Când v-am cerut sfatul referitor la locul de unde să-mi achiziționez cele cuvenite pentru masa de Crăciun, am promis că fac review. Acum a sosit momentul să mă țin de promisiune.
Mi-a fost foarte greu să decid unde să fac comandă, c-am primit zeci de sugestii de restaurante. Până la urmă, am hotărât să procedez așa: le-am ales pe cele pe care le-a menționat lumea cel mai des. Și-au rămas doar trei în finală. După care, în urma unui scurt dar intens consiliu de familie, dintre cele trei am ales micabucatarie.ro.
Am comandat cu livrare pe 24 decembrie și exact așa s-a întâmplat. Pe 24 la orele prânzului, oamenii erau cu produsele în poartă, sarmalele fiind încă fierbinți.
Singura parte care nu mi-a plăcut, din tot flow-ul logistic, a fost că oamenii nu au pe site produsele din oferta de sărbători, așa că a trebuit să sun, să-i întreb ce și cum, după care să-mi trimită oferta de preț pe whtasapp.
Poate că cei de al micabucatarie.ro nu-și dau seama, dar chestia asta poate fi un deal breaker. Eu am fost la un pas să renunț când am văzut că nu au produsele pe site și sunt nevoit să-i sun ca să aflu. Pe de altă parte, e posibil să fi avut atât de multe comenzi încât să nu-i intereseze acest aspect. Ei știu. Cert e că era extrem de simplu să mai integreze pe site un tab dedicat ofertei de sezon, să nu trebuiască să sune potențialii clienți ca să afle care e treaba.
Acum să trecem la preparate. O să iau fiecare produs în parte, patru fiind cele pe care le-am comandat: sarmale, salată de boeuf, piftie și icre.
Sarmalele. Au fost ok, dar cam atât, not great, not terrible. Peste nivelul megaimaj sau oalacubunatati, astea fiind cele două repere pe care le am în materie de comandat sarmale gata preparate. Dar sub ce m-am așteptat să primesc.
În primul și în primul rând mi-a lipsit afumătura din oală. Da, erau făcute cu afumătură, că se simțea gustul, dar n-au lăsat și ei o bucată de ciolan afumat, sau ce-or fi folosit, să plutească printre sarmale. Iar eu vreau afumătură în sarmale, altfel mi se pare că lipsește ceva.
Carnea din care au fost făcute a fost un pic cam grasă pentru gustul meu. Nu foarte grasă, că nu le-am fi putut mânca, dar peste cum mi-ar fi plăcut mie. Poate dacă era varza un pic mai acră ar fi compensat faptul că era carnea grasă, dar n-a fost.
👉 Verdict: dacă ar fi să mai comand de la oamenii ăștia, sarmale n-aș mai lua. Aș încerca și din altă parte.
Salata de boeuf. A fost pur și simplu perfectă, fix cum îmi place mie. Legumele fierte exact cât trebuie ca să rămână al dente și fără mazăre (aia e, nimeni nu e perfect), cu maioneză de casă. Dar nu era înecată în maioneză, că nu m-aș fi putut atinge de ea, oamenii au știut exact câtă să pună. Deși pare de domeniul fantasticului că trebuie să mai precizez și asta: carnea era de vită.
👉 Verdict: da, salată de boeuf aș mai lua de la ei și chiar o să mai iau.
Icrele. Eu nu mănânc icre decât dacă sunt rupt de foame și nu am altceva la îndemână. Ceea ce chiar nu a fost cazul zilele astea. 😊 Dar Mara e mare consumatoare de icre, deci puteți să mergeți liniștiți pe mâna ei: le-a decretat perfecte. Dovadă stă faptul că în două zile s-a terminat ditamai caserola de 500 de grame.
Faza cea mai tare este că fetele au zis fix același lucru, or abia asta trebuie să vă convingă că icrele au fost ce trebuie. Dacă nu erau, credeți-mă, copiii noștri nu s-ar fi atins de ele decât o dată, cât să le guste. Când le-am auzit cerând icre, mi-a fost clar că sunt bune.
👉 Verdict: se pare c-o să mai luăm icre de aici.
Piftia / răcitura. Am luat de porc, că, na, voiam să fie de sezon. A fost de departe cel mai slab preparat dintre cele patru. Dacă nu-mi era mie extrem de poftă de o piftie lângă care să bag sfeclă roșie cu hrean, probabil ar fi ajuns la gunoi. Să mă iertați, dar piftia de la megaimaj o bate la fundul gol p-asta de la micabucatarie.ro.
