Dacă se mai află pe-aici cetățeni care n-au plecat și nu vor pleca nicăieri zilele astea, vă las niște recomandări și anti-recomandări de filme, documentare și seriale.
👉 1670 – serial, Netflix
Este de departe cea mai plăcută surpriză, în materie de seriale, pe care am avut-o anul ăsta. I-am dat play fără să am nicio așteptare, bazându-mă doar pe faptul că polonezii sunt foarte-foarte tari pe cinematografie. Și nu m-a dezamăgit.
Prieteni, 1670 este una dintre parodiile alea oldschool, este un fel de Monty Python, deși mi se pare că umorul este mai savuros decât cel englezesc. Pe scurt, polonezii au luat societatea noastră așa cum e ea acum, în zilele noastre, și-au transpus-o în 1670. Și le-a ieșit atât de bine c-am râs de vreo câteva ori de-a trebuit să pun pauză.
Dați-i o șansă și vă garantez eu că n-o să vă pară rău.
👉 Tovarășu’: facerea, gloria și desfacerea unui dictator – documentar, Voyo
Despre „Tovarășu’” am scris deja câte ceva. Știu că nu prea aveți conturi pe Voyo, dar merită să-ți faci doar ca să vezi documentarul ăsta. Oricum ai 7 zile de probă, gratis, din momentul în care îți faci contul. Așa că-l faci, vezi documentarul, îl închizi, la revedere.
Documentarul merită văzut, e bine făcut și bine explicat, există câteva imagini de arhivă pe care eu nu le știam. Pe scurt, pe mine m-a prins.
👉 Ricky Gervais: Armageddon – stand-up, Netflix
Bănuiesc că nu trebuie să vă spun eu de ce-ar trebui să vă uitați la un special al lui Ricky Gervais. Dacă vă place omul, știți ce aveți de făcut, doar îmi fac datoria să vă semnalez că Armageddon este de ieri pe Netflix. L-am văzut aseară și este, de departe, cel mai anti-woke și anti-political correctness show al lui.
E bun, am râs de câteva ori cu voce, iar la gluma cu pedofilul am grohăit atât de tare încât cred, nu sunt sigur, dar cred c-am scăpat un strop de pipi.
Dacă n-ai mai văzut niciun număr de-ale lui Gervais, vezi că tot pe Netfix mai ai încă două: Humanity și SuperNature. Dacă tot te apuci de Gervais, măcar apucă-te cum trebuie și uită-te la toate trei.
👉 Feedback – mini serie, Netflix
Meh. Subiectul promitea, a început binișor, mă prinsese. După care n-a mai fost ok. Nu știu să pun degetul exact pe ce nu mi-a mai plăcut, doar mi s-a părut c-au început să exagereze cu acțiunea. Pe scurt, n-am fost dispus să mai investesc timp în el. Iar faptul că n-a reușit să mă facă să mă uit la el măcar ca să văd cum se termină, cred că spune multe.
Iar asta în condițiile în care are cinci episoade dintre care văzusem deja două. M-am oprit pe la jumătatea celui de-al treilea.
👉 Face to Face with ETA: Conversations with a Terrorist – documentar, Netflix
Un documentar absolut senzațional. Pe ăsta chiar nu aveți de ce să-l ratați.
Este un interviu exclusiv cu Josu Urrutikoetxea, unul dintre liderii organizației basce ETA. E bine făcut, iar reporterul care pune întrebările este genul de om care nu-și bate joc de meseria lui. Nu că nu i-a fost vreun moment frică, dar nu s-a lăsat intimidat niciun moment de omul pe care-l avea în față. Ba chiar, de vreo câteva ori a reușit să-l enerveze tare de tot cu niște întrebări extrem de bine puse.
Atât vă mai spun: este fascinant cum unul dintre capii Mișcării Separatiste Basce, o organizație teroristă care a omorât în jur de 900 de oameni în Spania, nu are niciun fel de remușcare. Ba mai mult, are o scuză sau tot felul de justificări pentru orice atentat despre care este întrebat.
