7,062 cititori

#muiepsd, diferența între teoretic și practic

Voiam să termin de ieri cu subiectul ăsta, dar vad că nu pot.

După scrisoarea de susținere postată de Doamna care încet-încet se îndreaptă spre titlul neoficial de „cel mai tare primar pe care l-a dat Bucurestiul vreodată”, am aruncat un ochi pe conturile unor artiști care erau extrem de vocali când venea vorba despre #muiepsd, #rezist și #fărăpenali. Oameni care erau adevărați militanți pentru o Românie liberă, scăpată de jugul pesede și alte fonfleuri de genul ăsta.

Well, cam ce credeți voi c-am găsit pe-acolo referitor la acest subiect direct legat de viața lor personală și profesională? NIMIC! Nu există, nu s-a întâmplat. Capul în nisip și viața merge înainte.

Și-am stat să mă gândesc cum așa ceva? Cum niște oameni care au produs mii de postări despre cât de nasol e psd-ul, niște oameni care înghețau de frig în Piață pentru principiile lor și pentru binele acestei țări, când a fost vorba despre ceva concret cu subiect și predicat, când niște nume mari din industria lor au făcut o mizerie, au putut să tacă din gură ca și cum nimic nu s-a întâmplat? Singurul care a avut ceva de zis a fost Marius Manole. Cinste lui.

Mai mult de atât, aveți aici un comentariu la textul de ieri, semnat “Lia Bugnar”. Un comentariu prin care doamna Bugnar, un reprezentant de seamă al breslei actoricești, justifică de ce nu dă share articolului meu și în general de ce nu ia atitudine față de colegii domniei sale care au semnat scrisoarea. Pe scurt, n-o interesează pentru că ce mare lucru s-a întâmplat și pentru că regăsește între semnatari cel puțin două nume de oameni foarte buni în ale teatrului, oameni pe care îi admiră enorm. Well, eu îi înțeleg poziția, dar doamna Bugnar uită un singur lucru: dacă amesteci o linguriță de căcat cu o găleată de ciocolată, vei obține o găleată de căcat.

Iar explicația este una singură: e ușor să luăm la mișto politicul, la nivel teoretic, e lesne să râdem de prostiile debitate de Veorica, Dragnea sau Tudorel, dar când e vorba despre ceva care ne-ar putea amenința în mod direct portofelul, o lăsăm mai usor cu principiile și cu politica. În plus, ce-a făcut Firea atât de nasol c-a bagat bani în artă? Chiar trebuie să ne luăm de ea și când face lucruri bune? Pentru că, nu-i așa, duamna Gabi dă banii din buzunarul propriu, nu pentru că teatrele de stat sunt instituții care trebuie finanțate indiferent cine e primar.

Cam asta, dragii mei, este diferența dintre #muiepsd la nivel teoretic și practic.

Inclusiv aici, pe blog, intră câteva mii de cititori în fiecare zi. Textul de ieri a fost citit de peste 8000 de oameni. Hai să presupunem că jumătate dintre ei nu aveau conturi de facebook și alți două mii n-au citit articolul până la final, deci n-au văzut rugămintea mea vizavi de share. Dar restul? Restul au ridicat din umeri și și-au zis „mai dă-l și-n plm p-ăsta cu actorii, artiștii și Firea lui”. Pentru că, nu-i așa, ce nu ne afectează direct nu ne privește.

Iar în timpul ăsta scrisoarea de susținere postată de doamna Firea făcuse, la ora la care citiți acest text, peste 3200 de like-uri și peste 600 de share-uri de la oameni care o susțin din convingere, fără să-i roage nimeni.

Desigur, o să ridicați din umeri, ce contează like-urile și share-urile? Iar eu vă spun că, da, contează. Cam asta o să fie diferența si la vot. Unii vor râmâne cu #muiepsd la nivel teoretic și aspirațional, în timp ce alții vor merge și vor vota cu psd-ul la modul cât se poate de practic și aplicat.

Așa a fost și până acum, așa va fi și de acum înainte. Pentru că suntem condamnați sa ne repetăm la infinit greșelile.

P.S. N-o luați ca pe un reproș, e o simplă constatare, așa suntem obișnuiți să funcționăm. Probabil și eu aș fi făcut la fel.

Three business men, hiding their heads in the sand. XXL size image. Image taken with Canon EOS 1 Ds Mark II and EF 17-35 mm 2,8 USM L.

116 de păreri la “#muiepsd, diferența între teoretic și practic

 1. Sărășia ușidi prințipul, Coane Fănică …app de #muiepsd, s-a am săturat lumea.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 4

 2. Poti să te bazezi pe mine si pe ăia care fac parte din viată mea.O să mergem la teatru si o să strigăm din toti rarunchii:Mu.ie saltimbancilor pesedisti,actori de căcat,chestii.din galerie.Eu nu garantez că o să mu.iesc pe vreunu din listă,dar sunt maestru la generalizari.Merg pe mu.iala generală să nu scape nimeni.Si pe urmă ne ridicăm si plecăm că oricum nu ne place teatrul.

  Comentariu beton! Thumb up 44 Thumb down 7

 3. Scrisese ieri Maria care zicea că lucrează într-o poziție coruptibilă și, totuși, nu primește nici măcar o ciocolată. Primul impuls m-a făcut să zic: vai, ce isterică, ce plm e așa grav la o ciocolată?!
  Well… Cred cu tărie că asta e abordarea corectă. A oricărui angajat în poziții de mică sau mare influență (că e la înscrieri în grădiniță sau comisie care analizează concursuri de contracte). Ei să nu accepte nimic, noi să nu mai dăm nimic. Ei să nu influențeze rezultate, noi să nu mai sărim etape cu o ciocolată sau cu un teanc de bani.
  Iar inainte de gesturile astea concrete, este atitudinea. Atitudinea luată chiar și pe rețelele sociale. Cine e drept, e drept. Cine nu, ori stă cocârjat ori se poate ridica. Numai să vrea. Iar mulți nu vor. Nu au scuză!

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 3

 4. Trist. De două ori trist. Am citit articolul, am deschis si postarea “duamnei” firea si ce să vezi? Mama apare ca like-uitor. Am share-uit articolul tău. Maică-mea, văzând, probabil, chipul angelic al primaritei, nu rezistă (fără hashtag) și dă like. Mă gândeam să o întreb dacă a deschis măcar articolul, dar știu sigur că nu.
  Lipsa de reacție sau reacțiile de genul ăsta sunt pe picior de egalitate, zic eu. 🙁

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 3

  • @Alina, sa sti ca eu o sa ii fac un ghid mamei de Facebook. Nu posteaza cu politica , dar posteaza alte prostii. Mereu o sun si o intreb : Tu ai citit pana la capat ce ai postat ? ea: NU. Bine ii zic sterge postarea.
   Stiu ca suna dur, dar eu imi supraveghez mama pe facebook. Cum ea ma supraveghea cu temele la scoala acum e randul meu.
   Karma it’s a bitch 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 2

