M-au întrebat vreo câțiva de pe aici de ce nu mai fac recomandari de filme și seriale. Treabă care, de ce să mint, m-a măgulit un pic. Nu credeam că recomandările mele contează pentru cineva. Dar uite că m-am conformat.
👉 Gangs of Oslo – mini-serie, Netflix
Mi l-a recomandat platforma și-am dat play fără să ezit nicio secundă. Nu de alta, dar am văzut, tot pe Netflix, câteva filme și seriale pe subiectul „gangs” bune de tot. Iar ăsta mai era și cu acțiunea la Oslo, cum să NU dau play?
E slab. Se vrea un fel de „Snabba Cash” sezonul 1 (că al doilea a scârțâit puternic), dar reușește să fie mai slab decât sezonul trei din „Top Boy”.
Acțiune moale și lungită rău. Le ieșea un film de două ore mega-decent, dar ei l-au vrut mini-serie. Păcat de actori, că sunt foarte-foarte buni.
Este a nu știu câta oară când mă întreb cum de reușesc ăștia să găsească actori care în roluri de interlopi duri arată exact ca niște interlopi duri. Gen, dacă-i vezi pe stradă îți vine să traversezi. După care te uiți la „Clanul” și interlopii duri sunt George Ivașcu, Poponeț și George Mihăiță. Da, da, știu, la noi e cu artă și din astea.
Altfel, cel mai palpitant lucru din „Gangs of Oslo” e o greșeală de racord. La filme, „racord” se numește legătura dintre două cadre, două scene consecutive. Probabil știți că două cadre consecutive, din același film, pot fi trase la intervale de timp diferite. Moment în care trebuie să ai grijă să corespundă racordul.
Uite, vă dau în exemplu, ca să înțelegeți mai ușor. Filmezi azi o scenă în care personajul principal sparge o ușa ca să poată intra în casa unde ăia răii o țin ostatică pe iubita lui. Scena se termină cu omul reușind să spargă ușa.
Peste patru săptămâni, se trage și continuarea. Eroul intră în casă, reușește să-i omoare pe toți, dar o împușcă din greșeală și pe marea lui iubire. Pățăști. Ideea e că trebuie să ai grijă să corespundă racordul.
Dacă omul nostru e îmbrăcat cu un sacou roz fuchsia în scena în care sparge ușa, e de mare porc să apară cu o geacă bej la următoarea, atunci când intră în casă. Trebuie verificate toate detaliile, totul trebuie să arate ca în urmă cu patru săptămâni, când ai tras scena anterioară.
Fix asta n-au făcut ăștia de la „Gangs of Oslo”. Personajul principal are un accident cu mașina lui (un Range Rover maro), dar n-are nicio problemă să folosească aceeași mașină două scene mai târziu. Până aici aș fi trecut cu vederea, că na, poate și-a reparat-o omul rapid.
Doar că băiatul nostru se urcă în acel Range Rover maro, dar când ajunge la destinație se dă jos dintr-un Audi Q8 gri. Și nu glumesc, că m-a bușit și râsul. De la acest moment al acțiunii, n-am mai putut să iau în serios „Gangs of Oslo”. Așa sunt făcut, dacă te-am prins cu o greșeală din asta, n-am cum să trec peste.
Mă rog, marea problemă e că serialul e slab și fără greșeala de racord.
👉 Top Boy – serial, Netflix (sezonul 3)
Că tot l-am pomenit mai sus, a intrat pe Netflix sezonul 3 din „Top Boy”. Am văzut două episoade, l-am început și pe-al treilea, după care l-am oprit. Viața e prea scurtă ca să te chinui cu sezonul 3 al unui serial care trebuia să se termine după primul.
E greșeala mea că i-am mai dat play după cât de slab fusese sezonul 2, dar am sperat că s-o fi schimbat ceva în bine. Am sperat degeaba.