Deși în multe dintre ele au fost omorâți copii și femei, mă uitam fascinat la el cum vine cu argumente de genul: „i-am atenționat c-o să punem bombă, de ce n-au evacuat femeile și copiii?”.
Sau cum a ridicat din umeri „am făcut ce trebuia să facem”, la întrebarea despre oamenii de afaceri omorâți pentru că nu voiau să plătească taxă pentru ETA. A întrebat reporterul: „nu cumva doar Mafia percepea taxe de protecție?”, iar ăsta a început cu explicații de genul „aveam nevoie de banii ăia ca să putem susține organizația”. Da, coae, dar nu asta te întrebase.
Mă rog, nu vă mai dau spoilere, dar eu zic că merită să vă uitați. Dintre toate recomandările de azi, „Face to Face with ETA: Conversations with a Terrorist” merită cel mai mult.
👉 The Crown: Season 6 – serial, Netflix
Pe cât de mare a fost nerăbdarea cu care l-am așteptat, pe atât de profundă a fost și dezamăgirea după ce l-am văzut. Pentru mine, personal, sezonul 6 din The Crown a fost cea mai mare dezamăgire a sfârșitului ăstuia de an. Nu mi-a plăcut absolut nimic la el.
Prima parte a sezonului 6, primele cinci episoade sunt dedicate Prințesei Diana. O Diana de după separarea de Charles și divorț, neconvingător de tristă și la un pas sa devina coach motivațional. Ca să nu mai spun că, deși mai mult ca sigur n-a fost asta intenția producătorilor, au reușit să ne-o prezinte și fiind femeie pe interes.
Practic, nu-l iubea pe Dodi, n-avea niciun gând de viitor cu el, dar asta n-o oprea să zboare doar cu avionul privat al ăluia și să-și facă vacanțele pe iahtul lui de lux. Da’ dacă era s-o întrebi, făcea toate astea doar așa, că-i era simpatic Dodi, îi făcea o favoare cum ar veni.
Nu-mi dau seama dacă au vrut să fie un fel de omagiu pentru Lady Di, dar cu siguranță au reușit să fie creepy spre cringe. Și de parcă toate astea nu erau suficient, Prințesa Inimilor mai apare si după ce moare. Ca un fel de Fantomă Princiară care vrea binele Casei Regale, ea are câte un sfat terapeutic pentru oricine: de la copiii ei, până la Charles și Regină. Bă, mă lași?
Partea a doua a sezonului 6 (adică celelalte cinci episoade) reușește să fie mai plictisitoare decât un documentar despre scrierea sumeriană. Povestea modului în care s-au cunoscut Prințul William și Kate Middleton e construită atât de abil și energic că-ți vine să-ți tai venele pe lung.
Nfine, nu mai dau spoilere că poate nu l-ați văzut toți, vreau doar să vă spun că m-am uitat la tot sezonul 6 doar pentru că mi se părea absurd să mă opresc când am ajuns atât de aproape de final.
Una peste alta, singurul lucru care cu adevărat m-a spart a fost asemănarea fizică dintre actrița care face rolul Dianei, Elizabeth Debicki, și Prințesa de Wales. Absolut fabulos modul în care se aseamănă, uneori aveam impresia că e copie unu la unu.
👉 The Killer – film, Netflix
Dacă ați văzut „Se7en” sau „Fight Club” și v-au plăcut, atunci există șanse mari să vă placă și „The Killer”. Pe scurt, este povestea unui asasin plătit care ratează ținta și modul în care încearcă să gestioneze asta după ce angajatorii lui află c-a ratat.
Doar că dacă vă imaginați un film cu o grămadă de acțiune, ei bine, nu este genul ăla de acțiune. Mie tocmai asta mi-a plăcut la el, că, în ciuda titlului, nu este un film în care toată lumea se bate și se împușcă cu toată lumea. Dimpotrivă.
Ca un exemplu elocvent, o să vă las un citat din partea de început a filmului, aia în care îl vezi pe asasinul plătit pregătindu-se să execute contractul: „dacă nu poți gestiona plictiseala, meseria de asasin plătit sigur nu este pentru tine”. Citatul o să-l înțelegeți exact doar dacă dați play. Sfatul meu e să-i dați.
