Mi-am făcut card Revolut într-o doară, mai mult pentru că avea toată lumea din jurul meu și, în special, pentru că aveau absolut toți colegii de la birou. M-au luat nervii într-o zi când a trebuit să mă împrumut de niște cash ca să pot să-mi iau de mâncare la prânz, împrumut pe care uitam în fiecare zi că trebuie să-l și returnez. Pentru că, ghici ce, uitam mereu să scot cash și mi-era lene să mă duc până la ATM.
Practic, eu eram singurul fraier care mai făcea asta, restul își băgau unii altora bani pe Revolut într-o veselie. Mă luau nervii când auzeam „mai am să-ți dau trei lei, ți-i bag pe Revolut”, iar eu pentru sume din astea trebuia să mai fac un drum până la bancomat. Așa că până la urmă n-am mai rezistat, am intrat pe site și în trei zile îmi sosea cardul la birou.
Partea și mai mișto este că între timp Revolut a devenit al doilea cel mai important card dintre cele cinci pe care le dețin. Pe el îl folosesc pentru pentru cumpărături online, pentru abonamente de streaming, pentru împrumutat bani și plătit datorii, pentru cheltuielile din deplasări, mă rog, ați înțeles voi, pentru cam tot ce înseamnă tranzacții de uz curent.
În plus, pentru că în sfârșit pare că începe să se vadă luminița de la capătul tunelului, sunt cu ochii pe ce se întâmplă prin Europa, vizavi de pandemie, ca pe butelie. Am reușit să mă programez la vaccin, prin urmare, cum mă văd cu rapelul făcut și încep să mai scadă cazurile de prin UE, cum am întins-o spre Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei. Am de multă vreme în cap să fac asta și, evident, n-am făcut-o niciodată pentru că de fiecare dată când îmi ziceam că „nu e momentul, am alte chestii mai importante de făcut”.
După care a venit pandemia care m-a făcut să înțeleg într-un mod destul de abrupt că lucrurile nu sunt mereu după cum îți plănuiești tu. Că oricând se poate întâmpla ceva care să-ți schimbe percepția cu 180 de grade despre ce este important și ce nu. Prin urmare, dacă sunt sănătos și lucrurile merg bine prin Europa, voi face această excursie cât de curând. Ia ghiciți voi ce card voi folosi eu în deplasarea asta de aproape 10.000 de kilometri. Da, exact, ați ghicit.
Am făcut această introducere pentru că acest articol este scris în colaborare cu cei de la Revolut. Iar cei de la Revolut vor să aducă în atenția publicului (indiferent că vorbim despre deținători de carduri Revolut sau nu) noul lor abonament Revolut Plus. De ce vor să-l aducă în atenția publicului? Pentru că merită. Ia fiți atenți aici care sunt beneficiile:
➡️ Poți să devii utilizator Plus direct din aplicația Revolut
➡️ Cumpărăturile clienților Plus sunt în siguranță cu Revolut, acestea fiind protejate în caz de furt, deteriorare și retururi, chiar și atunci când politica de returnare nu mai este valabilă (wow!)
➡️ Cumpărăturile utilizatorilor Revolut Plus sunt protejate până la 1000 euro anual
➡️ Politica de returnare a fost extinsă la 90 de zile. Practic, poți începe să-ți cumperi bilete la evenimente, de exemplu, fără să-ți fie teamă că nu-ți recuperezi banii dacă e să se întâmple ceva. Îți vor fi returnați direct în contul Revolut, dacă e.
➡️ Cumpărăturile sunt protejate în caz de furt, deteriorare și retururi, chiar și atunci când politica de returnare nu mai este valabilă (din nou, wow).
➡️ Clienții Revolut pot face plăți online în siguranță folosind carduri virtuale, precum și plăți în magazine, rapid și convenabil, folosind servicii de plăți precum Google Pay sau Apple Pay.
➡️ Fiecare abonament Plus are incluse două conturi Junior. Adică o modalitatea extrem de reală și aplicată prin care poți să-ți familiareizezi copiii cu noțiunile de bază ale educației financiare.
➡️ Și toate astea pentru „exorbitanta” sumă de 14,99 lei pe lună.
Desigur, pentru informații complete, aveți oricând la îndemână site-ul sau aplicația Revolut. Ori puteti întreba aici și mă voi ocupa eu să ajungă întrebările voastre la cei care sunt în măsură să vă dea răspunsurile.
Cu speranța că v-am fost din nou util, să apară luminița aia mai repede, zic.
