Buzău, terasă centrală, ultra-centrală aș putea zice. La masa de lângă mine, doi oameni de afaceri buzoieni stau la o cafea și discută business. Nimic rău în asta, doar că din când în când pomenesc despre niște sume amețitoare, niște sume pe care eu personal nici nu știu să le scriu prea bine. Defilează la masa aia afacerile de milioane de euro mai ceva ca stolurile de cocori toamna târziu spre țările calde, de-mi vine să mă ridic și să plec la altă terasă, una unde să nu mă mai simt mic, amărât și, mai ales, extrem de sărac.
Tabloul este întregit de cheile mașinilor puternice și de telefoanele scumpe aruncate neglijent pe masă. Ce să mai, de la masa de lângă mine miroase pe toată terasa a prosperitate și belșug, miroase a oameni de afaceri care știu să speculeze oportunitățile de business, miroase a economie de piață capitalistă și a succes.
Noroc că-mi vin pastele (decente, surprinzător de decente), încep să mănânc și-mi mai trece supărarea. Că știți că io mă aprind rău de la foame, poate d-asta.
După o vreme, unul dintre cei doi biznismeni se hotărăște să comande și ceva de mâncare. Întrerupe discuția de afaceri și-i face un semn scurt ospătarului care se prezintă rapid să ia comanda. Are loc un scurt dialog din care nu aud mare lucru, că e mai mult pe mormăite. Dar nici nu e nevoie să înțeleg pre multe, că la un moment dat se aude tare, pe un ton spre surpriză extrem de neplăcută, vocea biznismen-ului flămând:
– De când e meniul zilei șaptișpe lei, nu era șaișpe?
Da, știu, v-a pufnit și pe voi râsul, cum m-a pufnit și pe mine acolo, la terasă. Ce naiba mai conta leul ăla în plus când tu tocmai dădeai drumul la vapoarele cu marfă? Doar că, vedeți voi, dragii moșului, n-am să uit niciodată cum în 2005, când am ieșit pentru prima oară din țară cu mașina, după câteva mii de kilometri prin Europa, aveam să constat cu stupoare că benzina de pe Coasta de Azur e mai ieftină decât oriunde altundeva în Franța.
Sau cum fostul meu șef se bucura de mama focului c-a prins nu știu ce frigider la reducere și l-a luat mai ieftin cu două-trei sute de lei. La vremea aia omul având atât de mulți bani c-ar fi putut să cumpere toată producția de la Arctic Găești pe o lună, fără să simtă.
Sau cum se puneau pariuri în Pizza Hut pe cât bacșiș o să-mi lase Dorinel Munteanu, pe atunci unul dintre cei mai bine plătiți și cei mai în vogă fotbaliștii români. Mi-a lăsat 50 de bani. No fucking joke.
Țineți minte de la mine, cel care v-am fost baci până la adânci bătrâneți: oamenii cu foarte mulți bani sunt printre cei mai zgârciți cumpătați când vine vorba despre banii lor.
sursa foto: freepik.com
Ăia-s milionari doar din gură, dar sunt rupți în cur.
Comentariu beton!53
Ar putea fi o variantă, ar putea fi. Dar am preferat s-o ignor. 😀
Dacă-ți arătau nu mai mâncai tu pastele acolo. 😀
Leu cu leu se adună. 😛
Dar meniul zilei cu 17 lei e chiar ok, aici e mai mult.
Comentariu beton!29
Da, și mie mi s-a părut un preț bun. Pastele meie au fost 20 de lei. Mă rog, în total am dat 45, practic aproape triplu față de milionarii în euro. 😛
Pai d-aia nu esti milionar, ca spargi banii pe mancare.
Comentariu beton!145
17 lei? Scump, dom’le, scump! Dincolo era mai ieftin.
Doar n-oi fi vrut sa descarce vaporul acolo, la Buzau si sa puna banii, snop, pe masa. Ala, cred ca vazuse epava de la Costinesti cand a dus-o pe mamaie la mare si facea planuri s-o reutilizeze.
