abținut extrem de greu să nu întreb: „dar pe nefercitul ăla l-ai intrebat dacă vrea?”).

Iar cel mai fascinant (dacă „fascinant” n-are grad de comparație, ar trebui să-i inventăm unul măcar pentru situațiile de genul ăsta) a fost pe când ne pregăteam să ajungem la Victoriei. S-a întrerupt brusc din conversație și, fără să închidă telefonul, s-a aplecat peste umarul femeii care stătea în fața ei și s-a interesat dezinvolt:

– Coborâți la prima?

Mă uitam la ea, o tipă relativ tânără, relativ bine îmbrăcată (aici nu e vina ei, sunt io din cale afară de pretențios), vorbea relativ corect și părea relativ inteligentă. Cu toate astea, n-avea nicio problemă să turuie nonșalant și tare, foarte tare (știți, în metrou se aude mai greu în timpul mersului din cauza uruitului ăla, deci ești nevoit aproape să urli) și mă întrebam cum ar reacționa dac-aș bate-o pe umăr și-aș întreba-o de ce crede ea că mă interesează de unde se aprovizionează cu cozonaci sau cum stă cu analizele pentru Zona Zoster. Ieșea scandal de la prima oră? Ieșea. Nu că m-ar fi deranjat, dar mi-era lehamite și lene. Așa c-am tăcut naibii din gură.

Dar, pentru că am ajuns la vârsta și experiența la care pot să accept că mai greșesc și eu (foarte rar, spre deloc, ce-i drept), sunt dispus să-mi plec urechea și la alte păreri. Poate sunt eu obtuz, inflexibil, și de fapt e ceva foarte natural și firesc să-ți expui problemele de viață personală, la telefon, în metroul ultra-mega-super-aglomerat. Caz în care îmi voi cere scuze.

103 de păreri la “Nesimțirea e fascinantă

 1. Uneori tăcerea e ca mierea, dulce de te duce … la muncă trotinar, la muncă 😏
  Dacă voiai să îi dai fatality o întrebai suav : o rețetă de zacuscă aveț?

  Comentariu beton! Thumb up 68 Thumb down 0

  • Aia nu făcea cozonac și tu ai pretenția la zacuscă???

   Comentariu beton! Thumb up 56 Thumb down 0

  • Csf, n-ai csf, îs ostentativ dă pretențios. Mi s-o luat de la aist bloc prețios😏
   Pe când încă o degustare dă produse în metroo? N-am timp că aș veni cu un ziar, o hajmă, un dărab dă pită și o halcă de slană să-mi servesc breakfastu’n metroo.
   Sareeee, toată lumea sare acu’ cu mine 😊

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

 2. Cred ca uneori solutia e sa participi activ al respectiva conversatie. Eu asa fac . Uneori chiar imi cer voie” A-ti dor sa particip si eu la conversatie? ” Si tot uneori chiar se simt.

  Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 1

  • Ar putea fi o soluție, ar putea fi…

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 3. Pe trotyneaua aia a ta te deranjează doar vântul si poate râsetele copiilor.
  Nu exista vreme nepotrivita,doar echipament inadecvat.

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 0

  • Boss, copiilor nu li se aud râsetele din case.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

 4. Și din metrou se coboară ? Unde ?

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Mai nou, unde poți, nu unde vrei.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

 5. Și eu care ma așteptăm la un scenariu gen 50 shades of grey.

  My disappointment is immeasurable and my day is ruined! 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 2

 6. Total de acord cu tine, si pe mine mă omoară. Am mers în citeva rînduri cu Massaro spre București, un drum de 4-5 ore, și oamenii se plictiseau și-și povesteau de toate la telefon, de zici că era ultima lor convorbire. După o pauză de vreo 3-4 ani, am mers din nou cu ei, un drum de noapte. Două tanti, nevecine de scaun ci pe rinduri diferite, au sporovăit non-stop, tare, toate prostiile. Le-o fi plătit șoferul s-asigure zgomotul de fond ca să nu adoarmă la volan.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 1

  • Cine e Massaro? Danielle? Ăla de la Milan?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Dacă-ți mai aduci aminte de Massaro de la Milan începi să te senilești!! Adică, nici n-a fost vreun zeu ca Maldini sau Weah. Zici că ești tataia când povestea de Zavoda, Nunweiller și Ene. 🤣🤣🤣🤣

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Explicația e mult mai simplă decât crezi. Am avut ani de zile (dacă n-o mai fi și-acum) un abțibild în baie cu Danielle Massaro. Practic, am crescut cu Massaro.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @Ionut apropo de Massaro (eu nush cine e, mi scusi). Dar ii zic unui fotbalist belgian, tinerel, vreo 23 ani asa, ce indragostita am fost eu de Zamorano. Si linisteeee. Zic: Ivan Zamorano…?
   …crickets, babaiatuleeee. Am zis ca mor. 🙁