Pentru mai multe informații, poți întotdeauna consulta site-ul Revolut sau aplicația mobilă.
da, suna bine cardul cu revolut, dar am doua intrebari: cine garanteaza banii care ii ai pe cont in caz de faliment revolut? daca e o banca clasica exista fondul de garantare . cum e cu datele personale? practic trimiti date pe mail la unii pe care nici nu i-ai vazut si nu stii dupa ec legi opereaza.
Comentariu beton!25
Păi e simplu: nu folosești Revolut ca pe un produs bancar. Există în momentul ăsta o grămadă de instrumente financiare care nu sunt produse bancare, deci automat nu au în spate acea garanție oferită de stat în caz de faliment. Garanție care, atenție, și în cazul produselor bancare acoperă eventuala pagubă generată de un faliment doar până în anumite sume.
da, corect
Mai nou si Revolut e garantat precum toate celelalte banci din Romania (doar pe zona RON daca am inteles bine)
https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/revolut-a-primit-licenta-bancara-in-romania-iar-depozitele-19938573
Și în jurul meu se folosea intens Revolut pentru tot felul de transferuri, inclusiv din astea pe sume foarte mici. Eu eram cu IBAN-ul și țineam cu dinții de el. / Băi, dar de ce nu-ți faci, totuși, revolut? / Încă un card, încă un plastic? No thanks. / Dar să știi că se poate și fără card atașat.
Na, ce să mai zic. Țac, pac, am acum și eu Revolut (doar aplicația) și chiar îl folosesc.
Sfatul meu e să iei și plasticul. La primul drum afară din țară o să-mi mulțumești. Bine, asta dacă nu-ți dă cumva aplicația vreun card virtual pe care să-l poți folosi pentru plată cu telefonul.
Momentan are soțul card, l-am folosit pe-al lui când am ieșit din țară, nu am o problemă să continuăm la fel și la următoarele ieșiri. În schimb, are și copilul mare un Revolut junior, doar că e atașat de cardul lui cumva. Și a fost odată nevoie să-i trimit niște bani și n-am putut, mai mult, nici măcar nu-mi apărea că are Revolut. N-am aprofundat subiectul, dar inclusiv pentru copiii mai mărișori (dar sub 18 ani), mi se pare o chestie utilă.
ba merge destul de bine afară cu walletu’ lu’ aifon;
io l-am făcut pentru desele mele ieșiri în bulgaria și sunt hepi-hepi deși la frații noștri castravețari încă se egzistă atemeuri capcană care-ți cer 5,70 leva la extrageri, revolut included
Am Revolut, varianta pentru țărănuși, il folosesc in principal pentru cumparaturi dubioase pe internet de genul Ebay, Aliexpress , Bangood. Si eu il folosesc ca pe un al doilea card,doar ca am DECÂT doo, nu 5, Mansa Musa dă Vâlcea ce esti. E ok, nu pentru ca transfer rapid banii care trebuie platiti pe el si de acolo fac plata, nu-mi mai bat capul daca e sigur sau nu, in afara de banii aia n-au ce lua.
Ce înseamnă „varianta pentru țărănuși”? Au scos o ediție omagială cu Moș Ion Roată pe ea?
Cât despre cele cinci carduri, știi că degeaba ai multe carduri dacă suma banilor de pe ele nu crește conform cu numărul lor, nu?
Aia fara taxe. Stai ca am citit ce ai scris cu banii de pe carduri si mi am dat seama ca s un mic nabab si eu, am 4 carduri, uitasem. Asa i de la o vreme, mai uiti lucrurile neesentiale.
Sus s a strecurat un nu gresit, dupa e ok, NU transfer rapid banii… e in plus acolo.
Am de peste un an, îl folosesc pentru plăți patreon, streaming și l-am făcut cu gîndul la excursii, dar a venit pandemia.
N-am trecut încă la plus. Am văzut (notificări) că s-au extins și ca bancă în care îți poți încasa salariul, au introdus IBAN de România.
Salut!
Daca ajungi in Cabo da Roca sa nu uiti sa-ti iei-faci-cumperi un certificat cum ca ai ajuns in cel mai vestic punct al Europei.
Vaya con Dios!
Io iau, dar la ce naiba îmi folosește? Că nu e ca și cum am escaladat Nanga Parbat sau am făcut ocolul Pământului pe jos. 😜
@MV Iti foloseste sa-ti faci un selfie cu el, ăv cors cu buzele tuguiate, si sa-l pui pe insta 😜
Asta dupa ce dai 10 euro pe o hartie.
@THE Crisitna, mai contează ăia 10 euro când o sa fac mii dă like-uri?
@THE Cristina, selfie poti sa-ti faci langa borna aia inalta care marcheaza locul. Doar sa te grabesti, ca vine imediat ceata dinspre ocean.