Asta e și o boală mintală, parcă „hoarder” i se spune, numai că face colecție de bani, nu de obiecte. Ăștia sunt pușculițe umane pentru direcțiile financiare locale, ANAF, dacă fac accidente mortale (sau ale serviciilor, cum a fost ăla de la Hexipharma).
După detalii, poate sunt și protejații/favoriții gușterilor locali, cu plata tributului la zi. Aici, da, îi compătimești că trebuie să arunce bani ca să existe, presupunând că nu sunt beizadeli sau dracu mai știe.
Furnizori, samsari… ? Asta erau?
Să știi că erau îmbrăcați la panataloni de stofă și cămașă, unul avea și cravată. Dacă erau samsari, erau generația următoare. 😀
Agenti. Sau agent cu ASM in vizita dubla.
Discutau targetul
p-aici meniul zilei cel mai ieftin e 17 lei (de cel puţin un an)- doar la chestii care livrează, mai e cu 19 şi 22-24. 🙂
Dacă ești milionar și învârți afaceri și containere și vapoare și nebunii ca pe mărgele nu stai să mănânci la terasă cu meniul zile ca toți pripașii. Ăia erau niște cocalari care scoteau ceva bani din păcănele, curve și mașini aduse din Germania. Juma’ de țară face asta cu real succes. 😁
De acord cu oamenii bogați și zgârciți. Altfel nu ar fi bogați. Dar trebuie să mai și alegi în viață: vrei să fii bogat sau să fii fericit.😜. Dacă vrei să fii fericit, te duci și mănânci la „meniul zilei”, vezi și auzi doi cocalari, povestești a doua zi dimineață pe blog și toată lumea se râde. Dacă vrei să fii bogat, nu știu ce dracu’ cauți în Buzău.
Comentariu beton!170
Băi, @Ioane, acest comentariu… ❤️
Las’că te prinde el Edelweiss! 🙂
Comentariu beton!25
În urmă cu vreo 25 de ani, pe când capitalismul era la stadiul incipient, lucram la o companie româno-olandeză, iar acționarul majoritar olandez venea din când în când în România să-și verifice investiția. Într-una din dăți l-am prins și eu. Fiind nou angajat nu-l întâlnisem până atunci. Așa că, văzându-l câteva zile la rând am observat că vine în aceeași cămașă bleu necălcată (sau cel puțin așa mi-a dat impresia), niște pantofi tociți, pe care dacă-i aveam nu-i mai încălțam demult. Atunci l-am întrebat pe un coleg mai vechi dacă „săracul” ăsta e chiar patronul. Iar el mi-a răspuns:
-Boss, ăștia care au foarte mulți bani ajung să nu mai aibă grijă de ei.
Comentariu beton!35
varianta 1 – olandezul era un Hagi Tudose
varianta 2 – se imbraca si incalta cum ii era lui comod si il durea in paispe cum arata (pantofii foarte purtati pot fi „ajustati” pe forma piciorului si devin foarte comozi).
Comentariu beton!18
@MihaiC, nu era un reproș, voiam să scot în evidență că respecta banu’, iar noi eram, nu bine, foarte bine plătiți
@MihaiC nu-mi amintesc pe moment numele ăluia, dar s-a lăfăit în toate ziarele românești poza unui amploiat de la FMI căruia i-se repartizase România și era în vizită la guvern. Avea o frumoasă gaură în pantofi, prinsă de fotografi în toată splendoarea ei. Bine, n-o fi și el milionar dar nici pricăjit.
@ Anel: Cluj Evw cumva? Doar curios
Jeffrey Franks
Exact la exemplul asta ma gandeam si eu.
Si eu fix tot asa cunpatat sunt, numa ca nu sunt bogat.
Comentariu beton!64
@Morrissey, cred ca faci ceva greșit! 😜😂
Da, fac mai multe :). Si se cheama principii.
@Emil
Evident, pune n inainte de p 😀
Esti nou pe aici?
Atunci vei deveni ….
