7,554 cititori

Femeile și cumpărăturile

Guest Post by Ana R.

Am constatat că aproape toate femeile pe care le cunosc au tendința de a achiziționa toate prostioarele de pe Pământ. Dacă tot am realizat asta, am efectuat rapid și o analiză pragmatică a stării de fapt, al cărei rezultat a fost unul singur: bărbații sunt mult mai eficienți la capitolul finanțe decât noi, femeile. Adică ei își iau bere, echipament de fotbal sau faruri cu xenon numai dacă au bani în buzunar. Mai întâi fac un calcul mental din care află cam cât mai e până la sfârșitul lunii și abia apoi achiziționează produsul.

Noi nu! La noi abilitatea de gestiona bani este influențată enorm dacă este mercur retrograd, dacă s-a dus firul la ciorap de dimineață, dacă o șuviță care nu stă cum trebuie, dacă s-a decolorat nuanța părului la spălat, dacă nenorocita de la trei venea aseară încărcată cu trei sacoșe de firmă sau dacă se întâmplă să fie mall-ul în calea noastră. Și cum mall-urile răsar precum ciupercile…

Ne doare în cot că vom mânca numai iaurt degresat până la sfârșitul lunii, dacă nouă ni se pune pata să dăm pe o rochie cât rata de leasing la o mașină de lux, nu ne va împiedică nimic să o facem. Nu contează că mai avem în dulap cinșpe perechi de pantofi roz, dacă nu sunt nuanța anului de roz pudrat, sunt total degeaba. Ba chiar ne vom găsi cele mai fantasmagorice argumente care să demonstreze că însăși viață noastră depinde de nuanța aia de roz blestemată.

Suntem fascinate și zălude la fiecare reclamă de cosmeticăraie și numai când nu se mai poate deschide ușa la baie, de atâtea pomezi, ne oprim din cumpărat smacoline ce promit tinerețe veșnică.

Dacă bărbații cumpără lucruri necesare, noi suntem specialistele achiziționării nimicurilor inutile. Reușim în timp record să umplem casa de lumânări cărora nu le dăm niciodată foc sau de decorațiuni ordonate pe sezoane, genuri și nuanțe. Dacă acum doi ani, de Crăciun, aveam toate în case globuri intens colorate, anul trecut nu mai puteam suporta decât nuanțe pastelate și mate. Ca să nu vina Moșul și să își ardă retina cu vreun glob colorat necorespunzător trendului. Acum, că vine Paștele, nici nu ne mai putem uita la banalul iepuraș alb, din porțelan. Doar se știe, culorile anului 2016, în materie de Easter Bunny, trebuie să fie obligatoriu în diverse nuanțe de neon.Pai nu? Dacă, Doamne ferește, vede cineva iepurașul colorat neadecvat?

Să nu uităm nici de puzderia de lămpi și de perne cu care umplem casa. Că dacă nu durează jumătate de oră să eliberăm patul sau canapeaua de dodoloațe înfoiate nu ne simțim bine.

Când ne luăm un animal de companie, cheltuim următoarele trei salarii numai pe accesorii pentru patruped. Că doar suntem iubitoare de animale, nu stăpâni fără suflet ce consideră necesar un culcuș și o lesă. La noi, suflețelul mic trebuie să aibă garderobă, jucării, boluri colorate pentru mâncare și păturele ce se asortează cu nuanțele încăperii și adecvate anotimpului. Chiar și o banală mâță poate deveni o adevărată provocare pentru noi si suntem în stare să chletuim alte salarii bune pentru a-i oferi cele mai adecvate acesorii, ca să se simtă “puiul” exact ca în raiul pisicesc.

Să nu mai vorbim de tâmpeniile pe care le cumpărăm în funcție de forma noastră fizică. Dacă vedem o singură urmă de colăcel pe burtică, s-a terminat. În următoarele două săptămâni achiziționăm tot ce există pe piață în materie de produse pentru slăbit. În plus ne facem și cel mai costisitor abonament la sală, cu toate facilitățile incluse. Nu le folosim niciodată, dar ce drăguță este senzația de a ști că le avem.

