Am fost să-mi iau o shaorma de-aici, de la mine din cartier.
Apropo, am la fix cinci minute de acasă una dintre cele mai decente shaormerii din Bucureștii Noi. Și mă refer la calitatea produsului, nu la altceva. O au niște băieți care nu știu ce naṭie sunt, dar vorbesc turcеṣtе între ei. Ar putea fi o explicație pentru calitatea măcar decentă, ar putea fi…
Revenind. Ziceam că m-am dus să-mi iau o shaorma. Mă pun la coadă, ajung în față, dau să comand, dar n-apuc, că-l aud pe unul dintre cei doi băieți, într-o ɾomȃոā destul de curată:
– Da, domnu’, știu. Patru mari de vită, două mari de pui și șase porții de cartofi. Sunt gata, puteți să le luați.
Am rămas cu gura deschisă fără să mai reușesc să o închid. Cred că abia după vreo două secunde am reușit să îngân:
– Ce?!
Ăla continuă netulburat:
– Comanda la telefon, domnu’. Mi-a zis că vine să le ia cineva în tricou verde.
Eu mă uit el, mă uit la tricoul meu verde, iar mă uit la el și am un moment din ăla în care mă întreb ce se întâmplă, în ce univers mă aflu și cum pot să fac să ies de-aici ca să mă întorc în lumea mea reală.
Aș fi vrut să-i răspund ceva, dar creierul meu nu reușea să producă nimic coerent.
Ei, și pe când mă chinuiau pe mine aceste trăiri, mi se pare că observ așa un început de mustăcit la omul meu. Moment în care am înțeles exact cum stau lucrurile, mi-am revenit imediat din șoc și-am spus pe un ton absolut normal:
– Da, am venit să le iau. Mi-au zis că s-a plătit tot.
La care e rândul lui să aibă un moment de holbat ochii, după care începem amândoi să râdem. Ba chiar râdeam în trei, că zâmbea și băiatul care tăia carnea de pui.
Altfel, să știți că-mi las banii cu cea mai mare plăcere în locuri unde oamenilor le mai arde și de glumă, deși ieri la ora 15:00 erau afară 33° la umbră, iar în coșmelia aia a lor cred că erau cel puțin 50°, la cum am simțit că dogorea când am băgat mâna să plătesc.
Tocmai și-au fidelizat un client.
…
LATER EDIT
O precizare pentru toți cei care m-au întrebat unde și care e shaormeria asta.
Inițial nu am vrut să vă zic care e, pentru că, din punctul meu de vedere, shaorma este unul dintre cele mai subiective feluri de mâncare. În sensul că doi oameni pot cumpăra din același loc shaorma și unul o să aibă impresia că e foarte bună, în timp ce celălalt să creadă că e foarte proastă,
De ce? Pentru că singurul lucru comun în cele două shaorma poate să fie doar carnea. Moment în care e absolut normal ca cele două produse să difere total.
Ca să înțelegeți despre ce vorbesc, eu, de exemplu, nu pun niciodată cartofi în shaorma. Consider că doar amatorii fac asta. Nu ai de ce să umpli o shaorma cu cartofi prăjiți. Ca să ce?
Nu pun niciodată maioneză în shaorma, n-ai să mă auzi vreodată comandând shaorma „cu de toate”.
Am în cap extrem de bine structurat ce trebuie să conțină shaorma pe care o mănânc eu și este foarte posibil ca altora să nu le placă, gen, deloc. Ca să nu mai spun că dacă am vreun loc în care mă reîntorc pentru shaorma, experimentez până ajung la varianta ideală PENTRU MINE. Care e posibil să nu fie ideală pentru nimeni altcineva.
De-aia n-am vrut să spun care e shaormeria, pentru că e foarte posibil să nu ne potrivim deloc pe gusturi și nu voiam să aud comentarii de genul „am fost să-mi iau și nu mi-a plăcut deloc” sau „a, o știu, mie nu-mi place shaorma de acolo”. Pentru că da, e foarte posibil să nu vă placă cu CE VĂ PUNEȚI VOI în ea.
sursa foto: freepik.com
Customer service done right!
Comentariu beton!25
Exaaaaaact
Shaorma??? Mă așteptam să zici că stăteai la coadă să-ți cumperi ceva sălățică! 😀
Comentariu beton!39
Păi am pus varză albă, ceapă și roșii în ea. 💪
@Vic, era deja cu verde pe el 🙂
Comentariu beton!45
Ai pus ȘI varză albă, ceapă și roșii! 😃
Comentariu beton!11
Pot să pariez pe orice că legumele erau în cantitate mult mai mare decât carnea. Iar eu nu-mi iau shaorma cu cartofi în ea, doar amatorii fac asta.
