Hai că s-au întors greșelile gramaticale de marțea.
Am zis să începem în forță, dacă tot s-a terminat vacanța, cu oamenii care merg la „servici” și au „salar”.
Nu știu cum sunteți voi, dar mie mi se zbârlește părul pe ceafă când aud astea două cuvinte.
P.S. O să tot scriu P.S.-ul ăsta până nu se mai plânge nimeni că „nu poate să vadă cum trebuie videourile filmate vertical”. Oameni buni, le filmez așa pentru că cei mai mulți accesați blogul de pe telefon, prin urmare nu cred că aveți nicio problemă cu vizionarea videourilor verticale.
Dacă totuși mai există oameni care intră aici de pe laptop, după ce dați play și începe să ruleze videoul, apăsați pe butonul pe care scrie „shorts” și vi se va deschide o altă lume.
Multumesc.
Ardeleans disapprove that.
Comentariu beton!32
Nu mai scrie ungurește bre că nu suntem toți așa culți ca matale.
Comentariu beton!29
Si pe mine ma zgarie rau cuvintele astea doua.
E ok. Eu vreau doar salar fara servici.
Comentariu beton!64
,,Nu știu cum sunteți voi, dar mie mi se zbârlește părul pe față când aud astea două cuvinte.”
Am corectat eu.
Comentariu beton!16
Șefu’ ai greșit profund cu serviciu. Luni se zice scârbiciu.
Comentariu beton!14
Cred că am scris cândva despre oamenii care zic „scârbiciu”.
@Mihai Vasilescu a trebuit să forez ceva prin forum să găsesc referința la scârbici. Mda, așa e dar eu nu m-am plâns ci alții. Până acum câțiva ani nu știam de cuvântul ăsta și m-a distrat împerecherea dintre servici și scârbă.
Ah, cu ocazia asta am și aflat de ce Edelweiss își zice așa.
Eu zic și scriu serviciu și salariu, dar tot urăsc ziua de luni ☺️
Păi și de ce nu schimbi asta?
Nu am zis niciodată „servici” sau „salar”, dar am detestat ziua de luni. Era ziua in care ai noștri directori făceau o recapitulare a săptămânii precedente și stabileau sarcinile pentru săptămâna care începea cu entuziasm. Altfel spus 20 de minute de lozinci prin care treceam luptând cu somnul, indiferent câte cafele apucasem să beau.
Bună dimineața! Și pe mine mă zgârie pe creier aceste două cuvinte. Dar tot nu-mi place ziua de luni-„it’s just another manic monday” 🙂
Salar și servici după Tenerife – nu-i cam bruscă tranziția…?
Au trecut două săptămâni de la Tenerife. Nici nu mai țin minte cum am fost. 😞
Salar n-am zis niciodată, dar de servici sunt contaminat iremediabil, că toată lumea din jurul meu zice la fel. 😞
Achiesez 😉
Ardelenisme. Servici n-am zis niciodată. Nici serviciu. E ori „job”, ori „muncă”, ori „birou”. Cu „salarul” e altceva, între noi, vorbesc ardelenească, în public, vorbesc corect. De scris, scriu corect indiferent cu cine mă întrețin.
degeaba știi să zici serviciu dacă tu te duci ca boul pe 6 ianuarie, da’ nu știi că colegii au decis să înceapă pe 8! măcar n-am stat la poartă, că mi-a deschis paznicul și am putut întoarce mașina în curte…
Comentariu beton!50
Am râs cu sunet. :))))))
@costicămusulmanu: ai scos și tu mașina la aer, ce mare pagubă. 🤣🤣🤣
lasa bre costica. In anu de gratie 2020, intr-o luni. 6 ianuarie care sa fie fix ca anu asta, imediat dupa revelion, cand inca esti obosit si adormit.
Frig afara de am crezut ca is in Suedia. Unde ma si aflam. M-am trezit dimineata. M-am suit in autobuz. Am alergat dupa al doilea autobuz. Totu la minus multe grade.
Am ajuns in fata cladirii de birou, care nu se deschidea usa deloc.
Moment in care creieru a inceput sa faca niste calcule, sa isi aminteasca in ce tara ma aflu si faptu ca era ziua nationala a muediei. Macar tu erai cu masina, eu eram cu autobuzele
Ziua națională a Suediei este în iunie.
Eu o sa ma leg doar de PS. Nu inteleg de ce tot va plangeti ca nu vedeti cum trebuie videoul ca important este sunetul. Ala conteaza! Sau poate voi vreti sa-l vedeti pe Vasilescu😁 ca atunci e altceva.
Eu o am o alta problema. La peste 45 de ani inca nu reusesc sa tin minte care e numele si care e prenumele. Noroc cu nevasta-mea.
Eu am problema asta în engleza. First și Last name, niciodata nu stiu care e numele si care e prenumele
@Alina, first name e prenumele, last name e numele de familie. N-o să auzi/citeşti la niciun vorbitor nativ de engleză că-l cheamă Smith John. Toţi sunt John Smith. Numai la noi e Popescu Ion şi la 45 de ani, ca şi cum l-ar striga din catalog. La noi, la celelalte state foste comuniste şi la unguri. Ungurii întotdeauna o să se recomande cu numele de familie în faţă. Aşa e cutuma la ei. Dar în toate ţările normale la cap, first name e prenumele.
Io ca să nu le încurc îi zic remunerație 🙂
Dacă este mic merge și salar.
Eu iubesc ziua de luni…o iubesc profund, din toată inima, cu toată ființa mea…luni dimineața reprezintă ”chintesența” valorilor vieții, adunate într-un ”morții mă-tii de ceas”, spus din tot sufletul. Lunea are cea mai frumoasă dimineață…peste tot vezi oameni cu zâmbetul pe buze…:)
Ardelenii mei au salar (compus din avans și rest de plată; lichidarea e la plecarea din firmă).
Oltenii pe care-i știu, au căși.
Avocatu la satan zice: nu conteaza daca zici salar sau salariu. Conteaza ca la finalu lui sa nu prea mai ai zile din luna!
Puțin îmi pasă de salar sau salariu, servici sau serviciu, sunt pensionar! Există și „pensionariu’?
Și mai e ceva, mă întreabă Țița mea, unde sunt blănoasele? Cred că sunt supărate pe voi pentru că v-ați dus în Tenerife ca să nu faceți brad de Crăciun!
Nu înțeleg întrebarea cu mâțele. Sunt acasă, unde să fie? Poate nu e clar că eu nu sunt în Tenerife. Iar când am fost, tot acasă erau.