În primul rând că n-avea usturoi. Mă rog, ceva-ceva avea, dar doar cât să se simtă miros, că la gust nu se simțea deloc. Iar dacă e să nu mă credeți pe mine, fetele sunt cei mai mari fani piftie. Primul lucru pe care l-au spus când au gustat: piftia asta de ce nu are usturoi? Și din momentul ala subiectul piftie s-a terminat pentru ele, n-au mai vrut nici să audă de ea. Bănene, poate sunt eu defect, dar ce piftie e aia fără să simți usturoiul în ea?
În al doilea și ultimul rând, deși piftia era preparată corect, nu mi-a plăcut carnea pe care au folosit-o. Prea fadă, iar bucățile care aveau și șoric erau prea tari. Să nu mă înțelegeți greșit, nu erau „talpă”, se puteau mânca. Doar că de la „se puteau mânca”, până la piftia pe care mi-aș fi dorit-o eu, e-o cale atât de lungă, că mii de ani i-au trebuit luminii să ne ajungă. Hai c-am reușit să-l bag și pe poetul nepereche în piftia asta. 😊
👉 Verdict: cred că nu mai are rost să-l scriu, nu?
P.S. Ca să nu stăm de ceartă, știu că gusturile nu se discută. E foarte posibil ca altora să le placă ce nu mi-a plăcut mie, și invers. Prin urmare, trebuie să țineți cont de faptul că acesta este un review cât se poate de subiectiv, dar măcar am explicat de ce mi-au plăcut sau nu preparatele. Tocmai pentru că e posibil să existe și oameni care să zică: „ooo, piftie cu puțin usturoi, de când îmi doream”.
Sursa foto
B0$$, mazărea n-are ce căuta-n salata de boeuf. 😎
Dacă-i pui mazăre, deja-i orice altceva. 😉
Comentariu beton!88
Dacă începem acest debate, mai terminăm la pulivară. 😀
Ghiveci😜
J.T. esti in afara de subiect, salata de boeuf fara mazare e ca piftia fara usturoi, carne, oase!
Comentariu beton!111
@stern petru: salata aia cu mazăre e ca și cum ai fute o gonflabilă, dar te-ai minți singur că te-ai futut cu Barbara Palvin. 😎
Se dezbate încă. Ce zici?34
Bueiii, mazărea stă în oală cu altă mazăre, nu are ce căuta în salata de boeuf!
Comentariu beton!49
Deci asta e cel mai tare clickbait posibil in perioada sarbatorilor. Poate doar piftia de porc vs aia de curcan sa genereze o dezbatere mai crancena… dar nu sunt convins. Esti sadic de-a dreptul cu afirmatia asta :))
Presimt ca o sa se lase cu paruiala zdravana si injuraturi pe masura 😀
Comentariu beton!25
@Robert: piftia adevărăciune o faci cu vită sau porc, nu curcan. Aia e pentru vegetarieni. Să se laude și ei c-au mâncat „piftie surogat de porc”. 🤣🤣🤣
Se dezbate încă. Ce zici?20
Piftia de curcan e ceva incolor, inodor și insipid. Sau cum ar spune soțul meu: Mancare de oameni bolnavi
Comentariu beton!27
Salata de boeuf trebuie să fie cu.. well..boeuf, nu poulet sau alte zburătoare. Şi aşa cum au spus marele şef & templierul, FĂRĂ mazăre. Mazărea o mănânc dacă nu am altă alternativă şi chițăi de foame, dar şi atunci doar cu sos de roşii şi un kil de mărar. Iar pentru a avea comentariul definitiv ascuns de spiriduşii fani mazăre, mie îmi place să pun în respectiva salată şi mere. Sorry not sorry. Team #nopeas forever!
Se dezbate încă. Ce zici?27
@ametist: io nici n-am mazăre-n casă. Pentru mine, leguma aia nu există. E „leguma non grata”. 🤣🤣🤣
P.S. Ungurii, austriecii și nemții pun mere-n salata de…cartofi cu carne. 🤣🤣🤣
Se dezbate încă. Ce zici?12
Votez PENTRU mazare !
NU pentru Radu Mazare :-)))))
Comentariu beton!29
salata de biof numa la noi e cu biof 🙂
la origine era cu homar si creveti. Pe la vecinii nostri e cu sunca d-aia tip „praga”. Niste tarani
Pai si fara poze la mancare? :))
Mă ietaț’, dar chiar n-am simțit nevoia să fac poze. 😀
Si puse pe Insta 😉
Corect cu salata boeuf si
obiectiv tot review-ul. Daca mi dati o adresa va trimit cu Cargus o piftie. Nu spun de unde este comandata dar vreau un review, privat eventual. Toate bune cu sanatate!
