În perioada asta o să vorbim mai des decât de obicei despre tot felul de lucruri care țin de acest subiect delicat. Pentru că fratele vostru e la cură și în felul ăsta își mai alină dorul de carbohidrați. Și nu numai de ei, în general își mai alină dorul de haleală multă și gustoasă. Numai că, ce să vezi, haleala multă și gustoasă duce aproape întotdeauna la un singur rezultat.
N-o să dezbatem acum care sunt motivele pentru care am intrat la cură, o să revenim pe subiect când mă voi reîntoarce la greutatea de dinainte de pandemie. Promit. Doar că asta o să mai dureze un pic.
Revenind la mâncare, voiam să vă fac o mărturisire. Carnea la grătar a devenit o constantă în viața mea, pentru că, na, ce să și mănânci? Doar că am ajuns la concluzia că nu prea mai suport altă carne în afară de cea de vită. Și asta nu doar acum, în cură, mi se întâmplă de ceva vreme. La pieptul de pui nici nu mă mai pot uita, nu-l pot mânca indiferent cât îmi e de foame. Prefer să rod doi morcovi și-o frunză de salată, dar de piept de pui nu mă ating nici mort. Am rămas cu sechele de data trecută.
Dar, chiar dacă scoatem pieptul din discuție, am observat că nu mă mai atrage carnea de pui în general, indiferent că vorbim despre pulpe, aripi sau orice altceva. Pur și simplu nu-mi mai place. Însă cel mai ciudat este că mi s-a întâmplat același lucru și cu cea de porc. Nu mai pot cu ceafa, nu mai pot cu mușchiulețul, nu mai pot cu nimic din ce e de porc.
Repet, că poate nu e foarte clar, mă refer la carnea macră, nepreparată în niciun fel, doar pusă pe grătar. Că mici de porc aș putea să mănânc cu tona, doar că nu prea se încadrează la ideea de „cură”. Peștele iese și el din discuție, nu mi-a plăcut niciodată, l-am mâncat doar de nevoie. Oaia, berbecuțul și alte cornute, pe care le mai fac românii la grătar, sunt pentru alții, nu mă pot hrăni în mod regulat cu așa ceva.
Prin urmare, în ecuație a mai rămas doar carnea de vită. Iar cu carnea de vită la grătar, după cum prea bine știm cu toții, e problematic. Lasă că trebuie să fii destoinic ca să-ți iasă un grătar de vită de la decent în sus, dar nici nu prea ai materia primă din care să scoți așa ceva. În sensul că tot ceea ce găsește prin comerțul de super-market, la prețuri cât de cât normale (încă n-am câștigat la loto ca sa dau câte 100 de lei pe o friptură de vită cât palma), nu prea e ce trebuie. Pe scurt, la vită îți trebuie o grămadă de noroc ca să dai peste vreo bucată care, odată pusă pe grătar, să nu fie tare și fadă ca o bucată de talpă de bocanc militar. Am pățit asta și cu mușchiul de vită, ba chiar și cu carnea de vițel.
Rar de tot am găsit ceva ce să-mi placă cu adevărat, dar, ce să vezi, asta se întâmpla o singură dată. A doua oară, deși am cumpărat exact același produs, vita nu mai semăna deloc cu ce luasem data trecută. Pentru că, na, e greu cu furnizorii, e greu cu materia primă, diferă loturile de carne, deci diferă și calitatea.
O să mai subliniez o dată că vorbim despre super-market-uri, pentru că, pandemie fiind, de acolo comand cel mai des. Am amânat pentru vremuri mai sigure partea aia cu „vai, dar știu eu o măcelărie mică de cartier unde au cea mai bună carne”. O fi, dar o să colind măcelăriile mici de cartier după ce se mai duce pandemia sau după ce mă vaccinez.
De-aia m-am și hotărât cu greu să scriu astăzi pe subiectul ăsta. Pentru că, să știți, inițial am vrut să tac mâlc, să păstrez informația doar pentru mine, dar până la urmă mi-am zis că n-am cum să nu vă spun. N-am cum să merg pe burtă și să nu vă zic despre ceea ce cred eu că este, cel puțin la această oră, friptura de vită numărul unu din tot ce se găsește în super-market: ceafa marinată de mânzat Black Angus by Chef Adi Hădean.
Băbăieți, doamnelor, domnișoarelor și domnilor, credeți-mă pe cuvânt, nu există în comerțul mare, de super-market, ceva care măcar să se apropie de vita asta. Și dacă mă pricep la ceva, apăi la mâncare mă pricep cu siguranță.
