36,324 cititori

Tipologii de vecini, în România

Dacă n-aveți măcar doi-trei dintre toți ăștia în bloc, înseamnă că nu trăiți în România

Reclamagiul. Va face o sesizare sau va depune o reclamație și când ai strănutat mai tare în duș. Dacă ai un câine și te lovește ghinionul să se pișe pe una dintre roțile mașinii lui, îți vei blestema zilele din tribunal în tribunal.

Spionul. Știe tot ce mișcă în bloc. Nu contează ziua, ora, dacă e duminică, revelion sau zi de lucru normală. Te poți duce oricând la el la ușă să-l întrebi “auzi, ai idee pe unde umblă nevastă-mea, că acasă nu e și are telefonul închis”. În nouă cazuri din zece, vei primi un răspuns precis, cu indicații exacte și lux de amănunte. În cel de-al zecelea, nu și-o va ierta toată viața că n-a știut să-ți răspundă. Ba, îți va purta și pică pentru că l-ai pus într-o asemenea postură.

Curva de la doi. Mă rog, și care e problema că avem o doamnă așa drăgută în bloc? Și-am să vă rog frumos să vorbiți respectuos, că n-ați stat la fundul ei ca să vedeți că primește bani. S-a înțeles?

Vecinul, proprietar de loc de parcare. Bucățica aia de asfalt e al lui, din moși-strămoși. Desigur, nu există vreun act care să dovdească asta, dar acesta este doar un amănunt insignifiant. El oricum poate să-ți explice cum acel loc a fost al străbunilor lui încă de vremea lui Menumorut. Dacă te-a mâncat în fund să parchezi fix acolo, jihadul este nimic pe lângă urgia care se va dezlănțui deasupra ta. Nu contează nici măcar că stai doar cinci minute. Ăla este locului lui, înțelegi? AL LUI!

Morocănosul. Stați de minim cinci ani în același bloc și-l vezi în fiecare dimineață, prilej cu care îl saluți politicos. Nu ți-a răspuns și nici nu o va face vreodată. Singurul lucru pe care l-ai scos de la el este o privire acră-mirată pe genul: “cine plm mai ești și tu și ce vrei de la mine?”.

Scandalagiii. Cuplul ăla “drăguț” care se ceartă cu strigături și blesteme grele de cel puțin trei ori pe săptămână. De preferință noaptea târziu sau sâmbăta, cât mai de dimineață. Când te întâlnești cu ei la lift, nici măcar nu-i recunoști, pentru că nu i-ai văzut prea des la față. Îți pica fisa cine sunt abia când ea deschide gura și recunoști vocea pițigăită care ți-a făcut praf multe ore de somn dulce. “Animalule, era să-mi prinzi degetul în ușă”. Dubiile ți se risipesc complet abia după ce-i răspunde și el: “Mâine să pleci la mă-ta”.

Sex-simbolul. Tipul ăla care arată ca și cum a coborât direct de pe ecran în garsoniera de la parter. Tot ce este doamnă sau domnișoară, pe o rază trei kilometri, oftează adânc când îl întâlnesc întâmplător. Deși nu știe, este direct răspunzător pentru o bună parte dintre orgasmele de fiecare seară din cartier.

Bunăciunea de la scara B. Fix pe tiparul de la punctul anterior, doar înlocuiți “orgasm” cu “labă”.

Iubitoarea de animale. Hrănește cu o abnegație demnă de o cauză mai bună toți cei șaptezeci de câini ai cartierului. Prin urmare, dumneaei trebuie să-i mulțumiți pentru proba de îndemânare pe care trebuie s-o dați în fiecare dimineață ocolind zecile de rahați de câine din drumul spre metrou. Pe de altă parte, există și aspecte pozitive, dacă vă răpește vrăjitoare cea rea din “Hansel și Gretel”, fără îndoială că veți găsi drumul spre casă orientându-vă tot după aceleași mușuroaie maronii și mirositoare.

Mama devotată. De obicei e nevorbită cu lunile, pentru că toată lumea o ocolește de la distanțe care pot ajunge și la sute de metri. Ba chiar există locuitori ai aceluiași bloc care mai stau două-trei ore peste program la muncă, doar ca să nu fie nevoiți să dea ochii cu ea când ajung acasă. Și toate astea pentru că nimeni nu mai suportă să audă cum face căcuță ăla micu’ și cât de deștept e el pentru că reușeste să facă singur biluțe din muci în timp ce-și bea lăpticu’. 

Bețivul. Nu cred că există bloc în țara asta care nu are alcoolicul de serviciu. Îl vezi numai afară, cu o sticlă în mână, rangă de beat, indiferent de anotimp și la orice oră din zi sau din noapte. Practic ai senzația că va mai intra vreodată în casă doar când s-a epuizat și ultima picătură de băutură de pe suprafața Terrei.

Vecinul bormașină. Are ceva de reparat în permanență. Dar nu asta ar fi marea problemă, ci că pentru orice lucrare ar avea de făcut folosește bormașina. După frecvența cu care o utilizează (bineînțeles, numai la ore imposibile), îl bănuiești că are inclusiv un sistem bine pus la punct de mestecat în ciorbă sau de făcut fresh de portocale, tot cu ajutorul mașinăriei blestemate, cu percuție. Totul culminează cu ziua în care vei găsi o hârtie lipită pe ușa blocului prin care anunță că “în următoarea perioadă va efectua ample lucrări de modernizare a apartamentului”. Este momentul în care ori îl ucizi, ori te retragi în munți pentru un an sabatic de redescoperire.

Vecinul obsedat de mașină. A nu se confunda cu “vecinul proprietar de loc de parcare”. Nici pomeneală. Vecinului obsedat de mașină nu poți să-i ocupi locul de parcare pentru că hârbul, pe care îl spală și îl bibilește în fiecare dimineață, nu părăsește niciodată fața blocului. Doar n-o fi nebun să circule cu ea, după ce abia i-a pus huse de noi pe scaune, a antifonat-o si i-a vopsit capacele de la roți. Păi ultima oară când a mers cu ea, în 2000 imediat după alegeri, era să facă infarct când a dat în groapa aia de pe “Salcâmilor”.

Obsedat de spatiul verde. Stă la etajul unu și vara udă cu un furtun, chiar de la fereastra bucătăriei, mica grădină pe care și-a făcut-o între alei. O consideră proprietatea lui personală și nimeni nu are voie să-i calce pe iarbă sub niciun motiv de pe lumea asta. Obama dacă are avea ceva treabă în zonă, ar trebui să facă o cerere scrisă, dar nu garantează nimeni că i-ar fi și aprobată. Are o debara în care ține colecția de mingi sparte cu cuțitul în ultimii douăzeci de ani, toate confiscate de la “blestemații de plozi care nu se pot juca în altă parte.

Vecinul “party all night long”. Posedă o întreagă colecție de amenzi primite pentru tulburarea liniștii publice. Cu toate astea, noapte de noapte, el și câțiva prieteni de-ai lui dau drumul la decibeli și se zguduie în ritmul trepidant al boxelor de 200 de wați. Surprinzător, este un tip politicos. De fiecare dată când te duci la el la ușă și-l rogi “să dea muzica mai încet”, reacționează calm “da, man, se face”. Doar că miracolul durează doar cinci minute, fix până la piesa următoare, când simți din nou cum ți se zguduie creierul pe “Du Hast”. Polția apare mult prea târziu, când noaptea ta a fost deja compromisă.

Vecinul fantomă. Apare când și când. Nimeni nu știe cum îl cheamă și nici la ce apartament stă. Deși nimeni nu-și amintește să fi schimbat măcar o dată vreo vorbă cu el, are un cuvânt greu de spus în ședințele de bloc, care se încheie întotdeauna cu administratorul care spune: “Pentru treaba asta trebuie să-i cerem părerea și domnului Gelu, de la trei”. Moment în care toată lumea din încăpere se întreabă “cine plm e domnul Gelu de la trei?“.

Vecinii “facem sex și trebuie să știe toată lumea”. Cele mai mișto momente sunt când te întâlnești cu ea în lift și din priviri îi transmiți că-i știi pozițiile preferate și că nu-i place să înghită. Ah, și că o dată la două săptămâni, duminica seara, el are voie la un anal scurt.

Cam ăștia sunt. Dacă om omis vreo tiplogie, sunteți invitații mei să veniți cu adaugirile necesare.

mihai_vasilescu_vecini_bloc

sursa foto

256 de păreri la “Tipologii de vecini, în România

 1. Vezi ca eu stau la doi :)))
  Eu am scapat, mai sus numitii “vecini” nu exista la mine in bloc. Am un noroc chior de vecini buni, saritori si cu capul pe umeri. Dar am trecut prin toti numiti de tine cand am stat in dr taberei intr-un bloc de garsoniere de 10 etaje.

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 1

  • @Ana, să nu te consideri niciodată scăpată, poate să apară oricând vreunul dintre ei. 😉

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • DR Taberei e plin de nebuni, sub mnie aveam vecini permanent deranjati si de o basina trasa mai puternic :)) ca sa nu mai spun de nebuna de la scara cealalta care o auzea toata lumea in ficere dimineata urland aaaaaaa aaaa , la un mom dat i-am raspuns si eu aaaaa aaa

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

  • @Oana, hmm… așadar am uitat de vecinul care se bășește puternic. :))))

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • tot in dr taberei, o prietena avea ap cu baia si bucataria ce dadeau in interiourul blocului (ca un put in mijlocul blocului), de ii mirosea in casa a tot ce se gatea in bloc plus dimineata numai horcaieli de flegme de la mosi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Ana, da, dar o să aibă ea metrou? O să aibă. 😉

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Nu o sa abia, am spus “avea” ;). Fata a plecat de mult de acolo.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Ana, a ratat metroul. :))))

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Mori daca le dai mai fasaite?

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

 2. Vecinul crescător de porumbei de la ultimul etaj. Chiar dacă nu a participat la niciun concurs, e cel mai priceput columbofil și are numai campioni în cuștile de pe bloc, de unde vine un miros pestinențial pe timp de vară.

  Comentariu beton! Thumb up 50 Thumb down 0

  • Revin cu vecinul reparator de mașini. Chiar dacă el are o cataragă de Dacie 1310 din ’88, știe să repare orice model de mașină, de la Dacie 1100 la BMW seria 7, mașină pe care o duci, după reparația făcută la el, la service 😀

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 1

  • @diabolic, o duci la service doar pentru că n-are el sculele potrivite, altfel ți-o repara el pe loc.

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

  • Frățică, are toate sculele în portbagaj, de la leră la presă pt rulmenți sau pt amortizoare și arcuri. Piesele pe care le-ai luat nu sunt bune, chiar dacă sunt originale :)))))

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @diabolic, fără îndoială nu sunt bune. Ai avut noroc că au reușit să ți le monteze la service.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Il am si eu pe asta dar nu e la ultimul etaj ci la parter. Si dintr-un motiv ciudat porumbei dansului au o afinitate doar pentru masinuta mea. Cred a atunci cand nu sunt in localitate mor cativa de constipatie.