Cine își cumpără storcător de fructe de o căruță de bani, cu gândul să facă dietă detox și îl arunca în fundul cămării când trebuie spalat, după primul smothie cu frunze de țelină și gulie? Cine își cumpără bandă de alergat și o folosește pe post de cuier pentru bulendre? Ca să nu mai pomenim și de toate capsulele minune, cumpărate din farmacii, ce ne promit trupuri de zeița în maxim zece zile.

Tot noi suntem dispuse să ne dăm și ultimul leuț pentru toate aburerile inutile inventate vreodată. Adică putem să dăm o mică avere pentru a avea o casă feng shui care promite să ne alinieze energiile cu universul. De curând mi-a făcut o prietenă capul calendar timp de trei zile în care mi-a explicat de nenumăratr ori că anul asta e anul tigrului de foc și că trebuie să purtăm și să avem în casă obiecte albastre. Cică apa contracarează flăcările din nasul tigrului. Iar dacă vreți să curgă bani grămadă în poșetele voastre, atunci e musai să va cumpărați portofele albastre sau în nuanțe apoase. Nu s-a liniștit până nu m-a văzut cu portofel albastru. Acum aștept doar să înceapă să curgă gârla de bani prin el. Ieri, când am verificat ultima oară, încă nu apăruse nimic. Cred că trebuie să cumpăr altul mai mare și de un albastru mai apos.

Fix pe aceleași principii ne utilam și bucătăriile pe care le umplem cu cei mai performanți roboți și truse specializate pentru sculptură în fructe sau marțipan. Partea proastă este că le folosim atât de rar încât uităm cu desăvârșire că le avem și descoperim asta doar când cumpărăm altele la fel.

Am citit cândva despre un principiu al utilității lucrurilor pe care le deținem. Cică dacă nu te-ai atins de un anumit obiect timp de un an, atunci trebuie aruncat. Iar când achiziționezi un produs, trebuie să te întrebi cel puțin trei zile dacă ai nevoie de el cu adevărat. Acum realizez că studiul era făcut mai mult ca sigur de niște bărbați. Unde ați văzut voi femei care să stea câte trei zile în fața vitrinei cu încălțări întrebându-se dacă îi mai trebuie a cincea pereche de pantofi mov-liliachiu? Păi pe principiul asta ar muri economia mondială în chinuri groaznice. Cine ar mai arunca cu banii pe fereastră dacă nu am fi noi, femeile?

mihai_vasilescu_femeile_cumparaturi

sursa foto

89 de păreri la “Femeile și cumpărăturile

 1. anul asta e anul tigrului de foc? eu stiam ca e al maimutei … 😉
  eu zic sa te interesezi repede care e culoarea potrivita in cazul asta, ca de-aia nu curge nimic in portofel.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Bogdana, pardon, maimuta. Tigru era fiu-miu. Problema e ca nenorocitii astia de chinezi zic despre mine ca sunt o capra. Nimic nou 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 2

 2. Corect, noi totdeauna avem nevoie de ceea ce de fapt nu avem nevoie.Chiar ieri îmi spunea o colegă despre portofelul albastru şi deja începusem să mă gândesc la el dar acum am o dilemă – care e nuanţa potrivită pentru gârla de bani ce urmează să-l tranziteze ?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Fetilii…. Cand zice la horoscop albastru… E vorba de un portofel albastru cu accesorii… Un tip cu ochi albastri, cu card albastru, cu sange albastru… In felul acesta ajung la voi in portofel bancnotele albastre…. Nt, nt, nt… Daca nu ascultati tot horoscopul… Pierdeti esentialul…

   Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 1

  • @Miki, offff ce toante suntem! Prea tarziu, am ramas doar cu portofelul! Gol momentan. ???

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Miki Uite chiar acum plec în căutarea prințului cu ochi albaștri. Mulțam fain pentru sfaturi ! ???

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Ala-i albastru????

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • E verde toata ziua :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @VictorR, e fix culoarea apei de pe o plaja ideală. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 3. De-a rasu & plansu!!!Din pacate ma regasesc in aproape toate situatiile de mai sus , mai putin cu matza & catelu ca nu am …deocamdata 🙁

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Lela Avram, nu e timpul pierdut! 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 4. A stiut Dumnezeu de ce-a facut intai barbatul….