  • Nu a cititi articolul dar probabil stie ca doamna Firea da: ochelari moca la pensionari, fertilizare in vitro, analize genetice, abonament RATB, excursii, filme, teatru, panarame, etc si etcetera, si alte acadele. Evident pe banii fraierilor care muncesc, care nu prea mai suporta sa ii tina in spate pe toti „beneficiarii” si pleaca din tara. Este un fel de fuga de pe mosie. Cand boierii sareau calul si cereau 99% pentru ei si restul pentru fraieri taranii fugeau unde vedeau cu ochii. Ceea ce se intampla si acum.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 5. Mno, ce să zic. Ai muncit opt ore la articolul cu pricina. Nu te prinde. Care a fost scopul ? Să faci vâlvă și valuri ? Dacă tu crezi că toți oamenii ăia au ca scop doar obținerea unor fonduri de la găbița, te inșeli. Cel puțin jumătate dintre ei sunt niște matusalemici care vor avea influență și după ce nu va mai exista găbița-n politică. Au putut să pună gheara pe niște fonduri, au făcut-o. Scopul scuză mijloacele. Fă-te frate cu dracu’ până treci puntea. Cam astea sunt aplicate de ambele părți. Oferi – primești. găbița a putut și a capitalizat. Are șanse în lupta cu sasu’, acum și le construiește. Caracatița, pardon, hidra ar trebui să fie simbolul românilor contemporani.
  Nu zic tot ce consider din bun simț. Ar însemna să te înjur în casa ta … și nu-i frumos. Mă scuzi.
  “Arta este minciuna care ne permite să înțelegem adevărul” zicea un Cineva 😋😏.
  Ps. De ce nu ai ”lucrat” 8 ore un articol despre impactul ”pestei” asupra economiei și societății românești? Ahh, nu ai ”porcari” în lista ta magică de fakebook 🤭🐖

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 28 Thumb down 36

  • Șerif, am scris și despre pestă. În plus, nu-mi bag nasul unde nu mă pricep, deci nu aș fi avut cum să scriu despre impactul asupra economiei.
   Întrebarea de ce am muncit la articolul ăsta mi se pare cel puțin nelalocul ei. Pentru că e blogul meu și așa am vrut eu?

   Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 5

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 16 Thumb down 31

  • Boss, dar când am dreptul să sar de cur în sus?

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 3

  • @HabaRnaM ți-am dat dislike. Pentru că nu îți înțeleg supărarea. Tu nu te superi când scriu eu ceva ce atenteaza la pudibonderia-ți?! Nu mă cerți ori de câte ori scriu ceva neplăcut (dar adevărat) despre bărbați? Tu de ce iei atitudine atunci? Pentru că ceva te interesează si deranjează. Mihai de ce n-are voie să scrie despre ce vrea el?! Huh?!! Wtf, really!

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 3

  • E chiar plăcut ce a scris MV, mai aflu și eu sume din cultură. Nu sunt supărat. Ca informare a fost ok, ca și scop nu prea. Atâta muncă-n van 😊. Mă oftic că încă pune speranță-n ”teoria” asta. Mai bine îngrijea pisici 8 ore, era mai câștigat. Idealiști ce vor să schimbe diverse. Vă doresc succes! Atenție la hidră … or la hidrant.
   Îs fuarte afectat de dislike-uri, macSiM chiar 😊🤣
   Ps. Eu n-am nici un drept aici, Mihai poate să scrie despre ce vrea el – firește. Îmi e clară treaba asta.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 21 Thumb down 21

  • Șerif, m-am uitat aseară la duamna Firea care era în studio la digi24. Eram dispus să renunț la meci doar ca să văd până unde merge. Noroc că s-a terminat emisiunea chiar când începea meciul. Ce să vezi, doamna a anunțat că nu exclude o candidatură, ca independent, la primăria capitalei. Știi, dacă o iei la bani mărunți nu prea are ce realizări să-ți arate ca să te facă s-o votezi. In schimb poate să-ți arate că actorii, artiștii și academicienii o susțin. Chestie care ar cam putea influența votul. Ce zici de treaba asta?

   Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 3

  • Înseamnă că esti foarte bou/vaca dacă o listă de pantagruelici bugetari iti influențează votul.Este de ajuns să mergi o oră prin București ca să iti bagi pu.la în ea de lista academica.

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 3

  • @edelweiss, da, dar asta o știm doar noi.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 1

  • Un fel de găleată și ulei dar pentru ‘telectuali 😜

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 2

  • @H, eu cred că tocmai făcând valuri de acest fel poți deschide ochii și mințile oamenilor. Doar unora. Dar asta e ce putem face în speranța că la un moment dat nu vor mai avea influență matusalemicii ăia, că nu va trebui să mai dăm o ciocolată la ghișeu….că vom alege altceva mai bun.

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 1

 6. Mihai, îmi pare rău că eşti atât de dezamăgit. Am vrut să scriu şi ieri, dar eram umpic offtopic. Azi mi-ai ridicat mingea la fileu. Lucrez în sistemul bugetar. De 14 ani. O primărie e România la scară mai mică. Primarul e tătucul. Toţi care nu sunt nepoţi/nepoate/amante/pupincurişti, sunt nimeni. Referenţii şi inspectorii de rând au salarii nete de 1800-2000 lei. Nu există prime. Pentru cei de rând. Cei aleşi au salarii de 3-4 ori mai mari. S-au înfiinţat tot felul de direcţii şi servicii că să se pună şefi. Fideli sistemului, of course.
  Oamenii se tem să critice ceva, pentru că e plin de turnători.
  Când a fost marşul pentru Colectiv, ni s-a transmis că nu e bine să mergem, pentru că e un marş împotriva Guvernului. O apropiată a primarului a stat ascunsă într-o maşină să vadă cine a venit la marş. Cu ocazia asta viceprimarul, care şi aşa era de nesuportat pentru edilul şef pentru că devenise prea popular, a fost debarcat sub pretextul că nu e de încredere pentru partid şi i-au retras sprijinul politic.
  Un angajat al primăriei, anonim, a scris nasoale pe nişte forumuri. Mai e cazul să spun că primarul a făcut tot posibilul să afle IP-ul? Şi l-a aflat. Omul nu mai e angajat.
  O angajată a fost ameninţată şi mutată disciplinar pentru că soţul ei, de astă dată cu semnătură, a scris despre mizeria din oraş. Feisbucul şi forumurile sunt atent monitorizate.
  Pe bani publici se scoate o fiţuică infectă de publicaţie lunară care se distribuie gratuit populaţiei şi care preamăreşte realizările minunate ale primarului, iar pozele acestuia sunt aranjate ca să arate tânăr şi falnic, ca portetele de tristă amintire.
  Nu se fac angajări decât la ordin. Dacă sunt compartimente cu deficit de personal, referatele se întorc nesemnate, ca şi cum nu ar fi existat. Şi în general toate hârtiile care nu convin se întorc aşa.
  Un angajat a primit ordin să facă teren în zonele cele mai mizerabile. Când a comentat i s-a amintit că dă mereu like-uri la postările opoziţiei.
  Cam asta e viaţa minunată în sistemul bugetar. Şi sunt convinsă că în alte părţi poate sunt lucruri şi mai rele.
  O să mi se spună bine, dacă nu-ţi convine du-te la privat. Dar asta nu rezolvă problema de fond.

