Parcă trăim într-o permanentă Zi a Cârtiței, jur. Același film prost, care se ni se întâmplă ciclic, și nimeni nu face nimic. A mai ars un spital, au mai murit niște oameni care au avut doar ghinionul să se îmbolnăvească și să fie internați.
Și? O să se schimbe ceva? Or să duduie presa și internetul, cu indignare, două-trei săptămâni, după care se va așterne liniștea. Aceeași liniște care s-a așternut și după incendiul de la Piatra Neamț. Tot, spital, tot oameni morți, și n-au trecut nici patru luni de-atunci.
Iar voi, ăștia de la guvernare, vă întrebați uimiți de ce vă înjură lumea? Pentru că nu, nu vă înjură doar adversarii politici și simpatizanții lor, vă înjură inclusiv oameni care v-au votat. Oare voi vă întrebați de ce?
Vă spun eu de ce. Pentru că în astea câteva luni, așa puține cum sunt ele, ați lăsat impresia că tot ce-ați urmărit a fost să puneți mâna pe funcții. Eu, care v-am votat, am ajuns să trăiesc tot cu impresia asta. Poate că mă înșel, poate că de fapt sunteți puși pe treabă și pe fapte mari. E bine, ce să zic, doar că de la mine, de la noi, pulimea, nu se prea vede asta.
O să vă pun o singură întrebare: ce s-a schimbat, în sistemul de sănătate, de la incendiul spitalului din Piatra Neamț până azi? Nu vă obosiți să răspundeți, că știm cu toții răspunsul: absolut nimic.
Da, știu, n-ați avut timp să reformați sistemul într-o perioadă atât de scurtă. Bă, dar nici să faceți ceva, orice, cât să nu mai moară și alți oameni, arși de vii, în România secolului 21, n-ați avut timp?
’Te-n dinți, viață!
P.S. Dacă e cineva pe aici care lucrează în sistemul medical de stat, aș vrea să ne povestească și nouă dacă s-a schimbat ceva în ultimul an, să zicem. Ceva, orice, nu cotează ce. Singura condiție este ca schimbarea să fi fost în bine.
P.P.S. Ca să înțelgeți cam până unde ajunge nivelul de corupție și de incompetență, vă las mai jos niște link-uri:
👉 Citiți asta
👉 Citiți și asta
Mai urmează,nu se termina aici…cite spitale s-au construit noi …cite prevăd consum de electricitate peste medie – cum e acum- și avind in vedere că ce aparatura există azi in spitale nu era acum 40-50 de ani….scuze,închei parafrazând,,cronica unor tragedii anunțate”,deși puteam folosi și originalul….
Comentariu beton!15
Eu mi’am încălcat promisiunea de a nu mai vota ever și i’am votat, am cedat ca prostu la imbariligaturile soției. Și îmi pare rău, de fapt îmi cam vine să vomit. Nu, nu mă așteptam la minuni, nu mă așteptam să salveze țara, călare pe roibi albi, după 30 de ani de post comunism pesedist și pedelist și uselist și morții lor. Dar morții noștri arși prin spitale nu se vad din clinica de la Viena. Și nu, nu ar trebui întrebate cadrele medicale, ar trebui întrebați bolnavii care au trecut prin furcile caudine sanitare.
Știu ca în bula asta să dai în usere este dovada de pesedist, dar sincer măcar la nivel de comunicare mă așteptam să stea mai bine. Măcar la gargară. Și poate new securists ca Nasui nu mai propune în funcții publice milițieni sau militience pensionați/te cu pensii modeste de minim 13.000 lei. Adică ești tânăr pensionar du-te bă la privat nu mai capusa și tu publicul.
Am spus-o de n ori, stai să ajungă ăștia imaculatii la un ciolan ceva să vezi cum sar cumetriile din ei ca piñata din măgar.
Eu am votat usere ca să nu votez pesede. Nu, mai bine stăteam dracu și nu votam ca oricum am o viața bună și dacă este să mor când sunt alde ăștia imaculatii la putere nu ar fi vreo ușurare sau diferență dacă as sucomba sub tutela useleului.
Comentariu beton!60
Băi, când au început să dea declarații, după incendiu, m-a luat capul. Parcă-l auzeam pe Bănicioiu după Colectiv cu „avem de toate”.
Băi eu vreau să fac ceva cu fonduri europene și nu mă pricep. Știi ce am făcut? Îl plătesc pe unu care este bun la asta. Iar cultura care vreau să o dezvolt este nouă în zonă și știi ce prostie am făcut?Am luat un agronom, bătrân dar școlit european și după 89,dat la o parte că este bătrân și stau pe lângă ăsta și fac ce zice el. I’am spus telefonic ce vreau să fac și a doua zi mi’a venit moșul cu 30 de pagini de notițe tehnice cu explicații cu calcule.
Nu știi să faci ceva angajezi dracu pe unu care știe.
Dar când până acum ai dat declarații pe fb, că o să faci tu și o să schimbi, din temelii chiar, nu oricum și s-au umectat toate domnisoarele și domnișorii și apoi trebuie să treci la treaba, pwla.
Toți talibanii or să o dea pe aia că să avem răbdare, că vechea moștenire. Uite că io nu am răbdare, nu cer minuni, cer coerenta și asumare și iau tot mwie ca și înainte.
Comentariu beton!81
Ce cultura mai e noua in Buzau bre?
Pui aronia? 🙂
Nu poci ca să spun, dar în zonă am fost primul care a cârpit cultura de toamna, cu hibrizi de primăvară sau când a fost nevoie să o întorc pe aia de toamnă și a trebuit să insamantez cu hibrizi. Aronia, râzi tu râzi, dar cu noua climă este o opțiune. Eu vara asta am cules câteva zeci, peste douăzeci de kile, de curmale din doi curmali din curte. De două ierni nici nu i’am mai învelit.
Comentariu beton!23
Ce sa mai, ma chemi la o tuica de aronia, tin pumnii.
Eu ce să mai zic… Derulând firul evenimentelor din viața mea, pe 6 decembrie 2020 m-am infectat. Și unde am fost eu în acea zi mirobolantă? Doar la vot. În fine…
Am o prietenă care a urmat cursurile specifice și este asistentă (cu acte în regulă și, din păcate, doar în acte) din 2019. Nu a reușit să se și angajeze. Nici înainte de pandemie, nici în timpul ei. Nici măcar ca voluntar nu a găsit un loc. Și nu e ca și cum nu ar fi nevoie de oameni în sistem, dar s-ar părea că mereu îi lipsește ceva din dosar (…). Cel puțin asta spune ea și nu ar prea avea motive să mintă.
Comentariu beton!25
Probabil îi lipsește plicul din dosar și certificatul PCR (pile, cunoștințe, relații).
Comentariu beton!16
Ii lipseste sapca rosie… ca in banc… cunosc si eu personal doua povesti:
1 – anunt de angajare in ceva structura de pe la stat, personaj cu specializare echivalenta si experienta dubla fata de cerinte, interviu de genul „daaa… dar stii… era bine daca aveai si X cunostinte…”
„poi uitati ca scrie in CV ca le am!”
„daaa… dar era bine daca aveai si studii superioare…”
„am si din acelea, uitati, scrie in CV ca le am!”
