Salutare tuturor și bine v-am găsit! Mă gândeam să intru direct în pâine pentru că am aceeași inspirație ca, bună seara, iubito, care pozează inspirată, obsesivă ca o starletă plină de nuri și tinerețe prin tot internetul românesc. Oricum despre mâncare nu ai cum să vorbești pe aici că a trecut Vasilescu prin zona de servit masa și dacă nu se servește doar mâncare tradițională românească, o să găsiți doar deșert, deznădejde și foame. Așa că mâncarea este subiect clasat. Nada, nicht, farfuria goală.
Acum să trecem la Lori, că nu pot să citesc și eu un digisport, un gsp, că hop apare zâna seducției eterne, femeia care nu a făcut, aici să vă țineți bine, nici o operație estetică. Nici măcar apendicectomie nu a făcut că ei i-a căzut ăla singur. Legenda spune că s-a născut fără, dacă prima variantă o cred, pe asta nu am cum, că am citit și eu ceva la viața mea. Insinuez de fapt că nu sunt prost.
Deci secretul tinereții veșnice ar fi: mâncatul sănatos, somn de voie, cât cuprinde, sex sălbatic, cu chiuituri. Așa este când nu ai apendice care să te jeneze, minim de 3 ori pe zi a câte minim o oră și doișpe minute. Și cremele hidratante de firmă. Pot fi folosite și la lubrifiere că după atâta căcălău de sex, sigur ești mai uscat ca un gătej în deșert.
Ca la Ben cu Jenni de după blocuri care a scris în contractul prenupțial că este obligatoriu să fie smotocită de el, de Ben, de patru ori pe săptămână. Prima lor căsnicie, am făcut research pentru o astfel de mizerie, s-a terminat că Ben nu juca îndeajuns lapte gros cu Jenni, el preferând după cinci serii de lapte gros, de-a v-ați ascunselea. Se pitea de obicei în alt stat.
Acum revenim la ale noastre, ce credeți că o mână pe a noastră să pozeze ca o zână zvăpăiată în orice poieniță?
Dacă la Anduța a fost veselie maximă, cum îi stă bine moldoveanului, povestea de azi despre muzică și viață are mai mult gri. Mulțumesc, Ametist!
…
Salve, Edel!
Muzica a reprezentat o parte importantă din viața mea de când mă ştiu. Îmi amintesc vag de o scenă de când aveam vreo 3 ani şi şedeam turceşte pe covor în fața casetofonului primit de la mătuşa din Austria, ascultând cântecele pentru copii în germană. Mi-a rămas întipărit adânc în minte un refren „alle Vögel sind schon da, alle Vögel alle” (toate păsările sunt aici deja).
Am continuat cu muzică internațională de pe casete trase de prietenii din străinătate (ceva gen hit-mix), dar şi românească (mai ales Phoenix şi Pasărea Colibri).
Părinții mei ascultau muzică acasă, dar mai ales pe drumuri lungi cu maşina (ani de zile făcând naveta Piteşti-Braşov la bunică-mea). Îmi amintesc cum s-a chinuit taică-meu la o ieşire la iarbă verde să repare casetofonul de pe Dacie să putem asculta muzică în continuare. Până a reuşit reparația mergeam cu un casetofon mai mic cu baterii după noi, fiind de neacceptat să pornim la drum fără să ne fie gâdilate urechile într-un mod plăcut
Între clasele 5-8 am descoperit Abba, Roxette şi Celine Dion (obsesia mea pentru Titanic fiind un eufemism). Ascultam casetele alea aproape non-stop, atât când învățam pentru capacitate sau alte teze/examene, cât şi când visam la cai verzi pe pereți cu prinții aferenți.
La liceu a continuat pasiunea pentru muzică, descoperind noi şi noi trupe: Scorpions, Depeche Mode şi mulți alții de pe diverse albume de mix-uri de rock. Cam în aceeaşi perioadă s-au accentuat problemele de sănătate, alături de simptomele depresive, iar muzica m-a ajutat să răzbesc prin întuneric şi ceață şi să văd proverbiala luminiță de la capătul tunelului.
Muzica mi-a fost aproape şi în facultate (mai ales când învățam pentru examene!), în rezidențiat (după gărzi grele) şi în activitatea de specialist (hârțogăraie boring).