De pe o parte este vorba de un mod de gandire, in care esti cumpatat cu banii si nu ii cheltui aiurea. Asta inseamna ca economisesti cativa lei cand cumperi de mancare, cativa zeci de lei cand cumperi haine, dar si mii de euro cand iti cumpari masina si zeci de mii de euro cand iti cumpari casa/apartament.
De pe alta parte, de la un moment dat al nivelului de bogatie, risti sa ajungi sa pierzi timp si/sau nervi pentru sume care sunt chiar insignifiante pentru tine.
Un proprietar al catorva mori si fabrici de paine din Europa avea o strategie, pe care o aplica, de a face economie: isi cumpara 100 de perechi de sosete, de acelasi fel. In cazul, total nefericit desigur, in care se rupea una din ele, dupa carpiri repetate se arunca dar se completa cu alta soseta, la fel, fara a face risipa si a renunta la 1 pereche sosete 😉
Comentariu beton!15
Așa fac eu cu șosetele-dress. Cumpăr un set de 2- 5-10, cum găsesc. Dacă se agață/rupe una o arunc doar pe cea ruptă, păstrez perechea pt combinații ulterioare. 🙂
Comentariu beton!16
Aplic aceeasi idee, doar ca nu 100 de perechi ci doar 10 si nu stau sa le mai carpesc 🙂
Și eu fac la fel. Și când se rupe câte una le port desperechiate, una de o culoare și alta de altă culoare. Moare toată hipsterimea când mă vede cât de trendy și rebel sunt.
Comentariu beton!71
Paula G, cine, Prigoană?😀
Multi vorbesc de sume amețitoare dar de fapt nu sunt ceea ce par .
O sa ramaneti uimiti dar sunt oamenii cu BANI in Romania. Lucram la banca si erau unii (persoane fizice) care scoteau milioane de euro cum scot eu banii de paine. Anumite persoane din tara asta chiar sunt bazate. Asa am putea fi si noi daca nu ar sparge Mihai banii nostri in concedii. 🙂
Comentariu beton!82
Ahahahahaaa, nu m-am așteptat la finalul comentariului. :))))))))))))))
Ca in bancul ala… MV o sa isi tina fetele la facultate pe banii nostri 😛
Singura problema este ca MV nu a aplicat prima parte a bancului…
Ce terase recomanzi in Buzău? Tot merg pe acolo si mai mult ma plimb intre 2, nu prea stiu altele
Casa Berarilor, Ziggo, Norma sau Garden.
Multumesc! E momentul sa mai schimb data viitoare cand ajung
doi italieni la barul hotelului helvetia, prin 2002; milionarul (dintre cei doi) comandă, plătește și primește restul, niște bancnote și un 50 de bani pe care îl împinge spre barman:
– per te!
– așa, trimite-l în Bahamas, comentează italianul nemilionar;
barmanul, împingînd moneda către proprietar:
– sembra che avete bisogno…
în aceeași seară, în drum spre cină, milionarul își prinsese mîneca balonzaidului în portieră iar eu, din cealaltă mașină, tot îi făceam semne; în parcarea restaurantului, la oprire, înțelege în sfîrșit semnele mele și zice:
– nu-i problemă, că eu m-am născut (și duce mîinile deasupra ombilicului) așa…
@”achiesez”. Întâmplare de acum câteva zile, un el și o ea, români în jur de 45-50 de ani (ea upgrade solid, buze noua generație fluffy 5). Se așează la o masă pt o sticlă cu vin, o măslină, o scobitoare, ceva brânzeturi. Mai trecuseră să bea o sticlă acum vreo 2 luni, luaseră Montrachet, acum le-am dat Mersault, dar și atunci și acum vorbeau de milioane de lire um aș vorbi eu de măslinele de le-am dat. Scăpătați se vedeau că sunt după vorbă, după port. Ea: dacă mai bagi mai mult de 500 000 de lire in apartamentul ăsta, mai bine vindem aici. El: Dragă ai văzut că și x-ulescu a bagăt bani. Plus că mai am 2 milioane de lire puse special pt apartament. Mă întrebam ca tâmpitul de unde au banii ăștia și ce dracu’ de apartament e ăla. Măcar ăștia ai mei beau sticla cu vin in buricul târgului. Nu au știut nici o secundă că sunt român, deși după accent își puteau da seama.