Cât de bun a fost primul sezon, în ce tensiune m-a ținut, cât de bine era făcut, ce personaje atât de șmecher conturate, ca să ajungi la semi-porcăria care e sezonul 2 și porcăria care e al treilea. Păcat. Asta e încă o dovadă că unele lucruri chiar n-ar trebui să mai aibă o continuare.
👉 Class Act – mini-serie Netflix
Sfatul meu este să vă uitați la acest serial senzațional. Este foarte bine făcut, pe un subiect care pe mine m-a atras din prima: viața lui Bernard Tapie. Nu e documentar, e film artistic, dar e făcut fix după viața lui Tapie, deși le e teamă să spună răspicat asta.
Au pus un disclaimer începutul fiecărui episod: „acest serial este o versiune liberă a unor evenimente cunoscute de public”. Dar l-au pus pentru că, probabil, n-au chef de procese cu moștenitorii lui Tapie. Te lămurești de asta la final, când există o selecție de momente filmate în realitate, cu adevăratul Tapie, pe parcursul vieții lui. Practic un mini-documentar care-ți confirmă că tot ce-ai văzut în serial s-a întâmplat și-n realitate.
În plus, este absolut senzațional ce reușește să facă Laurent Lafitte în rolul lui Bernard Tapie. Oricum asemănarea fizică este izbitoare (la anumite cadre seamănă unu la unu), dar sunt extrem de curios dacă s-a îngrășat pentru rol in timpul filmărilor sau l-au făcut să arate așa din software. Cred că e diferență de peste 30 de kile între cum arată în primul episod și cum arată în ultimul.
Atât vă mai spun, cu speranța ca poate vă conving să-l vedeți. Omul ăsta, Tapie, merge pe sârmă toată viața lui. Face tot felul de business-uri dubioase, la limita legii, dar cumva reușește să nu ajungă la închisoare.
Absolut ironic, într-un final face pușcărie de la fotbal, pentru un meci de campionat pe care oricum avea 99% șanse să-l câștige pe bune.
👉 Painkiller – mini-serie, Netflix
Dacă există ceva ce nu trebuie să ratați, în lista asta de azi, cu siguranță „Painkiller” e ăla. O mini-serie după fapte reale, bine făcută. Este vorba despre omul (și compania lui farmaceutică) care a pus pe piață unul dintre cele mai puternice opioide din lume: OxyContin.
Dacă nu sunteți familiarizat cu termenul de opioid, puteți să-l traduceți ca „drog”. Doar că se vindea legal, cu prescripție de la medic.
Eu zic să vă faceți timp să-l vedeți.
👉 High: Confessions of an Ibiza Drug Mule – documentar, Netflix
Un documentar despre un caz celebru de cărăușie de droguri, din 2013. Și când zic „celebru”, fix așa e. Dacă dați un search pe google după „Michaella McCollum” o să vă speriați când o să vedeți cât de virală a fost povestea.
Merită să vă uitați la el doar ca să vi se confirme încă o dată unde te pot duce autosuficiența și ignoranța. La 20 de ani oricum nu știi prea multe, experiența de viață e aproape nulă, dar când mai ești și genul ăla de ignorantă care află de-abia în aeroport că Lima nu e un oraș din Spania…
De-aia nu am putut să empatizez absolut deloc cu protagonista, cu Michaella McCollum. O irlandeză care pleacă în Ibiza, la 19 ani, ca să se distreze. Nimic rău până aici, toți voiam să ne distrăm la 19 ani. După care începe halucinanta poveste pe care o pot rezuma în doar șase cuvinte: „dacă ești prost, măcar nu semnaliza”.
E ok, zic că merită să-i dați o șansă.
👉 Beckham – mini-serie, Netflix
Despre „Beckham” am scris deja, dar am zis să-l mai las o dată și în lista asta, pentru cei care au ratat articolul.
Pe scurt, ar fi păcat să ratați așa ceva, uitați-vă la mini-serie, indiferent dacă vă place fotbalul sau nu.