Salată de pui, de vită, de miel, iar la final una de înghețată
Comentariu beton!29
să ne faci un filmuleț cîn’ or să-ți facă cu șaorma jocul ăla ca la cornetul de înghețată; că sosul oricum îl dai pe tricou…
le-am scris acum la articolul de ieri lui @Radu și @Herr, da’ merge și în cazul vostru:
zis iz ză bighining ăv ă biutiful friendșip
Comentariu beton!19
@Radu ăla părea inteligent cândva. Părea… 🤷♂️
Sunt de apreciat acest gen de oameni, așa și unde dau eu cu sapa, am un restaurant de la care îmi cumpăr pentru acasă doar, cel de la casa(mereu e același) știe deja ce vreau(mereu cumpăr același fel de mâncare de la ei) și când ajung la rând îmi întinde doar pos să plătesc, nu sunt băștinași, sunt și ei expati ca mine.
Comentariu beton!26
Iată
@Keepkalm, fix asa sivcu noi cu restaurantul chinezesc😀.
@keepcalm, no offence dar corect spus era „este de apreciat acest gen de oameni…” in loc de „sunt de apreciat acest gen de oameni…”.
@MV, cate bazine ai de facut ca sa „stergi” efectele acelei shaorma?
Zi cu spor, tuturor!!
😁😁😁
Da, da. Asta e din cuclul „imi place clientul, simt ca are simtul umorului😁.
Si au fost bune? Ai dat tricoul verde deja la spalat 😉?
O să râzi, dar l-am dat jos când am mâncat. Ies greu petele de la sosul turcesc cu usturoi. 🤭
De ce vorbim de shaorma la ora asta? Am cămașa pătată deja și nu mănânc nimic….. 😢😢😢
Comentariu beton!26
Dacă nici la ora asta, atunci când? La prânz, să mă înjure toți cei care n-au mâncat încă? 😁
Spune-ne și nouă unde este, să știm de unde să luăm și noi.
Mulțumim
dacă sunteți mai mulți puteți pune de-un flash-mob; cu tricouri verzi!
Comentariu beton!11
@Andrei, Jiului colț cu Gloriei.
O precizare pentru toți cei care m-au întrebat unde și care e shaormeria asta.
Inițial nu am vrut să vă zic care e, pentru că, din punctul meu de vedere, shaorma este unul dintre cele mai subiective feluri de mâncare. În sensul că doi oameni pot cumpăra din același loc shaorma și unul o să aibă impresia că e foarte bună, în timp ce celălalt să creadă că e foarte proastă,
De ce? Pentru că singurul lucru comun în cele două shaorma poate să fie doar carnea. Moment în care e absolut normal ca cele două produse să difere total.
Ca să înțelegeți despre ce vorbesc, eu, de exemplu, nu pun niciodată cartofi în shaorma. Consider că doar amatorii fac asta. Nu ai de ce să umpli o shaorma cu cartofi prăjiți. Ca să ce?
Nu pun niciodată maioneză în shaorma, n-ai să mă auzi vreodată comandând shaorma „cu de toate”.
Am în cap extrem de bine structurat ce trebuie să conțină shaorma pe care o mănânc eu și este foarte posibil ca altora să nu le placă, gen, deloc. Ca să nu mai spun că dacă am vreun loc în care mă reîntorc pentru shaorma, experimentez până ajung la varianta ideală PENTRU MINE. Care e posibil să nu fie ideală pentru nimeni altcineva.
De-aia n-am vrut să spun care e shaormeria, pentru că e foarte posibil să nu ne potrivim deloc pe gusturi și nu voiam să aud comentarii de genul „am fost să-mi iau și nu mi-a plăcut deloc” sau „a, o știu, mie nu-mi place shaorma de acolo”. Pentru că da, e foarte posibil să nu vă placă cu CE VĂ PUNEȚI VOI în ea.
Am citit ieri postarea asta, nu m-am prins 😅 Era dupa masa si dupa o zi de tocat neuronii la birou, nu mai intelegeam nimic. Acum sunt cu creierul fresh, azi lucrez de acasa, m-am prins 😅
Pățit. Shaorma de peste drum. Aici plătești la casă apoi te duci cu bonul la unul dintre cei care confecționează produsul. Zâmbește tipul „Cu de toate, fără ketchup” (protectia bluzei).
Salutare, unde-i saormaria asta, ca si eu stau in zona Bucurestii Noi?
Jiului colț cu Gloriei
O precizare pentru toți cei care m-au întrebat unde și care e shaormeria asta.
