Mai știți c-am scris zilele trecute despre formalitățile de debranșare de la Radet și cum îți mai pui în ziua de azi centrală de apartament în București?
Ei bine, ca să vedeți cum se leagă lucrurile, ieri am găsit în inbox un comunicat de presă al celor de la ENGIE și mă gândeam că n-ar fi rău să vă spun și vouă despre ce e vorba. Nu de alta, dar cred că există șanse destul de mari să vă intereseze că puteți să vă înlocuiți simplu și rapid centrala veche, cu una nouă.
Așadar, dacă centrala ta veche a început să scârțâie, dă semne că și-a cam trăit traiul și te gândești cu groază că s-ar putea să te lase fix la iarnă, când o fi gerul mai mare, sfatul meu e să arunci un ochi peste oferta de aici. Nu de alta, dar am un prieten despre a cărui centrală știam că e pe ducă, că mi s-a tot plâns la telefon zilele astea că nu-i mai pornește și că trebuie să bage calorifer electric în priză ca să nu moară de frig noaptea.
Ieri i-am dat forward la email-ul celor de la ENGIE, săptămâna viitoare e programat pentru instalarea noii centrale. De-aia zic să aruncați un ochi peste ofertă, că se pare că nu doar mie mi s-a părut super-tare.
Pe scurt, ca să înțelegeți despre ce vorbim:
➡️ Oameni de la ENGIE vă reciclează centrala veche (adică v-o iau ei, ca să vă scape de ea), v-o schimbă cu una nouă, și toată operațiunea asta nu vă costă nimic;
➡️ Să ne înțelegem, nu vă face ENGIE cadou o centrală nouă, ideea e că vin și-ți instalează centrala acum, dar de plătit începi să plătești din martie 2021. Deci ZERO lei avans, iar din martie ai plată eșalonată, în 60 de rate lunare, egale, fără dobândă, rate care-ți vin direct pe factura de gaze.
➡️ Dacă tot îți schimbă centrala, îți dau și-un termostat de ambient, din ăla smart. Ca să nu te mai plângi că tot timpul trebuie să mergi până la centrală s-o dai mai încet sau mai tare, o să poți face asta de la tine din fotoliu;
➡️ Tot până la sfârșitul martie, ai și preț subvenționat la gazele naturale: 60 lei/MWh. Adică ai prețul ăsta mic exact iarna, pe frig și ger, când îi e mai greu voinicului să plătească factura.
➡️ Modelul centralei și ce mai vreți să știți pe acest subiect, cred că vă descurcați să citiți și singurei AICI.
Fraților, nu știu cum vă sună vouă, dar mie-mi vine să schimb centrala, deși cred c-ar mai duce-o vreo doi-trei ani. De-aia am și vrut să vă spun despre, sunt convins că există mulți pe care-i va coafa oferta asta.
Doar că trebuie să vă cam grăbiți și să luați o decizie rapid de tot. Pe site scrie că oferta mai e valabilă până pe 31 octombrie, asta fiind poimâine. Prin urmare, dacă vă trebuie centrală nouă cu termostat smart, băgați mare că e păcat să ratați pleașca.
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Lumea zice că aberezi.22
Pentru că noul primar, instalat abia alaltăieri btw, e superman, desigur. O să rezolve în câteva ore tot ce nu s-a rezolvat în 30 de ani. Sper că trolezi.
Altfel, oferta este pentru cei care AU DEJA centrală și vor s-o schimbe. Deci chiar nu are treabă cu noul primar.
Mda … memoria carasului auriu 🤪
trolez, fireste, ca nu am nici o treaba cu primarul vostru. nici superman nu cred ca s-ar descurca mai bine, daca e pana acolo. asta cu centrala imi aminteste ca a mea are venerabila varsta de 13 ani si inca merge . 🙂 as schimba-o cu alta daca as gasi una care sa mearga numai si numai pe baza de aer, fara gaz. 🙂
Te înțeleg. Sunt primul care cumpără când apare centrala asta. 😁
Oferta pare ok. Pana anul acesta la mine in zona nu au fost mari probleme cu apa calda si caldura si nu m-am gandit la centrala dar in primavara este prima achizitie pe lista.