👉 Drug Lords – documentar, Netflix
Două lucruri mi-au plăcut mult la documentarul ăsta. Primul ar fi acela că are multe imagini și videouri de arhivă, cu personajele reale. Iar al doilea, și cel mai important, că e făcut cu cei care chiar au lucrat la cazurile respective. Producătorii i-au adus să povestească chiar pe cei care au contribuit la prinderea sau uciderea respectivilor capi ai lumii drogurilor.
Dar cel mai și cel mai tare mi s-a părut altceva. Dacă ați văzut „Narcos” sau „El Chapo”, cu siguranță v-ați gândit că producătorii au exagerat un pic cu acțiunea, la ambele, ca să le iasă poveștile mai atractive pentru public. După care vine „Drug Lords” și-ți arată, cu dovezi clare, că nimeni n-a exagerat cu nimic, poveștile sunt fix așa cum le-ați văzut în cele două seriale cu nacotraficanți.
Apropo, dacă n-ați văzut „Narcos” și „El Chapo”, sfatul meu e să lăsați naibii toată lista de mai sus și să începeți cu ele. N-aveți idee cât de bune sunt și cât de bine sunt făcute.
👉 The Sopranos – serial, HBO Max
Habar nu am de ce, dar, de-a lungul anilor, am refuzat cu obstinație să mă uit la „The Sopranos”. Știam că e bun, știam c-a luat premii de nu le poate duce, dar când era să-i dau play, nu puteam și pace. Nu am o explicație pentru asta.
Și uite așa, am descoperit „The Sopranos” cu 20 de ani mai târziu decât ar fi trebuit să-l descopăr. Prieteni, nu că e bun, e deja suprefluu să zic asta, este genul ăla de serial pe care nu mai ai cum să-l lași odată ce i-ai dat play.
Dar marea problemă apare abia atunci când îl termini. Pentru că în momentul în care ai terminat și ultimul episod, tot ce mai poți să faci este să te întrebi: „și-acum ce fac eu cu viața mea?”.
Nu glumesc, câteva zile după nu te mai poți uita la altceva. Ce? N-ați pățit? Mie mi se întâmplă frecvent după ce văd un film sau serial care-mi plac extrem de mult. Degeaba încerc să mă uit la altceva, că am impresia că nu se ridică la nivelul celui de-abia terminat și renunț.
Exact la fel am pățit și după „The Sopranos”. La orice încercam să mă uit, ajungeam să strâmb din nemulțumit. A trebuit să iau pauză câteva zile, după care să încep timid cu câte un documentar, ca să pot să trec peste durerea despărțirii de Tony Soprano.
Atât vă mai spun: dacă mai există cineva care n-a văzut „The Sopranos”, ar cam fi cazul să facă ceva în sensul ăsta. Acum, cât îl aveți la botul calului, pe HBO.
Gata, sper că v-am dai idei pentru weekend.
Eu nu vreau sa comentez nimic. Doar sa fiu prima 😀
O data.
Comentariu beton!53
ai mai fost prima pentru cineva….
Comentariu beton!51
tehnic, poate să nu fie corect; invers este 100% adevărat
Voi începe cu Class Act si, dacă-l termin în weekend, voi continua cu Painkiller! Mulțumesc de sugestii!
recunosc ca nici eu nu am vazut Sopranos. Dar acuma c ai scris am sa ma uit.
am mai vazut top boy, dar l-am lasat dupa o vreme ca nu am mai inteles nimic din el.
Chiar ma gândeam ca nu ai mai făcut de mult recomandări de filme. Finally! Beckham e singurul pe care l-am văzut din listă. Mi-a plăcut maxim, ma gândesc să-l mai vad o dată. Le încerc și pe restul.
Mulțumesc!
Ca tot am vazut ca nu zici nu mini-seriilor produse de suedezi. Iti recomand si eu 3 mini-serii:
– Caliphate (foarte actual avand in vedere ceea ce se intampla in Orientul Mijlociu)
– Clark (cu Bill Skarsgård din filmul IT, mini-seria este despre tipul care a „inventat” sindromul Stockholm)
– Kãrlek&Anarki (aici o vei regasi pe Gizem Erdogan, actrita principala din Caliphate. O mini-serie despre iubire si nebunie, asa cum ii spune si titlul).