În ultimul an și jumătate, am încercat niște zeci de sortimente de carne de vită, toate la grătar. Nimic, absolut nimic nu se compară cu ceafa asta marinată de mânzat. Nici ca gust, nici ca textură, nici ca nimic. Pui grătarul în farfurie, iei prima gură, și primul gând care-ți vine îmi minte este că nici pe la restaurante cu ștaif n-ai mâncat vită din asta. Ceea ce este perfect adevărat. Dacă nu mă credeți pe cuvânt, n-aveți decât să vă convingeți singuri. O să vă lămuriți voi cum stau lucrurile.
Din păcate, pentru că nu e totul așa de simplu, există și niște impedimente în procurarea acestei minunății. Primul ar fi că se găsește exclusiv în Mega Image, deci rămân în discuție doar Bucureștiul și încă trei-patru orașe. Dar asta nu e tot, pentru că imediat vine și al doilea impediment major: nici măcar la megaimaj nu se găsește peste tot, ci doar în magazinele Concept Store. Ceea ce mă enervează teribil.
Dar chestia care mă scoate efectiv din minți este că n-o au nici ca produs disponibil la comenzile online. Lucru care mă frustrează la maximum și nu-l pot înțelege. Ce te costă să listezi produsul pe site și sa vezi dacă vin comenzi pe el?
Prin urmare, de fiecare dată când mi se apropie rezervele de finish, sunt nevoit să mă urc în mașină și să mă duc până la mama naibii, adică până la cel mai apropiat Concept Store. Și când zic că sunt nevoit, nu glumesc, că fără minunăția asta cura mea ar deveni o chestie insuportabilă. No fucking joke.
Cam atât pentru azi.
P.S. V-am lăsat mai jos cum arată produsul, ca să nu cumpărați altceva și să mă înjurați. Vă uitați după caserola asta în frigiderele alea mari unde se ține carnea de vită.
Încearcă pastrama de oaie de la măcelaria (La Butelie) din piaţa 16 februarie şi nu o să regreţi.
Sunt convins. După ce mă vaccinez voi fi primul client de La Butelie, că e la doi pași de mine. Până atunci, o să zic pas.
Aha! Încă un fan al măcelăriei La butelie😁
Mihai, până să ajungi în piață, diagonal cu florăresele, pe partea dinspre cartier a străzii Pieței, e o super măcelărie, Dumi, cu tot felul de specialități. Ah, și se plătește cu cardul.
O știu. Am și mâncat de acolo niște T-Bone, tot Black Angus, excepțional. Doar că ultima oară când am încercat să intru acolo, masca era ceva opțional. Așa c-am hotărât să mai trec prin zonă după ce mă vaccinez.
Am încercat pastrama de berbecuț la grătar, produsa de um privat ! A fost efectiv wow !
ce-ar fi daca arunci pe gratar un entrecote la temperatura ridicata, crud nu marinat ? 5 min pe o parte si 5 pe alta(depinde daca-ti place in sange) si mai avem o problema: carnea de vita care mananca pe pasune este ecologica, dar dura, dar daca incerci ceva cand ajungi in Belgia, vei fi multumit dar eu cred ca-i cam ,,otravita” carnea ca prea arata vitele ca dupa 6 luni de culturism !
Si tu cu cura? Ca eu am avut o jonglare mare-mic-mare si acu dau spre mic inapoi. Nu mult: 107.6 – 88.3 – 109.1 – acu vreau sa ajung la 95 si acolo sa mor (am masa musculara destula pe mine incat sa nu arat urat la 95 Kg).
Merci de pont. De luat in calcul mai ales pe „foamea” asta indusa!
Dacă o încerci, să lași și tu aici un feedback, pls.
cifrele astea de care spui, 107.6 – 88.3 – 109.1, îmi par a fi un fel de 90 – 60 – 90 … dar îmi e tare teamă că mă înșel :))
Comentariu beton!15
Ei draci 90-60-90. Abia am reusit sa vad cantarul sub 90 ca mi-a trosnit pandemia una dupa ceafa :))
Si sa fiu sincer. La 88.3 aratam rahitic rau. Pentru mine cred ca un 95 ar fi ok. Dar o sa vad unde ma opresc, ca eu daca renunt la cola sunt boier. Ma dezumflu ca balonul.
@mihai, dupa ce o incerc, las review. Multam!