Bifat Revolut ptr banii de vacanta, bifat Cabo da Roca, da’ am putea sa ne gandim la alte destinatii.
Totusi, anul asta cred ca nu, cel putin nu asa de departe.
Ca sa o tii in sertar, cum o am eu de 12 ani 🤡
Corect. 🤭
Cardul e bun pentru conversii în valută (deci pentru străinătățuri).
Mă cam enervează că au băgat băncile fel de fel de metode de siguranță, dar…și cu 15 secunde în plus pentru transferuri, nu e mare deranj.
Pentru transferuri și cumpărături de pe situri un pic mai…necunoscute, e excelent. Mai ales cu folosirea cardului virual. Dormi mai liniștit.
Sigur că aveți dreptate, dar cum sa ai încredere în ei? Eu am solicitat card nou în decembrie-am pierdut cip-ul celui vechi-și suntem azi-mâine în aprilie și încă nu am primit card nou.
Are soția.Toate cardurile care le-au scos ăștia.Cred că le și scrie să le dea idei. Am soție tehnologizata, ea nu are un leu, o euro în buzunar. Las că are fraeru când pică INGu.
Se dezbate încă. Ce zici?17
Tu ești cum eram io pe vremuri, nu? Banii sunt ăia cash, pe care-i numeri tu cu mânuța ta, nu ce scoți din ATM. 😛
In tinerețe am fost asociat la unul din primele amaneturi din oraș, tu ce crezi?Încă am legături puternice în zona, easy money. Eu sunt cu aurul, ăla fizic. Nu îmi place să îl port, doar să îl am. Nici nu scot bani de la ATM. Dacă nu erau plățile de la Apia..
Da, da, fix asa si la noi. Eu cu toate cardurile, el cu tot cashul. Rade de mine cand mergem la piata: ce e, draga, nu poti sa platesti cu cardul? Am marcat un 1-0 sec la primul tarabagiu din piata care avea POS. Dar marcase el inainte intr-o excursie la munte…sunasem sa ma asigur ca se poate plati cu cardul. “Da, doamna, se poate”. Ajungem, ne cazam, frumos, zic sa platesc. Scot cardul, receptionerul cabanei zambeste larg, “Aaaah, dar nu se poate”. Langa mine, precautul incepe sa se caute de bani “ti-am spus eu”. “ Dom’le, te omor cu mana mea, mi-ai spus la telefon ca se poate”. Vine raspunsul, nimicitor: “da, doamna, se poate, dar nu merge netul”.
Lumea o pune de o rEvoluțé’n piețe … și ție îți arde de REVOLUT … halal … or haram 🤪
Din câte știu eu de curând Revolut a obținut și licență bancară și îți garantează depozite pana în limita a 100k € ca oricare altă bancă comerciala din UE.
Gata prima doza. Buna organizarea la Romexpo, sunt multi stupi cu albinute in ei.
Am Revolut si nu vreau varianta cu cont IBAN de Romania.
Acum vreo 5 ani pentru o intarziere la plata locului de parcare, ANAF ne-a blocat toate conturile din banci.A durat aproape o saptamana deblocarea lor.
Cu Revolut….ANAF, suge-o p’asta.
Noi aici nu avem Revolut, și va tot aud pe voi despre el. Sunteți amabili sa îmi spune-ti (pe scurt), care este avantajul fata de un card de credit?
Precizez ca la noi folosirea “cash-ului” este aproape zero, de multe ori jumătatea mea neavand nici măcar o hârtie de $10 in portmoneu.
Revolut este un card de debit, nu de credit, de principiu. El poate fi alimentat cu bani doar online, de pe alte carduri/conturi bancare sau de la alt utilizator Revolut. În cazul dumneavoastră, vad 2 avantaje, în funcție de situație:
1. Faceți alimentarea de pe un card pe care va intra salariul/sursa de venit. Bănuiesc ca valuta, din exprimarea dvs. Ei, daca doriți sa trimiteți bani în tara, sa zicem, e suficient sa faceți conversia în lei din aplicație la un curs excelent și sa trimiteți cui doriți.
2. Dacă îl alimentați de pe un card de credit, nu va fi ca și cum ați scoate fizic banii de pe acel card. Adica nu veți fi penalizat cu o dobânda mai mare. Cardul dvs de credit va vedea acea tranzacție ca pe una online.
@ Dorin Grecu, în sfârșit mi-a explicat cineva foarte clar avantaje care pentru mine chiar merg mănușă. E pentru prima oară, și știu de 3 ani de acest tip de card, deci e prima oară când mă voi gândi serios să mi-l fac.