@razvan: sper ca glumesti. Avand in vedere ca la sistemul centralizat de caldura nu au fost facute investitii de cel putin 30 ani si doar s-au carpit avariile , primarul, nou ales, nu are cum sa faca minuni peste noapte.
Apropo de minunile alea, cică pe anumite surse se aude că apa caldă o să fie vin fiert 🤭
Comentariu beton!17
Ne-am scos atunci :))) Ce nevoie mai avem de apa calda? 🤪
@HM: nu știam c-o candidat Jesus la primăria București.
Și oricum, vinul roșu fiert va curge doar în Cotroceni și o străduță-două pe lângă. Restul să se mulțumească și cu un vin alb, la temperatura camerei. 😀 😀 😀
Comentariu beton!16
Si in loc de apa rece va curge sampanie? 😛
@gliter: eee…deja te-ntinzi. 😀 😀 😀
În loc de apă rece, gin Bombay Sapphire. 😀
Doar n-o să vă dea Săniuța sau Monopol, nu? 😀
@JT : Pai daca e cu Jesus si minuni ma intind 😄😄😄 Si daca tot ziceai de sampanie acum cateva zile am zis ca poate, poate 🤪
Femeile astea vesnic nemultumite ce sa le faci…
@gliter: My middle name is Jesus. Poate te-ntinzi și pân-la mine. 😀 😀 😀
QUOTE: „Femeile astea vesnic nemultumite ce sa le faci…” Știu, mi-a zis bătrânu’ vorba asta pe vremea când am fost țânc de-o șchioapă. 😀 😀 😀
Bătrânu’ s-o dus în drumu’ lui de 3 ani și ceva, iar nevastă-sa tot nemulțumită e. 😀 😀 😀
Când a trăit că de ce, când a murit că de ce. 😀 😀 😀
@JT: Stai serif, vorba sefului de trib 😃😃😃, ca si sa vreau eu sa ma intind nu am cum daca tu nu esti diponibil nici sa raspunzi la „meil” 😛. Numa’ zic nu dau cu chetre 😀😀😀
@gliter: io nu-ș cui ai dat tu „mel”, dar la mine n-a ajus neam. Vezi cum butonezi… 😀
@JT: Probabil de la emotii am dat cu degetul pe langa 😀😀😀
Interesantă oferta. Da’ pentru opririle dese de curent nu ai oferte? Avem alte probleme în restul țării.
Mă interesez. 🤭
Pai are deja Mihai un promo cu Engie si cu panouri solare. Nu ii mai da si tu idei!
@ventidius: Panouri solare pe bloc? Cu acordul tuturor locatarilor, desigur.🤣🤣🤣🤣
Panouri solare în loc de sticlă-n geam. Iată cum hrănești două pisici cu două conserve sau cum era proverbul ăla? 😀
@John Temple: Nu știu proverbul la care faci referire. Aș vrea să-l aflu, dacă se poate și ai timp.
@RMD: two birds with one stone e proverbul la care făceam referire în comentariul precedent.
@MV: dacă va trebui să-mi explic glumele să-mi spui să știu să pun asterisc, cruciuliță sau ceva de genul. 😀 😀 😀
Apropo de glume … @JT da’ ăla unguresc cu mielu’ blând suje de la 2 mă*ta îl știi? Ete … fâs, centralizat!
@HM, nici nu iti dai seama cat de real era proverbul ala si la oameni pe vremuri nu doar la animale
@HM: numa’ la țâțe-ți stă capul… 😀 Repede cu suptu’. 😀 😀 😀
@keepcalm: știu io pe unu’…doar trec strada. 😀
Chiar merita sa iți schimbi centrala cu una de generație noua. Eu am schimbat-o acum 2 ani si plătesc jumătate din cat plătește tatăl meu cu centrala mai veche și un apartament mai mic. I-am spus de oferta dar mai așteaptă încă o iarna.
Și dacă nu mai prinde ofertă din asta?