O singură dată am făcut carne de vită la grătar, într-o dietă, că mi-era prea foame să mai pot aștepta după cuptor. Exact cum zici – ” talpă de bocanc”. 😁 Da’ bună și aia!
Băi, vita, dacă e ce trebuie, face pipi pe toate celelalte. Am fost în toamna asta de trei ori până la Cluj special pentru un grătar de vită. Nu glumesc. Mă urcam în mașină, ajungeam la Cluj, mâncam vita aia plus cel mai bun foie gras ever, și mă întorceam acasă.
Mie vita mi se pare cel mai greu de gătit (iar după experiența cu bocancul, grătarul a ieșit din discuție pentru acest tip de carne) și-mi iese cel mai bine sub formă de kokkinisto- adică bine fiartă, după care se vâră intr-un maglavais de ceapă călită cu suc de roșii până compoziția devine văscoasă. Zeama în care am fiert carnea o folosesc apoi pentru orez, drept garnitură.
Și zici că asta selectată de domnul Hădean iese bine la grătar? Are și instrucțiuni, cât se ține, când se întoarce, din astea?
N-are instrucțiuni, descoperi tu empiric așa cât s-o ții. Pot să-ți spun că pe grill-ul electric de la Tefal cel mai bine a ieșit când a stat 6 minute. Dar ăsta e un timp lung pentru grill-urile obișnuite.
La Cluj, unde? Ajung pe acolo duminică seara.
La Da Pino. Friptură de vită argentiniană cu piure de cartofi cu trufe.
Empiric. Adică să mă mai expun riscului de-a mânca talpă de bocanc, sau, dacă am noroc, talpă mai flexibilă de șlap sau săndăluță, până-mi iese. Nu sună rău deloc. 😀
Cine nu riscă… nu mănâcă cea mai bună vită ever.
Ei, nu, trebuie să fie alte soluții, mai simple. Gen să să mergi până la Cluj la Da Pino și să mănânci acolo cea mai bună vită ever. Să mergi pe jos, chiar! 😛
Un link pentru modelul de grill electric de la Tefal? Mulțumesc!
Și în Buzău este Megaimaj, bă. Am luat și eu, este okish. Prefer peștele.Bine avem și apă caldă, nu mai știți voi ce este aia, și autobuze hybride. Nu ca alți săraki să ne zpalam la lighean sau la ploaie.
1.93 și 95 kile.
Comentariu beton!48
Am apă caldă de pot să mai și vând.
În care parte a Buzăului e mega? Aia din Moldova sau cealaltă?
dincolo de McD, ca sa fii tu multumit!
Nu se vede din cauza pădurii de praz de la Drăgășani încolo.Moldovean all the way dăcât oltean.
Comentariu beton!29
Dacă ai ajuns să alergi prin țară după potol, oltene, grasu’ ăla pitit in tine se zbate să iasă la aer ca Sauron din Mordor și vezi că ăla nu sare în lanu’ de praz.
Comentariu beton!31
Toată viața mea voi fi un gras, indiferent ce greutate am. 😀
Succes cu datu’jos de kg,Mihai! ✌
Eu nu mananc vita,n-am mancat ever,ca nu pot,iubesc ochii aia blanzi…miel,oaie,ied,la fel. Pui n-am mai putut brusc.pulpe,aripi nici nu pot sa ma uit la ele,ca imi vine rau instant. Nici piept de pui nu mai pot,doar in snitele,si alea le car de la mama,ca nu mai pun mana pe carne de pui 😶
Mananc doar carne de porc fara grasime si somon,ca n-are oase. Dar nu-s fana carnii.
Păi de ce? Purcelușii n-au ochi blânzi?
Mihai 😀 nu,nu ca vacile 😌 si incerc sa nu ma gandesc,ca n-as mai pune gura pe nicio carne.
Îți las aici o poză cu un porcușor cu ochi de Bambi de nu te mai atingi în veci de ceafă la grătar. 🤭
Nu nuuuu,macar mai gust si io din cand in cand 😇😀
Purcelușii de lapte la proțap sunt un deliciu! Îmi plouă-n gură doar când spun asta. 🍖
Nu,John,de-aia nu ma ating 😦.nici nu ma pot uita la ei.nici la tv😑
Cu alte cuvinte, „Băbăieți, doamnelor, domnișoarelor și domnilor”, începe panarama pe blog.
P.S. te bănuiam de o lipsă de ceva, de când ți-ai scos mânuțele de pe blog. Dar credeam că e de la neieșitul afară. Stai prost cu nervii, este?