2. Dacă îl alimentați de pe un card de credit, nu va fi ca și cum ați scoate fizic banii de pe acel card. Adica nu veți fi penalizat cu o dobânda mai mare. Cardul dvs de credit va vedea acea tranzacție ca pe una online.
WRONG! Multi in romania s-au plans ca voiau si ei sa traga o tapa, si nu i-au mai lasat bancile
Revolutu e jmecher cand traiesti in multivaluta. Gen primesti bani intr-o valuta si ii cheltui in alta
sau, cand faci cumparaturi dese de pe online
cabo da roca e superb, dar inainte sa vii anunta aici ca sa-ti mai dam idei de locuri musai de vazut 😊 ca despre locuri de mancat, tre sa vedem care au supravietuit pandemiei 😕
locuri de munca nu ii oferiti? numai de plimbare? 😀
ehe. Eu in primul an de suedia am folosit revolutul, cand inca era misto si varianta moca, pana i-au iesit scantei.
deh. eram platit in euro in contul din Romania, eu traiam in suedia pe sek. Deci 2-3% conversia aia valutara cam ajuta
de mentionat ca am mai avut niste zeci de euro diferenta, vs transferwise ca vs banci traditionale suma e de ordinul sutelor, ca am trimis vreo 50k din Ro in Suedia?
Dar. Am si pierdut. Cativa epuroi buni, ca am incercat io sa joc niste schimburi valutare. Asa ca am cumparat sek cand era euroul jos. Si a inceput sa creasca, am vrut sa mai reduc din costuri, asa ca de acolo a inceput sa scada euroul. Am injurat, ca am pierdut vreo 200e, dupa care am uitat de ei 🙂
am luat 2manute rosii ca am scris 50k euro si lumea a crezut ca ma laud? Cum au venit cum au plecat, stati chill. Doar am facut un schimb imobiliar: vandut apartament in bucuresti, dat avansu la suedia
deh, daca acu 10 ani nu am ascultat sfatu ca e mai bine in chirie…
@animaloo: invidioșii de la arhi și zoso sunt geană pe tine. 🤣🤣🤣
Doar 50k? Sărakule’… 🤣🤣🤣
Sărakule. Daca mi-a placut berea si rocu
Încă am plasticul dar nici nu-mi mai trece prin cap să îl mai folosesc. De când au patit-o vreo 4 cunoștințe/prieteni cărora le-a fost blocat cardul/contul fără să fie anunțați și fără vreun motiv, nici sa nu mai aud de Revolut. Un așa zis motiv a existat, cică trebuiau să dovedeasca de unde aveau aia 1000-2000E. Nervi stiva, explicații peste explicații, răspunsuri sosite la 1-2-3 săptămâni, etc. Iar banii le-au fost deblocati dupa 2-6 luni. Nu, mulțumesc.
deci prietenii tai, aveau 1-2-3 000 euro sa tina pa revolut, dar in acelasi timp se cacau pe ei ca nu mai putea o zi fara banii aia si le era si imposibil sa ii justifice…erau cumva la Jilava pa arest? Ce plm e asa de greu sa justifici niste bani cinstiti, dai printscreen din contul x in y si aia e
@Cucurigu, nu prea ai înțeles speța, problema este că tu ai nevoie de bani și ăia sunt blocați aiurea!
nu am inteles, ca daca ultimii mei bani sunt aia de pe revolut si am un singur card, inseamna ca am muncit 20 de ani in it degeaba si nu am inteles ca intotdeauna trebuie sa ai un backup. deci e posibil sa nu fi inteles.
ii stii pa aia 2 sot sotie de au mers in bulgaria doar cu 2 carduri ing si au bagat carburant fix cand era weekendu ala de nu au mers cardurile ING nicaieri?
Cum or fi platit? Si-a scos nevasta la produs omu’?
PLM, intotdeauna tre’ sa ai 2 carduri de la 2 banci diferite, 2 tel de la 2 retele gsm diferite in familie etc, si ceva cash la tine. Asta cand mergi in strainatate in familie. Daca mergi singur ajunge mobilu personal, dar nu strica sa ai 2 simuri sau macar 10 euro in portofel s iti cumperi o cartela daca ai pb.
Am ca Marius M, d-ăla de țărănete, ieftin-ieftin. Îl folosesc pentru că la valori mai mici de 800 lei nu te taxează la extrageri, indiferent de bancomatul unde te-nchini. Asta doar pentru că turcaletele de-i șef la BT nu-și închipuie viața acolo fără comisioane la alte bancomate, cum sunt de exemplu Raif-ul sau ING-ul. În rest îl mai folosesc la cumpărături mici-mici (sandviciuri etc.) sau la împrumuturi între colegi. Săptămâna asta să vă fie faină!