   Comentariu beton! Thumb up 55 Thumb down 0

 3. 1. Sa-mi zguduie vecinul petrecaret urechile pe “Du Hast” n-ar fi rau. Ba m-as duce sa-i cer si un ACDC, SOAD… 😀 Numai manele sa nu fie!!!
  2. Cred ca am avut si eu parte de toate tipurile astea de vecini pe vremea cand eram eleva/studenta in Romania. Dar niciodata toti in acelasi bloc. 😛
  3. Apropo, stiti cum odata i-am “linistit” pe vecinii petrecareti? Pur si simplu am pus la maxim muzica clasica. Nu aveti idee ce repede s-au calmat cand din apartamentul meu au auzit ritmuri de Enescu, Porumbescu, Vivaldi, Strauss, Mozart, Beethoven, Chopin… 😀
  4. Haida o zi buna tuturor si scuze pentru ca am scris fara diacritice! :*

  Comentariu beton! Thumb up 41 Thumb down 2

  • @Elly, nu i-ai liniștit, i-ai speriat. Au crezut că se ia.

   Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 0

  • Probabil!!! :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Nu merge deloc! Dar chiar deloc, cred ca ai tai erau beti si-au adormit! Muzica armonioasa nu se aude peste muzica ritmata, cel mult li se pare ca aud niste efecte in plus!

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • No, ei nu aveau muzica. sau daca aveau nu prea se auzea.Si da, erau beti. Probabil ca dupa ce le-am “gaghilat urechile” cu muzica mea au plecat in club. Asta pe la 2-3 dimineata in mijlocul saptamanii. Era o petrecere specifica studentilor.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Am uitat sa mentionez ca era o petrecere specifica studentilor Erasmus. Si asta s-a intamplat in Franta. petrecerile lor sunt total diferite de cele ale noastre, ale romanilor.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • Amintiri din trecut :))) Doamne cat am urat statul la bloc in Romania :((. Punctul 3 imi aduce aminte de verile din Bucuresti cand satula de pustanii ce parcau sub geamul meu dand manele la maxim , am pus boxele afara in balcon cu muzica clasica sau rock bun… tare .. dispareau de parca dadeam cu tamaie :)))

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @universulmeumagic, păi acum pe unde te preumbli?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Canada 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Bună și muzica clasică. Dar la mine a fost mai eficientă o casetă care avea pe ambele părți o singură piesă Manowar. Și un casetofon cu auto-reverse… și UPS-urile din firmă. După ce am pus frumos boxele pe calorifer și am dat casetofonul la volum maxim, am plecat tot weekendul în Vamă. Duminică seara când m-am întors erau toți vecinii aliniați în fața blocului cu ochii umflați de nesomn. Cel puțin 3 ani nu a mai răsunat nici o manea după ora 20.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 4. Foarte bună clasificare. Ar mai fi şi “vecinul cu gunoiul”, am intâlnit şi din ăştia care veşnic au un morman de gunoi de dus la tomberon. Uneori îl lasă pe hol să te şi împiedici de el, de obicei un sac plin cu diverse chestii colţuroase.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

  • @GabiI, da, și uneori se confundă cu vecinul care întotdeauna are ceva de cărat.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 5. Ai uitat vecinul obsedat sexual. De cate ori trece pe langa vreo vecina de sex feminin, lasa in urma o baltoaca de bale si buzele i se misca abia perceptibil intr-un “ce te-as f**e”… :).

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 0

  • @Ioana, și dacă e tot ăla cu vecinul sex-symbol? 😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • @Mihai,nici o sansa! Daca i-ai vedea poza, ai avea cosmare cu saptamanile. Ma si tem sa ti-l descriu dar ma straduiesc: pensionar, 120 kg, un ochi mai sus decat celalalt, chel, stirb, zdrenturos, urat mirositor…etc. Mai vrei detalii? Anyway o intalnire cu el in casa scarii si-mi ramane grimasa pe fata toata ziua.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @Ioana, pfuuu… care n-ai avut noroc. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Da’ uitai partea cea mai tare! Tipul ar fi trecut neobservat dar intr-o zi, sotul meu a coborat la cateva secunde dupa mine si l-a surprins pe asta uitandu-se luung in urma mea si lingandu-si buzele. Fiindca e si imbecil, il ia pe barbatu-meu de complice, si-i spune cu naduf: “offf,ce i-as face la bucatica”. Al meu a rabufnit si l-am auzit pomenind de mortii ma-sii , de “lucru manual” si alte epitete… Si asa a devenit sotul meu, eroul meu! Mi-a facut si instructajul: ai grija la labagiul ala, sa nu cumva sa puna mana pe tine sau sa-ti faca vreun rau :D! Daca se apropie prea mult, genunchi la oua si croseu de stanga!

   Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 0

  • @Ioana, ai grijă să nu le încurci și să plece croșeul de stânga pe… ouă. :)))))

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

  • Ăla e obişnuit să i se facă sugestii legate de morţi, paşti, crăciun, grijanie şi altele pe măsură.

   Răspunsul potrivit pentru el era să îl iei de complice, să îl stimulezi să vorbească, să descrie pe larg ce i-ar face la bucăţică, şi când termină să-i spui pe cel mai neutru ton din lume: aia e nevastă-mea, toate astea le fac eu cu ea, iar tu o labă 😛

   Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 1

 6. Vecinul bun la toate (a nu se intelege ca noi femeile îl consideram bun “la noi”). Asta repara tot ce se poate repara pe scara si chiar strica cateodata ca sa aiba ce repara. Bate cuie, pune tablouri, isi scoate florile din casa si le pune pe scara, face tot, in stilul lui personal, doar ca sa ne simtim ca acasa. Si mai mult decat atat, detine o dublura de la toate lacatele de la uscatorie, beci, pod si ce-o mai fi cu acces direct din scara blocului. Nici un instalator nu intra in bloc pentru vreo reparatie fara ca el sa fie prezent cu sfaturile lui. Aaaaa, si sa ne intelegem, la locul de munca a fost “miezul din gogoasa” si desi n-a fost avansat niciodata nici un inginer nu misca un deget fara a-i cere lui sfatul.

  Comentariu beton! Thumb up 48 Thumb down 2

  • @Elena,ah, da, corect. Și chiar am avut din ăștia nenumărați. Am uitat. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

 7. @Mihai…ai omis cea mai misto categorie de vecini: studentele de la 2, care stau in garsoniera inchiriata de la matusa Aglaia….pai fetele alea sunt asa de studioase, incat poti linistit sa incluzi vreo 5 din categoriile de mai sus, drept in ele…hmm…asta a sunat un pic misogin…sa continui?

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @SorinB, sunt un ghinionist, niciodată n-am avut așa ceva în bloc. 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 8. Ultima e bestiala…la capat la oltenitei sunt doua blocuri mizerabile,(in fata lu kaufland). l-am ajutat intr-o noapte pe unul ce locuia acolo, sa duca la etajul trei ceva bagaje si cum urcam noi pe intuneric, ca becurile se furau acolo ca’n camin, linistea noptii si a palierului,a fost tulburata de un indem: fu***ma jegosule,fu***ma!!!

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 1

  • Nu răsunau si manele? Ca le aud din parcarea Kauflandului…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Era noaptea tarziu, probabil ca trecusera la alte activitati, alte instrumente…

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Redoo, sună sexy, ce să mai…

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 9. Buna clasificare. Ce te faci cand ai vro 7 tipuri din astia in o singura familie care sta langa tine. Ia aci ce specimen am io:
  Reclamagiul
  Spionul
  Proprietar de loc de parcare – are 3! in jurul blocului si doar o masinutza. Daca vine cineva la tine in vizita de 5 min, isi muta masinutza sa`l blocheze pe ala
  Morocanosu
  Scandalagii – babaiatule, dau astia niste party`uri de urlete, cu plecari si intoarceri de acasa, trantit de usi, urlat la copii..
  Mama devotata – cu toate astea de mai sus, sa nu cumva sa intri in vorba cu ea ca ai pus`o, iti povesteste culoarea cacutzului si ce fel de mancare o mancat ai ei
  Obsedat de spatiul verde – greu de descris ce certuri am avut cu ea ca ce cauta cainele meu pe terenul public din fata geamului ei..
  vecinul bormasina – astia muncesc la apartament continuu, de 2 ani de cand s-au mutat in bloc

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • vecinul spion e peste tot…am avut la bloc cat am fost studenta vreo 4 camere de filmat din astea vechi ,iar acum ca stau la casa am doar unul care se uita de pe geam in curtea mea si ma intreaba mereu ,,cine e ala?,cati pacienti ai avut azi ?cati bani ai facut? etc…

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • @sorina, și? Scapă neînjurat?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • nu scapa neinjurat dar are auz selectiv si aude numai ce vrea el …

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @shutzu, păi majoritatea avem măcar cinci tipuri dintre ei în bloc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • ye da ai 5 in 1? eu am 7 in 1 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @shutzu, tu ești mai norocos. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • shutzu123 Sincer, e nasol sa stai la parter, vii dupa tura de noapte si stai si asculti in pat ce dieta tine si cum isi vopseste parul vecina cu catelul. Apoi striga dupa el de vreo 10 ori de parca asteapta sa ii raspunda.Nu m-am certat cu nimeni pana acum, e spatiul comun. Dar nu ar pune mana pe o hartie nici in ruptul capului sa fie curatenie in spatiul comun. Abie astept sa vina vara sa aerisesc cu mirosul de cacuta al cateilor din bloc :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Vecina o aud la geam. Nu ma ajuta faptul ca e termopan

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 10. I-am avut pe toți de-a lungul vieții și pe majoritatea încă-i am. Ce-aș mai adăuga?

  Președintele de comitet: trecut (sau trecută) de prima vîrstă, se poartă exact ca un director de C.A.P. Posibil, că oricum nimeni nu știe exact cu ce s-a ocupat la viața lui. El e doar atît: PREȘEDINTELE. Dacă-l saluți, va înclina doar capul, distant și rece, pentru că este mereu apăsat de greutatea imensă a problemelor blocului. Îți va lăsa bilețele agramate în ușa că ai de dat 6 lei pentru ultima dezinsecție și dacă se va catadicsi să-ți vorbeasca, o va face ca sa-ți spună să nu mai arunci chiștoace pe scară. Nu contează că tu nici măcar nu fumezi. Se va uita la tine cu o privire glacială și în fața MARELUL OM nu vei reuși decît să îngaimi: ”da… sigur că da… vă rog să mă scuzați…”.

  Aspirantul la președinția de comitet: o copie umilă a celui de mai sus. Are un singur vis și un singur ideal: să-i ia locul. La ședințe îl va pupa atent în cur pe ilustrul lider, fără să uite să enumere toate serviciile aduse blocului, deși el nu are nici o funție. Aceleași servicii esențiale și altruiste (ca plantatul unor brusturi în gradină sau schimbatul unui bec la 6) ți le va enumera și ție, cum te vede. Își pregătește campania mai ceva ca Trump și dacă tot nu merge, recurge la puci. Te va chema șoptit la el în casă, să-ți prezinte toate dovezile împotriva președintelui, adunate cu sîrg în ani de zile. Îți va arăta pe fițuici și foițe fiecare centimetru cub de apă devalizat de lider, fiecare monedă ce i-a căptușit buzunarele, în loc să ajungă la gunoieri precum și o comparație extinsă între cotele de întreținere de la blocul vostru și celelalte din cartier. La sfîrșit te va ruga să semnezi petiția de înlăturare a actualului comitet, pe o foaie scoasă la o imprimantă matricială.

