M-am hotărât să vă fac un pustiu de bine și să las aici ACELE sfaturi care te vor propulsa instant în vârful ierarhiei interneților de pretutindeni. Așa că, dacă tocmai ți-ai făcut blog sau ai de gând să-ți faci, este obligatoriu să le urmezi întocmai. Altfel n-ai nicio șansă.

1) Fii pregătit să devii celebru. După maxim șase luni de bloggerit oamenii te vor opri pe stradă să-și facă poze cu tine, adolescenții îți vor cere timid autografe și o grămadă de gagici bune vor aștepta la ușa garsonierei tale făcând scandal pe motiv că de ce nu se intră decât în ordinea numerelor de pe bonurile de ordine.

2) Trebuie să pleci de la premisa c-o să te iubească toată lumea, indiferent ce și despre ce scrii. Dacă totuși există unii care îndrăznesc să afirme că nu te plac, fă tot ce poți tu ca să le dovedești că se înșală. Inclusiv scrie despre tot felul de chestii în care nu te regăsești deloc, doar ca să-i mulțumești.

3) Lasă-i pe toți să-ți dea sfaturi despre ce și cum ar trebui să faci pe blogul tău. După care pune-le în practică pe toate. N-are ce să fie nasol, doar oamenii ăștia îți vor binele.

4) Nu te băga în subiecte delicate. Nu e treaba ta să ai o opinie despre ceva care și-așa a inflamat internetul.

5) După primele patru-cinci texte publicate, întreaba-te cât se poate de serios când o să începi să faci și tu bani din blog. Doar ai citit atâtea articole deștepte pe tema asta, iar oamenii ăia care le-au scris păreau că știu despre ce vorbesc. Dacă nici după următoarele cinci articole nu începe să curgă cașcavalul, scrie tu însuți un text bine documentat despre cum să faci bani din blog. Abia ăsta o să facă minuni și te vei trezi cu conturile pline cât ai zice „enter”.

6) Să nu cumva să pleci de la premisa că scrii pentru trafic. Spune-le tutoror celor care vor să te asculte că tu scrii doar pentru tine și pentru un grup restrâns de elitiști ai slovei scrise. Totuși, ai grijă să nu te îmbeți prea tare în ziua în care ai trecut pentru prima oară de 500 de unici și să nu începi să urli pe geamul de la bucătărie: „mwie, băăă, sunt ăl mai tare blogăr din galaxie”.

7) Ai deja blog de câțiva ani și te întrebi de ce oare încă nu ești invitat pe la televiziuni sau de ce nu te ia nimeni în serios? Nu te mai întreba, e din cauză că toată lumea are ceva cu tine. Sunt invidioși pe blogul tău găzduit moca pe wordpress și pe faptul că n-ai lăsat nicăieri vreo rubrică de „Contact” sau vreun câmp în care să scrie cine ești, cum te numești sau vreun alt mod în care să poți fi identificat. De-aia se prefac toți că nu te bagă în seamă, dar o să le-arăți tu lor.

8) Nu folosi diactritice. Sunt o reminiscență arhaică, nimeni nu vrea să aibă de-a face cu ele și mai obosesc și ochii cititorilor. Dacă, prin absurd, te întreabă vreun nebun ceva pe tema asta, explică-i doct că limba a evoluat, lumea a evoluat, acum suntem în epoca scrisului 3.0. Folosește exact același motiv și pentru cei care fac mișto de tine pe motiv că nu știi când să scrii „care” și când „pe care”. Acuzativul is so last century.

9) Fă-ți cel mai mare blogroll din lume (așa se numește chestia aia din dreapta în care treci alte cincizeci de bloguri pe care susții că le citești). Am glumit, nu cincizeci, minim șaptezeci. Se știe doar că succesul este direct proportional cu lungimea blogrollului. Așa că mai bine fă sa fie o sută. E și numărul rotund, frumos.

10) După ce-ai rezolvat cu blogrollul, fă-ți un top cu cei mai cunoscuți bloggeri și trimite fiecăruia dintre ei câte un email prin care le propui link exchange. Nu te descuraja dacă nu-ți răspunde niciunul din prima, poate sunt ocupați, poate mai uită, dar tu nu te lași și revii cu email-ul măcar o dată pe săptămână. Până la urmă vor înțelege că e în avantajul lor ce le propui tu și uite-așa vei ajunge rapid de tot în blogroll-ul celor mai cunoscuți bloggeri români. Bravo!

Gata! Celebritatea te așteaptă, trebuie doar să te apleci s-o culegi.