„daaa… dar uite… specializarea este diferita…”
„este diferita dar echivalenta, daca este necesar pot da diferente…”
„am inteles… da, ok… haideti ca va sunam noi inapoi!”
Si episodul acesta se intampla acum 7-8 ani si acel „va sunam noi” nu a existat si in prezent autoritatile inca se plang ca nu au personal…
2 – persoana cu o anumita specializare stie sigur ca exista post disponibil dar cand intreaba oficial i se spune ca nu exista post… poate ca este ca la restaurant, cu „REZERVAT”… pentru cine trebuie… nici acesta nu are sapca si nici nu vrea sa dea „o atentie”…
Nu avem oameni si specialisti pentru ca statul nu ii vrea! Pentru ca fie vrea sa ii plateasca cu trei lei, fie ii vrea voluntari. Ca oamenii aia, cand au ratele la banca de platit, banca ii scuteste de plata ratelor cand ii aude ca sunt voluntari la statul roman… ba le alimenteaza si cardul cu bani de buzunar pentru urnatoarea luna… NOT!
Intrebarea in toata situatia asta este „ce e de facut?” 🙁
Din noiembrie 2019 de când sunt la guwernare, nu e puțin timp….
„A tre-bu-it să mo-ră oa-meni ca a-cest gu-vern să de-mi-si-o-ne-ze”… Sună cunoscut?
P. S. A se citi cu dinți scrâșnind….
Comentariu beton!22
Ai uitat incendiul din 2010, de la Maternitatea Giulesti!
Daca de la cel de la Piatra Neamt pana la cel de ieri, a fost cam scurt timpul, de la incendiul de la Giulesti au trecut 10 ani si inca vreo doua alte incendii mari.
In 10 ani, construiau, de la 0, macar patru spitale din alea super-dotate si sigure! De fapt, cred ca au si avut intentia. Numai ca Dorel s-a gandit: decat sa ma chinuiesc eu sa construiesc ditamai magaria, mai bine le fac la astia vreo zece vile si le inchid gura.
Comentariu beton!18
Nu l-am uitat. Dar vor spune că nu a fost pe perioada guvernării lor.
Salut
Mihai, acum 10 ani era guvernare PDL. Fix majoritatea din PNL de azi.
Deci multi, din cei care conduc azi, erau la conducere si atunci.
Si muti din aia care conduceau in timpul incendilui de la Colectiv, sunt tot in PNL.
Stire bomba: vem numa conduceri INCENDIARE.
Comentariu beton!27
Macar UDMR, si tot era la guvernare, ca aia-s ca miercurea din post si vinerea din saptamana!
Acești politicieni de azi sunt soții, soțiile, fiii, nepoții, verii, cumetri, prietenii de gașcă ai celor dinainte. Cum să mai credem că vor schimba ceva când internetul îi acuză de securism (relații cu securiști sau chiar apartenență la sistemul securist)? A se vedea Voiculescu, Năsui și alții. De Orban nu mai menționez că mi-e scârbă. „La vremuri noi, tot noi”. Doar spoiala e alta. În țară, unde interesele de neam sunt altele față de cele „naționale”, alianța PNL-USR nu prea există. Rușine.
Păcat că a fost nevoie să moară oameni ca să se vadă spoiala și șubrezenia politicului românesc. Iar.
Nu cred că aș putea îndura suferința din sufletele familiilor care trec prin nebunia asta.
Bai nu stiu, eu am avut o revelatie si de atunci sunt mult mai linistit. Frate avem politicienii si functionarii care reprezinta perfect societatea romaneasca. Noi astia care ne revoltam suntem defecti. Crezi ca se agita de acest incendiu cetateanul care si-a luat petul de bere la 7 dimineata din birt? Sau pe functionarul care a plecat o zi pana la munte cu familia ca doar are salariul de 2 ori cat un prost de la privat? La noi nu o sa se intample niciodata nimic pentru ca nimeni nu pateste niciodata nimic. Mai apare cate un tap ispasitor din cand in cand dar putreziciunea este adanca. Daca mi-as face partid si as candida, proiectul meu de tara nu ar fi sa fac spitale si scoli, proiectul ar fi sa fac puscarii. Multe puscarii, in fiecare judet cate una sa aibe loc toti. As incepe intai cu politistii, procurorii si judecatorii care nu aplica legea si care lasa ba ca merge si asa. As incepe cu aia care treneaza un proces ani de zile pe motive tampite, Dragnea si-a amanat procesul cu o luna ca nu si-a gasit avocat, presedintele senatului si al celui mai mare partid din tara. Eu ii dadeam pana luni termen.
Comentariu beton!65
Exact! Bravo ZANGHE! Despre asta e vorba.
Ori chiar suntem prosti, ori facem pe prostii chiar și aici, anonimi pe internet.
Cu cine dreaq sa construiești spitale, autostrăzi, hidrocentrale? E cineva aici care chiar crede ca exista vreun minister condus de Ministru sau de către secretarii de stat?!!! Dar ați auzit vreunul sa zică: e groasa frate! Hai, toată lumea acasă de mâine.
De luni ne apucam sa facem alt minister aici, cu alți oameni.
perfect adevărat! capii reprezintă compoziția societății și nu, nu facem pe proștii ci chiar suntem; dpmdv sunt 2 categorii de vinovați: primii sunt neosecuriștii ajunși la butoane (dar de la ăștia chiar nu ai pretenții) iar ultimii, cei mai vinovați, suntem oamenii buni care facem eforturi supraomenești să facem funcțional orice sistem, fie el cel mai infect; dacă noi n-am exista, aceste sisteme ar colapsa cu brio dar, ce să vezi, bun simț, rate la bănci etc; iar ideea că suntem proști mi-a întărit-o un fapt petrecut într-o structură privată, care trăiește din publicitate: prima tv; adică urlă țara că ăla a storcit cu tancul 3 oameni dar tu îl repui pe sticlă după 2-3 ani, că prostimea ce să facă, se hlizește oricum…
cît despre politică, mi-am jurat că nu mai vorbesc și asta fac; îl înjur pe cel pe care am fost nevoit să-l votez, actualul ministru al sănătății, dar hotărîrea dacă voi mai vota sau nu în viitor o voi lua peste 2 ani, la jumătatea mandatului său pentru că chiar nu cred că a avut timp să înceapă o construcție solidă, cum încă mai sper că are de gînd…
PS nu am date certe dar din postura mea de pompier în rezervă, nu cred că putem compara giulești&piatra neamț (scurtcircuite ale unor sisteme electrice învechite) cu balș, unde, un (niște) om bun dar incompetent în domeniu, a permis atașarea detonatoarelor (aerotermele, nici măcar niște calorifere electrice pe ulei) într-un explozibil (aerul suprasaturat cu O2)…
PPS pentru ca toporul să nu mai taie copacii este destul ca pădurea să nu-i mai dea cozi
Comentariu beton!21
Lucrez la stat, de 2 ani, dar mi-a ajuns. Am venit cu concurs, organizat pe bune. Dar se pare ca e pe bune doar pt 2-3 locuri. Sa aiba cai de tras pt toti. In rest…
Nimic, dar nimic nu se vrea schimbat. Daca ai idei, esti trimis sa mergi in privat de unde ai venit. Daca nu faci ca ei, esti mancat. Ce imi trebuie mie atatea schimbari? Ca asa merge de ani de zile, am venit eu sa ma dau mare cu ideile mele.