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Grotaru, mda, ma rog! 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Ca să aibă timp să strângă bancnote albastre?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 5. Articol anost! Zici ca e o traducere din revistele americane pentru femei! Personal nu am observant aceste trasaturi de caracter la femeile care ma inconjoara de o viata! In schimb eu cumpar tot felul de scule si sculisoare pe care le folosesc cel mult o data! Si credeti-ma ca nu am doua miini stingiDimpotriva, ma pricep la multe si mai fac si hand-made-uri! Apropo de asta, chiar am umplut casa de veioze!

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 5

  • @gheo, aaaa, deci acest post se aplica de fapt pentru tine. 🙂 Daca tu confectionezi veiozele e alta poveste. Noi doar cumparam.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @gheo, ok, am înțeles că tu ești femeia în casă. Dar pe chestia asta trebuia s-o jignești pe Ana R. Oh, wait, am înțeles… femeile între ele.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

  • Eu nu am jignit pe nimeni, pur si simplu nu imi place postarea! Zici ca citesti din Uniqa, Cosmopolitan, One si alte fituici din astea glamoroase! Si @Ana R sa stii ca veiozele sunt de vinzare!

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @gheo, deci trebuie sa cumpar niste veioze ca sa nu mai fii asa de critic. Am inteles. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

 6. Acum câteva zile , una bucată doamnă , spunea ca noi bărbații suntem de neințeles că avem strânse diverse chestii pe care ele le văd intotdeauna inutile. Șăibi , șuruburi , diverse chei și șurubelnițe , lista poate continua la nesfârșit.
  Femeile , deși au vreo 2-4 șifoniere doldora de haine și accesorii….tot vor spune că nu au cu ce se imbrăca. Barbații când nu au o cheie inelară de 10…păi nu au !
  Citind acum acest quest post…mă intreb…care e ciudatul și neințelesul dintre bărbat și femeie?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Florin Ionita, absolut toti suntem ciudati si neintelesi, dar ne vaietam pe rand. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 7. Eu stau acum si ma scarpin in varful capului nedumerita, ma uit in chiloti la fel de nedumerita si ma gandesc ca la conceperea mea , nenea ala cu barba a facut o greseala. Eu imi cheltui toti banii pe masina , motocicleta si scule !!! Ceva nu se pupa in viata mea !!! Cred ca trebuie sa il iau la intrebari pe creator, care se pare ca mai face si glume proaste.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

 8. Hmm….nu prea pot sa te aprob. Nici mama,nici sotia si nici majoritatea persoanelor de sex feminin cunoscute de mine nu sunt genul asta. Dimpotriva. Eu as cumpara tot felul de chestii, gadget-uri si obiecte (in)utile la casa omului, exceptand hainele care nu ma intereseaza. De multe ori trebuie sa o oblig pe sotie sa mearga la shopping, cand ma satur sa o aud cum se plange ca n-are chestii. Si, de cele mai multe ori, chiar nu are. Inutil sa mai zic ca ea se ocupa de bugetul familiei, eu fiind interesat doar sa nu raman fara bani de tigari.?? Stiti reclama cu nenea ala care tot cumpara sticle de Fairy (parca) si descopera ca inca mai are in dulap? Ala-s eu.?? Ca sa nu mai zic ca, de cand cu cei doi “pitici”, nu intru nicaieri fara sa dau o tura pe la raionul sau magazinul cu jucarii, si intotdeauna ii conving sa “urle” dupa vreo chestie misto (pentru ei si pentru mine?). Sunt prea mici pentru PS4, dar la anul……iaurt degresat scrie pe noi.? Neaparat trebuie sa-mi cumpar portofel albastru, ca, in baza sotiei…..trece anul si tot cu zdreanta aia bej paguboasa o sa raman in buzunar.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 1

