Eu cred că într-o zi când Bărbosul Suprem se plictisea îngrozitor s-a apucat de făcut rețeta pentru calcan cu sare fript pe plită. După care, spre seară, hop și p-aia de calcan la proțap. De-aia vi le-am pus pe ambele aici, că altfel se supăra Șefu’ Ăl Mare.
Fraților, vă spun ca la copiii mei, când am gustat din calcanul la proțap, pot să jur c-am auzit un îngeraș cum ciupea ușor corzile harpei. Iar când am mai pus și din sosul ăla (roșii cu usturoi și apă, nimic altceva) peste cartofii zdrobiți, lângă primul îngeraș au mai venit încă vreo câțiva. Toți cu harpele la ei.
Să nu mă urâți, da?
P.S. Oamenii cu calcanul sunt cei de la Taverna Le GaFish și Casa Filip din Sarichioi.
Calcan pe plită
Calcan la proțap
Să-i lăsăm corigenți pe îngerași. La muzică 🙄
Să-ți fie de bine! Calcanul gătit cum trebuie e ceva de vis.
Off-topic: De ce o fi denumit “Satul Galben” (traducerea din turcă) locul ăla?!
Argilă, case făcute din argilă, unde sapi dai doar de argilă.
Comentariu beton!19
@Iulian Mulțumesc!
Mamaaa,cum arata ! Bestial…
Cred ca as manca si oasele !
Te urăsc😁. Ce noroc pe tine să auzi tu ingeraşii ăia😋👼👼👼
Nu-l cunosc,nu știu despre cine v-a dus acolo,dar propun să ne trimiți câte un pește d-ăsta la toți care am răspuns până acum🤣🤣🤣🤣🤣să îți fie de bine.
Comentariu beton!18
Uau, arată extraordinar. Să îți fie de bine, chiar dacă, ne faci poftă și e seara, și, noi seara nu mâncăm 🤪. Cred că erau toți îngerii, cântau și pofteau.
Comentariu beton!13
dacă-ți rămîne un os de pește în gît… n-am fost io!
că am cinat pizza al tonno; mai pe sărăkie, da’ tot pește
Comentariu beton!20
Pizza romneasca cu gust de ton? 😀
Nu, nu te uram….auzi, sa ai bafta, noroc si mult succes la pescuit data viitoare…🤣🤣
Comentariu beton!11
Arată într-un mare fel declanșator de bale curgătoare.
🤤
Să-ți fie de bine!
Dacă tot ați fost la pescuit.
Acum vedem captura în farfurie.😀
Chiar arată bine. Cred că mirosul și gustul au fost pe măsură.
Desert?
dacă prindea el calcanii ăia (da’ n-a pescuit în mare), cre’ că era în praimtaimniuz…
Comentariu beton!11
Norocul meu a fost că băgasem o bucată zdravănă de somon sub vestă, numai așa n-am crăpat de poftă. 😜🤪😂 🤣
Chiar vrei să dăm în icter toți care dăm cu ochiul p-aci? 🤭🤭😂🤣😂
#wehatemihaivasilescu
Comentariu beton!12
Huuuuuoooooooo! Blocked, report, unfollowed !!! M-ai omorat Vasilescule, m-ai omorat! Tare sunt pofticioasa…unde plm gasesc eu in beljica asta asa ceva? Nu-mi ramane decat sa astept vara, cand ma intorc in tara, poate la Pescaria lui Matei in Agigea sau la „Peste si vin” in Braila sa gasesc asa ceva…Huuuuuooooooo din toata inima, Vasilescule! 🙂
Comentariu beton!15
Ce îmi place blogul ăsta când nu ești plecat.
Comentariu beton!21
😁😁😁😁😁
Mi-ar plăcea să citesc pe blog un articol cu sate, orășele de vizitat în țară. Și nu doar în țară. De locurile ce le vizitezi (din țară) nu am auzit, și sigur sunt multe si interesante. Nu mai știu ce să vizitez, pe unde să merg în concediu. Niște recomandări strânse laolaltă ar fi super. Pe blogul tău am aflat de restaurantul Plai, ce l-am vizitat când am fost în Sibiu. Mi-a plăcut enorm.
Uite o idee de articol. Sper să-l scriu anul ăsta.
Eu am descoperit, venind cu masina din Franta, un orāsel super, de fapt este comunā, la poalele muntelui, in sudul Germaniei, Ruhpolding ii zice.
Cu telecabina de mers in vârf de munte , cu târg de vechituri in week-end, cu parc de distractie, restaurante traditionale bavareze, o minunātie. Recomand.
Iar pe Vasilescu il urāsc.
Poate se-neaca cu oasele de la peste.
Sună bine comuna asta, o salvez în lista de vizitat. Merci de recomandare.
Și io aș vrea să ne trimiți pachet cu tot ce mănânci, ca să auzim și noi îngerii ăia. 🤪
Trăița-r famelia ta dă barosan, am muncit și io v-o 15,16 ani pă gârlă și am învățat multe acolo, în ultimii 6 ani eram și bucătar în afară de marinar că se scoseseră bucătării din schemă așa că da, să – ți fie de bine că știu ce spui!!!! 😜😜😜
Nu, că nu mi-e foame! Și nici nu poftesc, nici bale nu-mi curg…🙄🤤
La tăț’ ni-i greu, bine că nu la tăț’ deodată! Spune drept, cam de câte ori ai întins cu pâine în sosul ăla? 😁🤤
Comentariu beton!13
No chance cu dieta. Dacă mă provoacă non-stop blogul ăsta…gata. Deja mă gândesc profund la niște păstrăvi la grătar sau creveți cu sos de unt și usturoi. Poate am o șansă undeva pe săptămână viitoare să găsesc și eu un restaurant cu calcan în meniu ..acuși ajung pe meleagurile natale și acolo execut glonț o vizită către Deltă. Yupiii!
Calcan, guvizi, barbun, zargan, stavrid, garizi, caras prăjit, saramură de crap. Nu mă laud, locuiesc în Constanța și muncesc în zona aia unde e Vasilescu acum.
Comentariu beton!11
Vezi ca te-au păcălit! Au aud doar calcanul, plita lipește! La fel si al doilea, lipsește proțapul! 😜
Sa fie primit!
Duamne ajută! 💚
bine bre. Calcanu e peste superior.