👉 Crypto Boy – film, Netflix
Doamne, ce mizerie! Dacă în filmul ăsta n-au băgat bani măcar două bănci, să nu-mi ziceți mie pe nume.
Fiți atenți aici subiect: pentru că vrea să-i demonstreze lui tac-su că poate să facă bani rapid, un tip investește în criptomonede toate economiile familiei. La final, cine s-ar fi așteptat la una ca asta, pierde toți banii. Meam, v-am rupt, este?
Singurul lucru mai previzibil decât ce se întâmplă în filmul ăsta nu este decât jocul actorilor.
Să nu mă întrebați de ce nu l-am oprit, că nu știu ce sa vă răspund, cred că pierdusem telecomanda și-mi era lene s-o caut.
👉 Toată lumea din familia noastră – film, Cinepub
O mare si plăcută surpriză a fost acest film pentru mine. Nu-l văzusem, așa că m-am putut lăsa liniștit în voia lui. E bun spre foarte bun, pe alocuri surprinzător de bun.
Filmul ăsta, dacă se făcea și se promova cu bani mulți pe undeva printr-o țară cu tradiție în cinematografie, ar fi devenit una dintre producțiile de referința și sunt convins c-ar fi luat ceva premii importante. N-a fost să fie.
Dar cel mai și cel mai tare m-a surprins copilul, fetița din film. Cei care mai aruncați câte un ochi la filme românești știți cu siguranță că nu te poți uita la copiii care apar în ele. 99,99% dintre ei nu știu să joace, dar ce este cel mai trist este că treaba asta pare să nu intereseze pe nimeni. Producătorii sau regizorii par să nu dea doi bani pe faptul că un copil care nu știe să joace poate ruina un film oricât de bun ar fi el.
Ei bine, fetița din „Toată lumea din familia noastră” este surprinzător de bună, reușește să joace, să fie reală, s-o crezi.
Traumatizat fiind și cu sechele de la alți copii din filmele românești, m-a surprins fetița asta atât de tare încât m-am uitat să văd cum se numește și ce s-a ales de ea în cei 13 ani de când a fost făcut filmul.
Și-am descoperit cu surprindere că Sofia Nicolaescu, așa o cheamă, apare de-a lungul timpului în distribuția mai multor filme, toate ale lui Jude, inclusiv în ultimul „Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii”.
Ceea ce înseamnă c-am apreciat corect modul în care a jucat în „Toată lumea din familia noastră”, dacă un regizor ca Jude i-a acordat credit și ulterior. Bravo ei!
Mă rog, m-am lungit, ce voiam sa spun este că puteți să-i acordați liniștiți o șansă. n-o să vă pară rău. Unde mai pui că-l găsiți moca pe Cinepub, care e un canal de YouToube doar cu filme românești.
👉 Aurora – film, Cinepub
Într-o lume corectă, Cristi Puiu n-ar mai fi avut voie să facă filme după delirul ăsta egoist și aproape schizofrenic. Am mai vrut de câteva ori să mă uit la „Aurora”, dar ceva în mine m-a făcut să nu merg până la capăt. Probabil am un al șaselea simț care urla disperat „nu da play, nu da play, NU DA PLAY”.
Dar până la urmă, pe sistemul „nu poți scăpa de ce ți-e scris”, am dat play. Duamne apără și păzește! Practic Puiu a făcut un film doar cu el și despre cât de bun actor e el. Și asta n-ar fi cea mai mare problemă, dar a făcut un film care ușor-usor te duce până în punctul în care îți dorești să i se întâmple ceva rău lui Puiu. Și nu personajului din film, ci lui personal.
Băi, știți vestitul cadru cu mâncatul ciorbei? Hai că trebuie să-l știți, c-a ajuns reprezentativ pentru cinematografia românească. Ei, acum imaginați-vă că „Aurora” e făcut tot din multe cadre cu ciorba puse cap la cap. Undeva, pe parcursul filmului, există un cadru de câteva secunde cu un perete gol. Atât, un perete gol.
Jur că nu fac mișto și nu înfloresc, când am terminat de văzut „Aurora” mă simțeam stors de puteri de parcă alergasem la maraton.