  • @Ionut, obligatoriu schimbi portofelul. Albastru anul asta. La anul poate trebuie roz. :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Ana, conteaza nuanta? Adica, nu vreau sa gresesc si sa mi se umple portofelul cu valuta din Botswana.? Lei si euroi, atat. Sau sa-l iau “curcubeu”? Sa fiu asigurat pe mai multi ani?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Ionut, exact! Cu un curcubeu mic impacam zodiacul. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Ha! @Ana R, iata ca suntem doi! Nici femeile din preajma lui Ionut nu sunt cheltuitoare. Asadar portretul facut de tine femeii moderne, nu prea se potriveste. Poate ca asa e in Romania, femeile sunt mai chivernisite. Inca nu am nepoti/nepoate, dar si cind voi avea… las sculele si voi trece pe jucarii! ca Ionut acum!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @gheo, sotia lui Ionut are grija de bugetul de jocuri pentru sot si copii, toti avem slabiciunile noastre! 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 9. Catel am, un ciobanesc german frumos. Dar mai mult decat lesa, zgarda si mancare uscata nu-i cumpar. Hainele? Doua trei randuri pentru munca, in rest jeans si tricou-hanorac-geaca, in functie de sezon. Oi fi eu aia atipica, dar cam toate femeile care lucreaza cu mine sunt destul de practice. O fi doar in zona asta?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • @Sandra, ce femei lucreaza cu tine? Si in ce domeniu? Sau esti tu exceptia?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 3

  • Asistent medical. Cele de varsta apropiata de a mea (30) sunt destul de precaute cand scot cardul. Eh… totusi avem si exceptii, mai mult intre doamnele care si-au consolidat pozitia, statutul. E ceva mai simplu sa incepi sa cumperi pantofi roz dupa ce ai siguranta ca nu te trezesti mutata in alta sectie. Probabil daca as trai (lucra)in alt mediu, lista de cumparaturi ar fi ceva mai roz

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Sandra, iti doresc sa fie cat mai repede roz!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 10. Nu sunt o cumparatoare compulsiva, dar mersi pentru pontul cu portofelul:)))) Acu’ e musai sa-l cumpar :)))).Doar bucataria full option, sifonierele care stau sa cada si cam 15 perechi de balerini, sandale, cizme…. aaa.. si vreo 8 sticlute de oja, 4 fond de ten, vreo 8 parfumuri, si pijamalute cam vreo 9 perechi. Balsamuri de rufe cam tot ce este pe piata, si prin comanda din Italia. Deci cum spuneam nu sunt o cumparatoare compulsiva :)))))

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • @Dede Cati, nuuuuuuu! A spus cineva asta? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 11. @Ana R. Draga mea, așa cum îmi stă bine, vin cu ceva precizări:

  În primul rând, rolul doamnelor din viața noastră este acela de a cheltui…de a ne face viața mai bună, nouă, bărbaților care suntem noi bărbați…noi pentru asta suntem pe pământ, să aducem bănuții acasă și să susținem economia mondială…cu tot ce înseamnă ea…

  Există un moment magic în vița mea…am să încerc să îl povestesc pe scurt: este momentul în care, în Mall fiind, EA, vine spre mine, cu o figură zâmbitoare, ținând în brațe o sacoșă pe care scrie ”Victoria”s Secret”…dar, vezi tu, sacoșica (nu au nevoie să facă sacoșele mari :), să fie ținută discret, iar odată apropiată de mine, să îmi susure la ureche, cuvântul magic…”cardul”. Nu ai idee ce înseamnă acel moment pentru un bărbat….nu contează că se duce dracului trei sferturi din salariu…visele împletite cu ce e în sacoșică îmi vor da acea stare de biiineeeee, după care, să privesc așa, cu milă, la amărâții care nu au o EA cu sacoșică de la Victoria…nu ai idee cum mă umflu în pene….

  Acum, să ne ocupăm de postul tău, cum îmi stă bine:

  1. Noi, bărbații, suntem mai zgârciți decât voi, femeile…noi nu cheltuim banii decât pe prostii…voi sunteți generoase…sunteți cele care susțin cu adevărat economia mondială…cu noi, ar supravițui industria jocurilor, a supelor instant și a filmelor porno…ATÂT.

  2. iaurtul degresat face bine la digestie, în plus, vă va da o siluetă de viespe…cum îți imaginezi tu că briz-briz-uri-le de la tanti Victoria or să stea? AI? Un picior luung, o talie de viespe (întreținută de iaurt degresat)….păi nu e tot spre desfătarea ochiului nostru?

