Se prea poate să fie de vină și regimul alimentar, fără excese, din ultima perioadă, nu zic nu, că prea visez și pictez numai mâncare, dar chiar și fără el, de multă vreme voiam să întreb ceva. Însă înainte să ziceți voi, să vă lămuresc „umpicuț” cum stau lucrurile la mine.
Desigur, aș putea s-o dau hipsterish și să spun că sunt un gurmand, că am pofte rafinate, că mă trezesc visând la pulpă de prepeliță, pe pat de ienupăr, cu ouă poșate de broască țestoasă și mult asparagus. Sau că ador deserturile rafinate și mă văd tăvălindu-mă în munți de trufe și mii de cireșe glasate. Dar cruntul adevăr este ca sunt doar un mâncău, că nimic din cele de mai sus nu mi-ar face poftă, că mă uit cu scârbă la icrele negre sau cele de Manciuria și că un ciolan cu fasole, bine făcut, îmi poate provoca oricând un orgasm culinar. Că prefer oricând o salată de vinete făcută de mama și că tot ea face cei mai buni cartofi prăjiți din Univers.
Pe lângă toate cele de mai sus exista două chestii la care nu pot să rezist indiferent cât aș fi de sătul sau ce-aș fi mâncat în ziua respectivă. Pot să fiu abia ridicat de la masa de Crăciun că nu mă pot abtine de la astea două. Și nu aveți idee ce înseamnă în accepțiunea maică-mii noțiunea de „masă de Crăciun”, trebuie să fii înzestrat cu voință de fier și stomac dilatabil de Boa Constrictor, ca să poți băga în tine tot ce pune pe masă).
Vorbesc aici despre pizza și hamburger. Da, ați citit bine, dă-mi pizza (cu blat subțire) sau hamburger și nu mai am nevoie de altceva. Desigur, n-ar fi nimic în neregulă dacă aș putea doar să gust, să mănânc o felie, de poftă. Neah, n-ai văzut, ori manânc toată pizza, ori deloc. La hamburgeri e și mai nasol, de obicei nu mă satur cu unul singur. Mno, astea-s cele două feluri de mâncare pe care le-aș putea mânca oricând și de la care fac eforturi supra-omenești să mă abțin.
Iar desertul pe care l-aș băga non-stop în mine, n-avea cum să lipsească, este unica si neasemuita înghețată Nirvana cu praline. Din punctul meu de vedere abia aceasta este adevărata și uncia creație a lui Dumnezeu și sunt ferm convins că buyerii din super-marketuri negociaza direct cu Sfântul Petru când o listează la raft, iar încasarile se duc în contul personal al tatălui tâmplarului.
A, să nu uit, și din când în când simt o dorință atroce să mănânc parizer, cu pâine proaspătă (din aia cu coaja crocantă, nu mizeriile astea care se găsesc peste tot) și muștar. Și ghiciți ce? Mă duc și-mi cumpăr parizer, pâine cu coaja crocantă și muștar, după care bag în mine până trece pofta aia mare (stai liniștită, Cristina, în ultimele două luni am reușit să ignor cu brio pornirile astea animalice).
Și acum vă întreb pe voi: ce-ați mânca oricând, la orice oră din zi și din noapte? Vorbesc despre chestiile pe care le-ați prefera oricărui meniu de restaurant fițos. Dar dacă tot vă apucați să ziceți, faceți-o fără milă, să simt cum mă lasă puterile de poftă.
Deci?
Crap dat prin malai, prajit, cu mamaliga si mujdei.
Comentariu beton!14
@iCiolac, m-ai nimerit. Nu mănânc pește. :))))
Placinte, gogosi…mmmm
Sarmale…mmmmmmmmm
Mi-a fost greu sa aleg. Am o lista lunga. ?
@MB, te înțeleg perfect.
Cartofi prajiti in untura si musai facuti in ceaun si fasole cu ciolan afumat si cimbru din belsug……Nu le am cu mancatul si nici macar nu poftesc la diverse,dar acestea sunt curcubeu pe cerul gurii pentru mine :))
@Andreea, vai de capul meu, mi-am adus aminte cum erau cartofii prăjiți în untură.
Ardei umpluţi! Chec!
@Silvia, ce-mi place că suntem diferiți. Nu mănânc niciunul dintre ele.
Macaroane cu aproape orice. Și apoi (măcar) o bere (da maestre! Tuborg e un fel de bere 🙂 )
@VictorR, oare când o să te lămurești că NU e. 😉
Niciodată! Și, nu, reaua voință nu e la mine!!! 😛
@VictorR, o fi la mine? 😛
Pâine unsă cu untură de la graniță, în care zac niște cârnați si carne afumată, cu ceapă roșie și telemea de oaie.
2. Slanină crestată prăjită la grătar până se face crocantă
3. Ficătei de pui cu ceapă călită si salată de ardei copți
@Teodora, a zis cineva cârnați?!
ecler
@kla, atât???
Oricand mananc cu placere clatite cu urda si marar iar ca fel principal nu ma pot satura niciodata de paste. Paste de orice fel…. Mhhhm azi gatesc penne quattro formaggi.
@Radu, well, clătitele alea… știu ce zici.