Pe toate 3 le gasesti pe Netflix: 2 cu subtitrare in romana si unul cu subtitrare in engleza (Caliphate).
Comentariu beton!13
Mai e pe Netflix miniseria Bodies, cu fătuca din Unorthodox. Poate ii dai o șansă (daca nu ai făcut-o deja)
Comentariu beton!13
Bodies e supermisto ca idee pana la ultimul episod unde da cu mucii in fasole. + ca netflix si bagata diversitate fara sa aiba relevanta in film asta 😉
exact senzația „bun, și eu la ce mă mai uit?” am avut-o aseară când am terminat, după vreo trei luni de vizionare, game of thrones, a doua oară. dar da, cred că sopranos e o variantă bună… faza e că, într-adevăr, după ce te uiți la un serial ca ăsta, nimic nu mai merge…
Merge Mad Men. Sau primul sezon din True Detective.
Mulțumesc de recomandari. Eu nu am mai plătit o vreme netlix ul și m am mai uitat pe hbo. Am văzut și eu ce a văzut lumea bună acum 100 de ani, respectiv: supernatural (15 sezoane, spoiler alert: am plâns la ultimul episod) și handmaid tale ( am terminat aseară sezonul 3). Chiar le recomand pentru cine are timp și dispoziție 1-2 ore pe seara de stat la tv
Senzatia descrisa de tine am avut-o si eu dupa ce am terminat The Sopranos si The Wire.
Nu stiu daca ai zis vreodata ceva despre Dark – l-am reluat aseara de la primul sezon. Mi-a mai placut si Bodies (mi se pare ca o mai da prin balarii uneori, dar e de vazut). Ambele pe Netflix.
Mulțumesc pentru selecție, recunosc că am descoperit de puțină vreme cinematografia scandinavă și poloneză și au actori incredibil de buni și teme de actualitate ca traficul de droguri și de persoane, imigrarea ilegală, crimă organizată, brrr, unele chiar greu de dus.
Zilele trecute am văzut un film(inspirat din caz real) cu un subiect atât de oripilant ,taboo,despre care se vorbește f. puțin ,încât au interzis difuzarea lui în cele mai toate cinematografele din lume – Sound of Freedom !
Buna! Unde se poate vedea filmul?
@RalucaV, crecă pe Filelist 🙂
Un film ce te termina psihic dar care trebuie vazut. Multumesc mult de recomandare.
Raluca ,eu l.am văzut pe un site sugerat de Google !
un film care trebuie văzut. Mai ales pentru duritatea adevărului, a lipsei de putere a guvernelor, a societății și a mecanismelor sale în această luptă. Dur până la sânge
daca tot vorbim de seriale, am descoperit Da Vinci’s Demons pe Disney, e din 2013-2015, poate nu va apare la sugerate, e de sfarsit de saptamana zic eu 🙂
Mulțumim pentru selecție. De când am văzut „Otto” pe Netflix m-am gândit că nu ai mai făcut de ceva timp recomandări de filme / seriale :).
Ca tot veni vorba de Netflix, ‘aute ce pății: anulai abonamentu’ acu fo 3 luni, stătui liniștit si mai bogat cu 10E/lună, până când mă trezii brusc cu mâna lu’ Netlix înfiptă in cardul meu iară, fără să solicit asta. Iaca pocinogu’, acu am iar Netflix. Mai păți cineva?
@Papi: da, e „politica” Netflix, după pierderea masivă a abonaților în urma mizeriilor „woke” de pe platformă. 🤷♂️
The Sopranos e foarte, foarte, foarte fain.
O să caut ClassAct, iar restul…well, după Narcos îs sătul de chestii de genul. Am văzut 2 chestii vara asta care m-au uns la fuflețel – Ted Lasso și Yellowstone (+1883+1923).
