Salutare tuturor! Bine ați venit și sper să vă bucurați de cât mai multă muzică. Și îl felicit, sincer și ușor invidios, pe Mihai pentru 4 k. Nu avem poveste, nu o să vă plictisesc cu subiectele fierbinți, avort, criză, război, prețuri tot mai mari și multă secetă. De fapt o să spun ceva succint despre avort, din punctul de vedere al unui bărbat, tată și soț. Chiar fiind toate alea de mai sus, tot nu am absolut niciun drept de a spune unei femei ce să facă cu corpul ei. Rolul meu ar fi unul consultativ și unul de suport. Atât. Aș avea frustrări și resentimente? Normal, însă dacă nu aș reuși să trec cu adevărat peste, înseamnă că locul meu nu este acolo lângă ea.
Acum, am citit la Bogdan un articol vechi, în care omul spunea zece albume pe care le-ar lua dacă ar naufragia, retrage pe o insulă pustie. Vă invit pe voi, și sper să fiți cât mai mulți, să spuneți zece albume pe care le-ați lua în cazul în care naufragiați sau vă retrageți pe termen nelimitat pe o insulă pustie.
NEWS
🔵 Închipuiți-vă așa ceva la Vocea României sau Românii au talent.
🔵 Mongolii mi-au părut destul de obosiți în ultimul timp, prefațează, probabil, un nou album cu un videoclip.
🔵 Lume plină de energie în clipul ăsta, bruneta cu vocea este supărată tare. Sexy.
🔵 O blondă simpatică, unul cu părul vopsit în roșu, cu ceva între Static X și Prodigy, deșert, dumb zombie.
🔵 Mă bucur că sunt aici și că sună așa de bine.
🔵 Un nou single care anunță noul album, Gnosis. Dacă țin ștacheta la fel de sus și acolo, o să fie ceva extrem de solid.
🔵 A devenit o nouă modă ca tot mai multe trupe să scoată cover-uri tribut după piese a celor de la Motörhead. Personal nu mă deranjează, doar demonstrează, dacă mai era nevoie, cât de mari și cât de mult au influențat Motörhead scena rock-ului.
🔵 Alt band care a deschis porți către noi curente, a dat mult curaj și altora.
🔵 Clip nou, nu știu dacă este și single nou, nu are importanță, Sharon este în formă, găsiți elemente vechi dar și un sound puțin schimbat.
🔵 Mi-a plăcut ce am auzit mult de tot. Nu îi știu, o să sap după ce au mai scos, tragem concluzii după.
🔵 Multă tehnică aici. Sună bine, suficient de agresiv ca să fiarbă ceva sânge.
🔵 Nici pe ăștia nu îi știu, însă asta nu înseamnă că nu cântă al naibii de bine.
🔵 Nu este genul meu, însă sună extrem de bine.
Acum trecem la muncă:
➡️ Final Light – Final Light (2022) – 4 din 5
Cine este cât de cât familiarizat cu munca lui Persson din Cult of Luna ar trebui să se aștepte la ceva total diferit de ce ascultă în mod obișnuit. Dacă cineva mi-ar fi spus că aduce post-metalul și dark synthwave-ul la aceeași masă aș fi fost plin de îndoieli că rezultatul ar fi fost unul digerabil. Albumul poate fi caracterizat prin două cuvinte : diferit și genial. Și ar fi de ajuns.
Synthul lui Perturbator, pentru că da, este al doilea om din proiect, lucrează în tandem perfect cu chitara lui Persson. Pe fanii post – metal îi anunț că nu vor găsi aici agresivitatea instrumentală a genului, iar pe cei care adoră partea meditativă a synthwave-ului, îi avertizez că nici ei nu vor avea parte de muzica cu care sunt obișnuiți.
Nu sunt vreun mare fan al niciunuia dintre stiluri, însă acum este un altfel de album, o altfel de muzică scoasă înainte. Foarte, foarte bun.