Aș mânca la orice oră fructe în favoarea oricărui desert ciocolătos și cremos. Fructe, începând cu: căpșuni, zmeură, mure, mere roșii zemoase, banane, mango, pepene galben.
Apoi aș mânca cartofi prăjiți non-stop :)). Dar cartofi prăjiți dinăia buni, nu cartofi ce par fierți și moi dar nici super crocanți ca cipsurile. Cartofi prăjiți perfect.
@Roxi, mă, tu o cunoști pe mama???
https://imgur.com/dmzG3X5
Iată si ilustrația! Cum ziceam, o imagine face cat o mie de cuvinte 🙂
@Teodora, ce-i drept, face.
M-a durut sufletul..si pofta a crescut cat tramvaiul in care ma aflu 🙁
Cartofi copți în cuptor, cu unt și sare.
Papanași din brânză dulce – neaparat din aceia fierți, nu prăjiți, tăvăliți prin pesmet și smântână.
Ciocolată, multă ciocolată.
Tăiței lați cu perle de brânză. Sarmale – aș putea mânca în fiecare zi. Șnițele din piept de pui – preferabil făcute de altcineva pentru că nu-mi place să le fac 🙂
Spanac cu ouă ochiuri. Pireul de cartofi cu orice pe lângă.
Toate chestiile gen baby-papa, papalișcă să fie: mere rase+biscuiți+brânză, griș cu lapte, cereale cu lapte, etc.
Stop joc – dacă încep să înșir tot, nu mă mai opresc 🙂 Nu de alta, dar aproape nimic din ce-mi place nu face parte din categoria mâncare sănătoasă 😀
@lotusull, a zis cineva ceva de mâncare sănătoasă?
Coaste de miel la gratar cu salata de sfecla rosie si hrean……..mmmmmm
@Adina, foameeeeeee
carne de porc fripta in cuptor, asa vreo 2 ore, sa stai si sa salivezi langa ea pana e gata, cu mult „saft” in care sa intingi paine calda si crocata ei coaja siiiiii muraturi langa 🙂 pffffffff, mor de foame acum :))))))
@Carmen, nici măcar nu îngrașă combinația asta. Nu mult. :)))
La descrieri d-astea sa ti se inmoaie genunchii nu prea ma pricep. Io cand mananc, mananc. Darrr, as manca oricand si la orice ora coaste de porc, din alea lasate in sictir intr-un sos d’ala dumnezeiesc, cu cartofi cu rosmarin si salata verde. Salata cu lamaie. Musai. Pe acelasi principiu, oricand si la orice ora, as rupe-n doua o tava de file de somon in crusta de nuca. Ai idee cum miroare nuca aia la cuptor? Nu ca mori incet. Ca de la orgasm n-a murit nimeni. Cel putin, eu nu. Il ai pe ala multiplu. De orgasm vorbesc. Mutiplu de „n” luate câte „k”.
Si as termina(greu, ca asa tetmin eu) cu o tava mare de tiramisu. Facut de mine. Cu piscoturi.
Iar la sfarsit, pe ideea ca ne destrabalam culinar, ma las usor in pat ca sa se puna pe şolduri. Acu’, ca m-am sters la gura de saliva, o sa iau o banana si un iaurt.
Haide pa!
Comentariu beton!31
@Elena, zici că te lași usor? 😛
@Mihai, dupa masa asa este bine. Sa te lasi usor in pat Mi-a zis mie un prieten. Doctor.
In rest, nu?.
@Elena, aaa… la asta te refereai. 😛
Branza veche de oaie, de la piata, cu unt si paine prajita. Imi ploua in gura, Mihai, si tocmai ce am luat micul dejun! :)))
@Bia, well, de ce să sufăr doar io? Muhahaha…
cartofi prajiti – nu oricum ci in untura- cu usturoi si eventual niste bucati asa de carne de porc prajita
cred ca as manca chestia asta non-stop
@Gabriela, suntem o țară de mâncători de cartofi prăjiți. 🙂
S-ar putea sa fim, nu zic nu! Dar de-a-lungul istoriei de nenumarate ori a scapat societati intregi de la foame.
#cultcartofului ?
Cartofi prajiti, un copan de pui prajit pana se face pielita crocanta, cu mujdei de usturoi peste care rad niste rosii. Daca nu e mujdei, merge niste branza rasa neglijent peste cartofi.
@Ionut, la aceeași combinație, prefer aripioarele.
Roșii coapte cu usturoi. Pui de țară fript pe jar din coceni. Raci cu mujdei de usturoi ( racii sunt niste ardei roșii, care se pun la uscat și se coc ușor în jar și fierbinți se aruncă in bolul cu mujdei, unde ei se rehidratează).
@Ana R., și eu care speram că zici de raci adevărați.
Paine inmuiata in lapte cu ou si apoi prajita si data prin zahar…. gustul copilariei. Sau paste cu branza la cuptor si la final presarate cu zahar. Diete nenorocite!!!
@M.F., serios? Tânjești la friganele? N-am mai mâncat de minim 20 de ani.
Poftesc uneori la shaorma,peste pe grătar,si as manca in fiecare zi fructe de mare
@Adrian, cu fructele de mare te înțeleg perfect.