Acuma, mă chinui (nu dați cu pietre) la Breaking Bad, sunt la S02…și nu înțeleg hype-ul. O să îl termin ca să știu cum se termină (e un fel de Vikings că și acolo am plâns că nu se mai termina).
Eu am reluat Breaking Bad dupa cativa ani buni ca sa-l inteleg, sa-l simt mai bine. All I can say that it’s an acquired taste. Si da, imi place enorm.
The pharmacist, tot pe Netflix, tot despre Oxycontin, bazat pe fapte reale. Despre un farmacist caruia I se pare suspect numarul mare de retete adus de pacienti care nu par sa aiba nevoie de acest medicament si incepe sa investigheze. Merita vazut.
Noi ne uitam acum la The Valhalla Murders – serie islandeza. Stiu, e de acum 3 ani, dar acum am reusit sa il vedem. Inca 1 episod de vazut. E foarte bun. Povestea e bine legata indeajuns sa vrei sa vezi urmatorul episod cat mai repede.
Pe lista mai avem apoi Bodies. Si Life on Earth.
Nu am acroșat… am inceput primul episod, dar nush….
Să ma fortez totusi? Devine interesant?
Depide de ce gen iti place. Primul episod a fost ok, dar sincera sa fiu interesul a venit dupa al 2lea sau al 3lea episod.
Mihai, eu recomand Hannibal cu Mads Mikkelsen, Sherlock cu Benedict Cumberbatch și Scenes from a marriage, e pe HBO Max. 🙂 Și da, The Sopranos e f fain.
Mads Mikkelsen….ehhhh, cât suspin când îl văd! Dar nici prietenul lui suedez, Mikael Persbrandt, nu e de lepădat.
Un alt actor danez foarte talentat, și interesant ca bărbat, este Mikkel Boe Følsgaard (poate fi văzut în seria „Borgen” sau „Omul cu castane”).
Foarte bune filmele scandinave, în general!
Am ajuns la ultimul sezon din Sopranos si nu mai intra. Deja cand incep cu vise si apar morti din trecut se simte teribil o pana de idei. Daca tot esti la seriale vechi baga si The Wire, e teribil de bun mai ales primele doua sezoane.
Am văzut Beckham, la sugestia ta, chiar mi-a plăcut. Mulțumesc pentru sugestii.
Am încredere în recomandările tale, verificat deja🙂
Așa că trec pe listă.
Mulțumesc!
Încearcă „Aguas prohibidas” și „Prăbușirea casei Usher”
.. si eu vizionez recomandarile tale in materie de film si ma intrebam de ce nu mai faci dar ma gandeam ca e vara, faci excursii, participi la raliuri, esti ocupat cu altele.
Din cele prezentate azi nu prea am vazut multe dar am terminat Beckham si m-am minunat pentru a mia suta oara cat de trunchiata este imaginea celebritatilor daca te iei numai dupa tabloide. A fost interesant sa descopar omul Beckham cu o copilarie destul de chinuita de Beckham senior, cu obsesia acestuia pentru Manchester, obsesie ce a devenit o tortura pentru David, relatia cu Victorita ce i-a marcat cam intreaga cariera de fotbalist si nu a facut-o mereu intr-un fel pozitiv. Stiu ca erau tineri si indragostiti si cu tabloidele mereu pe urmele lor dar acum inteleg de ce Victorita nu prea este simpatizata de iubitorii de fotbal! Putin egoista, putin speriata sa nu-l piarda, a cam facut presiuni in relatia cu el. Cu toate provocarile din viata lui se arata insa ca Beckham a urmarit cu determinare cariera si… banii ( pe care eu chiar consider ca-i merita, mai ales acum cand stiu prin ce a trecut). Ca om, Beckham este un caracter mult mai complex decat se poate crede, prezinta vestitul calm englez la suprafata chiar daca clocoteste in interior, nu priveste inapoi cu manie ci cu tristete si intelepciune, are capul plin de proiecte si pare un familist dedicat. Sigur ca nu e perfect, e si el om, in documentar se poate vedea ca este un tip ambitios ce nu a ezitat sa-si puna cariera pe primul loc. Asa ca, pe alocuri, o inteleg pe Victorita.