Dă-i play AICI
➡️ Wormrot – Hiss (2022) – 5 din 5
Lăsați-mă să explic, vă rog, ce este cu nota asta. Știți cât de greu este să găsești un album grindcore de asemenea calitate? Aproape imposibil, chiar și de la trupe care au făcut istorie în gen. Dacă în grindcore microsongul este ceva obișnuit, la băieții ăștia chiar nu este cazul, piesele chiar au o durată medie normală. De remarcat este că albumul are început, mijloc și final, doh, și nu este doar un recipient în care s-au aruncat cât mai multe sunete posibil. Are coerență, substanță, este o demonstrație muzicală pentru metalul extrem. Recomand la toată lumea.
Dă-i play AICI
➡️ Ironflame – Where Madness Dwells (2022) – 4, 5 din 5
Ce facem noi cu atât de multe albume de calitate? Păi, le ascultăm, cu plăcere, sper. Definiția la ce avem aici ar fi, aștept reacțiile vehemente ale puriștilor, albumul pe care Iron Maiden sau Hammerfall ar fi trebuit să îl scoată. Dar nu l-au scos. Bine că au făcut asta Ironflame. De obicei aprecierile personale pentru albumele de gen, nu sunt deloc generoase, sunt destul de mofturos, sunt conștient de limitările stilului, însă aici, oamenii au dat de pământ cu tot. Noroc că ascultasem ce au scos înainte și îmi formasem deja o părere bună despre ei, pentru că am un obicei prost, mă uit la coperta albumului și dacă este una lame, are o bilă neagră by default, iar ăștia chiar au o copertă nasoală. Însă muzica, muzica este fenomenală.
Dă-i play AICI
➡️ Fellowship – The Saberlight Chronicles (2022) – 4,7 din 5
Cred că voi, softerilor, jubilați, pentru că lista de astăzi este dominată de banduri care pot fi ascultate de aproape oricine. Am pornit la drum cu obișnuitele prejudecăți, cu lamentările de rigoare, vai iarăși power, de căcat dom’le, și surpriză, s-a dovedit rapid că aș fi dat cu oiștea în gard again.
Singura chestie care o pot reproșa ar fi că anumite părți au linia aia melodică de Christmas Carol sau dimpotrivă chestia asta întregește cumva albumul. Nu m-am hotărât încă. M-am hotărât însă că avem multă muzică bună și trebuie să sărbătorim asta cum se cuvine. La volum maxim, dacă este posibil.
Gata, am găsit, dacă am ceva de reproșat ar fi vestimentația bandului în videoclipul lor. Băbăiatule, eu nu îi lasăm să iasă așa din casă. Nu știu cine le-a spus că este de bine, dar știu un singur lucru, ăla nu le-a vrut sigur binele și sper să nu îi dea bani cu împrumut.
Dă-i play AICI
➡️ Hunted – Deliver Us (2022) – 4 din 5
Habar nu am cum a trecut neciufulit albumul ăsta. Chiar ar fi fost o pierdere să treacă așa pe lângă mine întru uitare. Oamenii merită respect pentru că încearcă să pășească pe drumul greu și sinuos al celor de la Nevermore. De fapt eu raportez munca lor la un alt album despre care o să vorbim mai jos. Avem câteva sincope pe album, au momente când par că își doresc mult mai mult dar nu le iese. Nu este nimic deranjant, dimpotrivă face albumul mai uman, cumva mai cald, îl apropie de inimă. Excelent album.
Dă-i play AICI
Acum să vorbim despre bijuteria acestei liste și unul dintre albumele pe care eu le-aș lua pe insula aia pustie.
După Spiritual Healing, a devenit clar că cel care a avut ideea acestui proiect era pregătit să rupă frontierele și să arate lumii capacitatea lui inovativă. Un geniu pe care moartea l-a luat mult prea devreme, un muzician care ar fi deschis noi și noi drumuri. Vorbesc despre Schuldiner și Death, care au dat atât de mult metalului și care este formația mea preferată de metal extrem. Proiectul solo a lui Schuldiner a fost Control Denied și care constituie măsura după care eu judec orice tentativă de a duce progresivul în power și speed metal iar peste ele să mai pui lespezi de thrash.
Un album de ascultat oricând, oriunde și la orice vârstă, o demonstrație impresionantă forță creativă.