O sa prinda una si mai buna 😉
Schimba centrala boss, vrei sa ii inghete coada lui Vasile? 😆
Comentariu beton!13
Păi doar coada îi mai poate îngheța, că altceva …
Comentariu beton!19
Bine că sunteți voi deștepți. 😁
M-am uitat să văd cam la cât timp își schimbă românii centralele, se pare că, în medie, la 12-14 ani. Spre deosebire de vestici, care și le schimbă după 6-8 ani. Centrala noastră are 4 ani, deci am mai avea 10 ani la dispoziție. Sau 2-4, dacă vrem să fim ca ”în afară”. Sau, vreo 15, dacă aplicăm neaoșul ”las’ că merge”. Hai las’ că mai vedem. 🙂
Adevărul e că centrala de unde am locuit până nu demult avea 12 ani, mergea pe al 13-lea, în curând o să-i iasă buletinul. Aici, unde stau acum, se apropie și asta de vreo 8 anișori.
Drept să zic, eu îmi imaginam că pe la un 20 de ani ar trebui schimbată centrala, așa că noile informații nu prea-mi pică bine. Deși, dacă tu ți-ai schimba-o acum, la 8 ani, eu la 20 ani, media națională n-ar avea deloc de suferit. Chiar, de ce să mai aștepți doi-trei ani și n-o schimbi acum? :-))
Prefer sa cumpar centrala si sa o montez cu o firma separata decat sa ma leg la cap cu rate la engie pe 5 ani. Cu 3000 lei ai rezolvat problema luand in considerare o centrala buna si termostat. Montajul pentru inlocuire e undeva la 3-400 lei si se rezolva in jumatate de zi.
@Robert, succes!
E ușor de vorbit așa, teoretic, mai greu e când chiar ai nevoie. Caută tu echipă de meșteri BUNI acum, în București, care să nu te programeze peste două săptămâni. Că „au treabă”. Și nu-ți garantează nimeni că vin dupa alea două săptămâni. Plus alergătura după centrală și termostat (apropo, numai ăsta e 200 de euro, e printre cele mai șmechere de pe piață). Well, pentru a evita tot stresul ăsta eu aș alege cu ochii închiși oferta asta. De fapt, încă mă mai gândesc dacă să aplic sau nu. Mă hotărăsc mâine.
Ah, încă ceva. Prietenul meu, despre care zic în articol, are deja o săptămână de când așteaptă un meseriaș care să-i repare centrala. În fecare zi e cu „vin mâine”. Iar ăsta e singurul care răspunde la telefon, că de sunat a sunat vreo cinci. De-aia zic, e ușor așa pă teorie, mai greu cu practica.
Da’ ce ușor vorbim de 3000 lei cash. Te-ai gândit că poate unii n-au banii ăștia grămadă ACUM? Și pot rezolva problema fără costuri până în martie ’21? Dacă apoi îți plouă cu bani în cap, n-ai decât să achiți mai repede.
@Laura, la o primă strigare sunt 4500 de lei (centrală plus termostat). Fără montaj, fără garanție, fără asistență tehnică post montaj, fără avans zero, fără preț subvenționat la gaze, fără plată în rate egale, fără NIMIC.
Sunt pe telefon, am citit ca de obicei in diagonala si am o intrebare pentru cei mai tineri si dezghetati la minte: rata lunara consta in abonamentul ala de 125 lei pentru 60 luni?
Yep. 150 de lei cu tot cu TVA.
Ce n-am reusit eu niciodata sa pricep e chestia aia cu consumul de gaze in kW.
Contoarele masoara metri cubi. Factura vine in kW. Cel putin, asa era cand eram eu in tara.
Cum, pana mea, transforma astia mc in kW, ca mie nu-mi iese de nicio culoare.
Cand am intrebat furnizorul de gaze cum vine asta, mi-au spus ca ei masoara puterea calorica. Deci, eu trebuie, CA SI CLIENT PLATITOR, sa ii cred pe ei pe cuvant, pentru ca eu, care plateam in lunile de iarna cam cat un salariu mediu, nu am nicio posibilitate sa verific.
N-oi fi eu specialista in fizici superioare dar, tot nu vad cum se pot transforma metrii cubi in kilowati atata timp cat sunt doua marimi complet diferite.
Asta, ca sa nu mai vorbesc si de facturile alea kilometrice pentru citirea/intelegerea carora e nevoie de o facultate speciala.