De curand am vazut Prabusirea casei Usher dupa Edgar Alan Poe dar inspirata si dupa alta nuvela si imi pare super.
Bun Sopranos. Să văd cum îl găsesc acum, că mi-ai adus aminte. Pe Netflix am inceput Dark și Bodies. Bunicele. Am văzut Sex Education. Nu mă omor după propaganda din ultimul sezon, dar per total mi-a plăcut. Nu știu dacă primești recomandări și de la public, dar mă bag și eu în seamă cu Band of Brothers și seria soră, Pacific. Pentru cine e into war movies. În rest, tot aștept filmul ĂLA. N-am mai prins ceva care să-mi de-a sentimentul despre care vorbeai cu privire la Sopranos. Nici serial, nici film. Aa… Carnival Raw si The Wheel of Time pe Prime, pentru fanii fantasy. The Witcher l-a dat afară pe Cavill, pentru că a îndrăznit să-și spună părerea despre schimbarea unor personaje față de ce scria la cărți, mai exact despre culoarea pielii, brusc închisă în serial. Nu se face așa ceva pe Netflix. Libertatea convingerilor, doar să coincidă cu convingerile propagandei. Ești liber să respecți ce vreau eu, că eu am pâinea și cuțitul. Mai țin Netflix doar pentru că merge cel mai bine prin coclaurile pe care bântui și pentru că mai găsesc filme de pe vremea când nu se politizase dorința lui George care vrea să fie Georgiana, iar afirmative actions nu erau un instrument de legalizare a discriminării pozitive.
As adauga Liebe Kind. O miniserie nemțească. Am adorat.
Confirm pt Class Act, e misto de tot Laffite, mai ales cand stim ca joaca mai mult in comedii.
Am terminat vinerea trecuta, noaptea tirziu, Fauda. Apoi, in we, am vazut singurul sezon din Hit&run. Apoi Operatiunea Finale. Apoi, de ieri, am reluat Fauda, cu calm si asezare, de data asta, fiindca stiu ce si cum. Si nici nu-mi mai rod unghiutele, mi-am impus, desi sint fan inflacarat. Ce-ar zice psihologii, de ce sint intr-o dispozitie singeroasa, oare? 🙂
Te invidiez că poți să te uiți din nou la Fauda imediat cum l-ai terminat. Eu l-am revăzut în ianuarie pe tot, când a apărut ultimul sezon, și-aș fi fost tentat să-i dau drumul din nou, dar mi se pare prea repede.
Una peste alta, Fauda m-a captivat foarte tare la ultimele 2 episoade. Si ce sfarsit are sezonul 4😐. Sper sa nu mai asteptam 2 ani pentru urmatorul sezon.
@AdinaE, eu am stat intr-o tensiune fantastica in sezonul 3, tot. Si da, ultimile doua din sezonul 4, dar treiul mi s-a parut cu adevarat crincen.
@Mihai, eu m-am apucat de el exact acum, dupa. Nu a prea intrat in raza mea de interes, maximul de serial cu subiect de razboi fiind Seal Team, fiindca imi place David Boreanaz de pe vrema cind juca in Bones. Dar cum toti amicii de fb puneau poza aia alb-negru cu Lior, cu informatia ca e pe granita cu Gaza, incercind sa salveze doua familii din urgie, m-am dus cu valul si nu regret. M-am dus atit de tare incit acum stiu geografia Cisiordaniei, am inceput sa sesisez acustic diferenta dintre ebraica si araba(sint mult mai familiarizata cu araba, gratie fostilor colegi de facultate chiar de prin zona aia), am mai invatat niste istorie si-mi pare sincer rau de oamenii de rind, de oricare parte ar fi ei. Oamenii ca tine, ca mine…daca eu am „trait” asa intens serialul asta, nu-mi pot(si nici nu cred ca vreau) sa-mi imaginez cum o fi sa traiesti cu adevarat, zi de zi, acolo. Si am ramas cu o intrebare timpita, intr-un colt de creier, care ma siciie: oare Nizzar, colegul meu palestinian din Ierusalim, care ne-a fost bun prieten, de gasca, a impartit cu noi geamantanul cu diverse materiale si briz-brizuri stomatologice cu care venea „de acasa” plin, ca sa avem si noi in ultimul an, care ne aducea cutii intregi de un fel de baclavale(mai putin insiropate, nu stiu cum le zice) de mincam ca spartii, Nizzar deci…daca si el, cumva…? 🙁
Old dads – bestial, nu e serial – Netflix
Mulțumesc pentru recomandări!!! Am văzut ceva din recomandările tale și m-au „lovit” 100%. Am văzut și miniseria cu Beckham, super tare.