Comentariu beton!15
Lirele de la monopoly în apartamente de la monopoly. 🙂
Stiti care este diferenta dintre un elvetian bogat si unul sarac?
Cel sarac isi conduce singur Mercedesul…
Comentariu beton!23
Tot cu elvetieni:
Vine un tip la o banca in Elvetia cu un diplomat, e primit la un ghiseu si se apleaca sa-i spuna mai discret tipei:
– As dori sa depun un milion de euro la banca dumneavoastra, va rog.
– Dar de ce vorbiti in soapta? Nu este nici o rusine sa fii sarac.
Ceva film, actiunea pe la 1700, 1800 parca. Smecherii ies din biserica, un cersetor se milogeste sa i dea si lui niste bani si replica uneia : ai gresit oamenii de la care trebuie sa ceri! Pai cum, am cerut de la voi, ca sunteti bogati. Si tu ai impresia ca am ajuns asa aruncand cu banii in stanga si dreapta la cersetori?
Comentariu beton!34
Am un amic pe care daca nu il cunosti si il asculti ce vorbeste crezi ca e fratele lui Ion Ion Tiriac sau vreun descendent al lui Mociornita. Doar ca bietul de el are datorii de sute de mii de euro la toata agenda telefonica. Uneori nu are bani de benzina, sume de 50 sau 100 de lei, dar la masa daca esti cu el nu bea vin sub 200 sticla si iti povesteste de toate biznisurile din Bucuresti. Nu stiu cum pot unii asa..
Comentariu beton!18
se pare că are agendă telefonică mare…
Cunosc si eu un director tehnic de la cel mai apreciat operator de telefonie mobila de pe acest blog, cu salariu de mii de euro, care strangea cupoane de cumparaturi de la subalterni ca sa primeasca tigai gratis de la mega.
pentru ca avea frigiderul plin de carne, si lucra la 4 ochiuri.
Comentariu beton!31
Bunica, pe patul de moarte, îşi cheamă nepotul şi îi spune:
– Eu pot muri în orice moment aşa că vreau ca tu să moșteneşti averea mea: ferma mea în care am vila, herghelia de cai, tractorul, toate animalele de casă plus cele 5 milioane, toate vor fi ale tale.
-Wow!, exclamă nepotul. Mulțumesc, nu ştiam că ai aşa o avere. Unde este ferma de care vorbeşti?
Bunica răspunde, dându-şi ultima suflare:
-Pe Facebook…
Comentariu beton!44
Pfff, bună idee. Am un joc pe telefon unde am făcut, nu o fermă, ci un oraș întreg. Am o gălăgie de bani în cont.
2007, primul job livrator pizza. Erau cam 60-70 livrări pe unitate în perioada aia împărțite la 2 șoferi. Clienți fideli 90% din comenzi, știai exact câți lei lasă fiecare bacșiș.
Comandă ora 11:50 zonă exclusivistă de case, client nou.. „se grăbește”.. îl băgăm în față să-l ținem de client. Erau doar 2 localuri care livrau atunci, era „bătălie” mare.
Ajung la poartă cam la 12:40, totul fierbinte.. clientul nu era acasă.. „vin imediat”.. ajunge după aproximativ 5’7 minutecu un touareg(ziceai că venise de la reprezentanță cu el..sclipea) îi dau plasele.. face 27,50 lei.
Mi-a dat 27 lei și a zis că îmi mai dă din mașină.. mi-a mai dat 40 de bani..că atat avea în scrumieră.
Ghiciți dacă a rămas client fidel.
O să spuneți că nu era obligat să lase bacșiș dar nouă seful ne dădea 6mil jumatate salariu..că din bacșiș îl putem dubla/tripla. De aceea nu a comentat(șeful) când clientul respectiv a făcut scandal că nu i se ia comanda..
