Mai mult ca sigur a ajuns și la voi această știre deosebită despre care am sperat să fie fake. Se pare că nu era:

Noul film „Albă ca Zăpada” nu va mai avea „pitici” pentru a nu jigni persoanele cu nanism, iar eroina principală va fi independentă și feministă.

Disney a prezentat o avanpremieră a viitorului remake live-action Albă ca Zăpada în care prinţesa este înconjurată nu de cei şapte pitici, ci de şapte „creaturi magice”, potrivit companiei.

Pentru a o interpreta pe eroină, Disney a ales-o pe actrița Rachel Zegler, care a făcut numeroase comentarii cu privire la concepţia sa despre personaj, susținând că „nu mai este anul 1937”, că Albă ca Zăpada „nu avea nevoie să fie salvată” şi că sărutul prinţului care a trezit-o pe tânăra adormită a fost, în ochii ei, o „hărţuire”. (sursa)

După cum era de așteptat, reacțiile n-au întârziat să apară, totul polarizându-se în două tabere. Tabăra care este evident împotriva imixtiunii corectitudinii politice în poveste:

„Feminismul extremist, talibanismul ecologic și corectitudinea politică sunt printre principalii inamici ai societăților democratice contemporane.”

Și tabăra care este de acord cu noua versiune a basmului:

„Povestea Alba ca Zăpada a fost publicată de frații Grimm în 1812. Filmul de animație Alba ca Zăpada și cei 7 pitici a fost lansat de Disney în 1937.

Pe vremea aia în România femeile nu aveau drept de vot, iar în SUA cetățenii de culoare nu aveau dreptul să călătorească în jumătatea din față a autobuzelor și erau obligați să cedeze locul pe scaun cetățenilor albi.

Societățile se schimba. Legile se schimbă. Normele sociale se schimbă. E oare greșit chiar atât de greșit dacă nici poveștile nu mai sunt ce au fost odată?”

Acestea fiind zise, acum vin întrebările pentru voi:

👉🏿 De care dintre tabere vă simțiți mai apropiați?

👉🏿 V-ați duce să vedeți filmul cu noua versiune a poveștii?

👉🏿 V-ați duce copiii să vadă un film în care Albă ca Zăpada nu prea mai e albă și nu mai există nici piticii?