  Comentariu beton! Thumb up 41 Thumb down 1

  • Doamne, parca ai stat cu mine in bloc.La o sedinta, se intrebau toti cine a spart geamul de la intrare. Toti dadeau din umeri.Si se ridica subsemnata si zice:nu stiu cum de nu stiti cine a spart geamul, ca toata ziua sunteti majoritatea cu ochii cat sarmaua sa vedeti cine intra si cine iese de la mine. Toti bosorogii au fost afectati maxim de cuvintele mele

   Comentariu beton! Thumb up 40 Thumb down 1

  • @Miki, păi am stat cu tine în bloc. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Miki, am fost si eu “clientul” unor fete vreun an si ceva. Locuiau in Dr.Taberei, si mai treceam pe la ele, mai mult seara spre noapte si plecam a doua zi dimineata. Nu va ganditi la prostii, una era viitoarea sotie, abia ne cuplaseram.??Tot asa, urmarit, scandal, au vrut sa ma bage la intretinere, mi-au zis sa aduc hartie de la ai mei din bloc ca sunt trecut acolo etc. Culmea e ca le-au facut scandal fetelor si pentru socru-meu, care, locuind la 600 de kilometri de Bucuresti, venea sa-si vada fiica o data pe an. Dar, deh, te pui cu dementii? Eh, eu m-am pus, Rahova style: stiam unde locuiesc vreo 3 dintre cei care faceau gura si, blocul fiind cu 4 etaje, nu mi-a fost greu sa le arunc niste mortaciuni in casa, pe geamuri. Era vara, cald, geamuri deschise peste noapte, 2 sobolani si un gugustiuc morti am gasit usor, ca era un parc aproape si tomberoanele de gunoi afara.?

   Asta referitor la comentariul de mai jos. Am pus eu reply-ul aiurea.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 4

  • @Stefan, asta deja îmi aduce a masonerie la scară mai mică. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Mihai Vasilescu – dictatura de la scara 2 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 11. Buna Mihai am descoperit de curand blogul tau si imi faci diminetile mai bune.
  Ai uitat un tip de vecin ,,aduna-tot”” care aduna toate gunoaiele ,pisicile si cainii in apartament ,
  In rest am patit tot felul cu scumpii mei vecini atat de la bloc cat si de la casa.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @sorina, bine ai venit!
   Cred că n-am uitat de el, ci am avut norocul să nu dau peste așa ceva.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Gata am mai mult timp sa va scriu si eu de iubitii mei vecini din blocul blestemat din Tm .
   Eu proaspata studenta ma mut in timisoara la garsoniera unde am intalnit toti nebunii :
   -Madam B.care avea alergie la apa ,noaptea aduna gunoaie si le ducea in apartament impreuna cu cainii si pisicile din jurul blocului..Doamna statea la et 4 eu la mansarda.eu studenta la medicina veterinara,vecina mea de la mansarda farmacista….la vreo doua luni dupa ce m-am mutat vin acasa de la un chef si pe hol ( holul din apartament) ma intalnesc cu Godzila gandacilor si cu fanii ei intrau pe sub usa…am dat in 6 ani cu toate insecticidele posibile si imposibille lighioanele dezvoltau rezistenta ….Madam B. nu a facut niciodata curatenie ba chiar a adunat si in fata ap ei gunoaie
   -Vecina de la 2 care suferea cu capul si s-a certat cu vecinul meu si in loc sa ii taie lui cablul de la upc ll-a taiat pe al meu ,asa am facut craciunul fara tv sau net…apoi intr-o duminica dimineata a venit sa ma cheme urgent pana la ea….problema : nu stia cum se decongeleaza pulpele de pui ,mai si agita un cutit de bucatarie …
   -vecina cristina de 94 de ani care face yoga si se plimba toata ziua
   -administratorul care nu era niciodata cand aveai nevoie de el dar aparea brusc cand nu trebuie
   -vecinul cu muzica care dadea muzica la maxim de efectiv a trebuit sa imi mut un tablou de pe peretele comun,…dar l-am invatat minte ( ii opream sigurantele)
   -Madam E. care era mare iubitoare de flori si era toata ziua cu sapa in mana in parcul din fata blocului impreuna cu alte camere de filmat ,inregistrau tot ce intra si iesea din bloc
   -doamna presedinte de bloc care vedea ceva si zicea altceva …asa am ajuns cunoscuta ca fiind o destrabalata neobrazata………in anul 2 de facultate ,de ziua mea,eram racita , pe moarte …si niste colege mai nebune au zis ca vin la mine si au intrebat ce sa aduca eu le-am zis in gluma ,,un stripper”,colegele mele a nu-i nimic se rezolva……….seara aud pe scara galagie mare cand deschid usa dau de un mascul plin de frisca (3 zile am spalat usile si balustrada)….iubitele mele colege au luat un prieten si l-au dezbracat pe casa scarii ( era sf lunii noiembre) …toate babele erau cu ochii cat cepele …zilele urmatoare au dat verdictul: la mine in ap se petrec lucruri necuvincioase asa ca parintele din zona a venit sa discutam …la fel si 2 martori a lui Iehova
   -vecinii care sunt sportivi si isi urca bicicletele pana la etajul 4 ,le leaga de balustrada…ca sa vada lumea cat de puternici sunt si ca sa nu ai loc sa urci pe scari daca vi cu valize…asa ca de cate ori urcam sau coboram cu bagaje si era ars becul eram vanata pe maini
   -vecinii nudisti …in spatele blocului era un deal /movila inconjurata de tot felul de plante ,iar eu de la mansarda vedeam tot ce se petrece… din mai si pana in octombrie eu nu ma uitam pe geam …toti masculii fiorosi si balenele din cartier ieseau la plaja topless sau nud ca e la moda…mai un gratar ,mai o manea la fundul gol ca de nu ne vede nimeni
   -era sa uit O alta camera de filmad din 1900 toamna urmarea lumea care avea activitati nocturne ,si intr-o zi s-a urcat pe scaun sa vada la vecini pe geam ce faceau dezbracati ziua in mijlocul casei ,si a cazut…a stat asa pana a doua zi cand celelanta camere de filmat au dat alarma
   Mai am daca mai vreti ….cei de mai sus au fost cei ,,de neuitat””

   Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 0

  • @sorina, aveai vreo persoană normală în bloc?

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • vecina mea farmacista :))) singurele care faceam curat si dezinfectam casa scarii ( de la 4 la ) 1 pe saptamana

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @sorina, măcar atât. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 12. Mai, eu am fost doi in unu, curva de la sapte imbarligata cu party all night long, tot de la sapte.
  Vecinilor li se parea de domeniul fantasticului ca la mine era un du-te vino, nederanjant, pentru ca de multe ori invatam impreuna cu colegi/college, eu avand apartamnetul meu unde locuiam solo.
  Dar, de nu stiu cate ori mi s-a venit la usa cu jalba in protap sa imi bag colegii la intretinere, ca stau la mine si folosesc liftul.
  Nu statea nimeni la mine. Pe urma, de sfantul afferent numelui meu si de ziua mea, partry, la distanta de 7 luni una de alta.
  Pe urma, orice barbat intra la mine in casa era catalogat potential client, de unde si renumele de curva de la sapte, care fute si petrece.
  Multi intrau cu ganduri pasnice, sa invatam si multi ieseau la fel, nufutati.
  Nu contau, toti ma futeau, in acceptiunea vecinilor.
  Cand s-a mutat ultimul cavaler la mine acasa cu catel si purcel, era mereu oprit de vecini care il informau ca io pe vremuri, ma futeam la greu.
  A rezistat asediului si le-a inchis gura tuturor, luandu-ma de nefasta.

  Comentariu beton! Thumb up 43 Thumb down 1

  • @Miki, dacă nu-i ziceau și cu cine, degeaba. Să fie fișa completă.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @Miki – te-a luat de… ”nefastă”? :)))))
   @Mihai Vasilescu – cred că au intrat vecinii tăi pe blog. Ca să dea minusuri 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Stefan, ar fi bine, dar nu. Sunt haterii de serviciu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 13. Stai ca am logoree, dis da morning. Dupa ce am plecat din ilustrul apartamnet, am lasat-o pe mama in locul meu si eu mi-am cumparat la cateva blocuri mai incolo alta bojdeuca. Fata mea, iesea de la scoala si stateam impreuna in fata blocului mamei mele, sa se mai joace mama cu ea. Boon, pe copila o mai taia sa se duca la weceu, normal, urca la mama. E, mi-au pus fata la intretinere la mama, chit ca noi stateam in fata blocului si urcam sa bem sau sa folosim weceul. A culminat cu excursia unui vecin pin unde ma mutasem ca sa vada cate personae suntem trecute la intretinere. Dzeu sa ii ierte pe toti, ca toti au mierlit-o intr timp.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • @Miki, le rupeam capetele cu propriile lor mâini.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 14. Vecinul care arunca gunoiul pe geam, desi gheena (asa se scrie?) e la doi pasi si nu trebuie sa coboare pana la tomberon. P-astia i-as pune sa manace gunoiul pe care il arunca in capul trecatorilor.
  Vecinul sportiv, care nu foloseste liftul, ci urca doar pe scari pana la etajul 7. Bravo lui, dar de ce, atunci cand il intrebi daca urca in lift, lasa tot felul de comentarii de genul: “nu, multumesc, eu urc pe scari. Putin sport nu strica, SUNTEM prea sedentari, NE-AM invatat comozi..” etc. ? Mars, mah, ce te roade pe tine grija ca vreau eu sa fiu comod si sa folosesc liftul? Vrei picior frumos? Bravo tie, dar nu-mi scoate mie ochii cu asta.
  Vecinul “cu sacosa”. De obicei, un pensionar care se plimba toata ziua pana la piata sau supermarket si inapoi. Are de cumparat 5 chestii? Face 5 drumuri. Nu-l condamn, poate nu are chiar un paradis in casa. Dar, cand auzi o casierita de la supermarket zicandu-i: “domnul meu, e a 4-a oara cand veniti azi sa va certati cu mine. Va plictisiti acasa?” si il recunosti, realizezi ca, a deveni un batran plictisit si un pic trilulilu, nu e chiar viitorul pe care l-ai dori.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 1

  • @Ionut, ăia care urcă numai pe scări sunt corespondenții veganilor. 😉

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Mihai, mai rau.?? Iarna trecuta, “sportivul” incerca sa ma convinga sa ies la dat zapada “ca miscarea face bine, sanatate curata…”. I-am bagat privirea mea nr.7 si i-am taiat-o scurt: “n-am masina!”?? Dar nu il pot descuraja.

