Îmi place foarte tare ideea asta cu Bulevardul Kiseleff și Calea Victoriei închise pentru circulația auto în toate weekendurile, până în octombrie. Iar la câtă omenire am văzut azi în zonă (și mai ales câți copii), se pare că nu sunt singurul care crede asta.
Poate nu știați, dar, spre deosebire de anii anteriori, pe jumătatea de Kiseleff închisă au apărut zeci de atracții pentru copii și era efectiv plin de d-ăștia mici care se jucau. Era o hărmălaie pe bulevard, alergau, jucau mini-golf, aruncau la țintă cu nu știu ce mingi, treceau prin niște plase, păreau fericiți, ce să mai. Mișto, mi piace, weekendul viitor duc și eu fetele.
Altfel, paradoxal, dar singura idee bună a lui Nicușor Dan a avut-o… duamna Firea. Na, ce să și faci în aproape doi ani de mandat? Trist.
Măcar atât. 🤭
Așa am zis și io.
Nicușor a plagiat-o pe duamna Firea, să-nțeleg?
Dap…firea a venit cu inchiderea Kisseleff vara in weekend dar atunci erau multi nemultumiti,intre timp le a trecut…
Indiferent a cui e ideea, bine că se pune în practică!
Boss, eu cu băieții de la USR (sorry, dar pe Nicușor Dan eu tot USR îl consider, cumva) am o foarte mare dilemă. Am fost absolut încântat când au apărut, am fost la câteva întruniri, voiam să devin membru, i-am votat, etc. Am participat, ca voluntar, la organizarea primului (și singurului, din cate știu) congres, organizat acilea, la Cluj. M-am cam dezumflat, și să vezi de ce. Mai mult de jumătate dintre ei ne tratau, pe noi, voluntarii (deși aveam ditamai ecusonul in piept) ca și când eram slugile lor (sau personalul hotelului, care era plătit), și nu susținătorii și – posibil – viitorii lor colegi. Ceilalți erau ok. Apoi din discuțiile la cafea și țigară surprinse, in timp ce voluntariam pe acolo, am constatat că se împart în 3 categorii mari și late:
1. Cei care vor să facă și să dreagă (și îi suspectez că erau sinceri), dar habar nu au cum
2. Cei care trăiesc în bula lor corporatistă (am fost și eu prins în una timp de vreo 10 ani) și nu că nu ar vrea să facă, dar sunt complet rupți de realitățile și nevoile României
3. (Cei mai putini, dar cei mai toxici) politruci care nu au încăput în partidele „mari” și au văzut în USR o oportunitate să intre în parlament sau consiliile locale/județene.
Nu îmi dau nici acum seama in ce categorie ar intra ND (cred că mai degrabă în prima), dar iată de ce nu sunt deloc surprins (deși îmi pare rău, ca bucureștean timp de cca 40 de ani) că e un eșec total ca primar.
Comentariu beton!32
2. Complet de acord.
Boss, blogul tău, regulile tale (GOT like 😏). Ești de acord cu ce dorești, dar dacă erai acolo ca voluntar, să tragi cu urechea vrând/nevrând, poate că ai fi crezut mai mult. I’ve been tinere 😁. Când zic că ne tratau de parcă eram slugi, mă refer și la invizibilitate. Probabil în jurul lor deveneam invizibili. However, i-am votat și după. Din lipsa de alternativă, mostly. Dilema e pt 2024
Păi eu eram de acord pe bune. Nu făceam mișto.
Boss, știu că nu făceai mișto. Serios. Dar erai de acord numai cu punctul 2. Acum, nu vreau să îți schimb convingerile (oricum nu aș putea, și crede-mă că apreciez asta), dar nu ai fost acolo. Dacă ai fi fost, ca voluntar…who knows. However, dilema mea e alta. Ce dracu faci in 2024, cu cine votez? USR e o mare dezamăgire, dar par încă cei mai frecventabili. Singurii, to be honest. Dar aparent fără șanse să schimbe ceva. So? Ce dracu faci?
Ah, nu. Cu ăla am rezonat cel mai mult. Dar sunt de acord cu toate.
‘Nteles, boss. However, revenind la ND, nu îl văd în categoria 2. După cum s-a comportat acolo (sigur, avea și interes, că era candidat) ar fi in 1 sau 3. Nu părea rupt de realitate. Mă gândesc că ar fi la 1 după felul cum s-a purtat cu voluntarii (și noi eram amărâții fără drept de vot). Dar poate era sigur de victorie și se gândea la voturi viitoare, who knows? Sau poate e doar o persoana plăcută, până la urmă și-a găsit loc/susținere într-un partid mare? Nu știu. Numa’ zic
@Mircea, sorry boss, USR a devenit complementul circumstanțial de loc din bancurile cu Bulă…
– tată, mai avem mult pînă la bunica?
– taci și sapă!
-………………., pînă în america?
– taci și-noată!
este o parte importantă de vorbire și singura care (mai) poate cauza speranță; așa că, faci ca mine: taci și votezi
Nicușor? Mai trăiește? L-a mai văzut/ auzit cineva?
Întreb cu mult interes pentru că, anul trecut, prin februarie, dl primar a venit cu televiziuni și jurnaliși în umilul cartier unde locuiesc. A inaugurat, cu mare fast, lucrările de înlocuire a conductelor RADET. La mai mult de un an de atunci, șantierul este abandonat, iar din gropile săpate cresc buruieni înalte. Conductele vechi au fost înlocuite pe o distanță de vreo 20, maxim 30 de metri.
