În weekendul ăsta prelungit care tocmai fuse și se duse, am dat o fugă la Brașov și prin imprejurimi. Mă gândeam să vă las aici niște chestii care mi-au plăcut și altele care nu. Ca să știți în caz că ajungeți prin zonă.
Să începem cu alea bune că poate nu mai aveți răbdare să le citiți și pe celelalte. Trei la număr, trei locuri mișto pe care vi le recomand din toată inima și garantez eu pentru ele în caz că ajungeți pe-acolo.
Unu. Am descoperit un resturant în Brașov, absolut fa-bu-los! Trattorian, pe numele lui, este în plin centru, în Piața George Enescu. Vi-l recomand din toată inima mea. Mâncarea e beton și prețurile sunt mai mult decât decente. Ceea ce din start e un mic miracol, având în vedere că aproape toate cârciumile localizate în centrul acestei minunate urbe sunt puse pe o japcă de zile mari. Dacă ajungeți la Brașov (indiferent de anotimp, pentru că oamenii au spațiu și în interior și pe terasă) neapărat faceți o escală la ei și abia apoi aștept un email cu multumiri pentru recomandare. Cu plăcere!
Doi. Undeva pe drumul dintre Sighișoara spre Târgu Mureș există un sat, uitat de Dumnezeu, care poartă pitorescul nume de Cund. Aici, în acest sat, o să găsiți un fel de resort numit „Valea Verde„. Fraților, e atât de mișto, atâta liniște și pace, locul e făcut atât de simplu și cu atât de mult bun gust că nu-ți mai vine să pleci niciodată. Îti vine doar să te instalezi pe malul lacului, pe un șezlong de lemn, și să stai așa până te umpli de bine. Atenție! Nu știu în ce condiții se prezintă drumul dinspre Târgu Mureș, dar dinspre Sighișoara se ajunge destul de greuț (de-aia am și zis „sat uitat de Dumnezeu). În sensul că vreo trei kilometri de drum sunt cu macadam (pietriș and stuff). Dar nu vă speriați foarte tare că nu e denivelat și n-are bolovani. Iar după ce-ati ajuns la Valea Verde, chiar nu mai contează, pentru că oricum n-o să mai vreți să plecați.
Și trei. În aceeași zonă, dar mai aproape de Sighișoara decât de Târgu Mureș, am descoperit Domeniul Dracula Daneș. Aici nu mai domnesc chiar liniștea și pacea de la Valea Verde, dar nici nu mai au cum. Pentru că domeniul este muuult mai mare și pentru că locul are vad mai bun, iar lumea din zonă știe de existența lui și-l frecventează. De altfel, când am ajuns parcarea era full și la restaurant o singură masă neocupată. Nu știu al cui e, dar a investit omul ăla acolo niște milioane de euro serioase. Și se vede, dar mai ales se simte că nu vrea să-și bată joc de banii lui. Pe lângă domeniul imens, plin tot de verdeață și flori, pe lângă restaurantul cu terasă și piscină, mai are un centru de echitație beton și o mini-grădină zoologică spectaculoasă. Și totul este foarte-foarte curat, bine îngrijit și friendly. Dacă ajungeți în zonă, n-aveți cum să ratați o vizită.
Cam astea sunt singurele lucruri mișto pe care am reușit să le descopăr în weekend-ul cel prelungit, deși am umblat ceva. În rest, peste tot numai japcă, nesimțire și lucruri făcute de mântuială ca să ia banii proștilor. Bani pe care aș fi fost dispus să-i dau, dar NU AM AVUT cui și de ce.
Ce să vă povestesc? Că eram morți de foame, am dat un search pe google după „unde se mănâncă bine în Brașov” și așa am ajuns pe terasă la o chestie numită „Festival 39„? Că ne-am așezat la o masă, moment în care de nicăieri a apărut un chelner care ne-a smuls menurile din mâini și-a început să zbiere că s-a închis bucătăria? Și când zic „smuls” și „zbiere” nu înfloresc nici măcar o iotă. Băiatul ăla zici ca era apucat de streche și că venisem acolo să-i violăm familia, după ce mai făcusem asta de nenumărate ori în trecut. La plecare i-am spus speriat: „multumesc cerului c-am scăpat nebătuți”. A crezut că e o glumă. Nu era.