Pe vremuri aveau și angajații „cojones”
Da… miliardarii…milionarii sunt foarte zgârciți..cumpătați. mai repede te apreciază un om „normal”.
Comentariu beton!23
Pănă să ajungem să vorbim despre bacșiș, „bazatul” nu și-a plătit nici măcar pizza. Da, știu, 10 bani, dar tot n-a plătit-o.
Acum angajații au cojones și mai mari. Foarte mulți nu mai acceptă ca munca să le fie plătită mizerabil, de către cei la care acceptă să se angajeze. În acest fel, nici nu ajung să transfere apoi responsabilitatea întregirii traiului lor clienților. Și nici să facă prioritizări ale comenzilor în funcție de bacșișul ”mirosit”. Ăluia de nu și-a plătit pizza nu trebuia să i-o livrezi. Dar dacă și-o plătea integral, fix 27,5 lei, eu una n-aș fi avut nimic să-i reproșez.
Comentariu beton!20
La 18 ani important era să muncesc, nu să nu livrez pentru 10 bani..
@Anduta ce te face sa crezi că livratorii, ospatarii, barmanii au salarii mai mari?
Am impresia că salariul minim era 800 sau 900 lei. Cu programul 2 zile la munca, 2 acasă eram foarte bine plătit pentru repet.. 18 ani 🙂
Deci cumva dublam salariul minim plus alte beneficii, mâncare inclusă în timpul programului și reducere 50% în rest (ma întâlneam cu multe gagici.. deh vârsta)
SkizZ, știu foarte bine cum e treaba cu salariul minim și știu și mentalitatea multor angajatori care-l practică. Și asta doar pentru că sunt obligați de stat să o facă, altfel n-ar avea nicio problemă să-și exploateze angajații pe gratis, ca pe sclavi. Eventual cu cât mai tineri, cu atât mai prost plătiți, că tot invoci vârsta. La comentariul tău mi-a atras atenția treaba cu ”cojones”-urile angajaților de pe atunci. Nu erau cojones acolo, ci efectele nocive ale unei mentalități defectuoase (dpmdv, desigur), dusă mai departe. Din partea angajatorului: las’ că vă dau clienții bacșiș. La angajați: ia să vedem cum facem să primim bacșișuri cât mai mari. Chiar dacă asta însemna bătaie de joc la adresa clienților, prin întârzierea comenzilor celor de la care așteptările de bacșiș erau mai mici. Adică, dacă cineva făcea comandă dintr-o zonă ne-”exclusivistă de case” , șansele să i se întârzie comanda erau direct proporționale cu judecata angajaților asupra bacșișului primit. Asta în condițiile în care corect ar fi (dpmdv, again) să se aplice regula ”primul venit, primul servit”. Ca la cozile de la magazin sau de la aeroport, că tot discutăm des de asta pe-aici. Sau poate că nu, mai știi?
Deci ”La 18 ani important era să muncesc”. Cum muncești se pare că nu era prea important la 18 ani. Nu-i nimic, acum e important și asta, indiferent de vârstă.
Se dezbate încă. Ce zici?18
Daca ”seful” va dadea doar 6 milioane pentru ca se puteau dubla/tripla din bacsis, iar voi acceptati… altul e personajul negativ al povestii.
Toate personajele din poveste mie mi se par negative. Seful/Angajatorul – că nu-și plătea corect angajații. Angajații – că nu tratau corect clienții. Clientul – că nu a plătit contravaloarea produsului livrat. Dar bine că asta era în trecut. Sunt absolut convinsă că între timp toți au devenit personaje pozitive. 🙂
@Anduta
Cojones chiar era pentru noi pulifricii care castigam(distrandu-ne si conducand o masina) cat castigau cei din uzine cu vechime de 10-20 de ani. Si faptul ca puteam influenta cumva prin neglijenta voita cursul livrarii mancarii iarasi era ceva divin pentru noi..