  Comentariu beton! Thumb up 78 Thumb down 4

  • GabiI,jumatate din inspectorii si referentii aia de care pomenesti,n ar prinde posturi echivalente la privat.Iar multi din cealalta jumatate ar prinde dar ar suspina dupa aia 2000 lei net.E doar parerea mea,din ce am avut de a face cu cei din administratie de la mine.Cam in fiecare departament e unul care stie si restul sunt de umplutura.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 7

  • Marius M, de multe ori chiar ăla care ştie ia 2000, ăia care sunt de umplutură sunt piloşi. S-a bătut atâta monedă pe bugetarul gras care stă pe spatele privatului slab, dar dacă te gândeşti bine politica “dezbină şi condu” funcţionează din antichitate.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

  • Nu l opreste nimeni sa si bage piciorele si sa plece daca simte ca e nedreptatit.E foame mare de oameni in sectorul privat,crede ma.E drept ca nu mai poti pleca prin oras sa ti rezolvi problemele in timpul programului,n ai liber vreo 3 zile cand e sarbatoare,ai doar sarbatoarea si aia neplatita.Si multe alte.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 7

  • Marius, aşa cum am scris la final, poţi să pleci, problema e că sistemul rămâne la fel. Eu de fapt vorbeam de sistem, nu de mine.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • Marius M, nu eu ţi-am dat dislike, sorry.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • GabiI :))))).Nu ma afecta chiar daca mi dadeai tu.N am nimic cu bugetarii,parerea mea e ca sunt oameni si oameni peste tot.Doar ca ceea ce se intampla mi se pare o anomalie.Adineauri m am uitat la like si ai 39 cand explici ce grea e viata de bugetar,cand eu spun ca nu prea e asa am vreo 4 si vreo 2 dislike.Acum,ca sa fiu porc pana la capat,cam cati angajati din mediul privat citesc blogul in timpul programului si cati angajati la stat?Tu ce zici?

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • Ha-ha, unii citesc pe telefon, alţii pe comp, după caz. Eu nu vreau să mă războiesc cu nimeni, am lucrat la firme, copii mei lucrează în mediul privat. Nu găseşti jobul perfect şi nu întotdeauna lucrurile sunt ceea ce par. De exemplu cele 2 zile în plus de Sf. Marie nu le-am cerut. Le-am recuperat 2 sâmbete la rând şi chiar dacă nu am stat 8 ore, mi-am f*t*t weekendu’. Iar ideea pentru care am scris cele de mai sus, este ca să oamenii să nu fie dezamăgiţi de reacţiile celor din mediul bugetar. Pur şi simplu ăsta e sistemul şi oamenii se tem pentru pielea lor. Unii. Alţii îl acceptă.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • P.S. Marius M, lasă bugetarii să vină la mine. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 1

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 4 Thumb down 19

  • @Rianne, dar să știi că a lucra la stat nu e un fel de stigmat sau o chestie de care să-ți fie rușine. Să lucrezi la stat și să nu-ți faci treaba pentru care esti plătit sau s-o faci doar așteptând bani sau alte avantaje, abia asta e nasol. Ce, ție nu ți-ar placea să intri la administrația financiară, de exemplu, și să dai de oameni mișto care-ți rezolvă treaba cu zâmbetul pe buze și cu o vorbă bună?

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @Rianne,
   Complicitate? De unde şi până unde cine lucrează la stat e complice cu ceva? Sunt simple locuri de muncă, slujbe. În diferite domenii. Că în unele posturi se fac compromisuri politice şi că există corupţie (şi) pe acolo nu înseamnă să generalizezi. Majoritatea oamenilor din birourile alea de la stat nu au nimic de-a face cu politica. Ca şi mare parte dintre cei care lucrează la firme private. Peste tot sunt oameni de toate felurile. Şefi/patroni de rahat sau oameni oneşti. Eu am încercat ambele variante şi am avut parte de lucruri bune şi lucruri rele în ambele situaţii, deopotrivă. Nu văd de ce trebuie desconsiderat un om care munceşte pe criteriul ăsta aberant stat/privat.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • Solandi, thanks, deja mă simţeam ca o râmă. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • GabiI,eu am pornit asta,imi cer scuze,n-am vrut sa te jignesc .Nu s-a vrut o cruciada impotriva celor care lucreaza la stat si-si fac datoria , doar ca a lucra la stat acum a devenit pentru multi sinonim cu ,,afacere”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Parca ar fi vorba despre primaria Timisoarei!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Marius, nu cu tine aveam treabă, tu poți susține un comentariu civilizat și nu m-ai jignit. Nu e primăria Timișoara dar cum ziceam, sistemul exista și funcționează. nu se GBP

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Gabriel,
   Parcă ar fi vorba despre majoritatea primăriilor din țară 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 1

  • Scuze, a luat-o divaisul razna și bagă litereg în plus.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Misu ceea ce afirmă @Gabil este exemplul perfect la ceea afirmam eu ieri. Tehnica pumnului în gură funcționează… Cât timp nu lucrezi pentru tine, ești plecat din țară, sau ești în domeniul privat taci… chiar dacă nu ești de acord. De ce pentru că copii, pentru că bani, pentru că bănci, pentru că vârstă… etc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 7. Tudor Chirila a luat pozitie impotriva sustinatorilor primaritei. Chiar virulent asa cum este el.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 6

  • @Silvia, nu cunosc, nu-l urmăresc. Bravo lui. Întrebarea mea ar fi alta: când e principial Chrilă, când cântă pe bani publici sau când ia atitudine împotriva celor care-l plătesc? Că nu mă prind.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 4

 8. Cand mananci caca.t toata ziua,o lingurita intr o galeata de ciocolata e doar aroma,cam cum e ciocolata cu menta.Numa zic.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 2

 9. Șef, sfatul meu ar fi să te interesezi cam care mai este mercurialul la articole de campanie, trafic ai, cititori sunt, bagi tare pe “ode” chiar și pentru duamna până în 2020, îți asiguri din asta (după capul meu) minim vreo 50k de euro până atunci și valea în lumea largă. Dă cu “vopsea” roșie peste tot și ne chemi la berea aia în Belize. Garantat!😜 Oricum tot ei sunt votați, de ce să nu-ți scoți și tu ceva de semințe așa?
  Ce atâta rezistență, ce atâta “tolontaneală” pe moca?
  Glumesc (sau nu?)!
  Am făcut și eu același lucru ca tine și am puricat un pic lista mea de prieteni, în special “rezistenții”. Toți merg la petrecerile și concertele gratuite organizate de PMB, toți sunt “interested” de “Zilele Bucureștiului” și alte asemenea chestii prin parcuri și piețe. Ba încă mai și postează cu “partikip” pe FB. Cum, plm?
  Mă obosește “politica” asta în ultima vreme. E fix cum am spus ieri: luptă cu morile de vânt.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 3

  • @Ionuț lasă-mă, că mor! Nu-mi dau voie să merg la Hurts. Pentru că… Firea! Spune-mi cum vrei, da’ nu mă duc :/

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 3

  • @Ionuț, io cred că după prima “odă” o să cam bată vântul pe-aici, pe blog. Nu vezi ce se întâmplă când susțin niște chestii logice și corecte? D-apăi când voi băga primul articol despre “votați-o pă duamna că ca ea nu mai găsim”?