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Cunoscator intr-ale purtatorilor de crampoane. Bravos

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 7. Well, prefer să aud conversații despre zona zoster și cozonaci și că ala micu’ a luat păduchi decât să-mi clefăne în ureche, să-și sugă măselele sau decât să duhnească.
  Nu mai zic că în mod cert prefer să aud despre bășici pe limbă și sfaturi de cuplu decât conversația dintre mamă și fiică despre tatăl mort care nu mai vine niciodată.

  Comentariu beton! Thumb up 47 Thumb down 3

  • Mi-ai luat vorba din gura Vera! Am avut parte de toate cele mentionate de tine si Mihai tin sa te anunt ca nu exista tortura mai mare ca suptul maselelor in ureche sau mestecatul ca vita a unei gume pana aude si cel din capatul opus al metroului. De parfumul natural de om fazendat in haine nespalate nu mai pomenesc…Asa ca, puteti conversa cat vreti, exista optiunea de a pune o casca in ureche si de a asculat linistita o carte.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • Vezi, bă, veșnica problemă a românului: preferă să aleagă între două rele.
   Da’ de ce să nu prefer să nu se întâmple NICIUNA dintre cele menționate de tine, ă?

   Comentariu beton! Thumb up 48 Thumb down 1

  • @Mihai eee, până nu mă faci tu de toți dracii, nu te lași, nu?
   Era comentariul de mai sus sau ceva de genu’:

   Da’ mai ho cu vaicăreala, reclamagiu bătrân și ciufut!

   Better, koa?!

   Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 3

  • Un produsPe mine mă enervează: ăia care stau în fața ușilor de la metrou (sau scarile autobuzului) și nu coboară la prima și au căstile înfundate până-n creieri de s-aude 3 vagoane cum zbieri “coborâți la prima?”
   … și ăia care se opresc în ușă sau în spațiul dintre uși și formează un “dop” de nu mai are loc să urce un cățel de 5 kile deși pe interval e loc să încingi o miuță.
   …. și ăia care urcă în metrou leeeent, mai lent decât vorbește Iohannis, deși e loc și eu tropotesc pe peron că mecanicul anunță “atenție, se închid ușile”.
   … și ar mai fi niște unii, dar ăia care vorbesc prea tare în metrou sunt pe ultimul loc din lista cu nervi la metrou.

   Ps. Ce analize se fac pt zona zoster? Că aia e cu bășici specifice pe piele și te doare zona de plângi. Been there, done that. Nu mi-a trebuit nicio analiză, doar s-a uitat medicul la mine.

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 1

 8. …..atât s-a putut!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 9. la noi la clinică, în sala de așteptare, se mai găsește câte o persoana importantă să își rezolve problemele urgente, afacerile, de știm cu toții până la coadă și numărul cardului și toate codurile, tot. vorbesc atât de tare încât cred că aud și oamenii de pe stradă, nu doar toți oamenii din incintă. și eu sunt fascinată (a se citi plină de nervi). ah, și avem și semn din ăla enervant cu interzis telefoane mobile, câini și înghețată, dar cred că nu le vede nimeni. doar câini nu am avut înăuntru, încă.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

  • Vrei sa vin eu cu o potaie?

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • ar fi cu siguranță mult mai plăcut 🙂 dar “vai, câini intr-o clinică medicală?!!” deși ei nu vorbesc tare la telefon 😀

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 10. Mie la astia imi place sa ma uit fix pana incep sa se foiasca pe scaun. Daca sunt in toane “bune” imi adaptez mímica la tema discutiei 😂 nu tratez pe nimeni de nesimtire, dar macar ma distrez 😂

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 3

  • Pe scaun? Ahahahahaha. Șefa, viseszi la stat jos în metrou.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 11. Hai să ne enervăm, zic!
  Pe mine mă disperă oamenii care sunt sunați de pwlea, fix când sunt în fața unei casiere și trebuie să plătească. Iar eu sunt la rând. Și cu o mână la ureche abia reușește să-și găsească banii. Care nu sunt suficienți. Și-și caută cardul. Dar nu e pinul bun. Și în tot timpul ăsta continuă să vorbească la telefon. După douăjdeminute îi aud: stai puțin că tre’ să plătesc ceva și lumea asta e nervoasă rău.