Îmi pun muzică atunci când prepar ceva de mâncare, când fac curățenie sau când îmi fac exercițiile pentru coloană. Dacă mă doare capul, mă ajută să fac întuneric şi să pun muzică. TV e aproape mereu pe vreun canal de muzică, pentru că am nevoie să ascult câteva melodii înainte de nani.
Ca o scurtă paranteză, între 8 şi 10 ani am făcut parte dintr-o trupă de copii şi am înregistrat şi o casetă. Din păcate acolo s-a încheiat cariera mea muzicală, aşa că acum cânt numai prin casă când am chef. Am încercat să mă înregistrez cu telefonul, dar mi se pare că am o voce pițigăiat-plângăcioasă aşa că am lăsat-o baltă. Oricum asta e prea puțin important, n-am de gând să ajung vreo vedetă pe social media.
În concluzie, pentru mine orice devine mai uşor dacă este acompaniat de muzică.
Mulțumesc pentru invitație şi mă înclin!
…
Eu nu corectez nimic din ce îmi trimiteți, nici eventualele greșeli, dacă vrea Vasilescu să își bage nasul, să bibilească textul, este ok. Prefer să las povestea brută pentru că nu suntem în aulul academiei.
Gândurile voastre, vă rog, aici : [email protected]
NEWS
🔵 Veteranii de la GWAR, au dat lumii primul lor single de pe noul lor album The New Dark Ages. Apare o dată cu albumul și o revistă de benzi desenate. Oamenii sunt profi și dacă albumul se apropie de single o să fie bine de bine :
🔵 Enphin pun pe piață o nouă mostră de doom cu multe pasaje de spatial, puțin cam prea încărcat pentru gustul meu. Altora le-a plăcut.
🔵 Alexisonfire au ceva furie pe noul lor cântec, un sludge de toată lauda. Mie mi-a plăcut.
🔵 Witchpit cu o creație care miroase a wiskey și trabuce. Motoare, fum de țigăre și gagici bete.
🔵 Venom Inc, un band de veteran, nu se lasă deloc, au pedala până la podea și promit un album beton.
🔵 Grecii de la Rotting Christ colaborează cu Lars Nedland, vocea de la Borknagar și scot o super piesă. Cele două trupe au pus-o de un turneu împreună.
🔵 Tribulation și noua lor piesă de 18 minute. Nu știu când au trecut. Meserie, nene.
Probabil unii dintre voi îi știți pentru că finlandezii sunt în pâine de prin 1995 sau 1996. Un black/pagan folk viersuit în finlandeză așa cum îi șade bine finlandezului. Un album de excepție din care noi ca români înțelegem tot că dacii au fost frați de fiord cu finlandejii. Altfel nu îmi explic de unde atât de mult talent la muzică. Este un album full de anduțe, full de muzică. Cuvinte de prisos, prea multă muzică bună.
🔴 Moonsorrow – Varjoina Kuljemme Kuolleiden Maassa (2011) – 5 din toate 5 anduțe
Dă-i play AICI
➡️ Vanum (USA) – Legend (2022) – 3 din 5
Un black metal cu vikingi răi și neduși la biserică. Sună bine americanii, au ritm bun, voce pe felia genului, melodic să dea și la alții. Nu pot spune că mi-a curs saliva din gură și am stat ca boul cu privirea pierdută dar albumul merită lejer o ascultare. Cam prea melodic pentru gustul meu dar mă simt sensibil.
Dă-i play AICI
➡️ Celestial Season (Țările de Jos) – Mysterium I (2022) – 3,1 din 5
Un doom foarte catchy, melodic, cu câteva rare tresăriri de death. Un doom care mergea bine și în anii 90 și care intră uns și acum. Sunt veterani, nu vor să inventeze roata își fac bine treaba. Un album curat.
Dă-i play AICI
➡️ Undeath (USA) – It’s Time… to Rise from the Grave (2022) – 4 din 5
Death metal din ăla bunu, netehnical, ne nimic, curat, cântat cu coi. Un album cu care americanii nu au vrut să facă prizonieri. Voce din iad, bass care taie tot, solouri scurte și demente. Old school in new times. Probabil că știți ce îi place bătrânului meu suflet, ei bine, din astea îi plac.
Dă-i play AICI
➡️ Mizmor & Thou (USA) – Myopia (2022) – 4 din 5
O creație excelentă, foarte bine balansată, unul dintre candidații serioși la albumul anului.