Va spun sincer, am ajuns sa cred ca nu mai avem nici o sansa. Tot asteptam schimbari pt ca uite, dom’le, generatia tanara. Generatia tanara… toti sunt fii sau fiicele cuiva. Te bucuri ca vezi tineri, ai sperante, apoi te dezmeticesti cand auzi cine e tati sau mami. Stiu, nu ar trebui sa generalizez, problema e ca, din pacate, asta e regula. Incompetenta. Si favoritismele. Exceptia e competenta, dar si aia se vrea ingropata, ca dupa aia ‘primim’ mai mult de lucru daca vad ca facem.
Lucrez la stat, de 2 ani, dar mi-a ajuns. Am venit cu concurs, organizat pe bune. Dar se pare ca e pe bune doar pt 2-3 locuri. Sa aiba cai de tras pt toti. In rest…
Nimic, dar nimic nu se vrea schimbat. Daca ai idei, esti trimis sa mergi in privat de unde ai venit. Daca nu faci ca ei, esti mancat. Ce imi trebuie mie atatea schimbari? Ca asa merge de ani de zile, am venit eu sa ma dau mare cu ideile mele.
Va spun sincer, am ajuns sa cred ca nu mai avem nici o sansa. Tot asteptam schimbari pt ca uite, dom’le, generatia tanara. Generatia tanara… toti sunt fii sau fiicele cuiva. Te bucuri ca vezi tineri, ai sperante, apoi te dezmeticesti cand auzi cine e tati sau mami. Stiu, nu ar trebui sa generalizez, problema e ca, din pacate, asta e regula. Incompetenta. Si favoritismele. Exceptia e competenta, dar si aia se vrea ingropata, ca dupa aia ‘primim’ mai mult de lucru daca vad ca facem.
Comentariu beton!30
Am vazut filmul bazat pe incendiul de la Giulesti, Scurtcircuit, am plans in hohote. Cuprinde nu numai coruptia si indolenta din sistemul medical ci muuulte bube ale societatii in care traim si ale mentalitatii de romanesti de kkt. Un film cutremurator, care ar trebui sa ruleze pe ecrane publice in toata tara.
Mi-aduc aminte noaptea Colectiv cand nu reuseam sa dau de prietena mea care trebuia sa fie acolo in seara aia. Din fericire s-a razgandit in ultimul moment. Mi-aduc aminte de Apuseni, de Siutgol, am inmarmurit cand am vazut incendiul de la Piatra Neamt si ma gandeam ca tocmai cu putin timp inainte sotia unui coleg nascuse intr-un spital din Piatra Neamt.
Ieri nu intelegeam nimic cu Balsul pe FB pana n-am deschis TV ul si m-am ingrozit. E un spital care a mai pupat renovari si e destul de des controlat. Dar teama mi-e ca se controleaza cum controlau aia si maternitatea Giulesti.
Mi-aduc aminte Fundeniul in care preferam sa urc si sa cobor 7 etaje de frica ca se prabuseste liftul cu mine.
Mi-aduc aminte cum bunica mea a suferit un AVC intr-un spital de urgenta si ei o tratatu de pneumonie. Cum a facut stop cu mine de fata si doar cu mine, ca nimeni din spital nu asteapta cu pacientii la CT, ii lasa ca pe caini pe un hol izolat si fara vizibilitate. Cum au refuzat transferul la alt spital si scandalul monstru ca sa o scot de acolo. Acum realizez cat de proasta am fost ca nu am mers la televiziune.
Mi-aduc aminte ca aveam 18 ani si o asistenta a urlat la mama ca sa o cheme cand oi muri ca vede ca sunt bine mersi, desi eram la un pas de a fi pa.
Mi-aduc aminte cum sora mea a facut stop pe masa de operatie la apendicita si medicii au fost asa de nonsalanti de zici ca cereau paine la brutarie.
Mi-aduc aminte de umilinta pierderii primei sarcini, a unui chiuretaj pe viu ca asa sunteti voi astea tinere, va tufeti si apoi faceti ce faceti sa ii dati afara. Ca statuse ea la zda mea sa vada ce facusem sau nu.
Mi-aduc aminte cum la 36 de ani ai mamei i s-a decretat ca e prea batrana pt a fi cadru medical. Cum a picat zeci de examene si concursuri pt posturi ca n-avea ce trebuia aka plicul. Cum plangerile ei n-au avut nici o rezolvare, cum s-a resemnat si a lasat 2 copii cruzi in tara si a plecat pe meleaguri mai bune pt un trai mai bun. Ii e bine acum desi nu isi practica meseria dar anii au trecut, ea imbatraneste, noi avem familiile noastre, imprastiate in lumea intreaga si ne intrebam cand vom putea reveni toti in tara natala sa traim ca o familie? Cand va ajunge iar totul la normalitate? Cand vom iesi din aceasta mizerie?
Comentariu beton!66
Părerea mea sinceră e că nu în timpul vieților voastre/noastre. Mizeria este mare, curățenia va dura și ”normalitatea” la care ați dori să vă întoarceți nu se va obține prea curând. Cu degetul în vânt estimând, peste vreo 100 de ani poate, poate vom ajunge la normalitatea de acum din alte țări, din anumite puncte de vedere. Deși ”normalitatea” altor țări va fi atunci alta, iar noi tot țară ”bananieră”. Deci, răspuns final: niciodată. Niciodată nu veți putea reveni toți în țara natală să trăiți ca o familie. Va trebui să fiți fericiți trăind altfel.
Am lucrat in sistemul sanitar de stat intre 1983 si 2016. Am prins toate guvernarile posibile , de la Ceausescu la Ciolos. Niciodata, dar absolut niciodata nu s-a schimbat nimic. Doar ca dupa revolutie, oameni competenti si cu coloana vertebrala si-au facut bagajele si au plecat unde au vazut cu ochii. Asa ca ma indoiesc sincer ca s-a schimbat ceva in ultimul an. Si ceva despre “ construirea de spitale noi” . In 1997 s-a facut un contract cu o firma straina sa construiasca un spital modern in curtea spitalului centenar la care lucram. Proiectarea a durat pana in 2001. Spitalul trebuia sa fie cu 7 etaje si 3 subsoluri. In 2001 a demarat constructia. In acelasi timp s-au facut si comenzile pentru dotari. In 2007 s-a terminat. Constructia avea 2 etaje, parter si un subsol. Aparatura comandata in 2001 s-a montat. Spitalul s-a dat in functiune in 2009. Aparatele erau iesite din garantie de 7 ani, si oricum erau depasite moral. Iar piese de schimb se gaseau doar secondhand sau de ca casari
Comentariu beton!38
Lucrez de 15 ani in sistemul sanitar de stat.Ce pot sa zic e ca nici o data nu se va schimba ceva.Nici nu realizati ce mafie e,incepand de la manageri care sant pusi in functie de partidul conducator si nu in functie de performante,pana la firmele de curatenie si ce catering,care sant selectate in baza spagilor care o dau.
Comentariu beton!26
Băi, nu știu de ce dar, am impresia că nu va fi primul spital în care se va întâmpla asta. Instalația electrică din spitale este veche și supraîncărcată…
Aici trebuie intervenit!