  3. Ce e mai frumos dimineata când facem ochi, să dăm un șut benzii de alergat???? E un semn divin….punem adidasii și am plecat la alergare….uite-așa facem un abdomen de invidiat….plus, când ne întoarcem, după cei 10 km, un smoothie de banane cu lapte și căpșuni…mmmm..toate făcute la robotul ăla fain

  4. bucătpria…AHHH,bucătăria….ce iubesc eu la femeile inteligente, este faptul că știu să o utileze cu cap…bucătăria nu este doar locul unde poți găti savant, TU, masculul feroce…nuuuuuu, este locul unde EA, dimineața, își face apariția doar cu tricoul lui, așezat perfect pe formele lungi și fine, cu ochii micșorați de plăcerea mirosului de cafea…și TU, masculul feroce, în loc să o lași să o savureze, o prinzi în brațe și faci dragoste cu ea acolo, pe masa din bucătărie….după care, va savura micul dejun gătit savant…și va pleca zîmbind, iar ziua EI va fi perfectă….:))

  cam atît pentru dimineață

  să fiți iubiți!

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 1

  • @SorinB, ce ar fi posturile noastre fara precizarile tale? Tu esti condimentul perfect! :)))))
   Legat de secretele Victoriei, l-am obligat pe al meu sot, cand a fost in delegatie peste garla, sa se duca la magazin, si cu pozele trimise pe telefon sa cumpere niste chestii. Dar cred ca nu a fost primul ce face asta, tipele l-au ajutat rapid si i-au zambit foarte dragut. A zis sa il mai trimit! 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Ana R. Te rog sa ma crezi…nu e o idee bună. În magazinul ăla trebuie să intrați voi, zeițele….pentru noi (în cazul tău, soțul tău) trebuie să fie o surpriză…crede-mă pe cuvânt…efectul este devastator….de bun

   Mulțumesc pentru apreciere..sper că sunt turmeric, nu de alta, dar, mai nou, toate domnișoarele preferă turmericul…cică are un efect benefic asupra siluetei, tenului…culmea…EXACT CA MINE….:)))

   Mi-a plcăut mult de tot articolul tău…chiar mi-era dor de un post…keep on going…pls

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • @SorinB, ok, nu îl mai trimit!
   Esti sigur turmeric. Am vazut ca deja e coada de admiratoare la turmericul asta. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • un fior mi-a trecut pe coloana cand am citit: ”Să îmi susure la ureche, cuvântul magic…”cardul”” Nu pot sa spun daca-i de bine sau nu! dar de ras, ohoho….Multumesc!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @MoiJulieta…sarut mana

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 12. După aşa o mea culpa, mai zici Tatăl nostru de trei ori şi eşti iertată complet. Sper doar ca mîine să n-o dai la întors şi să pui toată spovedania pe seama zile de 1 aprilie. 😉

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @krantz, exaaaaaact! In sfarsit se prinde cineva! :))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • @Ana R. NUUUUUUU, dacă aud șa ceva, plec în munți, în Himalaia…și urc Chomolungma fără mască de oxigen

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @SorinB, :))))). Nu te las eu sa faci asa ceva!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 13. Imi place shopping-ul, dar pe cuvant, nu ma regasesc in situatiile descrise.
  @Ana… Chiar mi-era dor de o postare a ta!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Scorpya Cristina, nu recunoști nimic! :). Merci ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 14. “Dacă bărbații cumpără lucruri necesare, noi..”. Raspunsul este: Nu, nu cumpara lucruri necesare. Sunt chiar mai rau decat femeile. Cumpara tot ce nu le trebuie si nu le foloseste niciodata. Adica o trusa de scule, desi aparent pare ca e necesara, nu va fi folosita niciodata. Tot vecinu’ Nea Marin va reparata tot ce trebuie prin casa contra unei beri, sau doua, trei cateodata.. si sa ne’ntelegem, reparatia se va face doar cu sculele lu’ Nea Marin. Dar trebuie cumparata, pentru ca asa poti sa faci dovada ca in casa este un barbat, desi ma uit in jur si rar mai vad un barbat nepensat sau fara lac pe ungii. Asa ca in curand tot ce stiam noi despre noi femeile se va transforma in tot ce stim despre noi femeile si barbatii.
  In plus, trebuie sa marturisesc ca mie imi place sa dau banii pe mancare. De la ceafa de porc cu cartofi prajiti la caracatita pane.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Elena , imi lași impresia ca ești cuplată cu vreo muiere de bărbat . Orice există in casă se poate repara și fără ajutorul lui Nea Gica de la etajul 2.Excepție gadget-uri…și chestii de genu’. Dar dacă vorbim de prize , instalații sanitare….bla bla bla…eu zic să verifici sexul celui cu care ești cuplata.
   No offence !