Și încă nu v-am zis partea cu adevărat înfiorătoare, dar o să v-o spun acum: filmul are trei ore și un minut, prieteni. TREI ORE ȘI UN MINUT.
Vă zic, într-o lume normală, lui Puiu ar fi trebuit să i se interzică să facă filme după „Aurora”. Sau, dacă asta nu era posibil, măcar să fie decorați de președinte toți cei care reușesc să-l vadă până la capăt.
Gata pentru azi.
Ne-am cam potrivit (pe alocuri 😁).
Bifate deja: 1670 (l-am recomandat de ceva zile cunoscutilor), Ricky Gervais (Daaa! Văzusem show-urile anterioare așa că nu puteam sa nu întregesc „trilogia”. 😈), The Killer (poate un pic prea lent pe alocuri dar mi-a plăcut).
Puse pe lista: Tovarașu’, Face to face with ETA și Toată lumea din familia noastră
La multe filme/seriale interesante și pe viitor! 😎
The Crown… Inca nu m-am îndemnat să mă apuc de el. Nu știu de ce…
Băh, Aurora este ca una pe care am cunoscut-o la o petrecere cu ștaif la care m-a dus aia cu care eram și care spera că poate face un domn din ăla din mine. Aia, elegantă, super cultă și bine machită, a găsit de cuviință să vorbească cu mine că eram singuru care nu era din filmu ăla. Trei pahare cu grade mai târziu, ea, apă cu bule, io și mi-a mărturisit că visul ei este să o înghesuie unu într-un colț, să tragă de păr și să o fwtă ca un animal până îi pârâie șoldurile. Că s-a săturat de bărbați – delfini, pensați care nu mai ejaculează, că au trecut la squirting.
Aurora este genu de film cu care te dai cult în timp ce ai fi ales cu ochii închiși un Aquaman și un Thor.
Și am abonament la Voyo că am luat Las Fierbinți de la început. Atât de kult îs. Și mă duc azi la Aquaman ăla nou. Kult, băh.
Comentariu beton!39
@Edelweiss, si noi azi la Aquaman. Abia astept 😀
Că suntem fierți pe ler, pun acilea ceva în ton cu perioada, https://music.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_myQaoDKNvUhoM2kS-KXsHsa6nqxZN9yIY&si=r9hMaLJOt_doTPGQ
not bad, @Edelweiss, cît am reușit io să aud într-o ureche sănătoasă fiind; păcat că hrușcă nu-i atît de celebru, mi-ar fi plăcut un cover…
La Crypto boy să facă review steroidu neobosit de Dorian și toate tufele botoxate de influensărițe măritate toate din dragoste adâncă cu bărbați cu bani făcuți cu statul.
Dacă și prostu de Dave Mustaine și-a lansat și el ceva NFT.
Vedeți că a scris Krossfire articol nou și este bun de tot. Ăsta apropo de cum cum coiu de Dorian spunea el că dacă ai două slujbe este clar că e loc și de a treia.
Băh Costicule, da te lovesc toate alea ca asteroizii acu miliarde de ani, Terra.
Comentariu beton!11
Deci iegzistă un nou Aquaman și @Vasilescul nu zice nimic? E de Tarkowski, desigur
@OldJoahne, io o să văd Aquaman doar dacă rămâne singurul film din lume. Și nici așa nu e sigur.
Nu se duce că e în hollywoodiană. Dacă era într-o limbă numa consoane, era primu.
Comentariu beton!13
@MV 😂😂😂
merci pentru terorist, îl aveam pe listă, da’ nu mă îndemnan…
merci și pentru 1670, nu știam;
văzut ieri armaghedonu’; nu zic că nu mi-a plăcut, doar că mi s-a părut dur în stilul Bill Burr, fără finețurile de limbă marca Gervais; oricum, cum ziceam și ieri, o pun pe seama inconfortului dat de otită, care mi-a limitat capacitățile intelectuale (și așa reduse) și îi acord o reluare cît de curînd;
totuși ieri am văzut un Trevor Noah (where was I) pe care l-am savurat;
lasă că mi-ai făcut poftă să revăd „toată lumea…” (bun-bun! mă fascinează producțiile de de genul ăsta, low budget, cum e și sieranevada), da’ ai băgat un ghimpe masochist pentru auroră…
no, my bad! Gervais is fucking briliant!
