Articol scris de Iulia.

Băi oameni buni, sunt zile în care vă jur că nu știu cum supraviețuiesc. Pe bune, am uneori niște zile d-alea de îmi scapă totul din mâini, uit chestii, pierd chestii, încurc programări, ce mai, sunt un dezastru ambulant.

Fiți atenți aici ce am creat zilele astea. Se făcea că era o zi cu soare și se făcuse ora la care trebuia să mergem să luăm moștenitorul familiei de la înalta instituție de studiu unde învață să nu-și mai mănânce mucii și să nu scrie pe pereți, ci pe hârtie.

Fac aici o paranteză explicativă: dimineața odrasla e predată de către tatăl domniei sale la grădiniță. Cu mașina sa. A tatălui, adică. La prânz, mergem împreună să îl luăm și în 99% din cazuri mergem cu mașina mea.

Acu, noi pe timp de vară lăsăm cheile de la mașini în mașini. Peste iarnă le luăm în casă, să nu le răposeze bateriile de la frig. Dar vara stau în mașini. Că mașinile-s în curte, curtea e asigurată de alarmele ecologice patrupede, așa că șansele să intre cineva și să ne ușureze de mașini sunt relativ mici.

Mbun. Ne urcăm deci în automobilul meu, să purcedem spre grădiniță. Omul la volan, eu în dreapta. Și stăm. Și stăm. Eu manevram ceva pe la centură sau prin geantă, nu mai știu. Dar mă sesizez la un moment dat, când realizez că mașina încă nu s-a pus în mișcare, deși eram urcați în ea de ceva vreme.

Dau să mă uit întrebător la domnul soț, când observ că la rându-i îmi arunca o privire extrem de întrebătoare.

Eu: ???

El: Ăăăă, mi-ar cam trebui o cheie de la mașina asta, ca să putem pleca. Nu de alta, dar cu puterea gândului nu am reușit să o pornesc….

Eu (pufnind cu superioritate și dându-mi ochii peste cap cu zgomot, cum face orice femeie exasperată de faptul că soțul nu găsește niciodată, nimic, deși respectivul nimic se află în 99,9% din cazuri fix sub nasul distinsului; sau sub fund, după cum se va vedea imediat că aveam eu impresia): E pe scaun cheia, sub fundul tău! Te-ai așezat pe ea, că niciodată nu te uiți unde te așezi și ce faci!

Își saltă omul dosul, pipăie temeinic șezutul scaunului în căutarea cheii… nimic. Eu insist că trebuie să fie acolo. Îl pun să se dea jos din mașină.

Ce să vezi… nimic. Zic ok, probabil o fi alunecat pe sub sau pe lângă scaun. Începem să ne holbăm pe sub scaunul șoferului, pe lângă, pe sub scaunul pasagerului, pe lângă, pe bancheta din spate, pe lângă, pe sub… băbăiete: NI-MIC! Cheia aia se volatilizase pur și simplu.

Pentru că era deja târziu și trebuia să ajungem după copil, am luat cheia de rezervă și am plecat. Dar la întoarcere am efectuat o nouă căutare. Temeinică. NI-MIC.

Acu, faza cea mai frustrantă e asta: cu siguranță nenorocita aia de cheie e pe undeva prin incintă. Că eu am ajuns cu mașina acasă. Și apoi, până să plecăm după copil, nu am mai fost plecată nicăieri, să zic că ar exista vreo posibilitate să o fi pierdut pe undeva prin oraș.

Faza și mai frustrantă e asta: am EXACT în minte tot filmul care s-a derulat ulterior ajungerii mele acasă.

Că să vedeți. Ziua în cauză a fost fix una din zilele alea în care creierul meu a funcționat cam nu. Adică dimineață, spre exemplu, am urcat cătzaua mică în mașină și am plecat hotărâtă spre ora de dresaj. Tot norocul a făcut să aud la radio că nu e ziua care trebuie. Așa că practic am plecat izmene pe călător degeaba…

Da dacă tot plecasem de acasă, am mai rezolvat niscai treburi, să îmi mai înghit din frustrarea de a-mi fi futat juma de zi de pomană.

Treaba este că, atunci când am ajuns acasă, lucrurile s-au derulat fix după cum urmează: am parcat mașina, am luat telefonul din suport, lesa cătzelei de pe scaunul din dreapta și cheia de la mașină. Și știu EXACT că în momentul în care m-am dat jos din mașină mi-am zis: hait, lasă cheia, că n-are sens să pleci cu ea în casă. Și în filmul din capul meu, am pus cheia fix pe scaunul șoferului și am închis ușa.

Mno, acu explicați-mi voi mie unde mama hingherului a putut să dispară cheia aia?!?

Bun, să admitem că filmul din capul meu nu corespunde 100% realității, date fiind circumstanțele din ziua respectivă. Să zicem că totuși am plecat cu cheia din mașină. Traseul a fost așa: am luat din față ce aveam de luat, apoi am deschis ușa din spate, să iau punguța cu recompense pe care o pregătisem pentru dresaj, să nu le las în căldură, în mașină.

Apoi am închis ușa din spate și am deschis portbagajul, de unde am descărcat cătzaua. Care a mers ață să facă un pipi în iarbă și apoi la castronul de apă, să facă refill pentru beșica udului. Apoi am băgat-o în casă. Toate astea s-au întâmplat cu mine atașată de capătul lesei de care era atașată cătzaua.

După ce am eliberat cătzaua în casă, m-am dus și am băgat punga cu recompense în frigider (primește cașcaval, nu vă gândiți că țin biscuiți de câine la frigider). După care mi-am văzut de restul zilei.

Am refăcut de cel puțin 20 de ori traseul ăsta. Am căutat și eu, și Fritz, prin toată mașina. Am scobit în frigider, am săpat prin geantă, că am zis că poate, în cine știe ce moment de rătăcire, am îndesat cheia acolo.

Am căutat în casă, pe pernele câinilor, pe lângă, pe sub, prin iarba din curte, pe sub mașină, în mașina de spălat vase, în aia de rufe… practic, numai pe la vecini n-am fost, în rest am săpat și căutat și răs-căutat prin toate colțurile și cotloanele posibile și imposibile.

ȘI NENOROCITA AIA DE CHEIE NU E NICĂIERI!!!

Acu ziceți-mi voi mie: unde naiba poate să fie? Ce mama supărării s-ar fi putut întâmpla cu ea? Că vă jur, pe mine mă depășește complet acest mister. Și mă face cu nervii capului mai rău decât sunt deja.

Și băgați și voi acilea povești despre obiecte dispărute misterios și spuneți-mi vă rog și dacă le-ați mai găsit sau nu, să știu dacă să îmi fac speranțe au ba.

sursa foto: freepik.com