@Ruxandra: iată:
https://www.theenergyshop.com/guides/how-to-convert-gas-units-to-kwh#:~:text=Imperial%20gas%20meters,-Take%20a%20meter&text=Convert%20from%20cubic%20feet%20to%20cubic%20meters%20by%20multiplying%20by,kWh%20conversion%20factor%20(3.6).
Pai e simplu, exista o formula.pentru asta. Șpilul intr adevar e puterea calorica, de exemplu gazul din import are alta putere calorica decat ala autohton, deci daca arzi un m cub de gaz de import obtii mai multa caldura in calorifere decat daca arzi un m cub de gaz din productia interna. Contorul de caz nu stie din astea cu puterea calorica , deci daca eu ca furnizor iti livrez azi gaz romanesc si ti l facturez ca fiind de import, te am parlit. Doar ca idee, nu zic c a se practica asta, Doamne fereste , furnizorii de gaz sunt cinstiti. Prin cretacic, din cate stiam atunci, aparatele care masurau calitatea gazului erau la transportatorii de gaz.
@Ruxandra, uite cum se face:
Trecerea de la metri cubi la kWh se face folosind factorul de conversie numit PCS, putere calorifica superioara. Aceasta nu este constanta si variaza in functie calitatea gazului, care nu intotdeauna este gaz metan pur (100% CH4), dar este mereu intr-un interval corespunzator. PCS-ul il regasesti in factura sub aceasta forma (PCS = kWh/mc).
Calitatea este întotdeauna în limite, doar prețul se calculează în funcție de această putere calorifică superioară, ce diferă în funcție de calitatea gazului extras, nu este influențat de către noi sau distribuitor. Mulțumim pentru înțelegere!
Poți citi mai multe aici https://www.distrigazsud-retele.ro/puterea-calorifica-superioara/
@Ruxandra, conversia este calculată și apare pe factură.
Am lucrat la o fabrica unde datorita consumului mare de gaz ne calificam la consumatori mari si nu plateam la PCS ci aveam dreptul la puterea masurata. Surprizele sunt mari la masuratori pentru ca gazul nostru este destul de curat (adica numai metan) si are putere calorica relativ mica. PCS-ul ala nu se atinige niciodata!!! la noi in fabrica procesul tehnologic imi impunea sa cunosc puterea calorica pentru a putea doza eficient gazul si aerul pentru a avea o ardere optima (cuptoare de var). Cu greu reuseam sa obtin o valoare confortabila. Am cerut masuratori in statia de distribuite locala si de atunci s-au schimbat radical conditiile. valorile facturate s-au intors catre ceea ce vedeam si noi in instalatie si nu sunt deloc apropiate de PCS. PCS e o ciupeala foarte urata, dar din pacate consumatorii mici sunt legati de ea.
Comentariu beton!17
Va multumesc, tuturor, pentru raspunsuri! Chestia e ca eu nu am incredere in societatile astea de furnizare a ceva. Atata timp cat eu platesc, ar trebui sa am si eu posibilitatea de a verifica basmele din factura.
La lumina, se poate! Citesc frumusel contorul si, daca pe factura apar mai multi kW, am citirea ca dovada.
Io înțeleg ce zici tu, dar atâta vreme cât la mijoc există o variabilă (acel PCS) nu prea văd cum ar putea să facă altfel conversia.
Seamănă un pic cu situația de la mașină. Unde în rezervor bagi litri, dar motorul scoate cai putere, adică cu totul altă mâncare de pește. Ca să nu mai vorbim de mașinile electrice, unde bagi kilowați pe o parte și pe cealaltă ies tot cai putere.
La lumină se poate, pentru că kilowați intră, kilowați ies. Că așa, și la apă se poate. 😀
Mie mi se pare destul de mare prețul. Sa plătești 9128 lei pentru a-ti monta o centrala Wiesmann care costa aproximativ 3500, e mult….
0 0
Comentariu beton!16
Sigur că e mare. Dacă vii acasă cu centrala aia la 3500 de lei și-o lași în cutie, pe balcon, e imens, nu că e mare.
După care începi să adaugi montaj, termostat (200 euro doar el), timp pierdut și nervi mulți. Și începe să mai scadă din diferență.
Iar când mai pui și faptul că plătești în rate, nu trebuie să scoți din buzunar vreo 4000-4500 de lei dintr-o dată (fără termostat, să ne înțelegem), se cam duce de tot diferența.