Aveam de gând să bag “The Crown”, dar mi-ai cam tăiat elanul. 🙂
Am descoperit un serial turcesc pe Netflix, “The Tailor”. Pare interesant, deși se cam grăbește cu acțiunea pe alocuri, plus că cică ar fi inspirat din fapte reale, ceea ce-l face cam “creepy”. Oricum, nu e genul de telenovelă, cu episoade de 2 ore.
Ma tot indoiam daca sa ma uit la 1670 sau nu. Acum e pe lista.
Ricky Gervais e si el pe lista.
Acum ceva timp am vazut pe Netflix o mini serie care mie mi-a placut desi se pare ca scenariul e diferit de carte: All the Light We Cannot See. Actorii joaca firmidabil de bine. Sunt cativa actori celebri, dar rolul actritei principale este jucat de Aria Mia Loberti care joaca pentru prima data intr-un film. Dupa parerea mea joaca extrem de bine.
Este superb. Recomand și eu
Si eu vin cu 2 recomandari: House of Cards si Ozark.
Si Io: friends si unu nou noutz mash
Comentariu beton!24
Seria BD în caz că ați ratat.
Comentariu beton!12
să nu uităm de cei mici, Arabela killed!
@animaloo, nu imi aduce aminte, că tot incerc să găsesc pe unde am pus dvd-urile cu toată seria mash😭
Eu il vazui de curand pe Disney
Subscriu la ”The Crown”. Lăsând la o parte că distribuția ultimelor sezoane a fost slabă, slabă (în frunte cu Imelda Staunton, care – cu tot respectul pentru actrița care este – nici măcar nu se apropie de expresivitatea Oliviei Colman sau a lui Claire Foy), scenaristul pare să se fi bolunzit.
În primele 4 episoade, titlul nu se mai justifică. Nu mai era un serial despre monarhia britanică, fiindcă a devenit în proporție de 95% despre Diana.
Judecând după primele 4 episoade, acest sezon ar fi trebuit să se numească ”Diana, One-Woman-Show” sau așa ceva. Practic, singurele personaje care apar sunt Diana, Dodi, Mohamed Al-Fayed, Charles, Regina, Philip (mă rog, dacă cele 5-6 replici avute în patru episoade și molfăite de-ai zice că i-a rămas mică proteza se pot considera ”apariție”) și băieții, William și Harry (care se spală amândoi pe dinți, apreciez elementul educativ. Mult mai puțin apreciez titlul de glorie făcut din faptul că William împușcă un cerb. Nici nu vreau să cercetez dacă e un fapt real; sper că nu e). Camilla are vreo 2-3 momente, Margaret o singură replică dacă bine-mi amintesc, Anne vreo două. Prinții Andrew și Edward nu apar absolut deloc, nici nu sunt pomeniți, e ca și cum nu ar exista.
În ultimele 6 episoade au dat ceva mai mult screen time celorlalți (na, explicabil, Diana nu mai era), dar tot nu e grozav. Deloc, chiar. Mama lui Kate e o codoașă, William un pămpălău care intenționează să se lase de școală dacă nu-l vrea Kate (dacă de prima nu sunt sigură, despre cea de a doua am mari dubii că ar fi fost reală; William a fost crescut în spiritul datoriei față de Coroană și spre deosebire de frate-su are conștiința datoriei), Regina speculează să renunțe la tron în favoarea lui Charles (să susții asta despre cea care a lucrat până cu 48 de ore înainte de-a muri și avea mâinile vinete de la perfuzii, e deopotrivă stupid și penibil)…
Epic fail, în concluzie. Nu-mi pare rău că l-am terminat, dar pentru mine adevăratul The Crown rămâne cel din sezoanele 1-4. Cu o mențiune specială pentru Olivia Colman, care pentru mine e cel mai mare ”câștig” din serialul ăsta, fiindcă este o actriță colosală, pe care nu o știusem până acum.