Doamnelor și domnilor, în aplauzele mele recunoscătoare că sunt contemporan cu o asemenea bijuterie:
➡️ Control Denied – The Fragile Art Of Existence ( 1999) – 6 din 6
Dă-i play AICI
Cu asta închei, mă înclin și vă doresc pace în suflet, dragoste de primit și de împărtășit. Și nu uitați să zâmbiți des.
Pentru orice fel de gânduri: [email protected].
Bine ați venit! Avem mai puține albume, însă sunt foarte bune. Am ascultat săptămâna asta vreo 40 de albume, mai mult sau mai puțin integral și am rămas cam cu astea.
Enjoy the music și încercați să nu mai fiți oaspeți în viața voastră.
Comentariu beton!19
Servus.
Mă bucur să vă regăsesc, pe toți, spectatori sau participanți… evident, cu toții pasionați!
Am putea încerca, în lipsa poveștii, mai multe comentarii, controverse și orice afinități muzicale, expuse aici, spre bucuria tuturor și nu în ultimul rând, a gazdei nostre, Edel, care pare să se întreacă pe sine, cu fiecare articol.
Mulțumim pentru material și revin pe seară, cu impresii neprofesioniste și total subiective.
Duminica liniștită să aveți!
Comentariu beton!18
Sal, man. Mă bucur că ești aici.
Mulțam de recomandări!
Aș lua primele 3 Metallica, Savatage-Edge of Thorns, Sentenced-Amok, Manowar-Fighting the World, Death-Symbolic, Morbid Angel-Covenant, Carcass-Swansong (plus piesa Heartwork), Arch Enemy-Deceiver (deci ar trebui să naufragiez după august 2022). Bine, sper că nu o să fie insula chiar așa pustie, să mai fie vreo câțiva care să aducă una, alta. 😁
Sentenced, nu l’am ascultat. Mulțumesc mult. Manowar merge la ciufulit rechini.
Multumesc, Edelweiss! Nu comentez prea des pe aici, dar am o coarda sensibila cand vine vorba de muzica pe care mi-ai atins-o de data asta asa ca nu ma mai abtin. Poate o sa povestesc si cum am intrat in asta la un moment dat.
Pana atunci insa… sa o luam cu inceputul. Don’t Pray For Me e single, o sa fie parte dintr-un album care o sa iasa la anul.
Cat despre albume… Lista mea ar fi asa:
1. Black Symphony – Within Temptation. Incerc sa par normala si sa nu pun toate albumele lor pe lista, asa ca tre sa ma multumesc cu asta.
2. Omega – Epica
3. 01011001 – Ayreon – asta e pasiune mai recenta, sunt de-abia la inceput cu ei dar tot intra in bagaj.
4. The Deviant Hearts – Phantasma
5. Endless Forms Most Beautiful – Nightwish
6. My Indigo – My Indigo. Nu chiar rock/metal dar cum am zis am o coarda sensibila.
7. Apocalypse and Chill – Delain
8. Death and Legacy – Serenity
9. The Brightest Void – Tarja
10. The Shadow Theory – Kamelot
Comentariu beton!12
@Cristina, chiar trebuie, de fapt vă rog pe cât mai mulți, să comentezi cât mai des. Mulțumesc de precizare și de listă. Sunt câteva pe care nu le-am ascultat.
Salutare! THE HU nu suna rău, dar parca insista prea mult pe același stil. WARGASM noul val in nu/alt metal, aștept albumul să vad dacă confirmă. TESTAMENT, aici sunt subiectiv, sună mișto, este mai veche, din cate știu vor sa relanseze videoclipuri cu melodii mai vechi reorchestrate undeva prin toamna. Sper să scape și piese noi! Russian Circles, din ce am mai ascultat nu sunt pe gustul meu. Within Temptation clip si melodie noua, sound-ul mi se pare neschimbat. Erra suna din ce in ce mai bine. Mi-a plăcut mult varianta instrumentală a albumului de debut.
Fallujah , Living Wreckcage, Escuela Grind, nu știam de ei, nu suna rău, sunt de urmărit. Pentru mine, și iar sunt subiectiv, cea mai tare lansare a săptămânii a fost de la Disturbed https://www.youtube.com/watch?v=YCGIj7KmwyI.
