4,008 cititori

Dacă ieșiți diseară în Piața Victoriei

Citiți măcar o dată treaba de mai jos. Nu cred că se va întâmpla nimic nasol, dar ce te costă s-o citești și să te ții de ce scrie acolo?

de aici

 

27 de păreri la “Dacă ieșiți diseară în Piața Victoriei

 1. Ce mizerie poate fi aia cu baietii de galerie. Majoritatea sunt oameni cat tine si ca mine care doresc o schimbare in bine si care sacrifica din timpul lor liber pentru a fi alaturi de ceilalti. Doar pentru ca au o pasiune irelevanta pentru aceste proteste nu inseamna ca trebuie tratati ca un paria. E doar o alta modalitate interesanta de a dezbina protestatarii. Si ca fapt divers, poti urmari putin protestele din anii anteriori din Grecia sau Turcia, stii, alea pe care le glorificau toti romanii, unde de cele mai multe ori baietii de galerie erau cei din prima linie si erau urmati de majoritatea protestatarilor…in rest, have fun la protest, desi nu cred ca ai fost pe-acolo pana acum la fel de mult ca baietii din galerii.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

  • @leon, știu, știu, am văzut ăsta iarnă.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • Daca sar ca javrele la bataie sau dau in jandarmi cu pietre si alte proiectile, pentru ca acestia sa ia la omor pe toata lumea in “legitima aparare”, atunci cum vrei sa ii tratam? Ca pe niste jeguri umane si proaste care sunt.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 2. Mulțumim Mihai, și eu cred că e bine să avem în vedere aceste lucruri, un pic de extra atenție nu strică.

  Eu nu am nimic nici cu jandarmii, nici cu băieții din galerii, dar recunosc că verva și hotărârea celor din urmă pe mine m-a cam iritat și chiar speriat. După protestul de pe 12 ianuarie parcă (atunci când un jandarm a lovit un protestatar), pe 24 ianuarie m-am dus în piață, acolo aveam chef să sărbătoresc. Lume nu prea multă, liniște, la un moment dat vine o galerie, surle, trâmbițe, goarne, scandări, strigăte, încing băieții o horă nebună, iureș, televiziunile călare pe ei. Și eu și alții (mai ales familiile cu copii) ne-am dat instinctiv mai pe lângă jandarmi. Ca să fiu sigură, i-am întrebat dacă în caz de ceva intervin/ne apără. Au zis că da, să fiu liniștită.
  În fine, ce vreau să zic, eu cred că e loc pentru toți, recunosc că personal sunt fan proteste tăcute ca la Sibiu, cu mesaje scrise și/sau cu dezbateri publice în piață (eventual și transmise prin diverse mijloace de informare), dar asta nu înseamnă că orice fel de alt protest nu este eficient, binevenit sau apreciat.
  Atât timp cât nu e agresiv sau violent, aș zice eu.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Mihai astă iarnă nu și-au bătut jandarmii pe unul de al lor în civil care incita lumea? Ba cam da. Sunt câteva grupuri de ultrasi idioți manipulați politic, dar majoritatea nu sunt așa cum îi portretizează media.
   Media asta fiind controlată politic și ea.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 3. baieti stati departe de mine….azi am sa fiu din galerie, din galeria Romaniei, din galeria Simonei Halep cea care a fost pe Lia Manoliu si daca e nevoie ……am si fular cu Steaua Ultras

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 4. Oamenii pe care vreți voi să îi învingeți pur și simplu nu au scrupule.Sunt niște brute animalizate puși pe câpâtuială.Și nu vorbesc din auzite.Am fost șofer pentru un nene din ăsta extrem de potent financiar și extrem de influent.Psd-ist până în mâduva oaselor.Am asistat la niște conversații și discuții de nu îmi venea a crede urechilor.
  Practic noi nu existăm pentru ei.Noi suntem doar sursa lor de venit.O masă amorfă pe care o mulg de bani și o manipulează.Nu sunt speriați de nimic,stați liniștiți.Toți sunt o apă și un pâmânt indiferent de culoarea politică.E un circ ieftin.Așa cum am mai spus odată aici: vor urma niște fente pentru distragera atenției și gata totul e OK.Au acces nelimitat la sume amețitoare și pot cumpăra orice: televiziuni,jurnaliști,bloggeri,oameni din media care să vă inducâîn subconștient câ iată,acum e totul în regulă.Luați doar cazul lui Ponta pentru care se execută în acest moment o puternică campanie de ,,albire”.Și lumea se bucură și aplaudă.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 2

  • Cel mai pertinent si plin de adevăr comentariu pe care l am citit in ultima vreme despre clasa politica din Rromânia !