  Comentariu beton! Thumb up 51 Thumb down 2

  • Șefa, ar trebui să stai câteva zile la Timișoara. Acolo așa fac toți. Nu în sensul că vorbesc la telelefon când plătesc, ci în sensul că se moșcăie și pentru ei timpul curge altfel.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • Boss, să le dea ăl de sus sănătate. Io-s bolnavă cu nervii. Așa că stau doar dacă am și perfuziile lângă mine.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • Și pe mine mă enervează la culme ăia de la Altex când mă plimb printre rafturi și fix când mă hotărasc care aifon să bag în buzunar…hop, apare unu cu : Bună ziua, vă pot ajuta cu ceva ?

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • A ieșit maestrul Shoric la ciordit ? Maradona știe? Zi și tu că vroiai să îl încălzești 😋

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 12. Io nu stiu cum poti sa ai conversatii lungi in metrou, ca dupa o statie se duce semnalul sau in cel mai bun caz nu auzi mai nimic si conversatia se transforma intr un monolog penibil 🙄

  Usoara legatura cu subiectul:
  * faza tare la M Unirii, cand un cocalar si un britanic s au impins, iar cocalarul a inceput sa-i spuna de “deochi” in limbaj de dupa blocuri, iar englezu se scuza in english 🙂
  Cand s a prins cocaLaru ca ala nu intelege si a adus aminte ca stie si el 2 cuvinte in lb engleza….ghiciti???
  Fu.k yOU! Atat!
  Deznodamant in public: 😁😃😄

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 3

 13. Eu cred că eşti invidios fiindcă tipa din vagonul tău vorbea mai mult decât cea de la capătul celălalt al telefonului şi, prin urmare, în vagonul celălalt de metrou era mai linişte.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 2

  • Uite că nu mă gândisem la asta.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 14. Tare sensibil mai ești, @Mihăiță, pe mine mă distrează. Așa am aflat, de exemplu, că certificatul de căsătorie îi lucrătura necuratului. Să explic.

  Într-o seară, pe un frig de-ți înghețau și mucii în nas, eu și un coleg mergeam tăcuți spre autobuz. În fața noastră se bâțâia o duduie pe care o admiram că poa’ să vorbească la telefon. Cred că-și sudase telefonul între mână și ureche, altfel nu văd cum ar fi putut să-l țină. În fine.
  După ce am aflat că fufa de la achiziții și-o trage cu patronul, maimuța de la mani e bârfitoare dar, măcar, face treabă bună, au trecut la lucruri serioase. Iubi nu-i mai aduce flori decât după vreo ceartă. După un dute-vino de osanale aduse iubirii și de vorbe de bine la adresa individului, vine și concluzia: “M-am măritat și ce-am rezolvat? Am rezolvat pe dracu’ să mă ia!”

  Comentariu beton! Thumb up 49 Thumb down 0

  • Stai, mă, că pe mine nu m-a deranjat. Abia mi-a făcut de-un subiect pentru blog. Eu am întrebat dacă e normal sau nu.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • A tras linie și i-a dat cu virgulă. :))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Mihaie, te rog să mă ierți, văzui că-n ultima vreme ai fost mai sensibil și am extrapolat. Până data viitoare nu mai fac. 😛

   Despre normalitate, în cazul ăsta, nu știu ce să zic. Io-s mai ciudată. Majoritatea chestiunilor personale nu le discut nici măcar cu prietenii apropiați, darâmite să le răcnesc în public.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 15. Stii ce misto se asculta Satriani in casti?!!!!!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • Știi ce mișto e Satriani cu Joe ? Fără căști, cu ciocolată…

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 16. În situații de acest gen am un prieten pe care îl sun – avem o înțelegere reciproc valabilă – și vorbim despre cât de des m-am căcat în ultimele zile, evoluțiile politicii lui Trump, videoclipuri de pe youtube etc. În gura mare, lângă telefonul respectivului/respectivei. Să vezi priviri ucigătoare și pufăituri nemulțumite… Îl aveam pe unul la birou care urla când suna clienții. L-am vindecat și pe el, prin aceeași metodă, după ce am încercat cu vorba bună.
  Mama mi-a spus întotdeauna să nu mă cobor la nivelul boilor/vacilor din jur, dar nu se mai aplică. Mi se rupe pwla de bun simț și civilizație, ești nesimțit? Te bat cu propriile arme.