La albume, Final Light un album foarte bun, sper să mai colaboreze si pe viitor, Fellowship si Control Denied reținute pentru deliberări, ascultat pe sărite nu mi s-au părut așa wow, mai ascultăm poate îmi scapă ceva! Mulțam frumos pentru listă!
Control Denied, este un masterpiece. O spun unii care sunt specialiști. Acum depinde și de gusturi. Nu de cronici.
Cand i-am vazut pe alde hu, in 2019, pareau ca au doua melodii si restu ceva folk de-al lor
Baiu e ca pentru noi or sa sune toate la fel. Ca deh…stil diferit, limba diferita
Astept sa in vad in toamna. Sper sa fie mai cizelati
Nu se poate uita me tihnea „productie”. Baietii sunt clar impinsi de la spate de guver, ca atare au maximul de bani posibili
Sper să fie pe gustul tău! Din ce am ascultat, nu cred că aș plăti un bilet doar pentru ei! Am văzut că au ceva cântare și cu The Pretty Reckless în toamnă, la ăsta cred că aș plăti bilet! Finanțarea vine de regulă și cu obligații, așa că nu cred că vor renunța prea curând la promovarea excesivă a muzicii tradiționale.
Asta ziceam și par împinși artificial un fel de Carla’s dreams ăla de al lor, devenit cumva de al nostru.
„Să nu fiți oaspeți în viața voastră”. Cât de frumos spus!
Mulțumesc pentru noua listă, bag o urechiuşă şi revin cu impresii.
La întrebarea din titlu nu pot răspunde decât parțial..rar am ascultat albume întregi, mai mult îmi plac combinațiile sau câte o piesă pe care o ascult până se blochează youtube-ul. De la toate acestea face excepție un album pe care l-aş lua cu mine oriunde, unul tot datorită ție descoperit, şi anume Ghost-Impera.
Păi răspunde parțial.
Io aș înnebuni. Că n-aș știi ce să aleg.
Dar hai să-ncerc o listă:
1. Guns N Roses – Use your Illusion I-III
2. Prodigy – The Fat of the land
3. Enigma – TNT for the brain
4. Merlin’s Magic – The Heart of Reiki
5. Rammstein – Reise, Reise
6. Dream Dance – vol. 1 – 130
7. Queen – Made in Heaven
8. Snow – 12 inches of Snow
9. Korn – Greatest Hits vol. 1
Korn, ce istorie au scris și încă scriu.
Da, îmi place ceea ce scot cei de la Korn.
Te salut.
De lângă rockoteca noastră.
Chit că nu mai e.
Domo arigato.
Oh, ye, memories. Te salut.
Ha, vad ca mi-a disparut comentariul la cealalta colectie de metale (ziceam ceva despre Demon Hunter si singura lor piesa buna, dar e posibil sa fi avut si eu un glitch) 😀
The HU sunt bunuti, dar cumva sunt cam cea mai slaba trupa de rock mongol de care am dat (Nine Treasures, Ego Fall si Tengger Cavalry sunt mult peste). Five Finger Death Punch inca au ceva al lor. Within Temptation devin din ce in ce mai irelevanti, pe masura ce Sharon devine mai faina si mai relevanta ca artist solo.
Fellowship voiam sa arunc repede la cosul de gunoi al melodic power-ului, dar lasand albumul in fundal a inceput sa ma prinda in mod bizar. Si clipul ala, nene cum poate sa fie… baietii astia sunt mega ”nerds” si pare ca le place la nebunie ce fac. Canta cu bucuria cu care cantau Rhapsody in 1998 🙂
Altfel, cand imi dai cate o trupa care face un cover dupa Motorhead, ajung inapoi la Motorhead si ma reconving ca Lemmy era un zeu :))
Șapte concerte Motorhead am bifat în Germania, în același an. Lemmy a avut aceeași poftă de cântat mereu.
Fellowship parcă sunt la ultimul lor album.
O sa pun un album de trupă, ca altfel as lua toate albumele Metallica (-Anger ca n am voie decât zece) fără sa clipesc.
Ordinea nu conteaza, dar Master e numarul 1.