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 2

  • @Mihai,
   Da, mă, plecăm noi, dar vin ăia peste 3000 care i-au dat like lu’ Firea la postarea de pe FB. Ee? 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • @Laura G., corect, uitasem de asta. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Mihai, prietenii tăi de pe feisbuc ar fi oripilaţi 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 10. Tudor Chirila a comentat tare si vehement “lista rusinii”. De pe pagina lui am aflat de scrisoare . Deci, bifa si la el.
  Tudor Chirila : “Cine spunea că artiștii nu se implică în politică? Iată mai jos o listă a rușinii, din punctul meu de vedere, a unor artiști, fosti sportivi, directori de teatre, actori, etc. care, impulsionați (probabil) de aparatul de PR al celui mai slab primar din istoria post decembristă a Bucureștiului, n-au avut nicio problemă să-și declare susținerea fățișă pentru incompetență. E nasol când dragostea pentru putere – căci să fii director de instituție înseamnă un pic de putere și sentimentul că instituția e feuda ta – ajunge să te orbească atât de tare încât să fii în stare să te minți că trăiești într-un oraș care se dezvoltă când adevărul este că se prăbușește. Gabriela Firea nu este alcteva decât o parte a mafiei din Ilfov care încearcă să facă surf pe valul de antipatie pentru mafia de Teleorman. Sigur că artiștilor semnatari n-o să le reproșeze nimeni amestecul într-o luptă politică așa cum postacii PSD o fac adesea pe paginile celor care îndrăznesc să critice Mafia. “

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 3

 11. Traim era lui “condamn ferm”, “imi asum” si “iau atitudine pentru ca imi pasa”. Expresii golite de sens dar care dau bine pentru ca sunt la moda. De fapt asta e diferenta intre a iesi in strada pentru niste principii (mai mult sau mai putin fundamentate) si a iesi in strada pentru ca s-a strans latul si nu mai suporti.

  Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 1

 12. Pai intrebarile esentiale sunt cam astea : cine a semnat, de ce a semnat? Din interes, din convingere? Cine a inghetat in Piata, de ce a inghetat? Ca sa puna poza pe fb, din convingere profunda, ca sa fie in rand cu poporul, cu majoritatea, cu valul, cu turma?
  Cine a dat share la articolul tau de ce a facut-o? Din convingere, ca sa-ti faca pe plac, din interes ( doar nu crezi ca in bula ta nu ar fi interese, sper ca nu esti atat de naiv) sau de ce altceva? Eu am dat share nu din convingere ci pentru ca ne-ai rugat, deci si pe mine ma m. Cum mananc uneori o bucatica de paine – sufleteasca, intelectuala- pe acest blog, mi se pare de bun simt sa-ti respect si sa-ti indeplinesc o cerinta internautica.
  Acuma…lista aia lunga o fi continand si valori. Sa nu aruncam apa murdara cu tot cu copil, zic! Stiu ca e teribil de greu sa separam valori dar nu avem incotro. E singura cale spre progres.
  Salut bula cu respect si afectiune!

  Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 3

  • Si am uitat fix intrebarea esentiala: cine nu a dat share, de ce? Trebuie inteleasa mereu cauza! In orice.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @GMT,
   De exemplu, eu n-am dat share pentru că din lista mea (destul de scurtă) 90% NU sunt bucureșteni, iar vreo 3% sunt de-aici (blog).

   Pentru constănțeni, după 15 ani de dictatură&mafie măzărească, țoapa aia de Firea pare cozonac cu stafide. Au devenit imuni.
   Mazăre nu era cu scrisorile și aplaudacii, el își filma excentricitățile.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 2

  • La fel.Am in lista sotia ,fiica,vreo 6 plecati prin Irlanda de ani buni si vreo trei bastinasi.Ah,am si pe cineva din Bucuresti dar na,nu e nevoie sa i arat cu degetul articolul,se descurca sa l gaseasca,presupun. :))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Laura, Marius, exact! Fiecare a gandit in functie de lista lui de amici. Nici eu nu am multi bucuresteni dar ma gandeam ca daca unul din, de ex Braila, da share la share-ul meu, acesta poate ajunge la cineva din Buc din lista lui si tot asa…Reactii ca cea a lui Mihai au si altii, am citit deja cateva, coincid. Si chiar daca nu suntem din Buc, ne confruntam mentalitatea cu a altora, gandim si tot evoluam cumva. Ne foloseste orice critica.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 13. Deschidere de an școlar, o instituție de învățământ public în care maxim 5% sunt copii arondați, iar restul de 95% aterizați acolo cu vize de flotant fake, pentru că ”e școală bună” și ”e dreptul copilului meu de a beneficia de educație de calitate”. Părinți #rezist și #muiepsd mulți dintre ei, dar până la copii. Acolo ne mai înmuiem și dăm șpagă (din fericire sunt în cei 5%, dar dacă n-aș fi avut o școală cât de cât acceptabilă lângă casă, cu siguranță aș fi procedat la fel) sau facem diverse compromisuri, mai mici sau mai mari. Primarul de sector are și el copiii aici începând cu anul trecut, prin urmare (ăăăăă, adică fără absolut nicio legătură cu asta) în câteva luni s-au făcut cât nu s-a realizat în 6 ani de când am eu tangență cu instituția, plus multă vreme înainte. La festivitate doamna director i-a mulțumit din suflet și… s-a înclinat. Îmi plăcea de femeia aia, chiar s-a zbătut pentru niște chestii bune de vreo 2 ani de când e director (mai ales că înainte fusese o jigodie de pesedist mitoman și șpăgar pe care l-aș fi bătut fără nicio remușcare dacă eram bărbat, deci poate că și standardele erau foarte joase), îmi place și acum, dar mi-a dat fiori faza cu înclinatul. M-a surprins și m-a bucurat că părinții n-au prea apaludat, dar probabil erau pătrunși de emoția unui nou început și preocupați cu urlatul după copii pentru a le face poze. Pentru că în vară, la finalul cursurilor, erau în culmea extazului la auzul realizărilor, planurilor domnului primar și interesului sincer manifestat pentru educația odraslelor noastre. Și eu văd că m-am mai îmbunat între timp, atunci mi-am băgat picioarele și am plecat de la ceremonie , acum am stat. Fără să aplaud sau ceva, dar am stat. Probabil că în câteva luni o să-i și pup mâna domnului primar pentru câte și mai câte va face pentru copiii noștri. Exagerez, desigur, dar cam asta e, mai mult sau mai puțin, pas cu pas, zi de zi, cu fiecare linguriță de căcat poziționată drept miere acceptată sau chiar aplaudată, tare mi-e teamă că o să ajungem cu toții să lingem cu entuziasm și de bunăvoie mâinile căcăcioase ale unor căcați. Că altfel, sunt 100% convinsă, vor găsi ei căi ca să ne oblige s-o facem.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 3

  • Aham, întotdeauna “ceilalţi” sunt de vină atunci când dăm şpagă. Că dacă nu ar fi “ei” corupţi noi am fi cei mai cinstiţi şi mai corecţi oameni

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • Nu asta am zis, ci că foarte mulți dintre noi suntem coruptibili și corupți la rândul nostru, în mai mică sau mai mare măsură (bine, asta dacă nu suntem înfiorător de ipocriți) și în loc să recunoaștem deschis (și) asta, preferăm să ne alinăm conștiința doar arătându-i cu degetul pe cei care fac altele mai groase. Adică arătăm doar bârna din ochiul lor. Zic să fim conștienți și de paie, atât.