Despre pățania de la Bistro de l’Arte nu vă mai povestesc, poate ați văzut deja pe Facebook.
Sau să vă mai zic și c-am fost la Castelul de Lut Valea Zânelor? Unde nu numai că nu am văzut nicio zână (mă rog, mai puțin alea care-și făceau selfie-uri din trei în trei metri), dar la ora asta nu ai de ce să bați drumul până acolo. Poate peste niște ani, dar acum e pierdere de vreme. Drumul până acolo e semi-infect, construcția e neterminată și nu există vreo terasă, vreun restaurant, vreo ceva care să te facă să vrei să pierzi mai mult de cinșpe minute în zonă. Pe scurt, m-aș mai întoarce acolo doar dacă mi s-ar garanta că mă așteaptă o zână blondă cu sâni mari și glezne fine. Altfel, nicio șansă.
Gata, cam atât.
P.S. Dacă știți și voi locuri mișto de prin țara asta, cum au fost cele din prima parte a textului, shoot. Despre cele nasoale n-are rost să ne apucăm să vorbim că nu ne-ar ajunge tot internetul.
Bamberg si Spreewald da’ n-are legătură cu subiectu si România.Pe la noi oriunde este munte,râu si peste si nu ai semnal la telefon si sa fii singura fiinta umana pe o rază de ceva km.
@edelweiss, și știi locuri din astea? La noi, zic.
La Baia Sprie, la baza telescaunului este un complex frumos și cam neștiut. Munte, liniște, pește…..
@Anouk, sper să ajung vreodată în viața asta la Baia Sprie. 😉
La „Festival…” doar vinurile-s bune ?
@VictorR, well… n-am să aflu niciodată.
De Tranttorian nu stiu ce sa zic..e misto locatia, dar nu mi-a placut mancarea…nevasta in schimb, a fost multumita.
Tind sa-i dau dreptate ei…eu’s mai fitos cand vine vorba de haleala
@Redoo, am mâncat de trei ori la ei, de fiecare dată altceva. Și de fiecare dată a fost perfect.
Auzi? Dar tu ce înţelegi prin „fiţos”? Că oamenii au un meniu cam pentru orice fel de fiţă. Mănânci numai menisc de prepeliță în aspic?
Nu imi vine sa cred ca te am ratat …am facut o plimbare frumoasa la Domeniul Dracula chiar luni…Impresionante investitiile, nu am mancat sau dormit acolo dar vom face si asta vacanta viitoare…Sighisoara mi-a placut, am avut noroc de o pensiune deosebita cu un mic dejun de nu as mai fi plecat de acolo…
@Teo, eu am fost sâmbătă la Daneș. 🙂
@Teo, mie mi s-au părut cam urâțele camerele la Daneș. Poate au mai schimbat ceva între timp. Aaaa….au și piscină in spate. Mică, dar e plăcut acolo.
Jarvis Timisoara. Cele mai bune coaste afumate ever. Am zis!
@Cristiana, s-a notat.
Ah, dios, ma si vad pe pontonul ala minunat cu un carbon de 3 m in mana sa prind ghertoi (nu cocalari, bre, pestisori!) doar de dragul de-a sta cu batu-n balta!
@Vera, și euuuuuuu. 🙂
1.Izvorul Bucuriei, pe malul lacului Siriu. Am stat la cort, să vedem ploaia de stele, am înotat și m-am dat cu caiacul. Păcat că în aia 40 lei pentru cort nu au luat gunoiul. Gunoiul celor dinaintea noastră, nu al meu.
2. Cuibul de la Mare, Corbu.
3. Camping Malul Mării Corbu.
4. Dei Frati, Brașov,(lângă Tratorian)
5. Fish4Life, Hărman
6. Gulyas Csarda, Chichiș ( pe drumul Brașov-Sf. Gheorghe)
7. Pensiunea Amade, Siculeni.
Comentariu beton!11
@Costi, vă foarte mulțumim.