Comentariu beton!12
băi, nu știu, nevastă-mea vă dă dreptate; io am înțeles altceva; Diana e o neadaptată (de aia și face show-l ăla cu al fayezii) la rigorile casei; la fel și ăla micu’, în timp ce fra-su înțelege și acceptă ce se așteaptă de la el; ok, ai divorțat, păi du-te nene, ca unchiu Edi și tanti Wallis, și vezi-ți de viață; nu tot căuta camere video sau publica autobiografii scrise de alții;
și am mai înțeles că Lizuca și-a dedicat întreaga viață jobului (fazele cu petrecerea de după război și moartea „grăjdarului” ne arată o latură importantă reprimată a personalității sale), precum și că ei sunt conștienți că, așa cum zice Filip, „cu noi se încheie o epocă”; nu dă înapoi de la litera reglementului, singurul regret fiind probabil că n-a lăsat-o pe sor-sa (devenită oarecum irelevantă în linia succesorală) să-l ia pe Petrică și de aceea pune chișioru-n prag pentru urecheat și cămilă; btw, tot respectu’ pentru cea din urmă, pentru felul în care a înțeles să „înghită”;
da’ creepy „întoarcerile din morți” ale Dianei, da’ să nu pierdem din vedere calitatea publicului de astăzi; cît despre lipsa celorlalte personaje, cîtă vreme nu apar în ziarele de scandal… who cares about them?
una peste alta, mie mi-a plăcut TOT serialul și consider că a prezentat-o într-adevăr pe Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a
Am văzut “Face to face…”, foarte bun, l-aș preda la școala de jurnalism (ca, de altfel, și seria de interviuri a lui David Letterman, tot pe Netflix). Pare că am fost inspirată și am evitat la mustață “The Crown”. În rest…mai avem vreme
Multumesc pentru recomandari. Vin exact la timp. Mai pe seara am intalnire cu Ricky Gervais – mi-e dor sa rad cu hohote.
La randul meu, recomand serialul Anne with an E ( Netflix) – un serial placut si relaxant.
Am trecut câteva în listă din cele recomandate. Ultimul sezon the Crown l-am văzut și eu. Nu pot să zic că a fost dezamăgitor, dar cred că a fost doar dramă. Nu cred că prințesa era a gold digger, nu cred nici că, Kate și maică sa au complotat ca ea să fie împreună cu William. Au prezentat-o ca o manipulatoare și pe interes să pună mâna pe viitorul rege. Cred că doar s-au îndrăgostit și aia a fost. Când auzeam cum zicea Charles mommy, asta mi s-a părut cringe. Actorul e hot, nu e potrivit pentru Charles din perspectiva mea. Ce cred, totuși, e că regina a făcut mari sacrificii și cred că nu era așa rece cum părea. Nu cred că a vrut să renunțe la tron nicio clipă. Philip nu cred că era de așa o răutate cum mi s-a părut în ultimul sezon. L-au portretizat ca și cum ajunsese un bătrân frustrat și acru. Actorii și povestea au fost multe mai potrivite și apropiate de realitate în primele sezoane. A fost un sezon emoționant fiindcă a fost și prințesa Diana. Actrița mi s-a părut bună.
Văzut ‘No me llama Ternera’ (Nu mă cheamă vițeluşu’) ăla cu teroristul adică. Chiar m-a surprins. Cunoscusem acum vrea 20 ani un student spaniol basc la medicina care uneori se referea şi la teroriştii săi cam în sensul că sunt ăia care trebuie să facă ce trebuie să facă. Gen scopul scuză mijloacele.
„No me llame Ternera” se poate traduce cu „(Dvs.) Să nu-mi spuneți Vaca”
Încă nu l-am văzut complet ca să fiu sigură de o traducere bine adaptată, în context. Cred că era porecla lui de șef, pe acolo.
Oricum, controversat. Reporterul a fost criticat și lăudat deopotrivă pentru filmul ăsta.
Rămâne pe lista mea „de văzut”, in afara fragmentelor mediatizate deja.