1. Metallica Master of puppets
2. Megadeth Rust in Peace
3. Black Sabbath Master of reality
4. Judas Priest Painkiller
5. Queensryche Operation Mindcrime
6. Iron Maiden Powerslave
7. Dream Theater Images and Words
8. Led Zeppelin IV
9. Genesis Selling England by the Pound
10. Slayer Reign in Blood.
Reign in blood este ce trebuie.
10 albume….grea treaba. Sa incercam:
1. Grey Heaven Fall – …Grey Heaven Fall
2. My Dying Bride – Turn Loose The Swans
– The Light At The End Of The World
– A Line Of Deathless Kings
5. Metallica – And Justice For All
6. Slayer – Seasons in the Abyss
7. Sabachthani – Miserable Endings
8. Mourning Beloveth – A Murderous Circus
– The Sullen Sulcus
10. Shape of Despair – Angels Of Distress
Stire pentru pasionatii de funeral/doom, urmatorul album Aphonic Threnody – The Loneliest Walk va avea aproape 2,5 ore. Lansare single vineri 22.
2,5 ore? Dar de ce atât de scurt? Grea lista ta, grea.
Salutare @Edelweiss, am intrat să spun salutare ție și celor din the gang. De ascultat mai pe seară că suntem la munci.
Toate cele bune și o duminică minunată, ceea ce a rămas din ea!
Întrebare: unde sunt, sau mai bine de ce au dispărut… anduțele ca și calificativ?
Salut. Am uitat să le pun😁. Data viitoare.
Salutare.
Mi-au plăcut The Hu, Five Finger Death Punch, Within Temptation.
Dar când am ajuns la Fellowship… am zis că nu-i adevărat ce aud. M-au cucerit total. Ascult acum The Saint Beyond the River. Nici nu știu care piesă îmi place mai mult, toate. Ce albume aş lua cu mine? Cu siguranţă unul dintre ele va fi ăsta. Mulțumesc.
Salutare și ție. Fellowship au o poftă fenomenală de cântat. Pe mine, care nu sunt cu powerul, m-au cucerit.
Lista asta este chiar pre sufletul meu!!! toata!
Lista mea pentru o insula pustie e extrem de eclectica si s-ar putea sa nu se alinieze complet cu spiritul Coltului cu metale dar vorbim de o insula nu de un weekend cu prietenii:
REM – Out of Time
Metallica – Garage Inc
Nirvana – Unplugged
AC/DC – Live
Iron Maiden – Rock In Rio
Queen – Greatest Hits
Bucovina – e greu sa iei numai unul ca-s scurte
Iron Butterfly In-A-Gadda-Da-Vida
Carl Orff: Carmina Burana
Sepultura Chaos A.D.
Iron Butterfly și Carl Orff, tre să ascult și io. Mulțumesc.
S-ar putea sa nu fie ce te astepti tu…
M-a fermecat Fellowship, aşa că ar fi de luat pe insula pustie. Alături de Ghost cel menționat mai sus, oleacă de Nazareth, Queen, Scorpions, Depeche, 4 non blondes. Şi „Dancing in the moonlight” 😀
Senchiu 😇
Băi, Fellowship pare să fie glazura de pe gogoașă.
Hallo!
Mulțam pentru propunerile muzicale de azi! N-am reușit să ascult tot, dar o să recuperez.
Mi se pare faină și provocatoare ideea cu lista a 10 albume pe care le-aș alege. Mie mi-e greu să aleg doar 10 albume, dar încerc. Nu le numerotez pentru că nu sunt puse în vreo ordine anume.
Metallica – Metallica
Pink Floyd – Wish you were Here
Queen – A night at the opera
Sting – Ten Summoneer s tales
Skunk Anansie – Smashes and Trashes
Peter Gabriel – Us
Jan Garbarek/Anouar Brahem – Madar
Judas Priest – Painkiller
Aerosmith – Unplugged
Guns and Roses – Appetite for Destruction
Care ar fi cele 10 albume pe care le-ai alege tu, @Edelweiss?
@Anouk o să spun data viitoare.
