Parcă trăim într-o permanentă Zi a Cârtiței, jur. Același film prost, care se ni se întâmplă ciclic, și nimeni nu face nimic. A mai ars un spital, au mai murit niște oameni care au avut doar ghinionul să se îmbolnăvească și să fie internați.

Și? O să se schimbe ceva? Or să duduie presa și internetul, cu indignare, două-trei săptămâni, după care se va așterne liniștea. Aceeași liniște care s-a așternut și după incendiul de la Piatra Neamț. Tot, spital, tot oameni morți, și n-au trecut nici patru luni de-atunci.

Iar voi, ăștia de la guvernare, vă întrebați uimiți de ce vă înjură lumea? Pentru că nu, nu vă înjură doar adversarii politici și simpatizanții lor, vă înjură inclusiv oameni care v-au votat. Oare voi vă întrebați de ce?

Vă spun eu de ce. Pentru că în astea câteva luni, așa puține cum sunt ele, ați lăsat impresia că tot ce-ați urmărit a fost să puneți mâna pe funcții. Eu, care v-am votat, am ajuns să trăiesc tot cu impresia asta. Poate că mă înșel, poate că de fapt sunteți puși pe treabă și pe fapte mari. E bine, ce să zic, doar că de la mine, de la noi, pulimea, nu se prea vede asta.

O să vă pun o singură întrebare: ce s-a schimbat, în sistemul de sănătate, de la incendiul spitalului din Piatra Neamț până azi? Nu vă obosiți să răspundeți, că știm cu toții răspunsul: absolut nimic.

Da, știu, n-ați avut timp să reformați sistemul într-o perioadă atât de scurtă. Bă, dar nici să faceți ceva, orice, cât să nu mai moară și alți oameni, arși de vii, în România secolului 21, n-ați avut timp?

’Te-n dinți, viață!

P.S. Dacă e cineva pe aici care lucrează în sistemul medical de stat, aș vrea să ne povestească și nouă dacă s-a schimbat ceva în ultimul an, să zicem. Ceva, orice, nu cotează ce. Singura condiție este ca schimbarea să fi fost în bine.

P.P.S. Ca să înțelgeți cam până unde ajunge nivelul de corupție și de incompetență, vă las mai jos niște link-uri:

👉 Citiți asta

👉 Citiți și asta