Ca echipa aia de fotbal din liga a treia – FC Avântul Prăbușirea.
@Alecia, te rog, nu denigra liga a 3-a. E o liga decentă, unde oamenii încearcă să progreseze. Avântul Prăbușirea își are loc cel mult în liga a 5-a. Asta daca nu cumva era o metaforă referitoare la politicienii români, caz în care e echipă de liga 1
A fost omenire pentru că a fost minivacanța de 1 Mai 🙂
Ahahahahahahaaaa. Corect. 🤣🤣🤣
la Iași au început așa: făcut pietonal Ștefan cel Mare, între Casa Pătrată (aka consiliul județean) și (fostul) restaurant Cina; pe promenadă ai nește clădiri istorice: Palatul culturii (în spate, peste bulevard), școala Ghe. Asachi, biserica Trei Ierarhi, Mitropolia (vis-a-vis, în plan îndepărtat, Teatrul Național), Palatul Roznovanu (primăria); a urlat lumea, că se f.te traficul că o fi, c-o păți… a început să le placă;
dup’aia (a plecat de la un prim exemplar) au tăiat teii de pe bulevard și i-au înlocuit cu salcîmi japonezi pitici (șmen și parandărăt ăvcors da’ clădirile de mai sus sunt toate puse în valoare; plus Hotel Traian care-i în oglindă cu Palatul, la vreo 7-800 de metri); a urlat opiniunea publică, indignată că „nu mai au pensionarii nici umpic de umbră pe băncile unde-și pot hodini ciolanele; mai mult, doamna care a decis tăierea primului tei, s-a ales și cu ceva dosar; doar că s-a demonstrat că fiind plantați deasupra unor conducte de încălzire/apă caldă, teilor le-au fost afectate rădăcinile, existînd riscul să le pice în cap pensionarilor de pe bănci…
ultima a fost cu caii; are local pălisu’ (cred că pușcăriabilul Nichita a avut ideea), niște cai superbi, nu știu rasa, da-s pe la 2 metri greabănul iar copita îi puțin mai mică decît o roată de dacia spring; extraordinar de frumoase, toate alea 6-8 exemplare; și le scot, cîte 2, la promenadă, destul de des (chiar și în timpul săptămînii); iarăși a urlat, vigilentă, opinia publică: „ce ne trebuie nouă cai”, „bani aruncați aiurea”, „o să ne calce, pe noi și copiii”; au ajuns caii mai rău ca maimuța de la mamaia, toată lumea se vrea în poză cu ei…
da, ai așa la iași: tarabe cu poșete fix în fața primăriei și a mitropoliei, tarabe cu kitch-uri în față la trei ierarhi (și aflate acolo încontinuu, partea aia de pietonal fiind un bazar urât și de prost gust), o poartă maramureșeană din polistiren, alt kitch suprem, suplimentat cu kitch-urile periodice ale altor ornamente din polistiren, tei chiar tăiați ilegal, înlocuiți apoi cu salcâmi și, în final, tot cu tei, totul pe banii ieșenilor, nu pe banii celor care au făcut parandărătul, copaci tăiați în fața palatului culturii și o parcare imensă tot acolo, cai pe post de tichie de mărgăritar, panseluțe la prețuri doar de 10 ori mai mari ca-n piață etc. o cârpeală continuă, fără viziune, dar costisitoare…
Comentariu beton!11
La mine în cartier s-au apucat sa schimbe țevile de încălzire. În 16 ani de când sunt în București n-am văzut asa ceva. Pt atât și tot îl votez. Da, știu, am așteptări la genunchiul broaștei, dar…a făcut deja mai mult decât d-na firea
În sfârșit o minte zdravănă la minte. Pentru că nu face Tam Tam, nu înseamnă că nu face nimic. Le-o fi dor de logoree calpa a lui Firea?
Nici Firea, nici ND nu au avut primii initiativa asta. Primul care a inchis Kiseleff si l-a pus la dispozitia pietonilor a fost Chiliman. In parcarea de la Rondul Kiseleff era prezent un targ de antichitati sau un targ al mestesugarilor.
Am fost ieri pe Calea Victoriei.Aglomeratie mare, lume, lume.Frumos, ce sa zic?Biciclistii si-au intrat in drepturi, claxonau daca cineva incerca sa traverseze aiurea.Bun!Sa se mai civilizeze si oamenii ca merg pe pista de biciclete de parca ar fi trotuar pietonal.Eu nu-i inteleg, singura scuza fiind lipsa de neuroni.Am terminat eu Calea Victoriei, am iesit pe Stavropoleos, am traversat Lipsacaniul….ajung la Pasajul Universitatii, cale de acces catre zona pietonala.Nu functiona nicio scara rulanta.Scarile erau mizere, nematurate, nespalate de cand…nu stiu dar semana cu ceva parasit.Ce o fi asa de greu sa-i pui pe cei de la intretinere sa curete pasajul.A fost renovat in mandatul lui Videanu, cred.Era luna!Eu merg mult pe jos dar am o problema la sold(am o varsta si o problema).Mi-a fost foarte greu sa cobor si sa urc scarile acelea imputite.O sa scriu pe site-ul primariei.Nu se poate dl.Nicusor asa ceva!
„Biciclistii si-au intrat in drepturi, claxonau daca cineva incerca sa traverseze aiurea.Bun!” – bun, intr-adevar. Cu observatia ca erau si biciclisti care nu mergeau pe pista de biciclete (destul de multi), ci pe unde mergeau corect pietonii. Slalom printre copii, samd. As zice ca toata lumea are nevoie sa se civilizeze.