Big like pentru ERRA și pentru Daniel Tompkins. Din lista de azi doar pe ei îi cunosc și îi ascult și mă simt aici ca acasă atunci când găsesc ceva cunoscut. Mulțumesc. La prima ascultare m-au prins și Wargasm, Within Temptation și Fallujah. O să-i ascult mai pe îndelete. Revin cu lista mea pentru o insulă pustie. Noapte bună 🙂
Cu plăcere. Revino.
Servus, pasionaţi metalurgişti!
Dremeka Choir, la Vocea României sau Românii au talent?! ha! – mai degrabă ceva manelişti cu dinţi de haur, mo. Oricum, neaşteptat… juriul a rămas mut!
THE HU – Black Thunder – inedit, clipul aparte, instrumente tradiţionale, care completează de minune pe cele uzuale şi impun un ritm special, vocile sunt ceea ce trebuie, cu growl puternic ce crează un efect polifonic. Faptul că ce cântă ei, e în limba maternă, aduce un plus de farmec.
Escuela Grind – Cliffhanger – instrumental, sună într-un mare fel, cu pasaje impecabil executate… solista, energică, dar cam atât.
WARGASM – „Fukstar” – un videoclip inspirat de Mad Max, plin de zombi. Melodia e un melanj între Prodigy şi Static-X, iar vocea blondă intervine decisiv pentru completarea atmosferei. „Fukstar” face parte din viitorul lor proiect Explicit: The Mixxxtape, care va avea loc în această vară.
TESTAMENT – Curse of Osiris – aşa-i că te face să zâmbeşti înca de la primele acorduri?! Au o energie molipsitoare, cântecul este scurt, surprinzător de plăcut și suficient de brutal, pentru o piesă de metal grozavă.
Russian Circles – „Betrayal” – oferă cinci minute de riff-uri caustice, care par să topească totul în cale, iar efectul seamănă cu o erupție vulcanică, ce folosește multe chitare și pedale. E de pus la colecţie… încă nu înţeleg numele trupei, ei fiind din Chicago?!
EXHORDER perform MOTÖRHEAD’S Sacrifice – cover care nu poate atinge ce au făcut cei de la Motörhead… poate sunt subiectiv, dar nu convinge, asta e.
Five Finger Death Punch – Times Like These – o piesă cuminte, cu audienţă largă… single-ul este mai degrabă o baladă rock melodică, cu vocalistul/solistul Ivan Moody performând în stilul său vocal dur și curat… de păstrat.
Within Temptation – Don’t Pray For Me – piesa este foarte atmosferică, cu chitare și tobe puternice pe care trupa le contrastează cu voci impresionante și straturi de design sonor, componente care se reunesc pentru a face o experiență de ascultare de neuitat. Este un imn despre acceptarea faptului că credințele pot fi fluide, multiple sau, la drept vorbind, diferite.
ERRA – Pull From The Ghost – progresiv metalcore de o competență tehnică magistrală, în care conceptul liric se adâncește într-un aspect interesant al psihicului uman și privește aproape inversul Sindromului Stockholm.
FALLUJAH – Embrace Oblivion – din punct de vedere tehnic, execuţia e foarte bună, dar per ansamblu structura piesei este putin haotică… sunt pasaje perfecte, pe care le vrei sa meargă continuu, apoi se rupe ritmul şi dispare vraja.
LIVING WRECKAGE – Endless War – un thrasher direct, această melodie arată partea mai agresivă a muzicii lor, spre deosebire de lansările anterioare ale „One Foot In The Grave” și „Breaking Point”, care prezintă o latură mai melodică a trupei. Să fie primit.
Daniel Tompkins – Frenzy – am încercat, open-mind… nu, nu merge. Ceva e greşit, posibil la mine.
Acum să trecem la alchimie… să găsim aurul din plumb!
Final Light – Final Light (2022) – 3,5/5 – cumva, Final Light preia synthwave și post-metal, le îmbină perfect și funcționează absolut fluid. Stilurile sunt amestecate atât de bine încât aproape că nu contează ce preferi, pentru că întunericul sumbru și sufocant impregnat în acest disc este transmis atât de eficient. E interesantă şi lipsa chitarelor ritmice, dar asta nu reduce din greutatea melodiilor. Impresionant pe tot parcursul, mai ales că cine şi-ar fi inchipuit: Synthwave și post-metal împreună.