Inițial nu am vrut să vă zic care e, pentru că, din punctul meu de vedere, shaorma este unul dintre cele mai subiective feluri de mâncare. În sensul că doi oameni pot cumpăra din același loc shaorma și unul o să aibă impresia că e foarte bună, în timp ce celălalt să creadă că e foarte proastă,
De ce? Pentru că singurul lucru comun în cele două shaorma poate să fie doar carnea. Moment în care e absolut normal ca cele două produse să difere total.
Ca să înțelegeți despre ce vorbesc, eu, de exemplu, nu pun niciodată cartofi în shaorma. Consider că doar amatorii fac asta. Nu ai de ce să umpli o shaorma cu cartofi prăjiți. Ca să ce?
Nu pun niciodată maioneză în shaorma, n-ai să mă auzi vreodată comandând shaorma „cu de toate”.
Am în cap extrem de bine structurat ce trebuie să conțină shaorma pe care o mănânc eu și este foarte posibil ca altora să nu le placă, gen, deloc. Ca să nu mai spun că dacă am vreun loc în care mă reîntorc pentru shaorma, experimentez până ajung la varianta ideală PENTRU MINE. Care e posibil să nu fie ideală pentru nimeni altcineva.
De-aia n-am vrut să spun care e shaormeria, pentru că e foarte posibil să nu ne potrivim deloc pe gusturi și nu voiam să aud comentarii de genul „am fost să-mi iau și nu mi-a plăcut deloc” sau „a, o știu, mie nu-mi place shaorma de acolo”. Pentru că da, e foarte posibil să nu vă placă cu CE VĂ PUNEȚI VOI în ea.
Toate ca toate, da’ eu am citit de două ori numărul de porții comandate. După aia am socotit și numărul de persoane!! Ceva nu se leagă!!!🤔🫢
Io zic să mai citești tot textul o dată. Sau de câte ori e nevoie. 🤷♂️
Și mie mi s-au părut cam puține, chiar și pentru o perioadă de dietă, dar am reușit să mă prind până la final.
Comentariu beton!12
Si eu cer sa nu imi puna cartofi. Din mai multe motive: indicele glicemic (creste pana la cer cu cartofi, nu ca ar fi prea mic altfel), mi se pare ca devine prea satioasa si prea bulky. Aici in Craiova am descoperit la recomandarea unui prieten o shaormerie care are un sos de vis si am scris si o recenzie pe Google. Si referitor tot la continut: astia au si tahimi si le cer, salata de varza si castraveti murati. Inshallah! 🙂
shukran?
Amman
Pai, si ne-ai zis care e saormeria, ca nu m-am prins.
🤣
Am zis în vreo două comentarii. Le-am răspuns celor care au întrebat.
Ma sună ieri mecanicul auto să mai stabilim niște chestii despre intervenția următoare asupra mașinii, și în treacăt îl întreb un cost estimativ. „Îmi lași masina și 50 de euro și suntem chit”. Reacția mea: „Mașina să fie cu plinul făcut sau merge și așa?”. „Cum vrei, dar să aibă ambele seturi de gume”.
Ui așa, mai glumim.
Și mie îmi plac comercianții cu simțul umorului. Asa își atrag clienții. Și, oarecum on-topic; am fost ieri în București. Care-i treaba cu mâncarea pe aici? Cum sunt în Gl farmacii și pacanele, asa sunt în București chestii cu mâncare. Pe traseu de la Gara de Nord pana în sectorul 2, am văzut numai patiserii, covrigarii, pizzerii, shaormerii și alte fast-food-uri. Așa flamanzi sunteți? 🤣🤣🤣
Nu neapărat flămânzi, dar foarte mulți. 🤷♂️
Unii sunt flamanzi, alții valoni, depinde 😉
Comentariu beton!26
*alții valori
Când ajunge un moldovean din Galați în București, prima dată întreabă unde este cantina. Ăia din Vaslui întreabă direct dacă au all inclusiv.
@Shoric n-am întrebat, ca și gara e plina de fast-food-uri, stai liniștit. Doar m-a uimit câtă mancare se vinde în București. Eu am avut impresia ca acolo toată lumea mănâncă încontinuu, nu mai face altceva 😁
Nu am treabă cu shaorma dar am câteva magazine de unde cumpăr diverse și la fel oamenii știu ce vreau fără să mai spun, e tare plăcut și ne amuzăm. Din același lanț de magazine doar unul este preferatul meu și doar datorită personalului senzațional.
Păi zi și lanțul.
Poate nu-l zice pentru că e posibil să nu vă potriviți deloc la gusturi. Probabil ea s-ar simți în fustă mai bine ca tine. Sau ce e senzațional pentru ea la un vânzător s-ar putea să nu aibă același efect asupra ta.