Imi place iaurtul ala cu fructe de vine din italia (cred, e in ambalaj albastru).
Acum ca e frig nu mai merge.
Insa asta vara mergea perfect.
Acum iarna sunt dezorientat, n-am nimic la care sa visez. Poate sa vina vara si sa am si mai multe sortimente de iaurt (italia e o nebunie in privinta asta)
@Cosmin, tu vorbesti serios? Iaurtul e singurul lucru la care visezi când e vorba despre MÂNCARE???
Cred ca tine mai mult de chestia aia cu cu cat iti este interzis un lucru mai mult cu atat ti-l doresti si mai mult.
Cum n-am restrictii, n-am nici dorinte.
Iar „comfort food”-ul meu e iaurtul cu arome.
Sau o bere dupa ce mananci de pranz (insa numai vara, iarna nu merge deloc).
Si ca tot mi-ai facut pofata, ma duc sa-mi iau o pizza
Am fost recent la un restaurant fitos (obligatie de familie) si, dupa ce am plecat, mi-am asigurat sotul ca nu o sa vreau sa merg la genul asta de restaurant nici la nunta de argint (mi-am notat, ca e posibil ca peste 22 de ani sa uit :)) ). Pe scurt: mancare nasoala (dar cu denumiri pompoase), foarte putina si extrem de scumpa. Eu nu mi-am luat ceva complicat, a fost un peste la cuptor cu niste legume. Avea un gust ciudat, in sensul rau al cuvantului, cantitatea era, asa, cam de 3-4 imbucaturi la care le mai adaugi inca atatea de legume. Desertul a fost alt fiasco. Toti de la masa aveau fete lungi si nimeni nu a laudat mancarea. Ah! Vinul a fost bun (probabil pentru ca nu era facut de ei).
Mancarurile mele preferate sunt: cele cu specific thailandez (pork ribs, massamun beef, tom yum prawn si in principiu tot ce nu e foarte iute – tom yum este o supa iute, dar este atat de buna incat ma sacrific :)) ), pizza, pui portughez (pe asta il facem acasa), sarmale si supa de rosii cu busuioc si taitei (facute de mine) si rosii coapte in mujdei de usturoi cu pui la gratar. Cred ca mai sunt, dar astea mi-au trecut prin minte acum. Dintr-un noroc pur, locuiesc foarte aproape de unul dintre cele mai bune restaurante thailandeze din Sydney, motiv pentru care mancarea lor este in topul preferintelor. Sa adaug si servirea ireprosabila si preturile rezonabile.
Desertul meu preferat este inghetata Haagen Dazs (cea de salted caramel). Pentru mine este the best ever si as manca oricand, indiferent cat de satula as fi. Eram dependenta inca dinainte sa plec din tara si, din fericire, am gasit si aici.:) Imi plac mult si eclerele, placinta cu dovleac si cea cu branza (facute de mine) si ar mai fi cateva feluri de prajituri (nu mai mult de 30 :))) )
@alya, nu am văzut la noi Haagen Dazsul ăste despre care zici tu. Sunt mort după caramel sărat, aș fi încercat-o.
este Haagen Dazs la Kaufland si Carrefour. E si preferata mea. Nush daca in Ro au de salted caramel dar vanilla caramel brownie si mai ales Chocolate pralines caramel (cred ca te lasi de Nirvana) sunt preferatele mele. Daca ajungi prin Austria incearc o pe cea de biscuiti Spekulatius, seamana cu biscuitii de caramel care se dau la cafea.
@Veleronia, știu și eu că e Haagen dasz în comerț, eu mă refeream stric la sorimentul cu caramel sărat. Ăla să-mi zici unde e și mă duc să-l iau.
E enervant ca fiecare magazin are numai anumite sortimente. Hai la mine la Frankfurt si iti fac io cinste. Ca aici l-am vazut.
@Veleronia, ok, s-a notat.
Mihai, uite ce am aflat pentru tine. Sortimentul asta se gaseste la Mega Image, Cora, Carrefour, Auchan, Kaufland, Selgros, Billa și In Metro (București).
Sursa: pagina oficiala de facebook.
Le-am trimis mesaj privat si mi-au raspuns destul de rapid. Te rog sa scrii aici daca gasesti, ca vreau sa le dau un feedback.:)
@alya, pot să mă uit după sortiment, dar de cumpărat, peste vreo două săptămâni. Încă sunt la regim. 😉
Mănânc zilnic cartofi prăjiţi (nici nu contează ce mai au pe lângă ei). Şi tot zilnic, iaurt (sana, kefir) cu eugenii Dobrogea sau de la Lidl. Mănânc zilnic napolitane cu ciocolată, cu alune. Şi cu toate astea, nu rezist tentaţiei şi la orice ora aş putea să mănânc cu poftă:
– cartofi prăjiţi
– dulciuri cu cacao/ciocolată
– îngheţată cu ciocolată
– banane
Desigur, dacă mai au loc pe lângă cafea şi ţigări pe care le consum cât nu dorm.
@Laura, ce atâta dormit?
