Am comis-o, prieteni, am comis-o și n-am nicio scuză. Mi-e și rușine să vă zic, mi-e rușine de mine.
Eram în pericol să mă sting de foame, așa c-am deschis frigiderul să văd dacă ar exista ceva comestibil în zonă. Când am văzut tăvița de mici proaspeți, mi-a cântat sufletul de bucurie. I-am aruncat pe grătar și-n 17 minute deja vânturam fumul pe geam.
Până aici toate bune și frumoase, nu? Da, așa credeam și eu. Dar totul s-a spulberat în momentul în care am deschis din nou frigiderul cu scopul să-mi scot și muștar. Nu știu voi, dar eu n-am cum să mănânc mici fără muștar.
Ăsta a fost momentul când s-a terminat tot, atunci am ales să comit sacrilegiul suprem: am scos din frigider un borcan de muștar de Dijon. Iar ce e mai rău este c-am făcut asta cu bună știință, știind exact ce scot.
Aș fi putut să invoc scuza că era singurul muștar pe care-l aveam în casă, dar aș minți. Pentru că fix lângă Dijon era și borcanul cu muștar de Tecuci. De Tecuci, înțelegeți? Dacă există vreun muștar pe care să-l recomande până și medicii la mici, apăi ăsta de Tecuci e.
Dar eu am preferat să ignor borcanul și să-mi duc sacrilegiul până la capăt: am mâncat micii cu Dijon. Nici Labiș n-ar fi descris mai bine cum îmi plângea sufletul când înmuiam micii-n muștarul de pripas.
Doamne apără și păzește! În ritmul ăsta, parcă văd că până la sfârșitul anului încep să pun ananas pe pizza sau să mănânc pastele cu ketchup.
Cred că sunt deochiat sau ceva.
Să-ți fie de bine! 🙂
Eu aș fi mâncat micii ăia fără să mă ating de muștar! Fug de el ca dracu’ de tămâie! Doar în salata de beouf mă fac ca nu-l văd. Altfel… să stea liniștit în frigider!
Comentariu beton!15
Blasfemie!
Comentariu beton!14
@Daniel: muștar-n salata de boeuf???? 😯
@Pyro: Aia e! Fluier în biserică! Biserica muștarului! Bucură-te! Îți rămâne mai mult! 😀
@John Temple: Nu se pune? Atunci e bine. Și totuși, parca-mi amintesc totuși că mi s-ar fi spus când eram copil că ar fi și ceva muștar pe acolo. Ei bine, dacă nu e… CU ATÂT MAI BINE! 😉
Update: Mda. Am căutat pe net rețetă de salată de boeuf și oroare! Se pune muștar (puțin, e drept)! Damn!
Mustarul este ingredient pentru maioneza. Deci tot ce are maioneza are si mustar.
Comentariu beton!32
In salata de boeuf se pune mustar, absolut!
Comentariu beton!30
@all: muștaru’-l pun novicii-n maioneză să nu se taie, că nu se pricep. 🤭
Unii pun un gălbenuș de ou fiert.
Dar în salata de boeuf nu se pune muștar.
De acord cu tine, mustarul poate să dispară 😂
@MV: aruncă sărăcia aia cu „Dijon” (ce-o fi ăla?) și dă-i cu muștaru’ de Tecuci, ca toți oamenii cumsecade. 😎
Comentariu beton!18
Da’ văd că te ține dieta, nu glumă! Sau a fost și s-a dus?
În ignoranța mea, nici măcar nu văd diferența dintre tipurile de muștar.
Comentariu beton!11
E o diferenta de gusturi 😀
Dacă nici micii nu sunt de dietă…
e o diferență și de calorii, mărișoară chiar.. 😁.
dacă la muștarul de Tecuci sunt 90-100 cal/100 g, la muștarul de Dijon sunt 160-177 cal/100g.
cu 230 cal/100 g mici și 170 cal/ 100 g muștar de Dijon, ajungi la peste 400 cal/îmbucătură 🫣.
chiar ai comis-o! 😃
Comentariu beton!59
@Malina: cine dreaq mănâncă 2 mici gătiți (100g) cu 100g de muștar????? Ca să iasă alea 400 de calorii?
Pune si tu 8 mici si 50g muștar si vezi că nu e jale deloc.
