Mă uitam la ce șuvoi de emoție și bucurie națională degajă „prima zi de școală” și mă gândeam că procentul de analfabetism funcțional din țara asta a depășit 50%.
Cum ar veni, un elev din doi se bucură fără să știe de ce se bucură. Idem, măcar jumătate dintre părinți.
Atât.
sursa foto: freepik.com
Pai nu te poți bucura fără să știi de ce?🤣
Comentariu beton!21
Ba da, cum să nu. 😀
😁
Dăcât 50%?
E bine.
Comentariu beton!13
Sunt studii care dau și mai mare procentul. Dar cică real ar fi pe la 54%.
O parte din ei vor fi în guvern și parlament peste 30 de ani. Dar eu nu mai apuc să mă bucur de așa conducători!
Comentariu beton!33
Sămorio dacă inteleg care e treaba.
Am adus copiii in Norvegia inainte de inceperea școlii, parcă 12 august a picat anul ăla. I-am dus la școală cu mașina că trebuia să fie înscriși etc. Nu a fost absolut nicio cântare in fața școlii, nicio efuziune, nicio fâsâială, nici o floare.
Ce mare șmecherie? A inceput școala: ia de colea un laptop, un maculator și 3 manuale și treci la clasă! Prima săptămână se merge prin pădure, mai reamintim reguli de circulație cu bicicleta, cască vestă reflex ș.a.
Comentariu beton!76
@OldJohn, ce țară de sălbatici e Norvegia aia? Auzi dom’le la el, să nu faci careu, sa nu vină primarul, popa??? Așa ceva!!! 🤣🤣🤣
Comentariu beton!59
Noi stam lângă o școala de cartier, micuța, și de dimineața ne-a trezit imnul și doamna directoare care urla in microfon – după ce azi-noapte am terminat munca pe la 3, ca de, trebuie sa știe tot cartierul, nu doar cei din curtea școlii, ce copii la ce învățători sunt… și chiar vorbeam cu alesul ca atunci când vom avea un copil mi-as dori sa îl ducem la o școala la care nu se face așa ceva, nu de alta dar nici mie nu mi-a plăcut niciodată aceasta prima zi de îmbulzeli și timp pierdut, la un moment dat am și renunțat sa ma duc, și presimt ca nici ca părinte nu o sa ma încânte ideea de a fi intr-o gloata de copii gălăgiosi doar de dragul primei zile de școala, sa chinui copilul ăla cu n ore de stat in picioare, slujbe de la popi, discursuri care nu îl interesează și nu îl ajuta cu nimic in viața, așteptând sa se strige și clasa lui și eventual fiecare copil la rând……. Oribil!
Oare doar in Norvegia sunt ăștia așa sălbatici sau or mai fi și pe la noi? Ca tare mi-ar plăcea sa cred ca mai exista o speranța pentru normalitate și in țara noastră.
Comentariu beton!36
poate picii de-acum sunt cei care vor schimba în bine procentul ăla, cei care ne vor scoate la lumină! hai să fim mai optimiști, măcar azi!
și, oricum, mare lucru că acum merg fizic la școală! că își văd, față-n față, colegii și dascălii! am o amică al cărei prichindel de cls 0 și-a văzut colegii după câteva luni. copiii ăia au fost doar niște măști un semestru 😔
Comentariu beton!32
de unde se naste intrebarea: de ce se mai duc la scoala?
Pentru că încă se pot schimba. Încă există speranță. Pentru unii mai multă. Pentru alții mai puțină.
Comentariu beton!20
Sa savarseasca proiectul!
La părinți cred că e mai mare procentul cu siguranță! 😅
Copiii se bucura ca-si regasesc gastile, iar parintii ca scapa o parte din timp de copii. Win win…🙈
Comentariu beton!22
Fix.
La mine in localitate au inceput scola la 1 sept. La copilul mic, cls a doua, toata treaba a durat fix 40 min in care fiecare s-a dus in clasa lui cu profesorul principal si-au luat cartile de anul asta si gata.Am semnat 2 foi una pt acordul de mers la inot si alta ca verificam Librus macar 1 data pe sapt( platforma online de note, absente, comunicare cu profesorii su scoala etc) ah si o a treia cum ca suntem de acord ca anumite ore,lasand la latitudinea profesorului,se vor desfasura in aer liber in afara scolii etc. La cel mare care e primul an la liceu a mers 2h in care si-a cunoscut colegii au facut turul liceului cu profesorul principal sa vada unde vor avea ore ca schimba clasa in functie de orar si-a luat lista de carti ca de la liceu le cumparam nu sunt date de scoala insa se cumpara de la “targul scolii” adica copii din anul 2,3,4 sau 5 isi vand cartile la acest targ la pret redus in functie de cat de bine e intretinuta cartea.
Comentariu beton!22
@AuraGuștescu
Fiică-mea nu mai are cărți la liceu, dar a trebuit să cumpere laptopul, e drept cu preț redus, cu împrumut școlar.
Dacă tot au făcut adunare în curtea școlii, au oferit și flori😁
Pe mine ma dispera ploaia de poze si urari de succes de la inceput de an, de parca ar incepe nu stiu ce extra-super-ultra studii de mega specialitate. La fel cum vara ma dispera ploaia de felicitari si poze cu aruncat toca la sfarsit de clasa x.
Altfel, ce sa zic, ma bucur ca a inceput scoala ca nu-mi mai bat capul in fiecare zi cu ce o hranesc pe fii-mea la pranz 😁
Comentariu beton!13
la noi la școală, judecînd doar după țoalele copiilor, dar mai ales ale genitorilor, procentul bate binișor peste 3 pătrimi; și nici măcar n-am nevoie de ochiul și cunoștințele Marei ca să fac calculul ăsta…
Comentariu beton!17
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Corect. Cine a facut parte din vreun grup de whatsapp poate confirma ca procentul se pastreaza chiar si in randul cadrelor didactice…
Dar sa ne obisnuim, zic.
Cratimele si i-urile pot bate pe oricine, mai ales ca acum te poti scuza rapid ca ai fost grabit, ca a intervenit autocorrectul, ca sunt prea apropiate tastele, ca ai destele prea butucanoase…
La noi (Luxemburg) incepe scoala pe 15 septembrie (data fixa, se schimba doar daca e in weekend). Nu exista adunare/careu/festivitate. Anul trecut a inceput clasa I (ma rog, echivalentul) in alta cladire si am putut intra cu ei in clasa 10-15 min (apoi au program normal de scoala). Anul asta cred ca ii lasam in curtea scolii si atat. 🙂
Careu și festivitate a fost și la școală nepotului meu,dar i-a scutit pe elevi și parinti deopotrivă de cuvântări lungi.
Directoarea le-a urat bun-venit și succes în noul an o polițistă de la rutiera le-a recomandat atenție la circulație și hai pa,la clasa cu voi.
Per total 40 de minute.
Asta aici în România.
Prea mult 40′.
Însăși ideea careului e o idioțenie. Aduni pe cei din primul an, care nu se cunosc și faci o introducere in infern, le spui să lase orice speranță, mergi cu ei la clasă etc.
Dar ceilalți de ce să se plictisească acolo.
Parerea mea…
Adevărat. Prima zi de școală e dedicată fandoselior administrației scolii și a celei locale, a politicienilor și al popilor.
Doar o altă formă de tăiat panglica.
Nu este nicidecum despre elevi și despre viața lor, despre importanța începerii scolii PENTRU EI.
Aplaudă da, aplaudă circul altora. Ei sunt doar un motiv pentru care s-au strâns ăia acolo. (Ăia mai importanți decât ei)