Salut Mihai,
Iti urmaresc blogul de multi ani, insa asta e prima data cand iti scriu un comentariu (nu ca n-as mai fi avut intentia dar ma pierdeam intre celelalte comentarii si constatam ca de cele mai multe ori parerea mea a fost impartasita si de multi alti cititori de-ai tai).
Si pentru mine calitatea este mai importanta decat orice si mai ales intr-un restaurant. Asa cum ai zis si tu, as fi dispus sa dau un ban in plus, da’ sa stiu ca face.
Sunt de loc din Fagaras, studentia facuta la Brasov si nu pot sa nu observ calitatea care scade destul de mult mai ales in localurile din centrul Brasovului. De aceea iti voi recomanda 3 locatii in care sper ca nu ai ajuns inca si vei ajunge in viitor:
Daca doresti o cea mai buna pizza (cea mai buna dintre cate am mancat eu, si mananc multa pizza, si nu, nu am peste 80 de kg) si paste foarte bune iti recomand https://www.facebook.com/PizzaDelicio/ . Atat de buna e incat am mancat aproape 3 ani constant aceeasi pizza, cel putin o data pe saptamana. Si asta e mare lucru deoarece ma plictisesc foarte repede si nu imi place monotonia. Sper doar sa isi fi pastrat calitatea in ultimii 3 ani, nu am mai apucat sa mananc de la ei de ceva vreme dar intentionez sa o fac peste 2 saptamani.
Daca te prinde pofta de ceva clasic, romanesc https://www.facebook.com/sergianarestaurant/ iti va satisface poftele negresit. Au mai multe locatii in Brasov si posibil si in alte orase. Atentie! Obisnuiesc sa ofere gustari din partea casei pana iti ajunge comanda si s-ar putea sa te saturi doar din acelea 🙂
Daca doresti o oaza de liniste, mancare extraordinara facuta in totalitate in locatie (si chiar ma refer in totalitate, de la apa, paine, legume, fructe, animale, totul este crescut si preparat acolo) aer proaspat si sa nu mai vrei sa pleci de acolo https://www.facebook.com/albota.sobis.ro/ este ceea ce cauti. Preturile sunt putin cam piperate dar merita 140%.
Comentariu beton!14
@Ciprian, mulțumesc, man. S-a notat.
Cea mai bună pizza pe care am mâncat-o eu a fost la Expirat in Vamă. Nu unt deloc fan Vamă și am fost foarte circumspectă când mi-a fost făcută recomandarea, dar a fost absolut bestială. Făcea pizza un băiat care a lucrat la Casa Veche prin Amzei mai demult. Din păcate zicea că vrea să-și ia un an liber. Oricum, neașteptat pentru mine, toată experiența a fost la superlativ.
Și ca să fie totul super până la capăt, ne-am ales de la barul de vinuri ce ne-a plăcut după ce ni s-a dat să degustăm diverse sortimente. Pahare ținute la frigider și pentru fiecare vin degustat, bineînțeles alt pahar.
Pentru că bărbatu-meu nu a fost pe deplin mulțumit cu ce vin a ales, la finalul mesei a venit șeful/patronul, nu știu cine era, care auzise ce fel de vin își dorește și i-a oferit din partea casei un pahar de vin care era exact ce căuta el, doar că aveau doar la barul mare.
la Sergiana se mananca cel mai bine in Brasov,Subscriu
Va radeti de mine daca zic Caru cu bere Bucuresti? Mereu mergem cand mergem in Ro. Si mai sunt niste localuri dar nu le stiu numele unde se mananca minunat. Intre care o pizzerie – pizza mai buna decat oricare in Italia, parol.
Multumim pentru informatii, Mihai! De voi ajunge in Brasov voi tine cont de ele…
@Doamna GMT, avec plaisir.
