Va era dor de Prietenul I.? Nu de alta, dar am una proaspata. Scurta, de tot, doar pentru buna dispozitie.

Saptamana trecuta, omul nostru se grabea tare de tot sa ajunga intr-un loc. Nu mai retin exact de ce, dar cred ca era vorba de ceva parte feminina care-l astepta nerabdatoare sa-l cunoasca mai bine si mai aproFUNDat. Na, treburi inCURcate, de holtei. 🙂 Si, vazand ca este in orescare intarziere, se urca in primul taxi ce-i apare in fata ochilor. „Hai prietene, da-i bataie, ca ma asteapta un loc cald si-o inima umeda” (sau invers).

Ti-ai gasit. Nimerise cel mai sofer prost de taxi din Bucuresti. Un tataie care se tara pe strazi intr-un ritm total neconform cu graba (si destinatia) Prietenului I.

mihai_vasilescu_batran_volan2sursa foto 

A rabdat vreo trei semafoare la care s-au oprit preventiv pe „verde”, ca nu se stie cand odata se face „galben”. A suportat cu stoicism un car mortuar care a trecut pe langa ei ca fulgerul. S-a facut ca nu vede un copilas pe trotineta care a lasat praf in urma lui, cand i-a depasit. Dar cand batranelul de la volan a intrebat „cam pe unde ar fi adresa asta, ca nu stiu prea bine”, al nostru s-a intors spre el si i-a zis:

-Auzi, nu vrei sa ma lasi pe mine la volan? Ca ne chinuim amandoi in stilul asta. Si nu e recomandat nici pentru varsta matale, nici pentru libidoul meu.

I-o spusese asa, mai mult ca sa-l motiveze. Sa se „simta” ala si sa dea din volan mai cu simt de raspundere. Nici prin gand nu i-a trecut ca stramosul lui Gica Petrescu se lumineaza la fata si-i zice:

-Cum sa nu? Chiar va rog.

Si cum omul meu chiar avea de gand sa ajunga in aceeasi zi unde-si propusese, au facut rocada in secunda doi. Prin urmare i-a aratat lui tataie cum se poate utiliza acceleratia fara sa te mai depaseasca copiii pe biciclete cu roti ajutatoare. Ba chiar, la un moment dat, au folosit si banda a doua. De-si pusese mortaciunea ambulanta mainile la ochi.

Cand au ajuns, taximetristul arunca un ochi pe aparat (se pare ca vederea-i ramsese agera) si i-o da:

-21 de lei ai de plata.

-Ce vorbesti dom’le? Poate matale ai sa-mi dai mie, ca doar ai stat in dreapta si te-am adus ca pe vedete. Sau crezi ca ai mers moca?

Da’ nu l-a lasat sa faca infarctul care se preconiza. Cand l-a vazut ca duce mana la inima si i se fac pupilele ca la pisici in noptile fara luna, a scos banii si i-a facut cu ochiul:

-Am glumit, tataie. Da’ sfatul meu ar fi s-o lasi naiba de taximetrie si sa te apuci de ceva care nu necesita volan si pedale. Ceva nepoti nu ai si matale de scos in parc? Hai, ai grija cum pleci de aici, sa nu te ratacesti!

A fost de treaba, nu? Eu ii plateam maxim juma’de cursa. Si p-aia in lumanari, daca ma enerva.

mihai_vasilescu_batran_volan

sursa foto