Comentariu beton!13
Hmm …. misto asta sub anonimat sa dai „din casa” cum se spune…
Dar nu ar fi mai frumos sa faceti si o greva, un miting in fata ministerului in care sa spuneti TOATE problemele din sistem?? Si sa nu renuntati pina nu se legifereaza rezolvarea acelor probleme??
Au fost Giulesti, Piatra Neamt, Bals… care este urmatorul loc unde instalatia electrica neschimbata de la infintarea spitalului va lua foc ca este subdimensionata pentru consumul actual??
Cit despre Colectiv ->
In 2003 intr-un club din SUA au ars 100 de persoane la un concert de rock (Great White). Cam asta s-a intimplat cu cei vinovati:
On December 9, 2003, brothers Jeffrey A. and Michael A. Derderian, the two owners of The Station nightclub, and Daniel M. Biechele, Great White’s road manager at the time of the fire, were each charged with 200 counts of involuntary manslaughter—two per death, because they were indicted under two separate theories of the crime: criminal-negligence manslaughter (resulting from a legal act in which the accused ignores the risks to others and someone is killed) and misdemeanor manslaughter (resulting from a petty crime that causes a death). The brothers pleaded not guilty to the charges, while Biechele pleaded guilty. The Derderians also were fined $1.07 million for failing to carry workers’ compensation insurance for their employees, four of whom died in the blaze.
As of September 2008, at least $115 million in settlement agreements had been paid, or offered, to the victims or their families by various defendants:
In September 2008, The Jack Russell Tour Group Inc. offered $1 million in a settlement to survivors and victims’ relatives,[19] the maximum allowed under the band’s insurance plan.[20]
Club owners Jeffrey and Michael Derderian have offered to settle for $813,000,[21] which is to be covered by their insurance plan due to the pair having bankruptcy protection from lawsuits.[21]
The State of Rhode Island and the town of West Warwick agreed to pay $10 million as settlement.[22]
Sealed Air Corporation agreed to pay $25 million as settlement. Sealed Air made flammable packaging foam that was improperly installed in the club, which required acoustic foam designed for this purpose.[23]
In February 2008, Providence television station WPRI-TV and their then-owners LIN TV made an out-of-court settlement of $30 million as a result of the claim that their video journalist was said to be obstructing escape and not sufficiently helping people exit.[24]
In March 2008, JBL Speakers settled out of court for $815,000. JBL was accused of using flammable foam inside their speakers. The company denied any wrongdoing.[25]
Anheuser-Busch has offered $5 million.[26] McLaughlin & Moran, Anheuser-Busch’s distributor, has offered $16 million.[26]
Home Depot and Polar Industries, Inc. (a Connecticut-based insulation company) made a settlement offer of $5 million.[27]
Providence radio station WHJY-FM promoted the show, which was emcee’d by its DJ, Mike „The Doctor” Gonsalves (who was one of the casualties that night). Clear Channel Broadcasting, WHJY’s parent company, paid a settlement of $22 million in February 2008.[28]
American Foam Corporation who sold the insulation to The Station nightclub agreed in 2008 to pay $6.3 million to settle lawsuits relating to the fire.[29]
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Station_nightclub_fire
Foarte bine că dau din casă sub anonimat. Am uitat să scriu asta în articol.
Sincer,mie cam frica sa-mi dau numele pentru ca nu stiu cine si ce este,Am mai postat eu o data pe pagina mea de fb o chestie si am avut probleme asa ca ma feresc.Problemele care sant in spitale se stiu.De exemplu eu sant tehnician medical la un mare spital din Buc.Instalatia electrica,sanitara si cea de gaze medicala e la pamant,e de acum 50 de ani.Au luat foc tablouri electrice,mereu avem tot felul de probleme cu curentul si cu toate instalatiile.Crezi ca intereseaza pe cineva? Le spunem mereu sefilor si tuturor care sant in conducere ca totul este pe butuci.Crezi ca ne baga cineva in seama? Toti sant pe furat,pe umplut buzunarele si cam atat.Restul…Lasa boss ca merge si asa.
Comentariu beton!27
Dar in loc de greva și miting nu ar fi mai bine ca cei plătiți pentru asta sa își facă treaba și, protejându-i, sa vorbească cu toți acești anonimi, sa înregistreze, sa filmeze și sa umple pușcăriile?
Comentariu beton!13
Ati auzit de acordul de confidentialitate pe care fiecare persoana care lucreaza intr-un spital il semneaza? Nu ai voie sa dai nimic din casa. Si nu e vorba despre pierderea locului de munca. Pur si simplu te distrug. Eu de 5 ani lucrez in sistem privat. Pana sa plec am discutat cu toti sefii din spital despre problemele care erau si am luat niste flituri majore. Si sa stiti ca nu eram nici infirmiera nici portar. Dupa ce am plecat, am mai povestit una alta, dar nu lucruri punctuale. Pe alea nu am sa le spun pana mor. Pentru ca am familie care a suferit ani de zile pentru ca vesnic meseria mea a fost pe primul loc asa ca acum macar vreau sa-i protejez.
Comentariu beton!21
Legi există. Dar cine să le aplice? Și cine să sancționeze dacă nu sunt aplicate?
Că toți sunt o apă și-un pământ – mafie.
@Adib, mane, legat de instalația electrică eu unul nu am ce să dau din casă, presupunând că la comentariul meu te referi. Nu lucrez într-un domeniu în care să am legătură cu vreun spital sau cu bani dați de la guvern pentru renovarea unui spital etc. Trag pur și simplu o concluzie bazată pe o deducție logică.
Ia fă tu la tine acasă un mic experiment: pune mai multe prelungitoare unul într-altul și adaugă consumatori să vedem ce se întâmplă. Și apoi după… ce se întâmplă… ne povestești și nouă într-un comentariu.
Este absolut de „noaptea mintii”, ce se intampla acolo in Romania!
Atata timp cat in tara aia este posibil ca un director de la „Apele Romane – Mures” (om pregatit, cu experienta) sa fie dat jos din functie pentru a fi pus un „neica nimeni”, doar pentru ca este „omul cuiva mare din PNL”, nu ma mai mira nimic. Doar in tarile „bananiere” se mai intampla asa ceva. Am colegi din Africa de Sud, care imi povestesc chestii foarte asemanatoare cu ceea ce se mi intampla si mie in Romania.
Am facut o mare chestie ca am plecat din Ro, si pot trai intr-o tara unde esti respectat, munca iti este platita si sper sa imi pot petrece linistit batranetea pe aceste meleaguri.
Si la minele din Valea Jiului numirile se faceau tot politic (cand mai existau).
Se schimbau directorii de mine de nu apucai sa te dezmeticesti.
Se pare că, prin schimbarea guvernării românii au reușit doar să-l schimbe pe dracul cu mă-sa! Precizez că nu sunt pesedist, ca să nu fiu acuzat de părtinire! Din ce îmi povestea un expert contabil, aproape 30 de miliarde de euro au fost risipiți între martie și decembrie 2020 pe te miri ce. Nu prea am motive să nu îl cred, omul e doxat!
Comentariu beton!17
Aici nu e vorba despre sistemul de sănătate. Este vorba despre chiar tot. Nu am legătura cu sistemul de sănătate dar am legătura cu partea de incendii.