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 6

  • @Florin Ionita, muiere nu. Dar nepriceput, da. Tocmai de aceea mi-am propus asa: 1. Baiatul meu va sti sa faca de toate si 2.sa ma marit a 3 a oara cu Nea Marin. Astept sa ramana liber…:)))

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • @Elena, fiecare cu preferintele lui. Legat de partea masculina si achizitiile inutile am mai discutat. Nimic nou sub soare! 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 15. Hmm…probabil si eu am ceva defecte de fabricatie :))) Dar zau ca postarea asta mi se pare nitel “americaneasca”. Apai daca ar fi toate “fomeile”…au au si vai vai! I-as intelege pe saracii barbati care mai carcotesc impotriva sexului frumos.
  Da, am bucatarie utilata, cu robot, storcator si alte alea – dar am stat mai mult de 3 zile pana m-am hotarat ce sa iau (ca deh, cine sta singura ia deciziile). Si le-am luat pentru ca le folosesc (pfaaai, ce minune iese cu sfecla rosie, mar si morcov! yummy!!)

  Partea..tristo-amuzanta e ca am observat mai multi barbati care isi numara hartiile colorate in speranta ca se vor imprumuta mai putin luna aia, cu toate ca au salariu mai multe decat decent. SI cand intreb pe ce au cheltuit, ridica din umeri si ma privesc mirati si ei de modul in care dispar hartiile (magie, dom’ne!). Cu precizarea ca fiecare e cu salariul lui, da?
  Aa….si da, caini am avut. 3 la numar, toti rottweileri. Va dati seama cum ar fi aratat cu hainute roz-bonbon si zgarda cu “jvarovjki”? Mi-nu-nat! :))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @amadis, zici tu ca sunt si barbati cheltuitori? Nu creeeed!!! ??

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

  • @ amadis

   Si eu sunt destul de sceptic ca ar mai exista diferente acolo unde “figurile” ti le faci tie si numai tie. Si asta pentru ca-n balanta frica are un cuvant mai greu de spus decat placerea.
   Ei ! Acuma nici barbatii nu-si cumpara un ceas de teama ca poate-i lasa bateria mobilului. Tot zgandariti de ideea de a imbina cumva utilitatea cu placerea, unde de fapt prima nu prea e. Si unii si altii avem necesitati estetice (spune nevoia de frumos) pe care ni le satisfacem fie dupa placul inimii, acolo unde e loc, fie la ora fixa, acolo unde supletea financiara nu prea ne-o ingaduie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 16. Frumos scris si…amuzant!
  As vrea sa ma incadrez si eu in categoria descrisa dar, din pacate, eu urasc sa merg la shopping!!! Nu imi place sa probez, nu imi place sa ma uit ore in sir la nu stiu ce bluze sau pantofi, cu atat mai mult nu imi place sa umblu prin mall-uri! Nu am mai mult de 3-4 perechi de pantofi din care 2 sunt pe negru :))), am o singura poseta (imagine that!) si haine…asa cat sa intre in 2-3 valize in cazul in care trebuie sa ma mut :))) Dar m-ai prins cu bucataria! Imi place enorm sa gatesc, sa coc si mi-as cumpara tavi si tigai si grill si oale tot timpul :))
  Imi aduc aminte ca, odata, o draga prietena a mea m-a rugat sa mergem la shopping sa ne luam una alta ca doar na’ suntem fete :))) am mers, ea s-a dus sa probeze rochite si fustite iar eu mi-am cumparat o minunata tava pentru copt (voiam eu sa fac o rulada de pui – healty – si fix aia imi lipsea) :))))
  Nici iubitului meu nu ii plac cumparaturile asa ca mergem destul de rar, insa cand mergem el sta ore in sir sa probeze fiecare camasa care i se pare interesanta, fiecare costum, fiecare pantalon, incat deseori apelez la sursele secrete de rabdare pentru a nu ii spune “dar hai odata – hotaraste-te!”
  Bun topic, imi place 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Livia, tu ai un fetiș cu oalele! Vezi, fiecare cu slabiciunile lui! :)))) Nici mie nu imi place sa probez cu orele, si eu merg mai mult pe “punct ocht, punct lovit”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 17. Fara a fi rautacios.. this so 2000’s 🙂 in zilele noastre, cred ca cheltuim egal sau chiar barbatii mai mult. Imi amintesc vremea cand a mea nevasta se “mula” pe acest articol, a aparut in schimb bebele si ceva s-a schimbat. Cardul ramane la mine, eu ma ocup de cumparaturi, si chiar am sesizat zilele trecute ca am mai multe perechi de papuci aruncate la usa decat ea.

