Prieteni, care e faza cu teama de vorbitul la telefon? Știți despre ce zic sau nu?

Văd din ce în ce mai mulți oameni care susțin că au fobie sau teamă de vorbitul la telefon. Gen, preferă să scrie în loc să sune. Sau să fie apelați în scris, nu prin apel telefonic.

Eu nu contest că lucrurile pot să stea exact așa cum susțin ei, dar mintea mea refuză sa priceapă de ce. Aș înțelege dacă am vorbi despre cei din gen Z sau chiar mai tineri, dar nu, văd oameni apropiați de mine ca vârstă care se declară profund phonofobici (nu știu dacă există termenul). Și jur că nu-i înțeleg.

Eu, personal, prefer un apel telefonic de trei minute, în locul unei îndelungi conversații în scris. Un apel telefonic poate rezolva în două-trei minute o situație care poate duce la un mult prea obositor schimb de email-uri, de exemplu.

Un apel telefonic te poate scuti de o conversație pe whatsapp din care să nu înțelegi nimic. Sau, și mai grav, să înțelegi eronat ce-a vrut să spună celălalt. Nu de alta, dar am pățit, că nu toți oamenii sunt în stare să reproducă în scris ce voiau de fapt să spună. Și uite-așa interpretezi aiurea ce-a scris.

Ca să nu mai spun că în zilele noastre ai la îndemână tot felul de mijloace prin care poți sa te asiguri că apelul tău telefonic vine într-un moment oportun. Întrebi frumușel pe whtsapp sau altă aplicație similară: pot să te sun două minute? Că, na, poate e omul în duș sau se joacă de-a animalul cu două spinări.

Fraților, păi io am prins vremurile când erai norocos dacă aveai telefon fix în casă. Ziceai sărumâna și dacă te băgau cu cuplaj, telefon să fie. Iar cu telefonul ăla fix sunai direct și te rugai să fie celălalt acasă. Și-acum facem figuri din astea cu „am fobie de vorbitul la telefon?”. Nțțț…

Nfine, ce voiam eu să aflu de la voi este dacă sunteți phonofobici sau nu. Preferați sa comunicați în scris sau să vă auziți cu celălalt?