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • Băăăăiii, am dat la șpagă la asistente și infirmiere când a fost mama în spital de mi s-a acrit. Și cu șpagă și dacă nu eram cu ochii pe ele n-o îngrijeau. Am facut scandal, am țipat pe holuri ”fără șpagă nu vă mișcați un cm”, am reproșat medicilor… Nada!
   Una peste alta, în 3 luni de spitalizare m-au costat infirmierele mai mult decât operația pe creier.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

 14. Bă,da’ ia nu vă mai duceti voi la concerte ale primariilor,evenimente si alte mocangeli.Ca să nu mai spele zdrențele astea bani.Eu mă duc anual la Wacken,anu asta nu fusei,dau bani,văd ce vreau si gata.Nu m-am dus la nici o zi a orașului,la concertele primăriei,la nimic moca.Păi ori îmi introduc sexum permanent,ori iau o mică pauză să belesc si eu felinarele la o moca mică.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • @edelweiss, aoleu, păi și de unde mai faci selfie sau de unde mai dai check-in?

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 1

  • Mann,primăria Berlinului are până in 300 de angajati.Primaria galetii de #Câtiormaififost,Firea are 800 si ceva.Aia 800 ce plm fac,își dau laicuri între ei,se plâng că veata e grea?De aia nu se informatizeaza eficient sistemul să tina toate panaramele acolo,să frece hârtii,șefi,să stai tu ca animalul cu cusma în mână la ghisee.Să simti umilinta ca pu.la cu bile în cur,adânc.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Edelweiss,corect.M am intalnit acum ceva timp cu un tip in varsta care a lucrat ca secretar pe vremea lui Ceasca in comuna natala.Printre altele mi a spus ca atunci erau 8 oameni la primarie la o populatie de 3000 locuitori,acum sunt vreo 30 angajati la o populatie sub 2000.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 15. Bai, daca tot ai zis si de PSD, hai sa-ti zic ce mi-a umplut mie paharul. Voiam de vreo 2 ani sa plec din tara, dar parca nu aveam motivatia necesara ca sa ma pun in miscare. In fine, anul asta in sfarsit mi-a venit o idee, o motivatie pe plan profesional, asa ca m-am hotarat sa o fac. Evident, tot aveam emotii, dubii, imi ziceam “ce plm faci” de multe ori etc — cred ca intelegi la ce ma refer.

  Dar stii cand am zis “Gata, am incheiat aici, ultimul stinge lumina!”? Cand a fost mitingul ala pro-PSD la Bucuresti… dar nu faptul in sine, toata lumea e libera sa sustina pe cine vrea, in definitiv. In schimb, cu o zi sau doua inainte, a iesit directiva aia de la o filiala judeteana PSD — stii tu, aia odioasa, cu organizarea pe “Grupuri si grupulete”, cu sefi de grupa etc. Nici macar asta, desi e groaznica faza… dar, in directiva aia, scris negru pe alb, zicea asa: “Locul si ora: P-ta Victoriei, data X, ora 20:00 (opt seara)”. Cand am citit asta si mi-am dat seama ca tara asta consta in mare parte din oameni carora trebuie sa le scrii pe hartie ca “20:00” e “opt seara”, am zis “this is it, we’re done here”…

  Acuma, sa vedem cum o sa-mi iasa, dar m-am gandit sa share-uiesc povestea, din capitolul “it’s all in the details”

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • AAA, poate că a trebut să li se scrie că ”20:00” înseamnă ”opt seara”, dar nu și explicația termenului ”afluire”, care, dacă țin bine minte, era pe aceeași hârtie 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • Probabil, dar organizarea nu conta cu adevarat. Era important doar sa fie toti acolo la ora potrivita….

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

 16. Alantaieri incercam sa vi-l bag si voua pe gat pe Christoph Waltz, asa, ca sa impartasesc si eu o chestie cu cineva. Nu ca m-as fi asteptat la nu stiu ce, dar nici la o confirmare atat de neta ca nu intereseaza pe nimeni. As fi vrut sa mai spun doua-trei chestii, nu neaparat despre el, ci despre multi dintre actorii europeni distribuiti in filmele americane. Cand se intampla asta, ei, bine, sunt cei care dau savoare filmului, sarea si piperul din el. Uitati-va si numai la Iures distribuit alaturi de Clooney sau Bruce Willis si intrebati-va cine pe cine umbreste, cine e stereotipul si cine are cu adevarat consistenta ? http://www.youtube.com/watch?v=GFeUnCPPmU8. Si in naivitatea mea chiar sunt mandru de si cu actorii nostrii.
  Din pacate lumea europeana a teatrului si filmului, fara mari resurse, obliga actorii la prostitutie. Nu numai la noi, austriacul cu care incepusem articolul pana sa aiba norocul distribuirii la Hollywood (asta la 50 si de ani si doar pentru ca Tarantino si-a dorit pentru autenticitate etnici germani in rolurile de ofiteri si soldati nemti din filmul lui), a jucat si el numai in productii minore de televiziune, seriale de rahat, ca sa se inteleaga mai bine. Acuma ce sa zic ? La alternativele pe care le au ai nostrii, pai te bucura pana si faptul ca nu-i vezi umilindu-se pe la Kanal D sau Etno TV. Nu-mi place Lorena, stiti bine, la cate urate a zis de barbati mai ca i-as pune ciunga in par pe strada, dar chiar e de admirat cum se zbate ea tot timpul sa organizeze productii indie (fie ele, dupa posibilitati si numai mini-productii). Face ea multe vrute si nevrute, dar la “ode” nu se preteaza. Spun toate astea sa nu par grabitul in etichetare si chiar am o doza consistenta de intelegere fata de situatia lor. Totusi …

  Lia Bugnar nu-i tocmai cel mai fericit exemplu ! Ori face pe proasta ca nu stie ce inseamna o scrisoare de adeziune, ori – sunt convins insa ca nu e cazul – chiar e. Iar sa ajungem la doua ore de program dedicate tovarasului ? hai, aia mai aveau scuza vremurilori, da’ tu sa vii in Europa lui 2018 cu dintr-astea ? Apoi, nu s-a pus in discutie legalitatea faptului, sigur ca ai voie (n.b. si inainte tot asa legal era) cat moralitatea lui si asta la genu’ batut obrazul si nu cum zice ea, cu ruptul camasilor de pe noi si datul ochilor peste cap la dictai blasfemia comisa. In fine …

  Conchid si eu ca Renta … e bine ca tragi un semnal de alarma ! 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Lia Bugnar știe extrem de bine despre ce vorbesc. Doar face pe nedumerita.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Faianțare,
   Să știi că pe mine m-ai făcut curioasă cu Christoph Waltz. Am notat informația, iar serile trecute am văzut ”Inglourious Basterds” – mi-a plăcut maxim. Mersi 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

  • Laura,

   ♥ ! E ea cam anemica asa, da’ altfel nu stiu se pune. Ma rog, ai inteles mesajul.