Bine ca am un sandwich luat la pachet…si ceva dulce, ca altfel as fi umplut tastatura de apa… Prin urmare, eu as manca oricand, oricum, salate cu maioneza, paste, shnitzel de porcut, salate cu maioneza, reluam…(am mai luat o imbucatura zdravana de sandwich), iar ca desert (pot lesina in urma cantitatii administrate), mirabolanta baclava, curcubeu pe cerul gurii…citez! 🙂
P.S. In cinstea acestui articol, mi-am propus sa gatesc pentru week-end mai mult si mai gustos, deloc sanatos! Maine dimineata, clasica omleta cu de toate, plina de energizante… 😉
@crisa, sunt alături de tine în greaua încercare. :))))
Lasagne, paste de orice fel si mousse de ciocolata. Toate in cantitati industriale, daca se poate! A! Uitam… SI SARMALE! O oala intreaga, multumesc!!!! Doamne, ce pofta m-a luat… Ce-ai facut, omule? :)))
@Mirela, m-a mâncat în fund, aia am făcut.
Este frumos? Dimineata, la ora asta sa vorbim despre mancare? Oricand si oriunde cartofi prajiti cu oua si salata de rosii sau de varza murata. Oricand si oriunde clatite cu dulceata de visine si joffre. Merge si o inghetata de vanilie& cacao cu piersici. Sunt la birou, ma duc sa imi fac un ceai, railor!
@Ioana, și? Cum a fost ceaiul?
Intr-o ordine oarecare, ca nu m-as putea decide: mamaliga cu branza de burduf si smantana, paine proaspata de la mine, din Covasna, cu unt, salata de ardei copti si rosii coapte (oricat, langa orice 😀 ), vinete, ciuperci si dovlecei pe gratar cu mujdei cu smantana, galuste cu prune, clatite cu dulceata de visine, ciocolata cu alune de padure intregi. Cam lunga este lista mea, si asta fara sa cuget mult. 😀
@Lola, noroc că te am pe facebook și știu că ești slabă. 😉
Well, nu exista alimente interzise, ci cantitati interzise. 😀 Si nu sunt slaba, sunt cat trebuie. 😛
@Lola, mă rog, asta am vrut să zic „exact cât trebuie”. 😛
Pizza și paste. Poate de paste m-aș mai plictisi dar de pizza never ever. La desert e mai complicat. De obicei, oricât de plină m-aș simți tot mai încape ceva dulce, deci lista ar fi prea lungă :). În top sunt eclerele, ciocolata și înghețata.
@Mira, să vezi ce carbonara fac. :))))
Pe bune!!! Branza de oaie cu rosii .Covrigi cu iaurt.jumari cu cepa si paine din aceea cu coaja crocanta si bineinteles sunculita cu usturoi dar nu afumata,si bineintees soricul…. ma duc sa mai fac o cafea…
@SILVANA, m-am oprit la jumări…
Orice afumătură, dar în special coaste de porc și carne de porc afumate până se usucă și sărate. Musai să fie afumate acasă, nu ce e în comerț. Și pastramă de oaie cu murături.
Hai că dau o fugă până la târgul tradițional, că nu mai pot, o să avortez în locul nevestii 😀
@diabolic, m-a mâncat în fuuuuuuund.
Păi noi de ce suntem aici? Să-ți înfigem ardei iute roşu în el să nu mai ai idei d’astea ?
@diaboloc, văăăăăăd.
Pomana porcului, cărniţa şi cârnaţii prăjiţi în untură, lângă care arunci în duşmănie nişte ouă ochiuri(toate făcute pe plita cu lemne a bunicii) şi o mămăligă cu murături asortate; salată beouf, sarmale, piftie cu salată de sfeclă şi hrean, cozonac cald cu muuultă nucă şi cacao…Ce zici, parcă ar veni Crăciunul.
Mi-e foameee!
@Cristina, gizăs craist, n-ai vrea să-mi vezi fața.
Oricând și la orice oră o fasolică cu afumătură sau cîrnăcior de la grătărel(am înghițit în sec de câteva ori până acum), iar ca desert o plăcintuță de mere ( cam juma’ de tavă până-mi ostoiesc pofta, apoi cealaltă jumate pe îndelete). Și să nu uit niște clătituțe cu dulcețică de vișine. Ai că m-apuc de făcut clătite….
@kos, în afară de fasolică, nu m-ai nimerit cu nimic. Clătitele le halesc doar cu nutella. 🙂
Plăcintă cu brânză (dar să fie sărată, nu îmi place dulcele-și sa aiba compoziție puțină).
Paste și mămăligă goală.
@Bianca, m-ai spart cu mămăliga aia goală.
Şaorma de la Dristor cu extra mujdei, cu extra sos de maioneza cu usturoi si cu cartofii prajiti, tot de la ei (cu usturoi si maioneza). Cu cat mai multa maioneza cu atat mai bine!
@Mimi, stai așa, ce înseamnă „shaorma de la Dristor”? Mai contează și ce pui în ea.
Imi tot aduc aminte :)))
Pui la ceaun cu usturoi!