1. Întreb așa: cine era șeful pompierilor la momentul Colectiv? Dar la momentul Piatra Neamț? Dar la momentul Bals?
Poate dacă un om e genial la SMURD nu e neaparat bun la Pompieri. Sau poate nu are coae.
Și îl întreb pe șeful cel mare al pompierilor:
– mai exista inca in Ro clădiri foarte mari, cu clasa ridicata de risc de incendiu ca funcționează bine-mersi fără autorizație de securitate la incendiu? (Clădiri de birouri, centre comerciale, Sali de spectacol, scoli, spitale, aeroporturi etc)?
2. In cazul oricărui incendiu mare (din Ro dar nu numai) șansele ca pompierii sa fie vinovați, in primul rând, sunt foarte mari. Atenție, pompieri nu înseamnă numai amărâții de pe echipajele de intervenție. Pompieri înseamnă și o întreaga structura de avizare și control. Care ar trebui sa se asigure ca toate clădirile (cele care se încadrează, cf legii) sunt construite și exploatate conform normativelor. Dacă nu o fac, sunt mânjiți cu sânge și funingine. Și dacă șefii lor nu verifica dacă acest lucru se întâmpla, sunt și ei mânjiți. Chiar mai rău.
3. Cum s-a întâmplat un incendiu (și de ce s-a extins, cum s-a propagat etc) e relativ simplu de aflat. E simplu: cineva nu a respectat ceva (proiectare, execuție sau exploatare) iar alții NU AU CONTROLAT (sau au controlat și au închis ochii).
Atât de simplu!
D’aia sunt de acord cu @Zenghe: ar trebui investit in pușcării. Și in ANAF as zice eu.
Comentariu beton!19
Spitalul M.Bals este unul din cele mai renovate si finantate spitale din Romania. Daca acolo s-a putut intampla, nici nu trebuie sa ne inchipuim ce se poate intampla in alte parti! Nu avea aviz ISU, desi trata de peste 1 an atatia bolnavi Covid! In nov-dec se tratau pacientii inclusiv pe hol, inclusiv cu oxigen! De peste 2 luni spitalele Bals si Colentina stau in frig (despre Colentina a fost si in presa) – desigur la temperstura recomandata ca fiind sanatoasa, asa cum e in vest – pentru ca este si momentul cand esti bolnav cu frisoane si insuficienta respiratorie sa inveti sa stai/dormi la temperatura sanatoasa de 19-20-21 grade! Societatea de ATI, medicii au avertizat ca in toata tara sectiile de ATI unde se trateaza in special Covid (prin necesarul crescut de oxigen) sunt bombe cu ceas. Foarte putine sectii au senzori/avertizori pentru concentratia de oxigen. Si si daca au, nu exista sisteme corespunzatoare de ventilatie/aerisire, nu au instalatii corespunzatoare. Dupa Piatra Neamt statul nu a facut nimic – nici macar in spitalele Covid/suport Covid! Prim-ministrul a stiut doar sa spuna ca banii de la sanatate se duc un special pe salariile personalului, nu ca nu au fost in stare sa finanteze/gestioneze corect sistemul de sanatate (macar in anul cand a fost la Finante) si/sau sa atraga fonduri europene. Probabil dupa Bals vor mima putina actiune cateva zile/saptamani, dupa care vom merge mai departe in acelasi fel. La Bals se vor gasi 1-2 vinovati, se vor da cateva amenzi, poate si o demisie mai micuta asa, fara sa se rezolve nimic in fond.
JEG
Ăsta este sistemul sanitar din Romania.
Acum 3 ani am facut o efuzie pulmonara.
Am ajuns in spital si am avut ocazia sa simt pe propria piele ce inseamna ingrijire de calitate. Incepand de la protocoale urmate cu sfintenie si terminand cu curatenia. De actul medical in sine nici nu mai pomenesc.
Traiesc in Australia de aproape 10 ani si atunci cand m-am imbolnavit am realizat din ce jeg de sistem am plecat. Si ma felicit in fiecare zi pentru asta!
Comentariu beton!19
Se pare ca stam cam din aceeasi perioada „cu capul in jos”!
Exact ce spuneam si eu mai sus: cea mai inteleapta hotarare care am luat-o in viata mea, a fost sa „plec la capatul lumii”.
Se va mușamaliza și tragedia asta. Ca toate celelalte. Poate doar dacă ar muri niște politicieni ”în vogă” sau rude de-ale lor, s-ar schimba ceva. Dar chiar și așa, doar vremelnic și probabil numai în spitalul în care s-a întâmplat nenorocirea respectivă. Și oricum, unii ca ei nu s-ar interna în spitale de stat, ce ”valuarea” lor…
Nu stiu de ce suntem asa naivi. Asteptarile mele au fost mici ca acesti oameni vor putea reforma societatea romaneasca in toata fibra ei: cadre medicale, politisti, profesori, functionari, micii intreprinzatori din horeca si alte servicii..
Voi intelegeti despre ce vorbim aici?
Singura diferenta versus PSD e ca nu vor legifera sau da ordonante in sensul aruncarii si mai mult in aer a sistemului de pensii, favorizarii si mai mult a marilor corupti prin mutilarea justitiei sau ignorarii cu desavarsire a oricarei minine investitii, fie ea infrastructurea de transport, digitala sau de productie bunuri. Cam atat. In rest esaloanele 2, 3, 4 etc sunt si vor ramane aceleasi si vor face aceleasi lucruri.
Am zis-o si o mai repet: ma distreaza cum e toata lumea panicata de AUR si alte fantezii d-astea de dreapta, cand tara asta va avea niste nevoi incredibil de acute pe spectrul de stanga, pe politici sociale, in 10-15 ani. Vom fi o tara de decretei pensionari saraci, nesanatosi si analfabeti functionali. O sa scape cine poate.
Comentariu beton!15
Cred ca noi greșim când ne așteptăm ca schimbarea guvernului să genereze schimbări până la ultimul funcționar public. Nu zic asta ca să apăr pe cineva, asta cred. Totul pleacă de la oameni și primul pas care trebuie făcut este să se impună un cod de conduită strict și să se creeze cadrul legal să îi dai afară pe incompetenți fără să te temi că îi pune la loc un judecător în baza unei legi strâmbe. Ați văzut medici/asistente care la stat șterg pe jos cu pacienții și la privat nu mai știu cum să îi pupe în fund? Despre asta e vorba: la privat nu îți prea permiți, că te cam zboară.
Ați văzut-o pe Elena Lasconi cu etilotestul la primărie? Cine a mai pomenit până acum așa blasfemie?! E clar ca toată lumea din primăria aia știa ca omul trage la măsea la prima oră, dar se închideau ochii din diverse motive, toate incorecte.
Asta e direcția. Că degeaba faci proceduri deștepte, dacă ăia care le aplică sunt praf și îi doare la bască de ele.
Comentariu beton!16
De accord cu tot ce s-a scris.