Ca sa-ti explic mai bine, din 450 de comenzi pe saptamana … 2 sau 3 se livrau la 2,3 sau chiar 4 ore intarziere DATORITA sau DIN CAUZA (merge si/si) comportamentului clientilor, ca si cazul expus mai sus. Nu a fost problema de bacsis.. doar evidentiam faptul ca dupa ce ca avea palat si masina mai scumpe decat toata scara pe care stateam eu.. alegea sa ma traga si in piept cu 10 bani..
Livrarile se faceau si nu comenta nimeni ca X da 5 lei bacsis si Y da 1 leu bacsis. Era fix la rand. Comanda 1 3 5 7 eu si colegul 2 4 6 8 … you get the point.
Apoi alte motive mai erau.. iesit in chiloti la usa, vorbit urat, sunat dupa livrator sa mai ia nush ce de la aprozar etc..
Nu stiu cat castigati dvs in 2007 dar eu la 18-19 ani si ceilalti colegi ajungeam la 1700 – 2000 lei in mana. Acum salariul minim in mana este 1380 lei.
Vechime pe cartea de munca nu`mi trebuia deoarece eram inscris la facultate
SkizZ, păi cum era ”fix la rând” când ”Comandă ora 11:50 zonă exclusivistă de case, client nou.. “se grăbește”.. îl băgăm în față să-l ținem de client”. Ce înseamnă, atunci, ”îl băgăm în față”?
Adică eu in loc sa iau comanda nr 3 si 5.. am luat 3 si 4 sa plec putin mai repede pentru un client nou. Ca sa nu mai astepte colegul com nr 6.
Deci n-a contat deloc, în final, treaba cu ”zona exclusvistă de case”, nici că ”se grăbește”, ci exclusiv faptul că era un client nou. Iar clientului cu comanda nr.5 (client mai vechi înțeleg?) i-a întârziat mâncarea, pe care ar fi trebuit să i-o duci tu, împreună cu 3. Dar așa, cu clientul nou în peisaj, și colegul și clientul 5 a trebuit să aștepte după comanda nr.6. Înțeleg, așadar, că în munca de la acea pizzerie, un client nou era mai important/valoros ca un client vechi. Ok, pot să accept asta, regulile pizzeriei. ”Clienții vechi să ne ierte, cei noi au prioritate”.
Totuși, dacă clientul nr. 5 ar fi fost clientul care lăsa cel mai mare bacșiș ( mai ales că ”știai exact câți lei lasă fiecare bacșiș.”, nu că bacșișul era important 🙂 ), ai fi procedat la fel?
Sau, și mai bine, ce ne poți spune despre clientul cu comanda 5? 🙂 Unde locuia, ce bacșiș dădea, cum se comporta? Lui 4 am înțeles de ce nu i s-au mai luat ulterior comenzi. 5 ce ”bubă” a avut de-a meritat să i se întârzie livrarea?
N-ați lucrat niciodată pe partea de vânzări, livrări.. sau servicii b2c.
După un timp dacă ești serios pe ceea ce faci poti jongla foarte frumos cu livrarile etc. Este vb de 10 min maxim pentru com nr 5 care trebuia sa plece cu mine.
Un client fidel care dă comandă de cel puțin 1 an la tine nici nu observă o diferență de 10 min și nu-l pierzi oricum. Însă unul nou dacă esti prompt si totul ok in general ai 50% sa rămână fidel
Se mai întâmplă ambuteiaje, accidente, ploi..aglomerație. Azi exista glovo, tazz, foodpanda si takeaway.. lumea are asteptari mari sa vina comanda in 30 min..parcă nu concepem
La începutul livrărilor timpii normali erau 1h..1h30.. noi reușind 40-50 min fiindcă eram 2
Bafta!
PS: relax.. fiți mai destinsă
Văleu! Pe bune? Teoria (moralizatoare a) bacșișului în alimentația publică? Când se știe și se practică de când lumea, în toată lumea?… 🙂
Laura, nu e vorba musai de bacșiș. Mie mi se pare mereu fascinant când oamenii din domeniul HORECA vorbesc despre munca lor sau despre clienți. Eventual și despre apreciere.