Comentariu beton!17
Până la anul pe vremea asta, am cam terminat-o cu piftia. Nu pot să duc atâta. 😀
A început să te strângă
puloverulpijamaua, Mișule?Comentariu beton!19
@Lucian, încă nu, dar trecem la alte preparate, mai pe netradițional. Facem revelionul cu sushi, ca sălbaticii.
Ah, bine că mi-ai amintit de sushi, să trec să-mi cumpăr o caserolă, că a cam început să-mi placă.
Hai, sărbători fericite în continuare!
Si eu prefer salata boef fara mazare, prefer piftia de curcan, cu mult usturoi, sarmalele le fac la pirostrii, in ceaun, iar icrele , le prefer pe cele de stiuca.
Fiecare cu gusturile lui, cum zice reclama de la Mobexpert, ” Suntem cu totii diferiti. Din fericire. ”
Hai ” La Multi Ani” si fiecare cu placerile si bucatele lui !
Comentariu beton!29
Mazarea e subiect de dezbatere peste tot. Am renuntat la ea pentru ca jumatatea mea mai buna era de parere ca nu are ce cauta in salata. Cartofii, in salata beuf, sunt tot subiect de dezbatere.
De când aștept marele review.
După cum ziceam prin alte comentarii, noaptea fiind de pe la ora 15 și până pe la 8.30, am avut suficient timp să ne ocupăm de cinstitele sarmale. A făcut soața o combinație strălucită de porc+vită drept urmare au ieșit cam slabe așa că am rostit autoritar verdictul „să nu se mai repete” că muncirăm o grąmadă să le învelim.
Mă tot bate o idee să facem piftie, dar nu ne pricepem și nu avem soacra aferentă cu noi.
Rămâne ca obiectiv pentru „trecerea dintre ani”, parcă așa se numea😜
Hai, că uite cum trece si sîn Stefan, si mai e puțin până la sîn Ion și am scăpat!
Comentariu beton!27
Am găsit soluţia la pifitie: o fac la oala sub presiune, adică nu trebuie să fierb o jumate de zi carnea şi oasele ca să se lege piftia. În două ore e gata. Şi e beton şi la propriu şi la figurat. Dacă vreţi, vă spun etapele.
Comentariu beton!29
Singurul defect la oala mea sub presiune e mărimea 😁
Am luat una de 8 litri, dar continutul nu trebuie sa depaseasca doua treimi😑 Pai ce treaba e asta?
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Lumea zice că aberezi.32
iar eu folosesc acest moment pentru a-ți transmite duios și în plin acord cu magia sărbătorilor: mai du-te și-n pula mea, imbecilule. Domn, domn să-nălțăm…
Stai că mă simt neglijat. Mai du-te și-n pula mea, bozgorule!
Hai siktir, lua-ți-aș gramatica în sabie!
Se dezbate încă. Ce zici?23
Doamne, cum a fost asta!
Am lesinat de ras!
Domn-domn, sa-naltam!
Comentariu beton!30
cât de butthurt e monsieur stern și ce comentarii lame postează…
Se dezbate încă. Ce zici?14
@Muni, omul e foarte prost, dar, din nefericire, el nu știe asta, o simt doar cei din jur.
alo, moș Vasilescu, mai lăsați spiritul sărbătorilor că faceți, naibii, f’un AVC! și ce mai citesc io zilnic la ora optșiceva? poate nu știț, da’ site-ul (pagina de internet) dîvîsî dă ̶a̶d̶i̶c̶ț̶i̶e̶ dependență…
Comentariu beton!29
@costicăm, io l-aș lăsa, dar nu vezi că nu mă lasă spiritul pe mine?
Mă apucă disperarea când văd cum diverşi comandă ce să scrie altul pe blogul/pagina proprie. Să scrie dom’ Petru în limba „românească” unde vrea el, că e democrație. Iar dacă îl deranjează romgleza la retină să facă bine să citească altceva, nu-l ține nimeni aici cu forța.
P.S. prima mea limbă a fost „bozgoreasca” 😛
Comentariu beton!23
Stern Petru, sa mori tu ca nu stii ce-i ala review sau flow logistic?