Aveam în plan pe seara asta de încropit un platou cu brânză, prosciutto, nuci, vinul e deja deschis, pătura e pregătită, numai filmele mai lipseau pentru seara asta. Cum mai stau eu la birou încă niște ore?
O sa ma uit cu siguranta la Painkiller, era pe listă. Recomand si eu Winning time-Ascensiunea Lakers, un serial bun chiar daca au fost controversate faptele , dar luat ca atare e mișto . Un alt serial f bun este The Kominsky Method cu Michael Douglas si Alan Arkin . Au dialoguri foarte spumoase si sunt excelenti împreună! Te relaxeaza din plin
ioooi da, subscriu si eu cu The Kominsky Method
Tot despre OxyContin ar fi Dopesick, pe HBO Max, mi s-a parut un pic mai bun ca Painkiller. Urmeaza mai indeaproape povestea reala si efectele dezastruoase pe care le-a avut dependenta de opioide. Si ca sa plusez si mai mult, ar fi cartea „Empire of pain” pe subiectul asta, excelenta.
M-a intrigat Class Act din lista, il pun pe shortlist de vazut, merci!
Sopranos l-am văzut și eu în primul an de pandemie. N-am înțeles nici acum de ce mi-au trebuit și mie 20 de ani să-l văd. Prea bun!
Painkiller e un mare bullshit. BigPharma își elimină concurența, folosindu-se de structurile statului, recte procuratura. Probabil că fabrica aia mai mică nu acceptase să vândă patentul pentru oxicodonă. Este drogul preferat la ora actuală, una dintre denumiri fiind Fentanyl.
Și de ce e bullshit? Că zic și ei fix ce zici și tu. Asta dacă te-ai uitat până la sfârșit.
@Cătălina: oxicodona nu-i fentanil. Ambele-s opioide, dar nu-s una și aceeași substanță.
Fentanilul e un opioid sintetic, iar oxicodona e un opioid semi-sintetic.
Fentanilul e de 100-150 mai puternic ca oxicodona.
Că ambele se folosesc în managementul durerilor severe e cu totul altceva.
Pfiu, tocmai am terminat să pun varza în butoi la murat, ultima din seria de murături, așa că mulțumesc pentru recomandări.
Gogonele?
Și gogonele, combinate cu castraveți, conopidă, ardei cornu caprei. Nu prea mă împac cu gogonele verzi care sunt tot mai tari așa că am căutat doar gogonele de-alea umpic pârguite.
Separat harbuji care sunt speciali 🙂
Mi-a plouat în gură…
Hai ca incerc si eu Sopranos ..exact aceasi parere o am si eu, de ceva overrated si prea slavit de multi, dupa 20 de ani am citit ce ai scris ..si ii dau o sansa :))
Ar fi interesant sa ai măcar un articol pe lună cu recomandări. Le alegi bine, încă nu m-am uitat la ceva recomandat și să nu-mi placă. Un fel de articolul de metale, dar cu filme. Mai ales înainte sau chiar în week-end. Mulțumesc.