Copiii mei s-au născut în spitale de stat în București, și a fost perioada când am fost cel mai stresat. Ultima naștere acum 2 ani la Giulești, după ce spitalul a fost închis 2 luni și igienizat pt nozocomialele găsite. După ce s-a născut al meu, 8 bebeluși identificați cu nozocomiale, la 1-2 săpt după. De ce nu am mers in privat? Nu a vrut doamna. Acum 4 ani când s-a născut primul copil, am stat la poarta spitalului 14h sa aflu vesti daca e bine, neonatoloaga spunând că e prematur și nu respira bine. De fapt copilul era perfect sănătos. Sa te milogești de portar sa ii dai bani sa te lase să afli ce îți face familia, e umilința suprema. Recent am avut un amic care încerca să afle vesti despre tatăl lui internat cu covid. In 4 zile nu i-a răspuns nimeni la tel spitalului dedicat acestui scop. A ajuns sa dea 500 Ron portarului să poată să îi ducă mâncare tatălui.
Trageți voi concluziile.
Ca rezident am trecut prin mai multe spitale și secții. După incendiul de la Giulești (când eram studentă), au fost montate uși speciale anti-incendiu la intrarea pe fiecare etaj în spitalul județean cu 9 etaje.
Când m-am angajat prima dată ca rezident în 2012 ni s-a făcut instructajul PSI de formă, am completat niște grile copiind unii de la alții. În schimb a doua oară la angajare în 2020 (același spital) instructajul s-a făcut pe bune, exemplificat cu extinctoarele, etc.
Acest spital la care lucrez acum (care datează de la începutul anilor 1900) s-a descurcat totuși să facă niște circuite cât de cât funcționale la transformarea în unitate suport covid.
Dar per total sunt mult prea puține îmbunătățiri. Și cu o floare nu se face primăvară..
Comentariu beton!15
În ultimul an?! În ultimii 30 de ani, poate! A, ba da, s-au mărit lefurile. Da’ și personalul din sănătate s-a complăcut, nu toți, dar o bună parte, da.
Avantajul trecerii puterii de la un partid la altul: dau vina unii pe alții. La început de mandat, spun ca e moștenirea guvernării trecute, la sfarsit de mandat, spun ca nu au avut timp sa termine ce au început! Vinovat? Nimeni!
În decembrie tatăl meu a fost dus cu ambulanța la Matei Bals, având covid, formă severa (s-a protejat foarte mult, dar a contractat virusul de la serviciu, ca deh! nu toți cred in existența lui). Fiind in stare grava, a fost internat de medicul de garda si a fost permanent cuplat la două surse de oxigen într-un salon dotat ca un ATI.
Dupa o saptamana, din senin l-a luat o durere cumplita de picior. Da, făcuse tromboza (am uitat sa zic: nu avea comorbiditati), dar s-a întâmplat din cauza covidului, deși i se administrau anticoagulante. Doctorita care îl avea în grija a sunat peste tot in Bucuresti pentru a fi consultat de un specialist pe chirurgie vasculara si pentru a interveni dacă era necesar. Nu a găsit loc în București, fiind locuri insuficiente la ATI. Ii găsise în final loc la Târgu Mureș, voia să îl transporte acolo. Nu a fost necesar pentru ca a reacționat la HEPARINA. Totuși, pentru a se asigura că nu trece nimic cu vederea, l-a transportat la Floreasca sa fie consultat, apoi adus înapoi.
Ulterior, a fost mutat la Municipal, unde a fost operat si tratat in continuare. A scăpat, e acasa, dar încă e cu insuficienta respiratorie, mai durează până se recuperează.
Ce am vrut eu sa subliniez este ca nu ma asteptam ca lucrurile sa decurgă asa bine, cunoscând sistemul nostru de sănătate. Aveam cele mai sumbre viziuni, ca si cum ar fi intrat într-un lagăr de concentrare, pentru ca nu exista contact direct nici cu pacientul, nici cu medicul. Este îngrozitor sa nu stii ore in sir ce face, unde e, la ce sectie a fost transferat, sa il găsesti doar prin telefon. Mi-a fost extrem de frica pentru el. Nu m-am gândit la o astfel de posibilitate, sa apara un incendiu. Cred ca o luam razna, dacă mai conștientizăm și un astfel de pericol.
Cu toate astea, din ce a povestit, a fost tratat bine, ingrijit, spălat, schimbat,medicii au fost omenosi si, mai ales, NU A DAT NICIUN BAN. Pentru ca nu a avut la el. Si nici nu i s-a dat impresia ca asteapta cineva ceva. Nu a fost recomandat, nu a intervenit nimeni pentru el, a fost un pacient obișnuit.
Sistemul este bolnav, probabil ca medicii încearcă să facă bine cu resursele pe care le au, nu sunt ei de vina pentru instalațiile defecte sau depășite. Problema este la alt nivel, mai sus. Iar ei nu pot controla asta. Poate tata a fost norocos si a nimerit pe mana unor oameni buni. Poate. Stiu, e trist sa gândești asa, ca ai tras o carte buna, cand, de fapt, ar trebui să fii liniștit că te duci într-un loc care iti ofera siguranța și protectie.
P.S. Stiti, pentru noi cei rămași pe aceste meleaguri (din motivele noastre) nu este o consolare ca altii care au plecat se bucură de un sistem medical sănătos și sunt bine tratati la nevoie. Da, au trai la alt nivel, stim si noi asta, dar nu ne ușurează angoasele. Si nici nu ne face să ne simțim mai bine.
Comentariu beton!37
Serendipity
@cucurigu Si eu am nascut tot la Giulești acum 4 ani. Din fericire a decurs totul bine, n-a luat nimic bebe din spital. În 2 zile eram acasa. Doctorita a fost foarte de treaba (n-a luat nimic, deși am insistat), dar asistentele de la salonul bebelusilor niste acrituri, certau/țipau la mamici, un gust amar din cauza lor. În rest, se ținea curățenie stricta, erau reguli clare.
Mda, poate serendipity din nou…
Tocmai sunt la munte cu un grup, doua persoane sunt demne reprezentante ale invatamantului online romanesc. Bai, voi stiti ce greu e cu online ul si cum porcaiesc ministerul ca nu e ok, ca lalala. Dar la un moment dat au zis ca se prevede sa inceapa prin martie cursurile fizic, si o sa fie nasol ca nu mai pot dormi pana la 9-10 dimineata. Vedeti bai de treaba, exact cum zice cineva mai sus, aia alesi sunt exact reprezentatii pe care i meritam, majoritatea vrem sa se schimbe ceva dar nu noi, ailalti.
Comentariu beton!18
Nu, chiar nu-mi vine să sar într-un picior și să mă felicit că vai, ce bine că am plecat din România și că Italia m-a tratat excelent de cancer! Desigur, sunt recunoscătoare acestei țări străine dar nu despre plecări și rămâneri este vorba în propoziție!
Am senzația că noi, diaspora, stăm și ne uităm la voi, românii din țară, cum suferiți și nu facem nimic. Chiar nu putem face nimic? Eu cred că mereu se poate face ceva și este posibil ca tocmai noi să avem mai multe șanse. Pentru că nu avem nimic de pierdut în Ro. Mie politicienii români îmi pot lua fix boii de la bicicletă.
Ar trebui un bun avocat care să le reprezinte pe familiile celor decedați! Dacă rezultă incompetență, lipsuri ale conducerii spitalului, urmează proces pentru crime. Pedeapsă legală și despăgubiri. Occidentul așa a ajuns la competență, la controale : din frica. Oamenii au denunțat mereu. Aici dacă moare cineva într-un spital și moartea este lejer, sau mai puțin lejer, suspectă, familia imediat cheamă poliția. Se ia cartela clinică și procuratura începe cercetarea.