Am avut în anumite momente vibeul ăla de Paradise Lost când erau în vână.
Dă-i play AICI
➡️ MWWB ( UK ) – The Harvest (2022) – 3,5 din 5
Cred că englezii meritau mai mult. Vocea tipei este hipnotică, curge o data cu bandul, intră când trebuie. Pe mine m-a încântat bine de tot, un stoner psihedelic cu ceva space, excelent.
Dă-i play AICI
➡️ Psychedelic Porn Crumpets (Australia) – Night Gnomes (2022) – 3,5 din 5
La ăștia m-a atras numele, of course. Ceva liniștit și vessel, nu știu cum să spun mai bine. Este de vară, al naibii de bine făcut. No drujbe.
Dă-i play AICI
➡️ Hallas (Suedejia) – Isle of Wisdom (2022) – 4 din 5
Eu nu prea înghit perioada de aur a anilor 70 dar blendul suedezilor de rock nostalgic, proto-rock, psihedelic a intrat bine de tot. Am ascultat fără să adorm sau să dau close. Un album foarte bun.
Dă-i play AICI
➡️ Azaab (Pakistan) – Summoning the Cataclysm (2022) – 3,8 din 5
Hi, hi, death metal și din Pakistan. Sincer nu am crezut că voi avea ce asculta. Adică Pakistanul și death metalul este ca fundamentalismul și feminismul. Și album de debut. Băi nene, am rămas mască. Șah-mat, marț, talpă la ouă. Progresiv death metal sau tehnical death cum zice lumea făcut într-un mare fel.
Dă-i play AICI
Ca să revin la descrierile alea mișto, trebuie să îmi regăsesc ceva mai multe resurse. Astăzi și în ultimul timp nu prea am avut de unde. Îmi cer scuze, sper să fie mai bine.
Mă înclin, bucurați-vă unii de alții în pace!
Bine ați venit și enjoy the music! Mulțumesc Ametist pentru story! Capu’ sus!
Comentariu beton!15
Celestial Season mi-au plăcut în anii 90, aveau chiar și un ”remix” după Ultravox, ”Vienna”, super. Încă sună bine.
Moonsorrow par interesanți, trebuie aprofundat albumul.
Mulțam fain!
Da, Moonsorrow sunt fantastici pe albumul ăsta.
Salut,
Rammstein a lansat album nou, Zeit, care se poate asculta aicihttps://www.youtube.com/watch?v=eHQVXgc8ov8
Are vreo 2-3 melodii care suna chiar bine. Au lansat si inca un videoclip pentru o piesa de pe albumul astahttps://www.youtube.com/watch?v=ONj9cvHCado
Daca tot ai pomenit de death metal din Pakistan, eu iti propun black metal din Afghanistan si anume, Almachhttps://www.youtube.com/watch?v=8uYNh_h-yq8
Salut.
Rammstein au și un videoclip nou, Angst. Pentru mine unul, Rammstein sunt ca Sabaton, fac bine pe felia lor dar nu mă mai surprind cu nimic de ceva vreme.
O să îi ascult pe afgani. Mulțumesc.
Aide bre … ai dat-o-n gri 🤪 Ssseccsiii 🤭
Abia o ieșit popa din biserică și tu mă-ndemni la satanisme d’astea … păi e frumos ? IE!
Ce ar fi că tu să îmi scrii, în stilul personal, desigur, dacă există o legătură între muzică ta și anumite momente din viața ta.
Comentariu beton!13
Ar fi ceva ce nu s-ar prea putea citi 😋 Ar fi puzderie de link-uri. Momentan mă înclin și declin propunerea dvs pentru că sunt extrem de ocupat cu alte aspecte ale vieții mele. Mă simt măgulit și țin să precizez că apreciez verva și cerbicia cu care generați și susțineți această secțiune aparte a blogului. Gânduri bune.
Ps. Inițial încercasem o variantă de răspuns de ieri cu referiri și trimiteri la rington-urile avute de-a lungul timpului: Prodigy – No good, Scooter – Maria, Depeche Mode – Dream On, Bumer – Mobilinik, etc …
Eu sunt convins că o lună ți – ar fi suficient să incropesti ceva. Un singur episod din viața ta în care muzica te’a făcut să mergi mai departe.
Sincer, aș fi foarte fericit să o faci.