Comentariu beton!26
Foarte prost. Combinația „pandemie, cură, proști” are darul să mă irite îngrozitor.
Io am crezut că e supărat pe noi. Poate om fi făcut ceva, om fi înjurat… 🤭
poate i-om fi amintit in treacat ca azi e ziua internationala a tortului de ciocolata…
Elena, dar chiar ținea mâinile pe blog? 😛
(că dacă e așa cum a ajuns la cur(ăh)? )
Ia vezi şi pe site-ul ăsta: romferm.ro
Livrează la domiciliu şi au o ofertă…. numai specialităţi, de vită.
Cunosc, m-am uitat peste. Nuș ce să zic, în poze toate produsele arată bine.
Dorul de ,,vita” mi-l astampar ocazional cu ceva carne de la Lidl, si anume rasol de vita. Da, stiu, se foloseste la supe/ciorbe , dar mie imi place sa mananc acea carne fiarta pentru ca nu este talpa de bocanc, pentru ca nu imi moare portofelul cand cumpar, pentru ca produsul nu este os cu putina carne ci are suficienta carne https://www.lidl.ro/ro/p/carne-porc-vita/rasol-de-vita/p4014 .
Am sa caut si eu in Mega produsul pe care l-ai recomandat. Mi s-a facut pofta de carpaccio,hmmmm.
Aici gasesti vita cam peste tot. Si vorbesc de vita buna la gratar, fara sa fii nevoit sa o marinezi. Nu talpa de bocanc, nu carne fada, ci o friptura super gustoasa si frageda. Costul unui kilogram de vita buna de gratar (tenderloin, Rib-eye sau porterhouse), este dublu pretului de muschiulet de porc. Ca sa nu mai vorbim de „Wagyu beef” care este „alta poveste”, dar pentru care trebuie sa bagi mana adanc in buzunar (pret dublu fata de vita normala).
Cea mai mișto friptură de vită o face inginerul. E artist. 😁 Iar pentru când nu găsim carne de care vrem, că nu putem merge la mama naibii, la măcelăria noastră preferată, am găsit soluția. Sous vide + o tigaie bună de fontă (sau oțel-carbon) fac minuni. Iese friptura aia vis.
Deci inginerul cunoaște termeni de genul „sous vide” și „tigaie de fontă”? Meam, bietul om. 🤭
Sous-vide e cea mai bună metodă de a obține rezultate de restaurant. De fapt așa am ajuns la el, că nu ieșea friptura cum mai mâncam prin restaurante, până am înțeles de ce. Acum, următorul pas e să iau o torță MAP-pro și un Searzall, să fie și finish-ul perfect. Tigaia de oțel carbon e bună, dar se poate și mai bine.
Carne cumpărăm de obicei de la un magazin din zonă. Ribeye de cel mai multe ori. Dry-aged uneori, pentru că e o diferență destul de mare de preț. De fapt ăsta e următorul proiect după ce ne mutăm într-o casă ceva mai mare – DIY dry aging.
@Giani Mucea, începând de azi, sunt fanul tău numărul unu.
Și eu care, de obicei, mănânc mâncare….
Comentariu beton!21
Cred ca sotia d voastra ar fi incantata ca pe langa torta Map- pro si seagull ala sau searzall ( ce cucu meu o mai fi si dracovenia aia) ati ma achizitiona niste scule, am inteles ca doamnele care isi lauda sotul ca gateste bine sunt incantate maxim cand isi vad sotii ca mesteresc chestii pe care nu le inteleg. In rest subscriu la ce a spus Ionuț si sunt curios daca si prin ce procedeu faceti mamaliga.
Și noi tot mâncare, @Ionuț.
@Domnu’ Marius Mî, mămăliga o pregătim clasic. Apoi o pun la cuptor cu brânză, fâșii subțiri de slană afumată, ouă și usturoi. 😛
@Marius M: ce fel de carne e „mămăliga”?
Despre scule, găsisem deja un frigider perfect pentru dry aging, dar nu mai are loc în casă. Prea multe plante, zic eu.
Aici exista o solutie nutritiva pt plante, le face galbene, zvelte si frumoase. Poate ar trebui sa o incerci si sa faci loc dracoveniei aleia de care zici, ce o fi ea, pentru ca nimic nu trebuie sa stea intre un barbat si pasiunile lui.
A, am uitat, solutia se baga in apa cu care uda sotia florile, 2 ml la litrul de apa, are mai multe denumiri dar popular ii zice ierbicid.