Apropo de Soprano. Am văzut o secvență dintr-un interviu cu unul dintre actorii din serial. Acesta povestea că într-o noapte James Gandolfini a primit un telefon . O voce necunoscută l-a lăudat pentru modul în care portretiza un mafiot, dar i-a cerut să nu mai poarte niciodată pantaloni scurți. Ceea ce s-a și întâmplat.
Nu uitați de serialul ..prafuri…a fost pe HBO ,și un serial ..podul..
Varianta americană …..memorabile
Dopesick de pe Disney+ in loc de Painkiller.
Sau poate daca le vezi in ordinea inversa lansarii chiar ti se pare mai bun cel al Netflix.
Si tot de pe D+ neaparat „Cazul Theranos”.
Am avut aceeasi senzatie dupa ce am terminat Sopranos… de fiecare data. L-am vazut de 6 ori.
Beckham… nu multumesc.
Recomand Billions pe Hbo. Azi am vazut ultimul episod din serial. N-am cuvinte. E bine jucat, regizat, decor, muzica, tot.
Ah, deci nu-s singura care n-a vazut Sopranos… inca 😀
Nici eu nu l-am văzut, deși mi-am propus de nu știu câte ori să îl „atac„. Sâmbătă am dat drumul primului episod. Nu l-am terminat, nu prea are „lipici„.
Recomand “Only Murders In The Building” pe Disney+
0
Bune recomandari, mai ales cu Painkiller. De vazut si Fair play, Pain Hustlers (eu cred ca orice film sau serial cu fiinta aia super sexy Emily Blunt merita vazut :P) , Bodies, Four Good Days , Old Dads si bineinteles ultimul sezon in care o sa-l vedeti pe Cahill in The Witcher (ca eu altul nu o sa ma mai uit in continuare) de pe Netflix. Si trebuie vazut neaparat orice film / serial facut de Mike Flanagan – ultimul The fall of the House of Usher. Ador orice de la el facut.Mai sunt oricum, desi eu am facut shift-ul pe alte platforme.
Pe showtime ma reuit la dr. House, mi-a fost dor. Continuati acolo cu Yellowstone, alt masterpiece.
Continui cu Young Sheldon pe hbo max, The Gilded Age, 30 de arginti, Un bărbat pe nume Otto, Parinti si Copii (daca asta nu intrupeaza exact cum e sa fii parinte in secolul asta, nu stiu care e), Parodie – sort of la Miracle Creators si astept cu ardoare The Last Of Us sez 2, cand a fi sa fie. Plus House of Dragon anul viitor.
Pe prime am trecut la sez 2 din Bosch: Legacy. Recomand cu drag si Bosch dar si asta Legacy, din suuuuflet. Apoi vine Roata timpului, ceva fantasy asemanator cu The Witcher dar altfel. Filmul The Burial (nou), Wilderness (serial), All the Old Knives (film).
Pe Disney + am terminat Only Murders in the Bulding – nu ma asteptam sa imi placa asa de mult. Film de vazut cu A fost odata un studio – despre fondarea Disney. Tot aici continui de unde am ramas de pe Filelist acum multi ani – ultimele sezoane din American Horror Story si revad Greys.
Spune-ti-mi și mie dacă și la voi pe HBO MAX se blochează subtitrările, sint decalate și așezate în stingă ecranului, nu pe mijloc?
Si nu e de la reglajele mele, cred, e de la ei.
Nu exista sa vezi un episod sau film sa nu-l opresc cel puțin o dată. Va rog!
La mine nu, merge brici.
Te uiti pe ceva google chromecast, xiaomi sau direct de pe smart tv?
Unul din serialele mele preferate este „Fringe” (2009). Se poate viziona pe HBOmax sub titlul „La limita”. Primele episoade sunt gen Dosarele X dupa care povestea devine mai interesanta. Si jucata exceptional. Printre ultimele filme ale lui Leonard Nimoy (aka Mr Spock). Enjoy!
Ca recomandare, Six Feet Under, în rest, mă identific cu cei care au o reținere în a începe The Sopranos. Pentru mine Breaking Bad rămâne number one.