  Comentariu beton! Thumb up 40 Thumb down 1

 17. si totusi, dupa traficul de la voi, ai zice ca nu ia nimeni metroul.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @Singlemum, dacă ăia din metrou ar fi în traficul de deasupra mai multă lume s-ar apuca extrem de serios să studieze pt inventat teleportarea. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

 18. Căști, Rammstein (sau ce asculți tu) și nu te mai deranjează nimic. Pe de altă parte, recunoaște că îți și place, altfel n-ai mai avea ce povesti. 😜
  Eu sunt chiar fascinat de discuțiile purtate de oameni la telefon în mijloacele de transport. Îmi place să le ascult. Câteodată mă mai și bag în discuție. Ca de exemplu ieri când o puștoaică se contrazicea cu o prietenă pe tema cum se scrie “ștrumpf”, cu “m” sau cu “n”.
  Aproape că fusese convinsă de cea de la celălalt capăt al firului că e cu “n” când n-am mai putut răbda și i-am zis: “Este cu” m” domnișoară! ” Și i-am arătat și pe telefon, că gugălisem ca să fiu sigur. 😜
  Puțin surprinsă, a dat din cap a” merci” și s-a întors zâmbind triumfătoare înapoi la discuție: “E cu m, fatăă! Mi-a zis un domn acuma.”
  Trecând peste nostalgia după vremurile când “domn” era doar “băiatu'”, m-am simțit minunat că am smuls tânăra făptură din brațele necunoașterii.😜🤣

  Comentariu beton! Thumb up 76 Thumb down 0

  • Nu pot, mă, nu pot să merg cu căști. Trebuie să fiu atent în jur.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Ionuț felicitări pentru iNplicare 😋
   @MV Dăă, dacă ai căști cum naiba mai auzi căprioara ? Atenție sporită! Corporaveselii nu știu că se vânează și-n metrou.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Nici eu nu pot, man. Nici cu glugă nu pot că-mi limitează vederea. Le folosesc doar când stau în metrou sau STB.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 19. vorbitul in tren,metrou,cozi etc cred ca face parte din pitorescul nostru ca popor ….daca nu vorbim la telefon .chestie relativ noua ,vorbim intre noi …gasim noi ce sau despre ce ….pe mine ma uimeste si acum linistea din mijloacele de transport din anglia toti citesc ziarul sau privesc in telefon ,castile pe urechi parca ar trai intr o lume surdo muta aaaa si inca ceva ce ma debusoleaza aici nu impart o banca in parc sau o masa la o terasa oricat ar fi de aglomerat ….eu zic sa nu mai fim atat de carcotasi si sa privim si cu amuzament si detasare

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 20. Acum 2 saptamani i am atras atenția unui tip pe la vreo 30 de ani în autobuz sa vorbeasca mai încet..era si seara dupa program …el turuia de se auzea în tot autobuzu ..mi a intors o ” sunt intr un spațiu public”…unii n au leac….

