Hai să vă spun o chestie pe care nu v-am mai povestit-o.

Eu am plecat spre Euro așa ca un cetățean, ca un civil care n-are treabă cu fotbalul, cum le ziceam celor ca mine pe vremea când mâncam tinerețile pe stadioane.

Ce vreau să spun este că plecasem fără echipament, fără tricou, fără eșarfă, fără nimic care să arate că sunt un suporter român care susține România.

Nu știu ce-a fost în capul meu de-a putut să-mi treacă măcar o singură secundă prin cap c-aș putea merge la stadion fără să fiu îmbrăcat în tricoul galben al României. Noroc că nu m-a ținut mult.

Am ajuns la Sibiu, am reparat telefonul care găsise c-ar fi un moment nemaipomenit de bun să-și desprindă carcasa din spate, după care m-am întrebat: „bănene, dar chiar nu găsesc eu niciun PENNY în tot Sibiul ăsta?”.

Știam foarte bine că la rafturile unde se găsește gama SuporteRO se găsesc și kit-uri de suporter, doar le văzusem cu ochii mei când am fost în magazin. Kit-urile de suporter conținând exact ce mă interesa pe mine: tricou și eșarfă.

Acestea fiind zise, am pus mâna pe telefonul cel proaspăt reparat și-am setat navigația spre cel mai apropiat magazin PENNY.

Am ajuns, m-am repezit glonț spre raftul cu produse SupoteRO și… ciuciu kit de suporter. Da, erau niște șepci și niște brăduți d-ăia de mașină (parcă) cu România pe ai, dar cam atât. Mi-a picat fața.

Am răscolit pe rafturile alea de n-a rămas produs la locul lui: niciun tricou, nicio eșarfă. Cu timpul stăteam deja rău, că pierdusem o grămadă ca să repar telefonul, nu mai aveam cum să cutreier Sibiul ăla să găsesc alt PENNY.

Aia e, mi-am zis, de data asta n-o să susțin naționala îmbrăcat în echipamentul oficial, și-am luat-o spre ieșire, spre mașină. Ce era să-mi și zic? C-am avut tot timpul din lume să caut echipamentul ÎNAINTE să plec, dar că mă duruse în locul unde nu mă bate soarele?

Și cum mă gândeam eu înciudat la toate astea, fix înainte de casele de marcat, dau de un capăt de raft pe care scrie MAAARE: kit suporter.

Iar acolo, prieteni, erau tricouri și eșarfe cât vedeai cu ochii, puteam să îmbrac o peluză întreagă doar ci ce aveau oamenii ăia din Sibiu. Iar în mulțimea aia de tricouri, ce să vezi, aveau chiar și mărimea mea de balerin silfid, una cu mai mulți de „X” în fața lui „L”. Două bucăți mi-am luat, ca să fiu sigur.

N-aveam cum, oameni buni, n-aveam cum să intru pe stadion îmbrăcat într-un tricou normal. Mi-ar fi crăpat obrazul de rușine când m-aș fi văzut în marea aia de tricouri galbene, îmbrăcat ca și cum mă duceam la piață.

Prin urmare, dacă v-ați întrebat vreodată „oare unde găsesc și eu tricou d-ăsta galben cu PENNY pe piept, cum are naționala”, iată că acum știți unde.

Atât mai am de zis: luați-vă tricouri galbene! Le găsiți în orice PENNY lângă casă sau lângă gama SuporteRO.

Presimt că o să aveți nevoie de ele, simt eu că această performanță este doar începutul pentru băieții ăștia care ne vor mai face mândri de multe ori. Și să știți că mândria se simte mult mai mișto când ești îmbrăcat în tricoul galben al echipei naționale.