Wormrot – Hiss (2022) – 3,5/5 – nota e pentru execuţia tehnică, pentru că altfel punem pe căşti si mergem în misionariat la canibali, sperând că o să le stem în gât… şi noi şi melodiile.
Ironflame – Where Madness Dwells (2022) – 4/5 – din punct de vedere muzical, sunetul lor se bazează pe chitare grele – cu elemente thrash – chitare cu atingeri melodice, linii groase de bas, tobe puternice, ritmuri conducătoare, refrene care ți se lipesc de minte și amintesc cumva de câteva dintre momentele glorioase ale lui Dio și Maiden… melodii excelente per total.
Fellowship – The Saberlight Chronicles (2022) – 4/5 – Ho, ho, ho! Glumesc, desigur… avem aici symphonic power metal, ce duce cu gândul la o îmbinare de Rhapsody of Fire și Sonata Arctica de la mijlocul anilor 2000. Sună bine, captivant , executat impecabil.
Hunted – Deliver Us (2022) – 3,5/5 – ce găsim aici nu este nici spectaculos și nici neatrăgător şi spun asta pentru că există câteva probleme peste care nu trebuie să trecem. În primul rând, chitare bas și ritmice… efectiv, nu există bass, iar ritmurile suferă în gama superioară. Tobele sună destul de nelalocul lor, de parcă sunt mostre peste skin-uri reale sau un kit digital… puţin bulversant. Trecând peste asta, este un amestec amețitor de chitare complicate, tobe tehnice și voci vertiginoase, care te poate ţine în priză.
Control Denied – The Fragile Art Of Existence (1999) – 5/5 – muzicalitatea este impecabilă din punct de vedereal manevrării instrumentale, o producție bine echilibrată, cu o abordare pragmatică a separării vocii instrumentale. În fața mixului se află vocea și chitara, care în mod tipic heavy/power metal împart rolul principal. Cântecele au tendința de a gravita în jurul secțiunilor perceptibile de vers/pre-refren/refren, separate de antrenamente de ansamblu, solo-uri de chitară sau bas și poduri multiple. Un proiect impresionant, greu de egalat.
Multumim Edel, pentru materialul deosebit. Eşti conştient că tot ridicând ştacheta, va fi tot mai greu de depăşit?!
Toate cele bune şi să auzim de bine!
Chapeau!
Comentariu beton!17
Nu m-am putut culca până n-am citit recenzia ta 😀 thank you and good night ☺
Excelent. De aia este mișto muzica, fiecare suflet o cântărește diferit.
Îmi pare rău că a durat atât… destul de târzie ora, în noapte. Am garat târziu acasă, iar la volan pot doar asculta. Mă bucură reacțiile pozitive. Să aveți o săptămână ușoară!
Comentariu beton!12
Well incerc si eu o lista, desi mi-ar placea un grup de sharing (sharing url’s, nu va agitati!).
Desi 2 intrari din lista nu sunt musai rock, pe o insula mi-ar prinde bine. Cu mici exceptii lista de mai jos e in schimbare perpetua – asta e mood-ul meu de luni!
Devin Towsend Project / Z2 –https://open.spotify.com/album/4jo4hWoTpQK32o8aLGFkDp?si=9Lj3yoDVQrel_-gwlOYNFw
Deep Purple / Made in Japan -https://open.spotify.com/album/5dheIlcMhUWRnYTCz1Xexn?si=Ysi2iZF_TmSyGGqKkmX6e
Static X / Shadow Zone – https://open.spotify.com/album/6ArsYtEDpoPxrCQXG4rHw3?si=Sbz9hbaQS1Gt98Hkliapjg
Led Zeppelin / Led Zeppelin II – https://open.spotify.com/album/58MQ0PLijVHePUonQlK76Y?si=Bgzr5cQPTAeq535l8aU9kQ
System of a Down / Toxicity –https://open.spotify.com/album/6jWde94ln40epKIQCd8XUh?si=3UYqEYjJRPqL3IYnS3TKnQ
Enter Shikari / The Mindsweep –https://open.spotify.com/album/3q8PS1Zkx3a0Zo6Ld2L1d7?si=3OxE8d00QTuNA7j_1Is3sw
Queen / Queen – https://open.spotify.com/album/1kkb8xlG9yssEVsWKiEtAB?si=NeXjtUiIQt6sxSt94HBRzw
Beth HArt – Live at the Royal Albert Hall –https://open.spotify.com/album/3SAL5azOHod5Q6onXmXPbj?si=ineVCz5-R1ynaQluT_gaLg
Die Antwoord / Donker Mag –https://open.spotify.com/album/5eqhQF3HIVdgwfotwNPMFK?si=beXL0oFmQouRqLw_xhxm_Q
Renaissance / Ashes are burning – https://open.spotify.com/album/1C2fgiQmiTF9Dr8NdbPSou?si=AzEqxQ_lTX6-0U8Z7u_g0g
Bine ai venit. Bună lista.