Stai c-am uitat. Că oamenii mai oferă și suport tehnic online și offline, garanție 5 ani, revizii și verificări, chestii din astea care în mod normal costă. Ia vezi acum cum e cu ăia 3500 de lei.
Plus prețul preferențial la gazul consumat pentru o perioadă de timp 🤪
@Mișule eu înțeleg ce zici, dar cu tot cu termostat și cu meșteri și cu și cu… tot îți dă o diferență de 4000-4500 în buzunarul tău… pe minus, decât dacă ai face-o în regim propriu, bineînțeles incluzând avantaje și dezavantaje.
Acum eu unul sunt de părere că atunci când iei ceva… să o faci cu banii jos. Dacă nu mă duce buzunarul, simplu, nu imi iau. Am avut un credit la un apartament pe o perioadă de 30 de ani și aveam un stres pe mine numai când vedeam suma aia mare acolo! Bine nu se compară mere cu pere dar… Never again!
Acum mi-am adus aminte ce palpitant este in Ro la bloc. Nu apa calda, nu caldura (unii), nu va plictisiți!
Undeva prin 2000 eram la bloc, încălzire de la CET , și băieții faini (sefu de scara cu alți câțiva) sau gândit ca e mai bine ca între anumite ore sa închidă robinetul de încălzire “ca sa nu plătim aiurea”. Tipul care avea cheia de la beci din scara vecina (pensionar), și care se ocupa cu închiderea robinetului de caldura, se duce și inchide caldura după care pleacă “in gura masii” undeva la țara (weekend fiind), uitând sa deschidă robinetul. Rezultatul, doua zile tot blocul a stat in frig. Bineînțeles ca după toată chestia asta am făcut un scandal monstru, amenințându-i cu darea in judecată. Cine credeți ca bătea la usa mea in seara de Ajun de Crăciun? Șeful de scara cu încă un gorobete, băuți amândoi, întrebându-ma de ce sunt atât de “pornit la toată chestia asta și nu înțeleg ca sunt și familii care nu își permit sa plătească caldura respectiva”. Le-am răspuns destul de tăios ca “cine nu își permite sa se mute in alta parte, sau dacă nu, sa găsim o soluție de compromis pentru a fi toată lumea împăcată”. I-am poftit afara căci aveam musafiri, și in săptămâna următoare am venit cu propunerea de montare a repartitoarelor de caldura. Nu cea mai buna soluție, dar oricum mult mai bine decât înainte. Din acel moment am plătit fiecare cât am consumat. Aveam vecini la care dacă ma duceam nu cred ca aveau mai mult de 18-19 grade in casa, stăteau cu haine groase pe ei, dar la întreținere plăteau foarte puțin (erau fericiti așa, aveau consum de apa câte 5-6 metri cubi). 🤔😲😉
Nu cred ca m-as mai muta la bloc “nici picat cu ceara”!
Mi-am comandat deja centrala pentru casa de la Ploiești. Nu de la Engie, că firma la care lucrez e reprezentant autorizat al ălora cu centralele. Dar mi se pare fain că apar oferte de-astea pentru toată lumea și poate căldura și confortul din case îi va face pe oameni mai puțin încrâncenați.
Ăștia care comentează că e scump etc, pun pariu că nu au avut în viața lor un telefon luat „pe abonament”, tot pe motiv că e scump. Au stat frumos 2 ani, au strâns bani, și apoi au început să vb la telefon.
Nu doar aia, dar uită că plătesc abonament la curent, internet, cablu TV. Sau probabil alea se pot cumpăra „la pachet”. 😀 😀 😀
Am centrală Vaillant, merge perfect. O dată pe an are loc revizia ei şi cei care se ocupă de asta au spus că nu trebuie schimbată deşi ei au o gamă largă de centrale de vânzare în 24 de rate, cu montaj gratuit. În iarnă plătesc gazul cam 200 lei/lună şi suntem 5 într-un apartament de 3 camere. Vara, 35-40.
Contractul cu firma mă costă 180 lei/an.
Cei de la EONGAZ mă taxează şi ei cu 60 lei pe an pentru că, spun ei, aşa trebuie, deşi ar trebui să dea ok-ul doar pe baza reviziei, dar de ce să nu ciupească şi ei ceva?