Eu am să intru pe google și am să caut adrese mail la tot felul de organizații europene ca să anunț situația asta din Ro. Dacă tot suntem în UE…Trebuie să ieșim din acest film dramatic! Dar făcând ceva! De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere, vorba românului. Politica nu a dat și nu va da nimic. Împart totul între ei: funcții, putere, bani. Poporul nu-i interesează.
Comentariu beton!19
”Iohannis: felicit forţele de intervenţie.
Cîţu: mulţumesc managerilor spitalelor… Intervenția a fost eficientă, rapidă.
M.A.I.: Angajații noştri și-au îndeplinit cu maximă responsabilitate şi profesionalism atribuţiile.
Berbeceanu: e important că instalaţiile antiincendiu au funcţionat…
Barna: să vedem partea bună, e de remarcat viteza de reacţie”
Asta e un fel de ”bine că au murit DOAR cinci oameni”. Cred că-i zice ”cinism”. Pe de altă parte, cruntul adevăr e că se putea și mai rău. Mult mai rău.
Și o să trec la o altă mizerie a României, una care va face multe victime cu prima ocazie, iar atitudinea va fi, în cel mai bun caz, de mulțumire dacă se va reuși minimizarea numărului de victime. Mă refer la un viitor cutremur mai mare care, mai ales în cazul Bucureștiului, va fi cumplit. Se știe de problema asta, este conștientizată atât de autorități cât și de societatea civilă. Evident că soluția este consolidarea clădirilor (așa cum în cazul sistemului sanitar, soluția este construcția de noi spitale). Da, știu c-a promis Nicușor Dan proiect de lege pentru consolidări în București, așa să fie. Pe de altă parte, eu tot văd că ceva eforturi considerabile sunt îndreptate în zona de salvare a cât mai multor vieți atunci când cutremurul se va întâmpla. Și va fi mare lucru dacă în loc de sute (sau mii) de oameni vor muri mai puțini. Sau, poziționată altfel, mai mulți oameni vor fi salvați.
Sau hai să luăm mizeria din educație. Las la o parte faptul că o grămadă de școli funcționează fără avize ISU și că sunt un real pericol constant pentru copiii și adulții din ele. Știm că suntem la 44% analfabetism funcțional și pe ultimele locuri la capitolul literație în Europa. Evident că la următoarele teste PISA vom avea un nou procent. Dacă va fi de 40% sau chiar mai mic unii se vor bucura, că s-a evoluat, chiar dacă vom fi poate tot pe loc codaș în UE.
Revenind la ce s-a schimbat în sănătate în bine în ultimul an, nu lucrez în sistemul de sănătate, dar consider că fac parte din el, ca pacient sau ca aparținător de pacient. În ultimul an eu am ajuns la spital de două ori, la Grigore Alexandrescu, la camera de gardă, cu unul dintre copii. Și pentru prima oară în viața mea, la spital de stat în România, înregistrarea s-a făcut electronic, alocarea la cabinet la fel, investigațiile s-au făcut destul de repede iar interacțiunea cu cadrele medicale consider că a fost printre cele mai bune trăite ever, inclusiv comparând cu spitalele private, tot de la noi. O picătură într-un ocean, știu, dar putea fi și mai rău. Știu ce-nseamnă mult mai rău. Desigur, picătura asta nu se compară cu ce-am văzut și trăit la AKH sau la Rudolfinerhaus din Viena, cu siguranță nu se compară nici cu ce e prin alte țări. Dar eu una, uneori, apreciez infinit mai mult o picătură de bine din țara mea, decât oceanul perfect din alte părți.
Comentariu beton!16
Corupția / incompetența CHIAR ucid !
Ooof! Ca nu ne mai facem bine, e clar. Ca trebuie inceput cu ceva, stim. Intrebarea este: cu ce incepem? Eu as incepe cu reinstituirea autoritatii. Ca degeaba ai proceduri (bune, rele, ele exista totusi) degeaba ai specialisti (si ei exista, chiar daca putini, si mai ales „condusi” de manageri politruci, alesi pe spranceana) daca Dorel executantul nu respecta autoritatea data de studii sau ierarhie si nu respecta o procedura ca ” cine e asta sa-mi dea mie lectii/ordine”. Si uite asa ajungem ca cei care ar trebui sa aiba ceva de spus in a controla, procedura, verifica si (la urma amenda sub o forma sau alta) sa nu aiba nimic de spus… Ca politica, ca e greu ca … Asadar, cam asa: intai justitie oarba, deci puscarii, ANAF pentru toti in mod egal, controale pe bune, si tot asa. Insa fara EDUCATIE (da, cu majuscule) o sa ne cam invartim in cerc. Scuze pentru incoerenta insa de formatie sunt din tagma inginerilor si precum cainii, am privirea inteligenta, insa nu prea ma pot exprima (literar).
Radu Pavel Gheo, Feb. 2011:
“Îmi permit să le dau un sfat românilor tineri, în putere şi cu dorinţa de a trăi decent, într-o lume decentă: emigraţi! Plecaţi din România cît mai aveţi timp. Aici n-o să reuşiţi mare lucru şi o să nenorociţi viitorul copiilor pe care, dacă sînteţi naivi, îi veţi naşte în România.
Nu scriu asta aşa, într-un moment de furie sau dezamăgire. Am chibzuit mult. Sînt unul dintre cei care au avut şansa să se stabilească în SUA şi ştiu la ce am renunţat, ştiu la ce am venit.
Gîndiţi-vă şi voi: România nu a oferit niciodată, în toată existenţa ei, măcar două decenii de trai decent. Eu aş zice că nici un deceniu, orice ar spune nostalgicii anilor ’70. Aşadar, de ce să trăieşti într-o ţară în care vor exista întotdeauna şapte vaci slabe, dar nu şi vacile grase? Pentru că aici nu s-a putut, nu se poate şi nu se va putea construi niciodată ceva durabil. Nici măcar pe termen mediu. Niciodată.
Nu o să analizez acum situaţia politică sau economică, să aduc argumente pro sau contra. Invoc doar tradiţia şi istoria. România e o ţară în care lucrurile au mers mereu prost, iar cînd s-au îmbunătăţit cît de cît, minunea nu a durat mai mult de cîţiva ani. Mulţi s-au ratat rămînînd aici, cu speranţa că vor vedea cum, brusc, din bubele şi mucegaiurile locale răsar trandafirii ce vor fermeca Europa. Din bube şi mucegaiuri au răsărit bube şi mucegaiuri, care vor da alte bube şi mucegaiuri.
Aşadar, dacă nu aveţi şansa unor rude, părinţi sau prieteni care să vă asigure traiul decent şi postul călduţ şi dacă nu sînteţi iremediabil tîmpiţi ori idealişti, plecaţi cît mai apucaţi.”
Povestesc a n-a oară, în `90, când cu termenul de 20 de ani dat de prezicătorul din Dămăroaia, am zis că dacă nu sunt schimbați absolut toți din sistem, de la portar la directori, miniștri și primari, fără am mai le permite să candideze, să lucre la stat, celor ce apucaserăm să lucrăm în sistemul ceaușist al mafiei tip PCR (pile, cunoștințe, relații), toți eram defecți, defectați, știu, copiii de 16-20 de ani ar fi transformat probabil țara într-un mare disneland, dar măcar ar fi învățat din mers, deci dacă am păstrat sistemul mafihoțesc ceaușist este evident că o schimbare vizibilă poate avea loc în minim 3 generații, deci spre sfârșitul secolului ăsta, cum ar veni răbdare, ori schimbați țara.