In Brasov recomand Roata Norocului. Mancarea e delicioasa, serviciile civilizate si portiile indestulatoare. Nota 10 pentru specialitatea „Bucati de pui fripte, cu hribi, smantana si mamaliga”. Am mai fost si la Casa Tudor unde am mancat o pasta de jumari de te baga in boala ?
Vara asta am ajuns si pe clisura Dunarii si am ramas cu un gust amar dupa ce ne-am cazat la pensiunea Mara din Dubova – un jeg infect! Dar am mai dres busuiocul in ultima seara cand am descoperit pensiunea Septembrie din Eselnita. Mancare, servire, atmosfera, curatenie – de vis.
@Betze, mi-a plouat nasol de tot în gură.
La Daneș am fost prima dată acum vreo 20 ani. Ca printr-o minune e încă bine după atâta timp. Aveau și fermă de struți intr-o vreme și am mâncat acolo prima dată omletă și friptură.
Locuri care mi-au plăcut mie…..
1. Lângă Hunedoara pe malul lacului Cincici (la vreo 6 km de oraș) e o oază de bine. Am stat la un hotel micuț care a fost ceva de protocol în alte vremuri. Cazare excepțională, mâncare bună și oameni veseli și primitori.
2. La Rîmetea e Raiul pe pământ. Am stat la o pensiune unde ne-am simțit ca în vacanță la bunici, dar cu avantajele confortului modern. A fost absolut perfect, iar zona e ceva de vis.
3. De mâncat la Basa Fogado lângă Joseni am mai zis. Merită un drum acolo doar ca să mănânci și să te umpli de bine. E frumos și înăuntru, dar e minunat în grădină.
@Anouk, parcă mai aveau ferma de struți și acum. Parcă.
@Mihai, o au!
N-ai citit pe poarta: dati un leu pentru strutul meu! 🙂
1. Zabola – Covasna
2. Dobrica’s Hunting Lodge – tot parte din Zabola, dar retrasa, undeva prin Bixad.
3. Casa Bunicilor – pe langa Manastirea Humorului
4. Pensiune Bio Valeputna – Pojorata, Suceava
5. Casa de Oaspeti de la Cincsor
@mirela, mulțam, doamnă!
1. Pentru o masă bună şi tihnită mergi la „Romantik”.
2. Pentru distracție pur românească lăsați „Festival39” pe dreapta şi intrați în grădină la „Postăvarul”. Berea e la halbă de 1 litru („cal”) iar micii sunt cât farfuria (15-20 cm lungime). De 20 lei mânci şi bei … ☺
3. Pentru bălăceală „Calypso”, în Covasna, la 20 km de Braşov şi 5 km de Sfântu Gheorghe. Numai că au doar bar.
@VictorR, s-a notat.
Curtea Brăneană Bran. Absolut toată mâncarea este făcută din producția proprietarilor. Unt, lapte, cașcaval, smântână, brânză, legume și carne. Nu au nimic în bucătărie cumpărat de la magazin. Și foarte împortant: nu există porții de mâncare. Totul este adus la masă în boluri sau platouri mari. Mănânci cât vrei și poți. Vișinată, afinată, vin, totul e făcut de ei. Iar locația are și terasă și sală de mese acopertă. Plus că e o curățenie de neimaginat.
Peștera Ghețarul Scărișoara. Acolo am stat la o familie. Minea. Mâncarea este în același regim ca la Bran. Totul este natural. Și gatește fiica proprietarilor:)) care e studentă la medicină.
Comentariu beton!23
@Elena P., ăăă… cum arată fiica proprietarilor?
@Mihai, ce întrebare și la tine. Blondă, sânii mari, glezne subțiri.
Comentariu beton!18
Sper că-I „lezbi”! Muhahahahaaaaa……
@Elena P. am băgat locația la „favorite” pe gps. 😛
@ Elena, Adicatelea e vorba despre o studenta bucatareasa si te mai joci si de’a doctorul. Ce sa mai s- a notat locul. Caprioara in bucatarie. Vai si amar cebucurie.