Comentariu beton!22
Mustarulde Dijon = best of the best
+1
@Andu YY: da’ nu la mici. Micii se mănâncă, tradițional, cu muștar de Tecuci de pe vremea lu’ Burebista. Să nu franțuzim toate tradițiile pur românești, că franțujii chiar n-au mici. 🤣🤣🤣
Comentariu beton!36
Gata ! Până aici !
Că urăști cozonacul am înțeles. Că nu suporți frigul, treacă-meargă. Măi, da’ nici muștar de Dijon nu mănânci ? Pfoaaaaa !
Atât de diferiți. Din ce îmi place mie nu îți place ție. Din îți place ție nu îmi place mie.
Locul meu nu e aici. Mă autosuspend.
Hop ! Îmi place cum scrii. Mai stau.
Comentariu beton!22
Eu nu-i mai mănânc de mult timp cu muștar.
Ii bag cu ketchup sau sosuri d-alea japoneze.
Io nu mananc mici 😉 nu-mi plac
Oprișene, tu ești?
Muștarul de Tecuci rulez.
Mustarul de Tecuci (facut de firma originala Teco, nu Olympia) rula pana cand au inceput sa bage indulcitor in loc de zahar si s-a dus pe cuc gustul.
Orice galatean sau brailean care se respecta poate confirma.
Acum, cel mai apropiat inlocuitor pentru mine este Knorr Classic.
Io mi-am luat din România „LaMinut Muștar de masă”. Mi se pare identic la gust cu muștaru’ ăla de Tecuci.
„Nici Labiș n-ar fi descris mai bine cum îmi plângea sufletul când înmuiam micii-n muștarul de pripas.” Am râs de m-am sufocat! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Să-ți fie de bine!
Băi Vasilescule, mă dezic de tine ca de Satana. Cum să faci așa ceva, ne-am de neamul tău a mâncat micii cu muștar galben de Tecuci, iar tu ai dat-o în decadență burghezo-moșierească cu Dijon și alte vinituri din astea, care n-au fost unse pe salamul proletar cu soia.
Amu faci și tu autocritică, dar na, credibilitatea în fața obștei muncitorești s-a cam dus. Grav, tovarășe, grav.
Comentariu beton!22
Iertați „ne-am”-ul, promit să nu mai fac speedtype de pe handroid cu autocorrect setat pe română.
Da’ paine… paine ai mancat? Niste chifle din alea cu coaja crocanta. Sau cartofi prajiti? Ca daca nu, atunci viata e pustiu, dar se incadreaza la dieta disociata si e mai putin grav 😃
Micii fara mustar sunt ca nunta fara lautari. Acu’, si la nunti, unii prefera un taraf, altii o formatie de cover-uri, altii un dj. Ne luam acum de la un mustar?! Mie imi place mustar iute cu parizer taranesc de porc, bineinteles, in afara de mici.
Da’ paine… paine ai mancat? Niste chifle din alea cu coaja crocanta? Sau cartofi prajiti? Ca daca nu, atunci viata e pustiu, dar se incadreaza la dieta disociata si e mai putin grav 😃
Și doamna Mara pare atât de finuță.
Comentariu beton!21
Mărturisesc că habar nu am de nici un muştar de Tecuci, acu aflai. Parcă îmi aduc aminte de la marca Olympia, o fi de la ce se găseşte în ălea 3 magazine româneşti dn Nürnberg. Dijon însă da, şi chiar în multe variante. Cred însă că şi mai bine merge muştarul de Bautzen, Bautz’ner, cu capac albastru.
Sa iti fie de bine. Eu cred ca au alunecat la fel de usor pe gat ca si cand i-ai fi intins in mustar de Tecuci😋.
Am si eu niste mici in congelator. Ma bate gandul sa ii sacrific pe gratar. Cu mustar desigur😋🤭. De Dijon, ca altul n-am😁.
Să fii atent, poate cineva ține la dieta ta și a lăsat borcanul la plesneală, cu un pic de laxativ în el, că am auzit că mai ai firi glumețe prin familie și nu e ca și cum s-ar fi repezit altcineva mai repede în mici și muștar.
Mustarul de Tecuci e o baba botoxata, nu mai seamana deloc cu poza de la nunta.
Tinerete fara batranete gasesti acum doar in mustarul de Somcuta. Cand intra un mic in el, geme de placere.
Nu știu ce spune legenda despre muștar de Tecuci…dar nu cred in legendă! Localitatea aia nu îmi inspiră altceva decât „run Forrest, run!”