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 21. am mers de cinci ori cu transportul in comun in Romania. prima data, purtatoare de salopeta d’aia de o facea pe sarmana mama sa sufere la propriu doar cand ma vedea, eu ma tineam cu ambele maini de bara de sus si m-am trezit ca, privind in jos, ma uitam complet lipsita de admiratie la cele doua maini paroase si neingrijite care se adancisera in buzunarele mele. nu m-am intors. i-am spus doar ca “sper ca pui ceva in ele, ca de luat, sigur n-ai ce”, a doua oara m-a injurat o batrana pe care am abordat-o colocvial in momentul in care am observat ca urma sa fie pradata – ea m-a injurat crestineste, creolu’ mi-a aratat ceva ce semana cu o lama prinsa intre doua degete, asa ca… a treia oara am primit amenda pentru ca n-am stiut cum se valideaza portofelu’ ratb – dupa am aflat ca legal, aveam voie o statie oricum la vremea aia…
  merg mult cu uber. plec de la teatru. el, cu o limuzina bmw de pe care parea ca abia adunase tipla, doar ca se adunasera prea multe coji de seminte ca sa merite sa fie aspirate, muzica sa-ti bubuie plamanii, eu il ignor, nu cer nimic si-mi vad de conversatia telefonica – urasc telefonul! vorbesc atat de mult in interes de munca, ca, primu’ lucru pe care-l aleg atunci cand nu trebuie, e sa-l tin pe silent (de fapt doar il amutesc, pe silent nu-i decat in sala de teatru). revenind, imi vad de conversatie, incet, contrar muzicii care brutaliza deja si habitaclu’ masinii. ajung, dau sa multumesc pentru cursa, convinsa ca oricum nu o sa ma auda, de v’un raspuns nici nu mai zic si… omu’ da muzica la minim si ma roaga daca ma poate retine trei minute (trei! si trei au fost. pe ceas). eu zambesc, am telefonul la ureche si imi anunt interolocutorul ca urmeaza sa fiu distrasa cel putin 30 de secunde – maximum trei minute (stii cum e, daca nu mi-ai captat atentia in primele zece, mai primesti clementa pentru alte 20). imi explica ca nu-i sofer de uber, ca masina ii apartine, ca reprezinta nu mai stiu ce companie si ca ala este stilul lor de recrutare. recunoaste ca muzica era intentionat asa tare – ca sa ma provoace si sa vada cum gestionez situatia – nu se astepta sa o ignor. ca masina era anume murdara la interior si regreta ca nu apucase sa faca haos si mai mare – pentru acelasi motiv – pe mine ma interesase doar sa nu puta si sa nu fie bancheta murdara. si ca, da, se chinuise (din cauza volumului muzicii) sa imi asculte toata conversatia telefonica – interlocutoru’ meu deja radea in hohote in receptor. inca zambesc, ii explic ca nu ma intereseaza oferta de job. el insista. imi da niste nume pe care, greu sa nu le stii – din business, si imi spune ca au fost recrutati tot de ei si ca’s parte din sistemul pe care l-au inventat si pe care il aplica mai ales in afara RO. zambesc pentru ca mi se pare ingenios, dar raman complet dezinteresata de oferta. imi cere permisiunea sa prelungeasca cele 3 minute – n-o primeste, asa ca imi adreseaza trei intrebari smart la care i-am raspuns mai rapid decat se astepta si dau sa cobor. mai, omul ala chiar regreta cu toata expresia ca nu m-a convins, eu il consolez ca asa sunt eu, o dezinteresata. ma felicita pentru modul in care am gestionat situatiile discutate la telefon, si imi lasa o carte de vizita pe baza de memorie: numaru’ meu este “raspunsul la una dintre intrebari – litere pe tastatura numerica”. am plecat. el a mai ramas v’o zece minute – probabil, ca’n filmele americane, se gandea ca o sa inteleaga unde stau in functie de geamul la care se aprinde lumina. a tresarit cand cainele meu, a inceput sa latre langa portiera lui si l-am rugat sa degajeze parcarea pentru ca asta e fan masini si o sa i-o zgarie in asteptarea de a-i deschide portiera.
  ce voiam sa zic… nu toate abordarile sunt naspa. iar la conversatiile din jur, sunt complet surda (am zis o data autista si mi-am luat ditai perdafu’). acu’ tre’ sa recunosti ca romanului ii si place sa traga cu urechea in jur 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 3

 22. uf…daca nu va convine cu metroul lua-ti un TAXI.
  Va recomand Pelicanul si o sa vedeti atunci cine e cu adevarat pelicanul care trebuie sa asculte pe fond de manele toata biografia taximetristului povestita la telefon cu si despre toate rudele si amantele posibile.

  Good horn, Good break and Good luck.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

 23. Să vezi cum e aceeași scena într-un lift. De la parter până la 9 afli toată drama don’șoarei cu unghii cât telefonul.
  Nu știu cum naiba avea semnal, că io n-am. Poate de la unghii…

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 3

  • Mă doare la banană, n-am lift. Nici lifting.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 24. Mă doare la banană,n-am metrou.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Păi și cum afli noua rețetă de cozonac sau murături și cine cu cine s-a mai ftt prin oraș ?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Shoric,
   Se duce la semafor. Acolo se întâlnește spuma orașului 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Laura *unicul semafor! Musai mentiunea 😀

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Pentru retete si noutati s-a inventat facebook aici.
   Huoooooo,pradatorilor!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Și pentru dureri de banană 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 25. Propun ca în toate mijloacele de transport în comun să se monteze uscătoare de mâini. Să vă povestesc, că doar am zis deja că azi ne enervăm, da?

  Bă, ești femeie. Și ești la budă. Cum basca mea poți să faci pip.i sau cac.a cu telefonul la ureche? Cum?!?! Pentru cei care nu știu, noi, fetele, ne dăm chiloții jos cu ambele mâini. Trăgând în același timp de lateralele lor. La fel ni și ridicăm. Da, știu și-l lipește cu umăru’ de ureche sau își ridică chiloții cu o mână. Dar, guys, credeți-ma că nu vreți să vedeți cum arată o femeie care face asta. Zici că se rupe de mijloc.
  Eh, pentru că mă disperă rău una d-asta care vorbește în timp ce eu fac ce fac la toaletă, o aștept să iasă și dacă tot în convorbire este mă usuc în pârlitul ăla de uscător până-mi pică oja. Dacă e obraznică și tot insita cu vorba, atunci bag și scot mâinile din uscător pe ritmuri muzicale. Nu unele anume, depinde ce-mi vine în cap.

  Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 2

  • @ElenaP, acum abandonăm nervii la metrou și trecem la “nervi la budă”?! 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @Ady, nuuu! Sunt aceeași nervi. 😜

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 26. Pleci de la premisa gresită ca respectiva are chiloți.

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 1

  • @Mariuse, vezi ce înseamnă dacă eu port?! Cred că toate femeile poartă. Dar ai și tu dreptatea ta. Într-o zi m-a întrebat una dacă știu unde e toaletata. Asta în timp ce-și lingea buzele suav. Aia sigur n-avea chiloți pe ea. Dar nici pip.i nu cred că făcea…

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • De ce a intrebat unde e toaleta mea?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • Toaleta ta?!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

 27. Si eu sunt fascinata de astfel de conversatii, ba le si ascult. Mi s a intamplat de cateva ori sa mi dau seama despre cine vorbesc oamenii intre ei pe metrou, efectiv sa cunosc individul. Am asistat si la o conversatie urgenta intra nevasta si amanta (amanta la capatul celalalt al telefonului). Ceva maret.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 28. Cea mai tare situatie de genul asta am trait-o cand una dupa ce si-a facut partenerul de viata cum i-a venit la gura a urlat “gata ca ma enervezi, se uita lumea la mine in metrou!!”, de parca aveai cum sa o eviti!!!

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 29. Gata ca ma si enervati, se uita lumea la mine cum rad!

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

 30. La mine, ieri, a fost și mai trist. “Metroul ușor” 41, ora de ieșit de la muncă… deci complet ticsit și zgomotos: gălăgie de afară, claxoane, motoare, hurducăieli, voci, care se contopeau într-un haos acustic total, în care ultima chestie la care m-aș fi gândit era o convorbire telefonică. O doamnă fără chip, pe care n-o vedeam din locul în care mă chinuiam mai tare să respir și să nu cad, decât să trag cu ochiul la necunoscuți, vorbea tare la telefon despre ceva bunic, tată, medici. Intra în niște detalii ale bolii de am crezut că vomit pe toți drum-taberiștii acolo. Puncții, puroi, guguloaie, coajă, menționate cu detalii, localizare, însușiri vizuale, nu enumerate ca aici. Nu o puteam vedea, nu puteam urla-n mulțime “taci, dracului, că vărs aici de la bubele lu’ tataia, fmm!”. Nu reușeam să ajung la căști… am coborât imediat ce a fost posibil, mi-am înfipt căștile, preventiv și am urcat în următorul. Bleah! Eu vorbesc foarte codificat la telefon în situații din astea, în rarele ocazii când răspund.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

 31. ”și de fapt e ceva foarte natural și firesc să-ți expui problemele de viață personală, la telefon, în metroul ultra-mega-super-aglomerat.”

  Din observate sau trăite, naturalul și firescul poate fi foarte diferit de la om la om și de ceva timp încoace eu sunt absolut fascinată de felul în care interacționează oamenii cu accepțiuni diferite asupra normalității. În mare parte conflictual, desigur.

  Din punctul meu de vedere, în metroul ultra-mega-super aglomerat, natural și firesc ar fi ca fiecare om să fie atent atât la (precum și de) propria persoană, cât și la (respectiv de) cei din jur. Personal circul foarte rar cu mijloacele de transport în comun și niciodată în orele de vârf (prefer să stau 2 ore în trafic, decât un timp mai scurt în aglomerație). Nu vorbesc la telefon, nici nu butonez, nu ascult muzică, nu citesc și sunt atentă să am spațiu suficient în jur. Nu mă deranjează cei care vorbesc la telefon, sau între ei, indiferent de decibelii folosiți sau subiectele abordate. Îmi folosesc cu succes dopurile de urechi invizibile. Nu m-ar deranja nici dacă în același timp ar face dansul ploii, atât timp cât nu-mi invadează spațiul fizic personal. La mine acolo se termină totul și aș catadicsi să reacționez. În sensul că aș ruga frumos persoana (sau persoanele) respectivă/e să utilizeze zona liberă disponibilă, fără a se apropia prea tare de făptura-mi. Sau m-aș îndepărta eu, dacă văd că n-am cu cine să mă înțeleg.
  În cazul de față, dacă limita mea ar fi fost volumul și vorbăraia, nu i-aș fi atras atenția fetei prin vreo ironie asupra subiectelor discutate la telefon, ci, politicos, asupra decibelilor folosiți. Un ”vă rog frumos, se poate să vorbiți mai încet?” nu văd de ce-ar isca scandal.

  În plus, când două normalități prea diferite ajung brusc una lângă cealaltă șansele de-a ieși scântei sunt mari. Dar asta nu înseamnă neapărat că vreuna este anormală. Sau nu neapărat în acest caz.