@ Mihai multam pt ponturi. Stiam despre Valea Verde dar inca nu am ajuns.
@Marius, ce chestie, câtă lume știa de Valea Verde.
@Marius, @Mihai, pentru că vă văd interesați trebuie să știți ca studenta e doar vara acasă. Și chiar e frumoasă.
@Victor, nu e „lezbi” e bi(o).
Comentariu beton!11
@Mihai, primesc ceva notificari de la discover transilvania, iar initial, locul se dorea a fi altceva. Posibil sa ma insel. Acum, datorita tie increderea in locul respectiv este si mai mare.
Pastravaria Albolta (porumbacu de jos)
Super locatia, mancare buna dar destul de aglomerat
@Dan, am mai auzit de ea, mulțam.
nu prea mai e
Am fost recent si pe langa sentimentul ca esti la festivalul ,,cine prinde masa sare cat casa ,, , felurile consacrate adica pestele ala cu crusta , la gratar sau chiar salatale si garnitura au devenit stravezii si fara haz
Merci de pontul cu Valea zânelor. Aveam de gând sa duc copila. M-am scos!
Io chestii pozitive nu am de zis.
@Singlemum, doar dacă vrea să-și faca selfie acolo. Altfel, n-aveți ce căuta.
Du te! In cativa ani nu o sa mai fie nimic acolo si o sa va para rau. Se degradeaza de la an la an.
@Adi, cum adică se degradează de la an la an? Eu înțeleg că se lucrează și abia peste câtiva ani va fi ok.
N au facut nimic in ultimul an, doar incaseaza taxa aia. Acoperisul s a decolorat cel mai rau, peretii exteriori cam la fel, anul trecut totul arata mai bine. Aveau chiar si un bar langa parau, avea preturi de plaja privata la mamaia 🙂
Si-ar da unii o mana si un coi sa aiba ce avem noi si nu apreciem deloc.
Ungurii au facut din rahat bici, au de cateva ori mai multi turisti decat noi si sunt sarmanii tare oropsiti cand vine vorba de frumuseti naturale.
Sa nu-i fierbi la foc mic in public pe toti ministrii turismului de pana acum?
Comentariu beton!20
@Comisaru’ Moldovan, da’ de ce sa-i fierbi? Nu mai bine să-i răcorești pentru câțiva ani?
Comisare, tu vrei s-o arzi pe Nuti, spune drept!
golful pescarilor in agigea chiar unde se termina autostrada de Bucuresti. Au o portie de peste din marea neagra hamsii, guvizi si inca ceva pe care nu am putut sa o dam gata in 2.
Daca vrei mancare tatareasca incearca Antik in neptun.
Toate astea incearca-le in extrasezon pentru ca in sezon tot farmecu se duce dracu din cauza aglomeratie si a familiilor cu copii in pewla goala care alearga printre mese.
Aşa… Tot off topic şi azi. De multe ori primesc notificarea prin mail de două ori pentru acelaşi articol. Ieri am primit-o pe a doua, cum ar veni, pe la 13. Azi a venit normal, la 9,02. Deeeci, problemă rezolvată!
@Ana G., numai marțea primeai de două ori. :)))))
Mulțam pentru info.
Casa Rustica – Zarnesti (mancare buna, preturi super decente – 200 lei/4 persoane)
Restaurantul hotelului Rex – Sighișoara (de verificat disponibilitatea, organizeaza evenimente in w-end)
Bistro-pub Vintage – Sighișoara (mâncare buna si preturi civilizate)
Albota s-a cam stricat. Profita de renumele anterior, nu as recomanda.
Lantul Sergiana din Brasov are probleme cu blana angajatilor, am incercat mâncarea lor in toate locatiile disponibile si, in afara de Casa Tudor, am gasit PĂR in toate felurile de mâncare.
In ultimii 4 ani, din motive de copil, am vizitat tara noastra draga?.
1) pastel chalet – vama buzaului, e in mijlocul pustietatii, dc Ai orange, nici urma de semnal, mancare Buna, locatia, un vis, liniste, CE Mai, cele Mai frumoase vacante acolo le am petrecut.