   Pfuuah, sa-l vezi la Charlie Rose ! E limpede ca numai politetea il determina sa lase un rastimp intre replici, sa nu para repezit, desi e usor observabil pe mecla lui ca are raspunsul cu mult timp inainte ca intrebaea sa se incheie deja pe teava. Apoi desi vorbeste excelent engleza, nu cauta defel sa-si afecteze vocea sau gestica, sa impostureze copilareste ca i-ar fi limba materna …

   /www.youtube.com/watch?v=y8M1psg7DU8

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Din lista filmelor lui mi-am propus să văd cât mai curând și Big eyes.
   Și, recunosc, îmi place și cum arată. Nu-i prea înalt, dar e genul meu ☺️

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Faianţaru’,
   Ce exprimare, auzi să ni-l bage pe gât pe Christoph Waltz. Ăsta intră singur, nu are nevoie de ciocănit insistent la uşă. Eu l-am văzut mai de mult în 2 filme: Django dezlănţuit şi în Ticăloşi fără glorie şi mi-a plăcut extrem de mult. Am zis de fiecare dată că voi urmări şi alte filme cu el dar timpul omului e limitat şi filmele/serialele sunt multe pe lumea asta.

   ~~~~

   Cât despre subiectul de ieri şi de azi – nu am avut mare lucru de comentat. Pentru că nu mă mai miră nimic. Nici măcar actorii; deoarece am realizat de mult că un artist este de fapt compus din două părţi distincte: talentul lui pe scenă şi omul banal din viaţa de zi cu zi. Rareori cele 2 faţete se lipesc şi sunt un tot unitar.

   Pentru mine subiectul e foarte departe de punctele mele de interes din zilele de început de nou an şcolar şi de problemele zilnice personale. Probabil şi de aceea nu a avut ecou prea mare.
   Pot doar să conchid: uite cum îşi dă omul arama pe faţă. Pentru cei care sunt din Bucureşti şi au tangenţă cu luma artistică îmi dau seama că poate fi un subiect fierbinte sau de gheaţă în funcţie de tabăra în care invizibil cred ei că se situează. Pentru alţii însă e un subiect care poate sta liniştit la coadă după alte n rahaturi întâmplate în ziua curentă.
   Pe moment am un hop de trecut, chiar nu ştiu ce să spun mai mult.

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

  • @ Solandi

   Te inteleg, nu prea are de ce sa te intereseze, Invariabil toti care vin promit mantuirea de propriile noastre obiceiuri la urma urmii. Nu stiu cu cata sinceritate o fac ei, stiu insa sigur ca vor esua.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 17. Vreți încă un exemplu de diferență între teoretic și practic? Și despre luat atitudine punctual și fără efect? Foarte on topic, am citit acum o postare pe FB.
  Autorul nu e în lista mea, l-a share-uit o amică.

  http://s9.ro/h46

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • Am citit postul și m-am întrebat ce abordare ar fi fost mai potrivită, astfel încât și problema să se rezolve și doamna amatoare de gustări exotice 🙂 să învețe (poate) ceva.
   Eu clar nu aș fi avut tăria să-i zic în față că e o nesmițită, pentru că în astfel de cazuri rezultatul este de cele mai multe ori doar o ceartă și o țățeală ridicolă între femei. Probabil că aș fi mers pe varianta de a o ruga frumos să arunce grabnic gunoiul, pentru binele dumneaei, deoarece posed un stomac deosebit de sensibil la mizerie și care nu mi-aș dori să se revolte cu jet asupra sa, dacă înțelege ideea. Am aplicat treaba asta odată, cuiva care se descălțase în tren, mai în glumă, mai în serios, it worked like a charm.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @Anduța,
   Metoda ta e o idee bună. Dar e o soluție de moment, cred 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

  • Laura, posibil. O altă metodă pe care aș vrea s-o aplic pe viitor este cea în care să-i duc eu personal gunoiul la coș unui astfel de specimen. De curiozitate, să-i văd reacția. Sper doar să nu-mi cadă mâinile :-). Mergeam la un moment dat cu cineva pe stradă, fără să zică ceva s-a aplecat, a cules o sticlă aruncată aiurea pe jos și a aruncat-o la gunoi. Mi s-a părut wow.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

 18. Inițial m-am gândit că scrisoarea a fost semnată în ideea că acele bugete cuprinzătoare, permiteau o dezlănțuire în sectorul investiții/renovări ale teatrelor. Și un artist tânăr, cu salariul pe care l-ai specificat, are un cadru de desfășurare mult îmbunătățit, poate costume și decoruri adecvate, bani pentru spectacole în alte orașe, festivaluri, ceva de genul.
  Cumva aș fi înțeles atunci decizia distinșilor de a se alătura primarului, un fel de scopul scuză mijloacele. M-am lămurit că de fapt banii se vor duce discreționar în anumite buzunare. Ce pot să mai spun?
  Cum te compromiți de unul singur nu o face nimeni altcineva?
  Poate că și în teatre există tătucii de care pomenește GabiI? Și toată cariera/munca ta sunt la mâna lui?
  Posibil. Și atunci da, participi la manifestările generale pentru că implicit te gândești și la sistemul propriu în care ești angrenat și care nu îți place. Arăți voalat cu degetul și către ăia.
  Iar când ești singur în cabina de vot faci ce îți dictează conștiința că trebuie să faci.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 19. Iar ma duc la vot si votez impotriva PSD ca apoi sa constat ca si o parte din intelectuali sunt la fel de prosti si influentabili, difera doar suma. Din punctul meu de vedere degeaba esti artist, intelectual etc. daca principiile tale sunt zero. N-are nimic, noi zicem muie PSD astia iau bani de la PSD si zic muie Romania.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 1

  • Adică Liiceanu și Pleșu când îl pupau în cur pe Băsescu erau ok ?
   Că erau de dreapta ?

   Nu s-au pierdut alegerile din cauza că au votat intelectualii cu stânga, maestre !

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 20. Normal că-i mai simplu să-i dai un hashtag în bot pesedeului, decât concret lu’ duamna Firea. Pesediștii îs mai mulți, duamna Firea-i una singură. Îi coada mare la ea și riști să nu ajungi în față.

  Lăsând gluma la o parte, @Mihaie, eu cred că tocmai asta-i provocarea: ca cei vizibili, cu talent la vorbe, să fie insistenți și consistenți în mesaj până când se formează o masă critică în societate. Mai pui o poză cu pisici, mai cerți pe unii că semnează aiureli grețoase, mai scrii un tratat despre veninul de viperă, știi tu… Important e să ai grijă să n-o iei cu capul, că atunci clar nu mai rezolvi nimic.