Ăștia de acum sunt nasoi, năsui, dar incomparabili cu veoricile și livachii.
Părerea mea de optimist.
Zici tu ca sunt incomparabili?! Pai sunt aceiasi. Ia d-aici:https://www.libertatea.ro/opinii/cum-explica-arafat-si-colonelul-schiopu-ca-autorizatia-la-incendiu-nu-e-importanta-pentru-ca-si-daca-era-autorizat-nu-impiedica-aparitia-acestei-tragedii-3396543
Petrini, scriem împreună, ne înțelegem separat.
Am scris clar că funcționărimea de stat, cap-coadă, fără milă și fără excepții, ar trebui pensionată anticiclon dacă vrei schimbări rapide, când scriam că nu-i comparație, mă refeream la aleși, nasoi, dar nu la fel de nasoi ca în 2016.
Dacă ai putea schimba de-o dată toată funcționărimea din sistemul mafihoțesc de-i zice noi de stat și apoi ai organiza alegeri, alții ar fi aleșii, fiindcă perpetuarea mafiei de sorginte PCR pe ei se bazează.
Părerea mea.
Radu Pavel Gheo, 2011:
http://tiuk.reea.net/index.php?id=1358
Deja nu mai e un film prost. E pura realitate.
Vinovatii? Fiecare din noi care tacem din gura sau inchidem ochii la nedreptati.
De ce? De frica. Frica domneaza inca!
Nu vreau sa fiu un broken record, dar…600 de spitale in toata Romania vs 27000 de biserici. Asta e …romanii prefera interventia divina in loc sa puna ei osu’ la schimbare. Nu pot sa uit nici in ziua de azi cum unii ziceau ca cei din Colectiv si-au meritat-o. Pentru ca erau in club si ascultau muzica „satanista”. Atat se poate. Ma intreb ce mai zic acum…
Schimbarea e grea- necesita efort, umilinta, lupte grele cu ziduri…pana cand zidurile vor crapa si cade. Dar nimeni nu mai vrea asta, sa lupte. Multi vor sa plece. E mai bine asa. E mai sanatos asa. Simt o tristete maxima.
PS: Santa Klaus a fost zarit azi la ski. Asa de mult l-a afectat cele intamplate. No comment.
Astazi Joha a fost vazut pe partie.Doamne ajuta!
A fost un accident cu urmări foarte urâte și neplăcute. Condoleanțe familiilor care au avut decedați și compasiune celor care au avut bolnavi internați în spital !
Să așteptăm rezultatul anchetei care se desfășoară in legătură cu izbucnirea incendiului. Apoi se pot trage concluzii reale, dacă se vrea.
Restul sunt doar niște frustrări bine/rău intenționate.
Bă, tu eşti la schi împreună cu familia Iohannis şi vă simteţi bine.
“A tre-bu-it să mo-ră oa-meni ca a-cest gu-vern să de-mi-si-o-ne-ze”… Sună cunoscut?
citat de la diabolic
Bine, am înțeles că nu ai votat cu Johannis este dreptul tău.
Însă este hilar să ceri în momentul ăsta demisii. Mai așteaptă să și existe un motiv concret, adevărat.
Și nu, nu schiez și nici nu mă simtesc bine. 😜
“După incendiul de la Piatra Neamț, ce ar fi făcut un manger bun de spital, cu ce s-ar fi ocupat a doua zi după ce a aflat de incendiu? E ministrul vinovat că iau foc spitalele? Ce panaramă! Managerul ăla de spital, toți managerii de spital, când au aflat că a fost incendiu la Piatra Neamț, ce au făcut a doua zi!?”
Citat de aici https://zoso.ro/caldura-incendii/#comment-1567391
Pentru că am lucrat 25 de ani într-un mediu cu potenţial exploziv şi eram unul dintre cei care s-au ocupat de siguranţa celorlaţi ştiu că toate tragediile cauzate de incendii şi explozii s-au întâmplat din cauza incompetenţei (şi a lăcomiei) managerului numit politic şi a trepăduşilor lui care forţau prin diferite mijloace pe cei care trebuiau să-şi facă treaba să facă compromisuri pe barba lor prin ordine verbale şi dacă se întâmpla ceva ei erau bine merci.
Nu ştiu sigur dar cred că spitalele au un compartiment tehnic care se ocupă de toate instalaţiile pentru care trebuie să facă revizii, verificări, reparaţii… etc, de care se ocupă exact cei din conducere. Dar ce faci atunci când personalul tehnic dintr-un spital este angajat pe pile şi toate alea se fac doar pe hârtie pentru că merge şi aşa şi că ce se poate întâmpla ?
Am văzut o fază la o grădiniţă care avea un angajat, ceva neam de-al directoarei, care se ocupa de centrala termică pe lemne şi care făcuse tot felu’ de improvizaţii electrice. În trei zile cât am lucrat pe acolo pur şi simplu omu’ era torpilat de dimineaţă şi de abia putea să se ţină pe picioare şi mă întrebam nu cum, ci când o să fie o tragedie acolo.
Am vrut să zic doar să mă sugă de pwlă toţi activiştii pwulii cu #corupţiaucide care dau vina iar pe pesede şi „greaua moştenire” şi care NU vor organiza un protest în Piaţa Victoriei.
https://www.facebook.com/primariavl/videos/239165017743588
bai, ce ne mai place sa exageram noua romanilor. Mama mama.
Asta e de o luna. 30 de zile. In plina pandemie si campanie de vaccinare. Cum ar veni e aruncat in plin stres.
Cate ore tre sa aiba o zi pentru ca sa se ocupe de toate aspectele. Cum ar putea sa faca micromanagement la nivelul „prizele din ati de la toate spitalele” in 30 de zile si conditiile astea?
nu imi place VV. Modul in care s-a comportat vizavi de PMP si toate plangerile tip „vai, nu is io la santate arde tot…oh wait…” dar de aici pana la „a avut o luna intreaga” e penibil. Penibil rau.
Io n-am zis nimic de VV. Încă mai mai întreb dacă nu vrea sau nu poate. Io zic de restul.
eu is foarte pesimist la „poate”. Dar, momentan nu are nici o vina in treaba asta. Momentan
Poate dezvoltati subiectul in alte postari. Senzatia dvs. de film prost este datorata faptului ca jocul vietii este masluit, se joaca cu carti masluite. Pentru fraieri sunt cartile cu: cinstea, dreptatea, echitatea, alea alea si pentru jmecheri numai jockeri. In orice domeniu este la fel, promoveaza numai cei dispusi la compromisuri morale, legale cum vreti sa le spuneti dvs. Ne batem cu caramida in piept ca suntem o societate evoluata (omenirea in general nu neaparat poporul nostru) si in realitate doar am dezvoltat si rafinat inselaciunea si jmecheria cea mai ordinara. Este un faliment moral generalizat, indiferent de tara. Stilul de a lua spaga difera in fiecare tara in functie de nivelul de „dezvoltare” al societatii.