Pe lângă prezentările pline de farmecul personal al autorului, mi se pare o idee foarte faină să citesc și poveștile altor cititori, despre cum face parte muzica din viața lor. Pentru că mie mi se pare imposibil să existe o lume fără muzică și există de toate pentru toți.
@Edelweiss, rubrica ta se rafinează cu fiecare articol. Mulțumesc!
@Anouk, mulțumesc. Încet, încet se ajunge la o formă finala și stabilă.
Azaab chiar surprinzători rău de tot, am verificat dacă-s din Islamabad, și chiar sunt.
Psychedelic Porn Crumpets, misto coperta, respectă numele
Sus toate
Eu când ascult muzică dau pe toată lumea afară din zonă. Când ascult muzică nu fac si altceva.
Sincer nici eu nu m-am așteptat. Album de debut într-o tara ca aia era greu de crezut.
care naiba e cu curu-n sus p-acili-șa? si de ce?
Salve Edel şi mulțumiri pentru găzduirea poveştii.
Lista de astăzi bine documentată ca de obicei, mi-au plăcut în special Psychedelic Porn Crumpets şi Hällas.
Keep up the good work, aştept cu entuziasm fiecare duminică pt rubrica asta 👏
Salve Ametist! Plăcerea a fost de partea mea.
Oricând pentru oricare dintre voi.
Da, ametist, si eu astept rubrica asta 🙂 , și mă întreb de unde și cum le scoate frate?
Super edelweiss THUMB UP
Mulțumesc bro. Băgăm mare.
Ah, Celine Dion cu „My heart will go on”, Whitney Houston cu „I will always love you” și Mariah Carey cu „Without you”. Când le-am descoperit…eheee, binecuvântați fie vecinii mei, că multă răbdare au mai avut cu mine. Și când zic cu mine, nu în sensul că dădeam la maximum acele voci minunate 🙈 .
Pe Lori am văzut-o ultima oară pe un afiș publicitar la un magazin cu obiecte de design interior. Dar nu poza în zână zvăpaiată, ci intr-o femeie normală, care se relaxa intr-o cadă înspumată, la finalul unei zile grele. O zi atât de grea, că nu mai avusese draga de ea putere nici să-și scoată brățările de la mână și colierul de la gât.
Lori este acum la fel de naturală ca o mușama.
Voci mari la gagicile alea.
Lori mi-a furnizat expresia „te-aștept ca și când” și o distracție pe cinste la o petrecere de firmă. În rest, nu există. * pentru mine.
sal’tare, umbre vechi!
un hug virtual pentru @Ametist! dacă ajută la moral, pot să-ți trimit o poză cu mine purtînd orteza cervicală; la volan, ăvcors, că volanu’ mi-a(m) nenorocit coloana; vertebrală, nu sonoră;
salut, @Edel! băi, la cît de încăpățînat ești cu lista ta, io te bănuiesc că ești oltean…?! sau fo reîncarnare a lui Schindler…
Respect, cum ziceam!
Costică, în afară de plăcere a devenit o datorie. Nu putem să lasăm manelismul chiar așa peste tot. Mulțumesc de apreciere.
Hug back @costică, îmi pot imagina cât de incomfortabilă e orteza aia..
App, poate ne povesteşti şi tu despre muzică, de exemplu ce melodii asculți la drumurile tale lungi 😊
Lori crede că arată bine, nu contează că are operații estetice, și vrea să se etaleze. Îi crește stima de sine. Se zice că nu contează ce vârstă ai, ci cum te simți. Ăăă, cred că despre Loredana Groza vorbeai, da? 🤪🙈
În gimnaziu și liceu ascultam cam aceiași artiști despre care a scris Ametist, la fel, iar și iar și iar. Mai ascultam Madona, Ace of Base, d’astea… Puneam și de 5 ori la rând câte o piesă. Aveam dublu casetofon și derulam înapoi; când nu mai mergea să derulez (s-a stricat la un moment dat), învârteam caseta pe creion. Depeche Mode a fost formația mea preferată în liceu. Aveam ciocate, blugi largi, cercel cu o cruce mare, prins cu clips… Ups🙊, n-am voie să zic aici despre Depeche Mode. Stați, nu aruncați cu roșii (sau cu ouă roșii, din alea de la Paște de s-au stricat)! În apărarea mea, să știți că ascultam și balade rock (Metallica)- îmi plăceau, dar și AC/DC și alții – de nevoie, că frate-miu era rocker și făceam cu rândul la ascultat la dublu casetofon.😃 Ne mai și certam din cauza gusturilor muzicale. Eu aveam gașca mea, el avea gașca lui, din ăștia cu păr lung, blugi rupți, desenați cu pixul (cât mai muncea să-i franjureze și să le facă desene cu cranii sau nu mai știu ce!), locul lor special de întâlnire și de ascultat rock.