  Peseu: dacă faci ce zicea @Ionuț mai sus, la primul drum în România vin și-ți pun laxative-n cafea. Să nu zici că nu te-am avertizat.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 21. Cumva of-topic. Apropos de căcat și ciocolată. În cartea/filmul “culoarea sentimentelor” e o scenă absolut genială care le implică pe amândouă. Recomand cu tărie. Și cartea, și filmul. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Hahaha, exact, genială e perfect spus, susțin!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 22. @Vera.
  Inițal așa am zis și eu, ce rău poate să facă o ciocolată, eventual mă îngraș un pic 🙂
  Doar că mi se întamplă des când merg la verificări în teren și cer documente, sau cer să fie execuate chestii care lipsesc, să fiu intrebată , ” și nu putem rezolva altfel”, și îmi vine un răpuns în minte pe care nu pot să îl dau că deh sunt funcționar public, dar așa ar suna…. dacă vroiam să mă prostituez nu eram aici, eram probail pe centura Timișori, că nu am nici fizic nici față pentru Dubai.
  Și le explic că legislația, că normele, că procedura, că nu se poate altfel, … la care 2 din 3 zic… “deci nu ne dați bani.
  Mie lehamite, văd că nu doar cei care pot cere mită sunt de vină, mai sunt vinovați și cei care vor să o dea pentru a nu respecta regulile, și de aici mingea asta gigantică de corupție și mocirlă în care ne bălăcim în ficare zi.
  Si apropo de a sta sau a pleca din sistem, eu stau pentru că îmi place grozav ceea ce fac, chiar pot să ajut oameni din poziția mea, și o fac cu mare drag, mai ales pe cei care sunt nepregatiți să lupte cu sistemul dar sunt corecți, stau pentru că mereu am preferat să fiu acolo unde cred că pot face diferența, și o fac.
  Ei și amu să vezi ce organe o să-mi iau :))
  Mai bine ziceam că lucru la babe in Austria :))

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • @Maria eu ti-am dat Like si azi si ieri. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Maria,eu ți-am dat dislike astazi.
   Și-ți dau și mâine!
   :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 23. pe mine ma intriga p.s.-ul

  Cum adica ai fi facut la fel? Daca e asa inseamna ca atitidinea ta e in fuctie de interese, deci nicio diferenta fata de cei pe care i-ai criticat? Atunci de ce i-ai mai criticat?

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • @mihaela, nu știu sigur dacă aș fi făcut la fel. De-aia există un “probabil” acolo. În plus, P.S.-ul se referă strict la cei pe care i-am rugat să dea share și n-au dat. M-am pus în pielea lor și mi-am dat seama că dacă mă ruga cineva să dau share unui articol despre dispariția bufniței albe de Alaska, ar fi existat șanse să ridic din umeri și să-mi zic “boss, lasă-mă naibii cu bufnițele tale”. Well, fix așa s-ar putea să li se fi părut multora de pe aici subiectul acestui articol. Amu’ e clar?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 24. @Vera
  Mulțumesc, mă înclin.
  Ști sunt chiar așa de naivă, chiar cred ca pot să schimb ceva, o fac în primul rând pentru copila mea, pe care am adus-o pe lume, fară să o pot întreba în avans ” vrei să trăiești în România ?”

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 25. Principii, coloana vertebrala, molusca etc stiu doar o insiruire de cuvinte. Posibil trebuia sa-mi fi bagat lupa in ele de principii. Am f multe exemple de persoane “fake” care in goana dupa bani au uitat de tot si toate. Bine, unii/unele se prostitueaza pt niste amarate de “laicuri”. Altii si-au bagat lupa in ei de prieteni/parteneri de afaceri si au dat pana la urma cu batul in balta. Ce mm, doar o viata avem. Mai nasol e cand ies (iar) in prim plan si-ti tin prelegeri despre cat de tari sunt. Ipocrizie e putin spus. Asa ca Don Vasilesco, “ce mare lucru s-a întâmplat…”?!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Sorry, dă emoție am dat unlike 🤣
   “Câți ca voi!Câți ca voi”.”Ce sa fie? Nu-i nimic.A trecut Acceleratul”😉🤫
   LGBT careva ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @HabaRnaM, bine, dar sa nu se mai intample. :))) Pot sa-mi dea doar rosu ca sa nu ma deochi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Marius M
   “E” bine venite și alea, palmuță să fie, verde/roșie, te mai uiți la culoare :)))
   De aveam vreo suferință legată de like-uri aveam și eu pagină de FB.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 26. Eu am citit si sheruit lista fara sa mi-o ceara cineva si am facut asta pentru ca “MUIEPSD” pe de-o parte, dar si pentru ca nu-mi place fatarnicia si lichelismul pe de alta parte.
  Cat despre voturile date PSD-ului, istoria continua sa ne arate ca omul, de-a lungul timpului, nu a invatat nimic din greselile facute, repetandu-le continuu.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 27. Boss
  Principial nu greșești , dar faptic-real-pragmatic esti departe de.realitate
  Tu crezi că ești un Gelu Ruscanu ,din Jocul ielelor, care merge in viață pe alb sau negru
  Viața e gri.
  Imi aduc aminte de.un interviu al lui Beligan sau al unuia din apropierea lui Beligan la intrebarea de ce s-a prostituat cu laude și ode pt tovarășul , pe vremea cand era director la.TNB, parcă…
  Raspunsul a fost simplu și concret. Pai voiai sa facem spectacole și turnee doar la Mizil, Fetești, Corabia ?
  Așa am plecat la Paris, am montat și piese pe care le voiam și am tinut și stagiunea deschisă, că la un ordin se inchidea tot
  Normal că Beligan se prostitua, dar avea un teatru în spate actori, figuranți, costumieri, masinisti. Adică situația de ieri

  Cultura e prostituata tuturor regimurilor, asta o știu lucrând în domeniu timp de trei regimuri Convenția, PDSR și PDL. Și n-a fost nici o deosebire intre ele

  Și vezi că Ruscanu s-a omorât la sfârsit. Parcă…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 2

  • Viața nu cred că e gri, are roșu, albastru, verde, atât în stare pură, cât și în diverse combinații ce dau alte culori, unele mai luminoase, altele mai întunecate. Expresia asta cu griul mi s-a părut mereu o doar o găselniță pentru a justifica senin încălcarea de valori și principii.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @Anduta pentru comentariul asta ai un big like de la mine. Ma gandeam sa scriu ceva asemanator dar am zis sa mai citesc odata si acum ma bucur ca am facut-o ca transmiteam acelasi mesaj gen copy paste.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