Asta da idiotenie, sa-i spui „Pacat ca va bateti joc si desconsiderati limba română!” celui care face bube pe el cand gaseste greseli prin textele ce-i trec inaintea ochilor! Doamne fereste, ce idiot!
…….. Domn domn să-nalțam!
ăsta-i noul „kind regards”?
Comentariu beton!16
Tinand cont de articolul precedent, revin si eu cu o parere. Am luat sarmale de la verdetei5. Metodic
– pe wassup s-a raspuns rapid, comunicare buna.
– a trebuit sa ma duc eu sa le ridic, pentru altii poate fi un deal breaker, pr mine a fost in regula sa ma duc pana acolo.
– aveau afumatura
– doar putin, putin prea acra varza pt gustul meu,
– se da si o casoleta de ardei iuti, nu suntem fani, preferam niste varza din oala.
Concluzie: duc tratative sa mai luam si de revelion un platou.
Bonus: restaurantul era inchis la 18.15 cand am ajuns, ramasese patronul/ seful sa astepte sa dea comenzile. Imi plac oamenii care se implica si nu isi bat joc de angajati.
Comentariu beton!81
Să știi că verdetei5 a fost unul dintre cele trei rămase în finală. Mulțumesc pentru review.
BRAVO! lu’ domnu’ șef/patron de la verdetei5
Comentariu beton!26
Salut.(profit de ocazie sa comentez si eu)
F bun articolul precedent…a picat manusa….am luat si eu de la ei – verdetei5.
s-au miscat cu talent….comunicare f ok..promti..mi-au lasat si o cutie frigorifica sa nu car in brate caselorelele (de treaba – trec zilele urmatoare sa o ridice)
am luat salata de beouf – de vita excelenta – nu prea grasa nu prea sarata…chiar prea multa carne dupa gustul meu – s-a mancat prima….
am mai luat sarmale – bune, echilibrate, putin de tot afumate, carne destula, dar nu m-au dat pe spate, dar nici nu m-au dezamagit…
am mai luat piftie cu carne de porc – f buna cu usturoi in cantitati sanatoase si carne f buna si multa….
parerea mea evident subiectiva!…cred ca voi lua cozonaci de la cei cu box ceva…link din primul articol…mi-au ramas in minte unii insiropati cu vinars parca…
Interesant articol!!!
Dar cozonacii? De unde cozonaci? Ca ai mei s-au ars mirific.
Eu nu mănânc așa ceva. 😀
Cofetaria Andreea! Acu am luat unul, cald… am terminat doua felii rapid!
Foarte buni cozonacii Bujor, cu nuca, de la Suceava.
Cozonacul de Razboieni, Galați, rulzz ! E singurul cozonac pe care îl mănânc cu plăcere. E scump, dar buuun 🤤🤤🤤
P.S. eu nu mâncam cozonac DELOC
La sarmale încearcă City Grill Family. Plus ca experienta de livrare si comanda sunt tare faine
Ai comandat cele cuvenite, să le savurezi în tihnă, ca odinioară, împreună cu cei dragi?
Comentariu beton!29
Bineînțeles. Şi meşteşugite pe deasupra 😉
Comentariu beton!15
Deci a iesit aproximativ bine masa de Craciun.Eu am impaturit 85 de sarmale cu ciolan,coada porcului etc afumate printre ele ca o parte importanta am dus la cina de ajun la prietenii mei acasa, prietenii fiind un mix de oameni din Ametica latina si centrala(Peru, Costa Rica,Argentina,Chile) ba băieți se bateau turcii la gura lor si s-a declarat ca de Revelion tre vreo 100 ca sa se sature si ei.Unu din ei a zis ca vrea o vacanță in Ro cu sarmale, salata beuf si cozonaci atat.
Comentariu beton!55
Mă bucur că te-ai descurcat, boss, și ai fost parțial mulțumit. Nu spun ce și cum am comandat eu, că na, sunt la Cluj și nu te-ar ajuta cu nimic, dar singurele chestii preparate in casă au fost sarmalele (într-o combinație bizară, soacră-mea și fiică-mea) și prăjiturile (aici creditul îl are jumătatea mea mai bună ȘI fiică-mea – aceeași cu sarmalele, in mod bizar pare să ii placă să se ocupe de chestii din astea; zic bizar pentru că are 16 ani și până anul ăsta nu a ajutat nici la curățenie). Salata boeuf a lipsit, va fi de anul nou. Restul a fost comandat/cumpărat (piftia de la Auchan și a fost ok – am mâncat mai bună din altă parte, dar când m-am dus să cumpăr nu mai era). Platourile le-a aranjat tot demoazela și ne-a interzis categoric sa ne atingem de ele până în 25, așa că în 24 am mâncat ca sălbaticii din caserole.