Drăcovenia aia adică frigiderul?
Oricum, ideea e bună, poate o să o aplic când e mai cald și mai uscat afară.
Awww… Glumeților, e ok soluția lui @Marius Mî, nu am probleme cu ea. Voi cumpăra alte plante în loc, că nu-i nici un bai. Dar ghiciți cine va căra toți sacii cu pământ de care voi avea nevoie? 😁😁😁😁😁
Io parca as avea putina treaba in perioada aia, te descurci cusacii aia cu cine gasesti prin jur.
Recomand frigaruile de vita de la Ferma Baciu, fac livrari
Succes cu dieta! De 7 ani de cand m am mutat in Romania ,nu am gasit carne de vita ,pt gratar ,asa pe gustul meu ,frageda ,sa se topeasca n gura..Pui ,nu mi place ,porc nici atat …asa ca am devenit vegetariana ..ok mananc peste , saumon sau filet pastrav de la Lidl.
Apreciez recomandarea ta ….sper sa gasesc in Mega .. A suivre 😀
E greu la bucuresci frate Vasilescule … daca eu iti spun ca iau muschi de vita tânără -cu 65 kg aici la țărănica moldaviană mă crezi?! as putea sa ti pun si poza cu bonul…
By the way pentru tine asa ….carnea de vita e (pentru mine ) doar o delicatesa de doua trei ori pe luna maxim …iti recomand cu tarie sa faci la fel pentru ca is in domeniu (fitness nutritie) si e verificat -in situ-cu destui amici clienti etc
continutul mare de azot o sa ti rupa genunchii -combinat cu evidenta-ti profesie eminamente birocraționistă si dacă mai e si ghiozdanu’ de care faci vorbire mai amu’ doo bloggeli …plus lipsa de miscare ,,recreatională”
si nu doar genunchii …
Sa nu zici ca nu ti am zis …
cat despre carnea cu pricina -cred ca stii parerea mea deja despre mancarea din bucuresti …privilegiul (singurul) oraselor mici si a ramanerii in urmă e că mai gasim mâncare bună ….când nu suntem plecati la vreun city brake(🤪) sau vreo maldivă de o poftă …
aaa majuscule & minuscule diacriticisme știu sa pun daaa’ me lene az
Stiu p mea eternele conceptii despre sfaturi nesolicitate …da azi maine fac 50 de primavere …si ma antrenez daca tot veni vorba
romferm.ro e ce-ti trebuie. Da, nu e proaspata, e congelata, dar acolo gasesti cam ce trebuie la preturi rezonabile.
Cooking pro tip: incearca sous vide inainte ca tehnica de gatit. Inainte sa cumperi ceva profi (Anova de exemplu), poti incerca manual, gasesti cum pe youtube.
incearca si curcanul. puiul pt mine este nepractic. BAg ca spartul si dupa o ora intreb ce mancam azi:)
Pentru că mai avem o Adină, mă voi semna AdinaL🙂. Și da, toate cărnurile de la Le Boucher sunt foarte fragede și tocmai bune de grătar. Și aia de vită și aia de porc. Mă străduiesc și eu să dau jos niște kilograme. Până acum doar unul s-a dus. În vreo 10 zile. Greu, frate, greu! Bine, mai și scap pe lângă😁. Că io de câte ori trec la cură, visez noaptea purcel de lapte la proțap servit pe tavă de argint și tort St Honore la desert. Și șampanie roze dar dulce!
Eu tocmai am făcut un gulaș de vită. Am furnizorul meu personal de carne de vită bună. 😉
PS-Știu, la grătar e altceva. Data viitoare.
Merci de pont, cu ocazia urmatoarei excursii prin oras sigur intru intr-un mega din asta si iau.
Ce am descoperit in pandemie si recomand, nu are cum sa nu-ti placa:
– Vitelul de lapte Gurmand
– Carnea de BIBILICA, gatita oricum, a fost o revelatie si pentru mine si pentru copii, e absolut delicioasa si nu se compara cu nici o inaripata (au saptamana asta la Lidl).
– o surpriza a fost si muschiuletul de porc gatit ca aici: https://savoriurbane.com/muschiulet-de-porc-la-tigaie-sau-gratar-reteta-rapida/
Pur si simplu ti se topeste in gura, iese asemanator cu vita nu cu restul bucatilor de porc.