Acum câteva săptămâni,, aproape de casa mea s-a produs un festival, într-un parc. „Nostalgia” îi zice. N-am fost, dar noaptea, când îi e omului chef de nani, băgau muzică veche, românească. Așa am reascultat o grămadă de „bijuterii” muzicale populare de prin anii ’90. Pe de o parte bodogăneam (că na, voiam să dorm și gălăgia mă cam distrăgea), pe de altă parte mă bușea râsul „Băăăi, i-auzi, ia, Coco-Jumbo! Uitasem de asta!”. Deci clar unul dintre albume ar fi o compilație „muzica anilor ’90 din România.” Puii mei, naufragiată pe o insulă pustie, brrrr, sigur o să vreau să râd, fie și isteric. Era o melodie a Deliei, „vreau să plââââng”. Musai și aia la compilație.
Comentariu beton!11
Ete draci. Credeam că nu te mai lasă lumea să intri aici.
Bine ai revenit. Ne era dor de tine.
@Anduța, alooooo, N&D, nu Delia. 😁
Un connoisseur.
Când/dacă o să naufragiați toți iubitorii de rock din ăsta bunu pe-o insulă pustie, cu albumele voastre atent selecționate, să hold your thought cu doru’, da? Ba chiar dacă o să auziți vreun „Ooooooof, viața mea!” vuind de pe partea cealaltă a insulei, să nu trimiteți canibalii la atac. 😛
Dada, N&D, nici nu știu cum am putut să uit de Nic! 😁
N încă prestează, îl văd accidental pe TikTok 😋
Salut, azi dimineata am reusit sa vad articolul si vreau sa las si eu lista cu albume
Metallica – Master of puppets
Bucovina – Sub stele
An theos – Spre cer
Iron maiden – The number of the beast
Opera diabolicus – Death on a pale horse
Manowar – Kings of metal
Overkill – The grinding wheel
Sabaton – The art of war
Trooper – Trooper
Yngwie Malmsteen – Attack!
Salut. Nu știu An theos. Mulțumesc de feedback.
10 albume și un EP, în ordine alfabetică:
Architects – Holy Hell (2018)
Bring Me The Horizon – Sempiternal (2013)
ERRA – ERRA (2021)
Imminence – Turn the Light On (2020)
Monuments – Phronesis (2018)
Periphery – Periphery IV: Hail Stan (2019)
Porcupine Tree – Fear of a Blank Planet (2009)
Silent Planet – Everything Was Sound (2016)
Spiritbox – Eternal Blue (2021)
TesseracT – Altered State (2013)
TesseracT – Concealing Fate (EP) (2010)
Sunt câteva de care nici nu am auzit. Mulțumesc.
Acum am descoperit lista de articole, excelent. 10 albume sortate alfabetic dupa artist:
Amorphis – Skyforger
At the Gates – Slaughter of the Soul
Be’lakor – Of Breath and Bone
Behemoth – The Satanist
In Flames – The Jester Race
Insomnium – Shadows of the Dying Sun
Opeth – Blackwater Park
Paradise Lost – Obsidian
Parkway Drive – Atlas
Rotting Christ – Khronos
Si multumesc pentru Control Denied, de care nu stiam. Mereu am crezut ca povestea lui Chuck se terminase cu Sound of Perseverance, album pe care se vedea clar ca dorea sa compuna si altceva.