  Anormal și nefiresc la metrou mie mi s-a părut ca într-o mare de oameni prezenți (cel puțin cu corpurile), o mână de femeie să fie aruncată pe șine de-o altă mână de femeie. Care ulterior crimei a plecat frumușel fără să o întrebe nimeni de sănătate.
  Între asta și a vorbi la telefon prea tare și subiecte care ar trebui sau nu să fie private eu nu pot pune semnul egal.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • ”o mână de femeie să fie aruncată pe șine de-o altă mână de femeie” . Asta a fost ca ”o mână criminală a dat cu piciorul și a spart ușa” ?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • @Anduța, cred că la sintagma “spațiu în jur” (în metrou dimineață) niște oameni au râs cu hohote, iar la “spațiu fizic suficient în jur” s-a râs cu muci, dureri de burtă și căderi de pe scaun.
   Din nefericire nu toți putem evita orele de vârf.
   Am o vagă senzație că pentru a avea spațiu suficient în jur trebuie să circuli 5.00-6.30 si după 21.00. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • Shoric, rectific ”o bucățică de femeie să fie aruncată pe șine de-o altă bucățică de femeie”, dar ”bucățică” nu în sensul de ”bunăciune”, ci de ”dimensiuni reduse”. E mai bine? 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Anduța,
   Auzi, dar ‘corpurile’ alea ‘prezente’… erau complete sau… ?
   Citind ‘mână’ care aruncă ‘altă mână’… mi s-a creat o imagine de puzzle cu tema ‘anatomia corpului uman, reconstituire’. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Ady, pentru mine spațiu suficient în jur înseamnă undeva la 1/2 din lungimea unui braț de om (nu lungime completă ca la ora de sport, asta ar fi optimul 🙂 ). Poate chiar și mai puțin, ideea e să nu ne atingem și în principiu să putem să schimbăm poziția dacă situația o impune.
   Din punctul meu de vedere, între prele 10-15 circulația cu mijloacele de transport în comun, precum și traficul sunt suportabile. Conform propriei definiții a suportabilului, la acest moment, definiție care s-ar putea să nu coincidă cu a ta. Sau cu a cuiva din alt oraș. Sau țară.
   Între orele menționate de tine spațiul din jur mi se pare atât de mare încât mi-ar fi și teamă să circul singură. În mașină mai puțin decât în mijloacele de transport, e adevărat, dar tot evit.
   PS Legat de râs, îl înțeleg și m-așteptam. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 3

  • Vă rog io, cineva să oprească planeta. Nu, nu ca să cobor eu. Ci ca să urce Anduța.😜

   Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 1

  • Solandi, ăăăă, eu mi-am imaginat că da (cel puțin la majoritatea) și că doar mințile erau detașate prin alte locuri (prin lumi muzicale, virtuale, literare etc ) de nici măcar unul n-a fost pe fază să ceva.
   Nu vrei să știi ce imagine mi s-a format mie acum: metrou, șine, nebună, victimă, mai multe puzzles umane, brrr.
   Abort, shift! Flori, zâne, unicorni … 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • Elena, păi stai să vedem dacă vreau să urc. Cât de aglomerată e planeta ta? Și, mai ales, cu ce fel de oameni e populată? 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

  • Elena P :))) fix gândurile mele, cuvinte puțin diferite, dar… pe acolo 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Era o formație Planeta Moldova … ah tinerețe. Aia tre’ să se oprească pentru Anduța, acest Picazzo dă metroo 👻?
   Eu prefer să stau în elicopter, da’ n-am, drept urmare : salutare … din trafic.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Anduța, cu oameni d-ăștia spirituali ca mine😜. De loc nu-ți face griji. Ne înghesuim.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Elena, par faini oamenii pe planeta ta, dar la înghesuială nu mă bag, că iese AK-ul din mine. Și nu vrem asta. 🙂

   Habare, nu știu despre ce planetă și formație vorbeşti, eu mi-s trandafir di la Moldova, vrei să te-nțep? 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • https://m.youtube.com/watch?v=9eboknv5bbc
   Cu scuzele de rigoare că îi murdăresc persanu’ lu’ domnu’ Vasilescu. Sper să nu se supere șefu’ la bloc.
   Dacă-i bai viu și fac curat. Am antrenament după o găleată de hândel canin pă nocturnă.😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Recunoaște că ești invidios că avem di tăti. Inclusiv, nu elicopter, ci balon. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Alo, nu recunosc dăcât în fața marii adunări a … ups, am greșit regimul, oare?
   Ps. Mă încearcă multe sentimente și trăiri, dar invidia nu e printre ele. Oricum nais trai 😋