Depeche Mode au modelat o generație, deci sunt foarte ok. Pe mine și pe mulți dintre voi ne interesează cum se leagă muzica de anumite momente din viața voastră. Rele sau bune.
Este o rubrică de rock dar în primul rând este o rubrică de muzică și una de viață.
De aia este mailul ăla ca să formăm o comunitate.
Băi, nu știu cum toată generația noastră de rockeri a ascultat Pasărea Colibri, Phoenix, Cargo și Iris în primii ani, dar tot pe părinți aș da vina (la ăștia între 27 și 35, că rockerii vechi ascultau și singuri). Eu pe la 10-11 ani recunosc cu tristețe că băgam și pop-dance din ăla românesc… Ascultam mizeriile ălea de pe casetele „Best of Romanian Music 1997”, dar si Queen, Jethro Tull, Led Zeppelin, Pasarea Colibri, Phoenix si folk bătrânesc. Putintel mai tarziu s-au curatat de la sine primele influente.
Legat de ce ai recomandat, Witchpit suna excelent si la fel si RT-ul, dar il stiam. Si Hallas e ce trebuie, mi-au amintit de Sabbath si Candlemass, dar si de In Solitude, un proiect care promitea enorm.
Faina selectie!
Dar tu 11 ani vroiai să cânți la serbare Death metal? La 11 ani nici nu știam sa ne-o scuturăm decent.
Juma din Romanie nu stie nici acum (si nici sa se stearga prea bine sau sa se spele pe maini).
well…poate voi.
io am inceput asa: queen, alice cooper, putin tiamat, dupa care niste nebunii si dupa manowar.
cargo tarziu, phoenix niciodata, iris niciodata
@Edelweiss, Lori este Loredana Groza?
Mișto poveste @ametist! Merci!
Ascult mai mereu melodiile și mereu 5 anduțe din 5… și pot spune că acum a fost singura dată când nivelul de plăcut a ajuns la 100% când i-am dat play. Sound mișto, vibe ok… hai că îmi place, chiar dacă nu e genul meu de muzică!
Asta până când am ajuns la versuri… moment în care frățior… jur pe ce-am mai scump, că m-am speriat de dracii m-au găsit… nu mai știam cum să îl inchid. Bă nene, s-a făcut părul pe mine măciucă. Ce mai mare frică a mea este, ca cineva să mă atace cu cuțitul… și fix așa m-am simțit când am ajuns la versuri. Că mă atacă unul cu cuțitul să îmi ia beregata!
Fă și tu pentru mine, te roagă frățiorul tău, din toată inima, o categorie specială, pentru ceva mai soft așa că moare omul de inimă aici! 😁
Bro, mulțumesc! Știi care este faza că tot caut în categoria hard rock, heavy, power, adică ceva mai de vară dar ies numai mizerii. Dar îți promit că o sa caut mai abitir. O facem.
Lori este Loredana.
@Edelweiss, merci mult frățior!
Cât despre poveste, o să mă gândesc și o să îți trimit și eu ceva până la sfârșitul lunii. Probabil mai în partea a doua asa când o să ajung acasă și voi avea mai mult timp. Dar să nu se plângă lumea că nu este pe rock style. În materie de muzică eu sunt mai fluffy așa…
După cum spuneam la mine muzica este ca o shaorma cu de toate 🙋🏻♂️.
PS. Sper sa nu mă trezesc cu niște bagheruțe la calificativ 🙈
Baghera poveștile voastre nu sunt despre Rock ci despre muzică de orice fel. Aștept bro.
Mulțumesc de apreciere @Baghera! Mă bucur şi eu să citesc poveştile comunității despre relația lor cu muzica, acest limbaj universal. M-aş bucura să o citesc şi pe a ta şi promit că nu scot (ba)gheruțele 😀 săptămână faină!