@Laura B păi vedeți filmul de la început. Așa i s-a zis încă de prima dată când ca mucos s-a băgat în ETA și o deșcă l-a interpelat așa. Nu era deloc porecla de șef ci de ucenic.
Dom. profesor🤔face filme de autor😲ptr. festivaluri, unde primește mari diplome ptr. participare🙏
Sărbători frumoase să aveți, aș adăuga și eu Rebel Moon partea întâi, partea a doua după 5 ianuarie dacă vă place sci-fi și Alias iar la serii Vivant 10 episoade. Cam atât deocamdată pe Netlix, nu prea am timp de filme pentru că 2 nepoate neastâmpărate mă văd doar de 2 ori pe an în persoană, de, cam departe Londra și cam puțin concediu, un an mai bun să vină, zic, și multă sănătate tuturor!!!!!
Acelasi sentiment de dezamagire l-am avut si eu la finalul serialului The Crown. Relatia Dianei cu Dodi apare ca fiind una usurica, una de ocazie, in timp ce Charles si Camilla apar ca un cuplu serios si profund! Ca si cand noi am uitat conversatia despre.. tampoane si absorbante!😅
Totusi, datorita acestui serial am descoperit-o pe Lady Di. Am cautat interviuri cu ea si am inteles de ce lumea o iubea cum a iubit-o si m-am indragostit si eu de ea, asa cum a facut-o toata lumea.
M-au emotionat timiditatea, privirea aia albastra a ei, de sub gene si cu capul usor aplecat intr-o parte, indragosteala ei de Charles si suferinta ei si m-a vrajit pe urma femeia care a devenit. Frumoasa, pasionala, de lume, luptand pentru si aparand cauze nobile. Asta pana la tragicul si halucinantul si absurdul accident din Paris. Ciudat e ca nici azi nu au fost gasiti acei paparazzi ce i-au urmarit si au provocat tragedia! In schimb au fost lansate teorii conspirative despre uciderea ei de Casa regala. Casa regala nu avea absolut nici un motiv sa faca asa ceva. Timpul marilor scandaluri despre infidelitati si atitudini nu tocmai regale trecuse de mult, Lady Di nu mai „incomoda” pe nimeni fiind libera sa faca ce vrea inimioara ei.
Nu mi-a placut Imelda Staunton in rolul reginei. O actrita buna dar nu si o alegere buna pentru a o reprezenta pe Elizabeth. Nici fizic si nici emotional. O alegere minunata a fost Claire Foy. Superba chiar.
Multumim pentru urari de sarbatori fericite si sa aveti la fel.🎄⛄🍾🥂
Serialul a fost, totusi, dedicat mai mult Reginei. Scopul a fost si sa expuna conflictele din Casa Regala si sa le explice putin altfel decat jurnalismul britanic si din restul lumii. Important a fost sa arate partea umana a Reginei si sa intelegem si noi ce inseamna sa te nasti si sa devii monarhul celui mai puternic si durabil imperiu din lume, cel Britanic (asa zic istoricii azi).
Personal o consider pe Elizabeth un monarh impecabil. Sigur ca asta a insemnat niste sacrificii, a insemnat sa nu-si permita sa fie o mama si o sotie obisnuita si nici o femeie obisnuita. Ea fiind astfel s-a asteptat ca toti cei din jurul ei sa-si inteleaga rolul si sa procedeze asemeni. Lucru foarte important pentru continuitatea monarhiei britanice. Se pare insa ca o buna parte din Casa Regala are loazele ei, cel putin in unele momente ale vietii. 😅
Per total, un serial bun ce ne-a lasat sa vedem monarhia britanica putin altfel. Sigur ca filmul are multa fictiune dar in combinatie cu informatia reala (cautata de noi) spune o poveste interesanta despre monarhie, un fenomen pe cale de disparitie desi are o relevanta extraordinara in istoria devenirii lumii asa cum este ea azi.
Recomand in plus un mini serial cu Ricky Gervais, se numește After Life. E foarte bine scris și jucat, treci prin toată gama de emoții. Citez din @MihaiVasilescu ” să vă uitați la asta”
ești mai nouă p’aci, se vede; for the rest of us, after life was in another life…
Eu sunt curioasă dacă ți-a plăcut ,,Leave the world behind” cu Julia Roberts. Părerile sunt foarte împărțite mai ales despre final. Pentru mine finalul a fost reușit și filmul chiar bun.