   Mi-am amintit. Vecinul care isi lasa incaltarile in fata usii, pe presul de la intrare. N-am prins-o niciodata p-asta, o fi vreo chestie “rurala”.
   Vecinul care se aeriseste deschizand usa de la intrare, “ca sa se faca curent”, in special dupa ce prajeste ceva.
   Si, apropos de Du Hast, cand locuiam la ai mei aveam un vecin la ultimul etaj care, in fiecare sambata, pe la miezul noptii, venea baut din oras si “baga” balade rock pana pe la vreo 1 jumate – 2. Avea un sistem ‘nshpe plus unu, ca zanganeau geamurile. Era minunat! Singurul vecin pe care il salutam “cu cel mai al dracu’ respect”, vorba lu’ Parazitii. Acum, avand in vedere ce somn usor au bebeii mei, si ce greu adorm, cred ca i-as baga sistemul pe gat. Dar atunci…..abia asteptam “programul” de sambata noaptea.??

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

  • @Ionut, băi, frate, ce-am uitat de ăia care aerises deschizând ușa de la intrare.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • incaltarile la usa se practica la noi in Dobrogea la musulmani.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Nelămurire… Zăpada nu tre’ să o dăm toți de pe trotuarele noastre? Ce treabă are mașina!?

   A, că e vorba de bloc și poate munci unul ptr 100, ok. Dar “cotă parte” are fiecare apartament.

   Asta că tot menționa Mihai de foști comuniști (obișnuiți să rezolve statul/ partidul ptr noi adică). Democrația ar include niște responsabilități individuale, nu?

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 15. Doamne,am vreo 10 :))) abia m-am mutat si am gasit un biletel in usa cum ca am parcat pe locul unuia care sta de multi ani acolo si ca n-am pic de respect,in conditiile in care parcarea e aproape goala iar vecinul de la parter parcheaza intotdeauna pe trei locuri 😀

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @Oana, și pot să pun pariu că locul de parcare nu e plătit la ADP.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 16. Vecinul vesnic nemultumit “Gica Contra”: “Da’ de ce au dat cu verde pe pereti si nu cu rosu?” (asta in cazul in care reusim – ipotetic vorbind – sa facem curat pe casa scarii), “De ce sa maresca spatiul comercial de la parter?”, “Da’ de ce sa faca acoperis daca eu vreau terasa?”, “Da’ de ce sa se schimbe instalatia de canalizare daca la mine nu curge?”, “Da’ de ce sa punem iluminat cu temporizator, daca eu n-am nevoie de lumina?”, “Da de ce sa dau bani pentru acoperis daca la mine nu curge?”…Orice ar fi de facut el e impotriva….

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 1

  • Pe asta il am si eu.Toata lumea a taiat teava de gaz veche,el totusi o pastreaza,de ce sa o taie,daca vrea vreodata sa traga gaz prin teava veche?! 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • Am avut, s-a mutat, s-a tinut party dupa plecarea lui 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Roxana, ăăă… da, corect.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 17. Ar mai fi :
  1.) Imputitul, respectiv tipul de om alergic la H2O atat pentru uz extern (spalat) cat si intern ( baut ) si cam betivan.
  2.) Marlanul mioritic : tipul de animal biped stramutat de soarta din fundul padurii la oras. Suferind dupa pestera copilariei, planteaza varza, ceapa sau alte leguminoase in fata blocului, are doar cele 5-6 sortimente de mancare (celelalte sunt inventii ale diavolului) si n-a auzit de cei 7 ani de acasa. Posibil sa aiba nevasta obeza si cam …. low IQ, precum si copii nesimtiti.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Alex, ăia de la punctul doi cred că sunt pe cale de dispariție. În anii ’90 a fost perioada lor de glorie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Dar eu am asa ceva. Cum mamicuta lui Aghiuta (cu litera mare ca e roman de-a nostru) am norocul de asa specimen, nu stiu. Numai din astia am parte, de parca am fost sef de lagar nazist 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 18. Da, în minunatele noastre blocuri comuniste trăiesc absolut toţi cei de mai sus şi mai sunt :vecinul care urăşte copiii şi-i înjură când se joacă în faţa sau spatele blocului, colecţionarii de câini şi pisici de-ţi mută nasul când treci pe palierul lor, nespălaţii (avem apometre, apa costă)- pardon de ăştia s-a scris, gospodarii blocului care pun perdeluţe la geamurile comune şi preşuri la intrarea în bloc.
  Dar mai am eu o persoană deosebit de dragă – o bunicuţă, meşteră în prăjituri, care îşi serveşte toţi vecinii cu bunătăţi -pe asta o ador.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 1

  • @Cristina, mai e și bunicuța fostă învățătoare sau profesoară la care toți părinții apelează să facă ceva meditații cu plozii din dotare sau fosta asistentă medicală la care toate mamele se duc, chiar și în miez de noapte că-i este rău la copchil. Le ador și pe ele 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • mai e si bunicuta ,,fashionista” in ton cu ultimele inventii moderne…eu am avut una la bloc 94 de ani era asortata ,rujata machiata in loc de baston avea bete din alea de jogging sau la ce naiba se folosesc,cobora si urca pana la 3 de n ori pe zi.facea yoga …de cate ori avea nevoie de ceva din oras trebuia sa ma documentez ce naiba ii aia ,tot felul de seminte si graunte…la un moment dat si-al uat leptop si venea la mine sa ma cheme de cate ori ii cadea netul,vorbea cu alte mumii de varsta ei si imi dadea tot felul de chestii crude era raw vegan de 60 de ani ,singurul viciu erau tigarile ..vogue menthol….si acuma mai traieste, eu m-am mutat din fericire din blocul de ciudati dar Cristina inca imi scrie mailuri.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @sorina, ăăă… Cristina e bunicuța? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Cristina, adresa bunicuței cu prăjiturile, te rugăm. 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Am scris greşit, am avut, când a îmbătrânit prea tare copiii ei cu suflet mare au dus-o la azil şi i-au închiriat apartamentul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 19. Slava Domnului ca stau la casa astazi!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @cezar, să nu te consideri scăpat niciodată.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 20. Ma intreb unde ma incadrez. Posibil la “curva de la 2” (chiar stau la 2)-ce daca nu-i intra nimeni in casa cu lunile, e plecata toata ziua si de unde are ea bani sa plateasca credit pt casa si sa fie cu intretinerea la zi?!
  Sau “morocanoasa”? Salut si cateii de pe langa bloc, dar nu ma opresc la o barfa mica cu nimeni.
  As vrea sa adaug ” vecinul schizofrenic” (cu acte), pensionat medical, cu o pensie de mizerie (si asta e eufemism), care spala rufele prin calcare in picioare pe podeaua baii si creste gandaci pe post de animale de companie, vine la usa sa ceara bani imprumut sau ceva de mancare si-ti tine un discurs de ala cu “meandrele concretului” e un exemplu de logica si concizie.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Ady, deci tu erai la doi. :))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 21. Mai oameni buni, ce nu intelegeti voi, si nu vreti sa pricepeti si pace, este faptul ca, anumite categorii de vecini sunt absolut perfecti pentru munca de militie….imi aduca aminte de un ofiter de judiciar din Piatra Neamt, care cunostea in FIECARE SCARA DE BLOG din tot orasul (si nu exagerez cu nimic), cel putin o baba sau un mos care nu aveau altceva mai bun de facut decat sa stea cu ochii beliti pe geam sau usa…mai nene, stia omul asta TOT ce se petrece in oras….

  Eram tanar ofiter si m-a luat sub aripa lui…in fiecare zi trebuia sa mergem la cel putin 3-4 blocuri, sa stam de vorba cu cei de acolo…imi aduc aminte o faza tare de tot: la una din scari, erau trei surori singure…mi se pare ca doua gemene si una ceva mai mare…nu mai tin mine..oricum, niste prospaturi pe la vreo 70 de primaveri, asa….beton. am mers intr-o dimineata cu nea Ion si am stat de vorba cu ele…de fapt, el a stat de vorba (mai mult a ascultat/notat tot ce au raportat duamnele)…avantaj eu ca aveam gura plina de dulceata de cirese amare…plus ca imi facusera lipeala cu o nepotica de-a lor, cica numai 20 de primavera, studenta…nu am apucat sa o vad niciodata ca, m-a mancat in cur sa plec la Bucuresti…deh…soarta

  Cum ziceam, stateam de vorba cu ele si le-a dat colegul tema pentru acasa, sa stea cu ochii pe un vecin care se tinea de tampenii…mai oameni buni, la vreo saptmana, cand am trecut sa culegem roadele, am primit cel mai tare raport posibil…hoastele (scuze, domnisoarele), au facut cu randul la fereastra…fiecare cate 8 ore…stiam exact cand a venit ala acasa, cu cine, cate sacose avea, ce avea in sacosa….urca cu liftul si poc, una din demoazele in lift cu el…sa mearga la vecina sa imprumute niste zahar, deh….baga si un ochi in sacosa…nici NASA nu cred ca a avut vreodata rezulate mai bune, cu toti satelitii ei cu tot…:))

  Comentariu beton! Thumb up 44 Thumb down 1

  • @SorinB, organul tot organ. :)))))))

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Mihai, trebuie sa intelegi…noi suntem si un fel de vidanjori, dar, unde putem trage spuza pe turta noastra, o facem cu drag…ma repet, ei sunt cea mai buna sursa de informatii, trebuie doar sa ai nervi gramada sa stai sa ii asculti…dupa fiecare vizita, mai aflam cae ceva din bolile cardio-vasculare, din medicina traditionala, etc…:0

   Plus, sistemul asta de supraveghere e ieftin, nu se defecteaza niciodata si merge di 24 de ore, fara baterii, asa ca…ti-e ciuda, ai????…:))

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • @SorinB, un pic îmi e, da. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 22. @Miki…spune drept, cavalerul tau…ultimul, a rezistat el tentatiei de a pocni direct in mufa pe vreunul din vecini???

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Cavalerul e si era cel mai bine crescut barbat pe care l-am intalnit.Singura lui derapare a fost sa primeasca o vecina care a venit iar cu mincatorie de cacat in scula goala. Am avut o perioada linistita , pe urma ne-am mutat, a intrat mama in gura lupilor.
   Si nu, n-a pocnit pe nimeni. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 23. 1) Ala al tau cu “du Hast” era ca manele din pacate la mine… altfel era ok daca ar fi fost cum zici tu cu AC/DC si altele. Si erau muuultiii …
  3) Bormasinisti – 3 permanenti timp de 16 ani cat am stat in blocul acela cu aparatii meteorice dar constante de diversi amatori in domeniu.
  4) Proprietari de locuri de parcare: toti care aveau masina in bloc si blocurile vecine pana cand a marcat primaria locurile de parcare si le-a atribuit. La un an dupa s-au linistit.
  5) Culmea reclamagiul la noi era unul din bormasini ..pfff
  6) Cam 60% fara ocupatie dar tot timpul aveau bani de beutura desi toti se vaitau ca-s saraci. Primi 4-5 ani dupa ce ma mutasem acolo devenisem putin depresiv. Mie imi mergea firma decent (da ma agitam la greu) si mi se parea ca abia ma descurcam decent si aia erau toata ziua pe langa bloc/acasa si n-aveau probleme. Plecam erau la table si berici, ma intorceam de la treaba ei tot la table, berici plus extra gratare (si le uram gratarele facute langa bloc cu fumul care venea tot in casa).