@MB, nici nu mai țin minte cum e la gust. 🙂
Ce mi-ar placea sa mananc, asa ca Sparta de mama si Rapidu de tata??:))) Sorici de porc fraged cu jumarele crocante + o ceapa dulce de apa si branza de oiae de-aia tare. Ciorba de burta, dreasa cu smantana din belsug + o crema de usturoi si ciusca murata. Tochitura dobrogeana cu un ou ochi si branza rasa deasupra + mamaliguta. Orice fel de muraturi asortate + iahnie de fasole cu afumatura. Mancarica de ardei copti cu sos de rosii si usturoi+branza rasa pe deasupra. Saramura din burta de crap as manca in fiecare zi.Si dupa fiecare masa oooo bere rece:)))) Desertul oarecum preferat ar fi papanasi cu branza si cu multa smantana deasupra.Hai paaaaa :)))
@Cati, am cedat nervos. 🙁
Mie îmi place mâncarea sofisticată: Cartofi prăjiți înecați în mujdei de usturoi. Da’ mujdei făcut din usturoi pisat și frecat cu ulei până se face ca o maioneză. Și cu salată de ardei copți lângă. Gusturi fine dom’le.
Comentariu beton!12
@Xenopol, m-ai făcut praf, nici nu știu unde au putea să găsești așa ceva 🙂
Half pound burger cu garnitură de mici și cartofi pai, ardei iuţi muraţi, ketchup, muștar și maioneză “Seriously Good” Heinz. Toate împreună. Suntem așa de mulţi români pe aici că chip shop-urile au băgat în meniu mici. “Special Romanian kebab” îi spun. Ăștia de la care comandăm în fiecare vineri seara au cei mai buni cartofi prăjiţi: tăiaţi de mână, prăjiţi fix cât trebuie așa încât să ai și bucăţi dodoloaţe crocante pe exterior și pufos-făinoase pe interior, dar și “schije” – bucăţele foarte subţiri de cartof care prin prăjire ajung uscate și crocante ca chipsurile. Ioi. Bălez. Ce bine că-i vineri deja. :)))
Sau ciabatta proaspătă (mare cât o franzelă), ruptă cu mâna și întinsă prin zemurile salatei de avocado, roșii (cu gust), usturoi, ceapă roșie și gogoșar, cu sare grunjoasă și ulei de floarea soarelui. Aș mânca până la crăpare. La mine chestia asta înlocuiește cu super succes varianta slană afumată + salată de roșii etc.
Pornit de la 69 de kile anul trecut în septembrie, ajuns la 57 în iunie anul asta. De atunci mă menţin. Cu tot cu periodice scăpări în lucernă, ca cele de mai sus.
@Cățaua, pe aici, pe unde?
@Mihai – Londra, zona de nord-vest (Stanmore, Edgware, Watford).
iahnia de fasole cu carnati, chiftelutele… (deja imi ploua in gura.. )
cea mai frumoasa perioada a fost cand la cantina studentilor in cluj (in obs) miercurea aveau iahnie de fasole si chiftelute.. toata lumea lua ori ori, eu luam si si 😀
@Bear, și uite așa mi-am amintit ce mișto e la Cluj. 😉
Oricand, oricum as manca prajituri. Cu cat mai multe creme, frica, ciocolata, sirop, cu atat mai bine.
Norocul meu ca pot sa ma opresc dupa bucatica de pofta atunci cand deja am mancat.
@Ady, atunci cand deja ai mancat toata tava? Sau cum? :)))))
@Ady, niciodată n-am să înțeleg cum se poate opri cineva după o gură. Ești tare!
chiar pot să mă opresc dacă trebuie. gen: medicul a zis s-o las mai moale, cântarul a zis s-o las mai moale. d-astea. nu chiar după o gură, dar după o bucățică/porție mică.
nu pot să mă abțin să nu mănânc deloc prăjituri (chiar și atunci când e mai mult sau mai puțin interzis- din fericire nu mi-a zis nimeni până acum ”nu mai mănânci aia sau mori” sau când aproape explodez de ghiftuială), dar pot să limitez cantitățile. chiar pot. 🙂 nu știu exact cum, dar pot.
d-aia nu fac acasă prăji. locuiesc singură și s-ar prăpădi minim 2/3. și să fac atât de des pt tot biroul, îmi bagă divorț cardul. 🙂 chiar și o prăjitură de cofetărie o mănânc în două porții.
abia aștept Crăciunul. 🙂
@ady, și io. :)))
Dragă Mihai, iată o întrebare la care nu pot să-ți răspund. Că tot spuneai de hamburgeri, am avut o perioadă în care n-am făcut altceva decît să caut hamburgeri în tot bucureștiul. Revenind, dacă mi-ar spune cineva să-mi aleg 1-2-3 feluri de mîncare pentru tot restul vieții, aș muri înecat în propriile mele lacrimi. Pur și simplu sînt un gurmand. Cum aș putea trage linie cînd există fasole scăzută cu costiță afumată, mușchiuleț umplut, tocană de hribi cu smîntînă, rață pe varză, friptură de caprioară cu ghebe, varză a la Cluj, ”banalii” cartofi prăjiți cu ochiuri și telemea, pizza cu marginea umplută cu halloumi, suberek, zeci de tipuri de paste, brie en croute, pîine proaspăt scoasă din cuptor, khachapuri, plăcinte bucovinene cu brînză de burduf, căzi de sosuri și combinații ce rivallizează stelele de pe cer? Plus bacon, frate, bacon! Și ca să fie treaba-treabă, toate cele enumerate și multe, multe, altele le pregătesc personal de ani de zile.