Ps. La noi se gateste la greu, e momentul meu de relaxare :)), iar copiii sunt pretentiosi pe masura :))
Am mâncat vită argentiniană d-aia „wow” pentru alții, pentru mine a fost „ok”.
Prefer porcul și carnea de vânat.
Porcul nu-l fac talpă pentru că-l marinez 12-24 ore înainte de a-l pune în tigaia bine încinsă în care am pus untură și unt. Nu țin carnea mai mult de 1 minut pe-o parte. Iese foarte gustoasă. La marinat folosesc fie Guinness, fie vin roșu sec.
Secretul e tigaia încinsă și timpul scurt de expunere al cărnii la tigaie.
@JT, la porc nu există nicio problemă să iasă fraged. Doar că nu-mi mai place la gust. Nu-l mai suport.
@MV: știu ce zici. Așa-s io acum cu peștele și fructele de mare. Dacă acum 20 ani băgam pește și fructe de mare cu tona, acum nici nu mai vreau să le văd.
O chestie care mie-mi place la nebunie e pieptul de pui tăiat felii subțiri și prăjit până se face crocant. Alții nici nu vor să audă de așa ceva. 🤪
Am mancat din toate felurile de vita, de pe toate continentele insa cea mai buna vita a ramas porcul(cotletul+pulpa), am incercat si camila, tot degeaba, de peste m-am scarbit pe vremea impuscatului(perioada din armata in tulcea si fabrica de conserve era peste drum de noi), am ajuns la concluzia ca cel mai bun gratar pentru mine va ramane mereu cel de porc
Vezi? Asta e partea mișto cu gusturile, că nu se discută.
Corect, nu condam pe nimeni pentru asta, la fel nu accept nici cand ma critica multi pentru ca nu mananc, carne de ovine, am o retinere fata de carnea de ovine, habar nu am de ce, ca de altfel cam testez orice, chiar si carne de nutrie am mancat fara nici un fel de retinere, adica, cand am mancato nu am stiut de ce e, dupa ce am aflat nu mi-a mai pasat si am mancat mai departe
0 0
Cea mai frageda mi se pare vrabioara de vițel de lapte din Lidl – proaspătă, nu congelată. 4 minute pe-o parte și maxim 4 pe cealaltă. Până și fiică-mea de 2 ani o mănâncă cu plăcere. Doar ca nu se găsește tot timpul. In ultima vreme am încercat și vrabioara de mânzat măturată 30 de zile tot de la Lidl. O dată mi-a ieșit, altă dată nu prea. Încă mai caut soluții pentru când nu găsesc vițel. O sa încerc și recomandarea ta Mihai, ca am văzut produsul în Mega de lângă casă. P.S. M-am vaccinat 😉
Te invidiez. Despre vaccin zic. 😀
Erai cam compulsiv cu vaccinul- cam o săptămână ne-ai ținut pe jar cu el- și așa am înțeles că în viața ta se întâmplă ceva important. 😀 Baftă multă, Mihai! Îți țin pumnii. Și eu trebuie să încep acest minunat proces de înfometare. Ca să slăbești pur și simplu trebuie să mănânci foarte puțin și nu orice. Succes!
Din ce țin minte Adi Hadean avea propriul „magazin online”, stiu ca inainte de Crăciun avea niste „coșuri „, carnea asta nu apare în magazinul lui?
Eu aseară am mâncat New York stake in Chișinău la restaurant Kiku 😁 asta ca recomandare daca ajungeti prin Chișinău, este za best(si prețul👍👍👍 as puteam mânca des daca ar fi in Bucuresti😅). Una peste alta si eu sunt fan friptura de vita, am încercat de xxx ori lidl si mega Adi Hadean, cei drept nu cea condimentata bune amandoua. Dupa parerea mea contează cel mai mult cum o prepari, mie imi place medium rare adica 3 min pe fiecare parte, Adi Hadean are un articol pe net despre cum.sa faci friptura perfecta 😉
E buna si cea care se gaseste la Lidl, Rib eye
N-am mai scris ieri ca să nu mă laud! 🤭 Că m-a tras @moatza de urechi acum vreo săptămână. 😄 Dar nu pot să mă abțin azi. Deși pot mânca orice că nu se depune, nu o fac. De când eram în liceu am început să citesc despre nutriție (aveam 35 de kg la 1,54 m; din clasa a opta nu am mai luat niciun centimetru) și mi-a folosit de-a lungul timpului. Acum am 43 de kg. Nu fac asocieri dezastruoase între alimente, nu mănânc mâncare ultra-procesată, de Cola mi-e poftă de 2 ori pe an și îmi iau câte o doză, nu o sticlă la 2,5 l, nu mănânc produse de patiserie etc. Am două prietene cu probleme de greutate, una ține diete peste diete, dar nu face niciun sport (nici măcar nu merge pe jos, folosește taxi dacă nu are autobuz/metrou la îndemână), cealaltă merge la sală, dar nu vrea să schimbe nimic în alimentație. Rezultate zero la ambele. Am încercat, cât de delicat am putut, să le dau niște ponturi. Dar nu vor, nene, să audă!