  Astia erau in total cam 90%+ dintre vecini.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 24. Referitor la ultima categorie, mi-am adus aminte de un “incident” povestit de mama. Ma prinde intr-o zi si imi spune:”mama, azi-noapte cred ca i-a fost rau doamnei Popescu”. O intreb de ce crede asta. “pai, am auzit in puterea noptii niste vaiete: aoleo, aoleu, aooooleuuu.”
  Eu, zambind in coltul gurii caci stiam ca de fapt vecina cu un etaj mai jos “suferea” de 2-3 ori/saptamana in asemenea hal, am intrebat-o: si, stii daca simte mai bine? Mama: “nu stiu ca nu am vorbit cu ea dar la un moment dat se auzea asa tare ca vroiam sa chem Salvarea” 🙂 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

  • @Tweety, aș fi vrut să le văd fețele ălora de la salvare dacă veneau. :))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 25. Io sunt bunaciunea de la scara B :))))))

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Ana, păi crezi că noi te credem, așa, doar pe vorbe? Poze sau nu e adevărat. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 26. Vecinul plictisit
  Cel care sta in holul blocului nonstop si ii urmareste pe toti cei care intra.Dar macar are bunul simt sa iti deschida usa daca te vede ca ai sacose/bagaje.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @chris, pare plictisit. Dar de fapt e vecinul spion. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Mihai.Nope,e chiar plictisit.Vecinul spion sta la etajul 1 pe casa scarii.Am stat cu chirie aprox 15 ani,am schimbat cam 6 case,daca ma apuc sa scriu tot ce am patit/vazut cu vecinii nu cred ca am loc pe blog:)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @chris, aaa, tu ești deja la alt nivel. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 27. Nu am avut niciodată un vecin sex simbol ?
  Sau n-am gusturi sau stau doar în vile.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Cristina, cred că a doua variantă. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 28. Vecinul stie tot…dar pana iti sparge casa vineri noapte si tu te intorci acasa duminica noapte si vezi din parcare gratiile taiate si geamurile deschise, ajungi si usa este lipita de perete si ei nu stiu nimic. Dar afli ulterior ca le-a fost frica sa inchida usa sau sa te sune, sau sa sune la politie, dar el si sotia au facut cu randul sa nu intre cineva in casa…sa ne faca ordine ca de luat nu mai aveau ce sa ia. Presedinte de bloc din ’78 si am avut ghinionul sa luam apartament vis a vis de el (Bendeac avea un filmulet in care il ironiza pe Visinescu…..eu nu prea am ras, ca al nostru si seamana….dar ideiile si mai tampite si idioate). La inceput ma astepta sotia sa imi spuna cand a venit sotul cu cine a venit….iar pe sot il astepta mosu. Acum sta acolo o verisoara a mea cu prietenul, studenti la medicina sunt ca niste soricei astia….e problema mosului e ca lasa geamurile deschise si iese caldura blocului. Dupa ce l-a prins pe sot intr-o pasa proasta si a tipat la mos, foarte subtil i-a pasat “eeee domnu’ X stiti sa faceti gura dar la anaf ati inregistrat ca luati chirie?”
  Acum am dat peste nemernicul care are loc de parcare dar el vrea si locurile din stanga si dreapta ca sa fie sigur ca nu atinge sLoganu cand vine de la piata. Ghinion ca locul din dreapta a nimerit la noi si uite asa o ducem din meci in meci aproape saptamanal.
  Vecinul care depoziteaza tot pe scara blocului, l-am avut si pe asta, initial am crezut ca se muta, apoi ca face curatenie, dar nu el acolo avea tot, nu stiu cum dracu nu ii fura nimeni nimic ca nu erau joarse, de ex acolo se dadea pe bicileta de camera si isi lasa prosopul pe coarne, avea un dulapior cu pantofi, o comoda, un dulap, abia te puteai misca pe etajul respectiv.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @malina, oho, dar știu că ești în miezu’ acțiunii. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • sincer, am zile cand nu il mai suport si ma duc si bat cu o teava in usa idiotului. Ma urmareste ( pe mine, ca sotul are loc de parcare la vreo 4 blocuri distanta la un coleg de serv) cand plec de acasa si coboara sa mute masina jumatate pe locul meu. Si i-am lasat urme in usa, fac ca ursu la usa lui, nu stiu cum dracu nu a chemat politia pana acum….dar el e mandru tare nu se preteaza la uniforma. Am mai zis, de aproape 12 ani de cand si-a luat idiotul masina locurile din stanga si dreapta au fost neecupate ca la fel le facea asta si au renuntat vecinii, pana la noi. Nu am de gand sa renunt, chiar ma gandesc sa luam si locul din stanga ca sa se stie o treaba.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @malina, să mă ții la curent cu desfășurarea ostilităților. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 29. Mai zic 2 tipuri de vecini:

  – Vecina asistenta/doctora pensionara. Apeleaza la ea tot blocul. Oricine merge la doctor ii va cere si ei parerea. Nu conteaza ca are 80 de ani si efectiv n-a consultat pacientul. Ea stie ca medicamentul ala nou nu e bun, asa ca te va sfatui sa iei unul vechi d-acu 50 de ani. Am intalnit-o si ca doctora, dar si ca asistenta (cate injectii cu medicamentul X am facut eu la viata mea…).

  – Vecina profesoara/invatatoare. A predat la gimnaziu, maximum liceu, insa stie cu exactitate cum trebuie facuta educatia unui copil si cum il motivezi sa invete. Ii place sa i se spuna doamna profesoara, chiar daca acum e pensionara.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Emil, stai în bloc de garsoniere, este? :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Nici pe departe. Nu e absolut nicio garsoniera-n blocul meu. Sunt apartamente de 2, 3 si chiar 4 camere 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Emil, oho, și-ai avut noroc și de “profesoară” și de “doamna doctor”?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 30. Mie imi place ca nu se identifica nimeni cu cei negativi enumerati aici 😛 Eventual cu bunaciunile, da’ n-ar recunoaste unul ca e obsedat de bormasina, de masina, de copchil etc.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • @Rox, hihihi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Noi de ex. suntem aia care se cearta de ii aud vecinii. Teoretic. Practi, eu, in naivitatea mea sper totusi ca nu se aude pentru ca noi nu auzim niciodata niciun fel de galagie de asta de la niciunii din ei si mi-e greu sa cred ca nimeni nu mai striga in jurul nostru.

   Si mai am si tendinte de “reclamagie” (asa o fi femininul?) Intr-una imi vine sa reclam pe careva si astept sa se tina o sedinta de bloc sa-mi spun ofurile. Oricum am fost aproape sa-l reclam pe un vecin la DSP pentru ca nu era de acord cu dezinsectia generala in bloc. Mai am o boala pe aia care fumeaza pe holul bloculu (ai naibii, ca nu vor sa-si imputa casele si balcoanele) si care arunca chestii in gradinita de sub coloana cu geamurile de baie. E oribil ce-i acolo. Unii n-au invatat ca se poate sa-ti pui cos de gunoi in baie daca ti-e lene sa mergi la cel din bucatarie.
   In rest, am vecini foarte ok. Nu stiu ce fel de oameni sunt, la ce categorii se incadreaza ca nu comunic cu ei. In afara de vecina din dreapta si de seful de scara, habar n-am cum ii cheama sau la ce apartamente stau. Ii vad pe hol sau in fata blocului, ne salutam, dar daca nu-i prind fix cand intra sau is din apartament, nu stiu unde stau.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Rox, ia instalează-ți tu un scăunel lângă vizor, să vezi ce repede-i înveți. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • Da’ n-am cum, ca oricum stau la ultimul etaj si nu trec prin fata usii decat oamenii de la ultimele 3 apartamente dupa al nostru.
   Plus ca nu-s baba KGB-ista “spioanca”, nu-mi pasa cine vine, cine pleaca sau cum ii cheam :))
   As prefera sa ma incadrez la “bunaciune” din lista de mai sus, da-s maritata, nu stiu daca se mai pune 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Rox, ete na, de ce să nu se pună?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Ai dreptate, unii chiar considera asta un extra turn on 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • N-am bormasina, n-am masina, n-am copil, n-am nici macar pisica/hamster/catel/acvariu.
   Iar muzica tare ma enerveaza in primul rand pe mine chiar daca e muzica mea preferata.
   Asa ca nu recunosc nimic.
   Ba da, recunosc, ieri am dat sonorul mai tare la film ca n-avea subtitrare si in cazuri d-astea dau sonorul un pic mai tare sa inteleg mai bine ce spun aia.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Ady, ce film?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • The Dressmaker. (accent semiaustralian, am stat cu urechile palnie).

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Ady, ești tare dacă înțelegi ce vorbesc aussie. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • D-aia am si zis “semi”. Kate Winslett nu cred ca e aussie. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Ady, nu e, nu e. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Adi tocmai ce mi-am facut subtitrarea la filmul asta cu mkvmerge, cred ca am descarcat pe putin 20 de subtitrari, am nimerit insa din prima.Pe titrari.ro bro.Kate e englezoaica, una dintre putinele ce-mi provoaca niste stari…

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Batranu’, in filmul asta e buna rau. Plus ca pt doamne e o lectie ca de gradinita pe tema ce face o rochie dintr-o femeie. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 31. Ar mai fi familia cu copil isteric și hiperactiv. Îi auzi pașii duduind prin casă lu ăla micu când aleargă și pe mă-sa țipând la el să se potolească, apoi pe ăla micu urlând vreo 3 ore ca din gură de șarpe că vrea jucăria X, iar pe fundal mă-sa și ta-su urlând să tacă naibii din gură c-o mierlește.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @Lili, corect, am uitat complet.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Locuiesc la etajul unu ! Sub apartamentul nostru…Posta de cartier ! Simt tocurile functionarelor,se aude ori de cate ori merg la baie si trag apa si,mai ales cum stampileaza:poc-poc,poc-poc…dar ce este cel mai”frumos”este ca am vecini tigani…hoasca cea batrana iese pe geamul de la bucatarie,isi trage mucii si-i sufla cu putere afara…Eu…in bucataria mea eleganta,dezinfectata…cu musafiri la o cafea si o praji,sa ne vomitam si matele !…sau ramasitele de mancare,sau laturile in care si-a spalat vasele…zup..pe geam ! Ii zic…Doamna(…sunt bine crescuta),nu este frumos ceea ce faceti…aveti galeata de gunoi,toaleta si alte metode de a scapa de resturi si mai ales sa stiti ca s-au inventat batistele…eu gatesc aici…in plus am si musafiri…Isi curata gatul,strange o flegma buna,o scuipa cu volum la maxim…afara, si-mi spune “intra in casa ta si lasa-ma in pace”,apoi aud din apartamentul ei cum ma injura si ma blesteama…

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Olga, bine că n-am mâncat încă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 32. La categoria spioni, acasa, am doi, varianta masculina si varianta feminina. Da’ cred ca domnu’ e campion, stie tot…ne-a batut la usa sa ne zica sa isi mute masina o ruda care era in vizita, ca nu pot matura cei de matura pe strada (deci nu cunoaste doar masinile vecinilor ci si a celor vin in vizita, si nu era cineva care ne vizita des). Sex-simbolul lipseste, daca are cineva unu’ extra, dau un spion la schimb. :-)))))

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @Lola, nu cred eu că a scăzut chiar așa jos prețul la sex-simboluri. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • nu am sex simbol am si eu tipul spion ,poti sa il intrebi tot ce fac in curte ,cati pacienti am avut si ce nr la masina au …il dau gratis ba chiar te si platesc daca vrei sa il iei la tine

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @sorina, buuuun, deci e criză mare de sex-simboluri, măcar am stabilit asta. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Sa ne intelegem, vorbim de adevarate sex-simboluri, nu de cei care se cred sex-simboluri, da ?! 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Lola, absolut! De the real thing. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 33. Legat de spion, am de adaugat ceva: vecinii de alaturi (din stanga mea) sunt tot timpul pregatiti c-o punga cu gunoi. Zic vecinii pt trecut, ca acum el a murit, a ramas nevasta-sa cu baiatul (ajuns acum la 31 de ani). Dar EA face fix la fel.