Pe scurt: nu pot alege doar ceva și mi s-a făcut foame…
Comentariu beton!11
@Stefan, o adresă n-ai lăsa și tu. 🙁
ura pentru adjarian khachapuri!
cine n-a auzit. google it.
micul dejun al zeilor din Caucaz.
Uof, mane, sunt la dieta, dar… o ciorba radauteana facuta ca la carte si un ciolan de la Caru’ cu bere…bai, astea sunt dar de la Dumnezeu si gasca Lui!
@MihaiSt, nu știu cum e rădăuțeana aia.
Exact ca ciorba de burtă dar făcută cu fîșii din piept de pui.
sunt foarte pofticios si mancacios zic unii. mai greu cu depusul cica ar fi din cauza de piele de drac, vorbeste lumea. branza proaspata de vaci (poate fi si branza dulce cu smantana de vaci) sau mai veche de oaie cu rosie zemoasa din gradina. ciorba de burta facuta cu simtul raspunderii si ca desert oricand la orice ora iti mananc chocolate cheesecake si o tava de prajitura americana. lista e mai lunga, dar totusi zic sa nu o dam in diverse ca e mai greu sa mi le procur.
@Marius, pfff… și asta înseamnă că ești pofticios? Brânza aia dulce e pentru suferinzi, mă. :))))
@Mihai scuze, greseala mea :))) trece te rog si o tava de drob de miel. oricand si la orice ora
@Marius, s-a notat.
Ciorbă de burtă preparată la tuci, șalău tras in unt cu legume , iar ca desert papanași cu smântână și dulceața de capșuni.
P.s: pregătite de mine?
@Iulian, papanașii sunt chestiile alea ca niste gogoși mega umflate?
Nu prea umflate, mie așa îmi plac, ca niște covrigi mai grași așa…
@iulian, dacă n-au cicolată sau caramel, pentru mine nu există. 😉
Exista papanasi cu caramel :)), i-a inventat pana la urma cineva si pentru noi. Iar cu extra caramel, chiar ca orgasm pe cerul gurii:))
Eu sunt mai simpla din fire: cartofi prajiti cu branza rasa pe deasupra si-o salata de aia de rosii de gradina, ca m-am scarbit de plasticul pe care il bag in mine, numit sugestiv fructe si legume.
Asta as putea rade la orice ora, zi, zi festiva, pana si la ocaziile fitoase mi-as cere „festinul” asta. ?
@lectorarumana, efectiv nu mai pot să citesc „cartofi prăjiți” fără să salivez.
Da, am sesizat ca nu sunt unica careia cartofii ii dau placeri nebanuite. Ca atare, seara asta am ingurgitat o supa de usturoi ( va rog sa credeti ca nu are nici un mister, mai mult decat atat, e „mancarea saracului” in acceptiunea spaniolului, bai, da’ mori cat de buna e…
Pizza din aia cu blat subţire, jumări de porc proaspete şi crocante, iar ca desert plăcintă de casă cu mere. Şi fructe proaspete şi zemoase, din pom, nu de supermarket.
@GabiI, doamne, ce arsuri îmi face plăcinta cu mere.
Ciocolata de casa? Facuta in casa ma refer.
@Alexandru, well, cred că am făcut acum vreo trei ani. Da, mi-a iesit bună. 🙂
tot 🙁
@ioexist, pariu că mai ești și slab. 🙂
Pe gustul meu aceasta postare :)).
La mine tot pizza e, dar cu blat pufos, cat mai pufos. De preferat cu putine ingrediente, peperroni sau quatro formaggi. Si da bineinteles, ori o mananc pe toata, ori nu ma mai joc. 🙂
Iar ca desert oricand as manca inghetata cu multe toppinguri sau papanasi.
@Ioana, deci, practic, ție-ți place pâinea coaptă (blat pufos) cu două felii de salam pe ea.
Vai de mine! În general ador bucătăriile asiatică și arabă. Și italiană. Și grecească.Turcească. Și mâncăruri românești care se fac preomdetent toamna. Și rondelele de ceapă panne. Și…. of! Eu chiar mănânc numai ciudățenii. Dar ce as manca oricând și oriunde, e porumb. Fiert dar mai ales copt pe jar. Și castane pe jar. Săptămâni în șir.
@Marisa, stai așa, e vreo bucătărie care NU-ți place?
Nu știu! Dar nu as manca niciodată varză cu cârnați, cap de orice animal (s-a întâmplat sa am surpriza asta), nu mă omor după cartofi și nici după chestii grase. Nici dupa dulciuri, exceptând plăcintele, la astea nu rezist. Dar orice as avea în față, dacă a doua opțiune ar fi castane sau porumb, le-as alege pe cele din urmă. Sunt foarte mâncacioasă. De fapt, dacă nu mi-e foame nu mă impresionează nimic. Dar dacă mi-e foame, plâng. Chiar așa e.