@baghera
Întrebarea cu care ți-ai început postarea e cu bătaie lungă, m-am prins. Lori poate să fie orice pițipoancă, singurul indiciu că era vb de Groza era cel cu seducția „eternă”, da’ tot aș fi putut să mă înșel- la câte „zâne” sunt prin mass-media… La tv mă uit rarisim, iar unde citesc eu zilnic pe net nu apar alde d’astea. O știu pe Loredana de când s-a lansat cu „Bună seara, iubito!”, mai apoi cu „zig-zagga”, după care am pierdut-o pe drum.
Tu ești cel cu dorul de comentatorii cu state vechi aici- înțeleg, da’ „xenofob” așa ești cu cei noi? Pace!
@Ralu, mișto nume by the way, în momentul în care am pus întrebarea m-am gândit la Lori și la Lora… Eram 95% că @Edelweiss se gândea la Loredana Groza, pentru că numele de Lora nu știu dacă îi spune multe, mai mult ca sigur că pentru el Lora este o femeie categoria 4. Am întrebat ca să fiu sigur.
Legat de partea a II-a a comentariului, mă… ce să spun, sunt nostalgic după persoane cu care am interacționat de-a lungul timpului, și cu care am schimbat idei și dezvoltat subiecte pe care le-am întors pe o parte și pe alta cu permisiunea șefului de bloc. Caută articole publicate prin 2017 încoa și ai să vezi despre ce vorbesc.
Legat de „xenofobie” nu prea am înțeles ceea ce ai vrut să spui și nici nu pot dezvolta până când nu am mai multe informații!
PS. Chiar dacă tonul dialogului de ieri a părut puțin critic, să știi că pe @Iulia o apreciez foarte mult, la fel cum am apreciat-o și pe @doamna Vio, @Ana R, @Elena P și toți @guest carora le-a fost publicată o poveste sau mai multe înaintea ei.
PS2. Dacă tu ești un user nou, atunci o îmbrățișare virtuală de la mine de bun venit 🤗
@ametist, promit că o să scriu… nush dacă am talent la scris, dar voi scrie…
La mine aproape săptămâna este gata. Mâine este liber… încă 3 zile și gata. Vine ziua de weekend care întotdeauna este marcată cu clătite!
Colțul cu manele. Nu gust, dar așa citesc mereu titlul la prima trecere.
😂
undeath – suna bun
deci canibal corpse vibes. Old scul cum tre
io la final de articol, certandu0ma singur 😀
dupa undeath iutubu a fugit la immolation. Si io is ca la SPP „cu mainile spalata, cu plile sculate”
https://www.youtube.com/watch?v=rUToMbmptkY
Nu te cerți omu singur. Nu te las io. Nu am avut timp să îți răspund.
Am ascultat albumul la 1 zi după ce a fost lansat. Lecție. Bătrâni dar cu coaie de oțel.
sultane, ia de aici thrash de la mama lui
https://www.youtube.com/watch?v=kSRHQup7M30
Belgienii sunt minunati. I-am ratat mereu live din pacate
Băi, sunt mă-sa. Îi stiu.
Servus, mr. Edelweiss.
Scuze de întârziere, dar e bine că am avut mai mult ascultat acum… deh, viața e un album dement.
Vanum (USĂ) – Legend (2022) – 3/5 – meh… dacă te apucă amocul, poți încerca să-i asculți, da’ cam atât;
Celestial Season (Țările de Jos) – Mysterium I (2022) – 3/5 – da, un album cinstit, fac ce știu ei mai bine, școala veche;
Undeath (USA) – It’s Time… to Rise from the Grave (2022) – 4/5 – „Old school în new times”, cu asta s-a spus tot;
Mizmor & Thou (USA) – Myopia (2022) – 3,5/5 – pe mine nu m-au convins, dar poate că mai trebuie să aprofundez;
MWWB ( UK ) – The Harvest (2022) – 3,5/5 – pentru ultima melodie, merită cu siguranță mai mult;
Psychedelic Porn Crumpets (Australia) – Night Gnomes (2022) – 4/5 – voce perfect încadrată de instrumente, foarte bine lucrat;
Hallas (Suedejia) – Isle of Wisdom (2022) – 4/5 – 70-ul nu, cu unele excepții, dar nu merge, nu spun că nu-i bun, însă cred că pot fi pretențios;
Azaab (Pakistan) – Summoning the Cataclysm (2022) – 3,5/5 – Pakistan… ne-a luat Aghiuță și nu am simțit, bine lucrat, încă nu mi-am revenit. Repet, Pakistan…;
Chapeau!