  Care-i mecanismul? Simplu: are o punga de gunoi pregatita si cum se deschide usa la noi, deschide si vecina usa. Sa vada cine intra. Uneori se duce la gunoi doar pt ca aude liftul (trebuie sa stie cine intra pe etaj, nu doar la mine).

  Cea mai simpatica faza a fost cand a venit curierul sa-mi aduca PlayStation-ul. Suna curierul la usa, se deschide usa la vecina, care se uita ca la felu’ 14 la pachet (unul imens). L-am poftit pe curier inauntru si am inchis usa. I-am platit banii la livrare (da, nu platesc decat cand imi este adus produsul), tipul a plecat, deschid usa, vecina era tot acolo. Cu punga de gunoi in mana. O intreb de ce n-a apucat sa duca gunoiul, daca se simte bine, la care ea, speriata: Nimic, mama, ma gandeam si eu…

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Emil, și în ziua de azi se mai întreabă ce-ați făcut acolo. :)))

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 34. Mihai, ca sa-ti raspund la ce ma intrebasi mai sus: acum stau in Bucuresti, dar am stat pana la 7 ani la Slatina (tot la bloc). Profesoara si asistenta erau acolo. Vecinii spion is aici, in Bucuresti.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Emil, eu în bloc la Vâlcea cred că aveam toate tipologiile menționate. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 35. Vecinul de deasupra care in fiecare noapte vorbeste, de la zece seara pana la doua dimineata, pe skype cu fratele din strainatate. Si pentru ca vrea sa faca conversatie ca si cum ar fi cu el in casa, da drumul tare la calculator si urla din bucatarie sau baie, ca sa se auda bine. Ca, deh, mai are si alte treburi de facut in timpul asta!

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @akabond, în loc să apreciezi multitasking-ul…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 36. Ar mai fi vecinii semiilegalisti – aia de platesc intretinere pentru o persoana si au in gazda tot neamu’ de la Slobozia, si semivecinii, adicatelea aia care vin la serviciu la altii in bloc. Am si eu o firma un etaj mai jos si cel mai misto e cand fac baietii ore suplimentare toata noaptea. Si eu tot dupa voce ii cunosc, in special pe ele…

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @opantazi, le deosebești între ele? 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 37. Absolut! Am si o preferata… Aia nu urla ca apucata, ci doar cat sa fie credibila, da’ cred ca e maritata, ca n-o aud niciodata sambata-noaptea. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @opantazi, sau poate se respectă și nu lucrează în weekend. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 38. Ferice de mine că nu-mi cunosc vecinii ? Plec dimineața devreme si vin seara. In weekend-uri nici vorbă să stau acasă ?

  Dar pot să jur că ei mă cunosc

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Florin, să fii sigur! Muhahaha
   Băi, ce i-ai făcut lu’ @AnnaD? Că iar nu mai apare.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Eu??
   Apare ea. E exact ca salariul : acu’ il vezi…acu nu-l mai ai

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Florin, credeam că tu ești vinovatul. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 39. Vecina bugetara cu copil mare la care-i place analul.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Batranu’, știi cam multe amănunte. Vorbești din experiență acum? 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Stii piesa aia a lu’ Chucho “Nu vreau sa dau nume” ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Batranu’, nu, dar cred că nici nu trebuie. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 40. AM uitat de tanti (care nu e chiar tanti .. in jur de 40) care are apartamentu’ curat luna, dar de fumat fumeaza pe scara la bloc cu concubinu’, cand face mancare tot blocul are aroma in casa ca usa e larg deschisa, cand face curat in fata blocului este un decor postapocaliptic iar cand se tunde/coafeaza/macichiur(eaz)a etc tot in fata blocului toate rezultatele infrumusetarii. Aceeasi pereche evident ca isi spala masina saptamanal in fata blocului ….. Uitasem de acesti minunati deoarece incerc sa-mi elibereze memoria de specimene urbane din astea. …

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @gemacus, mor când îi văd spălând mașinile în fața blocului. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 41. Acum un an mi-am cumparat un apartament intr-un bloc cu locatari numai “tinerei 70+”, prima luna a fost un du-te vino : ba oamenii cu mobila, ba aia cu electrocasnicele, ba amicii care au venit sa “udam” apartamentul. Cum deschideam usa cum erau prezenti toti la usile lor care mai de care avea de discutat cu vecinul cu care cred ca mai degraba s-ar fi injurat dar deh trebuiau sa vada ce am cumparat.
  Ce ma enerveaza e ca imi fac o data la 2 saptamani comanda online la supermarket online (carrefour, emag) si astia imi livreaza toate chestiile cumparate in saci transparenti si cred ca vecinii de la parter (stau la et 1) au deja lista mea de cumparaturi.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @alice, și dacă nu livrau în saci transparenți, tot ar fi aflat. Băgau un ochi la gunoi. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Plus ca sigur te-au luat drept fitoasa ca doar ce treaba e asta sa vina supermarketul la tine, in loc sa mergi tu la el :)))

   Poate “scapi” o data din saci pe langa usile lor niste brosuri “cum sa anihilezi vecinii curiosi”

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 42. mai e si vecinul care isi lasa incaltamintea la usa, ca miroase prea tare si nu vrea sa le tina in casa.
  pe asta l-am rezolvat dupa ce i-am aruncat la ghena vreo 2-3 randuri de incaltaminte si apoi a invatat sa le tina in casa sau pe balcon.

  problema a fost cum sa pun mana pe ele: cu manusi chrurgicale si apoi m-am dezinfectat cu vreo 2-3 tipuri de substante.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @speedy.gonzales, bă, ești idolu’ meu în viață. De câte ori am visat să fac asta. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • prima oara i-am zis, dar a nu a facut nimic.
   dupa aia imi era scarba cand ieseam sau intram in apartament ca mirosea de iti pica parul din nas.
   apoi am luat masuri: i-am aruncat incaltamintea la ghena.

   pana acum am aruncat o pereche de papuci, o pereche de sandale si niste pantofi uzati si mizerabili.
   ca sa nu ma auda cumva la usa cand i le ridic, ieseam in sosete, le duceam la ghena si apoi ma intorceam.
   sosetele alea trebuiau spalate, dar cel putin am scapat de jegurile lui.

   probabil ala credea ca i-a furat cineva incaltamintea, sunt curios ce fata o fi facut cand nu le-a mai gasit la usa….. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @speedy.gonzales, e convins și-acum că i-a furat cineva bunătate de încălțăminte. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 43. Şi vecina anostă şi incoloră…

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Paula, p-astea n-ai cum să le vezi. Că sunt anoste și încolore. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Ahaaa…acum îmi explic multe…credeam că vorbesc eu prea încet!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Paula, n-am prins-o pe asta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Mi-am dat seama că am vorbit filosofico-aiuristic…ziceam că aşa cum noi identificăm la vecinii noştri una-alta, sigur şi noi facem parte din vreo “categorie”. În comentariu vorbeam despre ce tip de vecin sunt eu…?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Paula, pfff… ce te mai alinți. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 44. Studenta care se da disponibila si face pe proasta, sa ii repari ceva, sa ii muti.
  ps. Sebastian Bargau are niste seriale d-astea super cu intamplari la bloc

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @radu, care n-am eu noroc de studente d-astea. 🙂
   P.S. Știu serialele de la Sebastian. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 45. Ii am pe toti astia la mine in scara :(( Mai putin pe bunaciunea si bunaciunul :)))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Cati, cât ghinion. :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Am eu unul care doar se crede bunaciune, e genul care umbla cu gulerul ridicat si masina “tunata”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Rox, fake bunăciune. Nu se pune.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Mihai. Pai cat noroc poate sa aiba un om :))). Crezi ca doar kkt am mancat cand eram mica :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Cati, alternai şi cu hrană normală? :))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 46. Ai uitat un vecin; cel care cu 5 metri inainte de a intra in parcare, deschide toate geamurile de la masina (chiar si la -20°) si da la maxim muzica de la un radio de doi bani, asta daca esti norocos si nu este vreun manelist infect :D. Ca sa ii tin partea, cred ca isi anunta sotia (nimfomana blocului – un alt tip de vecina) ca a ajuns acasa si nu vrea sa o prinda cu tipul de la parter 😉

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @laurentiu, zici? Nu era mai simplu s-o sune?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • E scump minutu’. Si-a dat toti banii pe masina. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Ady, sau nu mai are credit, corect. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 47. Vecinul consumator de iarba. Cand plecam la 7 dimineata spre facultate ma opream cateva minute in fata usii lui, inspiram cu nesat si , “viata e frumoasa” 🙂

  Celelalte categorii mai rar intalnite pe aici, lumea nu prea iti invadeaza patratica ta.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @lectorarumana, puteai să bați să ceri un fum. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 48. Era mai misto “pe furate”. 😛

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @lectorarumana, întotdeauna e mai mișto pe furate. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 49. vecinul “repară tot”, de la mașini la țevi de gaz și de la mobilă la electrocasnice.
  vecinul “priceput la toate” – își dă cu părerea despre politcă dar și despre modă cu aceeași ușurință.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @un muc, ăla care repară tot, de obicei are și bormașină, nu? 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 50. Mai fratilor, unde sunt AnnaD, si AnaR? Nu tu un post, nu tu un comment…mi-e dor de ele…Vasilesculeeee, ce facusi, bre, le ascunsasi, ai?