@Mihai, eu am răspuns dar a dispărut! Adică nu a apărut! Ziceam că nu mă ating de varză cu cârnați, mămăligă, nici cartofii nu ma atrag cine știe ce, poate doar piure și un cartof prăjit crocant rareori, nimic gras, nici un fel de cap de animal, că m-am trezit odată cu ceva rânjind în fata mea și era să mor, și că intre orice doua opțiuni unde a doua e porumb copt sau castane coapte, o aleg pe a doua. Și din categoria dulciuri, nu mă pasionează decât plăcintele abia scoase din cuptor și nu prea dulci.
Ok, merge niste zahar ars pe la colțuri.
Na, că intre timp a apărut prima postare. Mi-e foame de mor.
Va spun sincer ca m-am inecat in propria-mi saliva. De pofta. Asa ca am plecat de la birou, am trecut prin piata, pe la carmangerie, pe la pescarie si acum am treaba.
Cred ca Mihai e cazut pe undeva (lesinat de pofta) ca vad ca e absent.
@Elena, n-a căzut, i-a fost frică să citească. 😀
@Mihai, si ce-ai luat pentru curaj?
@Mihai, n-am luat, urmează. 🙂
Citind cele de mai sus, nu pot să scriu decât atât : Cartofi prăjiți cu pomana porcului și mămăligă la greu(cu mujdeiul aferent in care sa intinzi cu carnea/mamaliga), plăcinte poale-n brâu și cozonac de casă șiiiii suc de zmeură!!!! Și hai taci că-s la dietă ?
@kya, n-am mâncat niciodată pole-n brâu. Am ratat ceva?
@Mihai Ooooo, daaaaa ?!
Io as manca bataie, chiar in clipa asta ! Ce faceti voi cand ratati un deal excelent c-ati uitat de el, asa, ca sa va mai treaca din suparare ?
@Faiantaru’, eu, personal, mă gândesc că dacă l-am ratat, poate nu era așa de bun cum credeam eu.
Multe dislike-hei pe aici. Să fie din cauză că nu le place ce mănâncă unii şi alți sau e vreun/vreo gras/a haret la dietă? ??
@diabolic, cred că nici-nici, haterii de serviciu. 😉
Consecventule, da’ nu-ti place tata, chiar nici unul dintre noi? Ca ai dat cu destu’ in jos pana ai zis tu stop! ?
Oooo, Mio Dio, ce faci din mine cu articolul asta…
Am o lista, fratziwoare:
1. Parizer cu paine neagra si mustar
2. Polonezii aia mizerabili cu paine neagra si mustar
3. Salata boeuf
4. Sarmalele lui mama
5. Coliva 🙂
6. Inghetata de ciocolata oricare ar fi ea
7. Cartofi prajiti cu cascaval ras cu oua ochiuri prajite plus gogosari murati
Vrei sa mai zic???
Oh, doamne… Azi am mancat la pranz o salata cretina cu niste peste…
@DOINA, cum naiba am uitat de sarmalele lu’ mama???!!!
Cașcaval pane, man.
@simona, afumat?
Nu. Am grijă să nu îl afum. ? Clasic. (fierea…)
Aluaturi. Orice da’ sa fie cu aluat.
Pizza
Paste
Paine moale cu unt
Paine moale cu salata de vinete proaspat coapte, rosii si telemea.
Paine moale cu untura.
Placinte (coapte, prajite, cu branza sarata).
Cartofi (care ma scot din sarite, de altfel, dar imi plac in toate formele)
Smantana
Si daca la astea cedez ocazional si in limite rezonabile pentru a ramane in masura S, la prajeli raman doar cu pofta 99,9% din timp. Cand se-ntampla cate un snitel e OMG!!!
@Rox, aaa… păi ce-am făcut? Deci și tu rabzi de foame? :))))
Hm. Ajutaţi-mă să înţeleg ceva -unlike-urile se dau de:
– câh bleah ce scârbos?
– pfuai ce-aș băga și io ca migu’ da’-s la dietă?
– ce distruși, măi frate, bine că-s io responsabil dietetic, ptiu să nu mă deochi de pristin la care nici bășinile nu-i put, nici număru’ doi nu-mi miroase!
– ce duamne iartă-mă or mai fi și astea, că n-am gustat niciodată, da’ sigur îs nașpa?
– suntem în post, la naiba, ce scârbăvnicie!! A, nu suntem în post? Nu contează, Dumnezeu drăguţul vede că dezaprob.
– sfânta și preacuvioasa Parascheva dezaprobă aceste mesaje.
– dăcât degeaba.
Ca nu-s de nisa, pentru dinaia mai rasariti cum ar veni.
P.S. Sa recunosti ca-i da iama-n salata de vinete facuta-n casa sau in carnati de porc proaspeti de la tara e ca si cum le-ai spune ca tie din toata muzica iti place ABBA si BoneyM.
@Faiantaru’:
Ăuf ăuf. Trist, foarte trist.
*râgâit porcesc cu damf de usturoi*
Eh… Mai bine noi să fim împăcaţ’, îndestulaţ’ și cu burta plină de ce ne place. Motiv pentru care azi voi etala un look cu tenta somaleza, după cină. AMR 5 ore până la îndopare.
#pigoutFTW
Hamsii cu mujdei şi pepenele galben.
Si mi-e dor de pâinea neagră adevărată :).
Pizza, pe care oricum, daca nu in fiecare zi, macar la doua zile, halesc una!