Revenind la vită, îmi place, dar mănânc rar pentru că nu sunt alți doritori în casă. Avem méga în oraș, o să încerc și eu măcar o dată recomandarea ta. Mai nou, fii-mea (7ani și 4 luni) nu mai vrea să mănânce carne pentru că îi e milă de animale. Dar nu se atinge nici de fasole, mazăre, năut etc. Așa că negociem fiecare masă. Băiatul (5 ani și 8 luni) e mare carnivor, ceafa de porc e viața lui. 😁 Amândoi au greutatea ok pentru vârsta lor (fata e cam slabă, deh are cu cine să semene).
Incearca-i si pe baietii de la Romferm. Eu zic ca merita o fisa…https://romferm.ro/
De azi-dimineață mă tot gândesc cum îi zice la zarzavatul ăla de porc care se pune în fasole? Am citit câteva comentarii, dar la ce am văzut pe-aci am zis că mai bine ar fi să mănânc ceva, altfel…
@Anel: Nu e chiar zarzavat ci păstăioasă. Cea mai nobilă din câte a lăsat Divinitatea pe pământ. Eu auzisem că denumirea oficială ar fi ”carnes porcinas farciminis”, Pentru noi, muritorii, să zâce CÂRNAT.
Eu am luat vită destul de bună din Lidl – ribeye sau T-bone.
Varianta noastră preferată (inspirată cred de la maestrul Hădean) e: 3-4 minute pe fiecare parte în tigaia de fontă cu unt, ulei de măsline, usturoi, sare și apoi băgată toată treaba în cuptorul preîncălzit pt 8 minute. Mijlocul e un pic prea rare pentru mine, dar soțul meu e înnebunit.
Eu zic sa cauti o macelarie turceasca/arabeasca si se rezolva problema.
,,Eu zic sa cauti o macelarie turceasca/arabeasca si se rezolva problema.”
Am înțeles, nu citești comentariile, dar nici măcar articolul nu îl citești până la capăt?
Uite, citez eu: ,,Am amânat pentru vremuri mai sigure partea aia cu „vai, dar știu eu o măcelărie mică de cartier unde au cea mai bună carne”. O fi, dar o să colind măcelăriile mici de cartier după ce se mai duce pandemia sau după ce mă vaccinez.”
Hmmm……”cea mai vita” eu raspund cu ” cel mai cal”.
Exista in Romania crescatorii de cai pemtru carne, abatoare si macelarii pentru transat.
Destinatia carnii exclusiv la export in Belgia, Olanda, Japonia.
Am avut ocazia printr-o cumostiinta sa consum asa ceva.
Recomand daca aveti ocazia.Vitelul argentinian si cel kobe joaca la „grupa mica”
Sănătate și poftă mare!
Nu mai suporți porcul? Io zic să cauți un psiholog ceva. Că nu codru-i frate cu românul ci porcul. Și cel mai util frate. Doamne, râd și acum, că tot ai băgat-o aseară pe aia cu nostalgia vremilor trecute, când îmi aduc aminte cum învățam în gimnazială despre cum se folosește totul de la porc, inclusiv părul din care se făceau pensule.
Cât despre sedentarism… Stai la casă, nu? Ieși fratele meu și mătură zăpada! E chestia aia albă de vine ușor-ușor de sus. Și nu da cu mătura după Suzana!!!
@Victore, chestia aia albă care vine de sus în București doar mătreață se poate numi. Că zăpadă am văzut doar câte un sfert de oră pe sezon în ultimii ani, de obicei la început de martie.
Apăi Ioane văd că nimic nu-i cum trebuie în orașul ăla: zăpada nu-i zăpadă, când e nu-i când îi e timpul, porcul nu-i bun, puiul a zburat și el, Elena e la regim și scrie doar 3-4 vorbe… Nimic nu vă mai place fraților?! 😀
Comentariu beton!13
Salutare tuturor, multa sanatate si sa stati departe de covizi si alti virusi.