@Victor R: io-i doresc turcaletului de la BT să-i cânte pruncii prohodu’. Așa căcat de om, rar mi-a fost dat să văd.
Cred. Gura lumii zice că tot el a dat în nas și Europe Bank. 😢
@VictorR: gura lumii are dreptate-n acest caz.
John Temple, cum iti place cafeaua? Nu de alta dar poate stam la o cafea si vb de mai marii clujului 😀
1.Cel mai bun schimb valutar cand platesti cu el (ex. Turcia)
2.Tranzactii instantanee intre 2 utilizatori.
3.Este aproape imposibila blocarea banilor de catre o autoritate locala.
4.Comisioane 0 la propriu.
Revolut e singura firma la care i-as da 7 stele din 5. O spun cu mana pe inima neplatit de cineva. Si io is genu care dau 3/5 cand ceva e ok si 5/5 cand ceva e super.
Si asta nu pentru ca mi-au facut odata cu ochiu sa lucrezi la ei in Londra sau poate doar am visat? eu fiind cu reumatismul si nu prea versat pe ce aveau ei nevoie, am zis pas, si nici nu a trecut o luna si hop top pandemia la usa si aia a fost.
Io cred cu tarie ca Revolut e the next thing si va fi in banking ceea ce e Tesla in automotive. Un game changer.
Luati macar varianta gratuita, nu va stresati ca va fura datele satana sau banii aia 50 de roni pe care ii puneti in cont sa va trimita cardul cu posta.
Sansele sa iti dispara banii din casa perna saltea sau unde ii tii, sunt infinit mai mari.
Il folosesc de foarte multi ani, acum jumatate din oamenii din agenda mea cel putin il au.
Printre avantajele majore se numara protectia la cumparaturi online, peste ce ofera orice card de la orice banca romaneasca.
Am avut in Romania carduri bune, cu beneficii pe viata, dar au disparut din piata in 2-3 ani (Citi anyone?)
Am ramas la Raif pe sist clasic si pt result exista Revolut.
Sa va mai spun ca am avut cunostinte care au pierdut 50 de euro cu card normal, ca l-au bagat pe niste situri sa vada niste chestii, si cand au pus revolutul au fost preveniti ca situl e periculos si nu e recomandata plata?
Sau ca am avut o subscri[ptie de 1 an moca la un antivirus, si dupa un an era sa raman fara 200 ron ca am uitat sa dau cancel, dar m-a aparat revolutul? Tranzactiase facuse in pending si am putut sa o anulez, fiind vorba de ceva ce uitasem si ce nu am folosit.
REZUM
Bani nu mi-au furat dar m-au aparat de altii care vreiau sa ii ia.
@Cucurigu, hai că „vreiau” încă nu îl întâlnisem până acum! 😛 Se zice ei/ele vreau la imperfect, cu accent pe e (eu vream, tu vreai…). Iar dacă nu îți sună bine pentru că nu prea îl mai folosește lumea, folosești ei/ele voiau de la a voi. Dislike-ul nu e de la mine. 😁
Despre Revolut: are soțul pe lângă alte două carduri. Eu sunt cu cash-ul, iubesc cash-ul! 🤣 Deși mă spăl pe mâini după ce-l ating ca un chirurg înainte de operație. 😁
Am inteles, din pacate lucrez mai mult in limbi straine si limba romana a fost punctul meu slab, nici la bac nu am luat peste 8 la oral si 7 la scris 😀
Plus ca sunt din ardeal unde vorbim diferit, dar nah, in Romania nu se accepta dialecte doar gresit si corect…asta e.
Stiu 2 care au luat mult mai mult decat mine la bac la romana, shelly si dorian popa 😀
Ii puteti urmari oricand pentru o vorbire curata si corecta 😀 io-s mai crescut cu vacante la tara, cu sapa si furca in mana, asta cand nu tineam plugu de coarne sau caram gunoi cu sania. ca a avut tata o metoda stiintifica de stimulat invatarea, pe sistem, invata ca sa nu ajungi la oi. Asa ca mi-a aratat practic ce ma paste daca nu invat, dar tot nu a scos din mine un savant 😀
Blanche, la cardul Raifeisen de cumparaturi am descoperire aproape 20 000 euro, cum ar fi sa umblu cu ei cash, ca poate imi face ceva cu ochiu’ sa cumpar?
De asta zic ca pt maruntis revolut e ce trebuie, pt restul banci traditionale.
Bun venit în familie! 😂😍