M-am despărțit odată de o tipă, doar pentru că avea o pereche de blugi foarte urâți. Da, da, chiar atât de superficial sunt, să nu vă faceți iluzii că aș fi vreun profund. Mă triggăruiesc la chestii din astea irelevante, fără să fiu dispus să mă uit în profunzimea sufletului.

Adică, da, ok, în cele din urmă o să-i descopăr eu și sufletul și-o să caut printre profunzimile lui, dar, înainte de toate, trebuie să-mi placă femeia aia căreia vreau să i-l descopăr. Și când zic „placă”, mă refer și la haine.

Arătați-mi voi bărbatul care a vrut să fie cu o femeie care nu-i plăcea, doar în speranța că-i va descoperi sufletul cel frumos. Nu există așa ceva, până la „suflet” trebuie să-ți placă posesoarea lui. Iar eu am fost toată viața genul care n-a putut trece peste o pereche de pantofi sau pantaloni urâți. Angelina Jolie să fi fost la mine la ușă, aș fi ignorat-o suveran dacă nu-mi plăcea cum era îmbrăcată.

Nfine, revenind, nu sunt vreun imbecil. Nu m-am despărțit de femeia aia doar pentru că avea o pereche de blugi urâți. Nu e nimeni atât de tâmpit încât să meargă atât de departe, dacă o relație merge bine. Cel puțin așa sper.

Dar eram cumva împărțit, adică avea și chestii care îmi plăceau, dar avea și chestii care nu-mi plăceau deloc. Cumva eram la fifty-fifty, iar blugii ăia au fost doar picătura care a umplut paharul. Blugii ăia urâți au dus balanța la 51% pentru chestiile care nu-mi plăceau la ea.

A avut și ghinion, că nici măcar nu era îmbrăcată cu ei când i-am văzut. Erau pe la ea prin casă, așezați pe un scaun, acolo i-am zărit în toată splendoarea lor. După care, mi-am imaginat cum o să iasă cu mine într-o zi, ea îmbrăcată în blugii ăia, iar eu o să intru în pământ de rușine.

M-am îngrozit, știam că n-o să am în vecii vecilor puterea să-i spun că are cei mai urâți blugi din lume și să facă ceva să nu-i mai aibă. Niciodată n-am avut puterea asta, pot să le spun oamenilor multe lucruri în față, dar mi-a lipsit abilitatea de a le zice: „du-te acasă și schimbă-te că arați ca dracu’”.

Și nici n-ar fi corect, cine sunt eu să explic cuiva că nu-mi place cum e îmbrăcat? E clar că ei îi plăceau blugii ăia, altfel nu i-ar fi cumpărat. Așa c-am preferat să plec eu și să rămână blugii.

Ce? Voi sunteți mai bine cu căpuțul? Ia să vedem, e cineva pe-aici cu vreun motiv de despărțire mai stupid decât al meu?

sursa foto: freepik.com