  Nu am in cercul meu de prieteni, dar parerea mea e ca un lumbersexual de’ala cheltuie mult, mult mai mult ca o femeie pe produse de intretinut barba (cosmetice), camasi in carouri de firma (tzoale) si truse de scule (veioze si pernute) (nu ca le-ar folosi, nu stie cum, dar tre sa’si faca o poza cu ele)

  Referitor la animalul de companie din dotare, nu’i cumparam haine, insa merge lunar la salon pentru toaletare, vaccinuri, cate si mai cate.. plus mancare.. un beagle costa in jur de 400 de lei pe luna. Not that much. Insa bebele pomenit mai sus, da, are toate jucariile, toate hainele care apar, pe care uitam ca le-am cumparat si a ajuns sa ocupe jumate de dressing (asta urca spre 1000-1500 lei/luna). Si da, eu i le cumpar si ea ma injura cand vin acasa cu altele si altele

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @shutzu123, deci momentan, la voi s-au inversat
   putin rolurile. Lasa ca mai creste bebele si isi aduce aminte sotia ca trebuie sa reinoiasca garderoba, sa cumpere alti pantofi, iar bebele va creste mare si va avea nevoie de alte haine. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 18. AnaR sa sti că “boala” asta are si leac. L-am descoperit eu. Se numește copil. Îl iei cu tine la cumpărături si sa vezi cum nu mai cheltui banii pe nimicuri că nu mai apuci. :))))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Cristinica, are leac doar o perioada. Dupa ce mai creste, sa vezi ce te apuca pandaliile din nou. Ca doar acum ai motive noi, copilului ii raman mici hainele si pleci sa cumperi pentru el, dar se lipesc brusc si niste pantofi de sacose.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 19. Alaltaieri am plecat dupa un cuptor cu microunde si am ajuns acasa cu: produse pentru baie, o lenjerie de pat si o carte.
  Am o mare manie cu prosoapele si lenjeriile pentru pat. Nu sunt niciodata suficiente.
  Apoi incalcarile si gentile. Si am mai zis candva ca stau prost cu spatiul pentru carti. Vara asta trebuie sa mai construiesc una.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @lectorarumana, atunci pentru tine e scris postul asta. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Lectorarumana-e-reader si card de memorie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 20. @Ady, nici primit in dar! La cat imi e de draga cartea in hartie si am mai si studiat-o, iti imaginezi de ce sunt Gica contra in aspectul asta. Oricum, mersi pentru sugestie. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • Si eu ma regasesc. Si pentru ca de vreo luna nu mai am spatiu unde sa depozitez un ac, m-am reprofilat pe cadouri pentru altii, restaurante faine si excursii de weekend. Bani sa fie, ca sunt foarte creativa cand vine vorba de cheltuit 🙂
   frumos scris, weekend placut!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Sisley, exact, noi suntem foarte creative atunci cand e vorba de cheltuit! Merci! Weekend placut si tie!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • și eu am fost Gică-contra multă vreme, dar o prietenă a venit cu ideea că poți găsit (în engleză) cărți care sunt partea a doua, treia, enșpea ale unor serii din care la noi a fost publicată doar prima parte și seria n-a mai fost continuată.
   plăcerea lecturii unei cărți pe hârtie nu are rival (încă mai cumpăr și citesc cărți pe hărtie), dar printre altele e tare plăcut să iei în concediu câteva sute de cărți (câteva mii cu un card de memorie baban) cu doar 1-2-max 300 grame de e-reader.
   cea mai bengoasă criză de nervi pe care am făcut-o în ultimii 5-6 ani a fost acum 3 zile când mi se stricase readerul. 🙂 din fericire, cu ajutorul unor prieteni răbdatori l-am reparat.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 21. Pai și cu poșetele cum rămâne? Îți achiziționezi enșpe modele/culori, dar tot cu “geamantanul” de umăr umbli(le-ai purta și pe celelalte, dar, ori nu-ți intră toate catrafusele, ori nu se mai poartă, ori nu se poartă la teneși si blugi?) să mai spun de cămăși? Decât sa le calci mai bine îți iei o bluză că e mai rapid. Ai fuste și ciorapi cu duiumul, dar tot in blugi umbli, că ești într-o veșnică “viteză”? pantofi cu toc? Lasă că-i mai rapid in “balerini”? dar când le-ai cumparat ai zis că le porți… O dată și o dată?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @kya, of, cum am uitat de poșete? Vine și ziua aia când vom purta tot! Cândva, atădată, nu acum, dar să fie acolo!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 22. Foarte fain articolul tău, dar nu recunosc nimic, nici sub tortură. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 23. A zis cineva ca are doar o poseta? Asa ceva nu exista, vorba tiganului.