Centrala e din ’98!
Comentariu beton!12
Am greşit, 180 lei/2 ani, scuze!
„ciupeala” de la firma furnizoare de gaze este pentru revizia instalatiei de gaze pana la intrarea in centrala / aragaz.Revizia periodica a centralei este separat, se face obligatoriu la 2 ani (un fel de ITP) si vizeaza doar functionarea centralei.
La doi ani se face revizia . Daca ți se cere anual este un abuz .
Stiti gresit, verificarea instalatiei de gaz se face la doi ani si revizia se face o data la 10 ani. Ambele se pot face si cu firme ageeate de furnizor, deci n-are cum sa fie ciupeala furnizorului de gaze.
Revizia centralei nu mi-a fost ceruta niciodata pana acum, deci nu am facut-o.
am incercat sa-i contactez pentru oferta pe site. Campul de selectare localitate nu functioneaza (nici pe chrome nici pe IE). give up!
Le-am scris despre asta fix acum.
Am verificat acum și de pe mobil și de pe pc, la mine merge câmpul ăla fără probleme. Vezi poate nu ești în zona acoperită de ei.
Cam piperate preturi aveti la capitala, ala micu al meu si un prieten bun de familie se ocupa de service-uri centrale termice la mine in oras, autorizati cu tot ce le trebuie, nu l-am auzit vorbind de asemenea preturi pana acuma si sincer nici nu l-am intrebat despre asta
@keepcalm, preturile sunt pentru Capitala, locul unde sunt bani! Doar nu crezi ca vor cere aceleași prețuri in Vaslui sau Dorohoi, sa zicem. Nimeni nu face pomeni doar de “amorul artei”.
Asa este @Emil, pretul aglomeratiei este mai scump nitel 🙂
Mihai, stiam de oferta, am si aplicat pentru ea, pentru ca centrala mea s-a stricat de aproape zece zile si desi au venit doi instalatori pana acum niciunul n-a reusit s-o repare.
Chiar astazi m-au sunat de la engie si mi-au spus ca luni vine o echipa la mine.
Te-ai înscris pe site sau ai sunat la ei? Că dacă te-ai înscris pe site, m-ar interesa foarte tare după cât timp de la înscriere te-au sunat.
M-am inscris pe site marti seara imediat dupa ce a plecat al doilea instalator care n-a reusit sa-mi repare centrala.
Înțeles. Mulțumesc.
(P)
Ai parcat sau?
@MV: a parcat, pentru algoritm. 😀
@John, da, e extrem de distractiv să-i vezi cum îți spun că „aaa, asta e publicitate”. Io-s curios dacă oamenii ăștia opresc filmul atunci când personajul principal își desface o cola și bea liniștit din ea. După care se urcă într-un bmw și-o ia din loc. Oare opresc ei filmul și se apucă să le dea un mail indignat producătorilor pe motiv că publicitate? Mi-aș dori să știu asta.
@Vasilescule, da’ ai putea fi și tu un pic mai înțelegător. Ce naiba? Filmele, indiferent dacă le vede la TV ori la cinema, sunt moca. Spre deosebire de blogul tău, unde plătim lunar ca să te putem citi. D-aia și pretențiile, bo$$. 😜
Auzi, chiar, tu cum facturezi, la metru cub ori la putere calorică?
Comentariu beton!16
@didino, e mai mult de atât. Omu’ a vrut să-mi transmită că n-am marcat articolul cu P. Că, na, a intrat pe blog și s-a simțit păcălit când a văzut că e un advertorial, tocmai din cauza taxei ăleia pe care o plătește lunar ca să mă poată citi. 😛
Am facturat la metru cub, acum am trecut la metru liniar. :)))))
@MV & didina: nimic nu știți. Gazul se facturează la kilogram, da? 😀 😀 😀
Am zis gazul, nu litrul. 😉
Aaa… păi, dacă așa merge, @Vasilescule, am și eu o pretenție. Vreau un articol marcat Elena P. 😁
@didino, știi care e problema? Că și io vreau, dar pe Elena o doare-n P. 😀
Sa-ti dea cel de sus sanatate! Mi-a venit oferta asta la fix, centrala mea dadea semne de deces prin moarte inca de iarna trecuta. O sa ma inscriu la engie pe site chiar azi.