Dupa care, cartofi prajiti, pe deasupra lor oua de tara facute ochi, sa sara galbenusul in sus cu salata verde.
Paine in țăst cu untura si usturoi. Tocana de ceapa cu pui de tara si papanasi…. ☺
@Corina, la niciun comentariu n-am salivat ca la ăsta cu „pâine în țăst”.
eu sunt genul de mama care gatește de sarbatori in neștire, dar pentru Craciun fac niște carnați buni, buni de tot și usturați rau! și sarmale fierte in oala de pamant! și tort diplomat și baclavale! astea sunt preferatele noastre. a, și aș manca oricand muuulta pizza
@iulia, primești musafiri de Crăciun? 😛
Salam de Sibiu, clar!
@Anca, gol???!!!
Da’ ce-are?!
@Anca, da’ ce n-are. Și anume, niciun farmec fără pâine. 😛
Pizza, clar, oricand… un pic picanta, niste jalapeno pe ici colo…. e si mai buna daca intr-o mana tin felia in cealalta tin telefonul deschis pe blog 😀
@Gabriela, clar, are cu totul alt gust. 🙂
Crema de zahar ars,carnati afumati,ceafa afumata,mici,cotlet de porc,totul taiat bucatele cu bucatele de lipie sarbeasca(un fel de turta)stropita cu ulei si un pic de delicat deasupra,paprika si piper,totul pe gratar,amestecat intr-un vas neaparat inox(nu stiu de ce)impreuna cu ceapa rosie.Amestecul asta te lasa fara rasuflare si face din vegetarian,carnivor cat ai zice peste(sa nu mai spun de peste)???Apoi stropiti cu ce vreti voi,dar eu zic ca ceva de Dragasani ar fi potrivit
@Cosmin, noroc că am apucat să mănânc ceva, altfel o luam razna după comentariul ăsta.
Stai asa, Mihai, sa vezi ce umana iti voi parea imediat. Pe principiul pot fi mancata pana in esofag, nu refuz ever: vinete cu maio si ceapa, chit ca le mananc cu lingura ca doar asa intra, ma topesc dupa pepene cu branza (dar are prea mult zahar asa ca once a year), cozonac de casa de la matusa-mea din Buzau (i am that weak), musai cu lapte siiiii parizer. Also, as manca in orice clipa dar nu o mai fac, paine cu unt, branza si ceai de menta.
@Cristina, acum înțeleg ce ziceai despre kilele alea în plus și cum de s-au dus. 😉
Nutella, oricând.
@Bogdan, goală? Nu tu clătite, nu tu pâine?
Și goală și plină, Nutella să fie 🙂
Hmmmm pai ar fi cam astea: Salata boeuf, ardei umpluti, fasole scazuta cu afumatura si nu in ultimul rand pizzzzzaaaaaa!
Ah, ar mai fi si sunculita cu ceapa nelipsita din lista ?
Hm, nimic despre ștevie!
@Demostene, chiar că…
Urzici făcute de mama, cu mult usturoi și mălai…
Pâine cu unt, gem și bucățele de brânză de oaie (de-aia veche) – asta e de la bunica
Orice merge cu usturoi (mai puțin ciorba de burtă)
Orice are cacao
Brânză Făgăraș de la Monor, cu crutoane (ok, bucățele de pâine dacă nu), sare mare, ulei de măsline – asta chiar mănânc non-stop!
1. Gogosari la otet pusi de mama (as fi perfect capabila sa iau borcanul cu mine la munca si ca sa intelegeti cat sunt de buni, am mancat intr-o seara un borcan de 3 kg, pana mi s-a facut rau).
2. Caracatita facuta de greci, la gratar cu sos de oregano si otet! Daca as putea avea doar meniul asta in fiecare zi, cred ca as fi foooarte fericita 🙂
Ciocolată. Munți, râuri și văi de ciocolată, cu topping de ciocolată pe deasupra!
Și cartofi prăjiți, și salată de vinete, și pepene galben, și înghețată de trandafiri.
Dar cel mai mult și mai mult poftesc acum la un Bvlgari. Pour femme. ??
Pizza hot stropită cu bere rece. Ciorbă de fasole cu ciolan, ciorbă de burtă si pulpe de pui. Franzela caldă cu pateu de ficat…
Fain topic, presimt că revin des aici, îmi place mâncarea, nu chestii fancy, ci mâncarea simplă.
Acum nu aș mânca nimic, am băut o găletușă de cafea și-s aranjată pentru câteva ore.
Ce voiam să zic este că amintirile cele mai mișto despre mâncare le am din niște momente care au făcut mâncarea memorabilă. Gen chipsuri/sticksuri pe care mi le dă fii-mea cu mânuța ei transpirată (pentru că e deficitară la capitolul generozitate ?) sau primele merdenele de la metrou Pipera când m-am întors după doi ani de CIC.
Dar momentul cel mai mișto a fost odată când eram foarte gravidă și consortul era dus de acasă și eu aveam același gând obsesiv despre shaorma de la Genin. Fața mea când a intrat pe ușă cu ruloul de shaorma FĂRĂ să-i fi zis sa aducă… God bless him, amintirea asta l-a ținut în viață atâta timp ?