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 32. una peste alta, nimic nu se compară cu decibelii produși de copiii noștri când se joacă fortnite, în rețea (sau cum s-o zice), cu ceea ce pare a fi o gașcă de vreo 10 participanți, 4 ore fără pauză. îmi vine să mă duc să mă plimb cu metroul.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 33. Total de acord cu tine. Iti zic una si mai bună. U domn pe la 50-55 ani ieri in 300 se uita pe telefon la emisiunea lui Cabral de pe Pro tv. Sa ne intelegem: fără căști. Iar eu citeam… ma rog de fapt încercam:))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @ioana care e problema ? Ca avea 55 ? Sau ca se uita la Cabral ? Sau ca mergea cu 300 ? Ai ceva optiuni :
   1.Nu mai merge cu 300.
   2.Recunoaste ca iti plac negrii aka Cabral dar ai vrea sa iti vb. doar tie si nu in gura mare in autobuz la ora de varf.
   3.Nu intelegi dc unuia care are varsta tatalui tau ii place (si lui) Cabral.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

 34. Un cuvant cheie : “căști”. Reprezinta o cucerire tehnologica de varf menita sa imbunatateasca interactiunea interumana prin asigurarea unei interfete ce se moduleaza pe o multitudine de situatii. Ti se falfaie de subiect precum pasarilor calatoare en route catre tarile calde? Poti afisa interlocutorului o figura interesata in timp ce in urechi iti doineste Haggard. Nu doresti sa asculti ultima emisiune de la Radio Sant sau live vlogul “Confesiuni in tunel”? Beatitudinea e la doua linii de volum distanta.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Casti. Corect. Atat ziceam. E o chestiune de bun simt. Se poate uita fiecare la ce vrea. La orice, chiar orice. Dar dc esti într-un mijloc de transport în comun respectă-i si pe ceilalti. Nu vad de ce ar trebui sa auzim conversații personale sau videoclipuri doar pt ca folosim transportul in comun. Si nici nu inteleg de ce ar trb sa renunțăm la transportul în comun pt ca unii nu sunt civilizați…indiferent de varsta…

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 35. Eu încep să te bănuiesc de risărcing, ca să zic așa. Tu nu ai musai nevoie sa mergi cu metrouu, da’ mergi că ai nevoie de subiecte. Care lev cauți. Care le și găsești. Zilnic.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 36. Din partea mea să vorbească. Orice și oricât. Da’ numa’ ăia care s-au spălat pe dinți dimineață. Restul să tacă până nu învață reguli minime de igienă.

  În altă ordine de idei, apropo de a aștepta până ajunge la birou, am observat că în țările cu apă caldă oamenii nu discută probleme personale în birouri. Ies frumos pe hol dacă e urgent, vorbesc rapid și se întorc. Nu stă nimeni juma’ de oră la telefon despre zacuscă, boli sau scutece.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 37. Ca tot veni vorba de metrou.Pe vremea studentiei mele nu erau telefoane mobile.Insa intr-o dimineata mergeam spre facultate.Ma pregateam sa cobor.Un nene se tot inghesuia in sufletul meu.Ma gandeam ca e hot de buzunare.Ma uit in geam,nu era,dar vad balanganindu-se prin deschizatura parpalacului ditamai mataranga semierecta.Asa ca si cotul meu a plecat cu viteza in spate.Am auzit un ignet scurt si ca prin minune spatiul meu intim s-a eliberat.Asa ca o conversatie despre cozonaci mi-ar fi preferabila chiar de n-as tine mortis sa o ascult.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 38. Acum cateva luni, in metroul vienez: stateam in partea din spate a vagonului, in fata mea o tanara cu catzel. Catzelul marisor si fara botnita obligatorie, in schimb cu o privire duioasa-speriata, de imi venea sa il asigur ca totul va fi bine. (Eu fricoasa de felul meu, de altfel.) Deci mergeam noi asa, mai ne opream, mai mergeam, catzelul ofta, eu ma induiosam, stapana il mangaia pe cap a incurajare. Si urca o cucoana, se pune jos langa noi (desi mai era loc si in alta parte). O vad ca ii spune ceva tinerei, care se schimba la fatza. Dupa care cucoana mi se adreseaza mie, reusesc sa deslusesc cuvantul „botnita” prin uruitul metroului. Ma intorc spre ea, si ce sa vezi? Cucoana lingea o inghetata! La cornet! Ii raspund ca nici cu inghetata nu e voie in metrou, chestie care o jigneste teribil si incepe sa mormaie ca nu scrie nicaieri nimic de nicio inghetata.
  Tanara a coborat la prima, dar parca mai senina…. :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.