Am început Rebel Moon. Am reușit cu greu sa ajung pe la jumătate și l-am oprit cu frustrare pentru timpul pierdut.
Am bifat Barbie din curiozitate. Nu recomand. Am înțeles mesajul, ideea, dar nu e pentru mine. Iar Ryan Gosling a fost greu de urmărit în condițiile in care sunt chiar fană.
O familie aproape normală. Un thriller suedez reușit. Finalul e un pic forțat dar merită pentru cei care apreciază genul.
Și din seria caut adolescența pierdută în filme si seriale, mi-a placut si mi-a relaxat cateva seri, seialul recent lansat ,,Viața mea cu baietii familiei Walter”
,,Realități alternative ” un serial spaniol SF, bunicel, așa de relaxare.
Am bifat The Fall, era de mult pe listă și ma tot invarteam pe langa el. Bun. Mai ales pentru Gillian Anderson care este foarte expresivă și convingatoare in rol. Sezonul 1 si 2 bune, al 3-lea o ia pe arătură dar ok până la urmă.
Nu mi-a plăcut „Leave the world behind”, nu se leagă multe lucruri în el. Ca să nu mai spun că e lungit fix pe sistemul „cadrul cu măncatul ciorbei”. Rebel Moon nu e genul meu, Barbie nici atât. Am lăsat „O familie aproape normală” când au început să facă parinții pe detectivii la modul agresiv. Păcat, începuse bine. P-ăla cu băieții Walter îl am pe listă, nu si pe spaniolul SF. The Fall este printre cele mai bune seriale ever.
Chiar eram într-un mare impas.
Mulțumesc pentru sugestii.
Am urât tot timpul publicitatea făcută pe tema Diana, fapt care m-a reținut in a ma apleca asupra subiectului.
La fel de jenant mi se pare și când plânge lumea in cor de câte ori suspină câte o influensăriță.
Jordi Évole, reporterul catalan din Face to face with ETA, este bun, foarte bun profesionist.
Dacă ai ocazia, să te uiți la interviul pe care l-a făcut cu Jose Mujica, fostul președinte al Uruguay. Ce bine ar fi să învețe toți politicienii de la el, să îi copieze modestia și stilul de viață!
Numa’ zic și eu.
Am incercat faza cu Voyo, cu abonamentul free pe 7 zile, am facut contul, am bagat datele cardului , a zis ca e ok si am incercat sa vad serialul cu Tovarasu’, dar nu pot, imi spune ca pentru a viziona acest serial trebuie sa am abonament Voyo… am facut ceva gresit ?
Multumesc Rock5!
Pentru amatorii de parodii si glume la foc automat ar merge Cunk on Earth, Cunk on Shakespeare si Cunk on Britain. Urasc termenul ”recomand”, după cum deja știți.
Atenție: e posibil sa începeți sa fredonați incontrolabil Pump up the jam prin casa 🙂
Mpare rău, nu e genul meu de umor. N-am schițat un zâmbet la Cunk on Earth. 🤷♂️
”Fiecare om suntem diferiți”, cum a zis Hagi despre Gicu Grozav. Apropo, n-ar fi misto ca Grozav sa își boteze copilul Awesome? Ce e mai tare decât sa ai un copil care se numește Awesome Grozav? Si care se va identifica cu el însuși, bineînțeles.
Man, ultimul episod din Feedback schimbă totul! De acord că pe la mijloc începe să se lălăie, dar în ultimul episod revine și explică totul și după serial am rămas cu sentimentul că mi-a plăcut foarte mult. Bonus, zugrăvește alcoolicii și viețile lor foarte realist, nu are pic de milă de caractere. Actorul principal chiar m-a încântat cu prestația generală
Te cred, dar dacă m-a pierdut, nu mă mai întorc. 🤷♂️
super, acus ma duc pe voyo sa vad ce mai e nespus despre nea nicu