Poate e offtopic; daca e, rog administratorul sa stearga postarea.
La capitolul cura de slabire/ingrasare/mentinere, eu ma iau dupa o ecuatie simpla:
Calorii ingerate – calorii consumate = rezultat (kilograme in plus, minus, constant, dupa caz). Ca „glanda” sau varsta sau alte probleme medicale pot influenta metabolismul, e una, dar ecuatia de baza asta e. Si cura fara miscare, e infometare, deci lipsa nutrimenti esentiali, deci nesanatoasa. Iar la capitolul miscare, poate sa faca oricine in intimitatea caminului sau in grup (cand se termina pandemia) de la tai chi, dans fitness in fata computerului; youtube are o multime de optiuni pentru toate varstele (nu pun link sa nu fie reclama), totul e sa o faci. Sunt programe de 10 minute, de 20 minute, pentru seniori, etc. Sau pur si simplu tzopaie cu ursuletul de plus in brate (sau variante) melodia preferata. Nu, curatenia si mersul la cumparaturi nu se pun. Fiecare sa isi gaseasca o activitate placuta, pentru sufletelul vostru in care sa si consumati ceva calorii. Sanatos si pentru trup si pentru suflet.
Medicul nutritionist mi-a spus ca grasimea se elimina prin expiratie; deci fara miscare, nu elimini grasime, nu slabesti sanatos.
La capitolul dieta nu ma bag, pentru ca depinde de fiecare organism in parte si de gusturile individuale. Eu am inlocuit smantana cu iaurt grecesc, am redus dulciurile, am marit aportul de legume si fructe, dar la capitulul carne, tot fidela cefii de porc am ramas. Nu e mare diferenta fata de ce mancam pana acum, dar de cand merg la dance fitness se simte.
Totul e sa aveti grija sa nu se depuna grasime pe organele vitale, iar miscarea, oricat de putina (10 min de 2 ori pe saptamana e mai mult decat nimic – sau melodia preferata de cate ori o auziti la radio – ok, internet radio daca e ceva mai veche) si starea de spirit vor face diferenta.
Mihai, multumim de sfaturi si idei, iti citesc blogul cu mare placere si am invatat multe de la tine.
Azi am avut chef de „vorba”, de obicei doar citesc postarile si comentariile, sper ca e OK.
Inca o data, o zi frumoasa tuturor si multa sanatate!
Comentariu beton!20
Recomand „Romferm – carne de vită maturată” – http://www.romferm.ro/
Oare așa s-or simți toți clienții pe platformele comerciale, online, ne-VIPuiți?
Ai putea sa incerci si Karpaten Premium Angus; au cateva pachete „pre stabilite”, cu preturi mai mari sau mai mici in functie de piesele pe care le contin si greutatea totala. Livreaza gratuit in Bucuresti, refrigerat sau inghetat. Per total, pretul pe kg este mai abordabil decat majoritatea optiunilor Black Angus pe care le gasesti in supermarket. Nu contest calitatea celei de la Adi Hadean pe care ai mentionat-o fiindca nu am incercat-o, dar merita sa incerci si asta.
Eu tocmai am primit ieri un pachet steak mix si antricoatele si t-bone-urile alea sunt tare aratoase 😊
Da, da, mi-a mai zis cineva de ei, sună bine.
Tocmai ma pregăteam sa iti scriu și eu de ei. Ii recomand, deși nu am făcut inca friptura cu carne de la ei. Ma si doare sufletul cand fierb carnea in ciorbe pentru bebe, dar pentru noi nu apuc sa fac.
Babaeti, pai ca sa ajung eu la faimoasa Butelie imi trebuie doo shaworme cu de toate sa am ce manca pe drum! Ceva mai aproape de centru sau macar mai spre periferia sudica a metropolei nu aveti?
Mi-ai deschis pofta de grătar de vită, n-am mai mâncat de mult.
Spre mirarea mea, eu am găsit azi exact ceafa marinată din poză (mi-a atras atenția eticheta cu poza lui Hădean), la Mega Image Prosper – care nu e Concept store, e doar un mega ceva mai mare. Am luat câteva bucăți, dar presimt că o să recidivez. Așadar, merită căutat și la alte mega, poate ai baftă.
Fa o comanda de pe site-ul de mai jos si imi vei multumi. Din pacate de pe site poti comanda doar pachete in care sunt mai multe tipuri de carne insa e e de calitate. https://premiumangus.ro/