Comentariu beton!29
O firma din Oradea care face mancare in bucuresti printr-un restaurant partener, ambele cu pierderi de 67k respactiv 60k anul trecut, la cifre de afaceri de minim 500k.
Si fix de la astea te-ai gasit sa comanzi….
Se dezbate încă. Ce zici?5
Iar relevanța este că?
Hă? Ce-ai vrut sa spui cu asta? Tu când îți comanzi ceva de mâncare (sau îți cumperi orice altceva), ceri mai întâi ultimul bilanț?
Comentariu beton!24
@Papi, eu când citesc câte un comentariu din ăsta rămân cu gura căscată. După care mă întreb cum o fi să ieși la bere cu unul din ăsta ca @Vale?
Am căutat comentariile pe care le-a mai lăsat omul pe blog de-a lungul vremii. Doamne ferește! Îți faci cruce și te întrebi cum reușesc oamenii ăștia să supraviețuiască fără ajutor calificat.
@Mi’ai, astea-s comentarii pe bază de cidru de levănțică virgină, de unde bere.
Dacă ne-am uita pe datele financiare din horeca, am găti non-stop și n-am mai merge decât cu cortul… sau cu pluta în cazul unora 🙂
@Papi, mi se fâlfâie mie dacă ăia sunt pe plus sau pe minus în contabilitate. Și Real Madrid a pierdut bani anul trecut…
Sărmanul Vale, dacă îi arăt bilanțul contabil din primul an de SRL cheamă smurdul 😀
Hai ca va ajut eu ca v-a ajuns piftia aia si ‘e greu’. Daca tot faci ‘sondaj’ cu firme din astea ce ofera mancare, ar fi trebuit sa verifici si cine o face efectiv. Ca nu vorbim de o sticla de vin cumparata mai ieftin sau ‘haine de firma’. Iti pui sanatatea la risc comandand de la unii de pe net. Si nu stiu, dar eu daca vad ca o firma e pe piata de n ani si e mereu pe pierdere, nu mi-as comanda mancare de la ei ca e foarte putin probabil sa se priceapa atat de bine la bucatareala si atat de prost in contabilitate.
Dar na, fiecare ca tacanelile lui….
@Vale, oamenii ca tine sunt dovada că inteligența rămâne constantă deși populația palnetei crește.
Important este sa fie copii sanatosi. Ca noi astia batrani avem mintea uneori prea odihnita si ajungem sa credem ca avem mereu dreptate si ceilalti sunt prosti.
Copiii, bosule, cu trei i.
Da, fix aşa e. Dacă stă bine cu profitul clar nu faci toxiinfecție alimentară. Pun pariu că şi cherhanaua vieții cu peşte expirat dinainte de pandemie arăta impecabil dpdv contabil..
Comentariu beton!19
@Vale, chiar n-are treaba coada vacii cu stampila primăriei. Sunt oameni FOARTE BUNI în treaba lor (în cazul asta, la gatit) , dar sunt VARZĂ la acte și cifre. Mie mi se fâlfâie voios de bilanțul firmei daca mâncarea e buna.
P.S. Ori ești economist, ori lucrezi la ANAF. 😁
Ia uite, era scandal aici si nu l-am observat!
Bai, eu nu vad de ce priceperea la bucătărie ar fi condiționata de priceperea la contabilitate. E si invers? Nu de alta, dar cunosc contabili care nu știu sa gătească si acum ma întreb daca pot sa am încredere in ei. Apoi, încep sa ma îndoiesc de abilitățile in propria meserie, din cauza ca nu știu si marketing.
On topic, mi-au ajuns pe la urechi multe afaceri din horeca închise tocmai pentru ca e greu sa faci profit daca ai ingrediente de calitate si încerci sa menții si prețuri decente. Deci as zice ca merge comandat de la ăștia pe pierdere.
Am întâlnit și ideea că în salata de boeuf nu au ce căuta decât morcovi și pătrunjel, fără cartofi, fără mazăre. Mno, fiecare o face cum vrea, ideea mea de salată boeuf e să fie cu vită și maioneza să fie gustoasă și nu exagerat de multă.
Comentariu beton!13
Cand ai zis de maioneza,mi-am amintit ,nu stiu cum de Iulia . Cam lipseste din comentarii !