Comentariu beton!17
@Peredhil, asta a fost ca în tenis, când dai cu reverul și se oprește mingea lângă fileu și după aia sare invers. Nu știu cum se zice tehnic. 🙂
@Peredhil, ai dreptate este de fustițe și bluzițe 😁
Odata cu dematarializarea multor servicii (banca, primarie, chiar medic – vorbesc de Franta, aici) s-a pierdut relatia vânzator-client. Una e sa ai acelasi consilier bancar ani de zile, care te intreaba de copii si vacante, si alta sa se schimbe la fiecare 6 luni sau, si mai rau, sa se inchida agentia si sa te trimita la 20 km unde nu te cunoaste nimeni si de fiecare data când te vad trec in revista istoricul personal.
La noi in sat e un tip care vine joia cu un camion de pizza. Toata lumea il stie, ca sunt 15 ani de când vine si pizza lui e buna. Când merg sa-i dau comanda (la fiecare 2 saptamâni), doar ne salutam, stie deja ce voi lua.
Comentariu beton!18
Pai shaorma cu de toate e produs romanesc. Eu iau shaorma vita cu oaie si ii zic sa puna, in primul rand, tahina, apoi rosii, castraveti proaspeti si tot patrunjelul din stoc. Atat 😁
Dacă despre La Istanbul e vorba, atunci pot confirma că, cel puțin pentru mine, produsele lor au o savoare aparte.
Da
La cum te văd că “nu-ți plac” produsele astea, pare că ai avea mari greutăți în Turcia!
Nu cred că „greutăți”. Una și bună, doar nu merge în Turcia să facă poze la sală, e altă parcelă de internet.
orice shaorma din tara o sa fie mai buna oricat de nasoala ar fi fata de una de la spanioli numai prin faptul ca se pune varza alba in loc de iceberg!! in plus aici nu se mai vinde de miel – numai pui sau vita – iar cartofii prajiti aproape „obligatorii” in veci n’am sa’i inteleg in combinatie cu painea …
offtopic – Bună Mihai! https://golazo.ro/steaua-bucuresti-fcsb-florin-talpan-palmares-proces-138255 …. 😂😋🍾
O tâmpenie.
Ca fost stelist, în altă eră geologică, și mie mi se pare o tâmpenie.
Uite, că mi-e lene să explic:
https://www.facebook.com/share/1DoMwKKhaN/
Mihai, din nou te înțeleg… știu cum clocotește sângele în tine, pentru că la mine e la fel. Ca să vezi că îți sunt ca un frate și vreau să te ajut – chiar dacă te contrazic – îți spun ce aș fi răspuns eu în locul tău: „-În urma acestei decizii – fie ea o tâmpenie – aștept să văd care va fi reacția FRF-ului și implicit mai apoi UEFA. După care voi lua o decizie.” Mama Steaua a’ bătrână și bună la suflet ca o bunică care face gogoși pentru nepoți, cred că îi va primi înapoi pe fiii rătăcitori.
Omul sfințește locul și vorba dulce mult aduce sunt două proverbe de pe vremea când dacii vindeau plăcinte cu brânză.
pe bani?
E o șaormerie în Fürth, landul Bavaria care își respectă cu sârg firma, Big Döner Haus, Pe Frönmüllerstraße. Își onorează cu obstinație firma astfel că au toate zilele același program: 08:30-22.00, exceptând duminicile și zilele de sărbătoare când deschid o juma de oră mai târziu dar închid la fel.
E un local care în România ar fi bântuit de toate controalele până s-ar închide, dar frecventat cu sfânțenie de români și se spune că Fürth are densitatea de români pe metrul pătrat cea mai ridicată din Germania. Nu primesc comenzi pe telefon, doar la fața locului. În ciuda numelui nu e mai răsărit ca o baracă, dar nu contează. Că ești servit cum trebuie o atestă diplomele originale ce certifică că produsele sunt absolut Halal, adică nimic de porc.
În unele zilele clienții sunt cinstiți de patronul turc în persoană care își parchează alături măgăoaia BMW sau Audi, după chef. Atunci ești sigur că servirea e mai rapidă și mai exactă, stimatul patron (altminteri de categoria pană, ca și Birlic și de Funes) fiind șef la casa de marcat.
Acolo unde se face carnea au renunțat la cuțitoaie/sabii și manevrează ceva flexuri dar carnea iese bine făcută, pommes sunt destui și sosurile, în special cele picante sunt faine, mergea și ceva Röstzwiebel (minunea experimentată de jupân blogăr la crenvurștii serviți la benzinăriile scandinave) dar cred că trebuie să așteptăm că afacerea să fie preluată de moștenitor pentru a vedea așa ceva. Contrar tradiției, aici e imposibil să obții ceva cu de toate, oferta se limitează la roșii, salată și ceapă la starea crudă. Indiferent cum se servește, la farfurie sau în pida/panini/dürüm sosul picură spornic.
asa DA gusturi la shaorma!