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Le-au scris vecinii lui Mihai și le-au spus că e misogin.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @SorinB, AnnaD revenise recent, dar cred că i-a făcut ceva @Florin Ioniță. Sau tocmai că nu i-a făcut. De @AnaR nu știu nimic.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Mihai , și cam ce puteam să-i fac? Tu vrei să intru la bulău? ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Florin, aaa, tu trăiești cu impresia (sau speranța) că e minoră. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 51. De vreo 5 ore clocotesc de nervi, dar, din nou, ai reusit sa ma faci sa rad :)) Revenind la subiect, 18 ani in Militari, alti 10 in Drumul Taberei… cum, necum, de-astia care sa apeleze politia pentru orice zgomot “mic-mare” n-am intalnit!

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Cristina, ooo, numa’-n locuri selecte. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 52. Vecina barfitoare.☺stie tot si barfeste tot cartierul

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Kitana, cred că e o subsidiară a vecinului spion. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 53. Dupa reabilitarea blocului usa apartamentului era de nerecunoscut. Adica iti dadeai cu greu seama unde se termina peretele si unde incepe usa. Vecina “de deasupra”, o doamna tare cocheta si pufoasa pe la 70 de ani, urca agale scarile. Eu, in hainele prietenului (deci cu cateva numere mai mari – ca doar nu le stricam pe ale mele) ma chinuiam de mama focului sa scot usa la lumina. Femeia se opreste. Se uita mamos la mine si graieste:
  – Le speli pe toate sau doar pe asta?
  – Ummm … doar pe asta.
  – Foarte bine faci mama. Deh, e si el singur. Cine sa-l ajute sa-i spele una-alta? Saptamana viitoare mai vii? Sa iau si eu pensia. Am o gramada de treaba pentru tine!
  – Nu mai vin. Dar va multumesc.
  – N-ai pentru ce mama. Sa fii sanatoasa. Munca nu-i o rusine. Poate totusi, daca faci treaba buna si esti serioasa, ma cauti.
  – Bine. Am sa va caut.

  Nu, n-am avut inima sa-i spun. N-am avut inima sa-i spun nici ca “baiatul” nu mai era singur de vreo 7 ani … 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Anca, uite cum ai ratat un ban grămadă. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Da. Inca mai visez la ce-ar fi putut fi viata mea. Pustoaica fara minte. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Anca, :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 54. Noul tip de vecin, generatia facebook: iti da like la postari,desi nu stii cu te-a gasit in primul rand, comenteaza la tot ce pui pe facebook, te taguieste la toate zilele se sarbatori in poze cu brazi de Craciun si oua rosii, dar cand il intalnesti la magazin nu face contact vizual si nu iti raspunde la salut.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Cris, păi e normal. De unde să știe el cum arăți în carne și oase?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 55. Mai, sa stiti ca si tinerii au metehnele lor.
  I-am cumparat de vreo trei ani mamei un apartamnet intr-un ansamblu nou.
  Este unica si si gura pensionara din tot blocul.
  Rar iese din casa, nu se prea poate deplasa.
  Bai frate, unu n-o saluta.
  Toti, tineri, cu copii.
  Ca urasc securistii , babale nikon, mosii 007 inteleg, da ce-au mai tata cu saraca femeie, chiar asa si ultima farama de bun simt s-a pierdut?

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Miki, corporatistul român, de…

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 56. Ăăăăă grataragii???? Hai cu berea, sări cu micu’, c-acu’ vine si piticu’! Stăm la curte si sa mor daca stiu vreun vecin, macar pe nume… Ii stiu dupa muzica?in rest,sunt o habarnistă notorie? la noi grătarul e-n curte vară/iarnă, manele din vecin in vecin si daca prinzi perioada de caldura cumulata cu perioada de nunti, ai “căcat steagul”? intr-o luna canti in somn toate manelele lu’ printu’ dhă aur si lu’ parizer/salam…. Avem unul care are un “playlist” bine stabilit de vreo 3ani incoace. Când are chef bagă “La Chilia-n port” și “voi sunteti prietenii mei” de ti se strepezesc dintii și urlă cateaua noastră-n chinuri “muxicale”?

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 57. Aoleo mi-am adus aminte daaaaaa? ăla care o arde cu câte una care urla si tipa si dă-i si lupta? abia ma casatorisem si stateam la socrii. Vecinul de deasupra era “inculpatul” cu urlătoarele? Am luat un patent si in toiul noptii, cum o apuca p-aia urlatul, zdrang zdrang zdrang si eu in teava….ritmul ei si eu pe ritm…. Pauza…..iar ea si iar eu….s-au dat batuti dupa a doua incercare, s-a facut liniste? nasol, dar dracu-i pune noaptea urmatoare???? Eu, la datorie? când au auzit tevile zornaind, s-au auzit bufnituri si scarile coborâte-n fugă? până ne-am mutat(vreo 3 luni mai târziu) nu s-a auzit nici “scârț” de pat, darămite altceva?

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @kya, uite cum ai contribuit la scăderea natalității în România.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 58. ai uitat de vecinii fumatori, care fumeaza in lift, fumeaza pe fereastra de la bucatarie si apoi arunca chistocul de la tigara in strada, direct in capul trecatorilor sau pe masinile parcate !.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • În curînd în librării: ”Vecinii din România: Compendiu”, de M. Vasilescu 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @dumitru, mda, dar asta cu liftul deja e de competența politiei.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 59. Categoria suprema, all in one, sunt pensionarii care stau pe banca la scara si joaca toata ziua table, astia sunt si spioni si scandalagii, au fiecare locul lor de parcare ocupat de cate o batrana dacie, pe care sigur ca doar ei o repara, o spala desi nu merg niciodata cu ea. In timp ce joaca table non stop, arunca chistoacele pe jos, flegmeaza sau lasa un covor de coji de seminte, dar… intodeauna se vor lua de cei tineri pentru mizeria din fata scarii, ei nu sunt niciodata vinovati. Daca ai ceva de reparat prin casa trebuie doar sa deschizi subiectul cu unul dintre ei si se vor bate care sa-ti repare ce ai nevoie. Ei toti stiu exact care dintre vecine e curva si care e mama devotata si desigur ei constituie comitetul de proprietari. Daca te-ai certat cu unul dintre ei, devi persoana non grata pentru toti sau iti vorbesc doar daca sunt singuri sau suficient de beti sa uite ca tu esti cel care l-a suparat pe vecinul Costica. Fereasca-ma Dumnezeu sa ajung vreunul dintre ei peste decenii 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Catalin, well… ți-ai cumpărat maieu din ăla cu găurele?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 60. Am un vecin care are o rulotă pe spațiul verde ..cred ca e pe post de bucătărie de vară…oricine l-a reclamat nimic….are pile mari pe la poliție

  Și mai am un fumător care fumează în casa scării de-ti vine să borăști, nu știu ce putitoare fumează dar, dacă-l prind în flagrant, îi sting țigara pe pula, asa boală am pe el

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @NagaQ, să filmezi faza cu stinsul. O punem aici. :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 61. Postarea asta m-a inspirat. Nu mai astept nicio sedinta de bloc ca sa-i fac in fel si chip. O sa scriu un “Regulament de bun simt pentru convietuirea la bloc in pace, armonie si curatenie” si o sa-l pun in toate cutiile postale. Noaptea, ca sa aiba toti surpriza dimineata si ca nu ma vada in actiune. Apoi, daca e cazul, le spun ca am fost eu sa vad care are curajul sa comenteze
  Daca nu baga la cap, il fac apoi sub forma de afis si-l pun in tot blocul.
  Punctele esentiale: fumatul pe holul blocului, aruncatul gunoaielor pe geamul de la baie si scuipatul de coji de seminte in jurul bancutelor din fata blocului.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 62. Când ne-am hotărât să ne “loăm” apartament am zis că ne asumăm riscurile. Concluzia: Inundații în fiecare lună, vecini comuniști (scriu cu markerul pe ușă “Trăiască 23 August”), vecini ecologiști (ăștia sunt periculoși), vecini enervanți, vecini turnători. Țin să precizez că locuiesc într-un bloc de 4 etaje… nu vă închipuiți că stau în Burj Al Arab. Și? Ce să le fac?

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 63. Vecinii care gatesc cu usa de la apartament deschisa… Sa miroasa a ulei ranced in toata scara ! ??

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Am eu! Am eu!
   5 zile din 7 pe la ora 9 seara incepe sa-mi vina in bucatarie un miros de snitele, cartofi prajiti, chiftele. Mai des snitele. Cam atata este in meniu, ceva prajit. Intr-o zi asa se auzea sfaraind uleiul ca am crezut ca ploua torential afara. Nici nu vreau sa stiu ce-au aruncat in el.
   Ieri totusi au facut friptura, o fi fost ceva sarbatoare.
   Asta de la cei de dedesubt, dar daca dai o tura pe holul blocului poti sa afli meniul de la cina a cel putin jumatate din locuitori.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 64. Io am comentata deja. Dar sa stii ca mi-e dor sa mai scrii din astea haioase.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 65. Bai, ce am mai ras!!!!
  Eu am avut (slava Domnului s-au mutant recent) niste vecini care isi scoteau gunoiul in fata usii, in asteptare, pana sa il duca la container. De seara pana a doua zi dimineata (in wikend pana la zece, unspe) sau de dimineata pana seara. Niste tampiti, in traducere libera.
  Ce ai frate cu etajul doi? Ce ai scris azi despre Oana…sa vezi maine…?

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @simona, voiai să zic etajult trei?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 66. Măcar e distractiv in România. În Franța e plin de fantome, foarte plictisitor. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Alexandra, vreau și io vreo două fantome. Sau trei.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 67. Nu pot sa cred!!! Mă rugam să uiți de vecinul fantomă să mă bag și eu în seamă! Acu mă bag ca să te felicit! N-ai ratat nimic! Din punctul meu de vedere..