Iulia,esti bine ?
@Iulia, astea vorbesc despre MAIONEZĂĂĂ😁🤣🤣🤣😍
Io nu am înțeles niciodată de ce toți au așteptări ca mama lor să lucreze la un restaurant.
Comentariu beton!33
Haha, exact la chestia asta ma gandesc si eu cand vad restaurante d-astea cu „la mama acasa”.
Plus ca io la mama acasa gaseam bani pe masa din bucatarie sa-mi iau mancare, ca ea avea treaba.
Comentariu beton!18
Mie mi-e dor de salata de beuf cu parizer (de vita : ) si putina maioneza. Daca tot facem mancaruri comuniste macar sa le executam ca pe vremea lor.
Cu vita nu prepar din motive spirituale :). Dupa 3 ore de fiert talpa aia injur de toate organele pe care le cunosc si cica se incarca mancarea cu energie negativa. Daca se mai taie si maioneza ajung direct in iadu’ level -99 fara sa mai trec pe la urgenta cum e la moda.
Comentariu beton!17
N-o zis nime’ să cumperi exact vita aia la care se-nchinau indienii în 3000 BCE. 🤣
De preferat o ediție recentă, care să aibă maxim 8 luni înainte de a fi pusă în oală.
Maioneza nu se taie dacă pui un gălbenuș fiert la-nceput și o faci cu mixeru’, nu cu lingura de lemn ca străbunicu’. 😎
Comentariu beton!14
Acu’ n-oi pune wagyu in biata salata.
JT, stiu sa fac si maioneza din aia ultra-rapida, din blender, dar constientizez ca am turnat in ea o cana de ulei de 850 kcal suta. Daca o fredonez taca paca, pe vechi, uit cata grasime am pus si viata pare mai frumoasa :)))
Comentariu beton!14
Mama nu a pus niciodată carne si/sau mazăre în salata boeuf, dar accept orice variantă, pentru ca suntem diferiți și venim din zone diferite și mai avem și gusturi diferite 🧑🎄
Să vă fie de bine, Mihai! 😼
Atatea discutii despre salata de beouf.. si niciunu`l nu spune ca pune mazare in ea… noi punem si porumb in ea.. 🙂
După ce am văzut primul articol am comandat de la micabucatarie pentru tot biroul, mancarea a fost buna. A doua zi am trimis o nouă comanda, dar a fost anulata pe motiv ca nu ne aflăm in aria de livrare. Am căzut de pe hartă 😃👌 bravo horeca
Păi și nu i-ați întrebat de ce?
Asta e csf naicsf, așa merge treaba la noi. probabil ca locația nu i-a plăcut curierului, nu e ca și cum aceste bussines-uri au nevoie de clienți. Să fie coadă la mc și la kfc, așa e cel mai bine.
ha ha ha…si eu am patit la fel cu takeaway….am comandat la restaurantul favorit care nu apare in cautare…ca e prea departe…l am adaugat la favorite…am comandat de acolo…si surpriza..m-au sunat ca nu pot livra comanda si sa ma intrebe cum am facut?!!!?o fi asa de greu sa mai pui in plus cativa leuti peste ce iau deja de la restaurante (min 30% din ce spun cei din industrie)?
e un bussiness pe care inca nu il inteleg cum trebuie cred….mai ales in orasele mai mari sau mai intinse…poate nu doar in Buc …
Eu am zăcut în pat cu febra 38, 5 și bietul bărbat a făcut singur pt prima oară in viața lui sarmalele. A facut și supa si salata boeuf cu pui si mazare. (Nu ii place vita fiarta de loc) .
bai nene. Singurele sarmale comestibile, din afara familiei, au fost la nunta. Practic tot familie 🙂
Nush cum plm se face. Si la sarmale si la mici. „Mancarea noastra traditionala”. Ba nene. micii ii ardem. in general ai sanse mai mari sa castigi la loto decat sa mananci niste mici buni (nu cinstiti, da?) mergand in blind tasting. d-aia una dintre intrebarile clasice, cand mergi intr-un oras, e „unde manc si io niste mici buni”.
La fel si la sarmale. Un cacat de carne invelita in varza. Nu iese nene. Nu iese, neam.
La mine la nunta am avut un bucatar pe modelul hipstarash. 20 de kile ud. Cu tot cu haine. A facut ala niste sarmale…au bagat unii si cate 10-15. Si nu pentru ca erau mici.
D-aia is fascinat de oamenii care se risca la a cumpara 🙂