2) Clermont – covasna – e descoperirea saptamnii trecute. E un hotel foarte foarte foarte bine facut. Curte mare, Verde, bine amenajata, piscina curata SI libera,.liniste, aer curat. Camera mare SI pat urias in care am incaput cu bine 2 adulti linistiti SI un copil ca o morisca.
3) terasa mistral moeciu – priveliste spectaculoasa, piatra craiului se vede minunat intr o zi senina
O zi Buna VA doresc, ma duc Sa muncesc
Coane, la Daneş am mâncat cea mai tare evăr ciorba de fasole în pâine şi multe alte bunătățuri. Am dat de el tot la recomandarea unor prieteni. Piciul meu mai să nu se mai dea dus d-acolo (animăluţe si toate cele). E ză best!
Păi Daneș pentru fasole a ajuns renumit acu’ douăjdeani! :))
În ultimii ani, din motive de copii, nu am mai avut tangență cu minunata noastră patrie și stabilimentele de mâncare și cazare care sunt presărate pe tot întinsul ei. Mi-e puțin frică de salmonela, intoxicație alimentară, alergii la jeg, prețuri și mârlănie exagerată. Așa că nu prea am ce locuri deosebite să aduc în discuție.
Dar am vrut totuși să mulțumesc celor care au sugerat anumite locații care m-ar putea face să mă răzgândesc cu privire la turismul în România. Promit că, la un moment dat, voi încerca să vizitez o parte din locurile sugerate aici.
@Ionut, acesta fiind însuși motivul pentru care am scris textul de azi. Să mai afle și alții de locuri care chiar merită.
Eu îți recomand două locații absolut fabuloase,unde mie inima mi se umple de bucurie și liniște.Cred că se și mănâncă bine,eu unul nu am apucat,pentru e o aglomerație de nedescris lumea pur și simplu se înghesuie .Iar de cazat iarăși nu știu.Vama Cenad din județul Timiș și Vama Turnu din județul Arad.Recomand cu încredere.
@Paco, cumva mie nu-mi sună din același film „locații absolut fabuloase” cu „aglomerație de nedescris”. 🙁
@Mihai V păi te dumiresc eu:după ce treci de aglomerația de nedescris unde niște domni foarte drăguți se asigură că nu ai uitat nimic,ba chiar se uită în portbagaj să fie aranjate bine valizele pleci mai departe spre niște locații absolut fabuloase:Ungaria,Austria,Croația,Muntenegru.,Asta deja ține de subiectivism.Eu din oraș de la mine fac șapte ore pe ceas cu mașina până sa îmi inmoi oasele obosite în marea Adriatică.Tot atât îmi ia să fac un om de zăpadă în Austria.Sau o oră și jumătate să mă dau pe tobogan în unul din multele parcuri acvatice din Ungaria.Îmi pare rău că e off topic comentariul,dar ultima dată am făcut 14 ore până la Eforie Nord.Deci prefer să plec în partea opusă.De la noi ce mi-a plăcut a fost Transfagărășanul și zona de la Sebeș spre Transalpina.Cănd am am fost eu acum ceva ani stăteau extrem de prost la partea de cazare și mâncare .Am mâncat niște mici triști la Cabana Oașa după ce am văzut o cameră am decis să coborâm .Acum am înțeles că au început să exploateze mult pe turism,au pârtii de schii,pensiuni.Zona e mirifică din punctul meu de vedere .Sunt și puțin părtinitor,pentru că satul bunicilor unde am copilărit e pe drumul național ce leagă Sebeșul de Transalpina.
Am uitat în comentariul anterior :Pensiunea Cheile Nerei,din Sasca Românâ.Zona este extraordinar de frumoasă,cascada Bigăr,Lacul Dracului,Ochiul Beiului.Nu sunt multe camere,dar sunt foarte Ok.Se face rafting pe Nera ,tiroliană,se organizează teambildinguri..Au un site bine pus la punct unde se pot face inclusi vrezervări lucru recomandabil pentru că în general e full..Iar Ema,patronul pensiunii ,e un tip de nota100.