Nu că am nici o idee despre ce înseamnă Dijon, dar ce nu știu nu îmi face nici un rău!
Dar altceva nu înțeleg! Cum ai curățat și prăjit cartofi in 17 minute? Nici ăia înghețați (Doamne ferește și apără!) nu se fac așa repede!
Aș fi vrut eu cartofi…
„Organic” ? Aveam alte pretenții. 🙂 Dacă întradevăr e muștar Dijon d`ăla adevărat de ce scrie mare în engleză pe etichetă în loc de română sau franceză ?
Te rog frumos să-mi zici din care supermarket ai luat muștarul Dijon pentru că nu mai știu de unde l-am luat și de câte ori am poftă de mici îi consum cu muștar ordinar de la penny sau profi.
L-a comandat Mara la Sezamo. 🤷♂️
Atunci te înțelegem, trebuia sa te sacrifici in cazul in care te întreba Mara cum ti se par produsele comandate de ea…😉
cauta mustar „la minut”, bate tecuciul la fundul gol
Exact ce-am zis și io mai adineaori. 😎
Habar n-am de ce, dar ăla de Tecuci nu-mi spune nimic. Adică e ok, dar cam atât.
mergea bine cu parizerul de Tulcea candva, s-a stricat si ala la gust si mustarul a ramas cam degeaba nu mai are nici un gust.
Să-ți fie de bine!
Nu e ca si cand ai comis-o prima oara, nu e ca si cum ai comis primul pacat! Sarmale fara smantana, ardei umpluti fara smantana, cartofi prajiti fara smantana, maioneza fara vinete si invers! 😅 Astea-s numai cateva pacate de care stim noi, cine stie cate or mai fi!
Dar nu esti singur vinovat! E si vina Marei ca ti-a dat marul (mustarul) si tu ai mancat. Puteai, totusi, sa refuzi.😅
Putea sa refuze dar era pacat ….
@Tia, eram singur acasă… 🤷♂️
Mihai, aha. Deci Mara nu-i de vina!!! Ai fost numai tu si… sarpele! 😅
Christian E chiar invers. Sa te lasi ispitit e pacat. Uite ca vorbind de ispite, eu ma intreb daca nu cumva Adam era singur acasa (ca Mihai), in Rai, cand a muscat din mar si pe urma a dat vina si pe Eva?
@Tia, povestea cu „marul” e asa, pentru naivi. Adam si Eva mergeau la picnic (consensual) ca sa baloteze mici cu mustar de Teculci, si sa inventeze Kamasutra. 😋
Uite ce zice Arghezi:
„Să nu te miri că, şovăind şi mici,
Li se julea şi nasul prin urzici.”🤣🤣🤣
@taaaaaviiiii 😅😅😅 De unde se vede ca nici Raiul nu mai e ce a fost. Ce mai faci? Tot prizonier prin pustietati? Spune-ne unde esti ca sa venim sa te eliberam!🤗🙂
@Tia, tot in pustietati, dar nu-s prizonier, sunt mai liber ca niciodata…Daca pun niste poze, pantofarii si-ar taia venele, pe lungime. Ca sa nu mai zic, ca in zona sunt pensiuni unde niste unii, dau o caruta de bani ca sa caste ochii, iar eu sunt platit ca-n nemtia, sa merg acolo… 😁
tavi, ma bucur ca esti intr-un loc in care iti este bine si iti place.
Asteptam vesti de la tine cand ai timp si cand iti amintesti de noi.🙂
Mda dar ce mustar fac aia de la Dijon (Franta) , ala de Tecuci e pistol cu apa …. desi la un moment dat eram fan neconditionat al mustarului de Tecuci !!!
sa-ti dau eu unul facut in casa pe reteta ruseasca
apoi poti sa spui ca ai mancat mici cu mustar !
Mie imi plac micii cu sos de iaurt cu usturoi 🤤 Nu ma dau in vant deloc dupa mustar. In seara asta iar am trecut pe la Dedulesti, in drum spre Valcea. Imi vine sa dinamitez toata zona, dupa ce ca e curba nasoala, se mai freaca toti pe acolo si ocupa jumatate din drum cu masinile parcate. Sa se faca naiba sosea de centura ☺️
Blasfemia-i și mai mare că scrie organic pe borcan.