 28. Domnule Vasilescu, intre altele, unul dintre lucrurile pe care le-am spus in comentariul respectiv, este ca articolul dumneavoastra nu este sharuibil pentru ca exista cel putin citeva afirmatii care sint doar speculatiile dumneavoastra, venite dintr-o lipsa de informatie reala asupra unui nume sau altul din lista. Chris Simion este doar unul dintre argumentele care arata ca am avut dreptate. Antipatia fata de doamna Firea mi-am aratat-o cind am crezut de cuviinta, in nume propriu, lucru care m-a si adus in onoranta pozitie de a fi motiv de stire la una dintre Antene si motiv de toti mortii si strabunii pe mesagerie privata, pina am aflat care-i butonul care te pazeste de fanii pesede. Repet, consider ca fiecare are dreptul sa simpatizeze ce om politic vrea, e treaba lui. Sa facem acum un test de verticalitate a breslei din a-i pune la stilpul rusinii pe cei 30 care au semnat penibilitatea aia de scrisoare, mi se pare extrem si nelalocul lui. Fiecare cu constiinta si drumul lui, am trait 20 de ani din viata intr-un sistem in care aveai voie sa alegi intr-un singur fel, ca altfel te lua mama dracu’. Am vorbit urit de doamna Firea pe pagina mea, am vorbit si de domnu’ Dragnea (iar motiv de stire la antene), si n-am patit niciodata nimic, nu m-a amendat nimeni profesional, desi chiar existau resorturile sa se intimple. Speculatia asta ca breasla e cacata pe ea de frica si de-aia nu sharuieste iar si iar lista aia, cred ca tine, ca si la mine, de faptul ca multi consideram ca mai e si treaba fiecaruia cu cine voteaza, nu sintem chiar coru’ Madrigal acum, sa strigam antipesede din zori si pina- n noapte, pe o singura voce. Deci, nu, nu sint terorizata de bratul lung al doamnei Firea, pur si simplu nu cred ca e treaba mea credinta politica a fiecarui om din breasla.

  Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 3

  • @Lia Bugnar, doamnă, am dreptul să cred ce vreau. Iar eu cred ce-am scris în cele două articole, de ieri și de azi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 1

 29. Mihai, imi pare rau ca nu am dat share ieri. Iti citesc blogul cu placere si imi plac cele mai multe articole. Daca ajuta, am dat share la link in privat pe whatsapp. In privinta share-ului pe facebook, am inceput sa-l evit mai ales de cand am plecat din tara pentru ca am impresia ca sunt privit ca un cruciat indepartat si ciudat. Dar tu aveai dreptate. Am dat like si share acum.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 30. In ultima vreme nu reusesc sa citesc zilnic blogul, probleme de sanatate ma aduc pe la ora 21 acasa, si daca vad un titlu cu iz politic zic ,,pas”. .. pt ca mi-e destul de greata de la boala si nu-mi trebuie surplus de greață. Da, imi asum, nu mai suport nici macar un articol, chiar bine intentionat , pe aceasta tema.Pentru ca imunizare sau desensibilizare pt alergia la politicienii patriei incă nu s-a inventat.Imi pare rau penca stiu ca poate jignesc grupul asta frumos prin ,,pas”-ul meu. Drept urmare, azi am citit articolul de ieri, am procedat la o redistribuire, mi-am tras un perdaf si acu , dupa ce m-am umplut demuuulta ,,firea,” ma duc sa beau o limonada cu multa lamaie …poate merge si o clisma.

  Îţi place sau nu: Thumb up 10 Thumb down 0

  • @MAS, cred că nu ești singura cu greață de politică în perioada asta. Multă baftă, să te faci bine! 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

  • Sănătate maximă. Îs convins că ameliorezi/rezolvi problema și ne “ințepi” cu prezența și comentariile mai mult 😋🤗
   Ps. În special pă Vasilescu 😊 Ce zodie e maestru’? Doar nu îi fecioară… Care zice ? Care îndrăznește ? Dau o înghețată 🍨recompensă, nu șpagă 😇

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Nu mai bine ciocolată? Că tot s-a vorbit azi mult de ea 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • E Săgetător Mihai 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 10 Thumb down 0

  • Hai că zodia se știa, dar ascendentul care e? 🙂 Voi vi-l știți?

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 1

  • Acu am intrat în casă. Mno, Vera tre să mă treci pe caiet cu o înghețată 😊.

   Îţi place sau nu: Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Habar știam eu de ce mă trezesc dimineața. Îmi trimiți și mie una printr-un 🌽el călător chiar dacă nu am dat răspunsul. PS să știi că îl știam!

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

  • @HabaRnaM lăsaț, sunt o fomee puternică și încăpățânată… ăsta, cum îi zice… independentă! Îmi cumpăr singură!

   Îţi place sau nu: Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Vera lasă scutul, remember… ce e așa grav la o înghețată… Vezi că sunt niște papanași buni prin Pipera. 🛒 pe aia…

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

  • Și eu, acum am intrat în casă.
   Nu, n-am ”produs” nimic 😀, după doar 2 ore de somn am condus o prietenă la aeroport.

   Măi, dar aici e program non-stop? Văd că postați la ore mici-mici.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Și mie mi-a picat fața când am văzut la ce ore se trezesc oamenii ăștia… și eu mă plângeam de ora 6…care între timp a devenit 6.30

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

 31. Off topic (și nu chiar), am văzut astăzi în trafic, în Timișoara, un Audi A6 cu inscripție pe portbagaj ” PUIE MSD “.
  Jur că-mi venea să îl interpelez la semafor, să-i ofer și eu o PUIE în semn de recunoștință :))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

 32. Parerea mea, la modul mai general putin, e ca dinspre noi spre psd pleaca la modul teoretic, in vreme ce practica de zi cu zi ne dovedeste ca e fix invers. In teorie, #muiepsd, toate bune. In practica, suntem la capatul gresit al pulii…

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 33. @Solandi
  Nu stigmatizez pe nimeni dar sa stai 14 ani intr-un sistem care stii ca e putred e nasol.GabiI descrie f. bine ce se intampla, o revolta politica pumnului in gura de 14 ani si totusi se duce la munca si le zambeste sacalilor zilnic.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Rianne,
   Simplu: pentru că există oameni care îşi fac meseria corect indiferent de ce e în jurul lor.

   Nereguli sunt peste tot. Inclusiv la un patron care vrea doar secretare cu studii superioare/cunoştinţe excelente de limba engleză/folosirea diverselor pachete de aplicaţii pe calculator – şi asta pe un salariu foarte mic, stat peste program fără plată şi tratament dispreţuitor de sus deşi şeful ăla are doar 12 clase şi o diplomă cumpărată la o facultate particulară obscură. Sau la un market particular cu program halucinant de sărbători, cu ture sau, şi mai rău, vreun chioşc din ăla ‘non stop’.
   Eu zic să nu mai generalizăm şi să nu ne mai acuzăm fără să ştim concret despre ce e vorba.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 34. Nici eu nu am distribuit articolul pe facebook dar l-am dat mai departe cu subiect și predicat pe WhatsApp. Așa, punct ochit, punct lovit.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.