Poiana de Vis din Sucevita. Una din cele mai reusite vacante.
Simplu, curat, liniste. Nu au nici un fel de masa inclusa, dar noi am platit in plus si in fiecare dimineata primeam doua platouri cu ce aveau oamenii in beci, plus cafea si un ulcior de lapte proaspat muls. Nu pot descrie… 🙂
Peste zi poti manca in zona. Aproape de pensiune e un restaurant fara pretentii dar cu o mancare grozava. Neaparat papanasii trebuie incercati. Imi luam mereu la pachet.
Noi am fost pe la mijlocul lui sptembrie si am fost doar noi doi in toata pensiunea.
@Maria, s-a notat și asta.
ca o domnita ce mi’s ? Conacul lui Maldar
si Conacul Domnitei Ralu
In Brasov cel mai bine se mananca la Sergiana.Alte locuri interesante dupa mine sunt Cheile Aiudului cu cazare apoi la pensiunea din Rimetea.
Pastravaria Albota voiam s-o recomand si eu, dar vad ca mi-a luat-o Ciprian inainte.
E fain și la Albota dar mai fain mi se pare la Câmpu Cetății Mureș. E o pescărie dar și pensiune și au și vreo 4 căsuțe separat. Peștele ca peștele dar domeniul e foarte frumos. Fără să fi mâncat cine știe ce, eu zic că de văzut e lacu Colibița (nu menționăm evident drumu groaznic până acolo) 🙂
La Câmpul cetății păstrăvul prăjit e o încântare iar serviciul ( ținând cont de aglomerație) e excelent.
La Sovata chiar pe stânga unde e intrarea la lacul ursu am mâncat bine si gustos. Dracula sau ceva asemanator se numește .
La Colibita am mâncat la Fishermann dar scump si mâncarea fără gust.
Peisajul e ff frumos.
De la Cluj spre Oradea se mănâncă bine la Route 66.
nu am mai fost de cativa ani dar
Lobogo era in top la mancare
Ca placinta cu dovleac de la Mangalia , cea de la cofetaria de pe strada ce coboara n port nu e nici una alta
Treaba e ca se vinde repede , astepti sau faci c0manda pt cateva portii , mergi la o plimbare pana la far la Mangalia si apoi vii si te dedulcesti
1) Casa bucatarului, Balnaca, judet Bihor. Mancarea este incredibila iar atmosfera foarte relaxa(n)ta. In plus in zona se poate face rafting, tiroliana & foarte multe alte chestii pentru cei care au nevoie de senzatii tari.
2) Hotel Voievod Sucevita. Mancarea este minunata iar afinata face toti banii. In plus, iarna se poate schia (exista o pista mica, privata, apartinand hotelului). Peisajul este incredibil.
Cand tu aveai experiente nefaste in Brasov, eu aveam o vacanta exceptionala in Cristian la doar cativa km. O localitate superba cu oameni deosebiti (unde ati mai auzit voi oameni care sa se duca acasa sa ii aduca un medicament unui necunoscut care cauta in zi de sarbatoare nationala o farmacie deschisa si e doar un exemplu).
Am stat la Conacul Ambient si pot spune ca a meritat fiecare leu. Si asta in special datorita personalului in frunte cu seful de sala de la restaurant si echipa lui.
Mulțumesc pentru recomandare, Mihai! Am mâncat în Brasov la Trattorian și totul a fost la superlativ!
@Jeni, ce mă bucur.
M-am gandit sa rectific ce-am scris mai sus. Recomandasem pastravaria Albota.
Un mare NUUUUU!
Azi am fost acolo, am stat 2,5 ore sa ne aduca mancarea. Si multi nervi.
S-a dus pu*** pe suflet pana la urma datorita patronilor hrapareti. Da, au peste proaspat, da, s-au extins cu terasa, cu serele, dar servirea e execrabila.