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 5. Și nu uitați să vă luați vuvuzelele, copiii, animalele de companie, și să vă încărcați telefoanele pentru coregrafie.
  Iartă-mă, Mihai, dar cretinătățile alea cu “fii pașnic, dar combativ” și, mai ales, “băieții din galerii” m-au umplut de nervi. Care, pwla mea, sunt “băieții din galerii”? Ce specia aparte sunt ei? Stau ascunși ca reptilienii și ies doar ca să provoace scandal la proteste?
  Eu sunt băiat de galerie.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • Cred că se referă la ăia care au făcut scandal ăsta iarnă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Acum cică-s 60.000.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @laura g si daca nu suntem 60000 ci doar 30000 sper sa fim cu totii din galeria Romaniei

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 6. În Ucraina primii care au format organizații paramilitare ce au scos polițiști corupți din sedii și s-au dus în linia întâi au fost ultrașii. Asta în timp ce o bază militară se preda la ruși. Numa’ zic.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Comisare uiti un lucru, confunzi romanii cu ucrainienii chiar daca vorbesti despre acelasi fenomen care ne uneste denumit fotbal.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 7. Ai mei sunt acolo (fii-miu și prietena lui). Mi-au zis acum pe FB că sunt acolo de 3 ore și s-a dat cu gaze tot timpul. Hmm…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Da, foarte mult gaz. Halucinantă abordarea Jandarmeriei de a mitralia cu lacrimogene înreaga mulțime pentru o mână de viteji luptători care nu înțeleg de ce n-au fost izolați punctual. Aștept cu interes explicația lui Carmen Dan.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • Aștepți degeaba. Dacă ai impresia că în România încă mai este democrație și oamenii au dreptul de a protesta pașnic te înșeli amarnic.
   Continuați să visați frumos și să protejați javrele care vă gazează. Aaa, și nu uitați să semnați #fărăpenali. O să le fie mai ușor să vă găsească și să vă trimită la următorul Canal.
   “Vitejii ăia luptători” de care zici că ar fi trebuit izolați sunt ultima șansă ca țara asta să nu se întoarcă într-un comunism mai crunt decât ce a fost. Nu lanternele, stegulețele și meme-urile caterincoase de pe fb.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • Încă o dată a fost cu mwie 🤨,din păcate frate’mio și-a luat-o și el😪 Sper că cei care ați fost pe acolo ați fost puțin spre deloc șifonați 😏
   Ioane, ce kkt îți e așa frică de miliție? Epoca secu’ a apus ☺ Acu sunt altfel de băieți 😎
   Element perturbator și agitator ce ești 😏😋
   Și mie îmi plăcea revista Galeria 😋☺

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • Ionuț, eu nu cred că aștept degeaba, iar tu nu cunoști motivul pentru care o fac. Cică în 15 minute.
   Cred că trăim într-un soi de democrație, văd că am dreptul să protestez pașnic (că doar o fac destul de des), iar aseară am încasat lacrimogene fără să fi făcut nimic ilegal.
   Voi continua să visez la ce doresc eu și voi proteja pe cine consider eu că trebuie protejat. Iar pe cei responsabili pentru violențele de aseară (civilii violenți, jandarmii care au făcut exces de zel, cei care au dat ordinul de gazare în masă etc) i-aș vrea expulzați din societate. Știu, visez.
   Evident că n-am uitat să semnez #farapenali, recunosc că mă gândesc deseori la eventuale repercusiuni ale acțiunilor pe care le fac și/sau ale vorbelor pe care le spun/scriu, iar alteori mă gândesc cu ciudă că-s prea comodă și lașă, comparativ cu alții.
   Vitejii luptători de care vorbeam sunt ultimii în care-mi pun speranțele, aleg să mi le pun în cei precum protestatarii care i-au protejat pe cei 2 jandarmi (dintre care o tânără femeie jandarm de 20 de ani) de furia criminală a celor dintâi.
   Lanternele, stegulețele și meme-urile caterincoase pe fb au și ele rolul lor. La fel și faptul că ”nu credeam vreodată să văd atâta cuconet dând muie, cu dicție și din tot sufletul”, mi se pare mare lucru pentru femeile din România. Am pus ghilimele pentru că mi-am citat o prietenă prezentă în piețe din ’89 încoace, impresionată și ea de fenomen.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Anduța, eu văd că NU mai ai dreptul de a protesta pașnic din moment ce aseară ai încasat lacrimogene în față.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Ionuț, ba am acest drept. Dar mi se încalcă. Ceea ce, dincolo de frustrare, furie, frică, deznădejde temporară etc, pe mine mă face să vreau și mai mult să mi-l apăr. Cum, cât pot și mă duce capul și obligatoriu fără violență. Chestiune de alegere personală.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 8. Au fost băieții din galerii. Unii ne-au învățat că nu e bine să bem sau să ne spălăm cu apă pe față după ce ne venea să ne scuipăm mațele de la nenorocitele alea de gaze, alții au adunat pietre și au aruncat cu ele în cine se nimerea. Toți suntem oameni și depinde doar de noi să alegem cum vrem să fim.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 9. Am fost ieri la protest si am mancat si un ecler la French Revolution…muahahaha:). A fost bun!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.