”mai repede te apreciază un om “normal”. Priceless. Bacșișless.
Daca iti mai cerea si o tigara, iti ramaneau oasele pe acolo….faceai instant atac de cord sau avc….
La muncă sărakilor! Că stați toată ziua pe blog și seara vă plângeți! 😜
Comentariu beton!22
Înainte de a citi asemenea articole mai citisem despre milionarii zgârciți de altădată. În frunte cu J.D. Rockefeller, Gulbenkian, Getty etc. Toți extrem de zgârciți chiar și cu propriile familii, darmite la restaurant. La un singur lucru nu se zgârceau deloc, dar absolut deloc: investițiile.
Rămânând la articolul de față, e totuși de apreciat atenția și prezența de spirit la creșterea prețurilor. Fix ca Margaret Thatcher. Dacă erau milionari și investeau, sigur își dau seamă ce stă la baza prețurilor. Au altă optică toată ziua bună, altfel privesc ce se întâmplă în jurul lor, altfel se bucură de viață. C-or fi cumpătați, c-or fi zgârciți nu e tot una. Nu știu dacă era adevărat ce se spunea despre Gates, dar un chelner i-a reproșat odată că fi-sa dădea bacșiș 500 $ iar el nici 50 $. Având DNA real de scoțian, Gates a replicat ca ea era fiică de miliardar dar el de constructor. Sunt sigur ca ta-su nu era constructor.
Fii serios, era fiu de avocati conectati la executivii IBM, iar mama lui membra in N consilii de administratie unele pentru cauze non-profit, cine crezi ca l-a invatat ce si cum si i-a facut prima lipeala sa se vanda DOS pe PCurile IBM? Restul sunt glume pentru plebei.
Mai degraba citeste-o pe aia cu Bill si Buffet care se duc la un mac in China sau undeva sa manance si nu vor aia sa le accepte cardul care le garanteaza ca mananca gratis la orice mac, pe viata.
Sau cand se duce Gates la o conferinta si ca sa salveze banii de valet parking la hotelul cu conferinta, parcheaza dupa colt la 200m si economiseste vreo 200$
Dar de departe, cea mai tare poveste a lui e cea cu vanzatorul de ziare care ii dadea ziar gratis zilnic, ca nu avea bani sau marunti la el, si cand ajunge Gates bogat il face pe ala milionar, la care ala ii zice, doar atat? Eu v-am facut cel mai bogat om al planetei.
Comentariu beton!14
Am, si io o poveste de genu, acu vreo 2 ani, mancam ca de obicei la pranz, la restaurantul chinezesc de langa parcul Carol, ZAO. Au un meniu la pranz unde in 25 de lei iei si felul principal si un bol de orez, altfel ajunge pe la 34-36, luate in afara ofertei limitate pe perioada amiezii.
La masa de alaturi 3 persoane. Unu’ numa’ muschi si tatuaje, genu 50+cm in brand de la nandrolon si ce mai injecteaza, in maieu alb, inca unu normal ca si corpolenta, si o gagica bruneta.
Bai, si asta in maieu era numai figuri, comanda platouri de calamari, platouri de nus ce, si mancau la comun, se servea fiecare.
Si ceva bautura, gen o sticla de vin.
Vine nota la sfarsit vreo 180+, la care musculosu, las ca plateste el, ii lasa la ospatar vreo 400. Ala sa traiti sa infloriti sefu alea alea.
Io, lovit de rusine ma gandeam deja cat sa ii las ospatarului ca ma fac de ras cu masa mea de 25 la care de obicei lasam cam 32, sau 50 daca luam si un pahar de bere.
Si cum stateam io asa, il aud pe mister muscolo ca il intreaba pe amicu lui pricajit. Cati bani ai la tine. Ala ca prostu zice 1000. Replica musculosului: da si mie 500 imprumut.
Bai, sa imi stea ceasul nu alta, abia m-am abtinut sa nu izbucnesc in ras ca ma facea ala pilaf acolo :D.