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Oana, au mai apărut câteva tipologii prin comentarii.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 68. La inceputul anilor ’90 locuiam in Mangalia (acolo fusese trimis sotul meu dupa ce terminase Navele). Stateam la et. 4, aveam o priveliste superba spre mare, totul parea ok pana cand vecinul de la 3 si-a tras o caseta (toata banda) cu Irina Login, o singura melodie, “Turca bre, turca la cafe”. Isi punea casetofonul pe balcon, sa se bucure toata mahalaua. In momentul cand am invatat versurile, sotului meu i-a venit ideea geniala sa sprijine boxele spre podea (Unitra – super la vremea aia) si sa puna volumul maxim cu muzica clasica. Au inteles ideea! Din nefericire, urmatorii doi ani, au avut in gazda un neam ce facea fotografii pe plaja cu maimuta. Maimuta era legata noaptea de caloriferul din bucatarie! Era un bloc cu pereti foarte subtiri!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Larisa, doamne ferește, așa ceva! :))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 69. Eu sunt vecină cu niște “domni”. La modul serios. Adică astia mă fac să mă opresc si să-i urmaresc cu privirea și totul pare să fie pe slow motion. E un cuplu la vreo patruzeci și ceva. Sunt mereu aranjați de para o țin din nunta în nuntă și merg demn. Mă înțelegi? Se uită numai în sus. Doamna e coafata tot timpul stilul coc (cel mai mare coc de pe piața de cocuri), îmbrăcată doar în rochii sau fuste, machiata cu fard albastru, cu mărgele și oja sidefată. Are tâțe la vreo 5 kile bucata de care e foarte mândră așa că e foarte decoltată. Și domnul e la costum, calcat, aranjat și se poarta cu doamna nevastă de parcă e regina angliei. O duce de braț, o ia delicat de mână și o ajută să se așeze în mașină sau să coboare, îi deschide usaw, ea nu cară nici măcar o pungă cu pufuleti și nu duce gunoiul. Sincer, mă lasă cu gura căscată atâta clasă, mă consider norocoasă ori de câte ori îi văd pe Victor și Getuța. Și parcă simt nevoia sa merg și eu mai țanțoșă, să mai văd cerul. Sper sa nu calc strâmb sau sa mă întind pe trotuar, io-s fake, știu. N-am cum să am clasa lor.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Corina, ce tare, m-ai făcut să-i vizualizez pentru o clipă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Mihai, toată lumea își îndreaptă spatele când îi vede pe aristocrați. Ăștia au sigur sânge albastru. 🙂
   Pot să doneze pentru Casa Regală.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 70. 1.Vecinul bataus… o bate pe nevasta pe copil si tot ce prinde… politia cei mai buni prieteni ca l.au vizitat mai mult decat aia cu cititul luminii. 2. Presedintele de bloc e un mic presedinte de tara care taie si spanzura si are chiar”ministrii”. Si stai s.o vezi pe Prima Doamna cum stie toate legile scrise si nescrise. 3. Vecinul de la 7 unde poti repara orice calculator sau laptop, unde vine tot cartierul. 4. Si sa nu uitam de Borasareasa o stie tot cartierul, cea mai buna ciorba ever.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Laura, hai că și la tine în bloc e debandada.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 71. Eu am un vecin doi intr-unul, reclamagiul si morocanosul. Nu m-a salutat niciodata, desi aveam nesimtirea sa-i spun “buna ziua” de fiecare data cand ne intalneam, insa cand intr-o vineri la ora 18 spargeam ceva nuci, in bucatarie, mi-a batut la usa. I-am deschis si fara sa fie invitat, a intrat doi pasi in hol, cu scandal ca fac zgomot. L-am poftit afara imediat, el nu a vrut pentru ca nu isi terminase de spus oful. Am luat telefonul si am sunat la nr de urgenta sa solicit interventie, pentru ca un barbat strain mi-a intrat in casa si este violent. A iesit dintr-un singur pas, spunand ca niciodata in viata lui nu a fost atat de umilit si jignit, ca proprietarul dinaintea noastra era om si nu i-a interzis niciodata sa ii calce in casa. I-am spus ca el nu s-a comportat ca un om, pentru a beneficia de acest tratament. Ritualul salutului degeaba continua pentru mine, acum insa doar pentru ca stiu ca il enervez. ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 72. Am dat de toti – ca norocu’ nu de toti in acelasi bloc- unii dintre ei am fost si eu – nu spui care 😀 😀

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 73. Chiar azi mi-a dat sa vad doua specimene de vecini:
  – unul care face sex precum iepurii in fiecare zi (numai dimineata la 6.00), fix la aceeasi ora, dupa ce termina se dau jos din pat si vreme de 1 h 1/2 tropaie, bocanesc – tot tacamul. De inteles nu au inteles ca trebuie exista si trebuie sa respecte orele de liniste, de bun simt nu mai vorbim ca nu exista. Azi-dimineata nu am mai suportat si am inceput sa imi repar cate ceva prin casa (fix de la ora 8.00 cand acestia dormeau). Concluzia? A venit vecinul la mine sa imi reproseze ca eu sunt cea care face zgomot:)))) I-am explicat in amanunt ce fac ei zi de zi si stiti cum s-a terminat aceasta discutie? Ca daca nu ma potolesc eu vine la mine si imi darama usa. De ce?
  – al doilea specimen de vecin s-a nimerit sa apara fix in momentul in care vorbeam cu macho man-ul si incepe sa isi bage ….. in gura mea. De ce? Din simplul motiv ca mi-a atras atentia acum un an de zile ca de ce imi verific contorul de gaze cand plec de acasa (da, uitandu-se pe vizor) si i-am transmis ca nu este problema ei, in plus am rugat-o ca atunci cand ies din casa sa nu se mai sprijine de usa mea. Stiti care a fost replica acestui specimen? Ca de unde stiu ca se sprijina de usa, ca nu sunt acasa.

  No comment

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 74. Vecina care cere mereu bani sau câtee ceva de împrumut şi …. uită de datorie.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 75. Vecinul acela care isi bate nevasta cu regularitate si desi stie foarte bine ca toata lumea este la curent cu acest aspect, nu conteneste cu politetea excesiva in lift, cu atentia desavarsita la a deschide usa liftului unei vecine samd de te apuca instant greata si pana ajunge liftul la parter, iti trec prin minte zeci de scenarii criminale. Ma gandeam odata sa-l intreb de ce o tot bate pe amarata aceea daca el defapt e un om atat de atent/politicos/educat.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 76. Tipologia mamei singure (fie că e divorțată, tată necunoscut, părăsită etc.): aparența înfățişează o femeie tânără, mamă a unui băiețel cu „caracter deosebit”. Adevarul? Un caz numai bun de „Super Nanny”, în care tânăra mamă nu face față singură creşterii şi educării unui copil şi în care, ei bine, băiețelul o bombardează bine pe mama lui cu pumnii şi picioarele (da, au program zilnic de urlat „idioato” şi „au! nu mai da”).

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 77. Imi amintesc ca la noi la bloc era o fetiță care striga, la intervale regulate, “mama”, “mama”. Asta se întâmpla în spatele blocului și pe geam, la diferite etaje, apăreau diferite capete de femeie. Unele se retrăgea rapid, probabil înjurând, altele rămâneau sa vadă, ce mama naibii poate să vrea copila, a mia oara de la mă-sa. Îți era imposibil sa nu iesi pe geam când auzeai “mama…mama…mama”

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 78. Pentru că o parte dintre noii mei vecini nu se regăsesc aici, am considerat că nu este frumos din partea mea să nu îi menționez:
  1. Vecina sfătoasă – are o părere de spre orice. Cât de bine ți se asortează pălăria la pantofi, în ce culoare ar trebui să te vopsești, cât de des să primești musafiri, cum să îți aștepți iubitul acasă și lista poate continua.
  2. Vecina sățîoasă – (sățîoasă = termen moldovenesc folosit pentru a descrie o persoană extrem de insistentă, care stă veșnic pe capul tău) – intră o dată cu tine în casă. Nu știi niciodată de unde apare, dar brusc te prinzi că nu ești doar tu în fața ușii pe care o descui. Îți mută scaunul de la intrare, pentru că dă mai bine pe peretele din față, ca să nu te lovești de el. Îți spune că te-a văzut cam supărată de dimineață când ieșeai din bloc și că nu mai erai cu iubitul, ceea ce înseamnă sigur că v-ați certat și așa sunt bărbații, dar totuși… de ce v-ați certat, întrebare adresată de cel puțin 20 de ori, în timp ce tu încerci cu disperare să o scoți din casă.
  3. Vecina de tip babă kinky – că ce drăguț este iubitul tău și ce noroc ai tu că nu este ea cu câțiva ani mai tânără. Declarație de iubire repetată la FIECARE întâlnire cu ea.
  4. Vecinul care crede despre el că are voce. Nu are. Dar asta nu îl împiedică să „Buzele tale, două petale”, „Ard în flăcări” și „Ochii tăi”, aceste șlagăre autohtone de mare angajament, singurele pe care le știe și le repetă cu patos, în fiecare zi, începând cu 7 dimineața.
  Acestea fiind spuse, cred că trebuie să mă mut. Urgent. Nu de alta, dar îi am și pe cei menționați de tine. Pe toți. Bloc cu 260 de apartamente. #yeeey

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 79. Copiii care si atunci cand afara e o vreme superba, se joaca doar in scara blocului, de la „chilotei” la un fel de karaoke

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 80. Urmeaza sa ma mut, bloc nou, eram 100% convinsa ca va fi plin de tineret. Pana cand am sesizat ca in apartamentul de langa mine, s-au mutat 2 pensionari…lovely! Chiar ma intrebam cine are gusturile alea asa proaste la finisaje ca mai trageam cu ochiul in vara cand nu aveau usa la intrare. Ma duc azi pe la bloc, sa mai stabilesc cu meseriasii una-alta. Ma loveste in miros de ceapa prajita! Ajung la etaj, mătușa gatea cu usa deschisa, ca deh, sa aeriseasca! Zic aaa…v-ati mutat deja? Pai da! Sa ne intelegem, blocul inca nu are usa la intrare, apartamentele mai necesita lucrari. Da ei s-ai mutat. Zic ooook…in timp ce ma impiedic de galeata, mop, 3 saci de gunoi, papuci si 2 flacoane de 5 L. Wtf??? Intru in apartamentul meu, deschid unul dintre balcoane cand remarc cuvertura stimabilei intinsa pe peretele de sticla comun care ne desparte balcoanele. Deci, printre categoriile enumerate mai sus, astia neadaptati la bloc cum se numesc? ?
  P.S. pun la cale un plan de bataie cu vecinul de deasupra sa eradicam pensionarii, accept orice sfat! Nu de alta, da mai am 29 de ani si jumatate de platit la locul meu „modern”

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Salut, am.avut 2 chiriași mai speciali, primul in afara faptului ca dădea tot timpul petreceri nocturne,a reușit sa vomite de la balcon direct pe masina parcata a unui tip de la o firma de securitate.A doua zi a fost ridicat pe perete, picioarele rămânând atârnate in gol.
   Al 2 lea mi s-a plâns că am mici vietăți în casă ptr ca i au ieșit din mânecă de la geacă 2 gândacei.Dupa ce a plecat am gasit un jeg de nedescris in casa, gen omleta stricata pe sub mobila de bucatarie.Tipul canta la o chitară electrică.Doar la primu am avut reclamații.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 81. Tocmai asta e problema, ca mormanele de „binecuvantari” nu sunt ale maidanezilor, ci ale cainilor cu minunatii de stapani, pentru care e prea greu sa poarte, la lesa, suportul cu pungi, ce costa 7 lei la Pet Shop!! Am caine si m-am saturat sa strang gramezile altora numai pentru ca nu suport sa calc in ele si nu mai rezist vara, din cauza mirosului. Nu mai sunt aproape deloc maidanezi pe strazi, maxim prospaturi abandonate; iar cine e cu inima buna si instinct de voluntariat, ii promoveaza, gaseste rapid cel putin, un foster, cu toate eforturile si il duce la sterilizat. Si stii Mihai, tot aia saluta si tot aia ajuta si mosii de la 2. Sau mai dau o mana de ajutor la strans gunoaiele, voluntar. Umanitatea nu se manifesta unilateral.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.