Da, știu ce zici, și centrala mea se cam opintește de anul trecut încoace. De-aia sunt tentat să mă bag și io.
Eu mi-am schimbat-o de vreo saptamana cu oferta asta 🙂
e chiar super ok calitate pret, termostatul e chiar smecher , nu doar ca il poti folosi din fotoliu ci inainte sa ajungi acasa sa fie cald cand ajungi 🙂
Plus ca pe langa centrala, termostat in pret sunt incluse si 3 revizii centrala si gaze.Deci fara batai de cap in urmatorii 5 ani .
Eu cred ca merita 🙂
Nuș ce să zic. Ți-a aprobat poliția internetului schimbul ăsta de centrală? Vii tu și ne zici așa de capul tău că crezi că merită? Nțțț…
Mi-a aprobat si „politia internetului” schimbul de centrala ca termostatul ala trebuie conectat la router ca sa functioneze 🙂 zic ca merita in urma unor calcule cat ar costa tot ce ofera ei in promotie ,plus profesionalismul celor de la engie , dar daca a deranjat comm meu imi cer scuze 🙂
Cum să mă deranjeze? Făceam mișto de ăștia care au început cu „scump, dom’le, scump”.
Partea proastă este că cei care nu sunt debranșați au devenit prizonierii sistemului centralizat de încălzire în București și nu poți să faci nimic în acest sens.
Pe la noi la sat cam 8000-9000 de lei este montatul centralei (2500-3000 lei) cu tot cu ţevăraie şi calorifere la un ap. de 60 de m pătraţi cu toate avizele, proiect şi punerea în funcţie. Fără dureri de cap că trebuie să umbli tu pe nuştiu unde. Vorbesc de firmă, factură, garanţie… că dacă faci cu nea Gigi montarea care lucrează la firma lu’ Cabral, ieşi mult mai ieftin dar na, dacă vrei garanţie, aia costă.
E mişto termostatul ăla smart cu care poţi programa centrala să-ţi facă cald de la distanţă dar nu-i văd utilitatea practică dacă locuieşti zi de zi la locaţie. Adică mie mi se pare practic doar pentru cei cu case de vacanţă în care ajung doar periodic şi vor să fie cald atunci când ajung acolo, în rest, eu cred că un termostat radio de vreo 200 de lei setat pe o temperatură constantă este de ajuns.
Una peste alta, e scump pentru mine.
PS. Să moară bibi dacă nu fac o echipă de meseriaşi şi vin în Bucureşti să montăm centrale la bogaţii care se plâng că nu găsesc meseriaşi profesionişti, serioşi şi ieftini 🙂
Fă asta și te umpli de bani. Și nu glumesc. Dacă oamenii știu meserie și sunt serioși, în jumătate de an nu mai faci față cu comenzile.
Engie a mai avut oferte asemanatoare in urma cu 2-3 ani. Le-am studiat dar concluzia a fost ca sunt cam (prea) scumpe. In final am luat o centrala Vaillant care cu tot cu montaj a costat mai putin decat centrala mai slabuta dar nu neaparat proasta oferite de Engie. Acum nu gasesc preturi, par a fi la secret si invita la formularul de contact. Eram curios, probabil principalul avantaj este amanarea platii si apoi plata in rate.
„Poţi cere o ofertă de preț printr-un mesaj pe formularul de contact online.”
Rata este 150 de lei pe lună. În banii ăștia ai și garanție, și suport tehnic, și revizii. Mai uită-te pe aici prin comentarii, că le-am mai repetat de vreo trei ori.
Salut,
Daca nu e articol cu (P), iti spun ca au si cei de la Enel o oferta similara.
Ce m-a facut sa aleg oferta celor de la Enel?
1. Centrala este Ariston – in mintea mea de nepriceput, Ariston este mai buna … discutabil
2. Pretul pachetului era considerabil mai avantajos. Cand am luat eu (anul trecut) pachetul cu centrala de top de la Viessmann era aprox 7400 lei, pe cand pachetul cu centrala de top Ariston a fost 6300. Deci a ramas de fo’ doua ciorbe de burta cu tot ce trebuie 🙂
Just my two cents!