Toate astea de fata cu gagica cu care erau la masa.
Comentariu beton!22
@Cucurigu: Nandrolonu’ se simte „jicnit” de această remarcă. 🙁
😀 😀 😀
Am auzit că într-un orășel nordic din Romania discuțiile sunt cam la fel la cafea: afaceri de milioane și milioane de euro. Fac concurs care aruncă cifre mai mari.
Iar o oră-două mai târziu cer 50 de lei împrumut.
Asta cred că e explicația poveștii tale: sunt rupți în fund.
Nu există mici economii, există doar economii 😅
Pai nu asa-i fac, tinand de ei?! 😅
Poate le-a intrat in reflex.
Nici nu-ti poti imagina unde vei ajunge daca lasi tigarile 😂
– Cât fumezi zilnic?
– Păi cam un pachet pe zi
– Adică de vreo 20 lei, nu?
– Da.
– De când fumezi?
– De vreo 10 ani.
– Deci 2*10*365=73000 lei. Cât un BMW bunicel.
– Tu fumezi?
– Nu.
– Și unde ți-e BMW-ul?
Comentariu beton!31
Io n am ferrari
Când era fii-mea barman se ducea în week-end-urile de vară să lucreze pe litoral, de obicei în Vama Veche. Deși foarte obositor, făcea destui bani cât să merite cu vârf și-ndesat efortul.
A făcut greșeala să accepte un job și în Mamaia. Povestea cum veneau la bar băieții, comandau și scoteau ditamai teancul de bani. Lăsau maxim 50 bani în plus. Probabil pentru că nu aveau loc în buzunare și pentru monede.
Comentariu beton!15
la ce preturi sunt in mamaia, cred ca baietii aia se gandeau ca barmanii sunt bine platiti si nu voiau sa ii faca sa se simta prost dandu-le bacsis ca la curierii glovo.
Micile economii fac marile averi.
Acum cativa ani, intr-o tara frumoasa si cu oameni prosperi. Primeste al meu sot un mail de la sotia unui ‘domn’, caci nu era chiar amic; ‘duamna’ ne invita la aniversarea ‘domnului’. Si preciza ea acolo adresa restaurantului, 2-3 tipuri de haleala cu preturi variate (fiecare isi platea consumatia) si… siii 🙂 🙂 🙂 ne explica foarte frumos cat trebuie sa punem noi intr-un plic dragut, pe care nu trebuia nici sa scriem, nici sa-l lipim (ca sa-l poata refolosi). Suma pe care avea s-o stranga dumneaei folosea la cumpararea unor ukulele, caci asta isi dorea sarbatoritul 🙂 Eu am crezut ca ne bucuram noi de vreun regim preferential, nefiind nici rude, nici prieteni foarte apropiati. Ei ash! Toti mesenii i-au inmanat ‘duamnei’ plicul, toti si-au platit consumatia 🙂
Pe ‘domnul’ sarbatorit nu am avut ocazia sa-l aud vreodata folosind mai susnumitele ukulele 🙂
În plic? Pfff, ce old school și eco ne-friendly :-)) Eu știu de o situație în care s-a pus frumos IBAN-ul în invitație. Doar că nu era aniversare-afacere, ci o nuntă-afacere.
In ce țară se întâmpla asta? Că nici măcar la nemți (care sunt renumiți pentru… zgârcenie) n-am văzut să fii invitat la o petrecere și să trebuiască să îți plătești consumația.
eu știu pe unu’ care neavînd bani în ziua petrecerii, a pus în plic un bilet la ordin cu scadență 15 zile; joac-o p’asta…
Dacă nu era cec sau măcar BO avalizat, peste 15 zile a luat-o frumușel în mână gazda. 🤭
Milion cu milion
Fac mai multe milioane
Nu v-ar fi trecut prin cap, recunoasteti!!
cum era vorba aia: atunci cand auzi pe cineva ca vorbeste de combinatii de mii de euro, fa bine si ascunde-ti tigarile!