  Noi avem ambii centura neagra la cumparaturi, fiecare cu sectorul lui.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @moatza, aualeu, vai de bugetul vostru! 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 24. 1. am văzut că s-a lămurit problema cu anul maimuței de foc. nu știu niciun truc de feng-shui maimuțesc, dar e anul meu propriu și personal și eram gata să-l apăr cu unghiile și cu dinții.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 25. 2. cred că-s bărbat. nu mă recunosc în descriere. am pândit mai mult de 6 luni până când niște vase ceramice de sufleuri de-o porție au ajuns la reducere. și era domeniul bucătăriei în care mai exagerez cu shopingul.
  în momentul ăsta sunt în a doua săptămână de gândit dacă-mi iau sau nu o geantă, in condițiile în care gențile mele sunt fie hartănite, fie prea mari (una), fie prea mici (încă una) și chiar am nevoie de o geantă nouă.
  imi mai cumpăr chestii în primele 5 minute de la vedere pt că m-am îndrăgostit, dar doar dacă știu că mai am bani și n-o să mănânc iaurt degresat tot restul lunii. am tot felul de carnețele, execeluri și liste de buget. știu în fiecare secundă câți mai mai am cu o aproximație de 10 lei și ce cheltuieli obligatorii mai am de făcut.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @ady, tu esti cea care duce economia de rapa! 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 26. 3. când comentez de pe telefon, dacă în caseta de comentarii scriu mai mult de un rând, butonul de ”post” dispare, după mai multe rânduri dispar și casetele unde scriu nick-ul și mail-ul. acum constat că și pe computer dispar dacă scriu un mesaj mai lung. la un moment dat am citit că și alții au problema asta.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @ady, da’, nu ştiu cum să rezolv asta. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • m-am prins, dar voiam să mă plâng și eu, să nu zici că-s oamenii ăilalți paranoici/atehnici, mai știu eu ce. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @ady, lasă că-l bat mâine la cap pe “tipu’ de la tehnic”. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Mihai, lasă pe luni, mâine e duminică, s-o duce și omu’ în parc, la pădure, la terasă, la mama lui, la biserică, pe undeva.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @ady, nuuuuu, mâine. Luni mă ia că e ocupat. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 27. Ana, eu saptamana trecuta nu am citit articolele de pe blog, azi am inceput cu al tau.. Deja am inceput sa caut portofelul albastru. Ai naibii bani fug din portofel cu viteza luminii pe toate prostiile: rochite, parfumuri, drujbe, surubelnite (chestii necesare in casa omului).. Ar putea Mihai sa faca un post: ce portofele mi-au placut saptamana trecuta 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.